PDA

: KurtuluŞa Eren Topluluk

Rojaazme
13-10-2006, 01:57 PM
Canlar,
Bildiğimiz gibi Peygamberin,"Benden sonra ümmetim 73 fırkaya ayrılacaktır,Biri hariç hepsi helak olacaktır" der bunun üzerine sohbette bulunanlar,
Ya Resul hangi fırka helak olmayacaksa biz ondan olalım, o fırkadan olalım der,
Bunun uzerine resul:"El fırkatun Naciye -Guruhu Naci bendesinden olan der,
bu hadis üzerine islam dünyasındaki tüm meshep, tarikatlar, kendilerini kurturusa eren topluluktan sayarlar,
GURUHU NAC-İ KİMDİR?
Rivayet söyledir,(Bu uzun bir hadise ben kısaltacağım)
Hz adem çok bir gün çok yorulur,Havva nın artık yaşlandığını kendisine tam olarak hizmet edemediğini düşünür,ona yardımcı ve kendisine hizmet edecek yeni bir eş almayı aklından geçirir,Ançak dünyada allahın yasasına göre evleneceği bir kadın yoktur,çünkü hepsı onun çocuğu veya torunudur,evlenmesi söz konusu olamaz.
Ellerini havaya kaldırıp, allaha dua eder,halini arz eder havva yı eş olarak gönderdiğin gibi bir eş Hayrı nisa (Hayırlı Kadın) gönderde hizmetimde bulunsun der,
Tarlada çift süren adem in yanına havva gelir,ADEME CİLVE,NAZ YAPAR,
Adem bunu hayıra yorar ve havva Adem e;
Ey Adem benden başkası ile evlenmeyeceğine,dünyanın en hayırlı kadını dahi gelse ona dönüp bakmayacağına söz verirmisin demiş,
Adem de,söz verir ve Havva evine (kabe ye) döner,
Adem in duası kabul olur,ve eve dünyanın en hayırlısı Hayrun Nisa gelir,Havva da kıskançlığından öğlen Ademe gider ve ondan o sözü alır,
Adem akşam eve gelir,ev temizlenmiş,her hizmetler yapılmıiş,ve hava halen cilve naz yapmakta buna bir anlam verememiş,sıkılıp dışrı cıkmış dışarda ay yüzlü güzel bir kadın durmakta adem ona Siz kimsiniz buralarda Hatun kişi yoktru diye sorar,
Hatun da:sen dua ettin istekde bulundun Allah seni bana hizmetinde bulunmak için eş olarak gönderdi dedi, Adım GURUHU NACİ ahdımızı nikahımızı yapalım dedi,
Adem öğlen Havva ya verdiği sözü hatırladı ve sözümden ahdimden dönersem,peygambeliğimden hemde insanlığımdan olurum dedi,ve nikah yapmadı ,
Bu arada CEBRAİL gelerek bunun nikahını oğlun ŞİT le yapacaksın Allah senin sülübünü geleceğini bundan devam ettircek, Nebiler,resullar, Mürsel, veliler evliyalar bu soydan gelecek dedi,
Rivayete göre Hz Adme in Havadan bir erkek,bir kız çoçoğu doğarmış ve bu çift doğumlar bir biri ile evlenmişler ancak ŞİT e eş olaçak kız çocuğu doğmadığından bekar kalmış,
Aden ŞİT ile GURUHU NACİ NİN nikahlarını kıymış,
Bu hadiseye istinaden tüm topluluklar kendilerini Kurtuluşa eren topluluktan sayarlar,
Burada da acizane benca olayı şöyle algılamak gerekir,Toplulukların kurtuluşa ermesi için,önce üzerlerinde kul hakkı olmayacak, Birbirlerine desdek,yardımlaşan ,paylaşan,bölüşen,eksikleri örten, sözunde ve ahdinde duran,Hırsızlıktan, dedikodudan,fitne ve fesattan uzak kalan barış içinde yaşayan topluluklar kurtuluşa ereceğini düşünüyorum.
Bu Konuda acizane bildiğimiz bunlardır,eksiğim veya bilmeden yaptığım bir yanlışlık varsa lütfen düzeltin
DOSTCA KALIN

Rojaazme
19-01-2007, 12:03 PM
Canlar,
Bildiğimiz gibi Peygamberin,"Benden sonra ümmetim 73 fırkaya ayrılacaktır,Biri hariç hepsi helak olacaktır" der bunun üzerine sohbette bulunanlar,
Ya Resul hangi fırka helak olmayacaksa biz ondan olalım, o fırkadan olalım der,
Bunun uzerine resul:"El fırkatun Naciye -Guruhu Naci bendesinden olan der,
bu hadis üzerine islam dünyasındaki tüm meshep, tarikatlar, kendilerini kurturusa eren topluluktan sayarlar,

astokomlu
19-01-2007, 12:08 PM
Güruh-i Naci'ye özümü kattım
Adem sıfatında çok geldim gittim
Bülbül oldum firdevs bağında öttüm
Bir zaman gül için zara düş oldum

Rojaazme
19-01-2007, 01:30 PM
ey vallah dost...

muhammedi_kıyam
20-01-2007, 09:34 AM
sayın rojaazme bu hadisin kaynağını neye dayandırıyorsunuz.halbu ki benim bildiğim hadisin aslı şudur.

(Ümmetim 73 fırkaya ayrılır, 72si Cehenneme gider, yalnız bir fırka kurtulur. Bu fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir) (tirmizi)bu fırkada sunnete ve sahabelere değer veren ehli sunnettir.kaldı ki anlattığınız hikayeyi ben hiç bir yerde duymadım.lütfen o hikayeninde kaynağını verebilirmisiniz.

mehti313
20-01-2007, 09:50 AM
Güruh-u Naci bir insanin ismi degil,Kurtulan Topluluk demektir.
Zaten anlatilan Hadiste "ümmetim yetmis üc firkaya ayrilacak bunlardan bir firkasi kurtulacaktir."Kurtulan firka anlaamina gelen Güruh-u Naci kelimesi kullanilir.

Ehlibeyt tarikinin yolculari icin,Güruh-u Naci Ehlibeyte ve Kurana ayni anda sarilan firkadir.
Cünkü Hz Muhammed ümmetine "Size iki emanet birakiyorum,biri Allahin kitabi Kuran digeri itretim olan Ehlibeyt.Bunlara sarildikca delalete düsmezsiniz" diyerek,Kurtulusa Eren toplulugun Ehlibeyte ve Kurana sarilan topluluk oldugunu söylemistir.

"İman edip de salih ameller işleyenler yaratılmışların en hayırlısıdır." (Beyyine Süresi 7. Âyet) ayeti indiğinde Resulullah (s.a.a) Hz. Ali (as)'ye hitaben şöyle buyurdu: "Onlar sen ve senin şiandır ey Ali. Kıyamet gününde razı olmuş ve rıza görmüş olarak geleceksiniz, senin düşmanların ise gazap ve suç yüklü olarak gelecekler."

Beyinne Suresinin 7.ayetinin Hz Muhammed(saa) tarafindan aciklanisini okuduktan sonra Güruhu Nacinin Hz Ali(as)a uyanlarin oldugunu kabul etmek gerekir.

Rojaazme
20-01-2007, 10:12 AM
sayın rojaazme bu hadisin kaynağını neye dayandırıyorsunuz.halbu ki benim bildiğim hadisin aslı şudur.

(Ümmetim 73 fırkaya ayrılır, 72si Cehenneme gider, yalnız bir fırka kurtulur. Bu fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir) (tirmizi)bu fırkada sunnete ve sahabelere değer veren ehli sunnettir.kaldı ki anlattığınız hikayeyi ben hiç bir yerde duymadım.lütfen o hikayeninde kaynağını verebilirmisiniz.

hikaye diye adlandırdıgınız bizim inanlarımızdır kurdugunuz çümlelere dikkat ediniz sizi bu konuda uyarıyorum.....

ehli şünnetler kimler ...? yoksa süni kesimmi oluyor diye zanıyorsun... ?

hz muhammedin fevatından hemen sonra kıyıma başlandı tüm soyunu zehirleyip öldürülmüşdür şimdi hangi ehli sunnetden bahsediyorsun bu katlıyamı yapanlar ve buna seyirçi kalan ehliyim diye caka atanlar.ilik cehennemlik olanda onlar olacaktır......

katlıyamı yapıp ehlibeyit soyunu yok eden eli kanlıların soyunu sopunu lanetliyorum......

alevi angel
20-01-2007, 10:23 AM
yüreğine sağlık rojaazme..

Rojaazme
20-01-2007, 10:34 AM
Güruh-u Naci bir insanin ismi degil,Kurtulan Topluluk demektir.
Zaten anlatilan Hadiste "ümmetim yetmis üc firkaya ayrilacak bunlardan bir firkasi kurtulacaktir."Kurtulan firka anlaamina gelen Güruh-u Naci kelimesi kullanilir.

Ehlibeyt tarikinin yolculari icin,Güruh-u Naci Ehlibeyte ve Kurana ayni anda sarilan firkadir.
Cünkü Hz Muhammed ümmetine "Size iki emanet birakiyorum,biri Allahin kitabi Kuran digeri itretim olan Ehlibeyt.Bunlara sarildikca delalete düsmezsiniz" diyerek,Kurtulusa Eren toplulugun Ehlibeyte ve Kurana sarilan topluluk oldugunu söylemistir.

"İman edip de salih ameller işleyenler yaratılmışların en hayırlısıdır." (Beyyine Süresi 7. Âyet) ayeti indiğinde Resulullah (s.a.a) Hz. Ali (as)'ye hitaben şöyle buyurdu: "Onlar sen ve senin şiandır ey Ali. Kıyamet gününde razı olmuş ve rıza görmüş olarak geleceksiniz, senin düşmanların ise gazap ve suç yüklü olarak gelecekler."

Beyinne Suresinin 7.ayetinin Hz Muhammed(saa) tarafindan aciklanisini okuduktan sonra Güruhu Nacinin Hz Ali(as)a uyanlarin oldugunu kabul etmek gerekir.

Alevilere göre müslümanlar Hz. Muhammed’den sonra 73 fırkaya ayrılacaklar ve Ehl-i Beytin, Oniki İmamların yolundan gidenlerin dışındakiler cehenneme gideceklerdir. Ehl-i Beytin, Oniki İmamların yolundan gidenler Fırkayı Naciye veya Güruh-u Naci olarak adlandırılır.

Demek ki Ehl-i Beyt sevgisi Aleviliğin esasını oluşturur. Tevella ve teberra anlayışı da bu sevgiden kaynaklanır. Tevella Ehl-i Beyti, Oniki İmamları, Ondört Masumları, Onyedi Kemerbestleri ve onların yolundan gidenleri sevenleri sevmek, teberra ise onları sevmeyenleri sevmemektir

muhammedi_kıyam
21-01-2007, 02:07 AM
peki ehli sunnetin ehlibeyti sevmediğini nerden çıkarıoyorsunuz.sunni kaynaklarda bile bazı rivayetlere göre peygamber veda hutbesinde o iki kaynağı kuran ve ehlibeytim diye söylemiştir.farzedelim ki bu rivayet doğru olsun.ama burdan sanki sunnileri ehlibeytin düşmanı gibi göstermek çok yanlış bir düşüncedir.peki neden peygamber ehlibeytim demiştir.gerçi sunnetim demişsede farkeden bi şey olmayacak.bizim ahli sunnet alimlerine göre (hepsi mi değil mi bilkmiyorum?)peygamberin sunnetini ehlibeyt uygulamıştır zaten .yani onlar peyamberlel bire bir oldukları için en iyi örnek olarak gösterebilirler yani onun sünnetini en iyi uygulayanlar arasındadırlar.öyleyse peygamber ehlibeytim demişse bile sunnetini kasdetmiştir.yani bunda ayrılığa düşmek yanlış olur.ha bu demek değil ki ashabı kötülüyoruz bi
lakis onlar bizim canımızın içidir.hle dört halifeyle ilgili asılsız iddialara tamamen karşıyız.çünkü onlar svesilesiyle islam bizlere ulaşmıştır.örneğin o söve söve bitiremediğiniz halit bin velid ve oğlu sayesinde g.doğu illerimizden bazısı müslüman olmuştur.örneğin ş.urfaya peygamberler şehri deniyor ya d.bakırada şehit sahabeler şehri deniyor.byu sadece bir örnekti.istanbula düzenlelen sefer ve ebu eyyub el-ensariyi de bir örnek olarak gösterebiliriz.yani kısacası sahabenin hakkını teslim etmek gerekir diyorum.

Rojaazme
21-01-2007, 02:39 AM
peki ehli sunnetin ehlibeyti sevmediğini nerden çıkarıoyorsunuz.sunni kaynaklarda bile bazı rivayetlere göre peygamber veda hutbesinde o iki kaynağı kuran ve ehlibeytim diye söylemiştir.farzedelim ki bu rivayet doğru olsun.ama burdan sanki sunnileri ehlibeytin düşmanı gibi göstermek çok yanlış bir düşüncedir.peki neden peygamber ehlibeytim demiştir.gerçi sunnetim demişsede farkeden bi şey olmayacak.bizim ahli sunnet alimlerine göre (hepsi mi değil mi bilkmiyorum?)peygamberin sunnetini ehlibeyt uygulamıştır zaten .yani onlar peyamberlel bire bir oldukları için en iyi örnek olarak gösterebilirler yani onun sünnetini en iyi uygulayanlar arasındadırlar.öyleyse peygamber ehlibeytim demişse bile sunnetini kasdetmiştir.yani bunda ayrılığa düşmek yanlış olur.ha bu demek değil ki ashabı kötülüyoruz bi
lakis onlar bizim canımızın içidir.hle dört halifeyle ilgili asılsız iddialara tamamen karşıyız.çünkü onlar svesilesiyle islam bizlere ulaşmıştır.örneğin o söve söve bitiremediğiniz halit bin velid ve oğlu sayesinde g.doğu illerimizden bazısı müslüman olmuştur.örneğin ş.urfaya peygamberler şehri deniyor ya d.bakırada şehit sahabeler şehri deniyor.byu sadece bir örnekti.istanbula düzenlelen sefer ve ebu eyyub el-ensariyi de bir örnek olarak gösterebiliriz.yani kısacası sahabenin hakkını teslim etmek gerekir diyorum.
konuyu carpıtmayalım hz muhammed in son sözlerini süni alimlere yorumlamakda ne oluyor ...

hz muhammedin ehli beyitim dedigi ev halkıdır size elhi beyitimi ve kuranımı bırakıyorum diyor ....

peki süni alimler hangisine sahip çıktı kuranamı yoksa ehli beyitemi
kuranı kerime dersen bende sana derimki madem kurana sahip çıkıldı neden mızrakların uçlarına kuranı kerim sayfalarını takıp çenk edildi....

ehli beyite dersen bu seferde derimki madem sahip çıktınız neden hz muhammedin soyunu öldürdüler yok etmek için ellerinden geleni yaptılar bunları yapan kimler senin o bahsetdigin süni alimler olmasın sakın mavyanın yanında olup ehlibeyiti katletmişlerdir kuranı kendi çikarları için yorumlayıp ehli beyit soyu için karalamalara gidilmişdir meççitlerde fetvalar verilmişdir bunu yapan kimlerdi o bahsediginiz alimler olmasın...

sevgili arkadaşım ....saygılar

mehti313
21-01-2007, 09:31 PM
Alevilere göre müslümanlar Hz. Muhammed’den sonra 73 fırkaya ayrılacaklar ve Ehl-i Beytin, Oniki İmamların yolundan gidenlerin dışındakiler cehenneme gideceklerdir. Ehl-i Beytin, Oniki İmamların yolundan gidenler Fırkayı Naciye veya Güruh-u Naci olarak adlandırılır.

Demek ki Ehl-i Beyt sevgisi Aleviliğin esasını oluşturur. Tevella ve teberra anlayışı da bu sevgiden kaynaklanır. Tevella Ehl-i Beyti, Oniki İmamları, Ondört Masumları, Onyedi Kemerbestleri ve onların yolundan gidenleri sevenleri sevmek, teberra ise onları sevmeyenleri sevmemektir

Sayin Rojaazme
Yazdiklarina oldugu gibi katiliyorum.Bir önceki yazimda aciklamaga calistigim gibi,Güruhu Naciyi aciklama sekline katilmiyorum.
Güruh-u Naci,kelime anlamiyla Kurtulusa eren topluluk demektir.Bu da ancak Hz Muhammed(saa) iki emanetine (Kuran ve Ehlibeyte) sarilmakla mümkün olur.

Naciyi/naciyeyi bir sahis sanip Güruhu naciyi o sahisin soyundan gelenler olarak aciklamaniz son zamanlarda,Alevileri ayri bir irk olarak göstermek isteyenlerin söylemleridir.Bu söylemlerine ozanlarin siirlerinde Güruhu Naciyiz,Güruhu Nacideniz gibi sözlerini kanit olarak sunuyorlar.Siirlerde gecen bu ifadeler,kurtulmus topluluga aitiz anlamina gelmektedir.

Rojaazme
22-01-2007, 12:33 AM
Sayin Rojaazme
Yazdiklarina oldugu gibi katiliyorum.Bir önceki yazimda aciklamaga calistigim gibi,Güruhu Naciyi aciklama sekline katilmiyorum.
Güruh-u Naci,kelime anlamiyla Kurtulusa eren topluluk demektir.Bu da ancak Hz Muhammed(saa) iki emanetine (Kuran ve Ehlibeyte) sarilmakla mümkün olur.

Naciyi/naciyeyi bir sahis sanip Güruhu naciyi o sahisin soyundan gelenler olarak aciklamaniz son zamanlarda,Alevileri ayri bir irk olarak göstermek isteyenlerin söylemleridir.Bu söylemlerine ozanlarin siirlerinde Güruhu Naciyiz,Güruhu Nacideniz gibi sözlerini kanit olarak sunuyorlar.Siirlerde gecen bu ifadeler,kurtulmus topluluga aitiz anlamina gelmektedir.

her etnik toplum yani73 fıkradan ayrılmış olarak görur kendilerinin yani bir şia yada şüni yada diger etnikler vs vs vs ama kimse bilemezki o yüçe sırra nasıl erilmişdir anadolumuzdaki pirlerimiz ve erenlerimizin yolu ehli beyit yoludur bu yoldan gidenlerde alevilerdir 1400 yıldan bu yana duazlarda gülbentlerde şiirlerde cemlerde bunun kanıtlarını sözlere ilmik ilmik işlenmiş olarak bula bilirsin
pirsultan hacı bektaş veli yunus emre fuzili ve digerleri önderliğinde hakk muhammed ali diyerek ehli beyitimize yolumuza sahip çıkmış ugrunda canlar vermişiz...derimiz yuzulmuş yolumuzdan bir nevze çıkmamışız asılmışız yine ikrarımızdayız yakılmışız kimseye biat etmemişiz......

hakk hakkı bilmekle olur din inaç insança insanlığa saygıyla insandaki hakk sevgisinin hakkın kabesi oldugunu bilmekle kamili insana ulaşmakla olur...

yoksa ben ehli beyiti seviyorum kurana uyuyorum allahın verdigi emirleri yerine getiriyorumla olmuyor bunları yaparkende içindeki fesatlık içdeki o güzelim hakk sevgisini yok ediyor sevgili can önçelikle iç temizliğidir beyni arındır yüregini hakk ka barındır ki insan sevgisi ile hakk kı bulasın....

mehti313
22-01-2007, 05:49 AM
her etnik toplum yani73 fıkradan ayrılmış olarak görur kendilerinin yani bir şia yada şüni yada diger etnikler vs vs vs ama kimse bilemezki o yüçe sırra nasıl erilmişdir anadolumuzdaki pirlerimiz ve erenlerimizin yolu ehli beyit yoludur bu yoldan gidenlerde alevilerdir 1400 yıldan bu yana duazlarda gülbentlerde şiirlerde cemlerde bunun kanıtlarını sözlere ilmik ilmik işlenmiş olarak bula bilirsin
pirsultan hacı bektaş veli yunus emre fuzili ve digerleri önderliğinde hakk muhammed ali diyerek ehli beyitimize yolumuza sahip çıkmış ugrunda canlar vermişiz...derimiz yuzulmuş yolumuzdan bir nevze çıkmamışız asılmışız yine ikrarımızdayız yakılmışız kimseye biat etmemişiz......

hakk hakkı bilmekle olur din inaç insança insanlığa saygıyla insandaki hakk sevgisinin hakkın kabesi oldugunu bilmekle kamili insana ulaşmakla olur...

yoksa ben ehli beyiti seviyorum kurana uyuyorum allahın verdigi emirleri yerine getiriyorumla olmuyor bunları yaparkende içindeki fesatlık içdeki o güzelim hakk sevgisini yok ediyor sevgili can önçelikle iç temizliğidir beyni arındır yüregini hakk ka barındır ki insan sevgisi ile hakk kı bulasın....

Sayin Rojaazme

Yazinin son bölümünde sanki "insan sevgisini" tekeline almis birisinin etrafa verdigi nasihatlari okumus sandim kendimi.
Ehlibeyti seviyorum,kurana uyuyorum diyen birisinin insan sevgisini icinde tasimamasini düsünmek bile Ehlibeyti Kurani Insan Sevgisini bilmemektir.

Sayin Rojaazme Insan ve Insan Sevgisini ayri bir topicte sohbete acabiliriz.
O zaman kimin icinde nasil insan sevisi varmis ortaya cikar.
Kuru kuruya "insan sevgisinin"den söz etmekte hic bir sey ifade etmiyor.
Insanlari sevdigini söyleyenlerin kendi cikarlari söz konusu oldugunda "insan sevgisi"ni nasil unuttuklarini biliyoruz.
En güzel örnegi insan haklari diye bagirip cagiran Avrupadir.Almanyada/Fransada sac renginizden dolayi polisin sizden süphelenip 100 insanin ortasinda yalniz size kimlik kontrol yapmasi kanunidir.

Unutmayin insan sevgisini icinde barindiranlar Ehlibeyt ve Kurana uyanlardir.
Cünkü kimin insan olup olmadigini en iyi Ehlibeyt ve Kuran bilir.Her insan görünümündeki yaratigin insan olmadigini da yine en iyi Ehlibeyt ve Kuran isiginda anlayabiliriz.

Aslinda konumuz insan ve insan sevgisi degil,Güruhu Naciydi.Siz yanlis bir sekilde Güruhu Naciyi NAciyenin soyundan gelenelr olarak anlattiniz,ben de öyle olmadigini,Güruhu Nacinin "kurtulmus topluluk" anlamina geldigini söyledim.
Kurtulmus topluluk kimdir derseniz,bunu da Hz Muhammed(saa) bildirmistir.

"Aranizda iki degerli emanet birakiyorum,biri Kuran digeri Ehlibeytim.Bunlar birbirinden ayrilmazlar.Bunlara sarildikca sapikliga düsmezsiniz"

Bu hadisi serifin dogrultusunda Güruhu Naciyi tanimak kolaydir.
Yalniz Kurani alip Ehlibeyte sirt dönenler kurtulusa erememislerdir.
Ehlibeyti aldigini söyleyipte Kurana sirt dönenler de Kurtulusa erememislerdir.
Her iki güruhun da Kurtulusa eremediklerinin delili,Hz Muhammed(saa)in Kuran ve Ehlibeytin birbirinden ayrilmayacaklarini söylemesine ragmen,iki emanetten birine sirt dönmeleridir.

Kurtulus Kuran ve Ehlibeyte sarilmaktadir.

muhammedi_kıyam
22-01-2007, 07:41 AM
konuyu carpıtmayalım hz muhammed in son sözlerini süni alimlere yorumlamakda ne oluyor ...

hz muhammedin ehli beyitim dedigi ev halkıdır size elhi beyitimi ve kuranımı bırakıyorum diyor ....

peki süni alimler hangisine sahip çıktı kuranamı yoksa ehli beyitemi
kuranı kerime dersen bende sana derimki madem kurana sahip çıkıldı neden mızrakların uçlarına kuranı kerim sayfalarını takıp çenk edildi....

ehli beyite dersen bu seferde derimki madem sahip çıktınız neden hz muhammedin soyunu öldürdüler yok etmek için ellerinden geleni yaptılar bunları yapan kimler senin o bahsetdigin süni alimler olmasın sakın mavyanın yanında olup ehlibeyiti katletmişlerdir kuranı kendi çikarları için yorumlayıp ehli beyit soyu için karalamalara gidilmişdir meççitlerde fetvalar verilmişdir bunu yapan kimlerdi o bahsediginiz alimler olmasın...

sevgili arkadaşım ....saygılar

sayın rojaazme ehli sunnet hem kurana hemde ehlibeyte sahip çıkmıştır.hiç bir sunniden ehlibeyti yada oniki imamı karalayıcı bir söz duyamazsınız.

ehlibeytin katledilmesine dair hiç bir fetvada verilmiş değildir ehli sunnet alimlerinden.ha zamanında ehlibeyt hakkında ileri geri konuşan kişiler olmuştur.ama bu demek değilki ehli sunnet bunlara onay vermiştir.tekrar söylüyorum muaviye meselesi bir içtihat meselsesidir.muaviyede bir sahabedir.hz.ali de hz.muaviyede islamın iyiliği için savaşmıştır.velevki görüşleri farklı olsa bile.

Rojaazme
22-01-2007, 09:10 AM
sayın rojaazme ehli sunnet hem kurana hemde ehlibeyte sahip çıkmıştır.hiç bir sunniden ehlibeyti yada oniki imamı karalayıcı bir söz duyamazsınız.

ehlibeytin katledilmesine dair hiç bir fetvada verilmiş değildir ehli sunnet alimlerinden.ha zamanında ehlibeyt hakkında ileri geri konuşan kişiler olmuştur.ama bu demek değilki ehli sunnet bunlara onay vermiştir.tekrar söylüyorum muaviye meselesi bir içtihat meselsesidir.muaviyede bir sahabedir.hz.ali de hz.muaviyede islamın iyiliği için savaşmıştır.velevki görüşleri farklı olsa bile.

basetdigin ehli sünetler kim bunlar bana yazarmısın ..?

hz muaviyemi.... o elleri kanlı islamiyetin yuz karası mahlukatdır vu bu zatı savunanların yeride belidir....

mehti313
22-01-2007, 09:54 AM

Sayin Muhammedi Kiyam

Elini vicganina koy ve konus.
Muaviye (Allahin laneti onun üzerine olsun), Hz Ali(as)a sövülmesine mi ictihad etmis?
Muaviye Siffin Savasina sebep olarak (cünkü zamanin halifesine biat etmeyip,isyan etmisti) müminlerin ölmesine mi ictihad etmisti?
Muaviye yezit gibi bir fasiki Halife adayi ilan ederek mi ictihad etmisti?
Muaviye Imam Hasan(as)i zehirletmek icin mi ictihad etmisti?

Bunlar miydi muaviyenin islam icin savasmasi?

Lütfen daha ciddi seyler yazalim.Muaviyeyi savunmak zorundasiniz bunu biliyorum.Cünkü Muaviye bir puttur.Diger putlar muaviyeye yaslanarak ayakta durmaktalar.
Muaviye putu yikilirsa bütün putlarinizin yikilmasindan korkuyorsunuz.

Yazdiklarim agir olduysa kusura bakma,ama Muaviye gibi bir adami savunduktan sonra Ehlibeyt sevgisinden bahsetmen beni bu yaziya zorladi.

muhammedi_kıyam
24-01-2007, 03:05 AM
Sayin Muhammedi Kiyam

Elini vicganina koy ve konus.
Muaviye (Allahin laneti onun üzerine olsun), Hz Ali(as)a sövülmesine mi ictihad etmis?
Muaviye Siffin Savasina sebep olarak (cünkü zamanin halifesine biat etmeyip,isyan etmisti) müminlerin ölmesine mi ictihad etmisti?
Muaviye yezit gibi bir fasiki Halife adayi ilan ederek mi ictihad etmisti?
Muaviye Imam Hasan(as)i zehirletmek icin mi ictihad etmisti?

Bunlar miydi muaviyenin islam icin savasmasi?

Lütfen daha ciddi seyler yazalim.Muaviyeyi savunmak zorundasiniz bunu biliyorum.Cünkü Muaviye bir puttur.Diger putlar muaviyeye yaslanarak ayakta durmaktalar.
Muaviye putu yikilirsa bütün putlarinizin yikilmasindan korkuyorsunuz.

Yazdiklarim agir olduysa kusura bakma,ama Muaviye gibi bir adami savunduktan sonra Ehlibeyt sevgisinden bahsetmen beni bu yaziya zorladi.

sayın mehti muaviye hiç bir zaman hz.alinin sövülmesine izin vermemiştir.bunlar onun adına uydurulmuştur.bahsettiğim içtihat meselsei sıffın savaşıdır.ikiside kendi görüşlerinin haklı olduğunu savunuyorlardı.ben muaviye haklıdır demiyorum ama niyeti islamın iyiliği olduğu için ona herhangi bir günah yüklemek yakışık kalmaz.sonuçta muaviyede bir sahabedir.peygamberin hz.alinin onun hakkında olumlu görüşleri vardır.biliyorum bunları önünüze sunacağım zaman o hadisleride inkar edreseniz.nasıl ki hz.ömer hz.ebubekrin faziletini belirten hadisleri inkar ettiğiniz zaman.bırakın hadisleri siz(sen) ayetleri bile evirip çevirdin kandi istediğin şekle soktun.peygamberimizin bir hadisini hatırlatma ihtiyacı duyuyorum.

"Bir kimse, Allahın kitabını kendi fikri, görüşü ile tefsir etse ve bu tefsirinde isabet etmiş bulunsa, açıklaması doğru olsa bile hata etmiş olur."
"Kim ki, Kur'an hakkında, ilmi olmadığı hâlde, kendi kafasına göre açıklarsa, cehennemdeki yerine hazırlansın."
acab siz öylemi yapıyorsunuz.inşallah yanılıyorum.

gelelim kimin put olduğuna.bana göre siz bu konuda çok yanlış düşünüyorsunuz.biliyorsunuz ki ehli sunnet hiç bir zaman sahabeleri hatasız günahsız göstermemiştir.ama faziletli olduklarını çünkü peygamber in meclisinde bulunduğunu onun ahlakıyla ahlaklandığını söylüyoruz.ama kesinlikle günahsızdır demiyoruz.siz ise oniki imamlarınızı haşa günahsız gibi gösteriyorsunuz.sanki onları insan üstü varlıklar gibi gösteriyorsunuz.bunuda bırakın bazı aleviler hz.ali yibile peygamberlerden bazılarından üstün görüyor.Allah hepimizi bu tür düşüncelerden muhafaza etsin.

Alinin_Askeri
24-01-2007, 08:31 AM
sayın mehti muaviye hiç bir zaman hz.alinin sövülmesine izin vermemiştir.bunlar onun adına uydurulmuştur.bahsettiğim içtihat meselsei sıffın savaşıdır.ikiside kendi görüşlerinin haklı olduğunu savunuyorlardı.ben muaviye haklıdır demiyorum ama niyeti islamın iyiliği olduğu için ona herhangi bir günah yüklemek yakışık kalmaz.sonuçta muaviyede bir sahabedir.peygamberin hz.alinin onun hakkında olumlu görüşleri vardır.biliyorum bunları önünüze sunacağım zaman o hadisleride inkar edreseniz.nasıl ki hz.ömer hz.ebubekrin faziletini belirten hadisleri inkar ettiğiniz zaman.bırakın hadisleri siz(sen) ayetleri bile evirip çevirdin kandi istediğin şekle soktun.peygamberimizin bir hadisini hatırlatma ihtiyacı duyuyorum.

muslumanı muslumana kırdırmak islamın ıyılıgı ıcınmı ya da hz.alinin halıfelıgını saymamak,helede kuran yapraklarını mızrak basına gecırmek.

Rojaazme
25-01-2007, 02:20 PM
muslumanı muslumana kırdırmak islamın ıyılıgı ıcınmı ya da hz.alinin halıfelıgını saymamak,helede kuran yapraklarını mızrak basına gecırmek. her şeyi anlıyor aslında ama işine gelmiyor nedense...