PDA

: Alt Katı CEMEVi Üst Katı CAMi...

Diyar
29-09-2006, 03:55 AM
FATSA'DA BİR BİNAN ÜST KATI CAMİ ALT KATI CEMEVİ...
Alt katı cemevi üst katı cami...
Fatsa'da toplumsal hoşgörü açısından bir ilke imza atıldı... Üç katlı binanın giriş katı aşevi, ikinci katı cemevi, üçüncü katı ise cami olarak düzenlendi...

http://www.haberturk.com/foto/mansetcamicemevi.jpg
Alt katı cemevi üst katı cami imamı da Alevi

Sinagog, kilise ve caminin birlikte yer aldığı "Dinler Bahçesi" derken, toplumsal hoşgörü açısından bir ilk de Ordu'nun Fatsa ilçesinden geldi. Hoşgörü abidesinin temeli, 1995 yılında Fatsa'nın Fatih Mahallesi sakinlerinin Cemevi ve Cami Yaptırma Derneği kurmasıyla atıldı. Hayırsever bir vatandaşın bağışladığı arazi üzerine 3 katlı bir bina inşa edildi. Önce binanın ilk iki katı tamamlandı ve aşevi ile cemevi açıldı. Ardından da üçüncü kat çıkıldı ve burası da camiye ayrıldı. Cemevi ve Cami Yaptırma Derneği Başkanı İhsan Kartal, cemevi ve caminin bir arada olduğunu duyanların çoğunluğunun bu durumu hoşgörüyle karşıladığını ifade ederek, "Az da olsa karşı çıkanlar oldu, ama genelde hep olumlu karşılandı" dedi.

AK PARTİ'Lİ FATSA'DAN DESTEK
Cemevi ve camiyi aynı binada buluşturan projeye AK Parti Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa da destek verdi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Fatsa, projenin gelişim sürecini şöyle anlattı: "Fatsa'daki Alevi vatandaşlarımız bana gelip bir cemevi açmak istediklerini belirtti ve yardım istedi. Ben bu isteğe son derece olumlu yaklaştım, gerekli desteği sağlayacağımı söyledi. Cemevinin yapılması için bağışta da bulundum. Zaman zaman bunun yaptığım için eleştirildiğim de oldu. Cemevi ibadete açıldıktan sonra yine Alevi vatandaşlarımız gelip, üst kata da cami açmak istediklerini anlattılar. Bunun son derece güzel bir proje olduğunu söyledi ve destek verdik. Belediyemiz oranın yollarını, çevre düzenlemesini yaptı. Şimdi Fatsalı vatandaşlarımız burada ibadetlerini yaptıktan sonra bahçesinde çaylarını içecek ve sohbet edecek. Hoşgörü anlamında burası bir örnek olacak."

CAMİNİN İMAMI DA ALEVİ
Eyüp Fatsa, Alevi vatandaşların geçen haftalarda kendisine gelip, "Rize'nin bir köyünde Alevi bir imam var. Bu camiye tayini çıkartabilir misiniz" ricasında bulunduklarını da belirterek, şöyle anlattı: "Diyanet İşleri Başkanı ile görüştük. İmam kadrosunun kısıtlı olması ve tayinlerin yapılmamasına karşın bu isteğe çok sıcak baktı. Rize'deki imamın tayinini çıkardı ve Fatsa'ya geldi" dedi.

SABAH

Av.A.Guvercin
29-09-2006, 08:14 AM
FATSA'DA BİR BİNAN ÜST KATI CAMİ ALT KATI CEMEVİ...
Alt katı cemevi üst katı cami...
Fatsa'da toplumsal hoşgörü açısından bir ilke imza atıldı... Üç katlı binanın giriş katı aşevi, ikinci katı cemevi, üçüncü katı ise cami olarak düzenlendi...

http://www.haberturk.com/foto/mansetcamicemevi.jpg
Alt katı cemevi üst katı cami imamı da Alevi

Sinagog, kilise ve caminin birlikte yer aldığı "Dinler Bahçesi" derken, toplumsal hoşgörü açısından bir ilk de Ordu'nun Fatsa ilçesinden geldi. Hoşgörü abidesinin temeli, 1995 yılında Fatsa'nın Fatih Mahallesi sakinlerinin Cemevi ve Cami Yaptırma Derneği kurmasıyla atıldı. Hayırsever bir vatandaşın bağışladığı arazi üzerine 3 katlı bir bina inşa edildi. Önce binanın ilk iki katı tamamlandı ve aşevi ile cemevi açıldı. Ardından da üçüncü kat çıkıldı ve burası da camiye ayrıldı. Cemevi ve Cami Yaptırma Derneği Başkanı İhsan Kartal, cemevi ve caminin bir arada olduğunu duyanların çoğunluğunun bu durumu hoşgörüyle karşıladığını ifade ederek, "Az da olsa karşı çıkanlar oldu, ama genelde hep olumlu karşılandı" dedi.

AK PARTİ'Lİ FATSA'DAN DESTEK
Cemevi ve camiyi aynı binada buluşturan projeye AK Parti Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa da destek verdi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Fatsa, projenin gelişim sürecini şöyle anlattı: "Fatsa'daki Alevi vatandaşlarımız bana gelip bir cemevi açmak istediklerini belirtti ve yardım istedi. Ben bu isteğe son derece olumlu yaklaştım, gerekli desteği sağlayacağımı söyledi. Cemevinin yapılması için bağışta da bulundum. Zaman zaman bunun yaptığım için eleştirildiğim de oldu. Cemevi ibadete açıldıktan sonra yine Alevi vatandaşlarımız gelip, üst kata da cami açmak istediklerini anlattılar. Bunun son derece güzel bir proje olduğunu söyledi ve destek verdik. Belediyemiz oranın yollarını, çevre düzenlemesini yaptı. Şimdi Fatsalı vatandaşlarımız burada ibadetlerini yaptıktan sonra bahçesinde çaylarını içecek ve sohbet edecek. Hoşgörü anlamında burası bir örnek olacak."

CAMİNİN İMAMI DA ALEVİ
Eyüp Fatsa, Alevi vatandaşların geçen haftalarda kendisine gelip, "Rize'nin bir köyünde Alevi bir imam var. Bu camiye tayini çıkartabilir misiniz" ricasında bulunduklarını da belirterek, şöyle anlattı: "Diyanet İşleri Başkanı ile görüştük. İmam kadrosunun kısıtlı olması ve tayinlerin yapılmamasına karşın bu isteğe çok sıcak baktı. Rize'deki imamın tayinini çıkardı ve Fatsa'ya geldi" dedi.

SABAH

Kabul edebilecegim tek sekil Mescid i aksadaki sekildir. Orda gorunldugu gibi Emevi kalintisi yoktur.

mescidi aksa iyi incelenmesi gereken bir yapidir.

Cunku EMEVILER her seyi yaktilar yiktilar degistirdiler amac da kendi yikilan aristokratik devletlerini ve otoritelerini korumak ti.

Yani ha putlara tapsinlar ha Kurana inansinlar sonucta inanc onlar icin toplumu kendi idareleri altida tutabilmenin bir araci olarak kullanilmaliydi.

Onceden putlari kullanirlardi sonra da isami kullanmaya basladilar.

Elektrikliliginden uzaklastirilmis ve calismaz duruma getirilmis bir caydanliga donusturduler kurani kerimi. yasayan kuran konusursa birirlerinin cikarlarina ters gelebilirdi. Oysa Kuran in salik verdigi ve Allahin mesajji bu idi.

Konusmayan bir kuran sectirdiler ve ehli beyt e ku kadar dusmanliklari biraz da bundandir, Muaviyenin annesi Hindenin Hz hamzanin cigerlerini yiyen ve Hz Muhammed efendimize karsi zurriyetini kesecegim senin diye yemin eden tarihi kini saymazsak tabi.

Yani Cem in yapildigi sekilde saflasilirsa ve cem yapilirsa mescid i aksa gibi bina eilmis bir yapiya itirazim omaz.

Cunku sirri kainatin dogruladigi tek yerdir orasi. Onun disinda hic bir camiye sirri kainatin onay verdigi gorulmemistir. Kuran da cami kelimesi ile ilgili tek ayet yoktur, cami kulesinden de soz etmez.

SIMDI BU ANLTILANDAN SONRA SESLENMEK ISTIYORUM;

EY ALEVILIGI SUNNILESTIRIYORLAR DIYE CIGIRTKANLIK YAPANLAR BAKINIZ VE GORUNUZ ISTE SIZIN KASTETTIGINIZ MESAJ YUKARIDA YAPILANDIR.

HOS GORU ALTINDA OLUR AMA ALEVILIGIN ICERSINE ENJEKTE EDILEN EDILIR.

Aleviligi sunniliestirmekle suclanan CEM VAKFININ da bu projeye siddetle karsi ciktigini gormekteyiz. bakini da kendi oz elestirinizi belki verirsiniz.

Sahsen konuyla ilgili goruslerini aldigim ve Ingiltere Alevi Federesyonunda yaklasik 5 ay kadar ders veren mehmet yaman dede, Cem Vakfi bunyesinde dedelik yapip, alim bir kisilige sahiptir.

Bu soylediklerimiz de bu dedemizin yorumudur.

Saygilarimla

Türkmen
29-09-2006, 10:05 AM
bu olayı hoşgörü adına sahiplenmek mümkün değildir. Bçlgedeki aleviler belki de dışlanmışlığın etkisiyle böyle bir yola başvırmuş olabilirler.

ama bu olay aleviliğin sünnileştirilmesinden başka sonuç doğurmaz.

ve bir soru caminin imamı Alevi miş...

ne yani şimdi Alevi bir imam o camide namaz mı kıldırıyor ?

Alevi - cami - namaz sözcükleri hiç iyi durmuyor yanyana geldiklerinde...

pirimunzur
29-09-2006, 10:09 AM
niye ust kati cem evi degil de alt kati cem evi hem zaten bu saçmalik tamamen alevileri asimile etmek için duzenlenmiş bir oyun

anıl_cemsu
29-09-2006, 11:12 AM
Toplumsal barışa katkı açısından güzel bir olay.İyi niyetli bir yaklaşım olduğunu düşünmek istiyorum

Ancak "hadi alevi kardeşim gelmişken üst kata da çıkıp şu ikindi namazını birlikte kılalım nasıl olsa imamda sizden" diyecekler
Bir asimile politikası güdülmektedir..Dikkatli olmak gerek

Diyar
29-09-2006, 02:33 PM
niye ust kati cem evi degil de alt kati cem evi hem zaten bu saçmalik tamamen alevileri asimile etmek için duzenlenmiş bir oyun

cok güzel bir soru:)! senin icin arastirmayi isterdim ama böyle bir güce sahip degilim:)

aliekber
29-09-2006, 02:49 PM
İşin aslı şu olmasın: bazen katliyam yapmak için cuma'dan çıkarken alevilerin bulunduğu bölgeelre kadar gitmek çok uzun olduğu için burda hemencecik ellerinin altında olurlar düşüncesi:)

Birileri asimile olacaksa bana kalırsa sünniler asimile olur...

Alevilik en zor şartlarda asimile olmamış ki bu cumhuriyet şartlarında mı asimile olacak? Ciddi olalım lütfen, inancınızdan şüphe etmeye gerek yok tarih okuyun

Av.A.Guvercin
29-09-2006, 07:53 PM
İşin aslı şu olmasın: bazen katliyam yapmak için cuma'dan çıkarken alevilerin bulunduğu bölgeelre kadar gitmek çok uzun olduğu için burda hemencecik ellerinin altında olurlar düşüncesi:)

Alevilik en zor şartlarda asimile olmamış ki bu cumhuriyet şartlarında mı asimile olacak? Ciddi olalım lütfen, inancınızdan şüphe etmeye gerek yok tarih okuyun

Sana aynen katiliyorum. Aleviligi sunnilestiriyorsunuz diyenler zaten inancsiz olduklarindan, korkulari inancsizlarinkaybedecegi. Yoksa onlar da biliyor alevi sunnilesmez ama belki de sunni Asimile olabilir. Cunku Alevi inanci haktir ve gorecektir.

alamutlu
29-09-2006, 11:12 PM
ben burada iyi niyetli bir durum görmüyorum. açıklamaya göre; bazı aleviler cemevinin üzerine cami yapılmasını istemiş.

milyonlarca alevinin isteği olan cem evlerine binbir türlü zorluk çıkararak engel olmaya çalışırken, bir kaç alevinin cami isteği ( doğru ise ) hemen yerine getirilmiş. yenibosna' daki cemevini 12 santim için yıkmayı düşünen, tamamı kaçak yapılardan oluşan sultanbeyli' deki cemevi inşaatını durdurmak için her yöntemi deneyen zihniyet. bir kaç alevi cami istedi diye cemevinin üst katına cami yapmış.

caminin imamı alevi imiş. siz bir imamı alevi olarak kabul ediyor musunuz.

Sürgün_24
29-09-2006, 11:14 PM

Abi inan daha mantıklı bir cevap olamazdı aynen katılıyorum :D

alamutlu
29-09-2006, 11:21 PM
Sana aynen katiliyorum. Aleviligi sunnilestiriyorsunuz diyenler zaten inancsiz olduklarindan, korkulari inancsizlarinkaybedecegi. Yoksa onlar da biliyor alevi sunnilesmez ama belki de sunni Asimile olabilir. Cunku Alevi inanci haktir ve gorecektir.

sayın ali güvercin siz tarih okumuyormusunuz? alevi sünnileşmez ne demek? anadolu'da sünnileşmiş yüzlece köy var. siz bana sünni iken alevi olmıuş kaç köy gösterebilirsiniz.

her türlü devlet olanakları, siyasal islamcıların elinde iken, alevilerin asimile olmayacağını savunmak fazla iyi niyetli bir yaklaşım.

Sidalyaren
29-09-2006, 11:29 PM
ALEVİLİK baslı basına bir kültürdür .ALEVİLİK özgürlüktür.ALEVİLİK insanı hakikatleriye yansıtan bir aynadır..ALEVİLİK emek vermektir.OKADAR cikmaz sokaklardan kurtulmayı basaran bir tomlumuz ki kolay kolay sünnilesmeye meil verecegimizi sanmiyorum.sünnilesen alevililer ise ellerinde bulunan ALEVİLİGİN ne anlama geldigini ögrenemeyenlerdir.ÖNCE İNSAN OLMAK BENDE İLERİ GELİR, AYRIM YAPMAM AMA KÜLTÜRÜME LAF DİYEN İNSANIDA YANIMDA TUTMAM.CANLAR alevilik asamile olacak kadar düsmedi daha.BUNU idda edenler sanirim henüz daha kimlik arayısı icinde olanlardır.Artık sunu görüyorum ki insanlar nerede bir cıkar bulsular o tarafa kayıyor.Bunun sebebi nedir sizce?Ya biz kendi kesimimizde bir seyleri yalnıs yapıyoruz..YADA artık insanlarımız aynı seyleri duymaktan bıktı ve kendine hitab eden yerleri aramaya calısıyor..BAKIN hala bu formda herbirimizin birer alevi olmasına ragmen icimizde bazen koyu depremler yasıyoruz.Demekki biseyler daha oturmamıs.HALA insanların kafalarında soru isaretleri var.ben okudukca bir takım seyleri cözmeye calısıyorum.SONUMUZ AYDINLIK OLSUN Kİ AYDINIZ BİLİNCLİYİZ.elimizdekileri tutmayı bilirsek en güzel kültür bizimdir .

Sürgün_24
29-09-2006, 11:35 PM
ALEVİLİK baslı basına bir kültürdür .ALEVİLİK özgürlüktür.ALEVİLİK insanı hakikatleriye yansıtan bir aynadır..ALEVİLİK emek vermektir.OKADAR cikmaz sokaklardan kurtulmayı basaran bir tomlumuz ki kolay kolay sünnilesmeye meil verecegimizi sanmiyorum.sünnilesen alevililer ise ellerinde bulunan ALEVİLİGİN ne anlama geldigini ögrenemeyenlerdir.ÖNCE İNSAN OLMAK BENDE İLERİ GELİR, AYRIM YAPMAM AMA KÜLTÜRÜME LAF DİYEN İNSANIDA YANIMDA TUTMAM.SAYIN ALİEKBER CAN alevilik asamile olacak kadar düsmedi daha.BUNU idda edenler sanirim henüz daha kimlik arayısı icinde olanlardır.Artık sunu görüyorum ki insanlar nerede bir cıkar bulsular o tarafa kayıyor.Bunun sebebi nedir sizce?Ya biz kendi kesimimizde bir seyleri yalnıs yapıyoruz..YADA artık insanlarımız aynı seyleri duymaktan bıktı ve kendine hitab eden yerleri aramaya calısıyor..BAKIN hala bu formda herbirimizin birer alevi olmasına ragmen icimizde bazen koyu depremler yasıyoruz.Demekki biseyler daha oturmamıs.HALA insanların kafalarında soru isaretleri var.ben okudukca bir takım seyleri cözmeye calısıyorum.SONUMUZ AYDINLIK OLSUN Kİ AYDINIZ BİLİNCLİYİZ.elimizdekileri tutmayı bilirsek en güzel kültür bizimdir .

Sayın Sidalyaren yazmıs olduklarınız iyi hos ama gercek degil bir kısmı..Alevilik asimilli olacak kadar düşmedi daha demişşiniz..Cok fazla asimili olmus alevi var hep gecmisimizde hemde bu günümüzde..Bu kisiler ne aleviligi tam anlamıyla bilmedigi için nede aleviligi begenmedikleri için asimilli oldu..Bu insanlar asimilli edildiler..Zoraki olarak kendi özbenliklerini terketmek zorunda kaldılar..Sizede alevi oldugunuz için iş verilmese, aş verilmese , coluk cocugunuzun gecim derdine düsseniz o zaman kendiniz için olmasa bile bakmakla yükümlü oldugunuz insanların sorumlulugu için özbenliginizden gecebilirdiniz belkide kim bilir..

Alevilerin degisiminin cıkara dayalı oldugunu düsünmüyorum cünkü gecmisimize bakacak olursak alevi toplumumun geneli maddi yönden cok yüksek seviyede olan bir toplum degil..

Sidalyaren
29-09-2006, 11:46 PM
lTürkü_Yürekli EVET bazı seylerde haklısınız ama ben gördüklerimi yazdım oraya ve yanlıs bir yazı göremiyorum.AYRICA bende zamanında bu sacma ayrım yüzünden sınıftan din hocası tarafından cıkartıldım.SUCUM ise din hocasının verdigi bilgilere karsı cıkmamdı.Cıkartılırken sınıfta arkamdan kimse gelmedi..halbuki sınıfta benden baska 4 alevi arkadasım vardı.nedenini söyleyeyim hemen size..alevi toplumu hep kendini geri cekmis ve sürekli cekingen kalmıstır.bunun ana nedeni ise zamanında daglarda yasamlarını devam ettirip baskı görmeleri belkide alevi toplumunu cekingen kıldı.dediginizde haklısınız bazı köylerde sünnilesen alevilerde var ama nedeni ne.ZORLAMALAR BASKILAR KORKULAR.ama simdi kaldımı o korku?siz bir topluma girince cekiniyormusunuz aleviyim demekten..BEN sahsen cekinmiyorum aleviyim diyebiliyorum.artık eskilerde yasamıyoruz korku yada zorluk görmüyorum aleviligimde.evet ise girince zorluk yasanıyordu hatta duyulunca isten bile cıkartılıyorlardı bizim insanlarımız.ama artık bu ikilemi yapan isverebler kalmadı bana göre yada ben cevremde öyle izlenimler gördüm

Sürgün_24
29-09-2006, 11:52 PM
Aslında cekingenlikten öte günümüzde yasanan benlik duygusunun agır basması bana göre...

Herkes kendi derdinde o yüzden karşısındaki insanın yaşadıgı haksızlıkları görseler bile tepkisiz kalıyorlar malesef..Gercekten özgüveni oturmus istisnalarda var yok degil ezici cogunluga karsı ama cok nadir bunlarda..

Herkesi bilmem ama ben haksızlık karsısında asla duyarsız kalamam yaradılısımacok ters..Karsımdaki haklı insanı korumam icin onun benimle aynı ırk ve görüsten olmasına gerek bile yok haklı olması yeterli..

Korkmak ve susmak bana göre acizlik..Hicbir neden ve hicbir olay dogrularımı ezip gecmeme neden olamaz!!!

Sidalyaren
30-09-2006, 12:04 AM
SAYIN Türkü_Yürekli ben 15 yasına kadar aleviligin ne anlama geldigini bilmezdim.sünniligine ne anlam tasıdıgını bilmezdim.bu benim bilincsiz olmammı?Hayır degil cünkü benim ailem bana bu ayrımı bu kavramı ögretmedi takii din dersinde hocanın lafına karsı cıkıpta sınıftan cıkartılana kadar.sınıftan cıkana kadar arkamda kimse yoktu..benden baska 4 alevi arkadasım olmasına ragmen sesleri bile cıkmadı tek kaldım.bizde aleviyiz diyemediler sustular savunmadılar karsı cıkmadılar.. biz alevilerde herzaman bir cekingenlik vardı.aman alevi oldugumu söylersem ne olur diye saplantılar vardı.bunun nedeni ise zamanında daglara saklanmamız, korkularımız oldu.hani diyorsunuz ya cogu alevi köy sünnilestirilmistir diye..ozamanlardaki zorluklar simdiki zamanda varmı sizce?aleviler zorla sünnilestirilmis kendi özlerinden kopartılmıstır.hayata bakıs acıları zorla degistirilmistir.ben hem müslümanim hem aleviyim hemde insanım.aleviler müslümanmısın diye soruldugunda sizede küfür gibi gelmiyormu.bir dakika düsünmüyormusunuz karsınızdakinin böyle bir sacma soru sormasını.ben sahsen düsünüyorum.neden hala alevilere siz müslümanmisin diye soruluyor.bizim farkımız nedir diger insan ogullarından.ozaman benim dedemde asimile olmus biri..cünkü kuranı bitirmis namazını kılıyordu ama kökeni alevi.kültürümüz böyle bölünmesin.aleviler hicbirsey yapmıyormus izlenimi verilmesin.ben hala alevilik hakkında sacma sorular ve bilgilerle karsılasıyorm.neden böyle konuları gündeme getiripte bunun üzerine konusmuyoruz.ya biz insanız alevilikten önce insan ogluyuz.YA ALLAH YA MUHAMMET YA ALİDEN GELMEDİR SOYUM

Sürgün_24
30-09-2006, 12:13 AM
Eskisi kadar göz önünde olmasada alevilerin yasadıgı sorunlar günümüzde de varlıgını idame ettirmektedir..

Bugün alevi oldugu için isinden atılıyorsa insanlar , is basvurunda bulundugunuzda biryere türbanlı bayan arıyoruz diyorlarsa , üniversite okumus 30 yasındaki bir din ögretmeni lise 2 sınıf ögrencisine aleviler müslüman degildir böyle sacma soruları nerden buluyorsanız diyorsa vs vs vs örnekler cogaltılabilir..Bugünde hala aleviler cagdışı sorunlarla karsı karsıya demektir..

Alevilerin varlıgını kabullenmek bazı gerici kesim tarafından gercekten cok güç..Onlara göre aleviler dinsiz,kafir,bırakın müslüman olmalarını islamla alakaları yok, ellerinden gelse alevileri yeryüzünden kaldırırlar bu zaten basbakandan belli..İnsan olarak bile görmek istemiyor cogu bizleri..

kemalay
30-09-2006, 12:20 AM
arkadaşlar yorumlarda genellikle aleviliği sunnileştirmeye çalışıyor gibi yorumlar yapılıyor. bu çok yanlış bir düşünce bence kendini bilen bir alevi böyle oyunlara gelmez zaten eğer kendini sunniliğe kaptıran kişininde alevi olduğundan süphe ederim önemli olan biz alevilerin kendilerini iyi bilmeli ve bunu taşımalıyız yolumuzdan sapmamalıyız.yapılan camii ile cemevinin bir arada olması çok iyi bu konudfa önyargılı olmamalıyız

Türkmen
30-09-2006, 12:20 AM
ALEVİ OLMAK...

Alevi olmak sevmektir; sevmeye değer en yüce insanı; Ali'yi !

Ali ki, ruhullahtır...

Ali ki, tecellisi uluhiyetin...

Vechullahtır o !

Yüzü Tanrı'nın yüzüdür...

Konuşan Kur'an'dır hem,

Sözü Tanrı'nın sözüdür !

Ali evveldir, Ali ahir !
Ali aşktır, Ali tahir !
Ali sırdır, Ali zahir !

Alevi olmak Ali olmaktır...

Bilene, her insan Ali'dir !

Alevi olmak;

Hak Muhammed Ali diyerek aşk ile kanat çırpmaktır turnalar gibi...

Sıyrılmaktır şekillerin cenderesinden....

Sidalyaren
30-09-2006, 12:25 AM
Türkü_Yürekli haklısın is ilanlarında bile türbanlı ayrımı var ama unutmayalım bizimkilerdede o ayrım var en basiti yan komsum oglu türbanlı seviyor diye ayırdı onları istemedi türbanlı diye.bu bizi kötü tanımaları acısından bir kaynak degilmidir.ama ileride cocugum oldugu zaman ben bu ayrımı cocuguma asılamak istemem.cünkü önce insan olmayı ögrenecek.bizdede zamanında namazlar varmıs taki hz alinin ölümüne kadar.bise y sorucam.MADEM HZ ALİ HALİFEM ONUN YOLUNA KURBAN OLURUM..CAMİİDE ÖLDÜRÜLMÜS NAMAZ KILARKEN O YOLDA CANINI VERMİS.NEDEN ALEVİLER CAMİİDEN SIRF O NEDENLE UZAKLAR?PEKİ BİR ÖRNEK VERECEGİM.HZ ALİ HALİFEM ARABADA ÖLDÜRÜLSEYDİ ARABAYADAMI BİNMEYECEKLERDİ.SENCE BU BİZİM İCİN BİR BAHANEMİ.ÖNEMLİ OLAN hangi bahcelerde olmamız degilde hangi oyunu oynadıgımızdır canlar..aynı yaradana inanıyoruz aynı havayı soluyoruz.

Sürgün_24
30-09-2006, 12:32 AM
Bir yerde yanılıyorsun Hz Ali camide öldürülmedi..Camide namaz kılarken canına kast edildi ve yaralandı...Bizim camiye gitmeme nedenimiz bu degil aslında bu sadece bir kısmının kendince camiye gitmeme mazereti..

Ayrımcı biri degilim ayrım yapmam ama ayrıma maruz kalmadıgım sürece..Bazı konularda düşüncelerimiz aynı ama bazıları zıt buda cok dogal nede olsa insanız ve farklı düsünüp farklı yasıyoruz..

Komsunun oglu türbanlı seviyor diye ayırmıs sevdigi kızdan oglunu bence kötü bir örnek degil..Aradaki ince cizgi korundugu sürece..Herkes kendi mezhep ve görüsüne yakın kisilerle birlikte olmalı diye düsünüyorum..

Bende ileride cocugum olsa bir sünniyle beraber olmasına izin vermem kendimde olmam zaten bir sünniyle!!!

Sidalyaren
30-09-2006, 12:42 AM
Türkü_Yürekli o senin görüsündür saygı duyarım boynum kıldan incedir.ama bizdede 2 tane sünni gelin var biri konyali biri rizeli bizi cok seviyorlar ve hic bir sikayetleride yok.onlara karsı bir ayrımımızda yok.bir tanede kız verdik.önemli olan ne oldugu ne oldugu degilde bizi nasıl tanıdıgı olması gerek.ama yavas yavas insanlar anlayacaklar bunu umudum var benim

Sürgün_24
30-09-2006, 03:28 AM
Tabiki haklısın herkesin düşünce ve görüşü kendine..

Bizim ailede hic sünni gelin yok mesela ;)

Av.A.Guvercin
30-09-2006, 03:59 AM
Tabiki haklısın herkesin düşünce ve görüşü kendine..

Bizim ailede hic sünni gelin yok mesela ;)

mesel sunni gelini yada damadi olmak degildir canlar.
Biur alevi bir sunni ile evlenebilir burda bir sorunumuz yok ancak ahtlarini bastan iyi yapmali ve birbirlerine guvenmelilier.

Bastan kavga etmeliler. Kavgayi bastan yaptiktan sonra ve karsilikli herkes birbirne saydi duyabildikten sonra zaten bir sorun olmayacaktir.

Oldukca uzucu dakikalar mutlaka yasanacaktir yani karsilikli aile ziyaretlerinde bir taraf bir tarafi rahat birakmayacak. Ama bu doganin bir kanunu bunun onune gecerim ben diyen realis davramiyor demektir.

Turkiyede yasiyoruz. 25 milyon Alevi yaklsik 40 milyon sunni. Birbirimizi oldurecek halimiz yok ya. Biz birbirimize kiz verip almayiz seklinde on yargi da hoc degil. Ancak, aht bastan iyi ya;ilmali ve bas el ve dil abstan iyi baglanmali.

ben de kiz kardesimi bir sunniye verdim. Birbirlerini sevmisler, ne yapsaydim yani.

Ancak acik acik konustum.

Bir baska sunnilerle olan sohpet toplantimizda, lanet olsun benlige, yaklasik sabah 5 e kadar Allah Muhammet Ali konusmusuz, ayrilirken, koyun Imami Saban, ellerime sarildi ve zorla ellerimi opmeye calisti.

Yni Ehli Beyt soyundan oldugumu ve konusmalarimi duydugu icin, sanirim tanidikca bildikce, bazi seyler kirilacaktir. Cunku Turk sunnisi arap sunnisinden farklidir.

Saygilarimla

pinar58
30-09-2006, 04:02 AM
ilk önce cemevine girilsin diyedir.

Av.A.Guvercin
30-09-2006, 04:04 AM
ilk önce cemevine girilsin diyedir.

her ne sebeple olursa olsun bu yapilanma dogru bir yapilanma degildir. Cunku Mescid i Aksa da ki gibi olmaliydi. yada Cev Evi usk katta olmaliydi.

Ancak Alt katin adina cami denen yerinin mescit diye degistirilmesi ve Cem evinin dedesinin orada imamlik yapmasi gerekirdi. Dede seitlik gorevini yatirirsa Islamin gercek bozulmamis seriatina donerdi her sey.

Av.A.Guvercin
30-09-2006, 04:19 AM
sayın ali güvercin siz tarih okumuyormusunuz? alevi sünnileşmez ne demek? anadolu'da sünnileşmiş yüzlece köy var. siz bana sünni iken alevi olmıuş kaç köy gösterebilirsiniz.

her türlü devlet olanakları, siyasal islamcıların elinde iken, alevilerin asimile olmayacağını savunmak fazla iyi niyetli bir yaklaşım.

Sayin Dost nasil bana Tarih okumuyorsunuz diyorsunuz. yazdiklarimdan habersizsiniz galiba. Anadoludaki sunnilerin aslinda alevilikten donme sunniler olduiklarini iddia edenlerdenim. Bu yuzdendir ki, Yezide lanet okurlar ama neden okuduklarini bilmezler diyenlerdenim.

Sizin anlamadiginiz sey bence sudur. Ozgur ortamda bilincli bir alevi bilincli bir sunni ile karsilasirsa, asimile olan sunni olur her zaman. Cunku Alevi haktir ornekleri coktur bunlarin. Yavuz oncesinin anadolusunun rumuyla ermenisiyle Alevi olmasinin altidaki espiri budur.

Yavus sonrasinda ise bir katliam vardir yok edilis vardir. Liderleri gaspedilen sahipsiz ve bilincsiz ler asimile edilmis bilincliler yolundan donmeyenler zzaten oldurulmustur.

Simdi sen bana sunnilerin bu ortamda bizleri asimile edebilecegini mi soyluyorsun, buna gulerim.

Onlari simdilerde bir korku almis ki deme gitsin. Bu gune kadar aleviler le ilgili soyledikleri yalanlari nasil geri alacaklarini kendi cemaatleri karsisinda yalanlarinin nedenlerini nasil aciklayacaklarini dusunmekteler.

Onlarin tek imdadina yetisen sey bizim aleviligin islamla bir alakalari olmadigini soyleyen gafillerin soylevleri.

Simdi bakiniz biz yillardir diyorduk diyorlar, bakiniz kendileri itiraf ediyor diyorlar, bu Islam disiyiz safsatalarini ornek vererek. tayyip bile yapiyor ya. hatta Avrupa birliginin baskisi karisinda savunma olarak kullaniyorlar bu soylevleri.

Ama bizlerin karsisinda elleri ayaklarina dolasiyor.

Saygilarimla

alamutlu
30-09-2006, 05:46 AM
sayın ali güvercin can;

kullandığım kelimeler konunun benim açımdan hassasiyetini belirtmek içindi. elbette okumadığınızı düşünmüyorum.

yazılarımda kimseyi kırmayı amaçlamıyorum.

fakat, şu anda asimilasyon politikası çok daha örgütlü ve planlı biçimde uygulanmaya çalışılıyor. başarılı olup olmaması, bizim bu konuya duyarlılığımıza bağlı.

konu sadece bizim haklı ya da doğru olup olmamamızla çözülmüyor. halkın önemli bir kısmı ciddi biçimde eğitimsiz. bu insanları konuşarak ikna etme şansımız yok denebilecek kadar az.

diyanet'in bütçesi birkaç bakanlığın bütçesinin toplamından daha fazla. yüzlerce alevinin yaşadığı köylerde bir kaç alevi cami istedi diye cami yapılıyor. hatta köylerin diğer hizmetlerini yapmak için " önce köyünüze cami isteyin " diyerek açık biçinde baskı yapılıyor.

dolayısıyla şu anda bu konuda iyimser değilim. ancaki alevilerin giderek sorunlarına daha duyarlı olması gelecek açısından sevindirici.

saygılarımla

devrimCiruh58
30-09-2006, 07:20 AM
ben böyle bişeye inanamıyorum çünkü cuma namazından çıktılar ve 37 kişiyi yaktILar. ßiz ßu 37 ki$inin acIsInI unutmadIk, unutmayacagIz ve de unutturmayacagIz... iyi niyetLi oLanLara LafImIz yOk ama yoßaz zihniyetLi insanLara ne kadar inanILIr Onu da kendimize sOrmaLIyIz...

aliekber
30-09-2006, 08:20 AM
Türkü_Yürekli haklısın is ilanlarında bile türbanlı ayrımı var ama unutmayalım bizimkilerdede o ayrım var en basiti yan komsum oglu türbanlı seviyor diye ayırdı onları istemedi türbanlı diye.bu bizi kötü tanımaları acısından bir kaynak degilmidir.ama ileride cocugum oldugu zaman ben bu ayrımı cocuguma asılamak istemem.cünkü önce insan olmayı ögrenecek.bizdede zamanında namazlar varmıs taki hz alinin ölümüne kadar.bise y sorucam.MADEM HZ ALİ HALİFEM ONUN YOLUNA KURBAN OLURUM..CAMİİDE ÖLDÜRÜLMÜS NAMAZ KILARKEN O YOLDA CANINI VERMİS.NEDEN ALEVİLER CAMİİDEN SIRF O NEDENLE UZAKLAR?PEKİ BİR ÖRNEK VERECEGİM.HZ ALİ HALİFEM ARABADA ÖLDÜRÜLSEYDİ ARABAYADAMI BİNMEYECEKLERDİ.SENCE BU BİZİM İCİN BİR BAHANEMİ.ÖNEMLİ OLAN hangi bahcelerde olmamız degilde hangi oyunu oynadıgımızdır canlar..aynı yaradana inanıyoruz aynı havayı soluyoruz.
-------------------------------------------------------------

Sayın can yazdıkalrından iyi niyetli olduğun anlaşılıyor ama tarihi bilgiden yoksun oluşunda anlaşılıyor.

Hz. Ali camide değil cami'ye giderken şehit edildi..

Sorun camide veya giderken şehit edilmesi değil...

Lanetli Muaviye , Ebubekir kızı Ayşe ve bir çok o zaman'ın tücar'ı Hz. Ali'nin halifeliğini kabul etmediler ve lanetli Muaviye HzAli'ye cami girişlerinde hakaret etmeyi mecbur koşmuştu

Hz Ali'ye küfür etmeler süreklilik halini alınca camilerden uzaklaştık

Kuran bile bazı cami veya mescitleri fesat yuvası diye niteler

Bu uzaklaşmadan hak İmamlarımızdan İmam Cafer cem evi modelini inşa ediyor, ve o günden sonra ibadet hayatımız cem evlerinde süregeliyor, ki cem evi ve ibadet detayları İmam Cafer buyruğunda detayıyla yer alır, okumayana şiddetle tavsiye ederim.

Bazı cami veya mescitlerin fesat yuvası oluşu Kuranda yer alıyor bu ayetleri çeşitli konularımda yazdım tekrar aramak istemiyorum , şüphesi olan için arayıp tekrar yazarım ama

Ve namaz kılmaktan amaç Allah'a ram olup Allah'ın önünde eğilmektir, ki cem evleri bu görevi yerine getirmeyecek olsaydı hak İmamlarımız bunu bildirmezdi, önermezdi, inşa etmezdi...

Sünnilerden her şeyimizi ayırdık ki onlardan farkımız aşikar olsun..

Kurandan bir diğer ayet de aşağı yukarı şöyle der , yine aynı şekilde o ayeti de aramak istemiyorum ama şüphe eden buyursun ararım tekrar: " Doğu da Allah'ındır Batı da , O halde yüzünü nereye dönersen Allah'a dönmüş olursun" buyuruluyor...

Veda hutbesinde H.z M uhammed apaçık bildirmiştir doğru yoldan azmamak için nelere sarılmamız gerektiğini: Kuran'a ve Ehli Beyt'e

Ali knouşan Kuran'dır, 12 imam Ehli Beyttir dolayısıyla doğru yolda olan bizleriz

Onlar Ehli Beyt'e sahip çıkmadığı gibi Ebubekir kızı lanetli Ayşe örneğinde olduğu gibi Hz. ALİ'nin halifeliğini tanımadı ve ona karşı ordu kaldırdı: Cemel savaşı nedir okuyun..

Ayrıca lanetli Ayşe'ye karşı verdiği savaş'dan izlenimler ve notlar Hz. Ali'nin Neçhul Belaga isimli kitabında da var

Her alevi Neçhul Belaga'yı mutlaka Kuran la aynı değerde saymalı , okumalı

Çok sevdiğiniz Ali'nin yazdıklarından bihaber olmamalısınız

pirimunzur
30-09-2006, 11:55 AM
cami imamida alevi sacmaliginda otesi bu :D:D hem imam hemde alevi ne alaka bu boyle ??ya imamdir yada alevidir alevilikte namazmi varki imam olsun:Dbirde yolundan donmuş birini imam yapmişlarki digerlerine ornek olsun.. vay şerf...ler bu akp liler allah yolunda şeytanla işbirligi yaparak yüryorlar .

aliekber
30-09-2006, 01:15 PM
cami imamida alevi sacmaliginda otesi bu :D:D hem imam hemde alevi ne alaka bu boyle ??ya imamdir yada alevidir alevilikte namazmi varki imam olsun:Dbirde yolundan donmuş birini imam yapmişlarki digerlerine ornek olsun.. vay şerf...ler bu akp liler allah yolunda şeytanla işbirligi yaparak yüryorlar .
---------------------------------------------
Bence camide imamlığı bir alevinin yapması asparagas haberdir...

camilerle ilişkimiz asırlardır kalmamış ki...

Asparagas haber olmasa bile amç neyi hedeflendiğini bilmemiz önemlidir..

Amaç belli olursa kimler tarafından ve ne amaçla yapıldığı da belli olur

Av.A.Guvercin
30-09-2006, 04:42 PM
sayın ali güvercin can;

kullandığım kelimeler konunun benim açımdan hassasiyetini belirtmek içindi. elbette okumadığınızı düşünmüyorum.

yazılarımda kimseyi kırmayı amaçlamıyorum.

fakat, şu anda asimilasyon politikası çok daha örgütlü ve planlı biçimde uygulanmaya çalışılıyor. başarılı olup olmaması, bizim bu konuya duyarlılığımıza bağlı.

konu sadece bizim haklı ya da doğru olup olmamamızla çözülmüyor. halkın önemli bir kısmı ciddi biçimde eğitimsiz. bu insanları konuşarak ikna etme şansımız yok denebilecek kadar az.

diyanet'in bütçesi birkaç bakanlığın bütçesinin toplamından daha fazla. yüzlerce alevinin yaşadığı köylerde bir kaç alevi cami istedi diye cami yapılıyor. hatta köylerin diğer hizmetlerini yapmak için " önce köyünüze cami isteyin " diyerek açık biçinde baskı yapılıyor.

dolayısıyla şu anda bu konuda iyimser değilim. ancaki alevilerin giderek sorunlarına daha duyarlı olması gelecek açısından sevindirici.

saygılarımla

Ben Canli ve sayisiz orneklerini yasiyorum her gun. kendimden korkum yok. Icinde bulundugum kurumun hic korkusu yok. Bizler su ana kadar ki calismalarimizda oldukca basarili oldugumuzu soyleyebilirim.

yani bir projeden soz edeyim. her hafta sonu cumaertesi gunu Cem Evinde gonullu avukatlaik yaptim. Bir avukat ofisinde gunde en fazla 3 kisiyle ilgilenebilir. Ingilterede isler boyle. Ancak ben bir gunde yaklasik 20 ile 30 kisi arasinda gordugum insan oluyordu. Canim cikiyordu ama basariyordum Sorunlarini dinliyor ve yapilacaklari anlatip birakiyordum.

Burasi bri Cem Evi olmasina ragmen, gelen ihtiyac sahibi kisilerin yuzde 70 i sunni idi abartmasiz. Bu insanlara ayrim yapmadan hizmet vermeyi durdurduk. HEr yaptigim isin sonunda el bizden nefes hunkar haci bektasi veli den gercege hu demeden hic bir isi bitirdigimi hatirlamam.

Yaklasik 4 yilda biz burda cok sey basarmis oldugumuzu goruyorum. Sunniler cemlerimizi gelip izliyorlar. Sunniler bizlere sicak bakiylrlar. Isteyen arastirip gorebilir. benim hic ayirim yapmadigimi cani gonulden inancli bir insan oldugumu kendi inssanlarina soylerler ve Alevi oldugmu da soylerler.

baskanimizin da iliskileri iyidir. Bu konuda ozel bir calismamiz var. Bununla beraber fundemntal gecinen koktenciler e karsi da bu canlarla birlikte olmaya calisiriz. Bu canlari koktencilerden uzaklastirmak bizim icin bir kazanctir cunku.

yanimda olmasa da karsimda olmaz hic olmazsa mantigi aslinda onemli bir mantiktir.

Av.A.Guvercin
30-09-2006, 04:45 PM

Muzur canim senin capraz zulfikarina kurban ve adinin geldigi ocaga kurban.

Bizde Imam olmazmi tabi ki vardir ama bizdeki Imamlar namaz kildiran degil onderlik eden imamlardir. 12 Imamlar. Ancak bu gorev 12 imamlardan sonra dedelerimiz tarafindan yurutulur.

Sidalyaren
01-10-2006, 02:17 AM
aliekber..------------------------------------------------------------

Sayın can yazdıkalrından iyi niyetli olduğun anlaşılıyor ama tarihi bilgiden yoksun oluşunda anlaşılıyor.
__________________________________________________ _______________

SAYIN ALİEKBER HOCAM....evet biraz yoksun olabilrim ama onun nedenini söyleyeyim hemen size.ben hic bir zaman karsımdakini mezhebine göre secmedim..
eger cagrı filmini izleyipte islam ilmihalini okuduysanız orda hakikatları göreceksiniz.

HZ ALİ HALİFEM NAMAZ ÜZERİNDE BICAKLANIP YARALANMISTIR SONRASINDADA ÖLMÜSTÜR VE EMEVİLER TARAFİNDAN ÖLDÜRÜLMÜSTÜR..SİZE SORARIM HAZRETİ ALİ HALİFEMDEN NEFRET EDEN BİR MEZHEB VARMIDIR?HAYIR YOKTUR SADECE HALİFEMDEN SONRA CIKAN OLAYLAR BİZİ BİRBİRİMİZE DÜSÜRMÜSTÜR.

yazidada belirttim gibi hangi bahcede oldumuz degilde hangi oyunu oynadıgımız önemlidir benim icin..size sonsuz saygim var bunu bilin yazilarinizi sürekli okuyor ve takip ediyorum.evet iyi niyetliyim cünkü artık bu ayrımdan bıkanlardanım.her olumsuz seye olumlu bakmasını biliyorum,direk kestirip atmıyorum.merak etmeyin hocam gecmisteki bazı yasanan seyleri unutmadım..sivas olaylarını maras katliamlarını unutmadım. .ben sizden bir baba gibi davranıp herseye önce iyimser yanasmanızı beklerdim ama görüyorumki her olayda sizin muhakkak hancer misali laflarınız var.AMA SİZDE HAKLISINIZ BİZKİ ARAMIZDA HALA CATISMALAR YASIYORUZ DÜSÜNCE ZITLIKLARIMIZ VAR YOLUN SONU BİR TÜRLÜ GELMİYOR.ilyas salmanın bir siirli konusması var onu dinleyin eminim anlayacaksınız benim ne demek istedigimi. BEN CEM EVİNDEKİ ALEVİNİN YOBAZINDAN..CAMİİDEKİ HOCANIN GERİCİSİNDEN NEFRET EDERİM.
i

Av.A.Guvercin
01-10-2006, 03:53 AM

SAYIN ALİEKBER HOCAM....evet biraz yoksun olabilrim ama onun nedenini söyleyeyim hemen size.ben hic bir zaman karsımdakini mezhebine göre secmedim..
eger cagrı filmini izleyipte islam ilmihalini okuduysanız orda hakikatları göreceksiniz.

HZ ALİ HALİFEM NAMAZ ÜZERİNDE BICAKLANIP YARALANMISTIR SONRASINDADA ÖLMÜSTÜR VE EMEVİLER TARAFİNDAN ÖLDÜRÜLMÜSTÜR..SİZE SORARIM HAZRETİ ALİ HALİFEMDEN NEFRET EDEN BİR MEZHEB VARMIDIR?HAYIR YOKTUR SADECE HALİFEMDEN SONRA CIKAN OLAYLAR BİZİ BİRBİRİMİZE DÜSÜRMÜSTÜR.

yazidada belirttim gibi hangi bahcede oldumuz degilde hangi oyunu oynadıgımız önemlidir benim icin..size sonsuz saygim var bunu bilin yazilarinizi sürekli okuyor ve takip ediyorum.evet iyi niyetliyim cünkü artık bu ayrımdan bıkanlardanım.her olumsuz seye olumlu bakmasını biliyorum,direk kestirip atmıyorum.merak etmeyin hocam gecmisteki bazı yasanan seyleri unutmadım..sivas olaylarını maras katliamlarını unutmadım. .ben sizden bir baba gibi davranıp herseye önce iyimser yanasmanızı beklerdim ama görüyorumki her olayda sizin muhakkak hancer misali laflarınız var.AMA SİZDE HAKLISINIZ BİZKİ ARAMIZDA HALA CATISMALAR YASIYORUZ DÜSÜNCE ZITLIKLARIMIZ VAR YOLUN SONU BİR TÜRLÜ GELMİYOR.ilyas salmanın bir siirli konusması var onu dinleyin eminim anlayacaksınız benim ne demek istedigimi. BEN CEM EVİNDEKİ ALEVİNİN YOBAZINDAN..CAMİİDEKİ HOCANIN GERİCİSİNDEN NEFRET EDERİM.
i

Ilkyas Salmanin bu sozleri soyledigi toplantida ben de vardim can. Eger bir kac yerde soylemediye. Yaklasik 10,000 kisinin bulundugu bir ortamdaydi. Ilyas konusmasinida bunlari soylediginde yuhalandi biliyormusunuz.

Alevinin gericisi olur mu yav. Alevi dogustan ilericidir. Alevi yasaklarla buyumez. Alevi insan haklarina yabanci degildir. Alevi egitime cok buyuk onem verir ve egitimli insana saygi duyar. Bilimin onunde egilir. Hurafeler pesinde kosmaz. Aleviligi anlamayan aleviligi koydeki mehmet aganin agzindaki hitabet sayanlar yada kendi mehmet amcasindan dinleyenler yada Huseyin dayisindan aleviligi boyle anlayabilirler. Degerl Sanatcimiz in sozleri amacini asan soylevler olarak tarihe gecmistir.

Bir alevi olarak gericiligi asla kabel edemem ve asla yaninda olamam. Ozgurluk ve demokrasi mucadelelerinin karsisinda olabilmem mukun degildir.

Ben kendimden emin oldugm yerde bana laf soyleyenin de lafi soylemeden once bir dusunmesi gerekmektedir diye dusunuyorum.

Birlik icin her kim adim atarsa, buyumek icin her kim adim atarsa, toplum icin her kim atarsa, sahsim adina yanindayim. Hizmeti yapanin kimlig9 degil hizmetin kindisi dir benim icin onemli olan.

Saygilarimla

Sidalyaren
01-10-2006, 04:21 AM
__________________________________________________ _______________SAYIN AVUKATLIGÜVERCİN ALEVİNİN GERİCİSİ YOKTUR ZATEN AMA YOBAZI VARDIR.SUNU DEMEK İSTİYORUM HANİ NASİLKİ SÜNNİNİ GERİCİSİ ASIRI DİNCİSİ VAR İSE.BİZİM ALEVİLERİNDE OKADAR ATESLİSİ VARDIR,OLAYLARI FARKLI BİRYERE CEKEN CAHİLİDE MEVCUTTUR..BIRAKALIM ARTIK BU İKİLEMCİLİGİ AYRIMCILIGI KARALANMAYI VE KARALAMAYI.ÖNEMLİMİDİR CAMİİDE İBADET ETMEK SİZCE ?BENCE DEGİLDİR.ÖNEMLİ OLAN KALBİMİZDEKİ NİYETTİR.HANGİ DUYGULARLA YOLA CIKTIGIMIZDIR.KİM KENDİNİ NERDE RAHAT VE HUZURDA HİSSEDİYORSA O YER ONUNDUR.

soreş
01-10-2006, 04:43 AM
Ordunun % 30u Alevidir. 1 tane değil, birkaç Cemevi olmalıdır.

aliekber
01-10-2006, 05:57 AM

i
----------------------------------------------------------------------
size sonsuz saygim var bunu bilin yazilarinizi sürekli okuyor ve takip ediyorum.

Sayın can bu benim için bir şereftir teşekkür ediyorum.

ben hic bir zaman karsımdakini mezhebine göre secmedim..

Sayın can bu doğru bir davranıştır sözkonusu bireyler olunca. Ama söz konusu yol ve dava olunca iş değişir, bizler tarafız, tarafsız değiliz, bu taraftarlık peygamber efendimizin hakka yürümesiyle başlamıştır ve her toplum yolunu seçmiştir...

Bizlerin seçtiği yol Kerbela'da şehit olmak, Pir Sultan'la dara yürümekti, Sivas Maraş olaylarıydı...

Tüm bu olanlar inancımız yüzünden yaşandı, yani inancımız bizlerin olmazsa olmazıdır, yoldan dönmek aslını inkar etmek olur, çizgiden sapma olur, bana göre hata olur.

Çağrı filmini izlemedim çünkü filimi İran'lılar ve alevi olmayanlar yapmıştır, filimi izlememekle birlikte aleviler dışında bir toplumun bu konuda hakkıyla bir filim yapmış olmalarına inanmıyorum...

Allah izin verirse o dönem üzerine bir filim de bizler aleviler yapacağız, yapacağımız filim de "alevilere göre çağrı" isimli olacak, veya benzer bir isim taşıyacak, ama damgamızı mutlaka taşımalı...

Veda hutbesinde peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur: " benden sonra iki inciye sarılın ki doğru yoldan sapmayasınız: biri Kuran diğeri Ehli Beyt'im"...

Peygamber efendimizin söylediği şeylerin yarısına , hatta çeyreğinden az'ına inanarak doğru yol bulunmaz...

Ehli Beyt'e sarılmayanlar doğru yolu bulabileceklerse peygamber efendimiz haşa boş konuşmuş demektir...

Veda hutbesinde zikredilmiş , öyle rivayeti emin olmayan şeyler değildir...

HZ ALİ HALİFEM NAMAZ ÜZERİNDE BICAKLANIP YARALANMISTIR SONRASINDADA ÖLMÜSTÜR VE EMEVİLER TARAFİNDAN ÖLDÜRÜLMÜSTÜR..SİZE SORARIM HAZRETİ ALİ HALİFEMDEN NEFRET EDEN BİR MEZHEB VARMIDIR?

Sayın can , sünni toplum Hz. Ali'yi ve soyunu pek tanımaz, benimsemez, ki Hz. Ali'nin halifeliğini tanımamış, ona karşı ordu kaldırmış ve 10 bin müslümanın ölümüne sebep olmuş Ebubekir kızı Ayşe'yi dilinden düşürmezler, kayıtsız tutarlar...

Sünnilerin Müslüman olmadıklarını, yoldan saptıklarını düşünmekteyim, öyle olmasaydı veda hutbesine uyarlardı : Ehli Beyt'e sahip çıkarlardı... lanetli Ayşe'ye sahip çıkıyorlar...

ben sizden bir baba gibi davranıp herseye önce iyimser yanasmanızı beklerdim ama görüyorumki her olayda sizin muhakkak hancer misali laflarınız var.

Sayın can söz konusu şahsım olursa her şeyi sineye çekerim, bazen kabul de ederim hakaretleri...

Ama söz konusu yol olunca suskun kalamam... Yol kıldan ince kılıçtan keskindir, dolayısıyla olması gereken neyse onu zikretmeliyim, bu doğrultuda kırılanlar olacaksa buna önem veremem, yol'a önem veririm, hakka önem veririm başka etken söz konusu olamaz, öyle olsa yarın Yardan'ın karşısında cevap vermekte zorlanırım...

İslam makyavelizm, pragmatizm, liberal, oportünist, bencillik gibi kavramlara yer vermez...

Ama yüreğimiz kocamandır Mevlana efendimizin lafları elbette bizleri bağlar: " kim olursan gel" deriz, "bin kere bile tövbeni bozarsın yine gel" elbette deriz , ama yolun yeri dünya çıkarları üzerindedir, onlarla pazarlık olmaz.

BEN CEM EVİNDEKİ ALEVİNİN YOBAZINDAN..CAMİİDEKİ HOCANIN GERİCİSİNDEN NEFRET EDERİM.

Cem evinde alevi yobazı tutunamaz çünkü cem mescidi ve ibadeti öyle yüce değerlere bürünmüş ki o yapıya dahil olan birinin yobaz olması çok zor...

İnsan dediğimiz beşerdir elbette hata ve kusurları olacaktır ama kültürümüz yüce bir kültürdür şöyle ki kul hakkı olmazsa olmazımızdır dolayısıyla yobazlığa kayma şansımız çok zayıftır.

Beslediğin saygı ve sevginden dolayı Allah gönlüne göre versin sayın can

biati
02-10-2006, 04:32 AM
Her sokağa bir cami mantığıyla cemevi kurulamaz.

Bina değil içindeki yetişmiş insanın kalitesidir önemli olan.

Cemevlerimizin içini olması gerektiği gibi dolduramazsak, bundan sonra ibadetlerimizi altlı üstlü değil içli dışlı yaparız camilerde

Sevgilerle...

Halas
02-10-2006, 04:43 AM
Hoşgörü adına yapıymış nekada güzel
memleketimizin bu ve bugibi konulara ihtiyacı oldugunu düşünüyorum.
Bu gibi örneklerin çoğalması iyiye delalet olsa gerektir diye düşünüyorum.

aliekber
02-10-2006, 06:19 AM
Sayın canlar

Sünnileri zararsız ve tehlikesiz görmek eksiklik olur, gördüğümüz düşü hayıra yormak olur...

Laneti Muaviyeye Hz. Diyorlar, Hz. Ali'nin ağzından bile düzmece hadisler naklediyorlar...

Dinden çıkmanın şartları diye liste eriştirmişler, bu liste gün gelince , güçleri yetince tek tek kafir damgasıyla harekete geçecektir...

Bunların önderlikleri ve bu önderliklerin eylem tarzı büyüteç altına alınıp yakından araştırılmalı...

Sürüye hükmeder gibi bu sürüye hükmediyorlar, eriştirdikleri listeye göre önderliklerinden şüphe duymak bile dinden çıkıp kafir olmaya yeterliymiş...

Tehlikesiz görmemek gerek, Afaganistan'da da Talibanlar tehlikesiz zannediliyordu...

Bunlar demokrasi kavramına inanmazlar, hatta küfürdür diye algılarlar...

Bu toplumla büyük sorunların yaşanacağı kanaatindeyim, oldukça üstüne kapalıı ve iyi güdülen bir toplumdur, şu aşamada devleti eline geçirmiş durumdalar ve rahatsızlık verenleri , karşı duranları bir tür yok edebiliyorlar, yok ediyorlar...

Sidalyaren
02-10-2006, 07:33 AM
SAYIN ALİEKBER

susayım diyorum ama genede kendime hakim olamiyorum.NEDİR SİZDEKİ BU CELİSKİ ANLAMIS DEGİLİM

1.HER YAZINIZDA İKİCİLİK VAR HERKESE AYRI TELDEN CALIYORSUNUZ.GECENDE DEDİM SİZE SAYGIM SONSUZ AMA YAZILARINIZI YORUMLARINIZI OKUDUKCA DEHSETE DÜSÜYORUM.

2.YAZILARINIZIN NESİMİ VAR HEMEN ACIKLAMA YAPAYIM SİZE.BİR KONU ACIYORSUNUZ YADA YORUNLUYORSUNUZ KARSI CIKTIGINIZ OLAYLARDA YAZIYORSUNUZ AMA BİRİ SİZİN YAZILARINA ZIT BİSEY YAZDIGINDADA ONA TESEKKÜR EDİP KATILDIGINIZI GÖZTERİYORSUNUZ.YAZILARINIZI BİR GÖZDEN GECİRİN HAKLI OLDUGUMU GÖRECEKSİNİZ.EGER SOLDAYSANIZ SAGA KAYMAYIN LÜTFEN.ALEVİLİGİ SAVUNUPTA KÜRT PARTİSİNİ DISLADINIZ AMA MHP Yİ SAVUNAN BİR ADAMADA TESEKKÜR ETMEYİ İHMAL ETMEDİNİZ.

3..ne oldugunuzun ne önemi var bence yok ama böyle ikilik cevaplarınızı okudukca sizden süphe etmeye devam edicem.neyi savunuyorsanız orda kalmanız dilegiyle .

Av.A.Guvercin
02-10-2006, 08:23 AM
SAYIN ALİEKBER

susayım diyorum ama genede kendime hakim olamiyorum.NEDİR SİZDEKİ BU CELİSKİ ANLAMIS DEGİLİM

1.HER YAZINIZDA İKİCİLİK VAR HERKESE AYRI TELDEN CALIYORSUNUZ.GECENDE DEDİM SİZE SAYGIM SONSUZ AMA YAZILARINIZI YORUMLARINIZI OKUDUKCA DEHSETE DÜSÜYORUM.

2.YAZILARINIZIN NESİMİ VAR HEMEN ACIKLAMA YAPAYIM SİZE.BİR KONU ACIYORSUNUZ YADA YORUNLUYORSUNUZ KARSI CIKTIGINIZ OLAYLARDA YAZIYORSUNUZ AMA BİRİ SİZİN YAZILARINA ZIT BİSEY YAZDIGINDADA ONA TESEKKÜR EDİP KATILDIGINIZI GÖZTERİYORSUNUZ.YAZILARINIZI BİR GÖZDEN GECİRİN HAKLI OLDUGUMU GÖRECEKSİNİZ.EGER SOLDAYSANIZ SAGA KAYMAYIN LÜTFEN.ALEVİLİGİ SAVUNUPTA KÜRT PARTİSİNİ DISLADINIZ AMA MHP Yİ SAVUNAN BİR ADAMADA TESEKKÜR ETMEYİ İHMAL ETMEDİNİZ.

3..ne oldugunuzun ne önemi var bence yok ama böyle ikilik cevaplarınızı okudukca sizden süphe etmeye devam edicem.neyi savunuyorsanız orda kalmanız dilegiyle .

Sayin Can sizi oylesine doldurmus bir edayla yazmissiniz ki anlasilmasi guc geliyor insana. Boye bir yazi yazdigniz da keske baksettiginiz konuyu da gundeme getirseydiniz. Simdi soylediginiz dogru mu yoksa yanildiniz mi anlayabilmek icin butun yazilari okumamiz gerekecek.

Dusundugunuzu perdeye getirin de utfen gorelim ve ona gore yorum yapalim.

Saygilarimla

aliekber
02-10-2006, 09:25 AM
SAYIN ALİEKBER

-------------------------------------------------------

Sayın can susan insan pasif insandır ,susmanıza ilk başta ben karşı çıkarım ki görülüyor ki karşımda durmanıza rağmen saygı çerçevesinde kalabiliyorsunuz, varın ciğerimi isteyin kendinizi bildikten sonra...

Sayın can nerde çelişki görürseniz alıntı yapın benden hesap sorun Allah'ın iziyle meydanlarda konuşan biriyim ve ender özel mesajlaşmam olmuştur..

Sayın can avukat ali güvercin abimin de dediği gibi hangi mesajına teşekkür ettiğimi bulun getirin ve Allah'ın izniyle size cevap vereyim.

3..ne oldugunuzun ne önemi var bence yok ama böyle ikilik cevaplarınızı okudukca sizden süphe etmeye devam edicem.neyi savunuyorsanız orda kalmanız dilegiyle

Sayın can davranışlarımdan bazıları size ikilik li gelebilir bu düşünceniz de doğrudan sizin inanç sisteminizle açıklanır.

Allah'ın izniyle özüm sözüm görüşlerim birdir ve yazdıklarımdan neleri sevip neleri sevmediğimi apaık bildirmişimdir...

Bir geçmiş sohbetimizde Mahir Çayan'ın kırmızı başlıklı kitabından ana ve tali görev tahlilini paylaşmıştım...

O tahlilde ( o kitapçığı bulup şahsen okumanız mümkün olsa gerek) Mahir Çayan ana görev olarak anti-emperyalist cephenin kurulmasını önermiş.
Bu cephenin Atatürkçü unsurlarla kurulmasını önermiş ve hatta bu tür cephenin kurulmasını baltalayanları "ihanetlerin en büyüğünü yapmakla" suçlamış...

Yazdıklarından, solcu olduğunu savunan bir arkadaşımız şöyle dedi: " eğer Mahir Çayan böyle bir tahlil yapmışsa ben Mahir Çayana düşman olurum" dedi...

Felsefe'ye hakim olmayanlar bazı açıklamalarımı hakkıyla çözemeyebilirler...

Solcu geçinip de Mahir Çayan'ın açıklamasına düşman olacağını söyleyen benim gibi sıradan birilerine hay hay olur...

Umuyorum ki kafanızı kurcalayanı cevaplayabilmişimdir...

Diğer yandan , hakkımda veya yaptığım açıklamalardan kafanızı kurcalayan en ufak hususu , alıntı yapıp beni sorgu meydanına çekebilirsiniz ki çekmenizi destekliyor ve öneriyorum...

Bu tür davranırsan pasif kalmazsın ve aklını kurcalayanları sonuna kadar eleştirme pratiğini kazanırsın.

Bu gün beni sorgulasan da bu tür alışkanlık edinirsen yarın kafanı kurcalayan her şeyi sorgulayacağına inandığım için bu tür şeyleri teşvik ederim, bana karşı yapılsa bile...

sevgiler , saygılar.

Sidalyaren
02-10-2006, 03:08 PM
SAYIN ALİEKBER VE AVUKATLI GÜVERCİN...EGER KONUNUN BASINDAN YANİ BU TARTISMA KONUSUNUN BASINDAN BASLAYIPTA OKUR VE HANGİ YORUMA TSK HANGİ YORUMA HAYIR DEDİYSENİZ BENİM NE DEMEK İSTEDİGİMİ ANLAYACAKINIZ ALİ EKBER CAN

KEMALAY ARKADASIMIZ NE GÜZEL İYİ OLMUS BİR ARADA DERKEN ONA TSK ETTİNİZ..

HALAS ARKADASIMIZ da Hoşgörü adına yapıymış nekada güzel
memleketimizin bu ve bugibi konulara ihtiyacı oldugunu düşünüyorum.
Bu gibi örneklerin çoğalması iyiye delalet olsa gerektir diye düşünüyorum diyorama siz bu seferde ona TAM TERSİNİ SÖYLÜYORSUNUZ.YANİ BU KELİMEYİ:Sünnileri zararsız ve tehlikesiz görmek eksiklik olur, gördüğümüz düşü hayıra yormak olur...
Laneti Muaviyeye Hz. Diyorlar, Hz. Ali'nin ağzından bile düzmece hadisler naklediyorlar...

Dinden çıkmanın şartları diye liste eriştirmişler, bu liste gün gelince , güçleri yetince tek tek kafir damgasıyla harekete geçecektir...

Bunların önderlikleri ve bu önderliklerin eylem tarzı büyüteç altına alınıp yakından araştırılmalı...

BU NEDİR SİZE SORUYORUM.GÖRDÜGÜNÜZ YA KARADIR YADA AKTIR İKİSİ BİR ARADA OLMUYOR ..

BENCE SİZ BANA KOPYALATMAYINDA YAZILARI KONUNUN BASINDAN HATTA KENDİ YAPMIS OLDUGUNUZ ANKETİDE BİR GÖZDEN GECİRİP neyi savundugunuzu ama tam aksinede nelere tsk edip etmediginizi kendiniz göreceksiniz.

ben haddimi asmak istemiyorum ben 27 yasıdayım ve benden büyüksünüz sanırım.burda bizim görevimiz insanları dogru yola tesvik etmek ve onlara dogru olan seyleri aksettirmek.kalkıpta bölücülük yada ayrımcılık yapmak bize yakısmaz. gecmiste yapılan seyler ne sizin nede bizim alevilerin sucudur..aradan yıllarsa asırlarca zaman gecmiski kalkıpta bunun faturasını sadece ben aleviyim diye bana ,sadece karsımdaki yeni kusak sünnni diye ona kesemeyiz.
buna hakkımız yok.ben tamammen ayrımcılık olmamasından yanayım...gecmisin faturası kimseye kesilemez.

aliekber
02-10-2006, 08:08 PM
1-) avukat aligüvercin abim şu mesajı yazmış:

Sana aynen katiliyorum. Aleviligi sunnilestiriyorsunuz diyenler zaten inancsiz olduklarindan, korkulari inancsizlarinkaybedecegi. Yoksa onlar da biliyor alevi sunnilesmez ama belki de sunni Asimile olabilir. Cunku Alevi inanci haktir ve gorecektir

Ali abim asimile olmayacağımıza katılmış , sebeplerini açıklamış, teşekkür etmişim.

2-) Kemalay can şöyle bir yorum yapmış

arkadaşlar yorumlarda genellikle aleviliği sunnileştirmeye çalışıyor gibi yorumlar yapılıyor. bu çok yanlış bir düşünce bence kendini bilen bir alevi böyle oyunlara gelmez zaten eğer kendini sunniliğe kaptıran kişininde alevi olduğundan süphe ederim önemli olan biz alevilerin kendilerini iyi bilmeli ve bunu taşımalıyız yolumuzdan sapmamalıyız.yapılan camii ile cemevinin bir arada olması çok iyi bu konudfa önyargılı olmamalıyız

burada Alevilerin böyle oyunlara gelmez demesi hoşuma gitti ki bunu her platformda savunurum genel olarak.

3-)
Ben Canli ve sayisiz orneklerini yasiyorum her gun. kendimden korkum yok. Icinde bulundugum kurumun hic korkusu yok. Bizler su ana kadar ki calismalarimizda oldukca basarili oldugumuzu soyleyebilirim.

yani bir projeden soz edeyim. her hafta sonu cumaertesi gunu Cem Evinde gonullu avukatlaik yaptim. Bir avukat ofisinde gunde en fazla 3 kisiyle ilgilenebilir. Ingilterede isler boyle. Ancak ben bir gunde yaklasik 20 ile 30 kisi arasinda gordugum insan oluyordu. Canim cikiyordu ama basariyordum Sorunlarini dinliyor ve yapilacaklari anlatip birakiyordum.

Burasi bri Cem Evi olmasina ragmen, gelen ihtiyac sahibi kisilerin yuzde 70 i sunni idi abartmasiz. Bu insanlara ayrim yapmadan hizmet vermeyi durdurduk. HEr yaptigim isin sonunda el bizden nefes hunkar haci bektasi veli den gercege hu demeden hic bir isi bitirdigimi hatirlamam.

Yaklasik 4 yilda biz burda cok sey basarmis oldugumuzu goruyorum. Sunniler cemlerimizi gelip izliyorlar. Sunniler bizlere sicak bakiylrlar. Isteyen arastirip gorebilir. benim hic ayirim yapmadigimi cani gonulden inancli bir insan oldugumu kendi inssanlarina soylerler ve Alevi oldugmu da soylerler.

baskanimizin da iliskileri iyidir. Bu konuda ozel bir calismamiz var. Bununla beraber fundemntal gecinen koktenciler e karsi da bu canlarla birlikte olmaya calisiriz. Bu canlari koktencilerden uzaklastirmak bizim icin bir kazanctir cunku.

yanimda olmasa da karsimda olmaz hic olmazsa mantigi aslinda onemli bir mantiktir.

Ali abim burada insan ayrımı yapmadığını anlatmış ve aşırı gidenlere karşı kökten dincilere karşı bu canları uzaklaştırmak kazançtır diye görüş belirtmiş teşekkür etmişim.

Kişilerle zaten asla işim olmayacağı yazdığım her yazıdan bellidir ben felsefe ve işin başlarıyla ilgilenirim.
----------------------------------------------------------
4-) burada bana yönelik yazı yazmışsınız

5-) ali abim yazdığın yazıya şu cevabı vermiş
Alevinin gericisi olur mu yav. Alevi dogustan ilericidir. Alevi yasaklarla buyumez. Alevi insan haklarina yabanci degildir. Alevi egitime cok buyuk onem verir ve egitimli insana saygi duyar. Bilimin onunde egilir. Hurafeler pesinde kosmaz.

Bana görede alevinin yobazı olmayacağı için teşekkür etmişim

-------------------------------------------
Yazdığın yazına şu cevabı yazmışım

Alıntı:
size sonsuz saygim var bunu bilin yazilarinizi sürekli okuyor ve takip ediyorum.

Sayın can bu benim için bir şereftir teşekkür ediyorum.
Alıntı:
ben hic bir zaman karsımdakini mezhebine göre secmedim..

Sayın can bu doğru bir davranıştır sözkonusu bireyler olunca. Ama söz konusu yol ve dava olunca iş değişir, bizler tarafız, tarafsız değiliz, bu taraftarlık peygamber efendimizin hakka yürümesiyle başlamıştır ve her toplum yolunu seçmiştir...

Bizlerin seçtiği yol Kerbela'da şehit olmak, Pir Sultan'la dara yürümekti, Sivas Maraş olaylarıydı...

Tüm bu olanlar inancımız yüzünden yaşandı, yani inancımız bizlerin olmazsa olmazıdır, yoldan dönmek aslını inkar etmek olur, çizgiden sapma olur, bana göre hata olur.
Alıntı:

Çağrı filmini izlemedim çünkü filimi İran'lılar ve alevi olmayanlar yapmıştır, filimi izlememekle birlikte aleviler dışında bir toplumun bu konuda hakkıyla bir filim yapmış olmalarına inanmıyorum...

Allah izin verirse o dönem üzerine bir filim de bizler aleviler yapacağız, yapacağımız filim de "alevilere göre çağrı" isimli olacak, veya benzer bir isim taşıyacak, ama damgamızı mutlaka taşımalı...

Veda hutbesinde peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur: " benden sonra iki inciye sarılın ki doğru yoldan sapmayasınız: biri Kuran diğeri Ehli Beyt'im"...

Peygamber efendimizin söylediği şeylerin yarısına , hatta çeyreğinden az'ına inanarak doğru yol bulunmaz...

Ehli Beyt'e sarılmayanlar doğru yolu bulabileceklerse peygamber efendimiz haşa boş konuşmuş demektir...

Veda hutbesinde zikredilmiş , öyle rivayeti emin olmayan şeyler değildir...

Alıntı:
HZ ALİ HALİFEM NAMAZ ÜZERİNDE BICAKLANIP YARALANMISTIR SONRASINDADA ÖLMÜSTÜR VE EMEVİLER TARAFİNDAN ÖLDÜRÜLMÜSTÜR..SİZE SORARIM HAZRETİ ALİ HALİFEMDEN NEFRET EDEN BİR MEZHEB VARMIDIR?

Sayın can , sünni toplum Hz. Ali'yi ve soyunu pek tanımaz, benimsemez, ki Hz. Ali'nin halifeliğini tanımamış, ona karşı ordu kaldırmış ve 10 bin müslümanın ölümüne sebep olmuş Ebubekir kızı Ayşe'yi dilinden düşürmezler, kayıtsız tutarlar...

Sünnilerin Müslüman olmadıklarını, yoldan saptıklarını düşünmekteyim, öyle olmasaydı veda hutbesine uyarlardı : Ehli Beyt'e sahip çıkarlardı... lanetli Ayşe'ye sahip çıkıyorlar...
Alıntı:
ben sizden bir baba gibi davranıp herseye önce iyimser yanasmanızı beklerdim ama görüyorumki her olayda sizin muhakkak hancer misali laflarınız var.

Sayın can söz konusu şahsım olursa her şeyi sineye çekerim, bazen kabul de ederim hakaretleri...

Ama söz konusu yol olunca suskun kalamam... Yol kıldan ince kılıçtan keskindir, dolayısıyla olması gereken neyse onu zikretmeliyim, bu doğrultuda kırılanlar olacaksa buna önem veremem, yol'a önem veririm, hakka önem veririm başka etken söz konusu olamaz, öyle olsa yarın Yardan'ın karşısında cevap vermekte zorlanırım...

İslam makyavelizm, pragmatizm, liberal, oportünist, bencillik gibi kavramlara yer vermez...

Ama yüreğimiz kocamandır Mevlana efendimizin lafları elbette bizleri bağlar: " kim olursan gel" deriz, "bin kere bile tövbeni bozarsın yine gel" elbette deriz , ama yolun yeri dünya çıkarları üzerindedir, onlarla pazarlık olmaz.
Alıntı:
BEN CEM EVİNDEKİ ALEVİNİN YOBAZINDAN..CAMİİDEKİ HOCANIN GERİCİSİNDEN NEFRET EDERİM.

Cem evinde alevi yobazı tutunamaz çünkü cem mescidi ve ibadeti öyle yüce değerlere bürünmüş ki o yapıya dahil olan birinin yobaz olması çok zor...

İnsan dediğimiz beşerdir elbette hata ve kusurları olacaktır ama kültürümüz yüce bir kültürdür şöyle ki kul hakkı olmazsa olmazımızdır dolayısıyla yobazlığa kayma şansımız çok zayıftır.

Beslediğin saygı ve sevginden dolayı Allah gönlüne göre versin sayın can

Sayın cna buraya kadar umuyorum ki kime neden teşekkür ettiğimi anlatabilmişimdir

ben yazdıklarımın geneliyle tutarsızlık göremiyorum ama hala kafanıza takılan bir husus varsa cevap vermeyi borç bileceğim.

Sünnilerin bireyleriyle işim olmayacağını defalarca yazmışım bunu yanlış anlamanız eksik okumuş olmanızdan kaynaklanabilir.

Sünni felsefeyle kavgalıyım ki bunun sebeplerini detaylandırdığımı sanıyorum.

aliekber
02-10-2006, 08:20 PM
Konu iyi belirgin olmuş bir hal aldktan sonra, çeşitli taraflar tez-anti-tez-sen-tez vari görüşlerini bildirdikten sonra

sonuç itibari sayılacak şu görüşümü yazdım:

Sayın canlar

Sünnileri zararsız ve tehlikesiz görmek eksiklik olur, gördüğümüz düşü hayıra yormak olur...

Sürüye hükmeder gibi bu sürüye hükmediyorlar, eriştirdikleri listeye göre önderliklerinden şüphe duymak bile dinden çıkıp kafir olmaya yeterliymiş...

Tehlikesiz görmemek gerek, Afaganistan'da da Talibanlar tehlikesiz zannediliyordu...

Bunlar demokrasi kavramına inanmazlar, hatta küfürdür diye algılarlar...

Bu toplumla büyük sorunların yaşanacağı kanaatindeyim, oldukça üstüne kapalıı ve iyi güdülen bir toplumdur, şu aşamada devleti eline geçirmiş durumdalar ve rahatsızlık verenleri , karşı duranları bir tür yok edebiliyorlar, yok ediyorlar...

Birkaç gün önce sitelerini ziyaret etmemle gerçek yüzlerini bu yönde algıladım.

Konuya dalmadan bile bizleri el altında bulundurup kolayca yakabilme olanaklarını şaka türü bir yaklaşımla dile getirdim, göz ardı bir olgu değildi..

Dikkat ederseniz yazılarımın başından sonuna kadar bireylerle asla işim olmadı, ki Avukat ali güvercin abime kişi bazında ayrım yapmadığı için teşekkür bile ettim...

Sonuç itibariyle yazdığım yazı dikkate alınması gerek bana göre çünkü tehlikeli bir yapıya sahipler.

Bu olgu kişileri bireyleri açıklamıyor, yapının bütününden bahsediyorum.

İnançlarında büyük tehlikeler doğurabilecek etkenler hala mevcuttur, tehlike göz ardı edilmemeli, ki önderlikleri etkisiz hale gelmelidir...

sünni önderliklerinin etkisiz hale gelmesi uyarım neden sizi rahatsız etmiş oldu ki?

Yazdıklarımdan apaçık anlaşılıyor ki işim felsefelerle, sürü başlarıyla, ve amacım elbette barış karşılıklı saygıdır ama bu işler gördüklerini hayra yormakla olmaz, olabileceğini düşünmek bence eksiklik olur..

sevgiler saygılar.

pala
30-05-2007, 04:38 AM
ya arkadaşlar amma da karamsarsınız! ne güzel bir davranış işte.ben aleviyim ama böyle bir ayrım kabül etmiyorum.aslında bu yapı her yere yapıllmalı.bi de tutturmuş niye altkat cem evi üst değil diyenler var! ya nolur yani alt katta olsan ne olur.herşeye kötü gözle bakmayalım.çok verimli bir davranış.katliam yapan sünnileri diğer sünnileere karıştırmayalım.3-5 çapulcunun yaptığını bir mezhebe nasıl olurda mal ederiz? olmaz! türkiye genelinde bu tür yapıların artması dolayısıyla alevi-sünni ayrımının ortadan kalkmasını bekliyoruz!
emperyalizm i ancak böyle diri tek vücut olarak yeneriz!yoksa birbirimizi yeriz

dewran_baba
30-05-2007, 04:53 AM

sana aynen katılıyorum abi... ayrıca bugün belki cami ve cem evi bir arada ama bir süre orada cem evi adına bir sey kalacagına inanmıyorum... seriata inanan bir hükümetin milletvekilinin yardım ettigi cem evide ancak böle camili olur zaten...

aliekber
30-05-2007, 09:18 AM
sana aynen katılıyorum abi... ayrıca bugün belki cami ve cem evi bir arada ama bir süre orada cem evi adına bir sey kalacagına inanmıyorum... seriata inanan bir hükümetin milletvekilinin yardım ettigi cem evide ancak böle camili olur zaten...

Sayın can Kuran bilgin varsa bilirsin ki koca Firavun vardı, mütiş gaddardıyda, orduları , maddiyatı inanılmazdı , ki hazreti Musa sadece asasıyla yerle bir etmiştir

Ve Osmanlı vardı, ve daha düne kadar Saddam vardı ; zamanları tamam olunca onları koruyacak da çıkmaz Kuran da bunu böyle söyler dolayısıyla sünni şeriata inanan miletvekillerinin ettiği yardımla böylesine yapılar oluşuyor demişsin ki taktir Allah'ındır

Bak aç sayfaları oku Kerbela katliyamının torunları Bush isimli belayla ne hale geldi, zamanı gelince artık olacakları kimse durduramaz sünni diyanet ne aldıkları katrilyonlara güvensinler ne de mevkilerine Allah tamam deyince iş bitmiştir inanç budur

Bu sebeptendir ki Pir Sultan diyebilmiş : "varsın benim davam mahşere kalsın"...

dewran_baba
30-05-2007, 09:59 AM
Sayın can Kuran bilgin varsa bilirsin ki koca Firavun vardı, mütiş gaddardıyda, orduları , maddiyatı inanılmazdı , ki hazreti Musa sadece asasıyla yerle bir etmiştir

Ve Osmanlı vardı, ve daha düne kadar Saddam vardı ; zamanları tamam olunca onları koruyacak da çıkmaz Kuran da bunu böyle söyler dolayısıyla sünni şeriata inanan miletvekillerinin ettiği yardımla böylesine yapılar oluşuyor demişsin ki taktir Allah'ındır

Bak aç sayfaları oku Kerbela katliyamının torunları Bush isimli belayla ne hale geldi, zamanı gelince artık olacakları kimse durduramaz sünni diyanet ne aldıkları katrilyonlara güvensinler ne de mevkilerine Allah tamam deyince iş bitmiştir inanç budur

Bu sebeptendir ki Pir Sultan diyebilmiş : "varsın benim davam mahşere kalsın"...

abi bence bu kadarda kaderci olmakta yanlıs bizde bir seyler yapmalıyız. tevekkül diye bir sey var bilirsin sen. sen işinin gerektirdigi her seyi yapacacaksın ondan sonra geri kalanın takdirini allah bırakcaksın.bizde görevlerimizi yapalım takdir allah kalsın. olmaz mı?

aliekber
30-05-2007, 10:29 AM
abi bence bu kadarda kaderci olmakta yanlıs bizde bir seyler yapmalıyız. tevekkül diye bir sey var bilirsin sen. sen işinin gerektirdigi her seyi yapacacaksın ondan sonra geri kalanın takdirini allah bırakcaksın.bizde görevlerimizi yapalım takdir allah kalsın. olmaz mı?

--------------------------------------------

Sayın can daha düne kadar bütün iş ayakta durabilmekti ki hala Sivas türü sendromların olabileceği bir zamandayız ama sen birşeyler yapabiliyorsan ben saygı duyarım can elbette ki elimizle, dilimizle, en düşük derece kalbimizle karşı koymalıyız ama Allah'ın taktirinden fazlası da olmaz

Söylemek istediğimi en iyi Hasan Hüseyin Korkmazgil anlatmış doğal birşeydir anlatmaya çalıştığım

Yolcu

Görüyorum ki, bir an önce varmak istiyorsun oraya. Gerginsin
kıpır kıpırsın, soluk soluğasın, yay gibisin ey yolcu
coşkunluğun ne güzel, öfken ne güzel
Sana selam, sana saygı
ey yolcu

Fakat düşündün mü yolunun uzunluğunu ?
Neler var yolunun üstünde, düşündün mü?
Koşar-adım aşabilecek misin şu dağı, geçebilecek misin
bu hızla şu beli, tırmanabilecek misin bu solukla şu sırtı ?
Ovada dikenler yollara uçmuştur, kuru dereleri seller basmıştır,
kar yağmıştır belki o tepelere ? Böyle, uçar gibi geçip
gidebilecek misin oralardan, hemen varabilecek misin oraya ?
Belki sırtlanlar üşüşmüştür leşlere, kuzgunlar tutmuştur belki
yolları. Belki silinmiştir ayak izleri yolcuların.
Bütün bunları düşündün mu ey yolcu ? çünkü sen, ne ilk yolcususun
bu yolun, ne de son.

Derim ki sana :
Nehirler boyu git
Nerelerde ve niçin durgundur nehirler,
nerelerde ve niçin hırçındır nehirler,
nerelerde ve niçin mendereslidir,
nerelerde ve niçin çağlayanlı ve de çavlanlıdır nehirler,
gözlerinle gör, duy kulaklarınla
Gör ve duy ki, nasıl varır nehirler denizlere

Derim ki sana :
Denize varmaktır amacı nehrin, denize varmak, ey yolcu
Büyükse dağ, aşamıyorsa üstünden nehir, dolanır çevresini dağın.
Büyükse kaya, söküp atamıyorsa nehir, birikip birikip taşar
üstünden, dolanır yanını yöresini. Yokuşsa yolu, koşamıyorsa
menderesler çizer nehir. uçurum çıkarsa önüne, kapıp bırakır kendini
nehir, açar kanatlarını; varır varacağı yere, oraya denize

Derim ki sana :
Nehirler boyu git ve gör nehirlerin nasıl yol aldıklarını
sen de bir nehirsin ey yolcu
Senin de varmak istediğin bir yer var
Gerçekten varmak istiyorsan oraya, nehirlere iyi bak
Engeller
nasıl aşılır, öğren nehirlerden
Yarı yolda yokolup gitmek değildir
amaç, nehirler gibi akıp, nehirler gibi ulaşmaktır oraya
Varmaktır oraya, ey yolcu

Derim ki sana :
iyi oku yolunu, avucunun içi gibi bil
Dizlerini, ciğerlerini,
yüreğini sıkı tut, iyi dengele
Ovada koşar gibi vurma kendini
dik yokuşlara
uçuruma atlar gibi bindirme kayalara
"daha koş, daha koş" diye alkış tutanlara kanıp da, kesilip
kalma yarı yolda
Dipdiri varmalısın oraya
Hız koşusu değil bu,
ey yolcu, engelli koşudur bu
Engelleri aşa aşa, gücünü koruya
koruya varmalısın oraya
çünkü oraya varmaktır amacın, koşmak değil
Boşuna sevmedim nehirleri
Aktıkça büyümesi boşuna değil
nehirlerin
Akan büyür, ey yolcu
"erişir menzil-i maksuduna aheste giden" demiyorum ben sana,
"tiz reftar olanın payine damen dolaşır " demiyorum. Böyle
demiyor çünkü nehirler. Duracaksın, dolacaksın, atlıyacaksın,
aşacaksın, koşacaksın ve varacaksın oraya, diyor nehirler.
öyle diyorum ben de
Beni dinle, beni anla ey yolcu

adım adım
kulaç kulaç
ilerliyor nehir
yoklayıp
araştırarak
tartıp
dengeliyerek
adım adım
pençe pençe
ilerliyor nehir
birdenbire koçbaşı
birdenbire ipek bir çarşaf
ve balıklar kurbağalar yosunlar
köprüler ve yoksul değirmenleri bozkırın
birdenbire bir uğultu
birdenbire bir kıyamet
bindirip
çekilerek
çekilip
toparlanarak
varıyor cüceleşip
devleşerek
varıyor
nehirlerce kahkalarla

şarkılar söylemeliyim
nehirler gibi uzun
nehirler gibi kollu
nehirler gibi hırçın
ve yumuşak
ve nehirler gibi
dur
durak bilmeyen şarkılar söylemeliyim

gitmek
nehirlerle yanyana
gitmek
nehirler gibi zor
nehirler gibi çetin
nehirler gibi umutlu
gitmek
nehirlerden de öteye
oraya
taaa oraya
o büyük kurtuluşa
yüreğim
yaralı kuşum
topla ve aç kanatlarını

Hasan Hüseyin Korkmazgil

aliekber
30-05-2007, 10:35 AM
Sözde solcularım anlamadı buna benzer şiirlerin anlamını

uçuruma atlar gibi bindirme kayalara
"daha koş, daha koş" diye alkış tutanlara kanıp da, kesilip
kalma yarı yolda
Dipdiri varmalısın oraya
Hız koşusu değil bu,
ey yolcu, engelli koşudur bu
Engelleri aşa aşa, gücünü koruya
koruya varmalısın oraya
çünkü oraya varmaktır amacın, koşmak değil

Halk evlatlarını kırdıra kırdıra varmak istediler amaçlarına, üç paralık dergilerinde fotoraf sergilemeliydiler, veya sahipleri öyle emretti diye, nerden baksan bir başka sapma, nerden baksan bir başka ihanet

dewran_baba
30-05-2007, 10:40 AM
abi öncelikle siir icin tesekkür ederim ( cok severim hasan hüseyini) su an türkiyede 25 milyon alevi var her alevi kendi üzerine düsen görevi tam anlamıyla yapabilse hem bu ülke hemde biz cok güzel günler görürüz. seninde bahsettigin sözdeler yüzünden bugün bu haldeyiz biz yaa bölüne bölüne ne hallere düstük.

Ametist7474
30-05-2007, 10:47 AM
bazı kişiler bu konu başlığı altındaki mesajları okusun bakalım ondan sonra söylesin aleviler asimile olur mu olmaz mı diye. yorumlar kendini ortaya koyuyor alevilerin nasıl yanlış düşüncelere kapılabileceğinin. köyüne çok eski zamanlarda cami yapılan aleviler o camiyi o kadar benimsemişki şimdi onu sahiplenip ' biz müslüman değilmiyiz elbette camimiz olmalı ' diyebiliyorlar. bu alevilerin sunnileştirilmesi demek değilmidir. o halde böyle örnekler varken aleviler asimile olmaz demek hangi amaca hizmet edecektir.bunu bir kurum başkanının söylemesi üzücü değilmidir?? ülkemizde alevileri kendine benzetmeye çalışanlar yok mu. bu kişiler bazı canlarımızı kendi yanlarına çekip alevileri sunnileştirmediler mi?? elbette aleviliğine sıkı sıkıya bağlı canlarımız vardır. her ne olursa olsun aleviliğinden ödün vermeyecek canlarımızda var.bunların özünü koruyacağından şüphem yoktur. bu bakımdan da alevilik sonsuza kadar yaşayacaktır hiç kimsenin şüphesi olmasın. ama her insanı bir tutamayız. her alevinin aynı direnci göstermesini bekleyemeyiz. o halde genel olarak alevi canların kardeşlik dostluk masallarıyla camilere çekilmesini bir asimilasyon olarak değerlendirmek gerekir. bazı kişiler bundan korkmadığını söylesede gerçekte bundan korkmalıyız. bir alevinin camiyi savunması ne kadar acı bir olay. ama malesef bu yaşanıyor.böyle şeylere fırsat vermemek adına cami , cemevi birlikteliğine tepki göstermeliyiz.

shahquli85
30-05-2007, 11:00 AM
Hoşgörü kılıfı altında Aleviler'e getirilen yeni bir dayatma yeni bir asimile taktiği çoook ama çoook dikkatli olmak lazım çok sinsice bir taktik...!

zarok
30-05-2007, 11:30 AM
Bence gayet güzel olmuş,zaten ben hep düşünmüşümdür ancak uygulamasını görmek bana daha bi cesaret ve metanet verdi.Bir diğer husus ise alevi kardeşlerimiz niye assimile diyip duruyorlar sizce çift taraflı bir assimile yok mu ortada ;) .Bunun sonucunda sünnilerde alevileşecek diye hiç düşünmüyor musunuz ? Sevinelim bence,alevisiyle sünnisiyle...:rolleyes: :icon_kotz:

Ametist7474
30-05-2007, 12:39 PM
Bence gayet güzel olmuş,zaten ben hep düşünmüşümdür ancak uygulamasını görmek bana daha bi cesaret ve metanet verdi.Bir diğer husus ise alevi kardeşlerimiz niye assimile diyip duruyorlar sizce çift taraflı bir assimile yok mu ortada ;) .Bunun sonucunda sünnilerde alevileşecek diye hiç düşünmüyor musunuz ? Sevinelim bence,alevisiyle sünnisiyle...:rolleyes: :icon_kotz:

sen bu cesaretle daha neler düşünürsün kim bilir :)

asimilasyon tek taraflı oluyor arkadaşım çünki alevilerin sunnileri alevileştirmek gibi bir niyeti ve çalışması yoktur ve olmazda. geriye tek yönlü asimilasyon kalıyor.

sevinilecek bir durum yok ortada . sunni sevinebilir belki ama alevinin sevinmesi için bir neden göremiyorum.

hak kulu
31-05-2007, 07:25 AM
bence bunun hoşgörüyle alakası yok sünniler yada diyanet hoşgörülü olacaklarsa önce katledilen canlarımızın hesabını verip katliamdan sorumlu olduklarını, yıllardır alevileri ve farklı inançta olanları asimile etmeye çalıştıklarını edebildiklerini sünnileştirip edemediklerini katlettiklerini alevi köylerine cami yapmayı mübah gördüklerini tıpkı emeviler gibi imam aliye bağlı olanları küfürle sialhla kınayıp düşmanlık ettiklerini,HZ. ALİ VE EHLİBEYTİN faziletlerini ömere,osmana, bekire ve hatta çizgiyi aşarak muaviye ve yezide maal ettiklerini onların ehlibeyt kadar faziletli ve ahlaklı olduklarını yalan dolanla insanlara aktaran diyanet önce bu pisliklerini bıraksın ve doğruları açıklasın ondan sonra hoşgörüden bahsetsin.
VE siz kendisini alevi zannedipde alevilik değerlerini hiçe sayanlar sizde en az diyanet kadar alçaksınız sizlerde imam aliye kasap demekle imam caferi sadığa şeriatçı deyip karalamakla camiler bizimdir yada alevilikde inanç yoktur diye açıklamalarda bulunarak diyanet kadar asimilasyon ortağısınız
şimdi gelinen bu süreçte en son yaşananlar ortada bizden önceki kuşak elinden geldiği çabayı sizlere karşı gösterdi asimilasyona seyirci kalmadı köşesine çekildi saflarını ve çizgisini korudu zaten koruyamayanlarda benlliğinden geçti ama artık devirde değişti şimdi aslan gibi bir alevi gençliği var ve kendilerinden önceki kuşağın miras bıraktığı safları genişletip çizgisinin bekçisi yolunun gözcüsü oldu bundan sonrada gelecek kuşak bu yolun sancağını bir adım ileri taşıyacak ve bu yola bağlı olanlara her kim tokat atmaya kalkarsa yumruk olarak geri dönecektir. BU HERKESCE BÖYLE BİLİNE
ŞAH YARDIMCIMIZ OLA...

aliekber
31-05-2007, 09:01 AM
bence bunun hoşgörüyle alakası yok sünniler yada diyanet hoşgörülü olacaklarsa önce katledilen canlarımızın hesabını verip katliamdan sorumlu olduklarını, yıllardır alevileri ve farklı inançta olanları asimile etmeye çalıştıklarını edebildiklerini sünnileştirip edemediklerini katlettiklerini alevi köylerine cami yapmayı mübah gördüklerini tıpkı emeviler gibi imam aliye bağlı olanları küfürle sialhla kınayıp düşmanlık ettiklerini,HZ. ALİ VE EHLİBEYTİN faziletlerini ömere,osmana, bekire ve hatta çizgiyi aşarak muaviye ve yezide maal ettiklerini onların ehlibeyt kadar faziletli ve ahlaklı olduklarını yalan dolanla insanlara aktaran diyanet önce bu pisliklerini bıraksın ve doğruları açıklasın ondan sonra hoşgörüden bahsetsin.
VE siz kendisini alevi zannedipde alevilik değerlerini hiçe sayanlar sizde en az diyanet kadar alçaksınız sizlerde imam aliye kasap demekle imam caferi sadığa şeriatçı deyip karalamakla camiler bizimdir yada alevilikde inanç yoktur diye açıklamalarda bulunarak diyanet kadar asimilasyon ortağısınız
şimdi gelinen bu süreçte en son yaşananlar ortada bizden önceki kuşak elinden geldiği çabayı sizlere karşı gösterdi asimilasyona seyirci kalmadı köşesine çekildi saflarını ve çizgisini korudu zaten koruyamayanlarda benlliğinden geçti ama artık devirde değişti şimdi aslan gibi bir alevi gençliği var ve kendilerinden önceki kuşağın miras bıraktığı safları genişletip çizgisinin bekçisi yolunun gözcüsü oldu bundan sonrada gelecek kuşak bu yolun sancağını bir adım ileri taşıyacak ve bu yola bağlı olanlara her kim tokat atmaya kalkarsa yumruk olarak geri dönecektir. BU HERKESCE BÖYLE BİLİNE
ŞAH YARDIMCIMIZ OLA...

----------------------------------------

Gözden kaçmaması gereken şu noktayı alıntı olarak vermeyi uygun gördüm öyle ya bazıları okur ama görmez, iki kez okursa görme şansı yükselir veselam...

=hak kulu

Bunu bir iki kez okuyun ki gençliğimizin ne düşündüğünü çözebilesiniz...

Sayın hak kulu can Allah hakkını görsün diyorum kılıcını keskin, sözünü üstün etsin can, senin gibi canalrın varlığı bizleri onurlandırıyor, umutlandırıyor Allah tuttuğunuzu altın ittiğinizi toz buz etsin

comandante
01-06-2007, 02:51 AM
çok güzel farklı kültürlerin birbirleriyle kaynaşması . farklı ibadetleri yaptıkları halde aynı kapıdan , hoşgörüyle çıkabilmeleri .

hak kulu
01-06-2007, 03:34 AM
ali ekber can merak etme gönül çerağımız tutuştu birkere
bu çerağın ateşi münkir munafık nefesiyle sönmez can adresimiz belli buyrun dergamıza gelin

Syd
01-06-2007, 10:26 AM
Konu ne kadar da kişiselleşmiş. Sonuçta herkesin farklı bir düşüncesinin olması normal zaten o nedenle buraya konu açılıyor insanlarda düşüncelerini paylaşıyor. Bence biraz daha saygılı olalım birbirimize karşı.

Bencede çok yanlış cem evi ile caminin bir arada olması. Bilinçli ve sinsice planlanmış oyunların sonuçları bunlar. Sessiz kalındığı için böyle oluyor. Kendimizi savunmanın ve benliğimize sahip çıkmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Lütfen özümüzden sapmayalım.

astokomlu
01-06-2007, 10:41 AM
konunun açılma tarihi 29-09-2006 aylar sonra yazılanlarda ortada..

relaks beyler.. sakin olun.. sakin...

pülümür
01-06-2007, 10:59 AM
:mad:Banada mantıklı gelmedi.Cem evinin üstüne cami yapılması.

Fukara-i Abdal
02-06-2007, 05:07 AM
Bismişah Allah Allah

Canlar Bir Daha soyliyeyim Egerki Bir İnsan Katliam Yaparsa Saten Alevide Olamaz Sunnide Bektşiler Ehlibeyt Degil Ama Ehli Ümmettir Simdi Bir COk Suan Bektaşi Koyunde HAla NAmaz Kılınmaktadır ve bunu Ört bas Edemeyiz Alevi Demek İnsan Ayrımı yapmak degildir Sunni diye Sunni Olan HAkikatı yaşanlar egerki Sunnete Uyuyorsa Katliamda YApmaz bunla sadece acahil ve yobaz olup İslam ve Sunnilik Adı altında yapılan Edepsizlik ve munafıklıktır bunun ne Alevlik ile nede Sunnilik kabul eder Sonra Boyle bir Olay HAkk'a yapılan İbadet Seklinin Ne olursa Olsun Kabul Oldugunu Ve İlahi Kudretin İstemdegi Zaman Hic Bir Seyin Olmayacagını unutmamalıyız Bu Dunya Yalan ve bizlerde Bu dunyada Yuksek bir yer istemiyoruz sadece Hakk'a Ulaşma Çabasındayız Bırakın Dunya da onların olsun MAlda Mülkte HErkes KErbelada ki gibi Sivastaki gibi Zulmun aslında Mazlum ile Muanfıkın Catışması oldugun Ama Alevi ve Sunni adı altında yapıldıgını bunuda ancak bildigimiz halde Hala Kardeşlik dışı 72 Millete aynı gozle bakın manasını Çözememişiz gi bi geliyor ..UNUTMAYIN YOLUMUZ KARDEŞLİK SEVGİ VE MUHABBETTEN GECER NASILKİ HACI BEKTAŞİ VELİ HER KESE KUCAK ACMIŞ BİZDE BUNU DEVAM ETTİRMELİYİZ::
Gerçek Erenler Demine Hü...

aliekber
02-06-2007, 11:02 AM
Bismişah Allah Allah

Canlar Bir Daha soyliyeyim Egerki Bir İnsan Katliam Yaparsa Saten Alevide Olamaz Sunnide Bektşiler Ehlibeyt Degil Ama Ehli Ümmettir Simdi Bir COk Suan Bektaşi Koyunde HAla NAmaz Kılınmaktadır ve bunu Ört bas Edemeyiz Alevi Demek İnsan Ayrımı yapmak degildir Sunni diye Sunni Olan HAkikatı yaşanlar egerki Sunnete Uyuyorsa Katliamda YApmaz bunla sadece acahil ve yobaz olup İslam ve Sunnilik Adı altında yapılan Edepsizlik ve munafıklıktır bunun ne Alevlik ile nede Sunnilik kabul eder Sonra Boyle bir Olay HAkk'a yapılan İbadet Seklinin Ne olursa Olsun Kabul Oldugunu Ve İlahi Kudretin İstemdegi Zaman Hic Bir Seyin Olmayacagını unutmamalıyız Bu Dunya Yalan ve bizlerde Bu dunyada Yuksek bir yer istemiyoruz sadece Hakk'a Ulaşma Çabasındayız Bırakın Dunya da onların olsun MAlda Mülkte HErkes KErbelada ki gibi Sivastaki gibi Zulmun aslında Mazlum ile Muanfıkın Catışması oldugun Ama Alevi ve Sunni adı altında yapıldıgını bunuda ancak bildigimiz halde Hala Kardeşlik dışı 72 Millete aynı gozle bakın manasını Çözememişiz gi bi geliyor ..UNUTMAYIN YOLUMUZ KARDEŞLİK SEVGİ VE MUHABBETTEN GECER NASILKİ HACI BEKTAŞİ VELİ HER KESE KUCAK ACMIŞ BİZDE BUNU DEVAM ETTİRMELİYİZ::
Gerçek Erenler Demine Hü...

----------------------------------------------------

Sayın can iyimser bir yaklaşımdasın bence ki sünnilik bir gelişimin ürünüdür, günümüzde bile hala sünni diyanetle kul hakkı yemekte

50 tane yol olmaz bir yol vardır o da hak imamlarının peşine takılanların yoludur

Maraş, Sivas türü vakalar sünniliğin doğal ürünüdür ve inanç olarak tümden sapmış bir haldedir ki sünni diyanet bile itiraf etti ki hadisi şeriflerine hurafe karışmış...

Ne tür inancın ürünü olduklarını analiz etmeden hüküm veremeyiz ki gün itibariyle elimizde olan verilere göre

azabiliyorlar+ kul hakkımızı yemekteler

Dolayısıyla bu tür iyimser yazılar onların aklamanın girişimi olabilir

İnsanlarla anlaşırız ama inancımızı söz konusu etmeyiz

Sünnilik Allah'ın kabul edeceği bir gelişimin ürünü değildir, hazreti Ali ve EhliBeyt'in çevresinde saf tutanlar doğru yoldadır, ki önderlerimiz sevgiyle anılır dünyaca, onlar zaten ortadalar

zarok
02-06-2007, 12:43 PM

Sayın can iyimser bir yaklaşımdasın bence ki sünnilik bir gelişimin ürünüdür, günümüzde bile hala sünni diyanetle kul hakkı yemekte

50 tane yol olmaz bir yol vardır o da hak imamlarının peşine takılanların yoludur

Maraş, Sivas türü vakalar sünniliğin doğal ürünüdür ve inanç olarak tümden sapmış bir haldedir ki sünni diyanet bile itiraf etti ki hadisi şeriflerine hurafe karışmış...

Ne tür inancın ürünü olduklarını analiz etmeden hüküm veremeyiz ki gün itibariyle elimizde olan verilere göre

Sünnilik Allah'ın kabul edeceği bir gelişimin ürünü değildir, hazreti Ali ve EhliBeyt'in çevresinde saf tutanlar doğru yoldadır, ki önderlerimiz sevgiyle anılır dünyaca, onlar zaten ortadalar

Bu kadar emin olma bence,kimin doğru yolda olduğu mahşer günü belli olacak,o zaman göreceyiz doğruyu batılı.

inanca saygı diye diye dilimizde tüy kalmadı ama yine aynı tas aynı hamam,sünnilik dediğin muhammedin yoludur ve gerçekten sünniliği yaşayan müminler,aleviliği gerçekten yaşadığına inanan birçok insandan daha hayırlıdır,aynı şekilde gerçek aleviliği http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=11658( ki sünnilerin bildiği doğru alevilik 1.kısımdır ) yaşayanlarda birçok sünniden üstündür takva cihetinde,varsa sünnilikte gördüğün yanlış bir taraf,farz,sünnet inanç yanlışı buyur konuş(bildiğim durumlarda yardımcı olmaya çalışayım),yok herşeyiyle doğrudur diyorsan sünnilikle uğraşma,uğraşıyorsan sünnilerle uğraş ama inancından dolayı değil,fiil ve hareketlerini tabiki eleştirebilirsin ancak daha ileri gitmek inancını eleştirmek seni küfre kadar götürür,biraz inancın varsa Allah'a,emin ol iyiliğin için söylüyorum,pek derdinde değilim yani...

SAYGILAR...

Fukara-i Abdal
03-06-2007, 05:52 AM

Bismişah Allah Allah

İşte Can bence Diyorsun Ama bilelimki Ehli Ummet Var yani Sunniliğin En buyk yapısı Ki Hak Katında Ayrım Olmuyacak Sunni Alevi Ayrımını Kimse Yapmadı Ne Veliler nede Erenler...

Can Yol Bir Surek Binbir Simdi HAkikat Aşk ile yaşayan Sunnilerden binlerce Eren Sayabilirm Biri Hz. Uftade Sonra Aziz Mahmut Hüdai yol bir Surek Binbir Onlarda Sunnetten Ehlibeyte ulaşmışlar....

Bunu Sadece Sunniler yapmıyorki Can Kamil Olmayaqn Herkes Yapıyor Emin Ol Ki Mahşer Gunu Ayrım Yapoanlara Neden ikilik yaptınız diyecek BEnce Zalim Ve Zulm Yapoan Bir insan Musluman degil O yuzden ben bu olayları Yapanları Dinzis Goruyorum Hak Ktaında Yaptıkları İbadet MAkbul Olmaz O yuzden NEsimi Gibi İsterlerse Derimi Yuzsunler İnsanlar Birdir Ve İnsan olmayanlar vardır ...

Benlik Yok Cumlesi Bataga Battıysa sende onları Kurtarmalısın Yoksa Anlatmassan Arkanı Donersen O zaman SEnin Bilgin Ne fayda Bazı Kişlerin yaptıklarını Cumlesine yukleyemeyiz.Hangimizi Hatası Yokki.. Ama Kafir olmak BAska ..
Gercek Erenler Demine Hü..

aliekber
03-06-2007, 08:55 AM
Bu kadar emin olma bence,kimin doğru yolda olduğu mahşer günü belli olacak,o zaman göreceyiz doğruyu batılı.

inanca saygı diye diye dilimizde tüy kalmadı ama yine aynı tas aynı hamam,sünnilik dediğin muhammedin yoludur ve gerçekten sünniliği yaşayan müminler,aleviliği gerçekten yaşadığına inanan birçok insandan daha hayırlıdır,aynı şekilde gerçek aleviliği http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=11658( ki sünnilerin bildiği doğru alevilik 1.kısımdır ) yaşayanlarda birçok sünniden üstündür takva cihetinde,varsa sünnilikte gördüğün yanlış bir taraf,farz,sünnet inanç yanlışı buyur konuş(bildiğim durumlarda yardımcı olmaya çalışayım),yok herşeyiyle doğrudur diyorsan sünnilikle uğraşma,uğraşıyorsan sünnilerle uğraş ama inancından dolayı değil,fiil ve hareketlerini tabiki eleştirebilirsin ancak daha ileri gitmek inancını eleştirmek seni küfre kadar götürür,biraz inancın varsa Allah'a,emin ol iyiliğin için söylüyorum,pek derdinde değilim yani...

SAYGILAR...

[QUOTE=zarok;233179][B][FONT="Comic Sans MS"]Bu kadar emin olma bence,kimin doğru yolda olduğu mahşer günü belli olacak,o zaman göreceyiz doğruyu batılı.

Sayın can ben Allah'ın izniyle eminim,
ki izi sürülmüşler her iki taraf için de kimlerdir diye açıkladım, ve Kuran'ın temel ayetlerini nasıl görmezden geldiklerini açıkladım, ki bunu inancın liderleri yaptığını ispatladım daha ne olsun ki?

_Sünni diyanet aracılığıyla kul hakkı yemekteler dedim can, Allah'ın kul hakkını kesin dille redettiğini, men ettiğini Kuran ayetleriyle ispatlıyorum

_Ki türban veya sıkmabaş Allah'ın emridir demek süretiyle topluluk olarak, toptan, tün sünniler Allah'a şirk koşmaktalar , iftira atmaktalar çünkü saçların görünmesinin günah oluşu, veya açık emirle, günah diye gizlenmesi gerekliliği Kuran'da yer almaz ve dayanılan ayetler saçlardan bahsetmez

Kerbela'dan beri tutundukları kulp, lanetli dediklerimize, apaçık azgınlara hazret demeleri, bin yıl boyunca katlimizi helal bilmeleri...

Daha ne yapmaları gerekir ki dinden sayılmamaları için Allah'a şirk bile koşuyorlar ki daha ne olsun ki emin olalım?

sünnilik dediğin muhammedin yoludur ve gerçekten sünniliği yaşayan müminler,aleviliği gerçekten yaşadığına inanan birçok insandan daha hayırlıdır

Yazdıklarımı oku ve hangi yolun Muhammed Mustafa'nın yolu olduğunu bakalım bir daha söyleyebilecek misin çünkü bu çirkin bir iftiradır Muhammed Mustafa'ya

Sünnilik hazreti Ali'nin halifeliğini kabul etmeyip de ordu kaldırıp da savaşmış Ebubekir kızı Ayşe'yi yere göge sığdıramayanların dinidir buna İslam demek için Kuran'i bilgilerden bihaberlik gerek

varsa sünnilikte gördüğün yanlış bir taraf,farz,sünnet inanç yanlışı buyur konuş(bildiğim durumlarda yardımcı olmaya çalışayım),

Evet var bak ne diye Müslüman olamayacaklarımı açıkladım yorumunu bekliyorum

ancak daha ileri gitmek inancını eleştirmek seni küfre kadar götürür,biraz inancın varsa Allah'a,emin ol iyiliğin için söylüyorum,pek derdinde değilim yani...

Hamd ve şükür can inanıp inanmadığım belli mi olmuyor?

Ben değil daha ielri gitmek işin özüne inerim ve Allah beni şirk koşmaktan korur çünkü haddimi bilenlerdenim

Sayın can önce siteyi az birşey turla ve inancımızın nereden gelip nerden gittiğini bir araştır sonra gel konuşmamıza buradan devam ederiz

Bana sünni diyanetin, inanç önderlerinin, şeyhlerin, şıhların, sözü geçen hocaların cumhuriyet içinde sünni diyanet aracılığıyla yedikleri kul hakkımıza ne tür kılıf uydurmuşlar bunu açıkla,

bile bile kul hakkı yemenin İslam'da karşılığı nedir , ne denilir bile bile birilerinin haklarını yiyen topluluklara sen Müslüman mı diyorsun?

Ve açıkla bana Kuran'da olamayanı Kuran'dan bildirmenin karşılığını?

Allah'a iftira atmak mı değil mi?

Allah'a iftira atmayı benimsemiş, babadan oğula bu yalanı devredenlere sen Müslüman diyebilecek misin?

Bana bildirsene hangi Kuran ayeti saçların görünmesini günah diye bildirmiş?

Bana bildirsene saçın tek bir telinin bile sünni sıkmabaş gibi görtünmesini yasaklayan, günahdır diye bildiren hangi ayet var ki?

Kuranda olmayanı Kurandandır diye bildirenlere ne dersin sen şirk koşmak değil mi?

Kendine zararı olamayan bir toplumu gücü yetince katlini vacip bilen inancın adına sen İslam mı diyorsun?

Kuranla uyuşan ayetleri de bildir bilgisizliğimiz giderilsin

Sünniler Müslüman değildir çünkü bu ispatı verilebilen bir gerçektir Allah'a şirk koşup, ifitra atanları, bile bile ve afiyetle kul hakkı yiyenleri, Allah'ın ismini kişisel çıakrları için kullananları İslamdan sayamayız bu yaklaşım bile bizi aslımızdan saptırır çünkü yolun pazarlığı olmaz neyse odur

aliekber
03-06-2007, 09:02 AM

SAYGILAR...

[QUOTE=zarok;233179][B][FONT="Comic Sans MS"]Bu kadar emin olma bence,kimin doğru yolda olduğu mahşer günü belli olacak,o zaman göreceyiz doğruyu batılı.

Sayın can ben Allah'ın izniyle eminim,
ki izi sürülmüşler her iki taraf için de kimlerdir diye açıkladım, ve Kuran'ın temel ayetlerini nasıl görmezden geldiklerini açıkladım, ki bunu inancın liderleri yaptığını ispatladım daha ne olsun ki?

_Sünni diyanet aracılığıyla kul hakkı yemekteler dedim can, Allah'ın kul hakkını kesin dille redettiğini, men ettiğini Kuran ayetleriyle ispatlıyorum

_Ki türban veya sıkmabaş Allah'ın emridir demek süretiyle topluluk olarak, toptan, tün sünniler Allah'a şirk koşmaktalar , iftira atmaktalar çünkü saçların görünmesinin günah oluşu, veya açık emirle, günah diye gizlenmesi gerekliliği Kuran'da yer almaz ve dayanılan ayetler saçlardan bahsetmez

Kerbela'dan beri tutundukları kulp, lanetli dediklerimize, apaçık azgınlara hazret demeleri, bin yıl boyunca katlimizi helal bilmeleri...

Daha ne yapmaları gerekir ki dinden sayılmamaları için Allah'a şirk bile koşuyorlar ki daha ne olsun ki emin olalım?

sünnilik dediğin muhammedin yoludur ve gerçekten sünniliği yaşayan müminler,aleviliği gerçekten yaşadığına inanan birçok insandan daha hayırlıdır

Yazdıklarımı oku ve hangi yolun Muhammed Mustafa'nın yolu olduğunu bakalım bir daha söyleyebilecek misin çünkü bu çirkin bir iftiradır Muhammed Mustafa'ya

Sünnilik hazreti Ali'nin halifeliğini kabul etmeyip de ordu kaldırıp da savaşmış Ebubekir kızı Ayşe'yi yere göge sığdıramayanların dinidir buna İslam demek için Kuran'i bilgilerden bihaberlik gerek

varsa sünnilikte gördüğün yanlış bir taraf,farz,sünnet inanç yanlışı buyur konuş(bildiğim durumlarda yardımcı olmaya çalışayım),

Evet var bak ne diye Müslüman olamayacaklarımı açıkladım yorumunu bekliyorum

ancak daha ileri gitmek inancını eleştirmek seni küfre kadar götürür,biraz inancın varsa Allah'a,emin ol iyiliğin için söylüyorum,pek derdinde değilim yani...

Hamd ve şükür can inanıp inanmadığım belli mi olmuyor?

Ben değil daha ielri gitmek işin özüne inerim ve Allah beni şirk koşmaktan korur çünkü haddimi bilenlerdenim

Sayın can önce siteyi az birşey turla ve inancımızın nereden gelip nerden gittiğini bir araştır sonra gel konuşmamıza buradan devam ederiz

Bana sünni diyanetin, inanç önderlerinin, şeyhlerin, şıhların, sözü geçen hocaların cumhuriyet içinde sünni diyanet aracılığıyla yedikleri kul hakkımıza ne tür kılıf uydurmuşlar bunu açıkla,

bile bile kul hakkı yemenin İslam'da karşılığı nedir , ne denilir bile bile birilerinin haklarını yiyen topluluklara sen Müslüman mı diyorsun?

Allah'a iftira atmayı benimsemiş, babadan oğula bu yalanı devredenlere sen Müslüman diyebilecek misin?

Bana bildirsene saçın tek bir telinin bile sünni sıkmabaş gibi görtünmesini yasaklayan, günahdır diye bildiren hangi ayet var ki?

Kuranda olmayanı Kurandandır diye bildirenlere ne dersin sen şirk koşmak değil mi?

Kendine zararı olamayan bir toplumu gücü yetince katlini vacip bilen inancın adına sen İslam mı diyorsun?

Sünniler Müslüman değildir çünkü bu ispatı verilebilen bir gerçektir Allah'a şirk koşup, ifitra atanları, bile bile ve afiyetle kul hakkı yiyenleri, Allah'ın ismini kişisel çıakrları için kullananları İslamdan sayamayız bu yaklaşım bile bizi aslımızdan saptırır çünkü yolun pazarlığı olmaz neyse odur

zarok
03-06-2007, 12:53 PM
aliekber okadar soru sormuşsun ki,cevaplamak yerine ufak bir hikaye anlatayım.Cevaplarınıda emin ol kendin bulursun zaten...Gece uykusuz kalmaya,birşeylerin içini kemirmesine,Allah'ı aramanın ne güç bir iş olduğuna,yaptığın her işe onu katmaya ne zaman muktedir olursan bil ki cevabı kendin bulacaksın...Yine de saygı ve sevgilerimi eksik etmiyorum senden :o yanlış anlama:.:

HAYIR ve ŞER GİZLİDİR.. ANLAYAMAYIZ

Bir zamanlar Afrika'daki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı. Kral, daha çocukluğundan itbaren arkadaş olduğu, birlikte büyüdüğü bir dostunu hiç yanından ayırmazdı. Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü.
Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. İster kendi başına gelsin ister başkasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi:
"Bunda da bir hayır var!"
Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı ve kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın baş parmağı koptu. Durumu gören arkadaşı her zamanki her zamanki sözünü söyledi:
Kral acı ve öfkeyle bağırdı: "Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu?" Ve sonra da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı.
Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu.
Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini, ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki, kralın başparmağının olmadığını farkettiler. Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla, kralı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler.
Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir bir anlattı. "Haklıymışsın!" dedi. "Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış. İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum.Yaptığım çok haksız ve kötü birşeydi."
"Hayır" diye karşılık verdi arkadaşı. "Bunda da bir hayır var."
"Ne diyorsun Allah aşkına?"
diye hayretle bağırdı kral. "Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir."
"Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi?" Ve sonrasını düşünsene?

Ne anlarsın bilmem ama sabır ve Allah'a güven en temel şarttır.Senin ve benim hayatım elbet kusursuz değil,elbet yanlışlarımız war ancak gerçekten ölümden korkmadığımız zaman toprağın altına giripte havasız,ışıksız kalmaktan korkmadığımız zaman bil ki yaşamayı öğrenmişiz demektir.Eğer sen bunları başardıysan sana biat etmeye hazırım tabi banada öğretmen koşuluyla...

aliekber
03-06-2007, 07:06 PM
aliekber okadar soru sormuşsun ki,cevaplamak yerine ufak bir hikaye anlatayım.Cevaplarınıda emin ol kendin bulursun zaten...Gece uykusuz kalmaya,birşeylerin içini kemirmesine,Allah'ı aramanın ne güç bir iş olduğuna,yaptığın her işe onu katmaya ne zaman muktedir olursan bil ki cevabı kendin bulacaksın...Yine de saygı ve sevgilerimi eksik etmiyorum senden :o yanlış anlama:.:

HAYIR ve ŞER GİZLİDİR.. ANLAYAMAYIZ

Bir zamanlar Afrika'daki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı. Kral, daha çocukluğundan itbaren arkadaş olduğu, birlikte büyüdüğü bir dostunu hiç yanından ayırmazdı. Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü.
Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. İster kendi başına gelsin ister başkasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi:
Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı ve kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın baş parmağı koptu. Durumu gören arkadaşı her zamanki her zamanki sözünü söyledi:
Kral acı ve öfkeyle bağırdı: "Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu?" Ve sonra da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı.
Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu.
Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini, ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki, kralın başparmağının olmadığını farkettiler. Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla, kralı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler.
Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir bir anlattı. "Haklıymışsın!" dedi. "Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış. İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum.Yaptığım çok haksız ve kötü birşeydi."
"Hayır" diye karşılık verdi arkadaşı. "Bunda da bir hayır var."
"Ne diyorsun Allah aşkına?"
diye hayretle bağırdı kral. "Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir."
"Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi?" Ve sonrasını düşünsene?

Ne anlarsın bilmem ama sabır ve Allah'a güven en temel şarttır.Senin ve benim hayatım elbet kusursuz değil,elbet yanlışlarımız war ancak gerçekten ölümden korkmadığımız zaman toprağın altına giripte havasız,ışıksız kalmaktan korkmadığımız zaman bil ki yaşamayı öğrenmişiz demektir.Eğer sen bunları başardıysan sana biat etmeye hazırım tabi banada öğretmen koşuluyla...

----------------------------------------------

Sayın can elbette her bir olguda bir hayır vardır ve bunu bilmek için faraza hikayelere gerek yok Kuran'ın kehf süresini okumak yeterlidir : Musa aleyselam ve Hızır aleyselam'ın yol alışı her şeyi kendi başına açıklar

Yazdıklarımın hiç birine cevap yazmamışsın can sünniler şirk koşuyor kitaba demişim ki bunu topluca, inançları gereği yapıyorlar demişim olgu budur

Cevap verebiliyorsan şirk koşmalarına , Allah'a iftira atma olgularına cevap ver

Alıntı:zarok

=aliekber

Temel çürük demişim can bunu kaçırmışsın

=aliekber

Ben sünniliğin içinden çıkabilmiş bir kaç vakadan bahsetmiyorum toptan inancı irdeliyorum

Cevap verebiliyorsan bunlara cevap ver can

aşkı muhabetle...

hatayi
17-01-2008, 03:58 AM

http://64.233.183.104/search?q=cache:vtXz9MJkECEJ:www.bektasi.com/modules.php%3Fname%3DNews
şuraya tıkla aleviler nasıl asimile ediliyor..caminin girdiği bir köy zamanla asimilasyona açıktır.tarihtede böyle olmuştur..