PDA

: Alevilik ile Ön Türk Ateş Kültü Bağlantılı olabilir mi?

ufukerdogmus
05-05-2009, 04:40 AM
Eski bir Ceviz Kabuğu programını izliyordum ve bu konu olasılık olarak geçti. Elde bir delil yok fakat benzerlikler dolu...

Bütün program da izlenebilir fakat ben size tam konunun geçtiği yeri vereyim (kusura bakmayın youtube)
http://www.youtube.com/watch?v=GC8YVt5iSfs

Bir önceki bölümün son 2 dakikasında Hulki Cevizoğlu bağlıyor soru olarak burada hemen açıklıyor.

Yorumlarınızı merakla bekliyorum. Şahsen Alevi olmamama rağmen Alevi kültürü ile yakından ilgileniyorum. Yorumlarınız, bilgileriniz faydalı olacaktır.

esmererkekM
15-05-2009, 12:53 PM
alevilik tanrının türkçe konuşmasıdır.türklük ve alevilik özdeştir.

bulesikes
15-05-2009, 12:55 PM
yok bence alevilik tanrinin zazaca konusmasidir.

velakad
15-05-2009, 02:50 PM
Alevilik, Tanrının konuşması değil halidir. Halin dili yoktur. Kim kendini nasıl ifade edebiliyorsa Allah oradadır.

bulesikes
15-05-2009, 03:07 PM
Sakladığın sır senin esirindir. Açığa vurursan sen onun esiri olursun.

Mustafa Kemal
17-05-2009, 10:27 AM
Tahtacı kültürü ve Tahtacı Alevilerinin kökeni Orta Asya haklarına dayanıyor.Bu zaten kanıtlandı.Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan Aleviler ise kullandıkları lehçeden dolayı farklı olduğu ileri sürülse de Tahtaçı,Çepni gibi aşiretler benzer özellikler gösteriyor.
Öne sürülen fikirler gayet güzeldi.Araştırılmalara yeni fikriler sunacaktır.

alevidewrimi
17-05-2009, 10:53 AM
Alevi mezarlarındaki damgalar ile ilgili açıklamaları ilgi çekici idi birileri gerçekleri yazılı ve sözlü olark çıkarları doğrultusunda değiştermek istiyor.fakat gerçekler bir yerlerde duruyor yeterki bulma ve görme azmimiz olsun.