:
ben aleviyim, ne sünni, nede şii
Ezombahar
19-02-2008, 01:14 AM
ben aleviyim, ne şii, ne de sünniyim!
imam cafer buyruğu'nu okuduysan görmüşsündür, orada namaz hakkında yazılanları da okumuşsundur muhtemelen. açık açık namaz kılınması gerektiğini anlatan ve günümüzde şiilerin ve sünnilerin kıldığı namazı tarif eden imam cafer olsa olsa şii'ler için yol gösterici olabilir. tarihlerinin hiç bir döneminde namaz kılmayan aleviler, imam cafer'in yolundan gitmedikleri için müslümanlar açısından "kafir" durumundadırlar. "siz önce hristiyan olun, daha sonra müslüman olursunuz" söylemi de aleviler'in kökeni hakkında ciddi ipuçları vermektedir, tabi anlayan için!
gerek sünni gerek şii kaynaklarının hepsi hz. ali ve oniki imamlar'ın namaz kıldığını yazar, hem de hiç bir tereddüte yer vermeyecek şekilde. hal böyleyken namaz kılmayan birinin müslüman olması mümkün değildir!
sıklıkla karşılaştığımız "sır" kavramının gerçek anlamı aleviliğin islam dışı olduğu bilgisidir. alevilerin duaları türkçedir ve "gerçeğe hu" diye biter. hiç düşündün mü gerçeğin ne olduğunu? anadoluda henüz araplar ve türkler yokken aleviler'in varlığını nasıl açıklayacaksın?
alevilerin müslümanlığı kocaman bir yalandır.
alevilik, dünyanın başından beri var olan, tüm dinlerin ve öğretilerin üstünde yer alan gerçek evrensel yoldur. bunun dışında kalan her şey bu güzel inancı korumak için yapılan takiyedir!
bu konu bana arkadaşlarım tarafından gönderilmişti. bu konuda sadece açıklama var tarihi hiçbir belge yok tabi kesinlikle tartışmaya açık bir konu. sorgulamadan yapamıyor insan
...........
Millet Işi Gücü Birakmiş Aleviliğin Müslümanliğini çözmeye çalişiyor ...hayret Yani Haa Madem Müslümansiniz Birakin O Zaman Boş Işlerle Uğraşmayi Adam Gibi Bir şey Yapin Da Bizlerde Görelim Müslümanlik Anlayişi Nedir Nasildir.
Batıni
19-02-2008, 01:21 AM
imam cafer buyruğu'nu okuduysan görmüşsündür, orada namaz hakkında yazılanları da okumuşsundur muhtemelen. açık açık namaz kılınması gerektiğini anlatan ve günümüzde şiilerin ve sünnilerin kıldığı namazı tarif eden imam cafer olsa olsa şii'ler için yol gösterici olabilir. tarihlerinin hiç bir döneminde namaz kılmayan aleviler, imam cafer'in yolundan gitmedikleri için müslümanlar açısından "kafir" durumundadırlar. "siz önce hristiyan olun, daha sonra müslüman olursunuz" söylemi de aleviler'in kökeni hakkında ciddi ipuçları vermektedir, tabi anlayan için!
gerek sünni gerek şii kaynaklarının hepsi hz. ali ve oniki imamlar'ın namaz kıldığını yazar, hem de hiç bir tereddüte yer vermeyecek şekilde. hal böyleyken namaz kılmayan birinin müslüman olması mümkün değildir!
sıklıkla karşılaştığımız "sır" kavramının gerçek anlamı aleviliğin islam dışı olduğu bilgisidir. alevilerin duaları türkçedir ve "gerçeğe hu" diye biter. hiç düşündün mü gerçeğin ne olduğunu? anadoluda henüz araplar ve türkler yokken aleviler'in varlığını nasıl açıklayacaksın?
alevilik, dünyanın başından beri var olan, tüm dinlerin ve öğretilerin üstünde yer alan gerçek evrensel yoldur. bunun dışında kalan her şey bu güzel inancı korumak için yapılan takiyedir!
Sevgili can,
Acaba,alevilerin ilk, dininin şaman olduğunu mu söylicektin?
yesim_60
19-02-2008, 01:29 AM
sadece gülüp geçiyorum bunu sana söyleyen arkadaşların müslümanlığı bayağı izi özümsemişler tebrik edesim geldi:D :D :D
Sahabe
19-02-2008, 02:15 AM
Geçen günde bir arkadaşım "HZ. Muhammed'in alevilerin elinden lokma yemek günahtır" diye bir "hadi-i şerif" söyledi bana.(Kendisini engelledim) EL-İNSAF madem müslümansınız. Müslümanlığın ilk kapısının ilim öğrenmek olduğunu cahil kalmamak olduğunu bilmiyormusunuz? Bu söylediklerim yukarıdaki yazıyı yazan her kimse onada hitabendir.
Siz ehli-sünnet'ler kuranı kerimi arapça yutun. Şekil itibariyle, Allahı içinizde hissetmeden. secdeye varın. her türlü yeniliğe ve ilme kapalı olun. Sonrada müslümanım diye geçinin.. :)
Siz ilk önce bizi eleştirmek için kendiniz biraz pişim yanın bakalım. Her önüne gelen. Aleviliği eleştiriyor maşallah.:)
Batıni
19-02-2008, 02:50 AM
Millet Işi Gücü Birakmiş Aleviliğin Müslümanliğini çözmeye çalişiyor ...hayret Yani Haa Madem Müslümansiniz Birakin O Zaman Boş Işlerle Uğraşmayi Adam Gibi Bir şey Yapin Da Bizlerde Görelim Müslümanlik Anlayişi Nedir Nasildir.
Sevgili can,
Lütfen, yorum yaparken karşındakine, hakaret etmeden konuş,herkezin doğrusu var,herkezin bir birine saygı duyması gerektirdiğini düşünüyorum. şu söylediğin kelimeler hoşmu? kendine yakıştırıyormusun?yorumu benimsemiyorsan ona göre bir yorum yap, ama böyle usulsuz kelimeler kullanma burda, senden küçük canlar var, insanların nerden feyz alacağını bilemezsin, bu site(alevileriz.biz)eğitici, ve caların bir araya getirip kaynaştırmak ve hoş güzel şeyler paylaşmak amaçlıdır.
saygılar
Ezombahar
19-02-2008, 03:07 AM
tüm yorumlar için teşekkür ediyorum herkese
burası sonuçta tartışma platformu. zaten ben yazıyı yazarken belirttim bu alevi olan ve aleviliğini sorgulayan ve araştıran bir arkadaşımın yorumu diye; ve biz alevi olduğumuz için bu yazıyı buraya koymakta terddüt etmedim. Çünkü; bizler eleştiriye ve sorgulamaya açık bir topluluğuz.
Sitem edilecek yada kırılacak bir durum olduğunu zannetmiyorum.
ben araştırmadan ve sorgulamadan önce babaannemin tavırlarından, giyinişinden, konuşmasından ve dimdik duran dersimli kadın tavırlarından yola çıkarak alevilerin kürt olduğunu ve zerdüşt geleneklerini sürdürdüğünü düşünüyordum. ilerleyen zamanlarda okuduklarım, paylaşımlarım ve kürt halkının yaşam biçimi biz dersim alevilerinin asla kürt olmayacağı yönünde gelişti. kah yeri geldi acemim diye fikir gelişti bende kah yeri geldi türkmen olduğumu düşündüm. araştırmaktan ve düşünmekten hiç vaz geçmedim ama doğru bilgiye ulaşmak için hala sorguluyorum. ama hala çok şey bildiğimi iddia etmiyorum. çok bildiğini düşünen çok yanılandır aslında. aslolan tarihse onun izini sürmeye devam
huseyn esedi
19-02-2008, 04:37 AM
Ne caferiyem ne alevi nede şii ben Alipersetim bilesen Allahın kulu
Alisiz alevilik susuz dünyaya benzer
messibjk34
19-02-2008, 05:40 AM
alevilik islam dışı ise aleviligi kim yaymıştır lideri kimdir kendi kendine mi var oldu islamiyet insanlıga peygamberimiz resulü ekrem saa ya indi Hz Ali as bu din için savaştı şehid oldu biz şahın taraftarları islamiyyeten öncemi Hz ALİ as taraftarlıgına girdik benide aydınlatırsanız sevinirim
Ezombahar
21-02-2008, 12:57 PM
alevilik islam dışı ise aleviligi kim yaymıştır lideri kimdir kendi kendine mi var oldu islamiyet insanlıga peygamberimiz resulü ekrem saa ya indi Hz Ali as bu din için savaştı şehid oldu biz şahın taraftarları islamiyyeten öncemi Hz ALİ as taraftarlıgına girdik benide aydınlatırsanız sevinirim
yaklaşımınıza öncelikle teşekkür ediyorum.
aleviliğin gizli tarihi erdoğan çınar
aleviliğin kayıp bin yılı erdoğan çınar
kayıp bir anadolu efsanesi pirsultan abdal erdoğan çınar
bu üç kaynakta aynı yazara ait ve arkadaşım burdan almış bilgileri.
ilginize ve duyarlılığınıza teşekkür ediyorum tekrar.
zaza kazim
26-03-2008, 11:50 AM
herkes nasıl istiyosa öyle yaşşasın benim yolum eh beyit yoludur ben yoluma kurban olam ne mutluki bana ben aleviyim
mursaloğlu
26-03-2008, 02:01 PM
Sevgili canlar her ulus varoluşundan beri değişik dinlerden geçmiştir. Biz Türklerde islamdan önce şamanist bir dini anlayışla yaşamışız.bu dinin temel felsefesi ulu bir yaratıcının olduğu.Kürtlerinde asurilerdemn geldiği söylenir bu süreçte bazı türk aşiretlerinin sonradan kürtleştiğide. bazı tarihi belgelerlede doğrultılmaya çalışılır.
Misal :Canbek kürt aşireti =Canbey türk aşireti. Şadıllı kürt aşireti= şadıllı türk aşireti gibi. Gerek şaman dininden gelen türk aşiretlerinde gerekse asurlardan gelen kürt aşiretlerinde tarihlerinde gelen bazı örf adetler ve ananelerde vardır.
fakat kürtlerin bir kısmı gibi türklerin bir kısmıda islamı benimsemişlerdir bundan sonrada alevilik potasında eriyip bir birlerine karışmışlardır kürt alevisi türk alevisi yerine alevi demek gerekirki Bu sıfat ne türk'ün türklüğünü nede kürktün kürtlüğüne helal getirir.Müslüman olan türklerin hepsinin alevi olmadığı gibi kürtlerinde hepsi alevi değildir.Bir kısım türkle kürdü birbirine yaklaştıran aleviliktir.
Alvilik Hz. Ali den gelmektedir ve ondan sonra devam etmektedir. bazıları tarafından daha önce böyle bir ibadet varmışta sonradan alevilik adını almış gibi bir imaj yaratmak isteniyor. ama bunu böyle düşünenler veya böyle yönlendirmek istiyenler büyük bir yanılgı içindeler.eğer başka maksatları yoksa
Alevilik islam içinde bir yoldur. bizim inancımıza göre Allah Muhammet Ali üçleminde en birinci yoldur. bir yolun diğer yolardan ayrı olması için bazı farklılıklar olmalıdır ve bizim farkımız Ehlibeytin yoludur. Allah Muhammet Ali üçleminde Kuranı kerimin ışığında giden en aydınlık yoldur.
Canlar cemlere gidiyorsunuz dini onderlerimiz dedeler. size Allahın adından başka bir ilah zikr ediyormu. Kuranı kerimden başka bir kitap gösteriyormu Hz.Ali ye Veliyullahtan başka bir sıfat veriyormu.ki hala teredüte düşenleriniz var. genç kardeşlerim okuyun öğrenin araştırın . kulaktan dolma şeylere önem vermeyin. bilgili olursanız kimse size kafasına göre bilgiler empoze edemez.
Biz islamı seçtiğimize göre eski dinler eskimiştir artık.
ALIce sev
27-03-2008, 03:03 AM
Geçen günde bir arkadaşım "HZ. Muhammed'in alevilerin elinden lokma yemek günahtır" diye bir "hadi-i şerif" söyledi bana.(Kendisini engelledim) EL-İNSAF madem müslümansınız. Müslümanlığın ilk kapısının ilim öğrenmek olduğunu cahil kalmamak olduğunu bilmiyormusunuz? Bu söylediklerim yukarıdaki yazıyı yazan her kimse onada hitabendir.
Siz ehli-sünnet'ler kuranı kerimi arapça yutun. Şekil itibariyle, Allahı içinizde hissetmeden. secdeye varın. her türlü yeniliğe ve ilme kapalı olun. Sonrada müslümanım diye geçinin.. :)
Siz ilk önce bizi eleştirmek için kendiniz biraz pişim yanın bakalım. Her önüne gelen. Aleviliği eleştiriyor maşallah.:)
Can sana o lafi söyleyen gercekten cahilin ta kendisiymis.senin yerine ben olsaydim ayni seyi yapardim.
MEDET YA ALI
cebar
27-03-2008, 04:14 AM
aleviler müslümanlıktan öncede vardı tabiki aleviler hangidinde yaşamışsa hangi ırkla yaşamışlarsa da asimile olmamışlardır.
bugün arap şii gibi bir yerlere dayamak isteyenler olabilir.
bu tarz düşünceler yavaş yavaş aşılanmak isteniyor sözüm onlara asimile edecekler 1600 yıldır asimile olmamış bir halkı alevilikten nasıl sogutacaklarının hesapları hiç tarihte tutturamadılar.
islamiyet ilk kabul edildiğinde hz muhanmed in yanında oldugunu söyleyen ve islamiyeti kabul ettiğini söyleyen hz ali dir.
bu demektirki islamiyet gelmeden öncede atalarımızın bir yaşam tarzı varmış.
şu anki deyimlerimize göre alevilik kültürü islamiyetten önceye dayanıyor.
aleviler olarak şu anki konumumuzdan dolayı paylaşılamayan bir kültüre sahibiz her toplum alevilerle yaşamak istiyor alevi toplumu hanki toplumda yaşamışsa o toplumu kendisiyle geliştirmişti buna islamiyet de dahildir.
bazı fırsatcılar kendilerinin cıkarlarına göre uyarlasada islamı biz islamiyetin şıh azlimendi nahşibendilerin hacı hocaların anlattıgı gibi olmadıgını biliyoruz.
meyve veren agaç herzaman taşlanır.
özümüzü kaybetmemek adına araştırmalarımızda kulaktan duyma laflardan kaçalım ve kaynak göstermeyen arkadaşları uyaralım.
hz aliye küfür edenler bilmelidirki hz muhammede de küfür ediyorlardır çünkü peygamberlerimiz aynı soydandır.
hayrani
27-03-2008, 05:12 AM
ne aleviyim ne sünniyim ne şiiyim
islam olmaya çabalayan itikatsiz bir müslümanım
yüreğimde muhammed ali aşkı vardır.
muhammed ali yoluna talibim.
namaz da kılarım cem de bağlarım
hristyan gnostizmini de araştırırım yahudi öğretisi kabballah'ı da bilirim.
şamanik deneyimler de yaşarım. taoculuğu da kullanırım. hermesçilik de altyapı oluşturur.
ben aklımda bütün dinleri öğretileri tevhide getirdim. hepsinin neden bahsettiğini anladım. allah size de kısmet eder inşaallah.
mursaloğlu
27-03-2008, 07:01 AM
Hz. ali islamdan öncede Hz. muhammedin yanında vardı demekle. ne demek istiyorsun. tabiki Hz ali HZ.Muhammedin yanında olacaktı çünkü amcasının oğluydu ve aynı evde yaşıyorlardı.
Eğerki başka manalar yüklemek istiyorsan o senin bileceğin iş. fakat hazreti Ali hz. Muhammet öldükten sonra.İslama sahip çıktı ve hile ve desiseyle hakkı yendi.o Ali ki yeni gelişmekte olan islamın dağılmaması için ,sustu sabretti. Ve o hazreti Ali Hz. Muhammetten sonra ehlibeytin başı oldu.hak yolunu takip etti Arkasından gelen imamlarda yol için canlarını verdiler.
Benim dediğim Hazreti Muhammedin amca oğlu, musahibi, damadı,ve velilerin velisi olan Hz. Alidir. eğer islamdan önce gelmiş senin Ali'n varsa senin olsun.
Can senin ALİ'N SENİN BENİM ALİ'M BENİM OLSUN.
Ezombahar
02-04-2008, 07:09 AM
aleviler müslümanlıktan öncede vardı tabiki aleviler hangidinde yaşamışsa hangi ırkla yaşamışlarsa da asimile olmamışlardır.
bu tarz düşünceler yavaş yavaş aşılanmak isteniyor sözüm onlara asimile edecekler 1600 yıldır asimile olmamış bir halkı alevilikten nasıl sogutacaklarının hesapları hiç tarihte tutturamadılar.
islamiyet ilk kabul edildiğinde hz muhanmed in yanında oldugunu söyleyen ve islamiyeti kabul ettiğini söyleyen hz ali dir.
aleviler olarak şu anki konumumuzdan dolayı paylaşılamayan bir kültüre sahibiz her toplum alevilerle yaşamak istiyor alevi toplumu hanki toplumda yaşamışsa o toplumu kendisiyle geliştirmişti buna islamiyet de dahildir.
bazı fırsatcılar kendilerinin cıkarlarına göre uyarlasada islamı biz islamiyetin şıh azlimendi nahşibendilerin hacı hocaların anlattıgı gibi olmadıgını biliyoruz.
özümüzü kaybetmemek adına araştırmalarımızda kulaktan duyma laflardan kaçalım ve kaynak göstermeyen arkadaşları uyaralım.
sevgili can
bu konuyu açalı epey zaman olduğu için bakma fırsatım olmadı hiç
tabiki bana aktarılan kulaktan dolma bir bilgi değildi
daha öncede belirtmiştim
arkadaşlara kaynak göstermiştim.
ve ben alevilik islam dışı denirken islamı kötülemek yada aleviliği kötülemek anlamında bir ifade algılamadığım için tepki göstermedim
aleviliğin islamdanda üstün olduğunu düşünüyorum bende
inanın bende sizler gibi insanların çabuk değişmeyeceğini çabuk asimilasyona uğramayacaklarını biliyorum en az sizin kadar.
bu konuyu açmamın tek nedeni duyduklarımın ilk önce beni çok etkilemesiydi ve heyecan duyduğum bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim bende.
önyargısız elbette
ve heyecanla
araştırmak bizim doğamızda var. ve kayıtsız kalmamakta.
teşekkür ediyorum katılımınıza
Ezombahar
02-04-2008, 07:14 AM
Can senin ALİ'N SENİN BENİM ALİ'M BENİM OLSUN.
can nasıl olur
yolumuz bir
Alimiz bir değilmi
şimdide senin Alin benim Alim senin ehlibeyitin benim ehlibeyitim kavramlarımı oluştu.
çok ilginç....
isyan_atesi4268
02-04-2008, 07:21 AM
Alevîlik İslam'daö öncede vardır sözü çok saçma değilmidir.Bu yolun lideri Hz.Ali değilmidir?.Hz.Ali de Hz.Muhammed'in yolunu takip eden ilk müslümanlardan değilmiydi?
mursaloğlu
02-04-2008, 07:32 AM
Sayın isyan ateşi bende öyle biliyorumda bazı kişiler bir şeyler yapmak istiyorlar bir türlü çözemedim. İslamdan önce alevilik var diyorlar. sonra da senin benim Alim olurmu diyorlar tövbe tövbe neredeyse başka bir allah başka bir din var diyecekler sanki.
Ya arkadaşlar islamdan önce Alevilik olmaz. Ali islam olduktan sonra Ali olmuştur.islamın içinde yaptıklarıyla islamın içindeki duruşuyla ali olmuştur. bel ki islamdan öncede adı Ali olan varsa o ya demirci Alidir yada çoban Ali .Aleviliğin başı olan ALİ hz. ALİ dir. alinin Başını çekmediği alevilik yoktur varsa hadi diyin de bilelim
Fukara-i Abdal
02-04-2008, 07:35 AM
Aleviliğin Başı Türklerde Değil İmam ALi'ye Baglanan 17 Kemerbest ile Al-i Aba'dan Başlar Anan Dersimli Babaannende Sor Onlara Deki Ocakzade Dedemize Seyydimidir diye..
Aleviliğin İslam Değil Ama
SEyyidlik Kavramı İmam Hüseyine Soy Dayandırma var nasıl iş bu ?
İslamla Alakası Yok Muhammed Ali geciyor. ?
Zerdüştlükle Alaksı Var diyorsunuz Ama Zerdüşt Tanrıların Hec biri Gecmiyo ?
Alevilikte Cemlerde SAdece Bir Tane Allah İnancı Var Oda Tevhid Ediliyor CEmde sonra da;
Muhammed'in Miraca Cıktıgı gece Adına Miraclama calınıyor Cemde, Bunu Kendi Soyundan Yaşlı Kişilere Sorabilirsin Syn Ezo..
İslamla Alakamız Yok Ama Hacı Bektaşi VEli,Düzgün Baba baba Manur Ve Niceleri Var..
İslam İle alakalı Binlerce Şiir NEfes Yazılmış İslam Peygamberi Muhammed Mustafa Ve Onun Soyu Adına yazılmış Nefesler Var ama İslamla Alakamız Yok
Bir tane Bana Zerdüştlük Yani Tapındığımız Tanrı Soylesenize Syn Ezo,Yada O TZerdüştlüğün Tanrılar ına yazılmış Alevilerden bir Şiir :):): Bulamazsın Arama Yok ....
Zerdüştlükte İnsana Secdemi Edilir :):)
Bazı Seyler Var ama Eksik Sanırım.........
Özümüz Sözümüz Muhammed Ali
Pirimiz Hünkar Hacı Bektaş VEli,
İkrar Verdiğimiz Kırklar Meclisi,
Bizim Hak Katından Dolumuz Vardır,
Dermani Sözünü Sakın Nadandan,
Ne Gelir Cahil Ulema İnsandan,
Batın-i Hakikat Demi Devrandan ,
Bizim HAk Katından Dolumuz Vardır.
Ezombahar
08-04-2008, 01:39 AM
Aleviliğin Başı Türklerde Değil İmam ALi'ye Baglanan 17 Kemerbest ile Al-i Aba'dan Başlar Anan Dersimli Babaannende Sor Onlara Deki Ocakzade Dedemize Seyydimidir diye..
Aleviliğin İslam Değil Ama
SEyyidlik Kavramı İmam Hüseyine Soy Dayandırma var nasıl iş bu ?
İslamla Alakası Yok Muhammed Ali geciyor. ?
Zerdüştlükle Alaksı Var diyorsunuz Ama Zerdüşt Tanrıların Hec biri Gecmiyo ?
Alevilikte Cemlerde SAdece Bir Tane Allah İnancı Var Oda Tevhid Ediliyor CEmde sonra da;
Muhammed'in Miraca Cıktıgı gece Adına Miraclama calınıyor Cemde, Bunu Kendi Soyundan Yaşlı Kişilere Sorabilirsin Syn Ezo..
İslamla Alakamız Yok Ama Hacı Bektaşi VEli,Düzgün Baba baba Manur Ve Niceleri Var..
İslam İle alakalı Binlerce Şiir NEfes Yazılmış İslam Peygamberi Muhammed Mustafa Ve Onun Soyu Adına yazılmış Nefesler Var ama İslamla Alakamız Yok
Bir tane Bana Zerdüştlük Yani Tapındığımız Tanrı Soylesenize Syn Ezo,Yada O TZerdüştlüğün Tanrılar ına yazılmış Alevilerden bir Şiir :):): Bulamazsın Arama Yok ....
Zerdüştlükte İnsana Secdemi Edilir :):)
Bazı Seyler Var ama Eksik Sanırım.........
Özümüz Sözümüz Muhammed Ali
Pirimiz Hünkar Hacı Bektaş VEli,
İkrar Verdiğimiz Kırklar Meclisi,
Bizim Hak Katından Dolumuz Vardır,
Dermani Sözünü Sakın Nadandan,
Ne Gelir Cahil Ulema İnsandan,
Batın-i Hakikat Demi Devrandan ,
Bizim HAk Katından Dolumuz Vardır.
=))))))
çok kızmışsınız bana anlaşılan=)))))
yazılarımı sadece eleştirmek için okumuşsunuz belli
ben sizin gibi kızamadım size şuan tebessümle cevap yazıyorum size
insanlar görmek için bakar yada bakmak için bakar siz yazdıklarıma sadece bakmak için bakmışsınız belli
ben araştırmadan önce zerdüşt olduğumuzu düşünüyordum dedim
araştırmadan önce kürt olduğumuzu düşünüyordum dedim
dikkatinizi çektimi arşatırmadan diyorum
elbette düşüncelerim fikirlerim hergün her öğrendiğim küçücük bir tümceyle büyüyor gelişiyor.
emin olun hayatta hiçbirşey için sabit fikirli değildim. olmayacağımda..
sizin aktarımlarınızlada birçok şey öğreniyorum.
yazımın nekadarını okudunuz rica ediyorum sayfanın başından itibaren tekrar okurmusunuz. sonra tartışalım. olurmu...
çünkü yazdıklarınızın nesine cevap vereyim.
ben zerdüştüz demiyorum ki
ben islam dışıyız demiyorum ki
ben hz alinin yolu bizim yolumuz değil demiyorum ki
ben ailem dersimli değil demiyorum ki
ben arkadaşımın bana gönderdiği okuduğu bir kitaptan yaptığı alıntıyı sizlerle paylaştım ve dedimki bunlar bana ait değil. ilgimi çektiği ve burası bir tartışma ve paylaşım platformu olduğu için sizlerle paylaşma gereği duydum.
evet belki fikir sahibisiniz, evet belki aktarabileceğiniz çok şey var ama lütfen iyice anlamadan sadece yormak için yada karşınızdakini rencide etmek için yazmayın rica ediyorum.
çok şey bilmiyorum hiçbir zaman. öğrenmek için aç bir kurt gibi bakınıyorum. heryöne ve nerde yeni bir bilgi varsa birdaha birdaha süzgeçimden geçirmeye çalışıyorum. emin olun
Ezombahar
08-04-2008, 01:47 AM
bu arada sevgili kul dermani can alıntı yaptığınız söz bana ait değil =))))
yazdıklarıma tekrar baktım ve gülüyorum gerçekten. ben o sözü alıntı nasıl yapacağımı bilmediğim için daha doğrusu sayfayı kullanmayı bilmediğim için kopyaladım ve sözler bana aitmiş gibi anlaşıldı.
yoksa o sözü yazan canın sözlerine bende yorum yaptım.
Ezombahar
08-04-2008, 01:48 AM
hz aliye küfür edenler bilmelidirki hz muhammede de küfür ediyorlardır çünkü peygamberlerimiz aynı soydandır.
bakabilirsiniz
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.