PDA

: Aleviligin Ilk Kivilcimi (video)

Köroglu
08-05-2009, 01:57 PM
Saz ile ibadet, deyisler ve bir nevi semah. Bu görüntüleri izleyenler Aleviligin dogus sürecini, samanizimden Islam dinine gecis sürecini daha Iiyi kavrayacaklar:

http://www.youtube.com/watch?v=yK7HO7aiH58

http://www.akilli.tv/video/367204/Alevi-Inancin-Koku-Gok-Tanri.aspx

masjaron
08-05-2009, 02:01 PM
Türkmen geni propagandasını Aleviliğin içine sokmaya çalışanların uydurmaları..

Köroglu
08-05-2009, 02:03 PM
Türkmen geni propagandasını Aleviliğin içine sokmaya çalışanların uydurmaları..

Lütfen videoyu izle ve bunun neresi propaganda onu söyle. Gercekleri görmemezlikten gelerek elimize birsey gecmez.

masjaron
08-05-2009, 02:07 PM
Lütfen videoyu izle ve bunun neresi propaganda onu söyle. Gercekleri görmemezlikten gelerek elimize birsey gecmez.

Hitilerde semaha benzer figürler var, sizin mantığınızla gidersek alevilik şamanizm yada büyücülük olmaz. Türkmenler inancımıza ipotek koymak istiyor , tarih boyunca izledikleri politikaların bir parçası. Bunun en iyi örnekleri muhammed i bile türk ilan eden faşist yazarlardır. Bu tarz şeylerde bunun bir parçasıdır.

bulesikes
08-05-2009, 02:11 PM
Saz ile ibadet, deyisler ve bir nevi semah. Bu görüntüleri izleyenler Aleviligin dogus sürecini, samanizimden Islam dinine gecis sürecini daha Iiyi kavrayacaklar:

aklima ilk geleni yazayim,,,,,

Atalarindan sana kalani hak etmeye bak!yoksa senin olmazlar!!!!

Köroglu
08-05-2009, 02:21 PM
Hitilerde semaha benzer figürler var, sizin mantığınızla gidersek alevilik şamanizm yada büyücülük olmaz. Türkmenler inancımıza ipotek koymak istiyor , tarih boyunca izledikleri politikaların bir parçası. Bunun en iyi örnekleri muhammed i bile türk ilan eden faşist yazarlardır. Bu tarz şeylerde bunun bir parçasıdır.

"Muhammedi Türk yapiyorsunuz", "Hitler de semaha benzer figürler var"...

Farkinda misin? Tamamen demagoji yapiyorsun, konuyu dagitiyorsun, görüntülere yönelik bir tek tezin yok!!! Kusuruma bakma dostum, ama sen ve senin gibiler "inkarciliktan" sik sik bahsederler, ama en büyük inkarciligi kendiniz yapiyorsunuz! Madem bu görüntüler propaganda, o zaman sana soruyorum

1. Görüntüler mi gercek degil?
2. Bu gibi baglantilar kolay mi kuruluyor?? Yani, sadece benzerlik mi var??

Hüsni baglanti kuranlar kim biliyormusun arkadasim? Zerdustluk; Zerdustluk diye bas bas bagiranlar!!! Elbette cesit cesit kültürlerden, dinlerden etkilenmisiz, ama hepsi de o. Zerdüstlarin ibadetinden bir tek görüntü eklesinler ki biz de diyelim "HAKIKATTEN YAAA, bunlarla bir benzerligimiz var." YOK kardes YOK iste YOK!!!! Sonra gelip almanca bir belgeselE "DEVLET PROPAGANDASI" diyeceksin :eek:

Köroglu
08-05-2009, 03:51 PM
Iste buyrun bunlar da dinlerini kültürlerini korumus orijinal Zerdestler:

http://www.youtube.com/watch?v=KHKSJGhwMaY

Bir tarafta semah eyleyen, deyis söyleyen, saz calip ibadet eden Samanist Türkler, diyer yanda boga disgisi icen, kültürel ve dinsel hic bir ortak nokta gözleyemedigim Zerdustlar. Yalvariyorum artik böyle konularda kacamak cevaplar vermeyelim! Böyle konulari ele alalim! Eger benim bu samanistlerle ortak noktam varsa (KI VAR!!) o halde bu insanlari da tanimak istiyorum!

masjaron
09-05-2009, 12:25 AM
Sanki buraya koyduğun görüntüler bin-iki bin yıllık görüntülerde , alevilik şamanizmle doğmuştur diyorsun. Forumu incele bu tartışmalar çok döndü. Şamanizm diyenler kanlarındaki faşizmi inancımıza aşılamak isteyenlerdir. İpotek koyup alevileri türk islam sentezi içine dahil etmek isteyenlerdir. 100 yıllık ittihatçi politikasını önümüze tez diye sunmayın.

tercan güzeli
09-05-2009, 12:29 AM
Slm Olsun Butun Canlara Umarim Hepiniz Iyisinizdir Uzun Zamandir Bakamiyorum Tekrardan Aranizdayim Hepinizi Cok Saygiyla Aşkla Niyazliyorum Canlariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim:

-dost-
09-05-2009, 02:25 AM
Benzerlik var bence, ama hiç ceme girmediğim için giren arkadaşların değerlendirmeleri daha önemli.
Yalnız keşke başka inançlara daha çok benzediğini yazsaydınız onlara itiraz gelmiyor çünkü. Mesela hristiyanlık, zerdüştlük, yezidilik. ;) :rolleyes:
Yutupa giremediğim için sadece bir linki izleyebildim. Diğerlerini de izlemeyi isterdim. Başka bir yerde bulursanız ekleyebilir misiniz? :)

Köroglu
09-05-2009, 04:14 PM
Sanki buraya koyduğun görüntüler bin-iki bin yıllık görüntülerde , alevilik şamanizmle doğmuştur diyorsun. Forumu incele bu tartışmalar çok döndü. Şamanizm diyenler kanlarındaki faşizmi inancımıza aşılamak isteyenlerdir. İpotek koyup alevileri türk islam sentezi içine dahil etmek isteyenlerdir. 100 yıllık ittihatçi politikasını önümüze tez diye sunmayın.

Yaa birak bu ayaklari ne olur kardesim yaa! O görüntüler bin- iki bin senelik olsa idi bile siz cikip baska bir mazeret bulacakdiniz! Al iste buyur:

http://www.youtube.com/watch?v=w4BYBBCAZ8M

Gördügün bir "TIME" yapimidir! Bu inancin orta asyadan Türk göcebelerle beraber Anadoluya geldigini, hatta cem evlerinin Türkmen cadirlari seklinde yapildigini dile getiriyor! Bunlar da mi Türkcü?!?! Bunlar da mi fascist??? Birak kardesim yaaa... birak yaaa !!!!!!!!!! Ciktiginiz kabugu begenmiyorsunuz!!!!

yigitari
09-05-2009, 08:06 PM
masjaron can ben bu forumda belki dikkat etmişsindir senin yorumlarını destekledim teşekkür ettim ki ben kürt yada zaza aleviside değilim türkmen alevisiyim ama sanırım bu kez abartıyorsun

Av.A.Guvercin
09-05-2009, 08:41 PM
Herkes kendince bir tarih oyaratip ona sahip cikmak isteme aski icinde olacaktir elbet.

Ama bunu yaparken biraz gercekci olunmasi ni onemsemek de bir erdemdir.

Guzel bendendir diye sahip cikmak

kotu benden degildir diye reddetmek

sendeki guzeli ya da kotuyu yok etmez.

Gercekeler ne kadar karartilirsa karartilsin asla yok edilemez.

Samanizmin Semah la ilgisi nin oldugunu dusunuyorum mantiken. Bilim adamlarinin dusundugu gibi.

Ancak Samanizm le alevilik arasindaki iliski, Aleviligi ne Turk kokenli yapar ne de turk kokenli.

Masjaron burda gereksiz tepki gosteriyor derim.

Alevi Turk baglantisini isleyen herkesi turkcu kafatasci vs gorerek.

Boyleleri olabilir ama bu gercegi degistirmez.

Ben sahsen Alevilik ve turkluk arasindaki iliskiyi,

Turkmenlerin aslen alevi olduklari ve turkiye turklerinin buyuk cogunlugunun da alevi olduklari ve sonrada sunnilestikleri gercegini isleyerek,

Sunnizme karsi bir arac olarak kullanmanin,

Alevi kurt iliskisine zarar vermedigini ve bu konuda notr bir tavir icersinde oldugunu dusunuyorum.

Ama gereksiz mudahale, gereksiz cikis, gereksiz atismalar, bazan turk ve kurt aleviyi karsi karsiya getirme durumuna getiriyor.

Sahsim adina ben bu konuda cok dikkatliyim ve hep de olamaya devam edecegim.

Turk alevi ilsikisini sunnizme karsi bir silah olarak kullanirken bunun kurtlere karsi bir silah olarak kullanilmasini asla dusunmem.

Ama asiri alinganlik gosteren ve konuyu yanlis anlayan kurtler, gereksiz saldirilarla, sadece bu sunnizme karsi yurutulen ideolojik mucadeleyi zayiflatir.

AKP yi ve seriatcilari guclendirir.

Sayglairmla

Av.A.Guvercin
09-05-2009, 08:47 PM

Bu videolardaki goruntulere katilirim. Ancak bunlarin Aleviligin ilk kivilcimi oldugu na katilmam.

Bu aleviligi anlamamk olur du.

Aleviligin yaratnla birlikte var oldugunu soylemeliyim oncelikle.

Sonra Adem in Sitten dogan evlatlari ki ona guruhu naci deniyor, ve muhammede gelince ayni isim ehli beyt olarak sekil aliyor. Ilek ve son peygamber arasindaki isimleri.

Bu surec icenersinde ise yaratilan butun positif batin ve zahir in butunlugunu isleyen degisik donemlerde degisik isimler alan, Guruh u nacinin torunlairnin bu gunlere getirdikleri inancin adidir.

Dolaysiyla aleviligin kivilcimlari, Ali ve Muhammed in nurlayiyla baslar desek daha dogru olur.

Ancak bu yukardaki yakin tarihin alevi ibadet rutuellerinin kivilcimlanmasi dersek dogru olur.

Saygilarimla