PDA

: Bu kadarda Sacmalık Olmaz Ya!...

Yunus Emre
01-10-2006, 12:49 AM
ve ben bu programdan sonra bazı alevi kişilere bu konuyu sorduğumda ne açıkladı ne inkar etti.

şimdi konu konuyu açacak birşey sorayım siz eşinizin sütünü içiyormusunuz. Benim tanıdığım aleviler eşin sütü helaldir diyor bence sapıkça bir şey.mesela böyle konular hiç geçmiyor forumda.

http://www.dunyadinleri.com/al/forum/forum_posts.asp?TID=8309&PN=1

Arkadaşlar intenette dolaşırken bir sitede bu yazıyı gördüm ve canlarla paylaşmak istedim Bu kadarda olmaz denilen bir iftiraya maruz kaldım!Bu nasıl bir mantık bu nasıl bir düşünceye Yazık Vallaha Yazık!Adamlar Daha ne iftiralar atacak bakalım

Can-41
03-10-2006, 02:57 AM
yorum yapmaya gerek varmı can kardeşim?

polata
03-10-2006, 03:12 AM
http://www.dunyadinleri.com/al/forum/forum_posts.asp?TID=8309&PN=1

Arkadaşlar intenette dolaşırken bir sitede bu yazıyı gördüm ve canlarla paylaşmak istedim Bu kadarda olmaz denilen bir iftiraya maruz kaldım!Bu nasıl bir mantık bu nasıl bir düşünceye Yazık Vallaha Yazık!Adamlar Daha ne iftiralar atacak bakalım
Acilen bu tenkit mesajı düzenleyip söz konusu siteye herkesin göndermesi gerekmekte.

Bu tür saçmalaıkların, cahilliklerin ve karalamanın önüne geçem için birlik olalım...

Serden_
03-10-2006, 03:26 AM
yaw çamur atacağız diye de bu kadar abartılmaz ki? ensestte dediler bundan yüzyıllar önce bize..o zaman akıllarına nerden nasıl gelmişsse.insanlar inandıklarıdır..şimdi bakın en sapıkça şeyleri yapanlar,en fazla suç işleyen kimler yeteri kadar açık..! iğrençler walla..bunlara nefes tüketilmez..dertleri bizi lekelemek anlamak değil..!

ali_evi_44
03-10-2006, 04:31 AM
Harbiden yorum yazmaya değmez bile........

Yunus Emre
03-10-2006, 07:33 AM
arkadaşlar vallaha ben bugune kadar böyle bir iftira duymadım bu nasıl bir karacahiliktir ya!!!

*Can*
03-10-2006, 07:40 AM
Yıl 1998 Yer:Tekirdağ Çerkezköy
İddia eden bir bayan aynen şöyle diyor; "Siz Aleviler bir Sünni gelini aldığınızda beline ekmeği bağlayıp tuvalete gönderiyormuşsunuz"

Şimdi bu insanı kazansanız nolur?
Ben bu gibi karacahil insanları kazanmak istemiyorum.

postacı82
03-10-2006, 08:05 AM
şimdi sırf şu radyan denen zırtonun canını sıkmak için siteye üye olacağım.adam tam bir facia

ali_evi_44
03-10-2006, 08:18 AM
adam bi de" kısacası sapık bir oluşum."demiş

hayvan yaa...onunla münakaşaya değmezki....

simge
03-10-2006, 08:19 AM
Bu ve bunun gibi yanlış yorum yapan kişiler alevileri tanımayanları etkilemek onlardan toplumu uzaklaştırmak için birtakım söylenti yaymaktadırlar.Bu söylentiler alevi ve sünni topluma da zarar getirmektedir.Birbirinden uzaklaştıkça bu söylentiler cahil insanlar üzerinde etkili olacaktır.
Alevilerin birlik içinde olması oldukça iyi.Yalnız haddim olmayarak bir konuya dikkat çekmek istiyorum.Bu birlik ve beraberliği sürdürürken inançları ve yaşamları ile ilgili bilgilerini yaygınlaştırmalı,toplumun diğer kesimine kendini tanıtmalıdır diiye düşünüyorum.Böylece yalan söylentilerden çıkar sağlayan kişilere engel olunur.Basında ,alevi liderlerinden başka aleviliği yaşayan kişiler konuşmalı.Şu andaki form sitesi bunu başarıyor.Aleviliği aralarında tartışırken tanıtıyor.Aleviler toplumun kültüründe oldukça etkili olmuşlardır.Basında ,kültür ve sanat etkinliklerinde aleviler sesini duyurmalı diyorum.Saygılar sevgiler tüm insanlara.

asli_33
03-10-2006, 08:29 AM
Yazık ..daha ne iftiralar atacaklar ...bunu söyleyen zihniyette demek ki ahlak erdemleri çok yüksek ..kendi içlerinde olan ahlaksızlıkları "Alevi" toplumuna mal etmek bunlarda huy oldu ..bu konularda duyarlı olalım ve kendimizi savunalım derim ..ilgili siteyide boykot edelim ...

umut_istanbul
03-10-2006, 08:30 AM
Evet canlar dostumuz belli düşmanımız belli.

Birlik zamanı artık..

akmesem
03-10-2006, 10:27 AM
Cahil dostum olacağına, akıllı düşmanım olsun demiş eskiler.Bu insanlar dilerim cahil başlarının cezasını birgün çekerler.
yaw çamur atacağız diye de bu kadar abartılmaz ki? ensestte dediler bundan yüzyıllar önce bize..
Sevgili Serden söylemlerinde kesinlikle haklısın;fakat ensestte dediler bizlere yüzyıllar önce sözünü hala mum söndü lafı ile tekrarlayarak devam ettirmekteler desem sanırım bana katılırsın...

Sürgün_24
03-10-2006, 10:47 AM
Böyle yobazlara ne denilirki yazıklar olsun diyorum , suratlarına tükürülmeye bile degmezler, allahın aciz kulları iste!!!Şans eseri dogup tesadürlerle yaşamaya devam ediyorlar..Sinirlerim bozuldu aksam aksam :mad:

aliekber
03-10-2006, 11:53 AM
Ben gülüp geçiyorum:)

Ciddiye alınacak tarafları mı kaldı sünnilerin Allah aşkına

Bu tür girişimlere girişenlere acıyın, kızmayın

Zavallı olmayan zavallılıklarda bulunur mu hiç?

Yazık bunlara ki insan olarak alçalmışlar

Karalayayım derken kendilerini düşürmekteler...

onarlı_44
03-10-2006, 12:24 PM
adi insanlar..iftira atmak ne kadar kolay olmuş bu zamanda ya...allahından bul inşallah....ne diyim başka senin inandığın kuran ise ben o kurana inanmıyorum....sen allaha inanıp böyle iftira atabiliyosan ben allaha da inanmıyorum.....

aliekber
03-10-2006, 12:26 PM
Bu tür davranmakla nice canlarımızı dinden soyuttular ya:(

Allah onlar cezasını kat kat verecek ama pire için yorgan da yakmamak lazım

MzRkbL
04-10-2006, 05:06 AM
tanrıya gerçekten tapanlar varsa onlar da alevilerdir.
aleviler sırf cennet için ibadet etmezler.
tanrıya taparlar... bunu bilir bunu söylerim... tanrının onları cennete yada cehenneme göndermeleri umurlarında değildir. tanrı nasıl bilirse öyle eyler...

postacı82
05-10-2006, 08:46 AM
Ben gülüp geçiyorum:)

Ciddiye alınacak tarafları mı kaldı sünnilerin Allah aşkına

Bu tür girişimlere girişenlere acıyın, kızmayın

Zavallı olmayan zavallılıklarda bulunur mu hiç?

Yazık bunlara ki insan olarak alçalmışlar

Karalayayım derken kendilerini düşürmekteler...
sevgili abicim kızılmayacak gibi değil ki.adam tam bir soytarı.

Sessiz
08-10-2006, 06:57 AM
Söz gümüştür, sükut altın.
Bunu söyleyen insanlara ne söylesekte düşüncelerini değiştiremeyiz yaptıkları edepsizlikle kalsınlar demekle de olmayacak biliyoruz ancak Eşşeğe altın semerde vursan eşek yine eşektir.

zakir abdullah
08-10-2006, 07:00 AM
gülün canlar gülün .ha ha ha ha ha ha ha ha ha haaaaaaa. çünkü cahillikle ancak bu şekilde savaşabilirsiniz

ustaclu han
08-10-2006, 07:32 AM
delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış..saçmalamış bir tanesi ne dediğini bilmiyor..gittikçe batmış,dibe vurmuş bu tarz saçmalayanlar bir değil ki işte her yerde çıkıyor karşımıza çıkacaktırda..

erenoglu
08-10-2006, 07:39 AM
sevgili yunus can, o yaziyi bende gördüm. radyan isimli bir üye yazmisti.bende ona asagidaki cevabi verdim.
saygilar

Sn radyan,bir televizyon programinda bir ahlaksizin söyledigi söz hangi tarihi gerceklerle bagdasir aciklarmisin. esinin sütü helaldir diyen de ahlaksizdir.yalanlar uydurup alevilere iftira atan da ahlaksizdir.

yolcu_58
15-10-2006, 02:48 AM
canlar delinin biri kuyuya taş atınca kırk akıllı onu cıkaramıyır

bir insan kendıne yakış tırdıgı herseyi başkasınada yakış tırır
demekki onların kanında öyle bişeyler varki bizleride aynı sanıyor
cahilligin boyutu yok bunlardan akıllı cıkmasıda mümkün deyil zaten daha altı yedi yaşların da okul yerine camiye gönderilip yetişen bir toplun dan başka ne beklenirki akılları fıkırleri sapık lıkta kendı yaptıklarını anlatmak istiyorlar aslın dada bunu acıklayacak yol arıyorlar kendılerıne böyle yapan ların böyle yazan ların onuru gururu şerefi hele hele namusu olmaz diyorum

dervişcan
15-10-2006, 05:23 AM
Siz Bu şitede Yadiklarinizi Farkinda Deyil Siniz
Aliden Olan Ali Gibi Yaşayandir... Inanmasan Sor

*Can*
15-10-2006, 05:25 AM
Bakın sizi uyarıyorum.Aşağılayıcı konuşmalarınıza son verin.
Neyin farkında değiliz?Açıklayın...

Türkmen
15-10-2006, 05:26 AM

yoksa ali gibi yaşayan sen misin ?

hazreti muhammed'in kızını tekmeleyen ömer'e " hazret" diyerek mi ali'den yana oluyorsun sen ?

allah sana akıl sağlığı versin !

aleviyim
18-10-2006, 01:44 AM
slm canlar siteye işlerimin yoğunluğundan dolayı fazla zaman ayıramıyorum ama konuları sürekli takip ediyorum.Anlamadığım taraf niye sürekli birilerine kendimizi anlatmak zorundayızki ben hiç bir sünninin kendini anlattığını görmedim ama biz sürekli anlatıyoruz tamam bizi kötülemeye karalamaya çalışıyorlar ama dikkat edin bunları söyleyenler aşağılık kompleksli çevresinde bir yere gelememiş kendine güvenmeyen adamdan sayılmayan bir grup ben yolumu kültürümü bunlara anlatıp aleviliğimi küçültmem ve sormayana adam olmayana anlatmam çok merak ediyorlarsa doğru yerlerden doğru bilgileri alabilirler bilgi almak adına alttan alta amaçları bizi kötülemek bu fırsatı hiç birzaman vermedim onlara vermemde zaten ben baştan farklıyım ve şanslıyım çünkü ben aleviyim Saygılar...

eğitimci
18-10-2006, 01:59 AM
Bu tip karalama politikası güden insanlara sadece acıyorum.Acizlikleri gün gibi ortada.Yazılan şeyin saçma birşey olduğunun herkes farkında.Bu gibi tiplerin kafalarında ki o "alevi insan" şeklinin değişmesi gerek.Bu da bunların bu konuda eğitilmeleriyle mümkün.Söylediğim eğitmek fikri onlar için gerçekten imkansız çünkü buna yanaşmayacakları gün gibi ortada.Gerçekleri bildikleri halde karalamak en büyük hobileri haline gelmiş.Bu insanlarbundan haz alıyorlar.Bizler okurken çıldırıyoruz amaçlarıda bu.Ne kadar kötü bilgi yararsak, o kadar rencide etmiş oluruz hesabı.Amaçlarının eskiye oranla hiç bir farkıyok.Eskiden meydanlar da adam yakarak,cana kıyarak gösteriyorlardı nefretlerini şimdi de bu tür şeyler uydurup,yazıp,çizerek yollarına devam ediyorlar.
Okuduğum şey gerçekten çok sinir bozucu.Bu konuda bişeyler mutlaka yapılmalı,böyle bişeye meydan vermemeliyiz..

ozkan_gunduz
18-10-2006, 02:01 AM
bu gibi bundan daha agır seyler duydum ve duydugum seyin ve duydugu seyin yanlış oldugunu anlattım anlayana kadar anlatmaya calıstım egr ben onlara azda olsa bir şey ler anlatmış ve onlarda az da olsa birşeyler ögrenmişlerse ne mutlu bana
gitsin desinler ne demek istiyolrlasa zaten dediklerine kendileride inamıyorlar ama sırf laf olsun karalama olsun diye soylenen şeylerdir

Gevrenci
18-10-2006, 02:34 AM
Karşısındakinin iyi olmasını isteyen önce kendi iyi olmalıdır.
Ben kendimce cevabını verdim.

pinarwww
18-10-2006, 02:36 AM
bu iftirayı atan insanlar hangi devirde yasıyolar acaba.böle saçmalık olur mu.demek ki kendileri böle bişey yapıyo ki.bu tür saç malıklar aklına gelip ortaya atıyolar.valla ben bin yıl düşünsem böle saçma şeyler aklıma gelmez.başkada yorum yapılmıyo ki.böle insanlara ne diycen.bunlara cvp veripte adamyerine de koymak istemiyorum...........

Gevrenci
18-10-2006, 02:58 AM
bu iftirayı atan insanlar hangi devirde yasıyolar acaba.böle saçmalık olur mu.demek ki kendileri böle bişey yapıyo ki.bu tür saç malıklar aklına gelip ortaya atıyolar.valla ben bin yıl düşünsem böle saçma şeyler aklıma gelmez.başkada yorum yapılmıyo ki.böle insanlara ne diycen.bunlara cvp veripte adamyerine de koymak istemiyorum...........
merak etme onu geldiği yere geri göndercez

pirimunzur
18-10-2006, 03:00 AM
hala boyle zihniyete sahipinsanlar var bunlarla muatap olmak bile yanliş ama yuz yuze bir konuşma olsa daha guzel cevaplar verilir bence neyse ya kimse morelini bomamali bunlara biz kendimizi biliyoruz bunu onlarda biliyor ama kabulenemezler cunku bizi kabulenirlerse kendi şeytanliklarini kabulenmiş olurlar o yuzden herkes kimin çürük elma oldugnun farkinda yeni nesil alevileri taniyor artik aramızdaki sunni arkadaşlarda en guzel ornek

Deli-Dervis
27-10-2006, 12:08 AM
Sevgili canlar konuyu inceledim,konumunuza cok uzuldum sizi perisan halde gordum,biras guclu olun ya ne oluyor size universitede ogretim gorevlisi olan alimleri Hz.İmam Huseyini torerist olarak lanse ederse cahillerde bu tur ibareler kullanırlar gayet dogal ve normal kopek bok yemekten vaz gecmez arti kor kendinden pay bicer bilmezmisinki bunlarin gozu kara ruhu kara gonlu kara,bu gibi olaylar 1400'yıldan beri sure gelmistir.
Daha devam edicektir önemli olan bizlerin kimligini sahiplenip saglıklı bir sekilde ulasaibldigimiz noktalara kadar sesimizi duyurmak,gelince canlar bir olalim, iri olalalim ,diri olalalim, biz bize kurban el bize kurban

Selamlar
Deli-Dervis

srdr_ist
27-10-2006, 12:15 AM
Sevgili canlar konuyu inceledim,konumunuza cok uzuldum sizi perisan halde gordum,biras guclu olun ya ne oluyor size universitede ogretim gorevlisi olan alimleri Hz.İmam Huseyini torerist olarak lanse ederse cahillerde bu tur ibareler kullanırlar gayet dogal ve normal kopek bok yemekten vaz gecmez arti kor kendinden pay bicer bilmezmisinki bunlarin gozu kara ruhu kara gonlu kara,bu gibi olaylar 1400'yıldan beri sure gelmistir.
Daha devam edicektir önemli olan bizlerin kimligini sahiplenip saglıklı bir sekilde ulasaibldigimiz noktalara kadar sesimizi duyurmak,gelince canlar bir olalim, iri olalalim ,diri olalalim, biz bize kurban el bize kurban

Selamlar
Deli-Dervis

eyvallah dost can yüreğine sağlık.

Deli-Dervis
27-10-2006, 01:18 AM
Sunnilerin Alevilere karsi "SİZ ALEVİLER HZ.PEYGAMBERİ HZ. ALİDEN KUCUP GORUP HZ.ALİ Yİ HZ.PEYGAMBER (HZ.MUHANMED)'DEN DAHA COK YUCELTİP ALLAH GİBİ GORUYORSUNUZ...!" Dusuncesini ileri suren sunni kesimin bu yonde adepte etmis karakterler ve kisiliklerine verebilceginiz su sekilde olmasi yeterlidir..

Sunni kesimden bu sekilde bu yonlu Alevi toplumunu lekemeye ve alevi toplum degerlerini kucuk dusurmeyen calisan bir örnek sahıs.......
Asagida belirmis bulunmaktayim.....
--------------------------------------------------------------------------
Örnek Kisi:Sunni kesimin sikolastik felsefesine sahip biri....

aslında alevilerin gizlediği inandıkları şey hz. Muhammed in yanındaki ali batılı ali dir. zahiri ali (haşa) Allahın yeryüzüne inmiş halidir. Hz ali Allah tır derler.

kısacası sapık bir oluşum.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Bu yaziyi yazan arkadas tahmin ediyorum kurandan veyada tarihden bir haber birisi olsa gerek eger bu konularda bilgi ve beceri sahibi olsaydi bu sekilde sacmalayip insanlara ve kutsal degerlere hakeret etmezdi tahmin ediyorum bu hareketini kasıtlı yapıyor bu tavrından da belli bir sistemin uşaklıgını belgeliyor,hic bir zaman anadolu alevileri Hz.Ali allahtır diye bir ifade gundeme getirmemislerdir.

bole bir kelime kulllanmamislardir.Alevilerin ifade ettigi allah "ALİYY"dir.Bu ifade seklinide kurani kerim

Bakara suresi 255 inci ayet

Lokman suresi 30'uncu ayet

Sebe suresi 23'üncü ayet

Hac suresi 62'inci ayet

Canabı hakkın 99 esmai hüsnasina baktıgınızda 37'inci sirada bulunan ismi de "EL-ALİYY"dir.

Bu konularda tahmin ediyorum,bilgi sahibi degilseniz kendi geri zekaliginizi bilginizi cehaletinizi getiripde aleviler mal etmeyin benim deyişlerim sesli dusunme sesli ibadet tarzını ifade eder deyislerimde cagirdigimda Yetiş Ya Ali derken Cenabı hakkı zirkediyorum.Ama Radyan gibi ve Radyan arkadasimizin dusuncesine sahip olan kisiler ,Kara Davutun hadisleriyle Huseyin Hilmi Işık gibi insanlarin ilmi halleriyle M.Sıtdık Gümüş gibi muaviye hanedanlıgının cıgırtkanligini telllahlıgını usaklıgını yapan zihniyetin kuran bir haber oldukları icin bu tur mevzuları bilemezler gundeme getirenler bu konuya vakıf insanlarıda hazedemezler,Aleviler kelimeyi tevhit üzere Hz.Peygambere ikrar vermisler,Cenabı Hakka inanmislar ,Hz.Peygamberin terbiyesi ile buyuyen Hz.Ali Kerem Alahu Veçe hzlerini de örenk alarak bugune kadar tarihle tespit edilen 500 soykırımına ragmen halen kendilerini koruyup muhafaza etmektedirler.Sunniler gibi Kılıçtan dönüp inandirmak icin kelimeyi Şahadetle Müslüman oldugunu beyan edip Hz.Peygamberin (Hz.Muhanmed) olümünden sonra Hz.Peygamberin Ehlibeytine karsi Ehli Sünnet Vel Cemeat Tarikatini kurarak,Hz.Peygamberin ve Ehlibeytinin yok etme calismalarini baslatmislardir.Ehli Sünnet Vel Cemeat Tarikatının kurucu listesine baktiginiz zaman bunu daha iyi bir sekilde ogrenebilceksiniz.Tabi ne sekilde ogreniceginizde supheli çünkü bu konuda Müftülükleriniz bile cevap veremiyor....!

Bizler sizler gibi parayı görüp zoru görüp ikrarimizdan dönmedik....Dönüpte Peygamber evladına zulüm edipte katletmedik,Hz Peygambere ikrar verdiginizi sölersiniz Ama Hz.Peygamberin torunlarını katledersiniz,

HANED-I EHLİBEYTE ETTİNİZ EZA

CANLARINI KASTETMEK İCİN VERDİNİZ CEZA

BİR DE UTANMADAN PEYGAMBER ÜMMETİYİZ DİYE EDERSİNİZ RİYA

HÜMERTİNİZ BOLEMİYDİ HZ.PEYGAMBERE

HASAN İLE HUSEYNİ KATLETMEYİ NASIL GÖRDÜNÜZ REVA

NOT:Amacımız insan olmak ve Arap Emperyalizimine ve milliyetciligine kul olmak degil

Ebu bekirini-Ayşeni-Ömerini ve Oglu Abdulahı-Osmanını-Muaviyenini-Yezidini-Mervanını-Haccacını-incele ondan sonra gel konusalim

İslamiyeti tartisalim

-------------------------------

Kaynak bilgiler:

SEYİT DERVİS NURİ CEMALLETTİN Torunu (Zurunlu Şah Dedenin Torunu)

Seyit Pir Ali Demirden Alinmistir..

-------------------------------------------------------------------------
Sevgilerimle Delis Dervis

Bu oynde alevi toplumunu lekemeye ve alevi toplum inanis felsefesini kucuk dusurmeye calisan beyinlere en guzel yukarida yazidigim sekilde cevap vermeniz yeterli olucaktir.....
Tesekkurler......

ÖzGüR
27-10-2006, 02:04 AM
cahille baş etmek imkansızdır dostlar.

Şah-Mat
27-10-2006, 03:13 AM
cahille baş etmek imkansızdır dostlar.

Hiç bir şey imkansız değildir...

Bu dünyada hayvanlar bile eğitiliyor......

İnsanoğlunun şuan için eğitemiyeceği tel şey; beyin fonksiyonlarının çalışamaz halde yaşayanları için geçerlidir.Yani zeka ve spastik engelliler içindir.

Söz konusu siteye gerek üyeler gerekse yönetici arkadaşların bir "sorgu ve bildiri" mesajı atması gerekmektedir.Şimdi bizlere düşen ödev burada söylenen kelimeye aynı tarzda verilecek cevaplarla yok etmeye çalışmak olmamalıdır.Çünkü;yok edilemez.Bunun en doğru yolunu bulup ona göre savaş verilmelidir.Her şey açık ve berrak olarak hem bu site yöneticilerinin yazdığı yazıyı hemde göndereceğimiz yazıya takiben gelen cevaplarıda burada teşhir edelim ki bizim bu tepkimize karşılık verdikleri cevapları ve düşüncelerinide sitemize uğrayan değerli misafirlerede göstermiş olalım..

Şuan için bizim yapmamız gereken bir "sorgu-bildiri" mesajı göndermek ve sitede yer alan bu mesajla ilgili alevi kesimine yönelik itirafa tepki vermek gerekir.Bunun yanında aleviliğin ne olduğunu öğrenmeleri içinde yani alevilik hakkında bilgi edinmeleri için sitemize davet edelim...

O zaman hak yerini bulur !

hınıslı
13-01-2007, 11:36 AM
:) Saçmalıklarla neden ilgileniyoruz hala anlıyamıyorum kervanın yürüdüğü malum bazı cahiller konuşup dursunlar biz o güzel yaşam biçimimizle felsefemizle bir çok yerde örnek oluyoruz, Böyle ıvır zıvır şeylerle hiç moralimizi bozmayalım.

Sidalyaren
13-01-2007, 11:40 AM
Onlar ALEVİLERİN Tırnagına Kurban Olsunlar..Çömelip Ayaklarını Öpsünler..
Bosuna Sinirlenmeyin Canlar Güneş Balçıkla Sıvanmaz,Onlar Bizleri Kıskandıkları icin daha neler neler atacaklardır ortaya.
Varsın atsınlar gocunan kim, bizler ve allah gercekleri bildikten sonra sorun yok.İt Ürür Kervan Yürür..Biz Yürüyelim Onlarda Havlasınlar.Kacan Naberttir ;)

Rojaazme
13-01-2007, 11:44 AM
kendini bilmez bir iki çabulçu takımı bunlar ne derseniz diyin onlara masal gibi gelir alişmişlar birkere yolunu soyunu bilmezlik bu bunun başka bir izahı yok...

Kandemir
13-01-2007, 01:04 PM
İnsanoğlu yaratıcılıkta sınır tanımıyor anlaşılan. İsterseniz bizde Sünni şeyh ve hocalarının kadın müritleriyle cinsel ilişkiye girdiklerine dair propaganda yapalım. Hayır yani gerçektende böyle birşeyi yapmış olsak hiç değilse birşeye dayanarak yapmış oluruz, haberlerde izlemedik değil. :)

serazade
13-01-2007, 02:27 PM
Başımdan geçen bir olayı anlatayım, canlar.
Üniversite hayatımın bir dönemi Erzurum ilinde Atatürk Üniversitesi'nde geçmişti. İpe sapa gelmez birçok olaydan birini de orada yaşamıştım. Ama bu olayı diğerlerinden ayır etmenin gerekli olduğunu düşündüğüm için burada sizlerle paylaşmak istiyorum.

4 öğrenci olarak bir eve çıkmıştık. Ev arkadaşlarımda benim gibi Çorumlu idiler. Çorum'u bilenler bilir bilmeyenler için de ben söyleyeyim; 1980 olaylarından sonra Çorum fiilen olmasada zahiri olarak Alevi ve Sünni diye ikiye bölünmüş birkaç şehirden birisidir. Oturduğumuz mahalleler itibarı ile ev arkadaşlarımla ben birbirimizin ""ne"" olduğunu biliyorduk. Ben hariç diğer arkadaşlarım Alevi değillerdi ve bu pek sorun teşkil etmiyordu. Karşılıklı anlayış içinde yaşayıp gidiyorduk ve zaman zaman bu konular hakkında fikir alışverişinde de bulunduğumuz olmuştur.
Birçok arkadaşımız bize gelip gidiyorlardı. Eve devamlı gelen bir arkadaş daha vardı ve "sınıf öğretmeni" olacak bu arkadaş ev arkadaşlarımdan birisinin kız arkadaşıydı. Bir gün televizyondaki bir haberden sonra ( haber neydi tam hatırlamıyorum şuan ama zannedersem Alevilerle ilgili idi ) bu arkadaş Çorum'da Alevi çokmuş dedi. :)
Ama bu cümleyi söyleyiş tarzı dikkat çekecek derecede garipti, sanki iğrenç birşeylerden bahseder gibi... Bu laf üzerine orada bulunan ve benim Alevi olduğumu bilen ev ve sınıf arkadaşlarımın hepsinin kafaları bir an bana çevrildi. Çünkü bu bayan arkadaşın söylediği laf üzerine tepki vereceğim kesindi ve onlarda tepkinin şiddetini merak ediyorlardı :D
O sırada arkadaşlardan birisi Ali'de Alevi dedi. Bunu duyan bayan arkadaş güvendiği dağlara kar yağmış bir edayla ve inanmaz gözlerle bana baktı. Zannımca o an en çok istediği şey benim bakışlarımdan bir an önce kurtulmak veya bunun bir rüya olduğunu düşünmekti. Yüzünde beliren kırmızılıktan, keşke zamanı geri alabilsekte o lafları söylemesem dediği belli oluyordu kendi kendine.
Ama laf ağızdan çıkmıştı bir kere ( ELİNE, BELİNE, DİLİNE dûsturunu bilmediği herhalinden belli ) ve dönüşü yoktu. Durumu kurtarmak içi bana "Hadi canım sen Alevi olamazsın, Aleviye hiç benzemiyorsun............" tarzı zırvalıklar söyledi.
Bu laflar üzerine öğretmen olacak bu arkadaşımıza " Neden Alevilere benzemiyorum, Aleviler nasıl ola ki ? " diye sordum.
Aldığım cevap şu oldu; " Ama Alevilerin kuyrukları olur, senin yok ki".

Benim gibi bütün canlarda üç aşağı beş yukarı yaşadığı bu ve benzeri olayları yaşamışlardır. Peki ben buraya neden bunları yazdım. Sebebi şu;
bu yukarıda bahsi geçen ve şuanda Türkiye'nin herhangi biryerinde sınıf öğretmenliği yapan aslen Rize'li olan bayan arkadaş bir "eğitimci". Yani bu zihniyetteki bir kişi senin benim çocuğumu eğitecek, ama nasıl !!!
Bu kişi bu ülkenin yüksek öğrenim veren kurumlarından birine gelebilmişse ve hala bu tarz kulaktan dolma bilgilere inanıp ve inandığı şeyin doğru olduğunu düşünüp başkalarına anlatıyorsa, edindiği ve kendisinin bilgi zannettiği bu yalan yanlış şeyleri bir akıl süzgecinden geçirmiyorsa, bu yalan yanlış şeyleri araştırmayıp doğru gibi inanmayı sürdürüyorsa......
....ben çıkıpta bir forum köşesinde ne idüğü belirsiz, hangi kültürden gelmiş, hangi eğitimi almış bilmediğim birisi bizi yani Alevileri karalıyor diye herhangi bir cevap verme gereği duymam açıkçası. Çünkü bu ülkede yüksek öğrenim görmüş kimseler dahil bu safsatalara inanabiliyorsa kime neyi nasıl anlatacaksın ki.
Başka kültürleri, düşünebilmeyi, eleştirebilmeyi, özeleştiriyi, analiz edebilmeyi, dogmatik düşüncelerden uzaklaşarak olay ve olgulara bilimsel olarak yaklaşabilmeyi, öznellikten kendini arındırarak nesnel olabilmeyi, kendininkinden başkada inançlar olabileceğini, saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü öğrenmek için geldiği üniversiteden dahi tabiri caiz ise "tamtakır", bomboş bir şekilde hiçbirşey öğrenemeden giden insanlar olduktan sonra, bu imkanlara ulaşamayıpta Alevileri karalayan kara cahilleri hiç mi hiç dikkate almamak lazım.
Okumuşuna anlatamadığımızı cahiline hiç anlatmayız zannımca.

Sözün özü şudur; eğer bu zihniyetteki insanlar hasta ise ki bana göre öyledirler önce iyileşmeyi istemeleri gerekir. Aksi taktirde "tedaviye cevap vermezler" ve biz nefesimizi tükettiğimizle kalırız ve inanın canlar ben artık laf nalamayana laf anlatmaktan usandım.

Not: "Alevilerin kuyruğu olur ama senin yok" diyen bayana verdiğim cevap şu idi "çok rahatsız olduğum ve <<normal>> insanların dikkatini çektiği için ben kestirdim" dedim ve inandı :D
Saygılar.

Sidalyaren
13-01-2007, 02:42 PM
Senin Bu Anlatımında Gecen Şahsiyete Okkalı Birşey Derdim Ama Burası yeri ve mekanı degil.Alevilerin kuyrugu varmış halla halla ya,O gördügü kuyruk kendi tarafındaki it sürülerinin kuyrugu olsa gerek.

serazade
13-01-2007, 02:47 PM
Dediğim gibi sevgili @sidalyaren kime ne anlatacaksın ki! Al birine vur ötekine.

Sidalyaren
13-01-2007, 02:56 PM
Dediğim gibi sevgili @sidalyaren kime ne anlatacaksın ki! Al birine vur ötekine.

Suc Yeni Yetişenlerin Degil O Sacmalıgı Cocuklarının Beynine Sıkıştırmaya calışan anti duygular tasıyan sakallılarındır.Kas kafalı cahiller.Ya anlamıyorum dünya degişti bu ahmaklar degişmedi.Nerelerinden üretiyorlar bukadar lafları.Benim dedem Kuranı bitirmis adam birgüne bir gün kalkıpta sünniler icin İğrenç kelimeler kullanmadı.Kurana Saygı Duydu ve bizede saygıyı aşıladı.Allah Böyle Cahilleri Islah Etsin..Namazda BİLE Para Hesabı Yapan Dinsiz Dincilerden korusun allah bizi.