PDA

: Alevilik

hayat mutlu
05-10-2006, 02:13 AM
Alevilikte Islam Anlayisi Varsa Neden Kuran I Red Ediyorlar
Hz.ali Ra. Da Müslümandi Ve O Islamiyeti Tüm Ilmihali Ile Birlikte
Kabul Etmisti;kimine Göre Ise De Hz Muhammet In Yerine Peygambehz Ali Nin Neden Peygamber Olamayisini Tartisiyorlar
Bir de Hz ALI ra Allah a karsi ibadetini saz calip cümbüslemi yapiyordu
güzel etkinlikleri sadece anma ve saygi göstermek icin yapilmasi daha dogru olmaz mi?Elbette kültürümüzün bir parcasi dinimizin bir parcasidir Hz Ali RA

Benim sasirdigim olaylar :Kendilerine HZ Ali RA nin cizdigi yolu cizenler neden ozaman sapitiyorlar?
Pir Sultan Abdal asaygi gösteriyoruz O nun Türkülerini seslendiriyoruz,
ama O nun sectigi yoldan gitmiyoruz ,Ayni sey HZ Ali RA icin de gecerli
peki ya , ya peygamber efendimiz Muhammet SAV,ya onu neden algilayamiyoruz.Yoksa bunlar hep bir politikami?"ya biz Ali viyiz ama Ali yi hic sevmeyiz yada, Muhammet i hic sevmeyiz"mi dememiz gerekiyor.
Yada Müslümaniz ama "müslümanliktan nefret ediyoruz"mu ? Dememiz gerekiyor.
Bizlerin Atalari Bunlari Hic Tartismazdi;ne Haci Bektas Veli;ne Yunus Emre;nedepir Sultan Abdal;
Peki Aleviligi Ayri Bir Din Anlayisi Icerisinde Görenler Ne Demeli;
Hz;ali Nin Dini Islami Kabul Edenler Acaba ;Hz;Ali yi cok sevdikleri icinmi Onun yolunu sectiler ki O böyle birseyi katiyyen istemedi
Peki;hz;ali Radiallahu Anh; Islamin Sartlarini Yerine Getirmiyormu Idi Ki Ve Kendisi Cok Mu Pismandi Ki Müslüman Oldugu Icin De ;ali Vi
Lik Diye Bir Din Icaat Etti; Varmidir Böyle Birsey? Olsaydi
Neden Ozaman :::haci Bektas Veli Hazretleri "yarab Sana Hamdu Senalar Olsun Ki Beni Ve Benim Neslimden Gelenleri Müslüman Yaratti" Diye Dualar Ediyordu;
Sayin Aydinlar ;sayin Hz;ali Ye Saygisi Olan Insanlarimiz
Bu Tartismalar Nereye Kadar Gider Bilemiyorum Ama Sizlerde Gerceklerin Farkindasiniz;benim Amacim Kattiyyen ;hz Ali-viligi
Yada Hz Muhammat I Yaralamak Degil;amacim Insanlarimizin Gercekten Bilinclenmesi
Yapilan Etkinliklerden Gurur Duyuyor Ve Devamini Cc Allah Tealadan Diliyorum:

aliekber
05-10-2006, 02:39 AM
Alevilik hakkında pek bilgili olmadığınız yazdıklarınızdan anlaşılıyor sayın can

Kuran'ı bırakın redetmeyi İslam'ın özü bizleriz diye inanırız ve sünnileri yoldan sapmış biliriz...

Sitemizi gezip, açılan konuları okumanızı tavsiye ediyorum böylece sorduğunuz soruların cevabını bulabilirsiniz...

Her yeni üyeye tek tek anlatmak sıkıcı oluyor önce sitedeki konuları okuyun sonra Allah izin verirse takıldığınız noktalarda konuşuruz

sevgilerimle

agnostist
07-10-2006, 12:19 PM
Alevi bir anne babadan doğan ama agnostisizm felsefesini seçen Tuncelili biriyim.Agnostisizm bilinmezcilik demektir.Yani tanrı olabilir de olmayabilir de, 2 tane de olabilir 100 tane de olabilir, adaletli de olabilir adaletsiz de olabilir diyen bir felsefeye sahibim.Agnostisizm budur.

benim sorum şu:Alevilik nedir?

Belki kızacaksınız ama uzun süren bir araştırma sonucunda Aleviliğin ne olduğunu çözünce anladım ki Alevilik İslamdan uzaklaşmış hatta sapmış bir inançlar karışımıdır.İslamda saz çalmak mı var, cem töreni mi var, musahiplik mi var?Bunlar hep farklı inançlardan Aleviliğe geçen şeylerdir.

Şimdi Alevilikle diğer dinler arasındaki etkileşime dikkat ediniz.
Hristiyanlıkta İsa ve 12 havarileri var, Alevilikte Muhammed ve 12 imamlar.
Hristiyanlıkta baba oğul kutsal ruh üçlemesi var Alevilikte Allah Muhammed Ali üçlemesi.
Şamanizmde ozan yani kam kopuz çalar halk dönerdi.Alevilikte dede saz çalar halk döner.
Zerdüştlükte güneş ve ay kutsaldı.Alevilikte de kutsaldır.

Bu örnekleri arttırmak mümkündür.Görülüyor ki alevilik islamdan uzaklaşmış, çeşitli inançlarla karışmış adeta bir çorba olmuştur.Alevilik bitmiştir.Böyle mantıksız dinler karışımı bir inancı savunmak günümüz modern okumuş insanına yakışır mı?
Alevilik islamdan neden sapmıştır diyenlere gelince;
Aleviler islamın ve imanın şartlarını yerine getirmezler.Namaz kılmazlar, ramazanda oruç tutmazlar, hacca gitmezler, zekat vermezler, kuran okumazlar.Afedersiniz gusül abdesti bile almazlar.Şimdi soruyorum Aleviler Müslüman mı?
saygılar sevgiler...

*Türküce*
07-10-2006, 12:28 PM
Alevi bir anne babadan doğan ama agnostisizm felsefesini seçen Tuncelili biriyim.Agnostisizm bilinmezcilik demektir.Yani tanrı olabilir de olmayabilir de, 2 tane de olabilir 100 tane de olabilir, adaletli de olabilir adaletsiz de olabilir diyen bir felsefeye sahibim.Agnostisizm budur.

benim sorum şu:Alevilik nedir?

Belki kızacaksınız ama uzun süren bir araştırma sonucunda Aleviliğin ne olduğunu çözünce anladım ki Alevilik İslamdan uzaklaşmış hatta sapmış bir inançlar karışımıdır.İslamda saz çalmak mı var, cem töreni mi var, musahiplik mi var?Bunlar hep farklı inançlardan Aleviliğe geçen şeylerdir.

Şimdi Alevilikle diğer dinler arasındaki etkileşime dikkat ediniz.
Hristiyanlıkta İsa ve 12 havarileri var, Alevilikte Muhammed ve 12 imamlar.
Hristiyanlıkta baba oğul kutsal ruh üçlemesi var Alevilikte Allah Muhammed Ali üçlemesi.
Şamanizmde ozan yani kam kopuz çalar halk dönerdi.Alevilikte dede saz çalar halk döner.
Zerdüştlükte güneş ve ay kutsaldı.Alevilikte de kutsaldır.

Bu örnekleri arttırmak mümkündür.Görülüyor ki alevilik islamdan uzaklaşmış, çeşitli inançlarla karışmış adeta bir çorba olmuştur.Alevilik bitmiştir.Böyle mantıksız dinler karışımı bir inancı savunmak günümüz modern okumuş insanına yakışır mı?
Alevilik islamdan neden sapmıştır diyenlere gelince;
Aleviler islamın ve imanın şartlarını yerine getirmezler.Namaz kılmazlar, ramazanda oruç tutmazlar, hacca gitmezler, zekat vermezler, kuran okumazlar.Afedersiniz gusül abdesti bile almazlar.Şimdi soruyorum Aleviler Müslüman mı?
saygılar sevgiler...

ya senin derdin ne..hacca her müslüman dediğin kişi gidiyormu..namazı herkes kılıyormu.gusül abdesti demişsin buna yorum yapmıycam temizliği ve ibadeti sizin gibi göstermelik yapanlara laf anlatmama gerek yok..şunu bil bizim orucumuzda namazımızda var..biz sizler gibi yılda bir kes müslüman olmuyoruz..ramazandan ramazana fakirleri açları hatırlamıyoruz..çünkü biz önce insan diyoruz..daha senin dininin ne olduğu belli değil..ilk önce allah varmı yokmu ona karar ver gel..

agnostist
07-10-2006, 12:35 PM
türkü kızz sen hakareti hakediyorsun ama atılmamak için hakaret etmeyecem sana.siz anadolu alevileri kesinlikle müslüman değilsiniz bunu bil.islamın özü hiç değilsiniz.sadece islamdan sapmış bir inançlar karışımısınız.ne olduğunuz bile belli değil.
ben çoktan geçtim senin geçtiğin yollardan.ben de eskiden senin gibi koyu aleviydim.ama araştırınca gördümki alevilik islamdan sapmıştır.ne diyeyim ben sana biraz araştır.biraz kitap oku.hayatında kuran okudunmu hayatında alnın secdeye değdimi de islamın özüyüz diyorsun.bari yalanından utan.hadi sana iyi saz çalmalar..

agnostist
07-10-2006, 12:37 PM
dediğin şeye bak her sünni namaz kılıyomu hacca gidiyo mu.onların yüzde 50 sinden fazlası namaz kılıyor.ama sizin yüzde biriniz bile kılmıyor.klılmayanlar hiç değilse inakr etmiyor.siz aliye allah bile diyorsunuz.

astokomlu
07-10-2006, 12:40 PM
dediğin şeye bak her sünni namaz kılıyomu hacca gidiyo mu.onların yüzde 50 sinden fazlası namaz kılıyor.ama sizin yüzde biriniz bile kılmıyor.klılmayanlar hiç değilse inakr etmiyor.siz aliye allah bile diyorsunuz.

emevi zihniyetinin çıkardığı ibadetleri getirip benim önüme koyup benim inancımı sorgulamak senin haddin değil..

senin bahsettiklerini Hz.Hüseyin'i şehit eden emeği zihniyeti uyguluyordu. onların islamını anlatma bana.. gönülle yapılan , aşkla yapılan ibadeti bana anlat.. zoraki yapılan değil, isteyerek gönülden yapılan ibadeti anlat.. sonra gelip bana islamdan bahset..