PDA

: babamansur ocağı derneği

şah turna
12-05-2009, 03:35 AM
Sevgili canlar.baba mansur ocağı eğitim kültür ve sosyal yardımlaşma derneği kuruldu.bilmeyenler için.

adres: zeytinlik mah.taşevler sok. arda apt. no:5 daire:10
bakırköy/istanbul
tel: (0212) 543-55-40
fax: (0212)543-55-41
e-posta:dernek@babamansur.org.tr

asikasım
13-05-2009, 05:26 AM
yazdığım eleştiriyi neden sildiniz???

bir alevi ocağının dernek olması sizce çok mu doğal? size doğal gelebiliyor diye aksi düşünen benim fikrimi silme hakkına sahip değilsiniz, lütfen görüşlere saygı duyalım..

dernek oldular, başkan seçecekler, yönetim oluşturacklar... çok güzel... bütün dernek seçimlerde hep yönetim oluşturmalarda sıkıntı yaşanır, ilk aşamada yaşanmasada ileriki zamanda yaşanır.. bunun bir çok örneğini sayabilirim..

babamansur gibi ulu bir zatın evlatları yönetim kavgılarından ötürü kavga etseler sizin hoşunuza gider mi? ben bir talibim ve budurumdan rahatsızlık duyarım...

ve bir ocak asla ve asla dernek olamaz... ocak sisteminin ruhuna aykırıdır bu.. pir rayber ve mürşid üçlemesinde giden bir yol;;;; başkan yönetim ve üye üçlemesinden mi gidecek...

yazdığım bu konuyuda silmemeniz dileğiyle... eleştiriden korkmayalım..

xgamzemx
13-05-2009, 05:38 AM
yazdığım eleştiriyi neden sildiniz???

bir alevi ocağının dernek olması sizce çok mu doğal? size doğal gelebiliyor diye aksi düşünen benim fikrimi silme hakkına sahip değilsiniz, lütfen görüşlere saygı duyalım..

dernek oldular, başkan seçecekler, yönetim oluşturacklar... çok güzel... bütün dernek seçimlerde hep yönetim oluşturmalarda sıkıntı yaşanır, ilk aşamada yaşanmasada ileriki zamanda yaşanır.. bunun bir çok örneğini sayabilirim..

babamansur gibi ulu bir zatın evlatları yönetim kavgılarından ötürü kavga etseler sizin hoşunuza gider mi? ben bir talibim ve budurumdan rahatsızlık duyarım...

ve bir ocak asla ve asla dernek olamaz... ocak sisteminin ruhuna aykırıdır bu.. pir rayber ve mürşid üçlemesinde giden bir yol;;;; başkan yönetim ve üye üçlemesinden mi gidecek...

yazdığım bu konuyuda silmemeniz dileğiyle... eleştiriden korkmayalım..

bu yoruma aynen katılıyorum

siyasi ranttan koltuk kavgasından uzak bi ocaklarımız kalmıştı sonunda onlarda işin içine balıklama daldı

YA HIXIR SEN HARBİDEN BİZE SAHİPLİK ET
PİR KOLTUGU NASIL OLUR DÜŞÜNEMIYORUM
YA O PİRDEN DOGAN TALİPLER

Gevrenci
13-05-2009, 05:56 AM
Biz de şeceremizi yaptık ama dernekleşmeden.

Bizdeki dernek anlayışı daha çok kahvehane türüdür. Düşünün, sünni yurttaşlar tabelayı görünce "İşte, Alevi dedeleri" derlerse bu acı olur.

illegal
13-05-2009, 07:02 AM
trajik ARABESK FILM lerinin son sahnelerini andiran bir sey

asikasım
13-05-2009, 07:29 AM
Bu derneğe kayıt olacak dedeler acaba neyi hedefliyorlar, amaçları ne? Hedefleri ne? İki gün sonra bu dernek içerisnde başklanlık kavgalarını duyacağız. Babamansurun nuruna yakışacak mı? yakışma tabiki..

yoksa birileribir dernek açmış, çokta umurumda değil, ama bir alevi ocağı adına dernek açtıklarında bırakında iki çift eleştirimizi yapalım, çünkü emin olunki dedeler bu dernek içinde kavga edecekler.... hep böyle olur..

niye bir sürü dernek ve vakıfımız var? hiç düşündünüz mü? bir dernek kurulur herşey iyidir, ama iki gün sonra çıkarlar uyuşmadı mı birileri o dernek içinden ayrılır ve bir ikincisini kurarlar..

babamansur derneğide böyle olacak......

babamansur kalksa gelse bunları kapı dışarı atar, çünkü o pirlik yaptı.. başkanlık değil............

şah turna
14-05-2009, 01:34 AM
dünde yazdım şimdide anlatmaya çalışayım.derneğimizin amacı bölücülük değil aksine babamansurlu canları bir araya getirmek.soyseceremizi oluşturmak ve birlikte etkinlikler yapmak.demişsinizki ocağın derneğimi olur.olur çokta güzel olur.belliki bilmiyorsunuz biz ne ilk nede son ocakzade derneğiz.bizden öncede kurulmuş ve şu an faliyette ocakzade derneklerimiz var.ne mutluki var.dedimya onlar sayesinde bilmediğimiz dünyanın kimbilir nerelerinde oturan birçok akrabamızla tanışıyoruz.kaynaşıyoruz.bir oluyoruz.inanın sizin yazılarınızı okudum ve inanmak içimden gelmedi.demişsinizki şimdi yönetim olucak kavgalar çıkıcak.peki bu sistemin nasıl işlediğini bilmeden neden yarğıda bulunuyorsunuz.söyliyeyim size bakın bir defa toplantı olur,tabiki olmadan önce bütün üyeler haberdar edilir konuyla ilgili.eyer yönetimde olmak isteyen dedelerimiz varise kendiler söylerler ve değerlendirilir.birileri yok ben yönetimdeyim sen olamazsın deme hakkına sahip değil.etrafınızdaki derneklerle,dernek yönetimiyle; bir ocakzade derneği bir tutmamanızı rica ediyorum.burası hak için kurulmuş,hizmet için kurulmuş bir kurumdur.kaldıki kim istemez ki bir babamansurluysa derneğe üye olup secerede yer almamayı.asikasımın dünkü yazısında dedemde babamansurlu, bir kişiyi kaybettiniz demişti.tekrar yazıyorum.derneğin amacı babamansurluları biraraya getirmek.birlikte birşeyler paylaşmak.secerenin oluşumunu sağlamak.secere oluştuğunda dedenizin ismi,onu bırakın sülaleniz ismi yok diyelim.sizin talipleriniz size sormuyacakmı.dedem hani siz babamansurluydunuz hani secerede niye isminiz yok ne cevap vericeksiniz bakalım.neden bu örneği verdim çünki başımıza geldi ismini vermiyeceğim bir kişi kendini dede diye tanıtıp etrafta cem yürütüp,talip edinen, cem evi kuran,hatta tvlerde çıkan zatlar var.bu kişi kendini ilk başlarda babamansurluyum diye tanıttı o beyenmediğiniz ne işe yarıycak dediğiniz derneğimiz araştırıp bu kişinin babamansurlu olmadığını söyledi o kişi ise sanki kendi dememiş gibi başka bir ocağa geçti.diğer ocak onu kabul etti etmedi bu bizim sorunumuz değil ama şunu demek istiyorum her babamansurluyum diyern kişi babamansurlu değildir.iyikide dernek kurulduda böyle kendini bilmez insanların foyası ortaya çıkıyor.gevrenci isimli canımız da demişki dernek nede olsa kahvehane türüdür.can bizi diğer köy dernekleriyle karıştırma.sen gelip derneğimizi gördün mü?bir sohbetimizi ettik mi?buraya gelenler dedeler bunu unutmayın.işsiz güçsüz,kendini bilmez insanların gelip kahvehane niyetine kullanabilecekleri bir yer değil.

asikasım
14-05-2009, 01:55 AM
hadi bakalım senin dediğin olsun; umarım bizim dediklerimiz en sonunda çıkmaz... babamansur adını lekelemezsiniz!!!!!!!

h.alibaba
14-05-2009, 03:14 AM
Sevgili şah turna
Her kesimin örgütlenme hakkı olduğu gibi Baba Mansurluların da örgütlenme hakkıdır. Eğer amaç burada Baba Mansurluları bir araya getirmek ise çok isabetli ve çok yerinde bir karardır. Ama başka amaçlar hedeflenmiş ise durum çok vahimdir. Derneğin amacı ne olursa olsun, yetkisi ve sözü Baba Mansur Ocağının önüne geçerse, işte o zaman vahim durumlardan birini yaşamış olacağız.

Ama belirtmeden geçemeyeceğim, Pir Selçuk’un sitesi gibi Mevlanacı olmasını istemediğim bir durumdur.

Ne olursa olsun böyle bir çabayı gösteren ve emeği geçmiş olan herkesi taktir ediyorum.

Sevgiler