:
Hz. ALİ'nin Duası...
Görkem_
08-11-2006, 04:20 AM
Ey ihsanı bol Allah'ım!
Sana hamdederim.
Ey yegâne Ma'bud! Senin önünde eğilirim. Yücesin, kullarından dilediğine sonsuz nimetler verirsin.
Dilediğini hüsrana duçar edersin. Ey Yaradanım! Sana sığınırım. Varlık ve darlık zamanında Sana münâcaat ederim, her an sana yalvarırım. Gerçi günahlarım çok, fakat Senin afvın ondan daha büyüktür, ümitsizliğe sebep yok. Eğer Sen de beni kapından kovarsan kime sığınırım, kimden medet beklerim, bana başka kim şefaatçi olur?"
"Yâ Rab!
Hâlimi görüyorsun, yoksulluğumu biliyorsun. Gizli niyazımı duyuyorsun. Beni Sen'den ümit kesenlere katma,
kusuruma bakma, daha fazla bekletme, ümitsizliğe atma. Rahmetine güvenim tamdır. Gönlümdeki aşk ateşini yandır, beni muhabbetine kandır, sevgini eksik etme. Senin azametin Önünde boyun eğdim, dize geldim, secdeye kapandım,
beni gufranına boğ, azabından esirge, Allahım! Dünyâdan sıyrılıp huzuruna gelirken beni, Kelime-i Tevhid'den ayırma.
Senin nârın da hoş, nurun da hoştur. Senin rahmetinden ümit kesmek ne boştur. Mal ve oğulların fayda vermediği o korkunç günde senin afvına nail olmak isterim, bana affın yeter, lûtfunu göster." Sen bana yol gösterirsen hiçbir vakit yolumu şaşırmam. Sen yol göstermezsen, dalâlette kalırım. Eğer Senin affın yalnız iyilere mahsus ise ya kötülerin bağışlayıcısı kim olacak? Herkesin İlah'ı sen'sin. Ben ümmetin en müttakîsî olamadımsa, şerîri de sayılmam. Senin afvına sarılıyorum, îtiraf ederim, günâhım büyük, fakat Senin affın ondan daha büyüktür." "Senin lûtfunu hatırlayınca kalbime tesellî doluyor.
Günahlarımı düşündükçe gözlerimden yaş dökülüyor. Sen, şânına lâyık olanı yap, beni affet! Beni, senin fazlu lûtfundan başka bir yere başvurmayacak bir tıynette yarattın. Ne umarsam sen'den umarım. En büyük endişem şudur: Beni Sen de kapından kovarsan, eli boş çevirirsen hâlim nice olur? Allah'ım, görüyorsun gafiller uykuda, ben ise gece karanlığında el açıp Sana niyaz ediyorum. Dualarım Sana yükselsin, niyazlarım makbul olsun. Herkes ne beklerse ancak Senin lûtfundan bekler.
Her biri Cennete girmek ister, Sen bana Cennette dîdârını göster, bu bana yeter." Ey insanlara doğru yolu göstermek için Peygamber gönderen Allah! Rasul-i Hâşimi hürmetine, Seni tesbih eden, takdis eyleyen hayırlı ümmet aşkına,
bizi imandan, Kur'an'dan, İslam'dan ayırma.Müslüman olarak haşret. Rasulünden şefaat umarım. Beni ondan mahrum etme.
Senden afv-u mağfiret dilerim.Beni boş çevirme Allahım" ...amin...
Alıntı...
sivasliCEM
08-11-2006, 04:22 AM
saol Default paylaşımın için...
polata
08-11-2006, 09:56 PM
Konu "Araştırma ve Makaleler" bölümünde açılmış olup "Hz.Muhammede, Hz.Ali ve Ehl-i Beyt" bölümüne taşınmıştır.
Bektaşünal
09-11-2006, 07:51 AM
çok güzel bir yazı default can emeğine sağlık.
Şah-Mat
09-11-2006, 09:02 AM
Bu dua kim tarafından aktarılmış....
Rivayet eden yani aktaran kimdir bunu....
Ben bu duada çok saçmalık gördüm....ve..Hz.Ali'ye ait olmayacağınada inanıyorum.Bu yüzden kimden alıntı yaptığınızı yazarsanız sevinirim.Yoksa bende bir "şah-mat duası" yazacam..:)
Mesala;
Ey yarab !
Kullarına söylediğim sözlerle onları bana karşı sargınlaştırdım.Seni hamdederim..Senden büyük yoktur..Çok günah işledim....affet ocağına düştüm.Her gece sana niyaz ederim.Beni aptallarla aynı kefeye koyma,Beni doğru yoldan ayırma...:),
Güzel dua oldu bee..:)
Görkem_
09-11-2006, 10:25 PM
Ben bu duada çok saçmalık gördüm....ve..Hz.Ali'ye ait olmayacağınada inanıyorum.Bu yüzden kimden alıntı yaptığınızı yazarsanız sevinirim.Yoksa bende bir "şah-mat duası" yazacam..:)
Mesala;
Ey yarab !
Kullarına söylediğim sözlerle onları bana karşı sargınlaştırdım.Seni hamdederim..Senden büyük yoktur..Çok günah işledim....affet ocağına düştüm.Her gece sana niyaz ederim.Beni aptallarla aynı kefeye koyma,Beni doğru yoldan ayırma...:),
Güzel dua oldu bee..:)
Şah_Mat Hz. Ali'nin duası olmayacağını söyLüyorsan ve inanmıyorsan nereden böyle bi kanıya vardın onu söyle? Gerek yok Laf ebeliğine...
destroyer
10-11-2006, 12:39 AM
Evet Hz.Ali nin Nehc-ül Belaga isimli yazılarının öğütlerinin toplandığı kitapta yazılı bu dua biliyorum.Güzel imamımız bu şekilde yalvarır niyazda bulunurmuş Allah'a...Allah bizi o güzel insanın yolundan ayırmasın canlar...
Şah-Mat
10-11-2006, 08:57 AM
Şah_Mat Hz. Ali'nin duası olmayacağını söyLüyorsan ve inanmıyorsan nereden böyle bi kanıya vardın onu söyle? Gerek yok Laf ebeliğine...
Düşük cümleleri kendine sakla...!!!
Benim yazım yukarıda duruyor...,
Ben sana soruyorum...;
Kim aktarmış bu duayı..(?)
Ben sana gerekirse TANE TANE gösteririm olmayacağını....
Ama tabii sen anlarsan...
Görkem_
10-11-2006, 09:34 AM
Düşük cümleleri kendine sakla...!!!
Benim yazım yukarıda duruyor...,
Ben sana soruyorum...;
Kim aktarmış bu duayı..(?)
Ben sana gerekirse TANE TANE gösteririm olmayacağını....
Ama tabii sen anlarsan...
Bak!!! Bir üstünü oku bunları yazmadan önce...!!!Ama tabii sen anlarsan...
Ne yazmış bir bak;
Evet Hz.Ali nin Nehc-ül Belaga isimli yazılarının öğütlerinin toplandığı kitapta yazılı bu dua biliyorum.Güzel imamımız bu şekilde yalvarır niyazda bulunurmuş Allah'a...Allah bizi o güzel insanın yolundan ayırmasın canlar...
Bunu aldığım bir yerde Alevi sitesiydi... Daha açıklama yapmama gerek yok herhalde...
Hadé EyvaLLah...
Duygu
10-11-2006, 09:42 AM
paylaşımın için sağol Default...
Şah-Mat
10-11-2006, 09:50 AM
Şu dua içerisindeki SAÇMALIKLARA bir bak..!!!
1.......) Sana münâcaat ederim, her an sana yalvarırım. Gerçi günahlarım çok.
2.......) Hâlimi görüyorsun, yoksulluğumu biliyorsun.
3.......) Beni Sen'den ümit kesenlere katma, kusuruma bakma, daha fazla bekletme, ümitsizliğe atma.
4.......) Ben ümmetin en müttakîsî olamadımsa, şerîri de sayılmam.
5.......) Senin afvına sarılıyorum, îtiraf ederim, günâhım büyük, fakat Senin affın ondan daha büyüktür.
6......) En büyük endişem şudur: Beni Sen de kapından kovarsan, eli boş çevirirsen hâlim nice olur?
7.......) Allah'ım, görüyorsun gafiller uykuda, ben ise gece karanlığında el açıp Sana niyaz ediyorum.
Yukarıdaki maddelerin yorumlanmasını sana bırakıyorum.....;
O ki Ehlibeyt'tendir...
O ki İlk inananlardandır....
O ki daha önce peygamberlerle beraber gelmiş gitmiş ve son olarak Hz.Muhammed'le beraber olandır...
O ki Şah-ı Merdandır.........
Ya ona verilen Ünvanlar..;
Murtaza = Tanrinin rIzasina nail,secilmis
Ali-yel Murtaza = Seckin insan
------------------------------------
Şimdi gerisinide sana bırakıyorum....
Hz.Ali'nin ünvanları var değil mi....?
Kuranda kendisi için AYET indi değil mi..?
Eee Hz.Ali bu duayı okumak için ÇOK BÜYÜK bir hata yapması gerekmez mi..?
Yoksa Ömeri öldürten Hz.Ali'miymiş.....
Yada...
Osmanı kılıçla şehit ettiren o muymuş ...?
Ne dersin..(?)
Diğer bir hususta...bu RİVAYETİ AKTARAN kim.....diyorum.
Bana ne hangi Kitapta geçmiş,yazılmış,çizilmişliğinden...
Yarın bende bir tane yazar gönderirim....
Gelecek Aya görürsün..:D
Kitap'ta...ne olacak....:)
Görkem_
10-11-2006, 10:30 AM
Şu dua içerisindeki SAÇMALIKLARA bir bak..!!!
1.......) Sana münâcaat ederim, her an sana yalvarırım. Gerçi günahlarım çok.
1 - İnsanın kendini en küçük bir karıncayı bile ezdiğinde ya da incittiğinde kendini en büyük günahı işlemiş gibi Allah'a yalvarması ne hoş. Hz. Ali belki bu duasında neden önceden yani daha küçükken müslüman olmadığı için de yalvarmıştır Allah'a (Hz. Ali'nin de buna benzer ya da bundan büyük bir günah işlediğini zaten düşünmüyorum)
2.......) Hâlimi görüyorsun, yoksulluğumu biliyorsun.
Yoksulluğu hangi yönden düşündüğüne göre yorum yaparsın ve yorum bile yapmam gerekmiyor herhalde. Sen değişik pencereden ben değişik pencereden bakacağız.
3.......) Beni Sen'den ümit kesenlere katma, kusuruma bakma, daha fazla bekletme, ümitsizliğe atma.
Burda kafamı kurcalayan bir ''daha fazla bekletme ve kusuruma bakma'' bölümü vardı ki orasını da silmek istemedim olduğu gibi yazdım...
4.......) Ben ümmetin en müttakîsî olamadımsa, şerîri de sayılmam.
Müttaki'nin anlamını belirteyim bilmeyenler için ilk baş;
Müttaki: Takva Sahibi.
Şerir :Şerir de kötülük anlamına gelen "şer"den türemiş bir sözcük.
Demek ki burda Hz. Ali efendimiz ''eğer ben ümmetin en Takva sahibi, Senin hoşnutluğunu ve rızanı aramadıysam senin sorumluluklarından ve sakınmadı isem en kötüsü de sayılmam''
demektedir ki dediğim gibi bakış açısı farklılıkları...
5.......) Senin afvına sarılıyorum, îtiraf ederim, günâhım büyük, fakat Senin affın ondan daha büyüktür.
Bunu ilk sorunda cevaplamıştım sanırım...
6......) En büyük endişem şudur: Beni Sen de kapından kovarsan, eli boş çevirirsen hâlim nice olur?
Nasıl cevap istiyorsun bu soruda anlamadım. Dedim ya bakış açısı...
7.......) Allah'ım, görüyorsun gafiller uykuda, ben ise gece karanlığında el açıp Sana niyaz ediyorum.
Ne açıklamam gerektiğini bir anlasam :)
Bütün hepsini kendimce yorumlamak isterdim ackam benim yorumlarım seni hiç bir zaman ikna edeceğini sanmıyorum... Çünkü bu konuya ilk yazdığınız şey şu idi;
Ben bu duada çok saçmalık gördüm....ve..Hz.Ali'ye ait olmayacağınada inanıyorum.Bu yüzden kimden alıntı yaptığınızı yazarsanız sevinirim.Yoksa bende bir "şah-mat duası" yazacam..
Mesala;
Ey yarab !
Kullarına söylediğim sözlerle onları bana karşı sargınlaştırdım.Seni hamdederim..Senden büyük yoktur..Çok günah işledim....affet ocağına düştüm.Her gece sana niyaz ederim.Beni aptallarla aynı kefeye koyma,Beni doğru yoldan ayırma...,
Güzel dua oldu bee..
Evet dalga geçercesine... Onun için benim yorumumun bir anlamı kalmadığını biliyorum sizin için.
O ki Ehlibeyt'tendir...
O ki İlk inananlardandır....
O ki daha önce peygamberlerle beraber gelmiş gitmiş ve son olarak Hz.Muhammed'le beraber olandır...
O ki Şah-ı Merdandır.........
Karşı çıkmışlığımız yoktur.
Ya ona verilen Ünvanlar..;
Murtaza = Tanrinin rIzasina nail,secilmis
Ali-yel Murtaza = Seckin insan
EyvaLLah...
Yoksa Ömeri öldürten Hz.Ali'miymiş.....
Yada...
Osmanı kılıçla şehit ettiren o muymuş ...?
Ne dersin..(?)
Kendini şartlandırmış birini ne desen yolundan döndüremezsin.
Hade EyvaLLah...
Şah-Mat
10-11-2006, 10:45 AM
En büyük endişem şudur: Beni Sen de kapından kovarsan, eli boş çevirirsen hâlim nice olur?
Nasıl cevap istiyorsun bu soruda anlamadım. Dedim ya bakış açısı...
Tabi ya bakış açısı....
Sende Muaviye gibi yap..efem bakış açısı...
Ondan sonra hilafet te benim hakkımda var .....
Kabul etmezlerse savaşırım de......
Hz.Ali nasıl oluyorda "ALLAH" Karşı bir endişe içerisinde oluyor...
O başta düzdüğü vecizelere ne oldu...:D
Katılıyorum; bakış açısı....:)
Kerbela'da imam hüseyin'i şehit eden yezit gibi...
Hani diyor ya...olabilir..
Peygamber torunuysa peygamber torunu...Allah herkese karşı eşit ve adil davranacaktır.Onun benden benimde ondan bir farkım yok rabbimiz karşısında.....vs
diye devam ediyor....
Hadi yallah..!
Görkem_
10-11-2006, 10:52 AM
Hadi yallah..!
Bu sözü eğer bana yazdı isen
neyse...
SağlıcakLa...
Şah-Mat
10-11-2006, 10:57 AM
Bu sözü eğer bana yazdı isen
Evet sana yazdım arkadaşım.....
neyse...
SağlıcakLa...
Erdemlilik göstermişsin sağol....
Eyvallah !
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.