uzak_gull
09-10-2006, 08:43 AM
hz hüseyin in bası kerbelada kesildikten sonra (bası)dımeşk ta bir mızrağa takıldı.mızrakta 3 gün asılı bırakılmak suretiyle teşhir edildi.hz hüseyin in basının yezid tarafından medine ye gönderilip orada da astırılarak teşhir edildiği de rivayet edilir.
hz hüseyin in başının gömüldüğü yer hakkında bir hayli ihtilaf vardır.
ibn sa'd'a atfen,yezid in onu medine naibi amr b. said e gönderdiği ve hz fatıma nın yanına gömdürdüğü rivayet edildiği gibi;yezid in ölümüne kadar mahzeninde bırakıldığı ve sonrakefenlenip dımeşk feradi kapısına gömüldüğü de rivayet edilir.hatta,ikinci feradis kapısı içinde 'baş mescidi'diye anılagelen bir mescidde mevcuttur.
ebu kerib der ki;
'dımeşkta yezid in oğlu velid in yanında toplananlar arasında toplananlar arasında ben de bulunuyordum.
atıma binip tevma kapısına doğru gittim.kapıyı açtığım zaman,içinde,üzerinde 'bu ,hüseyin b. ali nin başıdır!'diye yazılı bir baş vardı.
kılıcımla bir çukur kazıp onu gömdüm.
farklı bir sey bılıyosanız lutfen benımle paylasın......................
hz hüseyin in başının gömüldüğü yer hakkında bir hayli ihtilaf vardır.
ibn sa'd'a atfen,yezid in onu medine naibi amr b. said e gönderdiği ve hz fatıma nın yanına gömdürdüğü rivayet edildiği gibi;yezid in ölümüne kadar mahzeninde bırakıldığı ve sonrakefenlenip dımeşk feradi kapısına gömüldüğü de rivayet edilir.hatta,ikinci feradis kapısı içinde 'baş mescidi'diye anılagelen bir mescidde mevcuttur.
ebu kerib der ki;
'dımeşkta yezid in oğlu velid in yanında toplananlar arasında toplananlar arasında ben de bulunuyordum.
atıma binip tevma kapısına doğru gittim.kapıyı açtığım zaman,içinde,üzerinde 'bu ,hüseyin b. ali nin başıdır!'diye yazılı bir baş vardı.
kılıcımla bir çukur kazıp onu gömdüm.
farklı bir sey bılıyosanız lutfen benımle paylasın......................