:
Kerbela Katliamý: 10 Ekim 680
Talip
11-10-2006, 01:11 AM
Kerbela Katliamý: 10 Ekim 680
10-10-06
Hz. Muhammed`in kýzý Hz. Fatma`nýn ve Hz. Ali`nin oðlu Hz. Hüseyin, haksýz olarak Þam`da iktidarý ele geçirmiþ olan Muaviye`nin oðlu Yezid`e biat etmeyi –onu halife olarak tanýmayý- reddetti. Kufe halkýnýn kendisini desteklemesi ve Kufe`ye davet etmeleri üzerine Hz. Hüseyin, 680 yýlýnda yaklaþýk 100 kiþi ile birlikte, Ýslam adýna çeþitli zulüm ve haksýz uygulamalar yapan Yezid`e karþý durmak üzere Mekke`den Kufe `ye hareket etti. Bugün Irak sýnýrlarý içinde olan Kerbela`da Yezid`in askerleri, Hz. Hüseyin ve taraftarlarýnýn önünü keserek onlarý günlerce susuz býraktýlar. Fýrat Nehri`nden su almak isteyen kafileye engel olundu. Su alamya gidenler oklarla öldürüldü. 10 Muharrem günü, Hz. Hüseyin`in 18. yaþýndaki oðlu Ali Ekber ve beþikteki Ali Asgar oklanarak öldürüldüler. Sonunda Hz. Hüseyin Kerbela savaþ meydanýna çýktý. Yezidin 40 askerini yendikten sonra sað kalan yakýnlarý ile helalleþti ve yeniden meydana döndü. O anda her taraftan gelen oklarla Hicretin 61. yýlýnýn 10 Muharrem cuma günü (10 Ekim 680) öðleden sonra Hz. Hüseyin þehit oldu. Gövdesi Kerbela`da býrakýldý. Mübarek baþý Kufe`ye oradan da Þam`a götürüldü. Yezid, Hz. Hüseyin`in baþýný gördüðünde “Peygamber`den borçlarýmý geri aldým.” diye Ehl-i Beyt düþmanlýðýný ilan etti.
Kerbela Katliamý, Anadolu Alevilerinde her yýl Muharrem ayýnda anýlýr ve lanetlenir. Nefeslerle ve gülbenklerle anýlýr. Hz. Hüseyin`in haksýzlýða karþý bu cesur direniþi ve ölümüne mücadelesi, Anadolu Alevilerinde çocuk eðitiminde „haksýzlýða karþý gelmek, haksýzlýk yapmamak, haksýzlýða uðrayanlarýn yanýnda olmak“ þeklinde önemli bir yer tutar.
Hz. Ýmam Zeynel Abidin`in bu katliamda hasta olmasý nedeniyle kurtulmasý ve Hz. Ali`nin soyunun devam etmesi nedeniyle de Allah`a þükredilir.
Gelenek olarak Muharrem orucu, Kurban Bayramýndan 20 gün sonra Muharrem`in 1. günü baþlar. 2007 yýlýnda 20. Ocak tarihi Muharremin baþlangýcýdýr.
asli_33
11-10-2006, 02:03 AM
Yýkýlýp dinin evi, rýhlet(1) edip Hatm-i Rusül(2)
Çýrpýlýp din kapýsý Hazret-i Zehrâ baþýna
Sýkt olup Muhsin'i, Zehrâ özü de oldu þehîd
Kül elendi o zamandan beri dünya baþýna
Kerbelâ fâciasý bezrin(3) ekip baþlandý
Tâ kýyamet ne kopa, Zeyneb-i Kûbrâ baþýna
Muddaî olmadý fermân-ý Gadîr'e teslim
Gör ne tufân getirip Ümmet-i Tâhâ baþýna
Meþveret emr-i Ýlâhî'de olur mu? Heyhât!
Çektiler cebr ile Mevlâ'yý da þûrâ baþýna
Hazret-i Fâtýma'nýn kabri de mehcûr oldu
Çâdur-i ismetini saldý Süreyyâ baþýna
Ümmet olmazsa imâmet de olur hâne niþin(4)
Dolanýr Ka'be de gittikçe Kelisâ(5) baþýna
Bu olan iþ mi ki akþam çaðý Allâh çobaný
Çölde Allâh davarýn(6) boþlaya bicâ baþýna?(7)
Ümmetin ekseri mýsdâk-ý "Le Qad Haqq-el Qavl"(8)
O havâri yaðýþanmazdý9 Mesîhâ baþýna
Müslim'in dört neferi mu'min olup Selmân tek
Yusuf'un aþký düþer dipte Züleyhâ baþýna
Gölgesi tâc-ý saâdet, bu þehâdet þevki
Özü bir kuþ ki konup Sidre ve Tubâ baþýna
"Þehriyâr", geldi Hüseyn'in sesi, Âþûrâsý
Tâ düþe aþk-ý þehâdet dil-i þeydâ baþýna
-------------------------------------------
Hüseyne yerler aðlar göðler aðlar
Betül-i murteza peygember aðlar
Hüseyn'in nohesin "Dilriþ" yazanda
Müselman sehlidir ki kâfir aðlar
Kör olmuþ gözlerin gan tuttu Þimr'in
Ki görsün öz elinde hançer aðlar
Hüseyn'in köyneyi Zehrâ elinde
Çeker geyha kýyâmet, mahþer aðlar
Atanda Hermele ok Kerbelâ'da
Göreydin düþman aðlar, leþker aðlar
Gucaðýnda göreydin Ümm-ü Leylâ
Alýp na'þý Aliyy-i Ekber aðlar
Rubâb, nisgil döþünde süt görende
Aliyy-i Esðer'i, yad eyler aðlar
Baþýnda kakül-i Ekber hevâsý
Yer aðlar, sünbül aðlar, enber aðlar
Yazanda Âl-i Tâhâ nohesin men
Kalem gördüm sýzýldar, defter aðlar
Ali, þaqq-ül gamer, mihrap tilit qan
Kulak ver, mescid okþar, minber aðlar
Ali'den "Þehriyâr", sen bir iþâre
Kucaklar kabri, Mâlik Eþter aðlar
Rojaazme
11-10-2006, 06:08 AM
Kerbela Olayýnýn Aleviler için önemi nedir ve Kerbela Olayý nasýl geliþti?
Kerbela olayý aradan asýrlar da geçse unutulmayacak kadar derin, anlamlý, öðreticidir.
Kerbela, iyi ile kötünün, zalim ile mazlumun, lanetli ile kutsalýn, karanlýk ile aydýnlýðýn hesaplaþmasýdýr. Ýmam Hüseyin burada kutsallýðý, mazlumu, aydýnlýðý temsil etmektedir.
Kerbela Olayý’nýn kökeni Hz. Peygamberin veda hacý’na ve yazýlmayan vasiyetine kadar gider. Bilindiði gibi Hz. Muhammed peygamberliðini açýkladýktan sonra Ýslamiyet hýzla geliþti. Bu geliþme Mekkeli müþrikleri telaþlandýrdý. Onlar Hz. Muhammed’e olmadýk engeller çýkardýlar. Hz. Muhammed bütün bu engelleri aþtý. Hz. Muhammed bütün bu müþriklerin, putperestlerin çýkardýðý sorunlar ve engellerle mücadelede en büyük yardýmý Hz. Ali’den görüyordu. Hz. Ali Peygamberin yanýnda eðitim almýþ, Ýslamiyet’i ilk kabul etmiþ ve ayni zamanda Peygamberin kýzý Hz. Fatma ile evlenerek Peygamberin soyunun sürdürücüsü olmuþtu. Hz. Ali Kuran’da geçen ve onlarca hadiste geçen Ehlibeyt’tendir. Ehlibeyt Hz. Muhammed’in ailesi demektir. Ehlibeyt Hz. Muhammed, Hz. Ali, Hz. Fatma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’den oluþmaktadýr.
Hz. Muhammed’in Medine’ye hicretinden sonra Ýslam dini geliþmeye devam etti. O kadar geliþti ki, Mekkeli putperestler bile Müslüman oldular. Ýþte bu putperestlerin içinde Mekke’nin en zengin kiþilerinden biri olan Ebu Süfyan da vardý. Ebu Süfyan ve benzerleri Ýslam’a Peygambere inandýklarý için Müslüman olmadýlar. Onlar geliþen Ýslamiyet’in maddi deðerlerine sahip olmak için Müslüman oluyorlardý. Hz. Muhammed bütün bunlarý görüyor ve ona göre de önlem alýyordu. Hz. Muhammed çok açýk bir þekilde kendisinden sonra Müslümanlarýn önderinin (Halifesinin) Hz. Ali olmasý gerektiðini beyan etmiþtir. Ama bütün bunlar hiçe sayýldý. Hz. Muhammed’in vefatýndan sonra bu eskinin putperest, müþrik bezirganlarý bir ara geçiþ dönemi hazýrladýlar. Bu dönemde sýrasýyla Ebubekir, Ömer ve Osman halife oldular. Daha sonraki dönemde ise Hz. Ali halife oldu. Hz. Ali’nin halifeliði daha baþtan engellenmiþ ve onun aþaðýlanmasý, yiðitliðinin, fedakârlýðýnýn basitleþtirilmesi saðlanmýþtý. Hz. Ali bütün bu oyunlara karþý doðru bildiði Hak yolundan þaþmamýþ, dünya malýna, paraya pula tamah göstermemiþti. Hz. Ali kendisine yapýlan onca haksýzlýða karþýn sabýr göstermiþ, Ýslam toplumunun içine nifak sokulmasýn diye, kan dökülmesin diye insanlarý doðruluða davetini sürdürmüþtür. Ama ne yazýk ki, Hz. Ali’nin bütün bu çabalarýna karþýn dünya malýna tamah gösterenler, gözünü iktidar hýrsý bürümüþ olanlar bunu anlamýyordu. Nitekim Ebu Süfyan oðlu Muaviye yaptýðý bin bir dalavere ve haksýzlýkla kendisini halife ilân ediyordu. Ýslamiyet’i bir iktidar aracý olarak görüyordu. Muaviye Hilafeti de babadan oðula geçecek bir kurum olarak þekillendiriyordu. Muaviye dönemindeki Emevi saltanatý salt Hilafet için deðil, ayný zamanda kendi iktidarlarýna hizmet edecek bütün din dýþý gelenekleri, töreleri, adetleri din adýna kurallaþtýrýyor, kurumlaþtýrýyordu.
Hz. Ali ve Ehlibeyt var gücüyle bütün olumsuzluklarý gidermeye çalýþýyor, insanlarý gerçeðe davete devam ediyorlardý. Ama Muaviye acýmasýzdý. Hz. Ali þehit ediliyor, ardýndan ikinci imam Hasan zehirlettirilerek þehit ediliyordu. Bu arada Muaviye ölüyor, yerine oðlu Yezid geçiyordu. Yezid kendi iktidarý için Ýmam Hüseyin’i tehlikeli görüyordu. Çünkü Ýmam Hüseyin Ehlibeyttendir. Yani Hz. Peygamberin torunu, Hz. Ali’nin oðluydu. O, doðruluðun, hakkýn, adaletin, gerçeklerin yýlmaz savunucusuydu.
Bu arada Emevi saraylarýnda din dýþý ne varsa din adýna meþru gösteriliyordu. Halk isyan ediyor ama Emevilerin kurduðu askeri teþkilat halka göz açtýrmýyordu. Ýþte Küfe halký da baskýlardan býkmýþtý. Küfeliler her gün Ýmam Hüseyin’e davet üstüne davet gönderip, kendisini halife olarak kabul ettiklerini belirtiyorlardý. Ýmam Hüseyin engin öngörüsüyle Küfelilerin ihanet edebileceklerini biliyor buna karþýn kendi sorunluluðunun gereðini yerine getireceðini söylüyordu. Ve Ýmam Hüseyin yakýn aile çevresi ile Küfe’ye varmak için yola çýkýyordu. Emevi saltanatýnýn sürdürücüsü lanetli Yezid bu durumu haber alýyor ve önüne engeller çýkarýyor, onu öldürmek için planlar kuruyordu. Yezid ve taraftarlarý Küfelilerden Hz. Hüseyin taraftarlarýný baský altýna aldýlar. Bazýlarýný ise rüþvetle ve çeþitli vaatlerle Ýmam Hüseyin’den baðlýlýklarýný vazgeçirdiler. Ýmam Hüseyin’in ailesi yaklaþýk 70 kiþiden oluþuyordu. Buna karþýn Yezid’in ordusu ise binlerce kiþiden. Yezid’in komutanlarý, Ýmam Hüseyin’e Yezid’e biat etmesini ve böylelikle onu býrakacaklarýný söylediler. Ýmam Hüseyin asla zalime biat etmeyeceðini, boyun eðmeyeceðini ve gerekirse bunun için þehit olacaðýný defalarca tekrarladý.
Ýmam Hüseyin dediði gibi yaptý ve Yezid’e biat etmeyerek, onurlu bir þekilde direnerek þehit düþtü.
Kerbela Olayý Ýslam’da saflarý netleþtirmiþtir. Zalime asla biat edilmeyeceðini göstermiþtir. Alevilik inancýnda Kerbela Olayý büyük bir öneme haizdir. Aleviler dünyanýn neresinde olurlarsa olsunlar, adlarý ne olursa olsunlar, Hz. Hüseyin’e baðlýdýrlar. Onun için oruç tutarlar, yas tutarlar. Onun çektiði acýlarý bir nebze de olsa hissetmek için çile çekerler. Aleviler sadece yas tutarak Ýmam Hüseyin’i anmazlar. Ayný zamanda ondan her defasýndan bir þeyler öðrenirler. Dünya döndükçe, insanlar varoldu kça Kerbela unutulmayacak
''DÝN'' ZEKA TESTÝ DEÐÝL, SADECE ''ÝNANÇTIR''
neslihan_
18-11-2006, 02:47 AM
hesabýmýz mahser gununde.....
ya bý ýnsan nasý yapar bole býýsyýý ya aklým almýoo beným :(
stalwart
18-11-2006, 03:00 AM
bunu yapanlar insan deðil zaten insanlýk sýfatýný kaybetmiþ mahluklar...
Mustafa Kemal
18-11-2006, 03:03 AM
Hz.Hüseyin efendimiz bir þeyin öenmli olduðunu vurgulamak istemiþtir."Onurunuzla yaþayýnýz"
Eðer Hz.Hüseyin biat etmiþ olsaydý Ne Alevilik kalýrdý,ne insanlýk.
Bilinmezlik
06-12-2006, 02:41 AM
bunu yapanlar zaten tarihin kirli sayfalarýnda yer alýyor...lanetliyorum onlarý...
Hubyar
06-12-2006, 12:04 PM
Ýmam Hüseyin'i ve 72 yoldaþýný anýyorum.
Ersin_Zara
07-12-2006, 06:33 AM
Ýmam Hüseyn (a.s):
"Ben azgýnlýk, makam, fesat çýkarmak ve zulüm yapmak için Medine'den ayrýlmadým. Ben ceddim'in ümmetini ýslah etmek, marufa emir, münkeri nehyetmek, ceddim Resulullah'ýn (s.a.a) ve babam Ali'nin (a.s) çizgisinde hareket etmek için kýyam ettim."
bunu söleyen imam hüseyin yezidlerce canýna kýyýlmýþtýr
LANET OLSUN O YEZÝDE
YETÝÞ YA ÝMAM HÜSEYÝN
isyanateþiyiz62
07-12-2006, 11:49 PM
Ben kuluyum ALÝ benim sultaným yar yar ,efendim yar yar , tabimim yar yar ,
benim sultaným.
Kul olan sultandan nasýl ayrýlýr.....
universiteli19
04-03-2007, 01:29 AM
"Gelenek olarak Muharrem orucu, Kurban Bayramýndan 20 gün sonra Muharrem`in 1. günü baþlar. 2007 yýlýnda 20. Ocak tarihi Muharremin baþlangýcýdýr" bu deyiþinize birþey demiyorum ama ramazan ayýnda tutulan orucun farz olmadýðýný saçmalayanlar var buna birþey diyebilirmisiniz. o zaman neden Ramazan Bayram'ý denmiþte Muharrem Bayramý denmemiþ??
fataLibra
04-03-2007, 01:42 AM
Nerde geçiyor? Ben göremedim.
celal abbas
04-03-2007, 01:51 AM
"Gelenek olarak Muharrem orucu, Kurban Bayramýndan 20 gün sonra Muharrem`in 1. günü baþlar. 2007 yýlýnda 20. Ocak tarihi Muharremin baþlangýcýdýr" bu deyiþinize birþey demiyorum ama ramazan ayýnda tutulan orucun farz olmadýðýný saçmalayanlar var buna birþey diyebilirmisiniz. o zaman neden Ramazan Bayram'ý denmiþte Muharrem Bayramý denmemiþ??
sevgili can merhaba.þunu söyleyeyim.
öncelikle uslubunu düzelt.
o bahsettiðin farza inanmayanlarýn saçmaladýðý düþüncesini bir terket. sana cevab verecek canýmýz çoktur forum da.nacizane bana sýra gelirse bizimde bir çift sözümüz olacaktýr.. dert etme.
dostlukla kal.
salihgok81
20-07-2007, 10:36 AM
muharrem orucunu tutuyorum valla ama ramazan ayýnda sadece 3 gün oruç tutuyorum
Batery
02-08-2007, 05:06 AM
Kuþkusuz ki hesabýmýz mahþerde sorulacak hak yerini bulacak...
kerbela vâkasý hala içimde
Hüseynin kellesi kýlýç ucunda
koskoca pir sultan dar aðacýnda
onlarý yanarak anmam mý gerek...
Bu katliam alevÃŽ dünyasýnýn en önemli olayý unutmayacaðýz...
ÇÖL YANIYORDU, GÖK YANIYORDU,GÖNÜLLER YANIYORDU,DÝLLER HAYKIRIYORDU;SU....SU.....SU......
ÝMAM HÜSEYÝN BAÞINI KALDIRDI "BU NE TUFANDIR YARAB" DEDÝ.
GÖNÜLLER SUSMUÞ, YÜREKLER SUSMUÞ, VÝCDANLAR SUSMUÞTU.
BÝR AVUÇ ÝNSAN, ÝNSANLIK DEÐERLERÝNÝN YAÞATILMASI ÝÇÝN KANLA MESAJ YAZIYORDU...EHL-Ý BEYT KADINLARININ FERYADI ARÞ-I ALAYI ÝNLETÝYORDU.KEFENSÝZ ÞEHÝTLER KANLAR ÝÇÝNDE YATIYORLARDI.
ÝÞTE MÝNÝ MÝNÝ ALÝ ASKER...SANKÝ HALEN PARMAÐINI EMÝYORDU.ÝÞTE KARDEÞÝ YÝÐÝT ABBAS.KANLAR ÝÇÝNDEYDÝ YÜZÜ SEÇÝLMÝYORDU.KOLLARI YOKTU.ÝSYANI BÝTMEMÝÞTÝ.ÝÞTE 18 YAÞINDAKÝ FÝDAN BOYLU ALÝ EKBER'Ý...
YUMRUKLARI SIKILIYDI,GÖZLERÝ AÇIKDI.SANKÝ KENDÝSÝNE BAKIP GÜLÜMSÜYORDU...
ÝMAM HÜSEYÝN ÝNÝLERCESÝNE "YARAB! BANA SABIR VER, SABIR VER. "DEDÝ...
FIRAT MASUM MASUM AKIYORDU....ÇÖL YANIYORDU...ÝNSANLIK FERYAT EDÝYORDU: SU... SU... SU...
VE YÜRÜDÜ ÝMAM HÜSEYÝN...GÜNEÞ YAKIYORDU...ÝMAM HÜSEYÝN TEK TEK YÜZLERÝNE BAKTI. AAAAAHHHHHH YÝÐÝT KARDEÞÝM ZEYNEP! NE OLMUÞ SANA...NE HALDESÝN BÖYLE...SANA EMANETTÝR EHL-Ý BEYT KADINLARI YILMA YIKILMA SEN.SANA MUHTAÇTIR ZEYNEL ABÝDÝNÝM...
ZEYNEBÝN SABRI KALMAMIÞTI...KARDEÞÝ HÜSEYÝN ÝN YÜZÜNE BAKTIÐINI GÖRÜNCE
FERYADINI YER GÖK ÝNLEMEYE BAÞLADI:
ARTIK KAYBEDECEÐÝ BÝR ÞEY KALMAMIÞTI.YAKINLARININ VE EVLATLARININ ACISI ÝLE ÖLÜMÜ MÝLYON KEZ TATMIÞTI... ÖLÜM NEDÝR KÝ?... KAVUÞMAKTIR...
DEDESÝYLE, BABASIYLA KARDEÞLERÝYLE VE SEVDÝKLERÝ ÝLE BÝRLEÞMEKTÝ...DEDESÝNÝN KILICINI ALDI, BABASININ SARIÐINI TAKTI VE DEDESÝNÝN HEDÝYE ETTÝÐÝ ZÜLCENAH ÝSÝMLÝ ATINA BÝNDÝ.VE ÖLÜM MEYDANINA GELDÝ.AT ÜZERÝNDE SANKÝ BABASI ALÝYE BENZÝYORDU...
TÜM METANETÝ ÝLE SESLENDÝ...
"GELDÝM ÝÞTE... BÝR BEN KALDIM...BEN VE SÝZLER...
10 EKÝM 680 GÜNLERDEN CUMA
BÝR OK ATARLAR DEDESÝNÝN ÖPÜP KOKLADIÐI AÐZINA GELÝR VE ARDINDAN KILIÇ DARBELERÝ ÝLE KOLLARI KESÝLÝR...BÝR ÇOK ÖLÜMCÜL YARADAN SONRA ÝMAM DÜÞER ATINDAN...............................
10 MUHARREM GÜNLERDEN CUMA....SONSUZLUÐU AYDINLATMAK ÝÇÝN GÜNEÞ BATMIÞTI O GÜN KERBELADA...
YASSI MATEMÝMÝZ........
çöl Yaniyordu, Gök Yaniyordu,gönüller Yaniyordu,diller Haykiriyordu;su....su.....su......
Imam Hüseyin Baþini Kaldirdi "bu Ne Tufandir Yarab" Dedi.
Gönüller Susmuþ, Yürekler Susmuþ, Vicdanlar Susmuþtu.
Bir Avuç Insan, Insanlik Deðerlerinin Yaþatilmasi Için Kanla Mesaj Yaziyordu...ehl-i Beyt Kadinlarinin Feryadi Arþ-i Alayi Inletiyordu.kefensiz þehitler Kanlar Içinde Yatiyorlardi.
Iþte Mini Mini Ali Asker...sanki Halen Parmaðini Emiyordu.iþte Kardeþi Yiðit Abbas.kanlar Içindeydi Yüzü Seçilmiyordu.kollari Yoktu.isyani Bitmemiþti.iþte 18 Yaþindaki Fidan Boylu Ali Ekber'i...
Yumruklari Sikiliydi,gözleri Açikdi.sanki Kendisine Bakip Gülümsüyordu...
Imam Hüseyin Inilercesine "yarab! Bana Sabir Ver, Sabir Ver. "dedi...
Firat Masum Masum Akiyordu....çöl Yaniyordu...insanlik Feryat Ediyordu: Su... Su... Su...
Ve Yürüdü Imam Hüseyin...güneþ Yakiyordu...im
am Hüseyin Tek Tek Yüzlerine Bakti. Aaaaahhhhhh Yiðit Kardeþim Zeynep! Ne Olmuþ Sana...ne Haldesin Böyle...sana Emanettir Ehl-i Beyt Kadinlari Yilma Yikilma Sen.sana Muhtaçtir Zeynel Abidinim...
Zeynebin Sabri Kalmamiþti...kardeþi Hüseyin In Yüzüne Baktiðini Görünce
Feryadini Yer Gök Inlemeye Baþladi:
Artik Kaybedeceði Bir þey Kalmamiþti.yakinlarinin Ve Evlatlarinin Acisi Ile ölümü Milyon Kez Tatmiþti... ölüm Nedir Ki?... Kavuþmaktir...
Dedesiyle, Babasiyla Kardeþleriyle Ve Sevdikleri Ile Birleþmekti...dedesinin Kilicini Aldi, Babasinin Sariðini Takti Ve Dedesinin Hediye Ettiði Zülcenah Isimli Atina Bindi.ve ölüm Meydanina Geldi.at üzerinde Sanki Babasi Aliye Benziyordu...
Tüm Metaneti Ile Seslendi...
"geldim Iþte... Bir Ben Kaldim...ben Ve Sizler...
10 Ekim 680 Günlerden Cuma
Bir Ok Atarlar Dedesinin öpüp Kokladiði Aðzina Gelir Ve Ardindan Kiliç Darbeleri Ile Kollari Kesilir...bir çok ölümcül Yaradan Sonra Imam Düþer Atindan...............................
10 Muharrem Günlerden Cuma....sonsuzluðu Aydinlatmak Için Güneþ Batmiþti O Gün Kerbelada...
Yassi Matemimiz.
gultalip
03-08-2007, 10:02 PM
Yuf münküre, lanet yezide,rahmet þehidi kerbela Ýmam Hüseyine.
cemdigital2003
04-08-2007, 03:49 AM
kardeþ merhaba önce üslubunu hiç beðenmedim bunu bilesin yazýna cevap olarakta her þeyden önce din GELENEK lere göre deðil cenabý ALLAH c.c emir ve hz.peygamberimizin uygulamalarýna göre þekillenmiþtir MUHARREM kur-an dada geçen dini bir kelimedir"yasak haram olan" ayrýca arap aylarý içinde yer alýr ve bizim aylarýmýzdan NÝSAN ayýna karþýlýktýr "KERBELA olayý 10 NÝSAN 680 yýlýnda yaþanmýþtýr" muharrem ayý ve orucu týpký ramazan ayý ve orucu gibi kutsal ve farzdýr hz.peygamberimize kadar tüm peygamberler muharrem ayýnda oruç tutmuþlardýr hz.peygamberimiz dahil ramazandaki oruç hz.peygamberimizle birlikte farz olmuþtur ancak 30 gün olduðunun kesin delili yoktur kur-an dada "o aya eriþtiðinizde (hz.kur-an'ýn indiði ay ramazan) "oruç tutun der gün belirtilmemiþtir þahsen ben ramazan ayýnda perþembe ve cuma günleri tutmayý yeðliyorum senin bahsettiðin gibi ne ramazan nede kurban bayramý yoktur "seninde öngördüðün gibi gelenektir hiçbir kutsiyeti yoktur"hz.kur-an da geçmez dolayýsýyla muharrem bayramýda yoktur ayrýca nasýl senin doðum günün her yýl deðiþmiyorsa aylarýnda yeri deðiþmez her yýl 10 gün geri gelmez bu uygulama 2.halife ömerin islama kazýðýdýr kýsaca bu kadar daha fazlasýný forumda bulabilirsin..saygýlar..
Açtýðým konularýn bazýlarý….
Hz.Peygamberimizin Hz.Ali efendimiz hakkýnda buyurduklarý..!!
http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=23967
H.z.Ali efendimizin bir kýlýç darbesi…..
http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=21366
Ali sana kýzýyormu….???
http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=20554
Meydanlar yiðit görsün….
http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=20465
Hz.Ali efendimizin hikmeti….
http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=21351
Ali isminin sýrrý….
http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=23193
Hz.Ali efendimizin kutsiyeti hakkýnda…
http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=23115
Ebusüfyan ve muaviye kimdir…???
http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=20395
Ali söyler dillerimiz….
http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=24098
Faruk-Sadýk-Sýddýk gerçeði ve çaðrý..!!!
http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=28198
plastikkalp
04-08-2007, 04:19 AM
bunu yapanlarý konuþmak bile istemiyorum
sucualili
08-03-2008, 11:23 AM
Çýkýp dört köþeyi seyran eyleyen
Yarelerin bende Ýmam Hüseyin
Halk için canýný kurban eyleyen
Yarelerin bende Ýmam hüseyin
Aþýklarý bade sunar elinde
Ölsem gerek arzum kaldý yolunda
Þehit düþtün Kerbela'nýn çölünde
Müminlerin gülbangýný çekiyor
Aþk ateþi bu sinemi yakýyor
Daha kanýn ýlgýt ýlgýt akýyor
Hakikat evinde gizli sýr olan
Daim müminlere dest-i gir olan
Sensiz bu dünyayý neylesin Burhan
yigitari
12-05-2009, 08:17 PM
lanet olsun yezide onun soyuna hüseyinim kaný yerde kalmayacak dünya dönmeye devam ettikçe yezid itine lanetler sel gibi akarken hüseyinim acýsý daðlar gibi büyüyecek
xgamzemx
12-05-2009, 08:23 PM
Ahtým Olsun Ki Yaþamým Boyunca Sana aglarým Gözlerimde Yaþ Kalmasa Kan Aglarým
YA HÜSEYÝN
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.