r.ocak7
08-10-2006, 10:22 PM
slm tüm canlara,öncelikle imanlı arkadaşların inançlarını rencide etmek gibi bir art niyetimin olmadığını ancak yüzyıllardır, 11 ayın sultanı olarak tabir edilen ramazan ayında yaşanan çirkinliklerin bu kavramla uyuşmadığını sadece ifade vetanımlamadan ibaret kaldığını göstermiştir.
11 ayın sultanı ramazanda insanlar nefsine hakim olur hümanist duygularla insanlar çevresinde yaşayan varlıklardan ,yani açlardan ,yetimlerden ,düşmüşlerinde farkında olunur.dinin getirmiş olduğu emir ve yasaklar sonucu zorunlu olarak insanlar bu duyguları hissediyor,bunuda cennet ödülüne kavuşmak,cehennem gazabından kurtulmak için yapıyor.Yani özgür iradeleriyle insanlar iyiye doğruya güzele sarılmıyor.tipik bir ticari temel üzerine kurulmuş bir inanç,kendileri istedikleri için değil,dünyanın varlığın uyuma düzene olan ihtiyacından kaynaklandığına olan inançlarından değil,allah istediği için ,ve allah korkusu ile güzelliklere sarılmaktalar.
görünen o ki sevgili imanlı arkadaşlar bunu bile becerememekteler,Çünkü bu ayda insanlar korkuyla şiddetle terörle dayatmayla,kendi inançlarını zorla başkalarına kabul ettirme kaygısı içerisindeler.
Üniversite kantinlernde yaşanmış ve halen yaşanan facialar,bu ayda katledilen insan sayısı,bu ayda insanlar üzerine uygulanan korku,bu ayda ben açsam sende aç kal politikası,saygısızlığın höşgörüsüzlüğün,şiddetin ,arttığı bu ayda,kısacası zulmün arttığı bu aya 11 Ayın sultanı demek komik ve yersiz,diğer 11 ayda insanlar daha rahat yaşıyor,
bu ayda yaşam felçtir
bu ayda üretim yoktur
bu ayda hümanizm yitirilmiştir
bu ayda nefret üst seviyededir
bu ayda şiddet vardır
bu ayda farklı olana inkar vardır
bu ayda cinayetler işlenmekte oruç tutulmadığı için
bu ayda insanlar hor görülmekte
bu ayda kin kibir vardır,müslümanlık duyguları kabaran zihniyette
bu ayda sansür vardır
bu ayda daha çok yalan söylenmekte,çünkü insanlar maskeli ikiyüzlüdür
kısacası bu ayda insanlar yaşamıyor
bu ayın hayı ayı ,sultan ayı olduğunu sanmıyorum
çok üzülerek söylüyorum bu ay şer ayı
içi boşaltılmış bir inanç
ticarete dökülmüş bir ruh
maskeli kişilikler
bilinçsiz imanlılar
ve karanlık bir dünya
bu ayda dünya dahada kararıyor
11 ayın sultanı ramazanda insanlar nefsine hakim olur hümanist duygularla insanlar çevresinde yaşayan varlıklardan ,yani açlardan ,yetimlerden ,düşmüşlerinde farkında olunur.dinin getirmiş olduğu emir ve yasaklar sonucu zorunlu olarak insanlar bu duyguları hissediyor,bunuda cennet ödülüne kavuşmak,cehennem gazabından kurtulmak için yapıyor.Yani özgür iradeleriyle insanlar iyiye doğruya güzele sarılmıyor.tipik bir ticari temel üzerine kurulmuş bir inanç,kendileri istedikleri için değil,dünyanın varlığın uyuma düzene olan ihtiyacından kaynaklandığına olan inançlarından değil,allah istediği için ,ve allah korkusu ile güzelliklere sarılmaktalar.
görünen o ki sevgili imanlı arkadaşlar bunu bile becerememekteler,Çünkü bu ayda insanlar korkuyla şiddetle terörle dayatmayla,kendi inançlarını zorla başkalarına kabul ettirme kaygısı içerisindeler.
Üniversite kantinlernde yaşanmış ve halen yaşanan facialar,bu ayda katledilen insan sayısı,bu ayda insanlar üzerine uygulanan korku,bu ayda ben açsam sende aç kal politikası,saygısızlığın höşgörüsüzlüğün,şiddetin ,arttığı bu ayda,kısacası zulmün arttığı bu aya 11 Ayın sultanı demek komik ve yersiz,diğer 11 ayda insanlar daha rahat yaşıyor,
bu ayda yaşam felçtir
bu ayda üretim yoktur
bu ayda hümanizm yitirilmiştir
bu ayda nefret üst seviyededir
bu ayda şiddet vardır
bu ayda farklı olana inkar vardır
bu ayda cinayetler işlenmekte oruç tutulmadığı için
bu ayda insanlar hor görülmekte
bu ayda kin kibir vardır,müslümanlık duyguları kabaran zihniyette
bu ayda sansür vardır
bu ayda daha çok yalan söylenmekte,çünkü insanlar maskeli ikiyüzlüdür
kısacası bu ayda insanlar yaşamıyor