PDA

: alevilikte kadının yeri

saha_dogru
08-10-2006, 11:47 PM
alevilikte kadını yeri nedir?
alevi inancında kadına bakış kadının toplumsal sosyal ekonomik alandaki yeri geçmişten bu yana hangi süreçlerden geçmiştir.

astokomlu
09-10-2006, 12:08 AM
sayın saha_doğru bu konuları açmadan forum içerisindeki konuları incelediğinize yada konuyu açtıkdan sonra tekrar baktığınızdan emin misiniz ? açtığınız bir çok konunun cevabı forum içindeki konularda var.. ayrıca bazı konulada size uyarı mesajı yazdım ama aynı tutumunuz devam ediyor... önce konularu okuyun ve soru sormak istiyorsanız doğru topiğe konularınızı açın..

srdr_ist
09-10-2006, 12:50 AM
Alevilikte ka dının yer i diyoruz dünyada kadının yeri belli.
Bu konuların aslında geçmişe göre konuşursak artık bişey vereceğini sanmıyorum.

global dediğimiz artık herşeyin çok hızlı değiştiği şu zamanda alevilikte kadının yeri değil dünya dinlerinde kadının yeri belli olmuş.

eski çağlarda özellikle Anadoluda Hükümdar savaştaysa dini merasimleri hükümdarın karısı yönetirdi.
Kadına seçme seçilme hakkıyla meclise kadın geldi
Bizde Tansu çiller
Pakistanda Benazir butto başbakan oldu yanlış yazmadıysam.

Demekki çağına göre herzaman değişim oluyor.
Bir bakıyorsun Dini merasimi yönetmiş bir bakıyorsun hertürlü yaşamsal hakkı alınmış.
Ama çağımızda bunların yeri yok.
Bir Alevi kadını olabileceği gibi bir sünni kadınıda savaş uçağı pilotu olabileceği bu zamanda kadının yerini neye göre açıklayacaksınız.
Asıl olay kadının herşeyde olması vede evinin kadını olmasının zor göründüğünde:D
Şaka bir yana Alevilikte 1950 yıllarında ömalatya köylerinde heyettlerde kadınların üyeliği dahi bulunuyordu ama çağımız da alevilikte görüş bile geride kalıyor hala uyumsuz tutuculuk olsada her istisna oluyorlar.

yolcu_58
10-10-2006, 09:30 AM
erkek kadınsız kadın erkeksiz sıfırdır sıfıra sıfır eldevar sıfır

Dostluk
10-10-2006, 02:49 PM
Sadece alevilikte değil her kesimde kadınların yeri en üst seviyelerde olmalıdır.Bize can veren,en kötü anlarımızda yanımızda olan,soyumuzu devam ettiren,yeri geldiğinde hizmet eden ,yardım eden,Kurtuluş savaşında verdikleri emekler sayesinde ülkemizi Cumhuriyete taşıyan ve sayamadığın tüm herşeyin içinde kadınlar var.Ama değerlerini yeteri kadar verebiliyormuyuz ?????