PDA

: Kerbela ve Kerbela Ziyaretinin Önemi

siadostu
02-10-2008, 09:43 AM
HZ.RESUL-İ EKREM(saa):

Kerbela yeryüzünün en temiz en saygın bölgesidir.Hiç şüphesiz orası Cennet mekanlarındandır.

HZ.RESUL-İ EKREM(saa):

Oğlum(Huseyn) Kerbela denilen yerde defnedilecek.O yer ki İslam'ın kubbesidir.

HZ.ALİ(as):

Sıffin'e giderken Kerbela'dan geçerken ağlamış ve şöyle buyurmuştur:

Burası (Allah'a) aşık olan bir gurup şehidin kurbangahı olacaktır ki ne onlardan öncekiler ne de onlardan sonrakiler (derecede) onları geçemezler.

HZ.İMAM ZEYN-ÜL ABİDİN(as):

Kıyamet günü olduğunda Kerbela toprağı inciden bir yıldız gibi parlayacak ve şöyle seslenecek

Ben Allah'ın mukaddes,temiz,mübarek toprağıyım.Öyle bir toprak ki şehidlerin ve gençlerin efendisi (Hz.Huseyn) bağrımdadır.

HZ.İMAM CAFER-İ SADIK(as):

Ğazıriyye (Kerbela) Beyt'ül Mukaddes toprağındandır.

Yerde ve gökte bulunan bütün Peygamberler,Kerbela'yı ziyaret etmek için Allah Tebareke ve Teala'dan izin dilerler ve ziyaret için grup grup inip çıkarlar.

HZ.İMAM MUHAMMED BAKIR(as):

Eğer insanlar Hz.Huseyn'in ziyaretind olan (sevap ve mükafatı) bir bilselerdi,zevkten ölürlerdi.

HZ.MUHAMMED BAKIR(as):

Resulullah'ın (saa),şehidlerin ve Hz.Huseyn'in (as) (mezarlarının )ziyareti,Resulullah(saa) ile birlikte yapılan kabul olmuş bir hacca bedeldir.

HZ.İMAM CAFER-İ SADIK VE MUHAMMED SADIK(as):

Kim evinin ve yerleşme yerinin Cennet olamsını istiyorsa,Mazlum Huseyn'in ziyaretini asla bırakmasın.

Huseyn'in yattığı yeri ziyaret edin ve (ziyareti bırakarak) ona cefa etmeyin.Zira o gençlerin ve şehidlerin efandisidir.

İMAM CAFER-İ SADIK(as):

Allah bir kimse için hayrı dilerse,onun kalbine Huseyn(as) 'ın sevgisini ve onun ziyaretini yerleştirir.

Kim Huseyn (as) ın ziyaretine onun hakkını tanıyarak gelirse (adı) Kurb derecelerinin en yüksek derecelerine yazılır.

Kim Aşura günü Hz.Huseyn'i (as) ziyaret ederse,Cennet ona vacip olur.

HZ.RESUL-İ EKREM(saa):

Bunu bilin ki onun (mezarının) kubbesi altında dua kabul olur.Toprağında şifa vardır ve imamlar onun soyundan gelecktir.

Çocuklarınızın ağzını Huseyn'in toprağı ile açın.Zira o eman vesilesidir.

HZ.MUSA KAZIM(as):

Bizim dostlarımız dört şeye her zaman ihtiyaç duyar.

1.)Üzerinde namaz kılacağı seccade,

2.)Parmağına takacak yüzük,

3.)Dişlerini fırçalayacak misvak,

4.)İmam Huseyn'in toprağından yapılan tesbih

velakad
02-10-2008, 01:28 PM
Mesele Kerbela'da adım adım gezmek değildir,
Mesele Hz.İmam Hüseyin gibi Kerbela'larda İnsanlık dersi vermektir.

redyellow
25-01-2009, 11:47 PM
Mesele Kerbela'da adım adım gezmek değildir,
Mesele Hz.İmam Hüseyin gibi Kerbela'larda İnsanlık dersi vermektir.

Kerbelayı ziyaret edip, oraları görmek, oralarda canlı şahitlik yapmak, hz.hüseyin efendimizi anmak tabiki çok güzel.

Acizane bende gittim, ziyaret ettim.

Yazdıklarınıza katılıyorum.

SAdece gidip görmek değil, Hz.Hüseyin efendimizin verdiği dersi iyi anlamak lazım.

Zalime, zulme karşı direnmeyi, zalimin zulmüne boyun eğmemeyi iyi hazmetmek lazım. Yudumlamak lazım.

Hem oralara gidip görenlerden hem de hz.hüseyin efendimizin yolunda gidenlerden olmak dileğiyle.

anka renef
26-01-2009, 12:34 AM
el_kafi ve bihar ul envardada şöyle rivayet edilir
ashabından biri imam cafer-i sadık efendimize :bu sene 17. haccımı yaptım der
İmam:Kerbelayımı ziyaret ettin?
-hayır kabeye
İmam:keşke kerbelaya gitseydin.Eğer bi defa Kerbelaya gitseydin 17 kez hacca gitmiş gibi olurdun zaten.

redyellow
26-01-2009, 12:48 AM
el_kafi ve bihar ul envardada şöyle rivayet edilir
ashabından biri imam cafer-i sadık efendimize :bu sene 17. haccımı yaptım der
İmam:Kerbelayımı ziyaret ettin?
-hayır kabeye
İmam:keşke kerbelaya gitseydin.Eğer bi defa Kerbelaya gitseydin 17 kez hacca gitmiş gibi olurdun zaten.

İmam Cafer-i Sadık gibi birisinin, onun gibi bir alimin, 6.imamın bunu söylemesi mümkün değildir.

Bu uydurma bir şey gibi geldi bana.

Hac İslamın bir emridir, zengin olan ve şartları tutan müslümanlara farz olan bir ibadettir.

Farz olan bir ibadet ile kerbelayı bir tutmak asla ve asla İmam Cafer-i Sadık gibi birisi için mümkün değildir.

Kerbeyada gideriz, ziyaret ederiz, dualarımızı yaparız, haccımızı da yaparız, hz.hüseyin efendimizin verdiği mesajı, zalime, zulme karşı durmak gerektiğini yudum yudum içeriz.....ikisini birbiriyle kıyaslamak yanlıştır.

anka renef
26-01-2009, 12:54 AM
Sizin mezhepte hac islamın şartı ama güzel ahlak değil ama ahlak önce gelir ne yapacağız ???
İmam cafer efendimiz böyle buyurmuş el- Kafi en güvenilir hadis kitabıdır biharul envarın yazarı Allame meclisi ise geriye doğru en az 10 kuşak alim olan bi aileden gelir ve sonuçta allame.hadisin sahih olmasını engelleyen bi durumda yok.İmamı kendinize uydurmaya çalışmayın siz ona uyun bence

redyellow
26-01-2009, 01:02 AM
Ne diyorsun anlamıyorum.

Güzel ahlak, ahlak ile haccın vs. ne alakası var? kim kimden önce geliyormuş?

İmamı kendilerine uyduranlar imam cafer gibi birisinin hac için böyle bir şey söyleyebileceğini sananlardır.

Hamdolsun hacca da gittim, kerbelaya da gittim.

Bu ikisini birbiriyle rakip, biriyle düşman gibi kimse göstermesin.

anka renef
26-01-2009, 01:13 AM
dediklerimi anlıyorsunda işine gelmiyor
ben sana hadis gösterdim ama sen ''yok o öyle şey demez'' deyip kendi kişisel görüşünle hareket ediyorsun akıl sahibi insan hangimizi bu durumda haklı bulur ???
Ayrıca ben ikisi rakiptir demedim diyorumki oruç namazdan nasıl hayırlıysa kerbelada kabeden hayırlıdır.burda daha az hayırlıdır demek kötülemek yada rakip görmek değildir.
asla unutma kendi reyinle hareket etme kanıtın varsa konuş.

redyellow
26-01-2009, 01:25 AM
dediklerimi anlıyorsunda işine gelmiyor
ben sana hadis gösterdim ama sen ''yok o öyle şey demez'' deyip kendi kişisel görüşünle hareket ediyorsun akıl sahibi insan hangimizi bu durumda haklı bulur ???
Ayrıca ben ikisi rakiptir demedim diyorumki oruç namazdan nasıl hayırlıysa kerbelada kabeden hayırlıdır.burda daha az hayırlıdır demek kötülemek yada rakip görmek değildir.
asla unutma kendi reyinle hareket etme kanıtın varsa konuş.

Benim bildiğim hadis Hz.Peygamberin sözlerine denir.

Ve hiç bir müslüman kerbela kabeden hayırlıdır demez, diyemez.

Ve yine hiç bir müslüman namaz oruçdan hayırlıdır demez, diyemez.

Ben kendi görüşümle hareket etmiyorum.

İddian varsa konuş demişsin...

hayhay..

Buyrun...

İslamın şartlarıdan birisi nedir?

Hac....

Peki islamın şartları arasında kerbela var mı?

Hayır.

Tekrar ediyorum.

hacca da giderim, kerbeleya da giderim.

Hacca farz oldğu için, İslamın bir emri olduğu için giderim, kerbeleya da hz.peygamberin torunu hz.hüseyin efendimizi anlam, onun verdiği mesajı orda yerinde anlamak için giderim.

Her ikisi de benimdir.

Ama birbiriyle kıyaslamak hele hele farz olan bir ibadet ile kıyaslamak yanlıştır.

Bu yanlışı da asla ve asla imam cafer gibi birisi yapmaz.

İmam cafer adına uydurulan şeylerdir bunlar.

İmâm Cafer Sâdık (a.s) bir rivâyete göre Haccın sır ve inceliklerini şöyle beyân etmektedir;

1. Hacca gitmeye niyet ettiğin zaman, hareketten önce kalbini Allâh için her türlü dünyevî iş, perde ve engelden temizle.

../..

http://www.lahuti.com/forum/imam-cafer-sadik-s-acisindan-haccin-bazi-sirlari-14386.html

Bunu söyleyen bir insan nasıl hacca gideceğine kerbeleya gitseydin gibi bir şey söyleyebilir.

yapmayın lütfen.

anka renef
26-01-2009, 04:13 AM
Hadis bizim inancımızda Hz.Muhammedin ve 12 imamın sözlerine denir.Nitekim kavmin peygamberi olduğu gibi imamlarıda vardır.Kuranda şöyle der :
ey resul sen sadece bir uyarıcısın her kavmin bir yol göstericisi irşad edicisi vardır.Ayetteki 2. kişi İmamdır ve Allah imama uymamızı istiyor.İslamın şartına gelince sizde 5 tana şiada 10 tanedir şehadet olmadığı için 6 tanesine ehl-i sünnet inanmıyor onu ne yapacağız?? bu yüzden islamın şartında vardır yoktur olayı değil bu. Dediğim gibi imama uymak farz Ali ibni ebu talip et-tabersi ''el-ihticac'' kitabında İMam caferle ebu hanefinin konuşması vardır orda imam orucun namazdan hayırlı olduğunu söylüyor kanıtıyla ebu hanefide kabul ediyor bunu bilmende fayda var.Ayrıca ben sana hadis kitaplarından delil getiriyorum sen büyüyle uğraşanların sitesinden eğer hadis doğruysa hangi kitaptan ve kimden rivayet edilmiş ??? ve hadisde benim dediklerime aykırı bişey yok zaten

redyellow
26-01-2009, 04:20 AM
Sayın anka renef:

Ayetlerden bahsederken hangi sure hangi ayet olduğunu da aktarabilir misiniz?

Benim aktarma yaptığım site bir forumdur... forumda bir arkadaşın aktarımıdır... fal ile aktardığım bölümün alakası yoktur.

Verdiğim sitedeki alıntının altıda eserin ismi vardı keşke oraya da baksaydınız:

Mesabihü’ş Şeria: Bab: 21. B. Azar Şirazi: İslâm’ın büyük ibâdî-siyâsî kongresi: sh: 54-57

Bakın çok fazla uzatmaya gerek yok.

Hac islamın bir emridir... islamın şartının 5-10-50 olması hiç bir şeyi değiştirmez.

Hac ile kerbeleyı karşılaştırmak da yanlıştır.

Kerbelaya giden hac ibadetini yerine getirmiş olmaz.

anka renef
26-01-2009, 04:29 AM
Bundan sonra dikkat etmeye çalışırım ama ayetlerin yerlerini her zaman hatırlayamıyabiliyorum.
Bu kitap hadis kitabı değildir.Bu gibi şeylere itimat edilmez şia kutub-u erba denilen 4 kitap ve çeşitli tanınmış hadis kitapları vardır en azından bunların birinde olması gerekirki yorum yapabilelim
haccın islamın emri olduğunu tartışmıyoruz şeriat ehl-i için farzdır.Ben kendim bir kıyasta yapmıyorum size İmamın sözünü aktardım ki o doğrusunu söyler her şeyin.Hac le Kerbela ziyareti ayrıdır tabikide ama KERBELA ziyareti sahih hadisler ışığında daha büyük bir ameldir.

Durna
26-01-2009, 07:00 PM
inşallah nasip kısmet olurda görürüm ,çok gitmek istiyorum...

redyellow
26-01-2009, 09:03 PM
Bundan sonra dikkat etmeye çalışırım ama ayetlerin yerlerini her zaman hatırlayamıyabiliyorum.
Bu kitap hadis kitabı değildir.Bu gibi şeylere itimat edilmez şia kutub-u erba denilen 4 kitap ve çeşitli tanınmış hadis kitapları vardır en azından bunların birinde olması gerekirki yorum yapabilelim
haccın islamın emri olduğunu tartışmıyoruz şeriat ehl-i için farzdır.Ben kendim bir kıyasta yapmıyorum size İmamın sözünü aktardım ki o doğrusunu söyler her şeyin.Hac le Kerbela ziyareti ayrıdır tabikide ama KERBELA ziyareti sahih hadisler ışığında daha büyük bir ameldir.

Ayetleri, sureleri aktarma konusunda hassasiyet göstereceğiniz için teşekkür ederim.

Hac için "şeriat ehl-i için farzdır" demişsiniz.

Öğrenmek için soruyorum:

1- Şeriat ehli kimdir? kimlerdir? mesela siz şeriat ehlimisiniz?

2- İmam Cafer Sadık şeriat ehli midir?

Şeriat ehli ise yani hac farz ise.... onun için yazdığınız "keşke kerbelaya gitseydin.Eğer bi defa Kerbelaya gitseydin 17 kez hacca gitmiş gibi olurdun zaten" sözü biraz çelişkili olmaz mı?

Bakın bunları öğrenmek için soruyorum... fikirlerinizi, düşüncelerinizi, görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.

Polemik olsun gibi, sırf gürültü olsun diye değil.

Siz caferisiniz sanıyorum... yanılıyorsam düzeltin.

Benim dışımdaki görüşleri de öğrenmek, paylaşmak isterim.

inşallah nasip kısmet olurda görürüm ,çok gitmek istiyorum...

İnşaallah arkadaşım inşaallah.

Ben daha önce iki defal gitmiş, oralar ziyaret etmiştim elhamdülillah.

Şu ırak iran savaşı ve sonraki işgaller vs. olmasaydı kerbela'yı ziyaret etmek çok kolay olacaktı.

İnşaallah her şey yoluna girer ve oraya gidip hz.hüseyin efendimizi oralarda anmak, oranın acısını yüreğimizde hissetmek tekrar tekrar nasip olur.

anka renef
27-01-2009, 01:04 AM
sevgili redyellow
Öncelikle ben şii yim caferiyim aleviyim bunlar aynı kavramlardır.Sadece aleviyim deyip şeriatı inkar etmem aynı şekilde şii yim deyip tarikatı marifeti ve hakikatı inkar etmiyorum.
Bizde forumda defalarla rastlayabileceğiniz gibi 4 kapı vardır yukarda isimlerini saydım bunlardan ilki olan şeriat ehl-i ne farzdır tarikatte ise değil örenek vermek gerekirse
Mevlananın:kabe azer oğlu ibrahimin yaptığı bir ev benim kalbimse Allahın kudret eliyle yarattığı yer.Kabe yapıldığından beri Tanrı oraya hiç girmedi Oysa o Tanrı bnm kalbimden hiç çıkmadı.
bu sözde anlaşılacağı gibi tarikatte beytullah olgun insanın kalbi dir.Dersenizki bu kabe ziyaretini kaldırırmı Makalatta Hacı bektaş veli haccın batıni tevilini anlatır ve bunu yapanlar gerçek hacılardır der yada Hallac-ı mansur evde hac yapılabileceğini söyler.Aynı şekilde Birçok evliya bunu tekrarlamıştır.
İmamlar ve peygamberler en üstün olanlardır onların haşa şeriat ehl-i olması mümkün değildir ancak karşısındaki kişiye göre konuşulur verdiğim hadisteki insan şeriat ehlidir İmamda ona göre cevap veriyor