PDA

: Stutgart Başkonsolosluğu’ndan Alevilere çifte standart

alamutlu
14-09-2006, 07:05 AM
Stutgart Başkonsolosluğu’ndan Alevilere çifte standart
14-09-06

YAZAR: FUAT ATEŞ – STUTGART

Almanya’da yaşayan Alevi kökenli vatandaşların tercih ettikleri Erenler Cenaze Vakfı, defin işlemlerini gerçekleştirmek için geldikleri Stutgart Başkonsolosluğu’nda çeşitli haksız uygulamalara maruz kalıyor.

ÖZEL HABER

Almanya ve Avrupa’da yaşayan Alevi kökenli vatandaşların tercih ettiği Erenler Cenaze Vakfı, uzun bir süredir Stutgart Başkonsolosluğu ile çeşitli sorunlar yaşıyor. Baden Württemberg Bölgesi’nde faaliyet gösteren 29 Alevi Kültür Merkezi yöneticileri de durumdan şikayetçi… AKM yöneticileri, Berlin Türkiye Büyükelçiliği ve Stutgart Başkonsolosluğu’na durumun incelenmesi için şikayet dilekçesi ile başvurdular.

Erdoğan Tur: “Cenazeye karşı saygısızlar”

Erenler Cenaze Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Tur, yaşadıkları durumun tam anlamı ile bir çifte standart örneği olduğunu ifade etti. Tur,” Biz Hamburg’tan Münih’e kadar tüm konsolosluklarla ilişki halindeyiz. Bütün konsolosluklarda cenaze işlemleri 15 dakika bilemediniz 30 dakika sürer. Fakat Stutgart Başkonsolosluğu’ndaki memure hanımın keyfi uygulamalarından dolayı bu işlem çoğu zaman bir saati aşıyor. Bu durumdan ötürü cenaze sahipleri mağdur. Cenazeler boş yere bekletiliyor. Cenazeye karşı aşırı derecede saygısızlık yapılıyor. Fakat aynı yerde Vakıf Cenaze firması yada DİTİB Cenaze firması’nın işlemleri hemen hızlı bir biçimde yapılıyor. Hatta bazen biz sırada beklerken, bu firmaların dosyaları bizim önümüze geçiriliyor. Sırada biz beklerken neden onların işlemleri daha önce yapılıyor diye sorduğumuzda, ‘Onlar DİTİB Vakfı çalışanı cevabını alıyoruz.’ Bu durumda ister istemez aklımıza, Acaba Alevi kökenli bir vakıf olduğumuz için mi bu uygulamalara maruz kalıyoruz sorusu geliyor” şeklinde konuştu.

Skandal: Yaşayan üyenin pasaportu iptal edildi

Stutgart Başkonsolosluğu Ölüm ve Tereke işlemleri bölümü çalışanlarından Ayşe Nevin Ural isimli memur tarafından, ölen eşinin cenaze işlemlerini yapmak için gelen Erenler Cenaze Vakfı üyesinin pasaportu iptal edildi. Ölen eşi yerine kendi pasaportunun iptal edildiğini öğrenen cenaze firması üyesi, durum karşısında üzüntüsünü ve şaşkınlığını saklayamadı. İsminin açıklanmasını istemeyen cenaze sahibi, “Eşimin ölümünden dolayı zaten üzüntü içerisindeydim. Böylesi bir günde pasaportumun iptal edilmesi nedeniyle hayli sıkıntılar yaşadım. Konsolosluk yönetiminden ricamız, hiç değilse bu tür acılı günlerimizde, bizleri sıkıntıya sokacak durumları engellemesidir” diye konuştu.

Can: “Diğer cenaze firmaları konsolosluğu kendi büroları gibi kullanıyorlar”

Erenler Cenaze Vakfı Stutgart Bölge Sorumlusu Kazım Can, Almanya’da faaliyet gösteren diğer cenaze firmalarının konsolosluklardaki rahat tavırlarının kaygı verici olduğunu dile getirdi. Can, “İşlemler için Stutgart Başkonsolosluğu’na geldiğimizde her vatandaş gibi odanın önünde oturup, sıranın bize gelmesini bekliyorum. Fakat Vakıf Cenaze Firması ve DİTİB Cenaze Vakfı çalışanları selamsız sabahsız odaya giriyorlar. Sanki kendi bürolarında çalışıyorlarmış gibi rahat davranıyorlar” şeklinde konuştu. Özellikle Konsolosluk çalışanlarından Ayşe Nevin Ural adlı memurenin kendilerine karşı olumsuz ve önyargılı bir tavır içerisinde bulunduğunu ifade eden Kazım Can, işlemlerin bir saatten daha uzun sürdüğünden yakındı.

Alevi Kültür Merkezleri’de durumdan şikayetçi

Baden Württemberg Bölgesi’nde faaliyet gösteren Böblingen, Filderstadt, Freudenstadt, Geislingen, Göppingen, Heidenheim, Heilbronn, Kirchheim-Teck Laichingen, Ludwigsburg, Mannheim, Mühlacker, Mülheim, Mosbach, Nagold, Neuffen, Offenburg, Pforzheim, Ravensburg, Rheinau, Stuttgart, Ulm, Villingen-Schw., Wendlingen, Wiesloch, Worms Alevi Kültür Merkezleri hazırladıkları ortak şikayet dilekçesini Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği ve Stutgart Başkonsolosluğu’na ilettiler. ‘Stuttgart Başkonsolosluğu’nda Erenler Cenaze Şirketi’nin uğradığı çağdışı muamele’ başlıklı şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “23 Mayıs 2006 salı günü sabah saat 10 civarında Stuttgart Konsolosluğu’nda çalışan bir bayan memur, keyfi, ön yargılı ve dışlayıcı bir tavırla Erenler Cenaze Şirketi görevlisi tarafından bütün evraklar eksiksiz ibraz edildiği halde, işlemleri haddinden fazla geciktirmiştir. Cenaze şirketi görevlisi bu olay üzerine uyarıda bulunmasına rağmen bir netice alamamış ve en önemlisi de bayan memurun görevinin bilincinde olmayan, sorumsuz ve adeta insanların acısıyla dalga geçer bir tavırla vefaat eden kişinin değil de, yaşayan eşinin pasaportunu iptal etmesi olmuştur. Yaşanan bu acı olay, hazmedemeyen ve toplumun belli bir kesimini hala vatandaş yerine koymayan bir tavrın en canlı örneğidir. Bu vakanın yanı sıra Almanya’nın çeşitli yerlerindeki konsolosluklarınızda da, bu tür keyfi davranışlardan dolayı cenazelerimiz ve onları teslim almak için gelen insanlarımız saatlerce bekletilmektedirler. Bu tür geciktirme olaylarının bilinçli olarak yapıldığı kanısındayız.

Bizler Almaya Alevi Birlikleri Federasyonu’na bağlı Baden-Württemberg Bölge Temsilciliği olarak, cenazelerimize bile yapılan bu saygısızca yaklaşımı kınıyor, bu tür sorunların bir daha yaşanmaması için gereken önlemlerin en kısa zamanda hayata geçirilmesini bekliyor, bu tür keyfi davranışlarda bulunan konsolosluk görevlilerinin de acilen uyarılmasını istiyoruz”

AABF Resmi Sitesi alevi.com' dan alınmıştır.

kemalay
14-09-2006, 07:13 AM
eve tçok güzel bir örnek daha hayla aleviliği bensemiyen insanlar var

Av.A.Guvercin
14-09-2006, 01:41 PM
Degerli Dervis Ture Dedemin oglu nun cenaze sirketi sanirim bu soylediginiz. Dervis Tur dede konuyu ilgili otoritelere gotyurup gerekli sikayetlerde bulunacaktir eminim. herkseayni davranan kisi nin durumunu buraya getirmek dogru olmaz ama sunniyi 15 dakika bekletirken aleviyi 1 saat bekletiyorsa iste orda bir sorun vardir ve cozulmelidir. Hep birlikte cozecegimizden de hic suphem yoktur.

Saygilarimla

Sürgün_24
14-09-2006, 01:45 PM
Stutgart Konsoloslugundaki bu tarz olaylar beni şasırttı desem yalan söylemis olurum dogrusu..Almanyadayken birkac kez gittim oraya ve ögrendigim kadarıyla konsolosluktaki calısan türklerin cogunlugu mhp destekcisi..Bir kez gittigimde boynumda kılıc vardı adamın biri hortlak görmüs gibi bakıyordu cok komikti :)

Av.A.Guvercin
17-09-2006, 05:52 PM
Stutgart Konsoloslugundaki bu tarz olaylar beni şasırttı desem yalan söylemis olurum dogrusu..Almanyadayken birkac kez gittim oraya ve ögrendigim kadarıyla konsolosluktaki calısan türklerin cogunlugu mhp destekcisi..Bir kez gittigimde boynumda kılıc vardı adamın biri hortlak görmüs gibi bakıyordu cok komikti :)

Sayin Turku Yurekli kardesim. Soylediklerinin gerceklik payi var ise, lutfen su email e bir mesaj gonder.

avukatali40@hotmail.com

Ne zaman neler oldugnu da ve varse belge ile, gerekli sikayeti islemleri baslatacagima soz veririm.

Saygilarimla

Sürgün_24
17-09-2006, 08:36 PM
Abim sana yardımcı olmak isterim ama ben almanyadan döndüm 1yil oldu ,kesin dönüs ;) artık bir ilgim yok orası ile