PDA

: Bugün Sivas sehitlerinden Gülsün Karababa´nin dogumgünü

Diyar
24-11-2006, 05:13 AM
http://www.gencalevilerharekati.de/Sivas%20sehitleri/si22.jpg

GüLSüN KARABABA

Divrig 1971
"Bir kizimiz olsun adi da, Gülsün. "Etkinliklere Divrigi Kültür Dernegi kanadindan katilan 4 kizdan biriydi, Gülsün.Bakkala pazara çikmayan kiz, Sivas’a gitti. Sivas soguk olur kalin giyin dediler. Oysa ki, yangin yeri olacakmis Sivas, bilemezdi...bilemezdi...

Günlük defterine: Kendi kilidimi açacagim, kendimi asacagim, siradan biri olmayacagim diye yaziyor ve hayat felsefem: "Yarin yanagindan gayri her sey ortak" diye devam ediyor. Onlar her seyi asti, arsa ulasti, tarihe yeni bir sayfa açti...

Pir Sultan Abdal Kültür etkinliklerin, Divriği Kültür Derneği kanadından katılan dört genç kızdan biri de Gülsün Karababa... Handan Metin, Gülender Akça, Gülsün Karababa ve Nurhan Metin'den, yalnızca Nurhan geriye döndüyor.

Gülsün'ü, ablası Nilgün Karababa yolcu ediyor Sivas'a. Gülsün Karababa... Ayrılırken, döne döne öpüyor ablasını, "Belki bir daha görüşemeyiz" diyor... Nilgün Karababa, kardeşine kızıyor; "Üç tane kol atmıştı. Bende "niye bu kadar çok giysi götürüyorsun yıllanacak mısın orada?" dedim. Üstünü kontrol ettim. "Sivas soğuk olur, kalın giyin" dedim. Oysa ki, yangın yeri olacakmış Sivas, bilemedim"...

Sıradan biri olarak yaşamayı asla kabul etmiyor; babası M. Ali Karababa gibi güzel saz çalıyor, evde herkes yatmış uyurken, o gece yarıları resim çalışıyor, günce tutuyor. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki resim kurslarına katılan Gülsün'ün hedefi, Hacettepe Üniversitesi Resim bölümü'nü kazanmak... "Harçlığını saklar kitaba, boyaya yatırırdı." diyor babası M. Ali karababa... "Bir gün olsun kızmadım yavruma. kaşımı kaldırıp bakmadım, nazarım değmesin diye..." Uğur Mumcu'nun cenaze töreninden döndükten sonra, "Ben sıradan biri olacağım. Ben de Uğur Mumcu gibi öleceğim" diyor ablasına..

Gülsün'un felsefesine göre, insan yalnızca yaşamında değil, öldükten sonra da anılmalıydı. Geriye birşeyler bırakabilmeliydi. Belki ileri bir tarihte düşündüklerini yapabilirdi kardeşim... Fakat böyle bir ölümü hiç hak etmemişti.

M. Ali Karababa, "Biz bu çocuklarımızı ne zor koşullar altında büyüttük. Onları cepheye göndermedik ki. diyor. Ve anne Sultan Karababa, "Biz on aydır zehir yiyoruz." derken, nasıl da acılı, fakat yıkılmaz bir şehit anası aynı zamanda... "Ben annem gibi akıllıyım" diye övünen Gülsün'ün, "Dünya bir yana, annem bir yana" dediği Sultan annesi... Karababa ailesi, diğer aileler gibi yalnızca gerçeği öğrenmek istiyor. Devlettir bizim düşmanımız...

Gülsün Karababa, "Ölü Ozanlar Derneği" kitabından aldığı bir tümceyi güncesine aktarmış; "Ölüm saati geldiğinde hiç yaşamamız olduğunu hissetmem ne acı"... Sivas'ın kendisi ve sevdiği yazarlar için bir "Ölü Ozanlar Kenti" olacağını nereden bilecekti?... Halk ozanı Gülsün Karababa'nın babası M. Ali Karababa Sivas katilamında 33 yavrusunu kaybetmenin acısına dayanamadı. Kısa bir süre sonra Pir Sultan'ın ve canların yanına ulaştı.

DOGUMGÜNÜN KUTLU OLSUN!!! Mekanin Cennet olsun!

A.adar
24-11-2006, 05:36 AM
Gülsün Karababa, "Ölü Ozanlar Derneği" kitabından aldığı bir tümceyi güncesine aktarmış; "Ölüm saati geldiğinde hiç yaşamamız olduğunu hissetmem ne acı"... Sivas'ın kendisi ve sevdiği yazarlar için bir "Ölü Ozanlar Kenti" olacağını nereden bilecekti?... Halk ozanı Gülsün Karababa'nın babası M. Ali Karababa Sivas katilamında 33 yavrusunu kaybetmenin acısına dayanamadı. Kısa bir süre sonra Pir Sultan'ın ve canların yanına ulaştı.

emeğine sağlık

uguraslan05
24-11-2006, 05:37 AM
sehitlerimizi unutmadık unutmayacağız.
bir gün yezitlerin sonu gelecektir.

Diyar
24-11-2006, 06:59 AM
Allah Allah dost diyerek
Koştuk Sivas ellerine
Halk türküsü söyleyerek
Coştuk Sivas ellerinde

Dışarda tekbir sesliler
İçerde kara yaslılar
Tüm Sivas'ın suçu yoktur
Ama yaktı Sivaslılar

Madımak'ta şimşek çaktı
Alevler göklere çıktı
Kime kızdı, kimi yaktı
Şaştık Sivas ellerinde

Dışarda tekbir sesliler
Eli sopalı fesliler
Müslüman kanı helal mi
Ama yaktı Sivaslılar

Alev kapladı yanımız
Hak'ka ulaştı canımız
Ateşle yandı tenimiz
Taştık Sivas ellerinde

Dışarda tekbir sesliler
Eli kanlı iffetsizler
İnsan kıyar mı insana
Yazık yaktı Sivaslılar

Devlet baba, devlet baba
Ne kötülük ettik sana
Döne döne, yana yana
Piştik Sivas ellerinde

Mahzuni, tekbir sesliler
İçerde yanıyor canlar
Şeriatın içtiği kanlar
Bileniyor tüm insanlar

Tüm Sivas'ın suçu yoktur
Ama yaktı Sivaslılar.
Sivastan göklere uçtuk
Gönlümüz Hak'kı diler

Alevlerle kucaklaştı
Muhlis'ler, Nesimi'ler
Yıldız dağı toz dumanlı
Yollarımızı tutmayın

Biz bu yolun son yolcusu
Siz bizi unutmayın
Bu yol çok yolcular gördü
Gültekin'ler, Gülsüm'ler

Biz Hak'kı severek öldük
Sevmeyenler ne bilsinler.
Verdiğiniz bu duman
Sanma ki bizi boğar

Bir Pir Sultan kurban olur,
Yüzbin Mahzuni doğar,
Yüzbin Mahzuni doğar.

biati
24-11-2006, 07:33 AM
Sevgili Gonca58;
bugün bizi iyice silkeledin. Akşam rahat uyku yok.
Ama Onlar öylece gencecik yatarken, iyi ki de yok.

Sevgiyle...

hasretim mirza
24-11-2006, 08:03 AM
GüLSüN KARABABA mekanin cennet olsun.

sivasi unutmadik o aci hep icimizde..lanet olsun sizi diri diri yakanlara..lanet olsun..!

juba
24-11-2006, 08:06 AM
şehitlik Bu Kadar Basit Bi şey Mi Sivasta ölenler Nsl şehit Oluyor Allah Yolunda Vatan Yolunda ölenler şehit Kabul Ediliyor Ayrica Olaylarda Yaşanilanlar Bu Sitede çoğunuzun Anlattiği Gibi Ceryan Etmemiştir Artik Birakalim Bu Kin Nefreti Hepimiz Müslümaniz Alevi Sünni Diye Bir Ayrim Olamaz Nüslüman Müslümandir şiisi Alevisi Sünnisi şafisi Olmaz Temelde Allah Hz. Muhammede Ve Allahin Emir Ve Yasaklarina Uyan Herkes Müslümandir Mezhep Ayrimi Müslümanlari Bölmek Isteyen Bazi Diş Güçlerin Oyunundan Başka Bir şey Değildir Eğer Sivasta Yaşanilanlari Unutmazsak Devamli Dillendirirsek Bu Olaylarin Aynilari Tekrarlanir ülkemizin Içinde Bulunduğu şu Ortamda Kin Ve Nefretle Hiçbir Yere Varamayiz ülke Mizin Karişik Olmasindan Faydalanmak Isteyenlere Meydan Vermeyelim

simge
24-11-2006, 09:08 AM
"Bugün Sivas sehitlerinden Gülsün Karababa´nin dogumgünü "

Bugün doğum gününü kutlayanlara sazınla eşlik edebilirdin.Resim yapabilirdin.Sıradan bir insan olamadan yaşayabilirdin.
Bugün doğum günün Gülsüm Karababa seni yaşatabilmek için çaresiz kaldık fakat unutmamak unutturmamak için çaresiz değiliz. Unutmayacağız.

diren66
24-11-2006, 09:44 AM
Sevgili canlar,

Gülsün Karababa'nın doğum tarihi 24 Kasım değil, 24 Aralık 1971'dir.Burada bariz bir hata yapılıyor.Yinede bu vesileyle ateşte semaha duran canımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

Diyar
24-11-2006, 10:39 AM
Sevgili canlar,

Gülsün Karababa'nın doğum tarihi 24 Kasım değil, 24 Aralık 1971'dir.Burada bariz bir hata yapılıyor.Yinede bu vesileyle ateşte semaha duran canımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

Arkadaslar hepinizden özür diliyorum! Ben aylari karistirdim :(! Cok özür dilerim

biati
25-11-2006, 12:56 AM
Sevgili gonca58;
Üzülmeni gerektirecek bir durum yok.
Duyarlılığın için tekrar teşekkür ederim.

Sevgiyle...