hayat mutlu
05-10-2006, 02:13 AM
Alevilikte Islam Anlayisi Varsa Neden Kuran I Red Ediyorlar
Hz.ali Ra. Da Müslümandi Ve O Islamiyeti Tüm Ilmihali Ile Birlikte
Kabul Etmisti;kimine Göre Ise De Hz Muhammet In Yerine Peygambehz Ali Nin Neden Peygamber Olamayisini Tartisiyorlar
Bir de Hz ALI ra Allah a karsi ibadetini saz calip cümbüslemi yapiyordu
güzel etkinlikleri sadece anma ve saygi göstermek icin yapilmasi daha dogru olmaz mi?Elbette kültürümüzün bir parcasi dinimizin bir parcasidir Hz Ali RA
Benim sasirdigim olaylar :Kendilerine HZ Ali RA nin cizdigi yolu cizenler neden ozaman sapitiyorlar?
Pir Sultan Abdal asaygi gösteriyoruz O nun Türkülerini seslendiriyoruz,
ama O nun sectigi yoldan gitmiyoruz ,Ayni sey HZ Ali RA icin de gecerli
peki ya , ya peygamber efendimiz Muhammet SAV,ya onu neden algilayamiyoruz.Yoksa bunlar hep bir politikami?"ya biz Ali viyiz ama Ali yi hic sevmeyiz yada, Muhammet i hic sevmeyiz"mi dememiz gerekiyor.
Yada Müslümaniz ama "müslümanliktan nefret ediyoruz"mu ? Dememiz gerekiyor.
Bizlerin Atalari Bunlari Hic Tartismazdi;ne Haci Bektas Veli;ne Yunus Emre;nedepir Sultan Abdal;
Peki Aleviligi Ayri Bir Din Anlayisi Icerisinde Görenler Ne Demeli;
Hz;ali Nin Dini Islami Kabul Edenler Acaba ;Hz;Ali yi cok sevdikleri icinmi Onun yolunu sectiler ki O böyle birseyi katiyyen istemedi
Peki;hz;ali Radiallahu Anh; Islamin Sartlarini Yerine Getirmiyormu Idi Ki Ve Kendisi Cok Mu Pismandi Ki Müslüman Oldugu Icin De ;ali Vi
Lik Diye Bir Din Icaat Etti; Varmidir Böyle Birsey? Olsaydi
Neden Ozaman :::haci Bektas Veli Hazretleri "yarab Sana Hamdu Senalar Olsun Ki Beni Ve Benim Neslimden Gelenleri Müslüman Yaratti" Diye Dualar Ediyordu;
Sayin Aydinlar ;sayin Hz;ali Ye Saygisi Olan Insanlarimiz
Bu Tartismalar Nereye Kadar Gider Bilemiyorum Ama Sizlerde Gerceklerin Farkindasiniz;benim Amacim Kattiyyen ;hz Ali-viligi
Yada Hz Muhammat I Yaralamak Degil;amacim Insanlarimizin Gercekten Bilinclenmesi
Yapilan Etkinliklerden Gurur Duyuyor Ve Devamini Cc Allah Tealadan Diliyorum:
Hz.ali Ra. Da Müslümandi Ve O Islamiyeti Tüm Ilmihali Ile Birlikte
Kabul Etmisti;kimine Göre Ise De Hz Muhammet In Yerine Peygambehz Ali Nin Neden Peygamber Olamayisini Tartisiyorlar
Bir de Hz ALI ra Allah a karsi ibadetini saz calip cümbüslemi yapiyordu
güzel etkinlikleri sadece anma ve saygi göstermek icin yapilmasi daha dogru olmaz mi?Elbette kültürümüzün bir parcasi dinimizin bir parcasidir Hz Ali RA
Benim sasirdigim olaylar :Kendilerine HZ Ali RA nin cizdigi yolu cizenler neden ozaman sapitiyorlar?
Pir Sultan Abdal asaygi gösteriyoruz O nun Türkülerini seslendiriyoruz,
ama O nun sectigi yoldan gitmiyoruz ,Ayni sey HZ Ali RA icin de gecerli
peki ya , ya peygamber efendimiz Muhammet SAV,ya onu neden algilayamiyoruz.Yoksa bunlar hep bir politikami?"ya biz Ali viyiz ama Ali yi hic sevmeyiz yada, Muhammet i hic sevmeyiz"mi dememiz gerekiyor.
Yada Müslümaniz ama "müslümanliktan nefret ediyoruz"mu ? Dememiz gerekiyor.
Bizlerin Atalari Bunlari Hic Tartismazdi;ne Haci Bektas Veli;ne Yunus Emre;nedepir Sultan Abdal;
Peki Aleviligi Ayri Bir Din Anlayisi Icerisinde Görenler Ne Demeli;
Hz;ali Nin Dini Islami Kabul Edenler Acaba ;Hz;Ali yi cok sevdikleri icinmi Onun yolunu sectiler ki O böyle birseyi katiyyen istemedi
Peki;hz;ali Radiallahu Anh; Islamin Sartlarini Yerine Getirmiyormu Idi Ki Ve Kendisi Cok Mu Pismandi Ki Müslüman Oldugu Icin De ;ali Vi
Lik Diye Bir Din Icaat Etti; Varmidir Böyle Birsey? Olsaydi
Neden Ozaman :::haci Bektas Veli Hazretleri "yarab Sana Hamdu Senalar Olsun Ki Beni Ve Benim Neslimden Gelenleri Müslüman Yaratti" Diye Dualar Ediyordu;
Sayin Aydinlar ;sayin Hz;ali Ye Saygisi Olan Insanlarimiz
Bu Tartismalar Nereye Kadar Gider Bilemiyorum Ama Sizlerde Gerceklerin Farkindasiniz;benim Amacim Kattiyyen ;hz Ali-viligi
Yada Hz Muhammat I Yaralamak Degil;amacim Insanlarimizin Gercekten Bilinclenmesi
Yapilan Etkinliklerden Gurur Duyuyor Ve Devamini Cc Allah Tealadan Diliyorum: