:
Alevi olduğunu saklamak doğrumu sizce?
Papatya
28-09-2006, 02:12 AM
Sizce canlar çevreden alevi olduğumuzu saklamak doğrumu? Yalnışmı?
Bu soruyu sorma amacım bir arkadaşımın alevi olduğunu çevresinden saklamsından dolayı nedeni sorduğumda ise "bir sürü soru soracaklar kimseye açıklama yapamam" diyor.
Sizce bu doğrumu?....Paylaşmak istedim
Düşünce ve fikirlerinizi bekliyorum canlar..
Bu arada benim fikrim kesinlikle saklamamak Alevi olmakten gurur duyarım neden saklayayımki.Soru soracak olanlar da cevaplarını alırlar benden...
GuLSaH
28-09-2006, 02:16 AM
Yerine göre söylememek olabilir.
ama şuda var ben aleviyim diye durup duruken ortaya çıkmakda olmaz.
nasıl ben sünniyim diye durup dururken denemeyeceği gibi
ancak
ALEVİMİSİN? diye soranlara kendimi asla saklamadım ve saklamamda
ama durup dururken ben aleviyim de demem.
ali rıza sever
03-10-2006, 07:53 AM
canlar bu cok önemli bir konu çükü insan kendini ifade emesinin temeli yada kökeni varlığının bir temele dayatmasıdır ama ne yazıkki bilgisizlik insanın kendini ifade edememenin nedenlerindir çünkü sorulan soruların cevabını verememenin ezikligini yaşar insan
sonuçta bir kişinin kendini saklaması yada ifade edememesi tamamı ile bilgisizlikten oma ne lursa olsun kendisini saklamamalıdır
ve ALEVİ olduğunu söylemelidir bu onu dahada özel yapar
MUCALEDE ETMEDEN KAZANILMAZ
nazan
03-10-2006, 10:39 AM
valla hiç bir zaman saklamadım.. hatta din sosyolojisi dersindede çıkıp aleviliği anlattım... alevi olduğumu bilmeyen tek bir arkadaşım yok... yolumu saklamayı aklımın ucundan bile geçirmem...
Dostluk
05-10-2006, 04:36 PM
Saklamamalı ki saklamak hata.Eğer kültürünü görmezden gelirsen fikirlerini söylemezsen sadece kapı arkalarında Alevi'yim dersen.Senin kimseye hayrın olmayacak.Tabiki gögsünü gere gere söylemeli ve kültürünüde herkesle paylaşmalı.Paylaşmalı ki yobazlaşmış insanlar hata yaptıklarını birilerinden öğrensinler.Ben Alevi değilim ama olsaydım bağıra bağıra söylerdim ve bundan son derece mutlu olurdum.
zeynel_can
05-10-2006, 09:15 PM
hic bir yerde saklamadım gerekte duymadım gururla heryerde soyluyorum
erenoglu
05-10-2006, 09:40 PM
sevgili canlar, ben kendi alevi oldugumu bugüne kadar saklamadim,saklamama da gerek yok,fakat biz kendi yolumuzu, inanc ve ibadetimizi iyi bilmeliyiz, cünkü ister istemez kendimizi bir tartismanin icinde buluyoruz. özelikle cemi iyi bilmemiz lazim,sonra ilk sorulan sorular: camiye neden gitimiyorsunuz, neden namaz kilmiyorsunuz,neden haca gitmiyorsunuz,neden ramazan orucunu tutmuyorsunuz,kusura bakma ama, tabi ben inanmiyorum ama sizde mum söndü varmi gibi sorularla karsilasiyoruz.tavsan eti neden yemiyorsunuz,vs sorular. onun icin bizler kendimizi cok iyi gelistirmemiz gerek aleviligi iyi bilmemiz gerek. cami, namaz, hac, oruc,kirklar cemini cok iyi bilmemiz lazim ki tartismadan saglam bir sekilde hakli olarak cikalim.
saygilarimla
erenoglu
simge
06-10-2006, 03:34 AM
sevgili canlar, ben kendi alevi oldugumu bugüne kadar saklamadim,saklamama da gerek yok,fakat biz kendi yolumuzu, inanc ve ibadetimizi iyi bilmeliyiz, cünkü ister istemez kendimizi bir tartismanin icinde buluyoruz. özelikle cemi iyi bilmemiz lazim,sonra ilk sorulan sorular: camiye neden gitimiyorsunuz, neden namaz kilmiyorsunuz,neden haca gitmiyorsunuz,neden ramazan orucunu tutmuyorsunuz,kusura bakma ama, tabi ben inanmiyorum ama sizde mum söndü varmi gibi sorularla karsilasiyoruz.tavsan eti neden yemiyorsunuz,vs sorular. onun icin bizler kendimizi cok iyi gelistirmemiz gerek aleviligi iyi bilmemiz gerek. cami, namaz, hac, oruc,kirklar cemini cok iyi bilmemiz lazim ki tartismadan saglam bir sekilde hakli olarak cikalim.
saygilarimla
erenoglu
Değerli erenoğlu can,
Alevi oduğunuzu saklamanız için hiçbir neden yok.Size yukarda belirttiniz soruları soran insanların önce kendi inancını sorgulaması gerekir.Bu tür soruları soran kişiler iman konusunda ve insanlık anlayışında yeterli bilgiye sahip olmayan halk arasında ham insan dediğimiz kişilerdir.Bunları dikkate almamak gerekir.Onlarla tartışmak yerine alevilik ve inançlar konusunda bilgisiz olduklarını vurgulamak gerekir.İnsanın inancının doğruluğunu yalnız Allah sorgular, kişilerin buna hiçbir dinde yetkisi yoktur.İnsanlar birbirini Allah adına yargılayamaz ve sorgulayamaz.Saygılar sevgiler
ali_evi_44
06-10-2006, 03:37 AM
tabiki saklamadım...Hatta tesettürlü arkadaşlarımın yanında sürekli yolumuzdan bahsediorum....
Zaten aleviliğini saklayan insanlardan da hiç hazzetmiorum,bu annemde olsa babam da olsa;)
yolcu_58
06-10-2006, 03:46 AM
alevi olmaktan gurur duyuyorum hiç bir yerde de saklamadım alevi oldugumu
Serden_
06-10-2006, 03:52 AM
birşey saklanmayacaksa daha doğrusu saklanmaması gerekiyorsa bunlardan biri Aleviliktir..saklamadım saklamam da..
Diyar
06-10-2006, 04:15 AM
Bende hayatta Alevi oldugumu ne sakladim nede Saklarim! Hatta kendim söylerim alevi oldugumu! Bu sorunun sorulmasini bile beklemem. Ben almanyada yasiyorum ve inanin canlar Almanyada inanilmaz ayrim yapiliyor; bu yüzden ben bastan söylerim, eger benimle arkadaslik kuracaklarsa Beni oldugum gibi kabul etsinler diye! Sevgilerimle!
erenoglu
06-10-2006, 04:51 AM
Değerli erenoğlu can,
Alevi oduğunuzu saklamanız için hiçbir neden yok.Size yukarda belirttiniz soruları soran insanların önce kendi inancını sorgulaması gerekir.Bu tür soruları soran kişiler iman konusunda ve insanlık anlayışında yeterli bilgiye sahip olmayan halk arasında ham insan dediğimiz kişilerdir.Bunları dikkate almamak gerekir.Onlarla tartışmak yerine alevilik ve inançlar konusunda bilgisiz olduklarını vurgulamak gerekir.İnsanın inancının doğruluğunu yalnız Allah sorgular, kişilerin buna hiçbir dinde yetkisi yoktur.İnsanlar birbirini Allah adına yargılayamaz ve sorgulayamaz.Saygılar sevgiler
sevgili simge can,gercekten bazen kendinizi öyle bir tartismanin icin de buluyorsunuz ki beklemediginiz bir anda, ne yapacaginizi dahi düsünemiyorsunuz.ister istemez cevap vermek zorunda kaliyoruz . bu acidan kendimizi gelistirmemiz lazim diyorum can.
saygilar
*Can*
06-10-2006, 05:02 AM
Sevgili dostlar neden saklama gereği duyalım?
Veya durduk yere neden çıkıp ben Aleviyim naraları atalım?
Tamamen kişisel iradeye bağlı bişey.
İster söylersiniz isterseniz hal ve hareketlerinizle,çizginizle belli edersiniz.
Saygılar...
destroyer
06-10-2006, 05:13 AM
Her yerde bahsetmek doğru olmamakla beraber gizlemeninde doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü insan savunduğu değerleri arkasında durduğu düşünceleri hiçbir suretle saklamamalı....Saygılar!
akmesem
02-11-2006, 06:41 AM
Aklı selim insanlarız.Değerlerimiz var,inançlarımız var.Bizler söylenmesi gereken her yerde,sorulan her soruda,gerek duyulan her yerde sesimizi yükseltip Aleviyiz deriz.Saklanacak hiç bir şey yok.
Ayrıca; şunuda anlamıyorum.Bazılarımız,Nasıl Sünniler durduk yere ben Sünniyim demiyorsa,bizlerde durduk yere ben Aleviyim dememeliyiz diye yorumlar yapıyor..Bu laf sizce de garip değil mi? Bir Sünni zaten ben Sünniyim demez.Bunu sadece Alevi olarak bizler deriz.Çünkü tarihte ezilenler hep bizler olduk.Geçmişe bakarsak yaşadığımız acılardan ve ezilmelerden dolayı zaman geldi sakladık zaman geldi haykırdık Aleviyiz diye.Sünniler neden böyle bir şeye gerek duydun ki hayat bile Sünni yönetimde idare ediliyorken...Gerek var mı sizce...
sivasliCEM
02-11-2006, 07:02 AM
saklama gereği niye duyalımki bizi kabul eden böyle kabul eder etmiyennde yolu açık;) zati belli ederiz söylemesekte hal ve hareketlerimzden *Can* kardeşin dediği gibi.
Firtina
02-11-2006, 07:18 AM
Özünü sakliyan kisiligini saklar bence, bilgisizliginden cevap vermekten korkuyora Forumlarda o kadar acik ve net yaziliyorki Alevilik cikartip versin arkadasimiz.
kemalay
02-11-2006, 07:28 AM
bence değil ben rahatça kimliğimi söyleyebiliyorum ama bazen karşı göüşteki bir kişinn yanında alevi olduğumu söylemiyorum konuyu aleviliğe getiriyorum o kişinin aleviler karşısındaki düşüncellerini öğreniyorum
Adnbaran
02-11-2006, 09:01 AM
bence doğru deyil saklamamiz gerekiyor nekadar çoğunluk olduğumuzu görmeleri lazim
Alihanlı
02-11-2006, 09:05 AM
hiçde saklamam,zülfikarımda devamlı boynumda,beni seven böyle sevsin sahte dotlara ihtiyacım yok.
JmB CooL
02-11-2006, 08:49 PM
İstesemde saklayamam nereye gitsem belli oluyorum :)
Saklama ihtiyacıda duymuyorum :)
ibo_eren
03-11-2006, 06:30 AM
bizim sınıfta bir çocuk din dersi aleviler peygamberimiz hz ali diyorlar dedi ben din hocasına karşı çıktım hocanın sözünü kestim bu laf bizemi dedim hatta bir kaç alevi arkadaşlarımda bana katıldı hoca şuydu buydu kapattı konuyu ama cocuğu dövecektim
hiç bir zaman aleviliğimi saklamam aleviliğimle gurur duyarım
kızılırmak
03-11-2006, 06:48 AM
neden saklansınki hiç ir yerde saklamadım saklamamda.Alevilik gurur verici bir durum.Mahsuni Şerif bir türküsünde ben Alevi olamamki demiş.Alevi toplumu olarak Alnımız ak,başımız dik...
yolcu_58
03-11-2006, 12:56 PM
kesinlikle alevi oldugumu saklamadım saklamam da arkadaşlar aslını inkar eden kafirdir ya neysem oyum
saygılar
yolcu_58
04-11-2006, 11:39 AM
canlar alevılık denılmeyle olun muyor yakın cev remden bı örnekle yazayım size
bizim bi komsumuz var bunlar ramazan orucunuda tutuyorlar bir kızları bir ogullarıvar kızları okumuş ögretmen olmuştu okuldan biriyle tanışmış vede evlen dıler bekarken sade modern bi giyim tarzı vardı evlen dimeslegını bıraktı vede birgün bigeldıkı kapan mış deyım yerınde çarşafa girmiş ogullarıda ögretmen oda bıkızla evlen di kız modern giyimli lakin ailesi sünni tabi bubizim alevi aile
dünürlerinden alevi olduklarını saklamış bizde yakın komşularıyız ya bide bize dedilerki cocuklar buraya gelin ce lütfen alevi oldugumuzu söylemeyın dıye bizi tembıhlıyorlar bekarken yakın arkadaşımız olan buinsanlar aleviolduklarını söyleriz korkularından bizden uzaklaş tılar şimdi bunların hepsi aleviolsalar ne olur saklasalar neolur ben böyle bir alevilik istemem böyle lerinede alevi diyemem aslından geçmişinden korkan utanan ların ben insanlıgından bile
şüpe duyarım bırakın alevılıgıni alevi aileden dogdu diye alevi olun maz alevilii
için de yüregin de beynin de kabul edip gururla alevi oldugunu söyledigi sürece aleviolunur deve kuşu gibi kafasını kuma gömen lerden alevi olmaz söylemesin lerde zaten
saygılar
Sürgün_24
04-11-2006, 10:32 PM
Alevi oldugumu asla saklamadım , alevi oldugumu soran herkese söylerim çekinmeden..Bence saklanmaması gerekli açıkyüreklilikle söyleyebilmeliyiz görüs ve düşüncelerimizi , ne oldugumuzun bilinmesinde bir sakınca oldugunu düşünmüyorum..Sonuçta ben karşı görüşe nasıl saygılıysam aynı tepkiyi oradan da beklerimm..Saygı göstermeyende kendi bilir..;)
Ama şuda varki bazen öyle durumlar dogar ki aleviligini saklayan insanlar olabilir onlarıda kınanamamak lazım diye düşünüyorum , çünkü hani derler ya başına gelmeyen bilemez..Sakladıklarına göre geçerli nedenleri mutlaka vardır..(( Tabi keyfi gizlilikten bahsetmiyorum..İş,ev vs gibi ciddi nedenler yüzünden rahat bir yaşam sürüp dışlanmak istemeyenler bir nevi kabullenilebilir ama onun harici asla.. ))
selamibasar
04-11-2006, 11:35 PM
sevgili kardeşim gülşah insanların kendi durumlarını gizlemesi bence kendine olan güvensizliğinden insanların kendine güvenmeleride hangi konuda olursa olsun bilgiden geçer bilgili insan alevi olduğunu gizlemez bilgide emekten geçer insanlar her alanda olduğu gibi emeksiz beleş yaşamaya alışmışlar sizin arkadaşınız biraz kendini yorsa sanırım sizingibi düşünecek teşekkürler
erenoglu
04-11-2006, 11:39 PM
bizim sınıfta bir çocuk din dersi aleviler peygamberimiz hz ali diyorlar dedi ben din hocasına karşı çıktım hocanın sözünü kestim bu laf bizemi dedim hatta bir kaç alevi arkadaşlarımda bana katıldı hoca şuydu buydu kapattı konuyu ama cocuğu dövecektim
hiç bir zaman aleviliğimi saklamam aleviliğimle gurur duyarım
sevgili ibo-eren can. bizim ülkemizin en büyük sorunlarindan birtanesi de, egitimcilerin egitim alanlara yanlis bilgiler vermesidir. bu yüzdende böyle tartismalara tanik oluyoruz malesef. düsünün öyle bir ögretmenin yetistirdigi sünni ailelerin cocuklari ,alevilere hangi gözle bakarlar. sen farkli oldugun icin karsi cikmissin iyi de yapmissin. herhalde dayina cekmissin.
kucak dolusu sevgiler.
erenoglu
erenoglu
04-11-2006, 11:45 PM
degerli canlar ben hic bir zaman alevi oldugumu saklamadim. ve alevi oldugumdan utanmadim. cünkü ben Allah Muhammed Ali diyenlerdenim, Ehl_i Beyt sevgisini kalbinde tasiyanlardanim, cünkü ben 12 imamlarin yolundan gidenlerdenim, duvara karsi secde etmeyip, tipki melekler gibi insana secde edenlerdenim, aleviyim, kizilbasim gurur duyuyorum.
saygilarimla
Yelizn
04-11-2006, 11:57 PM
Alevi oluşumu hiçbirzaman saklamadım..Aslında ben şanslıyım.Alevi insanının fazla olduğu bir mahallede oturuyorum. Bu nedenle pek sıkıntı yaşamıyorum. Ama bakıldığında benim kadar şanslı olmayanlar var..Mahallesinde, okulunda, işyerinde saklamak zorunda olan insanlarımız mevcut, ve bunları acımasız bir şekilde eleştirmek çok doğru değil bence..Şartları ve durumları mutlaka düşünmek gerek..Bu durum hepimizin başına gelebilir. Alevi olmam, Alevi aileden olmak bana gurur veriyor..
Sevgiyle
Mustafa Kemal
05-11-2006, 12:02 AM
Yaşamının her alanında saklamak zorunda kalmadım.Alevliği hayatımın her alanında uygulayan bir insanım:) Buna bağlı olarakta saklamam.Lakin girdiğim topluluklrada onlar zaten bu durumu farkederler.
Öncelik iyi bir insan olmaktır.Alevi veya sünni olmak kişiyi içsel mutluluğu sağlarken bunu dışa yansıtıp davranış olarak uygularsak o zaman insanlığımız daha güzel olacaktır.
1500 kişilik Sivas Endüstri Meslek Lisesi'nde 15 Alevi öğrenci vardı:)Bizler hemen fark ediliyorduk.Eğitim hayatım boyunca saklama gereği duymadım ama bağıra bağırada Aleviyim de demedim:)Bunu Benlik duygumu ön plana çıkarmamak için yaparım.
Alnımızda yazıyor herhalede:D
~EsMa~_60
05-11-2006, 08:49 AM
alevi olmakdan gurur duyuyorum ve hicbir yerdede saklamam alevi oldumu.
alevilik önceden gizlenmisdi son 10-20 senedir aleviler ortaya cikmaya basliyor düsüncelerinizi söylüyorlar. önceden horlanmislardi aleviler.
alevi oldunu söyleyince sanki bi canavar görmüs gibi davraniyorlar.
insan insandir ister ALEVI ister SÜNLI olsun.
ALEVI OLMAKDAN GURUR DUYARIM HER YERDE´DE SÖYLERIM ALEVI OLDUMU GIZLENCEK BIRSEY DEGIL ALEVILIK ONUR VERICI
Bektaşünal
05-11-2006, 09:11 AM
saygilarimla
erenoglu
Sevgili Bektaş abimin düşüncelerine katılıyorum aleviliği zaten saklamaya gerek yok ama onu yaşamak lazım önce.Kendimizin bilgi sahibi olması gerekirki sünni arkadaşlarıda bilgilendirelim.Yüzyılların yalan ve iftiralarını yok edip ,yeniden bu topraklarda doğru islamı yaşatalım.
Seyhan
05-11-2006, 09:19 AM
valla saklamayı hiç düşünmedim saklamamda..
Barışylçn
29-11-2006, 08:07 AM
valla saklamayı hiç düşünmedim saklamamda..
....pir sultanım şu dünyaya .....
.....dolu geldim dolu benim...
...bilmeyene söylüyorum ..
...ben aliyi seviyorum..
...ben aliyim ..aleviyimmm..hiç kimsedende saklamamm..
..............sorduklarında önce insan olmayı dile getiririm daha sonra da alevi olduğumu söylerim..çokta başıma geldi..alevi misin sorusuyla karşılaşmak..ama çekinmeden söylerimm..insan aslını inkar etmemeli........
insanlar kırmızı güllerin peşinde koşarken ayakları altında ezilen papatyaların farkına varmazlar
stalwart
29-11-2006, 10:04 AM
hiçbir zamn hiçbir yerde aslımı saklamadım, saklamamda...
solcu_gamze
18-01-2007, 07:25 AM
Bu Içinde Bulunulan Duruma Bağlidir Bence...
solcu_gamze
18-01-2007, 07:27 AM
Bu Içinde Bulunulan Duruma Bağlidir Bence... DURUMDAN DURUMA DEĞİŞEBİLR...MESALA BEN BAZI DURUMLARDA HİÇ SAKLAMA, BAZI DURUMLARDA SADECE SEZDİRİRİM AÇIKÇA SÖLEMEM YANİ..
nurcanuludag
18-01-2007, 07:31 AM
aynen katılıyorum.
celal
18-01-2007, 11:41 AM
sevgili canlar çalıştığım firmada 200 kişiye yakın elamanın içinde sadece 3 aleviyiz ve bizim alevi olduğumuzu bilmeyen yoktur.insanlar bizlerle iyi geçiniyorlar ancak ramazan ayında bazen ters ters bakanlar oluyor.normal hayatta ise hiç saklamadık hatta istanbula ilk geldigimizde, erzincanlı komşularımız kendilerini saklıyorlardı. bizden cesaret alıp onlarda gizlemediler alevi olduklarını. saygılar
pirbaba
18-01-2007, 10:48 PM
ALEVİLİK:::satmak ya da almak değildir, paylaşmaktır.
insanları milletlerine,dinlerine,renklerine göre ayırmak değildir, farklılıkları zenginlik olarak görüp beraberce yaşamaktır.
savaş değildir, tüm dünyada barıştır.
insanı insan oldugu için sevmektir...
ben burda saklanacak bişey görmüyorum gururluyum o kadar...
Karşidakiler Kim Ki? Neden Saklayacağim!! Biz (rad) Hz.ali Nin Yolundan Geliyoruz Aslaniz Yani!!! çakaldan Ne Diye Korkalim!
şunu Da Belirteyim.benim Bu Açik Yürekliliğim Sayesinde Kimseden Korkmamla En Iyi Arkadaşlarimda Taban Tabana Zit Olduğum Kişiler Olmuştur.ya Adamlarla öy Le Bir Tartişiyoz Ki Ama Hakaret Yok! Benim En Iyi Arkadaşlarim Oluyor Ayni Zamanda Bu Kişiler .çok Ilginç
hak kulu
31-05-2007, 08:23 AM
ne olursa olsun ben alevi olduğpumu ALİNİN yolunun kurbanı olsuğumu saklamam ve saklamadımda ölene kadarda saklamayacağm bence saklayanlarda saklamasın çünki biz utanılacak yada saklanılacak bir inanca sahip değiliz aksine bizim inancımız saklanmayıp anlatılacak anlatıldıkca güzelleşecek ve büyüyecektir.
captive_62
31-05-2007, 01:15 PM
ya ne saklıcam ki alevi olmak suçmu üniversite öğrencisiym ve okulda beni tanıyan insanlar çok hepside tuncelili ve alevi olduğumu bilrler aslımı hiç biir zaman inkar etmem ben buyum kabul etselerde etmeselerde..
ilerici
01-06-2007, 07:26 AM
Benim kız arkadaşımda alevi bunu herkesten gizliyo zaten bende haspelkader öğrendim, saklamaması için elimden geleni yaptım ama saklıyan saklıyo saygı duyuyorum. Ama bence saklamaması lazım!
captive_62
01-06-2007, 07:33 AM
saklamak utanmak demektir bizim utanacak hiç bi seymiz yok sonuna kadar ALEVİYİM ALEVİYİM ALEVİYİM
Parpali
01-06-2007, 07:36 AM
saklamak bence çok tuaf bir durum alevilik saklanacak bir durum değil hatta her yerde göğsünü gere gere gurur duyularak sölenebiliecek bir söz....
saklamak? kimden saklıcamki sivasta bizi yakanlardan mı? yoksa maraşta tüyü bitmemiş yavurcakları katledenlerdenmi?
o yobazlara inad bağırırdım ben olsam Aleviyim diye....
pegasus
01-06-2007, 07:49 AM
alevi olduğu kimseden saklamadım saklamamda bence insan olduğu gibidirr
özlemh
01-06-2007, 07:57 AM
Alevilikte saklı gizli birşey yoktur,alaviliği sakalmakta bence yalnış bir davranıştır.Benim alevi olduğumu herkes bilir,hatta yeri gelsede söylesem derim.insanların benim ne olduğumu bildiklerini bilmek beni rahatlatır.
Emrahcan
02-06-2007, 06:36 AM
sevgili dostlar ben özümü saklarsam ne anlamı kaldı özünü saklıyan insan lütfen aleviyim diye geçinmesin.
kızılgül
02-06-2007, 07:40 AM
ben bir itirafta bulunmak istiyorum... iki üç seneye kadar saklıyodum alevi olduğumu ama alevimisin diye sorduklarında kesinlikle hayır değilim demedim dememde sadece cvp vermiyodum bunun nedenide annemin gençliğinde yaşadığı olaylardı kendine bilen açık sözlü bir kadındır annem okul çağında hiçbir zaman saklamamış alevi olduğunu hep savunmuş arkasında durmuş yapılan karalamalara açıklık getirmiş ama bir gün evlerini taşlamışlar ertesi gün bi kaç kişi kapıyı zorlayıp içeri fln girmişler anlıycağınız çok zor günler geçirmişler ve taşınmak zorunda kalmışlar annemin üzerinde hala bu yaşadıklarının korkusu vardı o yüzden herkesin içinde söylememi istemiyordu bende onu kıramadığımdan sustum hep tabiki yakın çevrem biliyodu.. ama artık annem büyüdüğümün farkına vardı :) şimdi ünide okuyorum ve herkes bilir alevi olduğumu tabiki bir sürü soru soruyolar ama hepsinde cevabınıda alıyolarr şimdi içim çok rahat çok daha huzurlu ve mutluyumm :)
rojda62
02-06-2007, 07:54 AM
heryerde alevi oldugumu gururla söylüyorum bundan bi rahatsızlıkta duymam isteyen istedigini sorsunn cevabını alır susarlarr özümü kimseden saklamam... gururlada boynumda kılıcımı tasırım...
jaramılali
02-06-2007, 08:57 AM
Alevilik benim özüm saklamak ne kelime hiç bir zaman bazı canlar şöyle bir not düşmüşler( her yerde degil) diye zaten kimse eline beyaz mendil alıp heyyyy ben aleviyim deyep meydan arşınlamaz bana sorulmasına fırsat vermeden sölerim saklama gereği duymadım hep en başta söylediğim kelime Aleviyim demek oldu
Saygılar
Alagül
02-06-2007, 09:16 AM
Hic bir yerde saklamadim(gerek duydugum zamanlarda), gurur duydum, onur duydum, böylesine cagdas bir inanca ait oldugumdan dolayi. Neden saklansin kii. Kaldiki kimileri demis gelecek sorulardan dolayi saklaniyor. Kimin ne haddine, inanc kisiseldlir, hic kimsenin yargilama, sorgulama sinirlari icerisine girmezz. Ve kaldiki hic kimseye aaciklama yapmak gibi bir zorunlulugum da yok
captive_62
02-06-2007, 09:23 AM
Aslimi Inkar Etmem Edenide Sevmem... Neysem Oyumdur..
eray84
02-06-2007, 11:01 AM
merhaba dostlar..hiç bir zaman hiç bir yerde her ne sebep olursa olsun saklamadım.. her seferinde büyük bi gurur ile söylemisimdir.. özüm neyse sözümde odur..
türkügözlüm58
05-06-2007, 12:40 AM
Hiç bir şekilde alevi olduğumu saklamadım saklamam da çünkü saklanılcak birşey değil..Alevi olduğum için gurur duyuyorum...
MeLekk
05-06-2007, 01:11 AM
saklamam :)beni bilen bilir....ÖZÜM SÖZÜM NEYSEM OYUM1:6
bizim için yanlış düşünenleri kınıyorum,bizde yalan yoktur ne sorarlarsada dosdoğruyu bizden duyup yanlışları düzelte bilirler......yeterki gerçekleri özümsesinler:icon_kotz:
yeliz_34
05-06-2007, 01:20 AM
kesinlikle yanlış...saklayan insan çok ama ben buna çok karşıyım neden özümüzü saklayalımki bizi bu duruma getiren onlar utansınlar.ben herzaman ve her yerdede sölerim ben aleviyim kardeşim bunu saklamam bişe diyen varsa çıksın karşıma derim..hz alinin o güzelliğini bana vadettiği bu doğru yolu niye onlardan saklıyayımki....
yeliz_34
05-06-2007, 01:37 AM
ASLIN İNKAR EDEN BİZDEN DEĞİLDİR...
Ali_kaya
09-06-2007, 04:22 AM
asla saklamam ve gerekte duymam bizler ALLAHIN YARATICI
MUHHAMMEDIN PEYGAMBER VE HZ ALİNİN VELİ OLDUGUNA GONULDEN İNANMIS KISILERIZ NEDEN SAKLAYACAKMISIM
captive_62
09-06-2007, 04:25 AM
saçmalık bence.. o zaman insan olduğunuda saklasın..
devrimci.genc
09-06-2007, 09:17 AM
öncelikle herkes aleviliğin ne olduğunu tam olarak bilseydi alevi olmadıklarından dolayı pişman olurdu. bir kişi alevi olduğunu iddaa ediyorsa ve aleviliğin ne olduğunu bilmiyorsa yani çewresinden gelen soruların tümüne cvp veremiyorsa değil çewresine kendisine dahi alevi olduğunu sölemesin. çünkü alevilik bu değildir. aleviyim diyen özünü, sözünü, dorusunu, yanlışını, kültürünü, kimliğini, tarihini vs. bilmek zorundadır.
katılmayan olabilir yinede saygı duyarım.
roseee
16-06-2007, 07:38 AM
ben birzamanlar saklamak zorundaydım cunku cevremdıkı tum insanlar sunluydu ve aleviligi sevmezlerdi benim gecimim onlarınn sayesınde oldugu için pek ses cıkarmadım aleviyim demedım ama alevimisin diye soruldugunda hep aleviyim dedim kacmadım aleviyim demekten.... simdilerde ise cevrem degişti artık aydın insanlarlayım o insanlarla işim kalmadı artık her girdigim ortamda hemen aleviligi anlatıp koruyorum...
sveydele
16-06-2007, 08:09 AM
nerde olursam olayım alevi olduğumu hiç saklamadım her yerde gururla söyledim...ve her zaman da söylerim..
Yagmurtanesi
16-06-2007, 09:04 AM
insan sadece utanacagı seyleri saklar alevilik gurur duyulacak bişey saklanacak birsey oldugunu düşünmüyorum saklamadım saklamamda
nil52
16-06-2007, 10:41 AM
ne saklıcam yaa gurur duyarak solerim tabikidee ....
onlar nasıl böbürlenerek solüolarsa bende ole solerim ..
ama çekinenler varr doğru solüosunn nedense sünniler rahatlıkla ben sünniyim diebilior ama bazı alevi kardeşlerimiz diyemior ...
bende bunu bi türlü anlayamıorumm..
ali_06_24
16-06-2007, 11:06 AM
Allahına kadar aleviyim.Alevi doğdum alevi ölürüm.Saklayacak birseyimiz yok bilen bilsin duyan duysun.Ali'ye canım kurban.Onlar bizden utansın yaptıklarından utansın.
Alev_ileriz
16-06-2007, 11:10 AM
bir zamanlar saklandı...
ama şimdi saklamıyoruz..saklanmayız.. bizi gizleyemezler de gözardı edemezler de..
aleviadam_58
23-07-2007, 06:35 AM
her zaman söyledim yine söylüyorum saklanmasi dogru degil bu korkunun yenilmesi lazim eger bu sekilde devam ederse sonu çok kötü olur asimilasyonun birinci evresidir bu alevi olmak suç degil alevi olmak utanilacak bisey degil alevi olmak korkulacak bisey de degil her alevi ben aleviyim demekten çekinmesin sevgili arkadaslarim.
eqruuu
23-07-2007, 07:09 AM
sorulduğunda konu açıldığında söylüyorum ama ilk tanıştığım insanada aleviyim demiyorum bunun sebebi beni tanıdıktan sonra alevi olduğumuda öğrendiklerinde aleviliğe daha sıcak bakıyorlar benden defalarca özürler dileyen bir sürü insan oldu yaşadığınız çevreylede çok alakalı mesela benim bu yaşıma kadar etrafımda hiç alevi arkadaşım olmadı okuduğum okullarda gittiğim dershanelerde sosyal ortamlarda tek ben alevi oldum hep ama insanlara aleviliği anlatmayı seviyorum ve görüyorumki çoğu bilmediği için duyduklarına inanıyorlar doğrusunu öğrendiklerinde özür diliyorlar biz ne kadar çok okursak iyi mevkilere gelirsek insanlar bizim farkımıza varırlar istiyorumki alevi çocukları gençleri okusun çok iyi mevkilere gelsin seneye öğretmen olucam inşallah nasip olur kendi insanıma yardım ederim
dilara_gnl
25-07-2007, 02:36 AM
kesinlikle saklamam..hatta bazen aleviyim dediğimde millet inanmıyor sen nasıl alevi olursun diyorlar neymiş alevileri onlar çok farklı biliyorlarmış buda birazda alevilerin kendilerini gizlemelerinden kaynaklanıyor çünkü millet yalan yanlış şeler sölüyor aleviler hakkında bazı aleviler bunları çıkıp inkar bile edemiyor.zaten benim tanıdığım sunniler hep kulaktan dolma bilgilerle tanıdık diyorlar alevileri ve en azından ee bi alevide çıkıp alevilik o değil asıl budur deyip özünü tanımlamazsa böyle olur.ve ben bu devirde hala alevi olupta aslını inkar edenleri kınıyorum...
bizim bir sunni komşumuz var her zaman derki ben aleviler kadar dürüst iyi eşit insan tanımam o her böyle dediğinde ben gurur duyuyorum ve iyikide aleviyim diyorum...
bismişah
25-07-2007, 02:41 AM
saklamak doğru değildir...
ama bence her yerde söylemek de yersizdir...
melek58
25-07-2007, 08:44 PM
Hayır deildir ...Aslada bunu yapmam..:icon_kotz:
Gulay
25-07-2007, 09:55 PM
göğsümü gere gere alevi olduğumu söylüyorum ve bide hiç saklamadan zülfikar ile pirsultan kolyesi takıyorum
BEN ALVİYİM PİRLERİN YOLUNDAN VE O YÜCELERİN TORUNLARINDANIM
TABİKİ ALEVİYİM DİYECEM KORKMADAN
MeLekk
25-07-2007, 09:58 PM
ya allah aşkına herkes kimliğini rahatça söylüyorken biz niye saklayalımki:D elbette söyleriz:D
Alhasli85
28-07-2007, 01:17 PM
Kimse alevi oldugunu saklamasin.... herkes gururla söyleyebilsin...
Alevi olmak kadar güzel bir sey varmi bayanlar beyler?
NE MUTLU ALEVIYIM DIYENE....
vahsi sünnilerden cekinmenize gerek yok... yanlis bilgilendirilmislerse onlarin bu ters düsüncelerini düzeltmelisiniz...
biz marasta bebeklere tecavüz edipte gidip camide namaz kilmadik...
biz corumda hamile kadinlarin ic camasirlarini caddelere asmadik alevi kadinlari elde ettik diye...
gidip sivasta allah allah diyip insanda yakmadik....
mazlum insanlariz....saklamaniza gerek yok....
hasret_türküsü
28-07-2007, 10:03 PM
Bence söylemeli söylememesinin sebebi utanmaysa(sanmıyorum ama) o zaman kimseye ben Aleviyim demesin.Aleviliği bilmeyenlerlede arkadaşlık etmesin.Türkiyede hristiyanlara bile daha az hakaret ediyolar.Büyüklüğümüzü gösterip karşılık vermiyoruz cahile uğraşmaya gelmez.Söylemesi doğru Alevi olduğu için arkadaşlık etmeyecek konuşmayacak varsa kendisi kazanır sahte insanlardan uzak durur.
sidar
28-07-2007, 11:02 PM
Bunu yapmazsan(alevilğini inkar edersen) sünniler dinkardeşiyiz edalarıyla başlarlar farz haline gelmiş ehlibeytdostlarına hakarete: aleviler....... veya benim bir alevi kız arkadaşım vardı..... muhhabetlerine girilir bu da bana dokunur
Nitekim Yabancı(sünni) ortam içinde alevi olduğumu baştan söylemek isterim ama merhaba ben .... ve Aleviyim demek biraz saçma olduğu için musait zamanı beklerim.
Türkiyede yaşamadığım için Aleviliklerini gizleyenleri anlıyorum (sadece anlıyorum, tasvip etmiyorum)
Alhasli85
29-07-2007, 12:45 AM
yaw simdi bunun yarisinami girecez ?
benim en az 30tane sünni kiz arkadasim oldu... ee simdi bendemi baslayim yok bunlarin kizlari söyle böyle? onunla ne alakasi var....
inanmiyorlarsa resimlerini cekip bir bir göndereyim bu kadarda olmazki :)
bu ninja gibi kapanmis olanlarin bunu ben degil sünni arkadaslarim söylüyor zaman zaman...
üstü mekke alti paris....veya üstü minare alti kerhane....
biz yasadikta biliyoruz.... alevi kizlarininda tabi kötüleri vardir ama sünnilerdende elbette cok var....
konuyu saptirmayalim ya tabi yeri geldigi zaman denmelialevi onuldugu kimsede pat diye ben sünniyimde demiyor...
ama aslini inkar etmemeli kimse...
meymano24
29-07-2007, 02:37 AM
Sizce canlar çevreden alevi olduğumuzu saklamak doğrumu? Yalnışmı?
Bu soruyu sorma amacım bir arkadaşımın alevi olduğunu çevresinden saklamsından dolayı nedeni sorduğumda ise "bir sürü soru soracaklar kimseye açıklama yapamam" diyor.
Sizce bu doğrumu?....Paylaşmak istedim
Düşünce ve fikirlerinizi bekliyorum canlar..
Bu arada benim fikrim kesinlikle saklamamak Alevi olmakten gurur duyarım neden saklayayımki.Soru soracak olanlar da cevaplarını alırlar benden...
ALEVİ OLDUĞUNU SAKLAYAN NE ALEVİDİR nede ondan önce İNSANDIR
İNSANLIĞINI SATANDIR........
İnsanlığını satan a ne denir siz söyleyin???
sidar
29-07-2007, 02:55 AM
yaw simdi bunun yarisinami girecez ?
benim en az 30tane sünni kiz arkadasim oldu... ee simdi bendemi baslayim yok bunlarin kizlari söyle böyle? onunla ne alakasi var....
inanmiyorlarsa resimlerini cekip bir bir göndereyim bu kadarda olmazki :)
Ben Alevi erkeklerin hiç sünni kızlarla çıkamıyor diye birşey iddia etmedim zaten.
Şöyle birşey var; bir Alevinın olumsuz/kötü huyları varsa Sünnilerin ezici çoğunluğu bunu o kişinin Alevi olmasına bağlıyor ve o kişinin Alevi olup öyle kötü anılması herşeyi açıklıyor ve normal geliyor kendilerine. ( zaten dinsiz aleviler boşuna ne tartışayım mantığı)
ama olayın esas kızı Sünni ise normal Türk kalıyor, ve olumsuz/kötü huylar eleştiriliyor ve ayıplanıyor.
messibjk34
29-07-2007, 04:27 AM
kardeşim bu sünnilerin hayat tarzı olmuş aleviye hakaret etmek iftira atmak ben çogu yerde alevi sünni tartışmasından kaçınırım çünkü tek bir aleviye kötü sözü beni çileden çıkarır beklemeden kavga ederim o insanla
zaten sünnilerin kafaları çalışsa imam ali as muhammed saa nın en yakın akrabası damadı olan imam ali as taraftarlarına kin yerine sevgi beslerler
muaviye taraftarlarınada haysiyetsizlik yakışır
rojda62
29-07-2007, 05:01 AM
alevi olmak bnce bir ayrıcalıktır bunu söylemek bana gurur verir neden saklıyım onun için saklamayı saçma buluyorum saklamak için hiç bir neden olamaz die düsünüyorum
türkü25
29-07-2007, 05:54 AM
bencede alevi olmak insana gurur verir ama bazı ortamlarda bunu söylememek daha doğru oluyor
ekmek_şarap...
29-07-2007, 05:59 AM
Öyle şey mi olurmuş. Sünniliği hoş karşılayanlar Aleviliğe de bişey diyemezler. Zaten gelecek sözlerden çekinip de saklanıyorsa Alevilik orda bir sorun var demektir. Sevgilerimle ...
ksenephon
29-07-2007, 08:43 AM
aleviliğin ritüellerine nerden geldiğine felsefesine hakim bir alevi zaten saklamaz.belkide saklamalarının nedeni bilinçsizlik olamazmı
şayet bana sorarsanız asla saklamam.
dersimgöçmeni
02-08-2007, 04:41 AM
Ben hiçbir zaman saklamadım üstelik ben özellikle zülfikar kolyemi hep dışarıda bırakırım saklamak bence bir neden veya sebep değildir.Birkaç akraba ve arkadaşlarım bazen söylerler içeriye at kolyeni diye şakayla karışık ben hep cevaplarını vermişimdir.Yani insanın kimliğini saklaması kadar saçma bir şey olamaz şu dünyada herhalde...
yagmur_3fidan
02-08-2007, 09:16 AM
neden saklıyorsunuz kii bn onur ve gurur duyarak sölerimm bnm öle ırçkılık mezhep ayrımı yapacak dostumm hiçç olmasınn dahhaa iii benceee saklanmamalıı
Alidostu
06-08-2007, 01:13 PM
herkes biliyor benim aevi olduğumu eğer bir sorunları varsa da hallediyoruz güzelce olup bitiyor...........
aleviadam_58
06-08-2007, 01:41 PM
alevi oldugunu saklayanin aleviliginden süphe duyarim
asla saklanacak bir durum degildir saklayan insanlar asimile olmaya yüz tutmus insanlardir bana göre bu böyle
Alevi kelimesi Hz. Ali taraftarı, Hz. Ali yanlısı anlamına geliyor. İslamiyet içerisinde Hz. Ali´yi sevenlere Alevi denilmektedir.
bunda saklanacak ne var ki???
neden kişi alevi olduğunu saklasın. aklım almıyor...
!ercan!alevi!
06-08-2007, 09:26 PM
hıc bır zaman saklamam
simge72
06-08-2007, 09:41 PM
merhaba arkadaşlar yıllarca kendimizi sakladık yada saklamak zorunda bırakıldık artık yeter demenin vakti geldi belki de geçti bile bu nedenle sesimizi daha gür çıkaralım ve bizlere uzaktan bakan ve gücümüzü bilmeyenlere kuvvet ve birliğimizi gösterelim.
Birindar
06-08-2007, 11:19 PM
bende saklamayan biriyim ama çevremde kendini çok sağlayan yandaşlarımız yoldaşlarımız var kimisi ekmeği için kimisi okulu için saklıyor ne olduğunu
mahfi
06-08-2007, 11:28 PM
alevilik batıni karakterli bir yol olduğu için; kişinin aleviliğini saklaması normaldir.
tarikatlerde esas olan;
tututuğun yol ile böbürlenmemek ve dervişlik satmamaktır.
saygılar...
Cananela
06-08-2007, 11:47 PM
ben alevi olduğumu ne dün sakladım nede bugün aslada saklamam..biz her insanın inancına saygılıysak herkesde bizim inancımıza saygı duymak zorundadır..allaha şükürkü saklanılcak bir inanca sahip değilim....
biz özümüzden asla ne taviz veririz nede döneriz...saklayanlarda hangi yolda olduklarını düşünsünler gercekleri gözlerinin önüne getirsinler...bir kez daha düşünsünler.eğer sakladığı kişiler çevresindeki insanlarsa onlarda arkadaşlarını bu şekilde kabul etmek zorundadırlar...
iyikide ben bu güzelliklerin farkındayım...
türkügözlüm58
11-08-2007, 06:06 AM
Aleviliği saklamak doğru olabilir mi...Kesinlikle çok çok yanlış insan özünü neden saklasın ki..
Her oRtamda gurur duyarak sölüyorum..
İyiki Aleviyim!!!
ugur19072007
12-08-2007, 07:14 AM
ben hiçbi zaman saklamadım gurur duydum alevilere laf söyleyen bi bayan iş arkadasıma küfür ettim ben buyum
atakancan
12-08-2007, 07:40 AM
bundan 20 veya 30 sene önce belki ama şimdilerde asla söylemem. artık.inkar etmenin zamanı deyil ve birlik dirlik olmanın zanaı.
GELİN CANLAR BİR OLALIM.
663
RÜYALARI GERÇKLEŞTİRMENİN EN KISA YOLU, UYANMAKTIR.
Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet Vatana İhanettir! K.ATATÜRK
devrimci_24
12-08-2007, 07:57 AM
Saklamayın arkadaşlar bırakın.Heryerde söyleyin.Rahat olun.Ne yapabilirler ki.Ne söyleyebilirler ki.
muratdede44
12-08-2007, 08:07 AM
neden insanlarımız alevı olduklarını saklarlar anlamam kı insan ozunden utanır saklarsa o ınsan ozunu yıtırmıs aslını kaybetmıstır
bence aslını yıtıren kısı ınsan degıldır onun ıcın ınsan olan kendı oz benlıgını asla saklamaz ben alevı doğdum alevı olurum;)
güldünya
12-08-2007, 08:09 AM
sorana söylenir ama ne yalan söyleyeyim canlar insanın hocaları kara peçeli olursa bazı bazı saklanadabilirÖ;Ö
yesripli
12-08-2007, 08:18 AM
doğru değil
serpil kaya
12-08-2007, 08:24 AM
Tabikide insan kendı kımlıgını ala saklamamalı ama kişi inandıgı yolun neler içerdiğini bilmıyorsa da saklama gereği duyabılır. çevremizde bunun örnekleri çoktur anne baba eskıden alevi olduğu için ezilmiş ise çocugununda ezılmemesı için bırtakım bılgılerden çocugu kaçırır.Buda ilerde çoçukta kımlık sıkıntısı yaratır ve sonunda kımlıgını saklamaya başlar.Bence sorunun temel kaynağı bilgisizlık.Ama artık bırçok şey degişti ve degışıyor... artık at gözluklerını çıkarma zamanıdır. Bir olup haykırma zamanıdır. VARLIGIMIZI FARKETTİRME ZAMANIDIR. saklanmadan BEN ALEVİYİM! deme zamanıdır. evet ben aleviyim ve onur duyuyorum bırdaha dunyaya gelsem gene alevi çocugu olarak gelmek isterimmm:DDDDD
ali ozgur
12-08-2007, 08:40 AM
serpıl yazdıkların dogru hepımız zaman zaman bu konuda sıkıntı yasıyoruz
Bertan İnan
19-08-2007, 09:00 AM
Bence Sakalmak Doğru DeğiL Ben Mhp Bürolarına Gitti Hiç Bir Zaman Alevi olduguMu Kimseden Saklamadım Utanmadım ÇekinMedimmm.. Sevgili Can.. Bence Doğru Değil Ben Bu Yolda ÖlürüM
Gamze DURAN
19-08-2007, 10:49 AM
Devlet Kurumlarinda Alevi Olduğumuz Için Işe Alinamiyoruz Resmen Bi Dişlanma Var Bi Cemaat üyesiolunsa çok Rahat Gireriz Yani Bi Işe Girebilmemiz Için Cemaat üyesimi Olmamizmi Lazim Ama Ne Kadar Uğraşirlarsa Iğraşsinlar Iyiler Mutlaka Kazanir Türkiye şeyhler Dervişler Memleketi Olamaz Bunu Böyle Bilsinler Biz Aleviler özümüzde çok Iyiyiz Herkezi Kendimiz Gibi Zannediyoruz Ama Malesef Yaniliyoruz En Büyük Yanilgimizda Herkezi Kendimiz Gibi Zannediyoruz Bu Zamana Kadar Hep Iyiliğimizden Kaybettik Yeri Geldi Dişlandik Hor Görüldük Azinlik Olduk Alevi Olduğumuzu Söylemekten Kaçindik Sanki Uzayliymişiz Gibi Geldik Insanlara Halbuki Ne Uzayliyiz Nede Azinliğiz öz Ve öz Türküz Orta Asyadan Geldik Alevilikle Gurur Duyuyoruz
yorgundmkrt
19-08-2007, 11:08 AM
Arkadaşlar biraz derinleştirmek gerekirse konuyu. Bu iş takiye kavramına toslar durur.
Takiye: kelime anlamı itibarı ile kişilerin düşüncelerinden ötürü can veya mal güvenliğinin tehlikeye girme tehlikesine karşı kendisini fikirlerini tehlike unsurunu teşkil edenler lehine değiştirerek sunmasıdır.
Aslında burada alevi kimliğin de dile getirilmesi birebir bu tehlikeden dolayı dikkatli davranmayı gerektirir. Takiyye varolan baskıcı faşist sistemden belli bir süre korunmak için yapılabilir ve etiktir. Eğer böyle bir tehlike sezmiş iseniz bence siz de takiye yapabilirsiniz.
Onun haricinde zaten bu bir zenginliktir. İnsanlar pekala bu şekilde değerlendirebilirler. Tabi kafası örümceklerden arınmış insanlardan bahsediyorum
HeXXeR
23-08-2007, 12:19 PM
Alevilere uzun yillardan beri yapilan baskilarin zulumlerin günümüzdeki yansimasindan ibaret bir düsünce sadece korkudan saklamak baska bir manasi var mi bilmiyorum ama ben sadece korkak olarak görüyorum özünü saklayanlari...
sadece gecmisin izlerini kapatamayan hala cekinen insanlar bunu yapar.. oysaki ne kadar cogalir ne kadar birbirimize sahip cikarsak o kadar güclü oluruz..
GeLiN CaNLaR BiR OLaLiM
Ya sevgiyi, hoşgörüyü,adaleti ve türlü güzellikleri özünde bulunduran bi inanç neden saklansın ki...
tabiki saklanmaz, saklanmamalı...
yeri gelincede rahat rahat büyük bi onur ve de gururla söylenmeli...
deli gönül
23-08-2007, 09:07 PM
Alevi olduğumu asla saklamadım saklamamda boynumda Zülfikarla gurur duyuyorum.
yAgmur58
23-08-2007, 09:24 PM
Dinini,inancını,siyasi görüşünü vs saklamak çok yanlış bence eğer saklıyorsan zaten yürekten inanmıyorsundur arkasında değilsindir!..
Ama "Alevi misin?" sorusundan nefet ediyorum!.
Sana ne ben sana sünni misin yada hristiyan mısın diye soruyor muyum?
gerçek alevi istesede kendisini saklayamaz,nesimi yada hallacı mansur kendilerini sakladılarmı yada saklayabildilermi sizce...eyvallah
cesmelılıalı
31-08-2007, 10:38 AM
genellikle trakyada gizlerler. bizlerde böyle ezik vede saklıyarak büyüdük.çok acı ama gerçek.artıkçocuklarıma geçte kalsam korkmamalarını veözgür olmalarını salık veriyorum.
didemsi
31-08-2007, 12:21 PM
ben asla saklamam özümü neysem oyum cesmelıalı bencde çocuklarında saklamazmalısın alevilik utanıp saklanılacak bişi değil aksine söylenip guru duyulması gerekir korkmayın söyleyin korkan insan özgür olamaz
özünü saklayan zaten bizden değildir...
ruhdaş
03-09-2007, 02:53 AM
kesinlikle özümü saklamadım,saklamam da.sorulduğunda kendimden emin bi şekilde,göğsümü gere gere aleviyim dedim.bilmem gereken daha çok şey var.ama şu konumdayken bile bildiklerimle bi çok sünni arkadaşıma aleviliği anlattım.ön yargılarını kafalarından atmalarına yardımcı oldum.. alevi olduğum için allaha şükrediyorummm
Ekinsu
03-09-2007, 03:00 AM
Koyun beni hak aşkina yanayim
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan
Yolumdan dönüp de mahrum mu kalayim
Kadilar müftüler fetva yazarsa
Işte kement işte boynum asarsa
Işte hançer işte başim keserse
Bir gün mahşer olur divan kurulur
Suçlu suçsuz varsa orda bulunur
Piri olmayanlar anda bilinir
PIR SULTAN'im arşa çikar ünümüz
O da bizim ulumuzdur pirimiz
Hakka teslim olsun garip canimiz
Türkülerin Kızı
03-09-2007, 03:05 AM
tek birgün bile olsa alevi olduğumu saklamayı düşünmedim düşünmemde heryerde de grurla söyledim
hatayi_24
03-09-2007, 06:28 AM
Hİç bir şekilde saklamam saklamadım da şu zamana kadr.İnandığım şeyler benim dilimden önce gider ben sölemesemde o kendini belli eder;) saygılar....
@erdal@
03-09-2007, 07:09 AM
yerine göre kuçuk bi işyerınde çalışıyosanız etrafınız da dıncıler va sa solenmesi pek de ii olmaz iş açısından yok sa normal hayatta saklanmasına hiç gerek yok
serendipity
03-09-2007, 07:40 AM
bugune kadar hıc saklama gıbı bı durum soz konusu olmadıkı zaten saklamamda hayatımda en basta gurur kaynagım olan bıse... ne mutlukı ALEVİYİMMMM...:)
onur_lu
03-09-2007, 08:57 AM
itiraf edeyim dürüstçe eskiden saklıyordum ama şimdi açıkça birisi sorduğu zaman söylüyorum...
Ekinsu
07-09-2007, 07:59 AM
sizce doğru mu??? bu nasıl soru arkadaşlar ya!:...
crazylion58
07-09-2007, 07:59 AM
Sakmadım kendimi duruşumla konuşmamla ne oldugumu her zaman belli etmişimdir saklamam saklayan varsada kınarım
cesmelılıalı
07-09-2007, 08:12 AM
ben asla saklamam özümü neysem oyum cesmelıalı bencde çocuklarında saklamazmalısın alevilik utanıp saklanılacak bişi değil aksine söylenip guru duyulması gerekir korkmayın söyleyin korkan insan özgür olamaz
tabiki değil. ben herzaman gurur duydum. pir Sultanla, hacıbektaş ile karacaoğlan ile...... Anadolu alevileri toplu halde yaşadıklarından,kimliklerini korumaları ve yaşamaları bize göre daha kolaydır.
cesmelılıalı
07-09-2007, 08:18 AM
tanıdığım,MALATYALI,TOKATLI, ERZİNCANLI canlar özgürce yaşıyorlar kimliklerini. hepsi çok iyi vegüzel insanlar.
murat sayın
08-09-2007, 05:19 AM
gülşah arkadaşıma katılıyorum durup dururken ben aleviyim diye ortaya çıkmanın bi anlamı yok ama ben de bana sorulduğu zaman alevimisin diye saklamam evet aleviyim diyorum bunun saklanacak bi terafı yok
ALLAH MUHAMMED YA ALİ GERÇEĞE HÜ
Gamze Kaya
08-09-2007, 05:42 AM
ya aksine ben açıklamayı tercih ediyorum ki yanlış duydukları şeyleri bana sorsunlar bilgi sınırlarım içinde açıklayayım yoksa tuhaf laflar türetiyorlar kendi aralarında...
Kýzýlateþ
08-09-2007, 10:40 PM
bu güne kadar hiç saklamadım.soranlara evet aleviyim bir sakıncası mı vardı dediğim zaman zaten varsa da diyemiyorlar.alevi olduğunu saklamak sadece o kişinin cehaletini korkaklığını gösterir.sorulan sorulara karşı verecek bir cevabı yoksa aleviliğin ne olduğunu kendisi de bilmiyorsa tabi ki saklar.kendine bilgine güveniyorsa neden saklasın ki?????????????
Kýzýlateþ
08-09-2007, 10:44 PM
sevgili erdalcığım küçük bir iş yerinde karşıt fikirli insanlarla çalışıyorsan bile saklamamalısın sorulduğunda söyleyip aleviliğin ne olduğunu onlara açıklayalım ki onlar da bizi doğru şekilde tanıma fırsatı bulsunlar.neden korkuyoruz ki onlar ben sünniyim derken çekiniyorlar mı?
murat sayın
09-09-2007, 12:30 AM
banu arkadaşıma katılıyorum daha sonra yanlış şeyler sölüolar bunlara fırsat vermemeliyiz
ALLAH MUHAMMED YA ALİ GERÇEĞE HÜ
Ahuzarselen
09-09-2007, 01:20 AM
hıcbırzaman saklamadım saklamayıda dusunmedım.saklayanlarıda kınıyorum dogrusu.alevı olmak her kula nasıp deyıldır canlar goysunuzu gere gere alevıyım dıyebılmelısınızo:o
Alidostu
09-09-2007, 01:23 AM
saklamak ayıptır ..............................
türkügözlüm58
09-09-2007, 01:32 AM
böyle birşey doğru değildir...İnsan özünü neden saklama gereği duysun kii..Her ortamda rahatca söylüyorumm iyikii Aleviyim.........
melek58
09-09-2007, 08:41 PM
Saklayanlara ..17-:
Aleviyim Hak Muhammet yolundayım HZ.ali taraftarıyım...varmı ötesi..o:o
Miss Birindar
09-09-2007, 08:51 PM
ben eğer sünni olduğumu saklamıyosam ki saklamıyorum saklamamdaaa
bence bi alevide saklamamalı
şöyleki şimdi gene beni çoğunuz yanlış anlıycaksınız ama
olduk olmadık heryerdede söylenmemelii diye düşünüyorum..olurda konusu açılırsa yeri gelirse yadaa birilerinin alevilik konusunda bişiyleri öğrenmesi gerektiğini düşünüdüğünüz zaman söylenmeli bence....bu sadece alevilik için değilll diğerlerinin hepsinde gecerli bence.....yeri geldiği zaman saklanmamlıı açıkca söylenmeli taraftarıyım ben....ama durduk yeredee söylenmemli...sonuçda bundan kimeneki
Ez_Rojin
09-09-2007, 11:30 PM
aslımı neden söylemeyeyim neden saklayayımki...
meymano24
10-09-2007, 09:46 AM
ben eğer sünni olduğumu saklamıyosam ki saklamıyorum saklamamdaaa
bence bi alevide saklamamalı
şöyleki şimdi gene beni çoğunuz yanlış anlıycaksınız ama
olduk olmadık heryerdede söylenmemelii diye düşünüyorum..olurda konusu açılırsa yeri gelirse yadaa birilerinin alevilik konusunda bişiyleri öğrenmesi gerektiğini düşünüdüğünüz zaman söylenmeli bence....bu sadece alevilik için değilll diğerlerinin hepsinde gecerli bence.....yeri geldiği zaman saklanmamlıı açıkca söylenmeli taraftarıyım ben....ama durduk yeredee söylenmemli...sonuçda bundan kimeneki
can öyle bir yazı yazmışsınki sanki biz sabah kalkıyoruz işe giderken başlıyoruz ben aleviyim ben aleviyim şiişt baksana bana ben varya aleviyim heeeyy sende duy ben aleviyim haa. herkes bilsin ulen ben aleviyim böylemi dir yanii.yada böyle yapanlarmı var merak ettim ???kim???
tabiki YERİ GELDİĞİNDE SÖYLÜYORUZ. durduk yere konuşmuyoruz.
sırf konuşmak içinde konuşmuyoruz.. saygılarımla....
seheryıldızı
10-09-2007, 10:13 AM
kimden neyi saklıcam sorana göğsümü gere gere söylerim sonuna kadar aleviyim
blue_dream
10-09-2007, 09:56 PM
ya şimdik durduk yerde aleviyim demem ama soran olursa hiçte çekinmeden yüzüne yapıştırırım lafı ben ALEVİYİM diyerek...hemde çok gururlu bir şekilde...yani asla kimseden alevi olduğumu saklamam...zaten çevremdeki arkadaşlarımda benim alevi olduğumu bilir
Miss Birindar
10-09-2007, 10:24 PM
can öyle bir yazı yazmışsınki sanki biz sabah kalkıyoruz işe giderken başlıyoruz ben aleviyim ben aleviyim şiişt baksana bana ben varya aleviyim heeeyy sende duy ben aleviyim haa. herkes bilsin ulen ben aleviyim böylemi dir yanii.yada böyle yapanlarmı var merak ettim ???kim???
tabiki YERİ GELDİĞİNDE SÖYLÜYORUZ. durduk yere konuşmuyoruz.
sırf konuşmak içinde konuşmuyoruz.. saygılarımla....
şöyleki şimdi gene beni çoğunuz yanlış anlıycaksınız
derken sen ve senin gibilerini kastetmiştim örnek olduğun için sağol
umutçiçeği
10-09-2007, 11:31 PM
alevı oldugunu saklamak özunden kendı benlıgınden gedmısınden utanmak demektır neden alevı oldugumu saklımm neden kendımı baskasına ıfade etmım bır engel mı varr
ne olursa olsun ben buyum benı seven benı sayan benı bılen herkez duysun kı ben alevıyım bu ınancla yasıyorum bu ınancla olecem yolum on ıkı ımamların yoludur yolum ehlıbeyt yoludurr pırım hacı bektası velı dır
umutçiçeği
10-09-2007, 11:32 PM
alevı oldugunu saklamak özunden kendı benlıgınden gedmısınden utanmak demektır neden alevı oldugumu saklımm neden kendımı baskasına ıfade etmım bır engel mı varr
ne olursa olsun ben buyum benı seven benı sayan benı bılen herkez duysun kı ben alevıyım bu ınancla yasıyorum bu ınancla olecem yolum on ıkı ımamların yoludur yolum ehlıbeyt yoludurr pırım hacı bektası velı dır
SeRCaN_58_46
10-09-2007, 11:51 PM
hiç bi zaman saklamadım alevi olduğumu
umutçiçeği
10-09-2007, 11:56 PM
alevı oldugunu saklamak kendı ozunu ve benlıgını tamamıyle ınkar etmektır
ne olursa olsun ben bır alevıyım bır alevı evladıyım ve HZ ALİNİN izindeyim asla ne oldugumu kım oldugumu ınancımı asla am aasla saklamadım haksızlıklara ugramadım mı ugradım ama asla ınancımdan vaz gecmedım saklamadımm saklayanlarıda bılmıyorum ama yanlıs yapıyorlar bız ne olursa olsun asılmıle olmayalım özumuzden bır parca kaybetmeyelım dıye yıllardır farklı sekılde calısmalar yaparken genclıgı kazanmaya calısırken alevı benlıgını neden saklarlar bılmem
haskey
19-09-2007, 04:06 AM
slm canlar evet gerçekten alevi olduğumuzu saklamak doğrumu bence değil çünkü bizde ''özünü kabul etmeyen bizden dğildir'' sözü var ben maraşta okuyorum ne zorluklar çektiğimi bir ben bilirim ve yine özümü esirgemem sizinde öyle yapmanızı tercih ederim çünkü bizimde birlik olmamız lazım ve artık saklanarak bu iş olmaz
agustosbocugu
20-09-2007, 03:57 AM
Tabi ki gizlemeyeceğiz. Geçmişten günümüze ne gelmişse başımıza zaten bu saklı tutulmuşluklar yüzünden gelmiş
yeliz_34
03-11-2007, 09:03 AM
kesinlikle yanlıştır aslını inkar eden bizden değildir..Alinin yoluna kurban olurum
zafer05
03-11-2007, 10:29 AM
kesinlikle yanlıştır aslını inkar eden bizden değildir..Alinin yoluna kurban olurum
evet tamamen sana katılıyorum can.
silopya
06-11-2007, 03:06 AM
zaten biliyorlar.
ilk takip ettikleri benim hakkımda ilk söyledikleri genelde alevi kimliğim oluyor.
öyle olmasından rahatsız olduğum zamanlar oluyor, işimden dolayı.
adamın çocuğu ile ilgili bir problem oluyor, rehberlik servisine gelmesi lazım, danışması lazım fakat hocanın biri i"yidir hoştur fakat alevidir" diyor. velide yanıma gelirken bana karşı bir yargıyla geliyor ve söylediklerimi ona göre değerlendiriyor.
iş hayatımda Atattürkçü aydın bir öğretmen olarak anılmayı tercih ederim.
komşularım bilsin arkadaşlarım bilsin ona göre davransınlar isterim.
sokakta yürüyen insanın temiz biri, iyi bir baba, eş olarak görmesini tercih ederim.
yasalar karşısında dürüst vatanperver bir vatandaş olarak görülmek isterim.
alevi kimliğiyle tanışıp başka özelliklerimle arkadaşlık kurmak isterim.
tercih meselesi nerde "alevi birisi" olarak tanınmak isteyip istemeyeceğin. fakat hiç tanınmak istememek, yani alevi olduğunun hiç bilinmemesini istemek bana abes geliyor.
o kadar utanılacak ayıp yapmış kişiler varken biz neden utanalım sıkılalım onlar utansın sıkılsın.
<Yaren>
06-11-2007, 03:10 AM
aynen ;) cane
northsea28
07-11-2007, 07:28 PM
Bence dogru degil.yillarca gerektigi gibi anlatilmadigi icin olmadimi bu kavram kargasalari.ramazanda oruc tutmayanlar midem rahatsiz dediler yillarca oysa ben aleviyim bizim orucumuz filanca tarihte tutulur diyebilinseydi,belki hersey daha net ve kolay olacakti.bakin benim esimde alevi,kaybetme korkusuyla ben onun alevi oldugunu anladigim halde beni iyice tanidiktan ve mezhep ayrimi yapmadigimi iyice anladiktan sonra aciklamisti bana.
aydanur
07-11-2007, 10:19 PM
mrehabalar bende saklamadan yana degilim ki hiçte saklamadım bugune kadar ne ortama girdıysem dırek demişimdır ben ALEVİYİM diye ona göre konusun dıye ıstemeyen kendi bilir diye .benım mesebime laf söyleyenin yanımda yerı yoktur demişimdir. hiç utanmadım sıkılmadım ben neysem oyum ki benım calıstıgım cevremde hep dinci olmustur benım ne oldugumu bıle bıle yanlarında olmuşumdur bu konuda hiç sıkıntı cekmedım kımlıgımı savunamassam neyımı savunacam diye düşünüyorum iyi günler dilerim canlar .
zileli_burhan
15-11-2007, 07:12 AM
slm canlar ya bencede saklanacak enson şeydir bizim yolumuz çünkü çok kutsal ve ince bir yoldur ben herzaman gurur duydum aleviligimden.......
elvannn
15-11-2007, 08:15 AM
Bende bu güne kadar saklamadım.Ama alevi olduğum için çalışma arkadaşlarım tarafından ayrıma maruz kaldım.ramazan ayında dahada çok ayrım yapıyorlardı.Çok samimi olduğum bir arkadaşım alevi olduğumu duyduktan sonra bir ay benimle görüşmedi.Sonra beni ben olarak kabul etti.şimdi alevilik konusunda sürekli konuşuyorum.mesela alt komşumuz bizden hiç çıkmıyordu.birgün bilgisayarın ekran koruyusunda pirsultan abdalın fotoğrafını gördü o günden sonra bir dahada gelmedi.Nedanini bugüne kadar sormadık çünkü böyle cahil insanlarla konuşmaya değmez.Anlayacağınız buna benzer binlerce örnek sayabilirim.Ben durduk yerde kimseye sen sünnimisin diye sormadığıma göre kimseninde bana öyle bir soru sormasına izin vermiyorum.Ve sorulan her sorunun cevabını verecek durumdayım.
çağlar tuncer
15-11-2007, 09:47 AM
okulda beni ALEVİ çağlar diye tanıyorlardı.hiç bir zaman ne olduğumu saklamadım.
Divrikli
15-11-2007, 09:54 AM
elbette doğru değil ya ama anlayış olmayınca aleviyim denildiğinde o zaman kötü oluyor ayrımmm denilen şey oortaya çıkıyor bende saklamadım ama bilinincede ayrımın alasını yapıyorlar ya neyse kim ne derse desin aleviliyim ben bu gerçeğinde gerçeği kim ayrım yaparsa yapsın doğru olanım özüm budur ya gerisi boş
Fırtına
16-11-2007, 03:18 AM
Merhaba canlar sanırım bu soru ile sık sık karşılaşıyoruz, özellikle sivaslı isek bu soru kaçınılmaz. sivaslı olduğumu öğrenenler şöyle söze başlıyorlar; ya yanlış anlama bir sorum olacak sen Alevi misin? diye soruyorlar ben de bu sorularına karşı ,Göğüsümü gere gere tabiki aleviyim Ya yanlış anlamada yoksa sen alevi değil misin diye cevap veriyorum.ve aleviliği dilim döndüğünce güzel bir şekilde anlatarak, o kullandıkları iğrenç soruş tarzlarını yüzlerine vuruyorum. istanbulda ikamet ettiğimden dolayı 2. soru söyle geliyor ; istanbulda aleviler çokmuş doğrumu ! Ben de tabi canım istanbulun yarısından fazlası alevidir diyorum. eee biraz psikolojik baskı şart yoksa bunlar düzelmez ayrım yapmaya devam ederler :)
as_baskan_24_62
16-11-2007, 03:23 AM
Çok yanlış çokkkkkk .
delikanlı olun bizim utanacak bişeyim yok , aksine şahsen gurur duyuyorum ben Ben asla saklamam
bazen sorulmadan söledigim bile olur :)
nezle02
16-11-2007, 03:25 AM
bunu saklamak doğru değil tabikide... ama sorulmadan söylemek gibi şeyler ne bileyim bence... direkt ortamda bir ayrımcılık havası estirebilir.... bence hareket ve tavırlarınızla toplumda örnek biri olun... ilerleyen zamanda öğreneceklerdir... ve aleviler böylemiydi diyecekler... çünkü var olan bir ön yargı var.... bu ön yargıyı kaldırabiliriz bence
as_baskan_24_62
16-11-2007, 03:33 AM
bunu saklamak doğru değil tabikide... ama sorulmadan söylemek gibi şeyler ne bileyim bence... direkt ortamda bir ayrımcılık havası estirebilir.... bence hareket ve tavırlarınızla toplumda örnek biri olun... ilerleyen zamanda öğreneceklerdir... ve aleviler böylemiydi diyecekler... çünkü var olan bir ön yargı var.... bu ön yargıyı kaldırabiliriz bence
sen merak etme bei goren zaten kara kaşımdan kara gözümden dolayı anında anlıyorlar alevi oldugumu
sen hiç demez misin bak bu bizimklilere benziyo diye ?
:)
nezle02
16-11-2007, 03:39 AM
görünüşten pek değilde... konuşması, hareketleri sıcak geliyo bazılarının :) :)
alieren2000
01-04-2008, 04:37 AM
Birden bire ben aleviyim denmez, ama yeri gelince söylemek sart. Ben genelinde Ramazan ayinda neden oruc tutmuyorsun dediklerinde ben aleviyim diyorum. Yeri geldiginde hic cekinmeden söylemek sart, yoksa hakaretlere marus kalirsiniz.
Zeliha Bayrak
01-04-2008, 06:03 AM
Kesinlikle bende karşılaşıyorum bu tür sorularla diyorlarki yanlış anlamayında alevimisiniz diye soruyorlar evet diyorum aleviyim arkadaşında dediği gibi sivaslıyım deyince öyle soruyorlar bende çekine çekine bazı yakın gördüğüm arkadaşlara sohbet esnasında kırmayacak şekilde soruyorumm aleviyse oo can ciğer valla :) sonuçta kültürlerimiz aynı oluyorr daha rahat bencee.samimi diyologlar kurmakta bence bilinmesi daha faydalıı sonuçta ben bir türküyü seviyorsam bilirimki benim canımda severr :) ha bide diyorumkii sivaslı yananlardanız yakanlardan değilll.Bide diyorlarki alevi olduğumuzu öğrenince aaa evet aleviler çok iyiler heleki karşımdaki insan bunu bilmeden beni sevmişse ama buda demek oluyorki bizlerle konuştukça anlaşılmış oluyoruz buda sevindirici alevi olmayan dostlarımızıda seviyorum tabii beni seviyorsaaaa
Zeliha Bayrak
01-04-2008, 06:04 AM
ve alevi olmaktan gurur duyuyorumm.
Bizdeinsanız
01-04-2008, 06:20 AM
herkeseeeeee slm:D
Bizdeinsanız
01-04-2008, 06:22 AM
Kesinlikle bende karşılaşıyorum bu tür sorularla diyorlarki yanlış anlamayında alevimisiniz diye soruyorlar evet diyorum aleviyim arkadaşında dediği gibi sivaslıyım deyince öyle soruyorlar bende çekine çekine bazı yakın gördüğüm arkadaşlara sohbet esnasında kırmayacak şekilde soruyorumm aleviyse oo can ciğer valla sonuçta kültürlerimiz aynı oluyorr daha rahat bencee.samimi diyologlar kurmakta bence bilinmesi daha faydalıı sonuçta ben bir türküyü seviyorsam bilirimki benim canımda severr ha bide diyorumkii sivaslı yananlardanız yakanlardan değilll.Bide diyorlarki alevi olduğumuzu öğrenince aaa evet aleviler çok iyiler heleki karşımdaki insan bunu bilmeden beni sevmişse ama buda demek oluyorki bizlerle konuştukça anlaşılmış oluyoruz buda sevindirici alevi olmayan dostlarımızıda seviyorum tabii beni seviyorsaaaa
TUTSAKLIK DAĞINA GÜL OLMAKTANSA
ÖZGÜRLÜK DAĞINA DİKEN OLMAYI TERCİH EDERİM.
Savaşların Dünyasında Barışa Semah Döneriz Dosttt
Zeliha Bayrak
01-04-2008, 08:35 PM
hayırıdır bizde insanız nickli arkadaşımız yazımı eklemişsinn bişeymi diycektiniz yoksa sizde fikirlerinizi yazmanız gerekirdi. :)
kimyager89
02-04-2008, 05:28 AM
valla önceden saklıyordum ama şimdi arkadaşlarımın birçoğu biliyorlar...bilmeleri daha iyi oldu çünkü daha rahat hareket edebiliyorum :)
Kültürümüz ne zorluklarla,acılarla bu günlere geldi,Asıldık,yakıldık,öldürüldük!!!
Şimdi ''alevi'' olduğunu saklamak,Gemişte mücadele verenlere haksızlık olmaz mı?
Aslını saklayan bizden değildir!!!
zoblak
14-04-2009, 08:11 AM
insanlar her halukarda kendini zaten belli eder.bu şekil itibari ilede bellidir inançsal kavramlar bakımındanda bellidir ama eger konu tartışma içinde kişiye atifen sorulursa yada konuşmada böle bi hal ortaya çıkarsa saklamamalı açıkça belli etmeli çünki allahın bildigini kulundanmı saklıyacaksın.
sivas aslani
14-04-2009, 08:46 AM
saklamakmi?????bu ney sacma bisey allahskina.alevi oldugumu gururla söyluyorum heryerde.tabiki tarih boyunca hep horlandigimiz icindirki bi takim insanlar kendi kimliklerini hala sakliyorlar maalesef
türkügözlüm58
14-04-2009, 09:10 AM
Aslını İnkar Eden Bizden Değildir..!
Canyar_Helin
14-04-2009, 09:49 AM
Kültürümüz ne zorluklarla,acılarla bu günlere geldi,Asıldık,yakıldık,öldürüldük!!!
Şimdi ''alevi'' olduğunu saklamak,Gemişte mücadele verenlere haksızlık olmaz mı?
Aslını saklayan bizden değildir!!!
Aynen katılıyorum sana sevgili Vera. Hiç bir zaman özümden utanmadım ve utanmıyacagımda. Ve aslada gizlemem, Çok şükürkü ALİ soyundan geldim öylede gidecegim Ve çok şükürki ALEVİ'yim...
-dost-
14-04-2009, 10:39 AM
Eskiden kendilerine verilecek zararlardan korunmak için gizlerlermiş, şimdi de asıllarını inkar ettikleri için değil, zarar görmemek için uluorta söylemiyorlardır.
İnsanın inancının övünülecek ya da utanılacak bir bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Şimdi büyük şehirlerde insanlar daha rahat kendilerini ifade edebiliyorlar. Birşeyler değişti bir zamanlar gözcü eşliğinde gizlice yapılan ibadet artık ulu orta yapılabiliyor.
İlerde daha iyi olacak herşey. Hoşgörü, kardeşlik sözde kalmayacak.
türkügözlüm58
14-04-2009, 10:46 AM
Eskiden kendilerine verilecek zararlardan korunmak için gizlerlermiş, şimdi de asıllarını inkar ettikleri için değil, zarar görmemek için uluorta söylemiyorlardır.
İnsanın inancının övünülecek ya da utanılacak bir bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Şimdi büyük şehirlerde insanlar daha rahat kendilerini ifade edebiliyorlar. Birşeyler değişti bir zamanlar gözcü eşliğinde gizlice yapılan ibadet artık ulu orta yapılabiliyor.
İlerde daha iyi olacak herşey. Hoş görü, kardeşlik sözde kalmayacak.
Göreceğimiz kadar zarar görmüşüz..Yeteri kadar susturulmuşuz..
Bundan sonra Heryerde özgürce korkmadann söylüyoruz ALEVİYİM diye ;)
Artık korkmuyoruz zarar görmekten..
İnsanın inancının övünülecek birşey olduğunu düşünmezdim küçükken..
Ama tamamen fikrim değişti..Şimdi övünerek söylüyorum İyiki Aleviyim diye..
Çünkü İnanın İnsan Yakan Müslümanım diye geçinen kesimden olmak istemezdim ;)
yezdam
14-04-2009, 10:47 AM
bence alevi olduğumuzu her zaman heryerde söylemelıyız zaten söylemeyenlerede sınır oluyorum...
deniz_gs
14-04-2009, 10:52 AM
Neden saklayacagım..onlar Benden saklasın....hiç birzaman saklamadım..saklamam da...
http://img115.imageshack.us/img115/3546/uatq4.jpg (http://imageshack.us)
ÇirkinKR4L
14-04-2009, 11:24 AM
Hiçbirzaman Saklamadım soranLara Cevabımı Verdim :)
Mustafa Kemal
14-04-2009, 11:44 AM
İnsan,davranışlarıyla hangi inanca bağlı olduğu ortaya çıkar.İnsan her ortamda bağıra çağıra inancını söylemek zorunda değildir.Sokakta,okulda,işyerinde yer ve zamanı uygun düşmediği(gerek görülmediği) sürece Alevi olduğunuzu söylemek zorunda değilsiniz.
Başkalarının sizin davranışlarınızı taktir etmesiyle Alevi-Bektaşi inancına da sempati duyacaktır.Aleviyim demekle Alevi olunmayacağı için asıl yapılması gereken hal ve hareketlerimizi inancımıza uygun şekilde düzenlemektir.
Ulu orta yerde inancın edep-erkanına uygun davranışlar sergilenmediği halde sırf kendinizi öne çıkarmak,kendi düşüncenizi savunurken Aleviliğe zarar vereceğini düşünmeden fikir mücadelesinde bulunurken veya oruç tutmadığınızı belgelemek gibi davranışlardan kaçınılması taraftarıyım.
Her ne şekilde olursa olsun sizlere sorulmadığı sürece Alevi olduğunuzu söylemek zorunda değilsiniz.Bulunduğunuz ortam Alevi inancına empatiyle yaklaşmayabilir.Bunun için dikkatli olunmasında fayda var.
gizlenmek aleviliğin başkaldırışlığına aykırıdır:) farkımız kimseden korkumuz olmamasıdır... bağıra bağıra aleviyiz diyerek değil,sadece sorulduğunda açık acık sölemeliyiz.. sonucta hak yolundayız...kimseden cekinmeye gere yok..
-dost-
14-04-2009, 01:30 PM
Göreceğimiz kadar zarar görmüşüz..Yeteri kadar susturulmuşuz..
Bundan sonra Heryerde özgürce korkmadann söylüyoruz ALEVİYİM diye ;)
Artık korkmuyoruz zarar görmekten..
İnsanın inancının övünülecek birşey olduğunu düşünmezdim küçükken..
Ama tamamen fikrim değişti..Şimdi övünerek söylüyorum İyiki Aleviyim diye..
Çünkü İnanın İnsan Yakan Müslümanım diye geçinen kesimden olmak istemezdim ;)
Katılıyorum ben de istemem. İyi ki de değilim. Ben kendimle gurur duyuyorum. Çünkü bütün dinlerde(hemen hemen)iyi, faydalı insan olmak, zararlı birer insan olmaktan kaçınmak tavsiye edilir. Yalnız bazı insanlar bu tavsiyeye uymaz, gönül kırar, haksızlık yapar, galeyana getirilirse insan da öldürür. ;)
PİRSULTANIM şu dünyaya dolu geldim dolu benim
bilmeyenler bilsin beni ben ALİYİM,ALİ benim..
Katrem_26
14-04-2009, 01:44 PM
aleviliğimi gizleyerek insanlara prim veremem aksine bizi aynlış tanıyanlara tanıtmak daha doğru geliyor bana ki bu sayede pek çok insanın düşüncesini yumuşatıyorum bu şekilde aslında yumuşamasıveya yumuşamamasıda umrumda deil gerçi sonuçta ben aleviyim özüm bu aslım bu kimseyede düşmez beni yargılamak ama gercekten yanıldığını hissedenlere bu konuda açıklama yapıyorum her zaman
-dost-
15-04-2009, 11:09 PM
aleviliğimi gizleyerek insanlara prim veremem aksine bizi aynlış tanıyanlara tanıtmak daha doğru geliyor bana ki bu sayede pek çok insanın düşüncesini yumuşatıyorum bu şekilde aslında yumuşamasıveya yumuşamamasıda umrumda deil gerçi sonuçta ben aleviyim özüm bu aslım bu kimseyede düşmez beni yargılamak ama gercekten yanıldığını hissedenlere bu konuda açıklama yapıyorum her zaman
İnsan ömrü boyunca hem öğrenci hem öğretmendir. İnsanlara yanlış bildikleri şeyleri öğretmen bir nevi haksızlıkla savaşmaktır. Çünkü gerçekleri öğrettiğinde alevilere yapılan haksızlıkların düzelmesinde bir rol oynamış olursun. :)
Bir de çoğu insanın içinde alevilere karşı bir merak vardır. Aleviler hakkında olumsuz düşünen kesim azınlıktadır. Olumsuz düşünenlerin de çoğu tanımadıklarından dolayı düşünürler. ;)
Sen doğrusunu yapıyorsun yani.:tebrik: Soru soranların hepsini de yargılıyor olarak düşünme sakın, dediğim gibi çoğu insan alevileri tanımak ister, merak ederler. Ard niyetlileri zaten ayırdedersin.
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.