PDA

: Ataistler Aleviliği Temsil Edemez!!!

Yunus Emre
08-10-2006, 10:06 PM
AABF Genel Sekreteri aralarında ateistler'in de olduğunu açıkladı!

Gökhan Kesici>>>

atv'de yayınlanan fikir show'a
sayın Ali Ertan'da katıldı.
Programın konusu İslam zirvesi idi.

Ali Ertan'nın söyledikerini şöyle özetliyebiliriz:

1) Bizim İslam'la münasebetimiz İslam coğrafyasından gelmemizle alakalı ve biz diğer dinlerdende oldugu gibi İslam'dan etkilendik.

2) Aleviler kendilerini daha yeni yeni tanıyor veya tanımlıyor.

3) Bizde cem ibadeti vardır, aleviler camiye gitmezler.

4) Biz (federasyon olarak) inancı bireylere bırakıyoruz.

5)Aramizda kendini müslüman olarak gören olduğu gibi ateistlerde var.

Yunus Emre
08-10-2006, 10:09 PM
Canlar bu nasıl işdir!Ataistler hangi hakla bileri temsil ediyor bikere ataist biri

aleviliği red edip ataistliği secmiştir!

Böyle insanların bizleri temsil etmesi,

NE KADAR DOĞRU?

Kusurabkamayın ama gitsinler ataist federasyonu kursunlar Aleviliği kullanmalarına

İZİN VERMİYELİM CANLAR!!

aliekber
09-10-2006, 12:04 AM
Ezelden beri Yezitlerin yapamadıklarını yol Yezitleri yapmaya soyunmuşlar...

srdr_ist
09-10-2006, 12:23 AM
Bunları aleviliği temsil etmiyor diye tepki versek bile bunu duyuracak kuruluşta nerdeyse yok.Bir cem vak fı onada karış demek olmaz.
Desene it ürümeye devam edecek...........

pirimunzur
09-10-2006, 02:52 AM
bu nasil bir alevi birligi federasyonudur anlamadim yolumuzla ilgisi olmayan adamlar bize gelmiş yolumuzu ogretiyor,futbol kulubyle karştirdilar işi bununda cılkı çıktı, biz bu zamanda zorluklarla aleviligi ogreniyoruz ,kendi cabalarimzla ogreniyoruz,gelecekte bizm cocuklarimz neyapacak merak ediyorum heralde ateist olurlar.başimzdaki ateistler de ozamana kadar aleviligi ateistlik yaparlar zaten

Sürgün_24
09-10-2006, 04:31 AM
Yazılanlar gercekten cok sinir bozucu..Bence ataistler asla bizlerin temsilcileri olamaz ama asıl sasılacak olan aramızda böyle insanların var olusu ve birilerinin çekinmeden çıkıp bunu açıklaması..Bu zihniyetlere sahip kisiler öncelikle özünü inkar etmislerdir ve bence cemiyetten dıslanmalıdırlar aramızda yerleri olmamalı!!!

saha_dogru
10-10-2006, 10:55 AM
aleviler kendini yeni tanıyor tanımlıyor
bu güne kadar bu yolu buraya kadar getirenler ne yaptığını bilmiyorlarmıydı.
bu yol ulularına hem hakaret hemde bu söylemi ifade edenin ne kadar cahil olduğunu gösterir.
alevi ibadeti cemdir kesinlikle doğru,ama cemin geldiğiyer asabı sofa yani kırklardır. kırkların mürşidi hz muhammettir.cami kavramına gelince evet bizler camilere gitmeyiz.çünkü cami kavramı osmanlıyla başlayan ibadet yeridir.islamda ibadet yerine mescit denilir.cem evlerimiz bizlerin mescididir.
camilere sünni kardeşlerimizin mescididir.
ibadet kavramının tarihsel süreçini bilmediğinin kanıtıdır ali ertanın.
ateistlere gelince bunlar aramızdaki yol yezitleridir.alevi toplumunu ikrarsızlığa imansızlığa itikatsızlığa götürmek isteyenlerdir.alevi allaha inanır ateistse inanmaz.inanmayanada saygımız vardır ama inanmayan alevi olamaz.

kızılırmak
10-10-2006, 11:44 PM
Arkadaşlar Alevilik islam dışı demek atesitlikmi oluyor?

aliekber
11-10-2006, 12:00 AM
Arkadaşlar Alevilik islam dışı demek atesitlikmi oluyor?
------------------------------------------------------------

Bilsizlik olduğu kesin gerçi atesitlik de oluyor gibi...

Islam dışı ise hangi dinden oluyor ki ?

Varolan dinler belli Hristiyan mı? Musevi mi? yoksa başka hangi dinden oluyor Hz Muhammed ve Ehli Beyt'in yolunu sürmüş olanlar?

Yeni bir din mi keşfettiniz yoksa da haberimiz yok?

Cem törenlerinde şekilcilik olsun diye mi Kuran ayetleri okunuyor?

Ya Allah ya Muhammed ya Ali denilmesi belirli kafiyeyi tuturmak için mi yoksa?

SarıVatoz
11-10-2006, 12:37 AM
5)Aramizda kendini müslüman olarak gören olduğu gibi ateistlerde var.Son cümle sanki ''Alevilik bir inanç değildir Kültürdür'' diyenlerin işi. Alevileride ikiye bölüyorlar ne güzel onlar için kimileri İslamız diyecek çoktan beri başlamış olan sürecin sonunda sünniliğe tansfer olur geri kalanlarda ya ateist olur yani Allah inancını reddeder ya da ortodoks vs olur.

Arkadaşlar Alevilik islam dışı demek atesitlikmi oluyor Hayır olmuyor ama kimileri ''Alevilik İslam Dışıdır'' diyenler ateist olsun istiyor.

Bu arada aliekber kardeşim ''Varolan dinler belli'' lafı gerçek değil sanki mevcut dinler artık son halidir başka bir sistem üretilemez gibi konuşuyorsun unutma ki; Tüm inananlar der ki ''Bizim yolumuz doğrudur diğerleri insanların uydurmasıdır'' yani insan aklı her daim bir din yaratabilir.

hasretim mirza
11-10-2006, 01:12 AM

valla bu yazilari okuduktan sonra cok üzüldüm canlar gercekten sinir bozucu..müslümanlar allaha inanan insanlardir,kendilerini müslüman olarak görüyorlarsa ozaman kendilerine neden ateist diyorlar bunu anliyamadim bana cok garip geldi bu durum !!! Bir seytana tapanlar bizlerden eksikti..biz cemlerimizde "YA ALLAH YA MUHAMMED YA ALI" diyoruz "Tanri tanimazlarin" ne isi var ya cemlerimizde!!!

Yunus Emre
11-10-2006, 02:19 AM
Aleviliik İslamin Özüdür.nokta!

aslans
11-10-2006, 02:49 AM
aleviliği ve kendini yeni tanıyan arkadaşlar;
eğer kerameti bir yerlerde arayacaksanız size güzel bir sözü hatırlatmak isterim;
"ne ararsan kendinde ara, kudüste mekkede hacda değildir"
ve sonra dönün yüzünüzü Anadolu'ya -yani 30-40 sene öncesine - alevilik bir kültür müdür, yaşam biçimi midir, din midir size anlatıversin.
ve ancak 80 darbesi ve sonrası yüceltilen ve yükseltilen ırkçı milliyetçi dinci siyasetinin tuttuğu bir gerçek ki buna müteakip herkes siyaseti din ve ırk üzerinden yürüterek kazanım elde ediyor.iş bize düşen görev; şu biz dinin neresindeyiz sorgularını-söylemlerini bir kenara bırakıp, maraşı çorumu sivasları unutmadan yolu yordamı hangi minvalde sürdürecğini doğru kestirmek lazım.

polata
11-10-2006, 02:57 AM
eğer kerameti bir yerlerde arayacaksanız size güzel bir sözü hatırlatmak isterim;
ve sonra dönün yüzünüzü Anadolu'ya -yani 30-40 sene öncesine - alevilik bir kültür müdür, yaşam biçimi midir, din midir size anlatıversin.

Sn.aslans,

Hünkarın sözünden alıntı yaptığına göre öğretilerini ve Makalatını bilirsiniz. Acaba Hünkar Makalat'ı yazarken neyi rehber almış ve hangi kitaptan alıntılar, destekleyici açıklamalar ve örneklemeler yapmıştır.

aliekber
11-10-2006, 07:48 AM
Son cümle sanki ''Alevilik bir inanç değildir Kültürdür'' diyenlerin işi. Alevileride ikiye bölüyorlar ne güzel onlar için kimileri İslamız diyecek çoktan beri başlamış olan sürecin sonunda sünniliğe tansfer olur geri kalanlarda ya ateist olur yani Allah inancını reddeder ya da ortodoks vs olur.

Hayır olmuyor ama kimileri ''Alevilik İslam Dışıdır'' diyenler ateist olsun istiyor.

Bu arada aliekber kardeşim ''Varolan dinler belli'' lafı gerçek değil sanki mevcut dinler artık son halidir başka bir sistem üretilemez gibi konuşuyorsun unutma ki; Tüm inananlar der ki ''Bizim yolumuz doğrudur diğerleri insanların uydurmasıdır'' yani insan aklı her daim bir din yaratabilir.
--------------------------------------------------------------------

Alevileride ikiye bölüyorlar ne güzel onlar için kimileri İslamız diyecek çoktan beri başlamış olan sürecin sonunda sünniliğe tansfer olur geri kalanlarda ya ateist olur yani Allah inancını reddeder ya da ortodoks vs olur.

Sünniliğe ne diye transfer ediyorsun ya , yani bana bunun mantığını izah etde cahilliğimizi giderelim?

Ya Allah ya Muhammed ya Ali diyenleriz : hiç mi cem evlerindne içeri girmedin?

yani insan aklı her daim bir din yaratabilir

Tamam can sen yeni bir din yarat ve şekil belli olunca bizlerle paylaş olur ya aleviliği bırakır seni peşine düşeriz...

Muhalefet olmak için mi muahlefet yapıyorsunuz ya?

aliekber
11-10-2006, 08:01 AM
ve ancak 80 darbesi ve sonrası yüceltilen ve yükseltilen ırkçı milliyetçi dinci siyasetinin tuttuğu bir gerçek ki buna müteakip herkes siyaseti din ve ırk üzerinden yürüterek kazanım elde ediyor.iş bize düşen görev; şu biz dinin neresindeyiz sorgularını-söylemlerini bir kenara bırakıp, maraşı çorumu sivasları unutmadan yolu yordamı hangi minvalde sürdürecğini doğru kestirmek lazım.
-----------------------------------------------------------------------

Kamil-i-mürşitlik mertebesine erdiğin anlaşılıyor bu söyleminden...

Kamil-i-mürşitlik mertebesi piyangodan çıkmıyor bildiğim kadar hangi pir'den aldın mertebeni sayın can söylede bilgilenelim..
4 kapı 40 makamı bitirdiğin yazdıklarından apaşikar oluyor...

Bu söyleminden dinsizliği mi vurgulamış vurgulayan?

Yoksa başka birşey vurgulamak istemişde sen mi anlayamamışsın?

Kenan Enver paşa mantık dersini ortadan kaldırınca insanlarımız diyalektiksel de düşünemez olmuş...

30-40 sene önce cem evlerinde ya Allah ya Muhammed ya Ali söylenmezdi de sonradan mı keşfoldu?
30-40 sene önce cem törenlerinde Kuran ayetleri okunmazdı da sonrada mı keşf oldu?
30-40 sene önce mürşitlik-pirlik 4 kapı 40 makam gibi hadiseler yoktu da sonra mı keşf oldu?

ve ancak 80 darbesi ve sonrası yüceltilen ve yükseltilen ırkçı milliyetçi dinci siyasetinin tuttuğu bir gerçek ki buna müteakip herkes siyaseti din ve ırk üzerinden yürüterek kazanım elde ediyor

ee konumuzla ne alaka ?

şu biz dinin neresindeyiz sorgularını-söylemlerini bir kenara bırakıp, maraşı çorumu sivasları unutmadan yolu yordamı hangi minvalde sürdürecğini doğru kestirmek lazım

Geçmişini inkar edenlerle Sivas Çorum Maraş davaları mı savunulur?

Önerin nedir sayın can önerde engin biliminden bir şeyler kapalım

Açlık-ölüm oruçlarına falan yatalım mı dersin?

Yoksa sokaklarda kaç duvar varsa üzerine yazılar yazalım: yaşasın davamız , şehitlerimiz falan? Veya bir kaç şiar seçelim ve şiarlara duralım?
Bunlar iyi kazanım elde eder mi dersin?

Veya Ermeni-Yunan- ve Emperyalizme uşaklık yapalım da Türkiyeyi tümden devirelim ne dersin?

Vardır engin önerilerin...

kızılırmak
11-10-2006, 09:23 AM
------------------------------------------------------------

Bilsizlik olduğu kesin gerçi atesitlik de oluyor gibi...

Islam dışı ise hangi dinden oluyor ki ?

Varolan dinler belli Hristiyan mı? Musevi mi? yoksa başka hangi dinden oluyor Hz Muhammed ve Ehli Beyt'in yolunu sürmüş olanlar?

Yeni bir din mi keşfettiniz yoksa da haberimiz yok?

Cem törenlerinde şekilcilik olsun diye mi Kuran ayetleri okunuyor?

Ya Allah ya Muhammed ya Ali denilmesi belirli kafiyeyi tuturmak için mi yoksa?

İslamiyetten önceki kültürlerin izlerini taşıdığıda bir gerçek,Aleviliği sadece İslam ile sınırlamak yanlıştır...

aliekber
11-10-2006, 10:19 AM
İslamiyetten önceki kültürlerin izlerini taşıdığıda bir gerçek,Aleviliği sadece İslam ile sınırlamak yanlıştır...
---------------------------------------------------

Sayın can anlat da derin bilimiden faydalanalım...

İslamiyet dışı olmamızı sağlayacak olgu hangisidir?

Ve aleviliğin hangi olgusu İslam dışı olgu taşıyor?

Aslında hangi olgu taşıdığı önemli değil , önemli olan o bahsettiğin olgularla İslamiyetin çatışacağı olgular nelerdir?

Putlar eriştirip putlara mı tapıyoruz? Yoksa tek Yaratan yok deyip de çift Yaratan olgusuna mı inanıyoruz?

Yoksa Hristiyanlar gibi Hz İsa Allah'ın oğludur falan mı diyoruz?

Yoksa Kuran ayetlerine aykırı mı davranıyoruz mesela kul hakkımı yiyoruz? Yoksa insan mı yakıyoruz? Yani kısaca bahsettiklerinden bizleri İslam'dan uzaklaştıran dediklerin nelerdir?

İnandığımız alevi-İslam dini elbette ki önceki inanç veya kültürlerden birşeyler almış olacak çünkü zaten Kuran kendisi derki :" seni tastikleyici olarak gönderdik, önceki kitap ve peygamberleri de ben yolladım" der...

Yani bu olgu ne diye bizleri İslam dışına itsin ki?

İslam'ı sünni terazide tartarsan, ki sanıyorum ki öyle tartıyorsun , elbette ki inancımızı İslamla bağdaştıramazsın...

Bunu lanetli Osmanlı ve lanetli düşmanlarımız zaten söyledi, söylüyor...

Benim anlamadığım olgu şu: neden aleviyim diyen, bizlerden olduğunu düşünen yezitlerle aynı tezleri savunsun ki? Bu aykırılık değil mi?

Bana etkilendiğimiz kültürlerden bahsetmeye bahsette, esas olarak bana şunu söyle Allah'ın temel emirleriyle çatışmaya girecek ne tür diğer kültür ve inançlardan geleneklerden bir şey almışız ki?

Bana bunu söyle...

srdr_ist
11-10-2006, 10:30 AM

Alevilik islam olmasaydı bukadar etkileşim göstermezdi alevilik islamın içindeki ilim vede hilm ile bu hale gelirken bilim vede teknikte de çok ileri gittiğini iyi biliyorruz.
Serkant alimlerinin keşifleri İnb Sinanın tıp alaınında 19. yüzyıla kadar avrupa tıp kitabı olarak ders verildiği adının cin olduğunu sanırım bilirsiniz.

Alevilik kuru kuru milletin batıl şeylerini alıp sahiplendiğinizi söylüyorsunuz.
Sizin kültür dediğiniz ne tasavvufa nede tarkata uygun size göre serseri mayın gibi bişey alevilik.

Canlar siz aleviliğin A sından haberiniz yok be konuşun Allah dil vermiş gerisini koy vermiş.
Aleviliğiniz bu kadar sizin.
Siiz Alevi olsaydınız yolunuza sahip çıkanlardan olsaydınız bu kadar acı yaşarmıydık.
İmam Hüseyin ni ailesiyle bırakırmıydık
Nesimiyi astırırmıydık ama bunlara gelirsek karışmazsın yapan yapmış bilki gün döner devarn aynı devran İmam Hüseyin Şimdi olsa aynısını lo zaman değil şimdi yapsah hepimiz ama hepimiz aynı şeyi yapardık.
Siz ne sanıyorsunuz kendinizi Alevi ulemasımısınız. kendinizce fetva vermekten vaz geçin vicfdanınız sızlamıyor ama Muharrem orucu tutarız diyorsunuz.
Çünkü size göre herşey boşşşşşşşş siz konuşun aslanlar biz biliriz yolumuzu.
Kültürmüş kültür kadar başınıza düşsün.
Kültürsüz biri var mı yahu her toplumun yamyamların dahi bir kültürü var sizin herşeyi altın kültürünüz nerde gözle görülür şeyi ne bende aleviyim ama Peygamberime sadığınm veli olan Hz Ali me tabiyim 12 imamlar yolundayım alçakta yüksekte yatan erenlerin turabıyım sen kimsin İNANLA NERDEYSE ALAKASI OLMAYAN ŞEYLERDEN BAHSEDEN birisin.
İnancı olmayanın ne kültürü nede aslı astarı olur yok olur hiç olur başka bişey olmaz.
Alevilik nedir diyenlerin içinde Peygamber adı geçmiyorsa Hz Ali vede 12 imamlar yoksa ayet hadisi yoksa o alevilik değil olsa olsa üretilmiş başka bişey olur.
Allah tan korkun Allah tan alevilik kültürya tabi İmam Hüseyinde Kültürün başı herkes kültürü için başını vermeli din neymiş siz dini Allah a havale edip kendinizce din sürenler gölge olmaya başladınız.
bence artık herkes inancının adını koyup devam etsin
Sünniler
ehlibeyt yoluları olan aleviler
Kültürü olup dini mistim şamancılar
Siz burda hangi katagoriye giriyorsanız orda konuşun daha medeni olsun böyle inanclar savaşı oluyor.

SarıVatoz
12-10-2006, 11:55 AM
Sünniliğe ne diye transfer ediyorsun ya , yani bana bunun mantığını izah etde cahilliğimizi giderelim?
Asimilasyon diyorum sana ama galiba anlatamamışım ki benimle alay ediyorsun. Sen belki farkındasın durumun ama senin torunun olmayabilir. İki gün önce bir forumda (belki de burası emin değilim) bir yazı okudum vatandaşın biri konu açmış ''aleviliğimden utandım'' diye nedeni hani hatırlarsın devlete ''oğlum din dersi almasın'' diyerek dava açan alevi baba. Kimi aleviyim diyende Camiye gitmeyene ''Cahil'' yakıştırması yapıyor. Bu örnekler muhtemelen daha da fazladır daha da acıdır, belirgindir.

Tamam can sen yeni bir din yarat ve şekil belli olunca bizlerle paylaş olur ya aleviliği bırakır seni peşine düşeriz...
Ya canın alay etmek istiyor ya da hiç flash tv izlemiyorsun yahu her hafta farklı bir haber çıkıyor; ''yok böyle bir inanç Türkiye'ye sızdı, yok diğeri yayılıyor'' abuk subuk dinler, tarikatlar vs. Bu arada peşine düşecek adam arama Cebrail'i kendin dinle ne diyorsa ona inan.:)

Muhalefet olmak için mi muhalefet yapıyorsunuz ya?
Aslında bu dediğinde zevkli bir iş

Not: Dertli Divani söylüyordu; ''Bunlar semboldür; Cebrail akıldır, Şeytan insan nefsidir'' diye.

ozgur_ozcan
12-10-2006, 12:02 PM

bence bu cümle baştan sona sorunlu.

sanki biz müslüman ve ateistliğin dışında bişeyiz.tamam kesinlikle alevilik ateistlik değil ama öyle bir sözki bu sanki müslümanlığında dışındaymış gibi.
"aramızda kendini müslüman olarak görenler oldugu gibi" sözünden bunu çıkarırım ben.

tabi ben yanlış anlamış olabilirim..

yolcu_58
15-10-2006, 02:33 AM
Yazılanlar gercekten cok sinir bozucu..Bence ataistler asla bizlerin temsilcileri olamaz ama asıl sasılacak olan aramızda böyle insanların var olusu ve birilerinin çekinmeden çıkıp bunu açıklaması..Bu zihniyetlere sahip kisiler öncelikle özünü inkar etmislerdir ve bence cemiyetten dıslanmalıdırlar aramızda yerleri olmamalı!!!

can bizim temsilçilereihtiyacımız mı varki bizleri ateisler temsil etsin ama bizlerde zaman lar öncesi horlanıp dışlan madıkmı ki bizler acık acık alevi oldugumuzu söyleyeli kac yıl oldukızamanında yezidi sünnisi de bize bunlar kafırdır din siz dir diyerekdışlamadılarmı asırlardır bizlerde bunun savaşını verdık kendimizi kanıtlama savaşı neolmuş şimdide ateis lercıkmış inan mayla inanmama arasında olanlar yani bunun güzel olan biryanı bunların bizim inanışlarımıza daha yakın olmalarıdır yani biz demekki inancı olmayan lara göre bile dogru yoldayız bizlernasılki bize kötülük edenleri unut muyorsak bizimde kötülük ettıklerımız bizi unutmuyacak tır amacımız cemıyetten dışlamak deyıl onları cemiyeti,mize kazan dırmak olmalıdır saygılar

postacı82
15-10-2006, 02:47 AM
merhaba

Aramizda kendini müslüman olarak gören olduğu gibi ateistlerde var.

cümleye neresinden bakarsak bakalım elde kalıyor, parçalanıyor.baştan sona haklı eleştirilerimize maruz kalacak bir cümle.
saygılar

pinarwww
28-12-2006, 02:19 AM
benim bildigim ateistler allahı yok sayan ,allahın olmadıgını savunan insanlardır.peki allahı yok sayan insanın , allahın yarattıgı kulu ve elçileri olan peygamberlerimize inancı nasıl ve ne kadar olur????????bizler allahın kulu ve elçileri olan hz muhammet ve hz alinin yolundan gidenleriz.allaha da inancımız var. peki böyle bişeye inancı olmayan insanların ben allahın yarattıgı kulu ve elçilerine inancı olmadıgı kanısındayım.insanlar ne istediklerini ve ne düşündüklerini bilmeliler.eger yok ben allaha inanmıyorum ama peygamberlerimize inanıyorum ve onların yolunda gidiyorum diyolarsa , bu allahı yok sayan insanların düşünceleriyle dile getirdikleri şeyler arasında büyük bir zıtlıkkların oldugunu savunuyorum....

Sürgün_24
28-12-2006, 02:27 AM
can bizim temsilçilereihtiyacımız mı varki bizleri ateisler temsil etsin ama bizlerde zaman lar öncesi horlanıp dışlan madıkmı ki bizler acık acık alevi oldugumuzu söyleyeli kac yıl oldukızamanında yezidi sünnisi de bize bunlar kafırdır din siz dir diyerekdışlamadılarmı asırlardır bizlerde bunun savaşını verdık kendimizi kanıtlama savaşı neolmuş şimdide ateis lercıkmış inan mayla inanmama arasında olanlar yani bunun güzel olan biryanı bunların bizim inanışlarımıza daha yakın olmalarıdır yani biz demekki inancı olmayan lara göre bile dogru yoldayız bizlernasılki bize kötülük edenleri unut muyorsak bizimde kötülük ettıklerımız bizi unutmuyacak tır amacımız cemıyetten dışlamak deyıl onları cemiyeti,mize kazan dırmak olmalıdır saygılar

Hepimizin bir agızdan konusursak hem kaile alınmayız , hemde gürültü kirliliginden başka birseye neden olamayacagımız icin , tabiki icimizden bizlerin düsüncelerini yansıtacak sözcüler secebiliriz , bundan dogal ne varki..Oy verdigimiz partilerdeki baskanlarda birnevi bizlerin temsilcileri degilmi , bizim oyumuzla ,bizim istegimiz dogrultusunda oradalar cünkü..

Balık baştan kokar , bizleri temsil edecek insanlarda ataistler olamaz , edep erkan bilen aklı basında insanlar olmalıdırlar..Herkese örnek olacak insanlar olmalıdırlar..Bir ataisti basa getirip bütün milletin tepkisini cekmek hos olmaz..Bizlerin antipatiye ihtiyacı yok cünkü!!!

Artı biz aleviler inanclı insanlarız..Allahı yok sayanlarla işimiz olmaz!!!

pinarwww
28-12-2006, 02:54 AM
Artı biz aleviler inanclı insanlarız..Allahı yok sayanlarla işimiz olmaz!!![/b][/QUOTE]

sana katılıyorum can. hem işimiz olmaz hem de bizleri temsil edemez.

ceto
28-12-2006, 03:02 AM
onlar kim oluyorda aleviligi temsil edecek

hak kulu
28-12-2006, 08:14 AM
bu ne biçim bir düşüncedirki düşündüklerinde çelişiyor insanlar
ya resmen saçmalık
hem aleviyim deyip hakkın en büyük velisinin yolundan gittiğini beyan edeceksin hemde ateistim diyerek ilah yoktur diyeceksin bu ne biçim bir düşünce inkar ve ikrarsızlıkta insanlar bu kadar pervazsızlaşabiliyor demekki

hak kulu
28-12-2006, 08:17 AM
bu nebiçim bir düşünce böyle insanlar ne dediklerinde çelişiyor
hem aleviyim diyerek hakkın en büyük velisinin yolundayım diyeceksin hemde ateistim diyerek hakkı inkar edeceksin
doğrusu insanlar bu kadar pervazsız bir şekilde nasıl inkarcı ve ikrarsız olabiliyor anlayamıyorum

manifesto
28-12-2006, 08:26 AM
Aleviler bünyelerinde ki Ateistleri dışarı attıklarında ancak rahatlayacaklardır.
Asıl sorunun çiban başı bu meseledir.
Aleviliği İdeolojik menfaatleri için istismar edenler ortada iken Sünniler ile kavga edip zaman kaybetmenin bir anlamı yok.
Esasen bu durum yeni değil onlarca yıldır mevcut ancak bu günlerde gün yüzüne çıkıyor.
Aleviliği Marksizme eşitlemeye çalışıyorlar.
Bütün kavga bu.

Ametist7474
29-12-2006, 10:16 PM
Aleviler bünyelerinde ki Ateistleri dışarı attıklarında ancak rahatlayacaklardır.
Asıl sorunun çiban başı bu meseledir.

bizleri bu kadar düşünüyor olman çok sevindirici.tavsiyelerin için de çok teşekkür ederiz.

Aleviliği İdeolojik menfaatleri için istismar edenler ortada iken Sünniler ile kavga edip zaman kaybetmenin bir anlamı yok.

kim kiminle kavga ediyo onu tam anlayamadım.bizim sünnilerle kavgamız yok.asıl onların bizlerle var.ki bu nedenle bizlere saldırıyorlar.bizler sunnileri yakmadık,savunmasız insanları öldürmedik.önce geçmişine bir bak sonra gelip teşhis yap.kimin kimle kavgası var diye.

Esasen bu durum yeni değil onlarca yıldır mevcut ancak bu günlerde gün yüzüne çıkıyor.
Aleviliği Marksizme eşitlemeye çalışıyorlar.
Bütün kavga bu.

kimse öyle birşey yapmıyor.olayı bu noktalara çekmeye çalışan sizlersiniz.işinize geldiğinde alevileri hrıstiyanlardan bile daha uzak görürsünüz islama ama başka zamanlarda da aleviliği islamın karanlık duvarlarına hapsedersiniz.alevilik 13 yaşındaki bir kızla evlenen bir peygamberin dininin esaretine sokulmamalı.herkesinde buna dikkat etmesi gerekir.

saygılar...

hınıslı
29-12-2006, 11:47 PM
Evet doğrudur Ateistler Aleviliği veya herhangi bir dini temsil edemez çünkü ateizm Tanrı ve din tanımaz, lakin Din ve dinsizlik Dünyada herhangi bir toplum veya ülkede var ise yanyanada olmak zorunda kimse inanıyor veya inanmıyor diye dışlanamaz, Alevi toplumunun içinde de ailesinden dolayı Alevi genli olup sonradan Ateist olmuş insanlar elbetki vardır bunları öteleyip saf değiştirmesinden ziyade incitmemek ve yanlış bildiğin yolun yanlışlarını anlatman gerekir, Alevileride ancak bilgi birikim sahibi donanımlı aklıselim insanlar temsil ederler etmeleride gerekir..

aliekber
30-12-2006, 08:41 AM
bizleri bu kadar düşünüyor olman çok sevindirici.tavsiyelerin için de çok teşekkür ederiz.

kim kiminle kavga ediyo onu tam anlayamadım.bizim sünnilerle kavgamız yok.asıl onların bizlerle var.ki bu nedenle bizlere saldırıyorlar.bizler sunnileri yakmadık,savunmasız insanları öldürmedik.önce geçmişine bir bak sonra gelip teşhis yap.kimin kimle kavgası var diye.

kimse öyle birşey yapmıyor.olayı bu noktalara çekmeye çalışan sizlersiniz.işinize geldiğinde alevileri hrıstiyanlardan bile daha uzak görürsünüz islama ama başka zamanlarda da aleviliği islamın karanlık duvarlarına hapsedersiniz.alevilik 13 yaşındaki bir kızla evlenen bir peygamberin dininin esaretine sokulmamalı.herkesinde buna dikkat etmesi gerekir.

saygılar...
-----------------------------------------------------------
=Ametist7474
alevilik 13 yaşındaki bir kızla evlenen bir peygamberin dininin esaretine sokulmamalı.herkesinde buna dikkat etmesi gerekir.

Aleviliğin hz Muhammed'in o dönem yaşamıyla bir sorunu yok bildiğim kadar...

Sen neyi temsil ediyorsun da böyle salya sümük sohbetlere girişiyorsun???

Aleivliği ateist olup da temsil etme iddiasında olanlardan mısın ki böylesine çıkışlara girişirsin?

Onun bunun uçkuruyla uğraşmaktan başka işin yokmu amaç polemik yaratmak mı?

Hz Muhammed'i kötülemek için mi sitede yer almaktasın?

Senin suçun yok , suç sana ve senin gibilerine yol verenelrde olsa gerek...

Böylesine seviyesiz bir çıkıştan dolayı seni Allah'a havale ediyorum...

ağuçan
30-12-2006, 10:05 AM
Uzun uza diye konuşmaya gerek yok... Tek kelimeyle Alevilik islamın kendisidir, özüdür, gerçeğidir... Ateistlerede başka düşünenlerede saygımız var ama artık bizim adımıza konuşmayı bıraksınlar... Bizden geliyor olabilirler ama inkarcılığı seçerek zaten bizden çıkmış bulunmaktadırlar...

Ametist7474
31-12-2006, 06:44 AM
sayın aliş

Aleviliğin hz Muhammed'in o dönem yaşamıyla bir sorunu yok bildiğim kadar...

evet yok muhammedin ne yaptığı muhammedi ilgilendirir zaten alevileri değil.

Sen neyi temsil ediyorsun da böyle salya sümük sohbetlere girişiyorsun???

böyle konuşmaları şahsına yakıştırıyosan nasıl bir insan olduğunu merak ettim doğrusu. öncelikle seviyesiz insan şunu bilki, ben kimseyi temsil etmiyorum.nasılki sen kendi düşündüklerini söylüyosan bende aynısını yapıyorum.bunu ne sen engellersin nede başka insanlar.ben haddimi bilirim.bu sitede kişilerin şahsına hakaret etmem.inançlarına karışmam kendi düşüncemi yazarım.bunun içinde senden izin almam gerekmez.

Aleivliği ateist olup da temsil etme iddiasında olanlardan mısın ki böylesine çıkışlara girişirsin?

sana ne söylense az.daha öncede söyledim sen ya insanları kulağınla dinlemiyosun yada kulağından girenleri beyin dışında başka yerlerde yorumluyosun.söyle bakalım yukardaki yorumu nerenden uydurdun.eğer dayanaksız sallayacaksak bende sana diyeyimki sen devletin alevileri asimile etmek için kullandığı bir ajansın.oldumu şimdi.herkes kafasına göre başkalarını konumlandırabilirse bende seni böyle konumlandırıyorum.sana söylüyorum ali düşüncelerini söyle ama hakaret etme.

Onun bunun uçkuruyla uğraşmaktan başka işin yokmu amaç polemik yaratmak mı?

Hz Muhammed'i kötülemek için mi sitede yer almaktasın?

bak oku ne yazıyorum ve beni anla.muhammedin uçkuru umurumda değil.neler yaptığını benim tekrar etmeme gerek varmı.ne muhammedin uçkuru nede dini beni ilgilendirmiyor.anladınmı.tekrar yazayımmı muhammedin uçkuru ve dini beni ilgilendirmiyor.inşallah anlamışsındır aliş.birde söyle bakalım aliş sen demi peygamberin gibi düşünüyosun.hani şöyle alsan 13 yaşında bir kız da evlensen.şahsen aksini düşünüyor olsaydın peygamberi sende eleştirirdin diye düşünüyorum.ama onu savunduğuna göre yaptığına hak veriyosun öyle değilmi aliş

Senin suçun yok , suç sana ve senin gibilerine yol verenelrde olsa gerek...

Böylesine seviyesiz bir çıkıştan dolayı seni Allah'a havale ediyorum...

yok sen valla vicdansızsın.insaf be aliş seviyesizlikten bahsedecek en son kişi sen olmalısın.sen hiçmi aynaya bakmıyosun.kulakların iyi çalışmıyo anladık ( çünki söylenilenleri yanlış anlıyosun) ya gözlerin nasıl onlarda mı bozuk. aynaya bakınca gerçek yüzünüdemi göremiyosun.ne kadar terbiyesiz bir insan olduğunu unutup başkalarının seviyesini ölçmeye çalışıyosun.önce kendine bak aliş önce kendine.
senin mesajını okuyunca ne kadar faşist düşünceli olduğunda ortaya çıkıyor.senin gibi düşünmeyenler asla fikrini söylememelimi aliş.sen faşistsin aliş.bu arada seni uyarmayan yönetimide kınıyorum.sen nasıl bir insansın onu bir değerlendir.sonrada ne kadar alevisin onu değerlendir.aleviliğin hangi erdemleri sende var söyle.benim gözümde kesinlikle bir değerin yok.çok okumuş olabilirsin aliş.çok fazla bilgin olabilir aliş.tekrar yazıyorum sana ilim cehaleti alır ama ( sende de baki olduğu görüyor ) bazı şeyler baki kalır.burda herkes düşüncesini yazıyor bende bunu yapıyorum.kimsenin kişiliği , bilgi kapasitesi onun düşüncelerini açıklamasına engel değil.yeterki karşısındakinin düşüncelerine saygısızlık etmesin.anlıyomusun aliş.asla senden daha iyi biliyorum yorumu yapmadım ama sende yapma olurmu.burda emin ol olgun bir insan olmayı öğrenebilirsin ama önce buna niyetinin olması gerekiyor.yoksa sen düzelmesini istemediğin sürece kimse seni düzeltemez.bu mesajım konu dışında oldu gerçi ama ben bu uyarıları yapmayı kendime görev bildim.amaç topluma faydalı olgun bir insan kazandırmak.bu kişide sen olcaksın aliş.sende istersen topluma faydalı insanlığın temel vasıflarına sahip biri olabilirsin.bu tavsiyeleride kimseye yapmam ;)

Kandemir
31-12-2006, 07:05 AM
Allahsız kitapsız ateistlerle Alevilerin ne işi, nede işbirliği olur. Akıl var mantık var, bir ateist Aleviliği nasıl ve hangi mantıkla temsil eder? Bu ne denli doğrudur? Bir Ku Klux Klan mensubu zencileri ne kadar temsil edebiliyorsa, bir komünist kapitalistleri ne kadar temsil edebiliyorsa, bir UÇK mensubu Sırpları ne kadar temsil edebiliyorsa, bir ateist de Aleviliği ve Alevileri ancak o kadar temsil edebilir. Ne günlere kaldık...