PDA

: Ehl-İ Beyt İçin Matem Haktır

Ebru
05-01-2008, 02:50 AM
Matem Mümine Kerbela olayından sonra Ehl-i Beyt için haktır. Çünkü Resulü Kibriya için kızı Fatımatız- Zehra anamız yasını tutmuş ve hiç gülmemiştir. Peygamberimiz Resulü Kibriya buyurmuşlar: HÜSEYİN BENDEN BEN HÜSEYİNDENİM demiştir. Hüseyin’in başına gelen büyük zulumata arş bile sallandı bütün melekler bil yasını tuttu. Ey aşk ehli: Bugün Mah-ı Muharrem ayıdır. Mtem ayıdır, Matem tutalım.

Demek oluyor ki, Ehli Beyt aşkıyla yanan yürekler, tutulan oruç, çekilen yas, Mümin olanın kalp aynasını temizleyip günahlarını mah-u perişan ediyor. Allah onların yani EHL-İ BEYT’in şefaatinden mahrum etmesin.

Bizlerde hiç olmazsa kem iş yapıp kahkahalarla eğlenip, onun bunun hakkına tecavüz etmeyelim.

Seven kişi sevdiğine gel yas tut
Adil Ali Gülmek haram bu ayda

(Adil Ali Atalay- Kerbela ve Matem kitabından alıntıdır)

nil52
05-01-2008, 02:55 AM
Demek oluyor ki, Ehli Beyt aşkıyla yanan yürekler, tutulan oruç, çekilen yas, Mümin olanın kalp aynasını temizleyip günahlarını mah-u perişan ediyor. Allah onların yani EHL-İ BEYT’in şefaatinden mahrum etmesin.

Saol Bitanem...

Alievinden
05-01-2008, 04:17 AM
Bizlerde hiç olmazsa kem iş yapıp kahkahalarla eğlenip, onun bunun hakkına tecavüz etmeyelim.

Teşekkürler EbruCan...

Türkü Gözlüm
05-01-2008, 04:22 AM

kişinin bunları bilmesi yeterlidir yasın onurunun ne anlama geldiğini anlamasına yeterlidir yüreğin var olsun ebrum hak ehlibeyt sevgisinden yolundan ayırmasın canem

Ebru
05-01-2008, 05:56 AM
kişinin bunları bilmesi yeterlidir yasın onurunun ne anlama geldiğini anlamasına yeterlidir yüreğin var olsun ebrum hak ehlibeyt sevgisinden yolundan ayırmasın canem

Sağolasın Nilim. Senin de yüreğin var olsun canom. Teşekkür ederim.

Ebru_Sultan
05-01-2008, 06:11 AM
HÜSEYİN BENDEN BEN HÜSEYİNDENİM
Seven kişi sevdiğine gel yas tut
Adil Ali Gülmek haram bu ayda

emeğine sağlık ebru teşekkürler

su_ezgisi
05-01-2008, 06:38 AM
Gene matem ayıın günleri geldi
bırakın ki gidem Şah Hüseyn'e doğru
Ehl-i Beyt'in derdi yüreğim deldi
Bırakın ki gidem Şah Hüseyn'e doğru
....Derdime dermanı sende aradım
Şah Hüseyin deyip ölmek muradım
BEN AĞLARIM ARŞA ÇIKAR FERYADIM
BIRAKIN Kİ GİDEM ŞAH HÜSEYN'E DOĞRU
....
ADİL ALİ DERKİ GİDEM O ŞAHA
MUMİNLERİN KALBİ OLAN O DERGAHA
KÜSTÜM KERBELA'DA AKAN FIRAT'A

YÜREĞİNE SAĞLIK CAN

Saniyekaraman
06-01-2008, 01:22 AM
Ehli Beyt aşkıyla yanan yürekler, tutulan oruç, çekilen yas, Mümin olanın kalp aynasını temizleyip günahlarını mah-u perişan ediyor. Allah onların yani EHL-İ BEYT’in şefaatinden mahrum etmesin
Bizlerde hiç olmazsa kem iş yapıp kahkahalarla eğlenip, onun bunun hakkına tecavüz etmeyelim..

Yasımızın orucumuzun anlamını bilerek davranalım çok sağol...

Akabe
06-01-2008, 01:40 AM
Kevser suresi;

Bismişah ALLAH ALLAH

[Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla]

1.İnnâa e'taynâakel kevser :[Kuşkusuz Biz sana kevser verdik] = [Hz.Fatıma]

2.Fesalli li rabbike ven har:][Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes]=Kurban Hz.Hüseyin İslam'ın kurban'ı Kulluk et dua et ,oruc tut Oruç İse İslam'ın şehid'inin orucu.Muharrem dir.[Ehlibeyt MATEMİ HAKTIR.]

3.İnne şâanieke hüvel ebter..][Doğrusu, asıl ebter (soyu kesik) olan sana kin duyandır].Hz.Muhammed'e kin duyanlar ise Onun soyunu kırmaya calışan Lain yezid' idir.Yezidin soyu ise kesiktir.Hz.Muhammed'in soyu nuh'un gemisidir. Karada yürür.İmam Zeynelabidin gelen o saf temiz soy halla devam etmektedir.

Hakk Mü'minlerin orucunu kabul eyleye,

58 zaralı mahir
06-01-2008, 02:25 AM
[QUOTE=su_ezgisi;430855][B]Gene matem ayıın günleri geldi
bırakın ki gidem Şah Hüseyn'e doğru
Ehl-i Beyt'in derdi yüreğim deldi
Bırakın ki gidem Şah Hüseyn'e doğru
....Derdime dermanı sende aradım
Şah Hüseyin deyip ölmek muradım
BEN AĞLARIM ARŞA ÇIKAR FERYADIM
....
ADİL ALİ DERKİ GİDEM O ŞAHA
MUMİNLERİN KALBİ OLAN O DERGAHA
KÜSTÜM KERBELA'DA AKAN FIRAT'A

emegine yüregine saglık can gelincanlar bir olalım 12 imamlarımızın yasını beraber tutalım hakın yolunda birlik düzenini kuralım ya muhamet ya ali ya 12 imamlar

Eğri ok, doğru yol almaz. (Hz. Ali (r.a))

Özü doğru olanın, sözü de doğru olur. (Hz. Ali (r.a))

Hiç kimse, diğer bir kimsenin kulu değildir. (Hz. Ali (r.a))

astokomlu
03-01-2009, 11:24 AM
Kerbelada Al-Ü Evladına Kurban Olmuşun
Bende Rahında Fedayım Ya Hüseyin Senden Medet
Kesseler Ger Başımı Döne Cenabından Şaha
Aşkı Ali Abayım Ya Hüseyin Senden Medet

türkügözlüm58
03-01-2009, 12:32 PM
Ehli Beyt aşkıyla yanan yürekler, tutulan oruç, çekilen yas, Mümin olanın kalp aynasını temizleyip günahlarını mah-u perişan ediyor. Allah onların yani EHL-İ BEYT’in şefaatinden mahrum etmesin.

che_barıs
03-01-2009, 01:27 PM
emeğine sağlık cano...