:
Mürşit Buyruğunu Tutmuyor Talip
Yunus Emre
09-10-2006, 10:14 PM
Benden Selam Söyle O Güzel Şaha
Benden selam söyle o güzel şaha
Kurduğu yollara gitmiyor talip
Herkes kendisine bir yol sürüyor
Mürşit buyruğunu tutmuyor talip
İçeri girilen ikrar hak diyor
Dışarı çıkılan ikrar yok diyor
Senden gayrı bana mürşit çok diyor
Verdiği ikrardan dönüyor talip
Yolum uğrar ise söylerim sözün
Varsın doğru yola gitmesin talip
Sen mürşitlik hakkın ifa eylersen
Günahı boynuna tutmasın talip
Pir Sultan Abdal´ım ben bir biçare
Boynunu de eğip durmuyor dara
Gönüle de düştü bir sınık yara
İnliye inliye geliyor talip
PİR SULTAN ABDAL
Pir Sultan Abdal Sanki geleceği görmüş ki bu deyişi Yazmış,bugun Hz Ali ye Katil diyenler,Bugun Alevilik İslam Dışıdır Diyenler,Bugun Aleviliği Bölenlere Yazmış kim bilir?, Geleceği Görmüş sanki!
Kurduğu yollara gitmiyor talip
srdr_ist
09-10-2006, 10:20 PM
Talip olmayınca pir de olmuyor.
Yani can herkes yolunu seçmiş bundan sonra sadece inanların yolu herkesin inancının yolu değil.
Onların inancı onlara beni inancım bana.
Alevilik şehre gelmeseydi daha güzel olacakmış ama kimse köyde değil herkeste alim olmuş. Talip olmaya ne gerek pir olmak var.
varol can yüreğine sağlık.
aliekber
09-10-2006, 10:35 PM
Millet don değiştirmeyi alıştı ya ne
Artık Allah veya düpedüz HZ Ali olmak varken kim talip olacak , talip olmak çok sıkıcı:)))
Allah sonumuzu hayırlı ede
pirimunzur
09-10-2006, 10:50 PM
pirsultan alisildi talip yolunu şaşridi
zalimlar zulume başladi
talip namaza başladı
geride ise bir kuru post kaldi
Derviscemal
09-10-2006, 11:04 PM
Sevgili Dostlar,
Anadolu Aleviliği inançları kültürel mirası, sözlü geleneği ile bu günlere kadar asırlar boyunca gelmiş. Dedelik Pirl'ik, Rehber'lik, Talip'lik bu inancın olmazsa olmazlarındandır. Şimdi Talip ler kendi başlarına yol sürmeye çalışmakta biz alim olduk artık demektedirler. Bu inanca göre Pir'in sözünden çıkmakta ve yol düşkünü olmaktadırlar.
Yıllardır hangi Pir'iniz ramazan orucu tuttu canlar, şimdi bu günlerde Asimile edilmeye çalışan alevi insanları bu problemle ve soruyla sıkıntı duymaktadırlar. Alevi İnanç Önderi olan bir aileden gelen biri olarak, demek isterimki bizim inançlarımız dilden dile bugüne kadar gelmiştir. bu bir inanç sistemidir. Bunu asimile etmeye kimsenin hakkı yoktur ya inanırsın gerekliliklerini yaparsın yada başka bir şey yaparsın başka birşey olursun.
Unutulmamalıki itikat olmadan keramet olmaz dostlarım.
Yolum uğrar ise söylerim sözün
Varsın doğru yola gitmesin talip
Sen mürşitlik hakkın ifa eylersen
Günahı boynuna tutmasın talip
Günahı boynuna talip. Ben sana diayorum sen yapmıyorsun günahı senidir talip..
Bir gün anlayacak ve inleye inleye döneceksin talip, gönlüne bunun yarası düşecek ama o zaman iş işten gececek..
Bu yol kıldan ince kılıçtan keskindir...
gelme gelme dönme dönme...
aşk ile..
srdr_ist
09-10-2006, 11:23 PM
Pirim kızdı.
Ramazanda diye olaki Hz Ali yassı unutulmuş olmasın.
Ozaman muharremi 3+12 idi diyorlar.
3+12+3 olsun ozaman.
malum 3 gün masumlar için 12 gün imamların İmam Hüseyin aşkına vede geri kalan 3 günde ramazanda tutmadığımız oruç olsun.
Bu ramazan mesele değildi menkıbelerde nerdeyse hergün oruç tutanlara ne demeli bilinmez.
Muamma yok mu şimdi.
Derviscemal
09-10-2006, 11:39 PM
Pirim kızdı.
Ramazanda diye olaki Hz Ali yassı unutulmuş olmasın.
Ozaman muharremi 3+12 idi diyorlar.
3+12+3 olsun ozaman.
malum 3 gün masumlar için 12 gün imamların İmam Hüseyin aşkına vede geri kalan 3 günde ramazanda tutmadığımız oruç olsun.
Bu ramazan mesele değildi menkıbelerde nerdeyse hergün oruç tutanlara ne demeli bilinmez.
Muamma yok mu şimdi.
Sevgili Srdr_ist,
neden kızayım sadece üzülüyorum neden biliyormusunuz? Çünkü buraya öğrenmek için gelen arkadaşlarımız her söylenene inancaklar ve sonra ortada kalacaklar diye...
Muamma yok bizler yani Anadolu Alevileri, 12 imamlardan önce 3 gün oruç tutarız. Neden tutarız Müslim Akil ve 2oğlu için masumu pak orucu tutarız. Vede bunun kesinlikle ramazanla bir bağlantısı yoktur. Biz Pirlerimizden böyle öğrendik. Dediğim gibi bu inanç sistemidir ya inanırsın yada inanmazsın. Amerikayı keşfe çıkmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ramazan orucu tutanlar kendi bireysel olarak yaptıkları birşeydir kesinlikle doğru bulmuyorum. Eğerki oruç tutmak istiyorsa, başka günler tutsunlar..
Ayrıca şu makale ne güzel anlatmış Anadolu Alevilerini değilmi?
http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=4560
Fukara-i Abdal
28-02-2008, 10:49 AM
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.