:
TV'deki yarışma programlarındaki semah hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim??*
ersano
06-07-2008, 12:50 AM
Sevgili arkadaşlar,
Dünakşam TRT deki bir yarışma programında semahın sergilendiğini gördüm ve çok üzüldüm buna tepkimizi gösterelim.
Folklor kurumu'na sitesinden tepkimizi gösterelim...
www.folklorkurumu.org
hepinize desteğiniz içinteşekkürler..
anka renef
06-07-2008, 01:19 AM
Utanç verici !!! hadi ibadet yerine koymazlar anlarımda folklör olayı bence büyük bir hakarettir.
yesim_60
06-07-2008, 02:51 AM
ya şu google de bile semah yazın çogunluk halk oyunu folklor diye çıkıyor
ben tv de semah dönülmesini konserlerde falan semah dönülmesine karşıyım
semahımız oyuncak değildir
illegal
06-07-2008, 06:13 AM
ya şu google de bile semah yazın çogunluk halk oyunu folklor diye çıkıyor
madem COGUNLUK öyle demisse ALEVI hukukculari kollarini sivamaya baslasinlar BUNA dur desinler
AMA ne acidirki alevi bilim sanat ve hukuk insanlarinda sucu aramak lazim
bakin arif sag bir dönem pir sultan abdal türkülerini trt de okurken sah kelimesi gecen HIC BIR DEYIS ve türküde sah i Kullanmamis ya dost yada YAR olarak kullanmis nezamanki ARIF HOCA trtden elini ayagini cekiyor KENDISINE ceki düzen veriyorsa ozaman birseylerin anlamli oldugunu kavriyor
YINE bazi alevi sanatcilar deyisler okurken seyirciler sanki ortada ayi oynatiliyormus gibi alkislarla tempo tutuyorlar sanatcilar bu alkislara kendilerini öyle kaptirmislarki söyledikce söyleyesi leri GELIYOR
dengesiz tutarsiz ve gereksizler neden SEMAH icin HALK oyunu ve folklor desinlerki
BURDA bilincsizlik yok burda daha farkli seyler var
TRT VAR yani devleti temsil eden ALEVILIK INANCINI yok sayan bir zihniyet bir anlayis var
SUCU sadece trt ye YÜKLEMEK yanlis olur
vede alevi sanat bilim ve hukuk insanlari var
Yarışmaya katılan grupların amacı oy alarak birinci olmak
Semah bu amacla dönülmemeli.
Semah oyun değil,dönerken hakka en yakın yerde olduğumuzu düşündüğümüz ilahi bir sırdır.
Saçma sapan eğlence programlarında gösteri olarak sergilenmesi cok kötü.Kesinlikle karşıyım.
cetin aktas
06-07-2008, 08:41 AM
eeeeeee arkadaşlar trt devlet kanalı degilmi devlette akp devleti degilmi yorum sizin bunlar bu tür yarışmalarlan biz alevi halkıylan dalga geçiyor bu gün semah gösterisi yarın kim bilir hangisi gösterecekler
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.