:
Hz. Muhammed Sormuş....
velakad
26-09-2006, 08:31 AM
Ey Resulullah!
Neden herkesten çok Ali' yi seversin?
Peygamber:Neden çok sevdiğimi anlatayım mı?
-Anlat derler.Peygamber sorar:
-Sizlere sormak isterim; birisi size kötülük yapsa ne yaparsınız?
-İyilik yaparız efendim derler...
Peygamber:
-Yine kötülük yaparsa?
-Yine iyilik yaparız.
-Soruyu tekrar eder;
Yine kötülüğüne devam ederse?Cevap verirler:
-Düşünürüz efendim derler.Peygamber:
-Çağırın Ali'yi diye buyurur.İmam Ali gelir, Peygamber İmam Ali' ye sorar;
-Ya Ali! birisi sana kötülük yaparsa sen ne yaparsın?
Cevap verir;
İyilik yaparım, der.Peygamber 7 kez tekrar eder.İmam Ali 7 kez "iyilik yaparım" der.Son defa sorunca da o iyilikler şahı şu mükemmel cevabı verir;
-Ya Resulullah! Kötülük yapan kötülüğünden usanmıyorsa, ben iyilik yapmaktan niye usanayım ki...!der.
Peygamber soru soranlara döner ve "neden çok sevdiğimi anladınızmı" der...
O iyilikler şahına aşk-ı niyaz olsun...
aşk-ı muhabbetle...
Rojaazme
26-09-2006, 09:30 AM
hakkın sevgisi yüreginde olsun eline sağlık can
astokomlu
26-09-2006, 09:37 AM
Hak emeklerini zay etmeye can..
mermaid
26-09-2006, 09:39 AM
Ya Resulullah! Kötülük yapan kötülüğünden usanmıyorsa, ben iyilik yapmaktan niye usanayım ki...!der.
Emeğine sağlık can.Çok anlamlı
yolcu_58
26-09-2006, 10:57 AM
peki bugunkisiz olsaydınız osorulara necevap verırdınız iyice düşünün
asli_33
27-09-2006, 12:52 AM
Emegine sağlık Velakad can ..tekrar okumak çok güzel...ve senin yazım şeklinle
*Türküce*
27-09-2006, 02:23 AM
gerçekten cok güzel bir yazı..hizmetin kabul ola..
Gökmen
27-09-2006, 09:36 PM
Bu anlamlı hatırlatma için teşekkür ederim velakat kardeşim
okurken şunu düşündüm;
Türlü donlarda şahım,türlü yollarla sevenlerine daima seslenmekte,anlayan ve bilenlerine..
""Tuttum aynayı yüzüme
Ali göründü gözüme,...
baktığınızda aynaya
Ali görünmüyorsa yüzünüze
kır aynayı tükür yüzüne.""
velakad
28-09-2006, 02:28 AM
peki bugunkisiz olsaydınız osorulara necevap verırdınız iyice düşünün
Yolcu can;
Bizler onlara ikrar verdik.İkrarını bozan bizden zaten değildir.Haklısın günümüzde her şeyin herkesin yozlaşması ve kötülük üzerine kötülük yapması aşina görünüyor.Ancak unutmayalım kihala mazlum olan biziz.Yüzyıllardır.Günümüzde bu devam etmektedir.Bin kez mazlum olsak da bir kere zalim olmayacağız.Biz cem evinde insan öldürmeyiz cem evinden çıkıp insan yakmayız yada Allahu Ekber deyip insanları katletmeyiz.Biz Mazlumların Şahı İmam Hüseyin yandaşlarıyız.Biz Her vakit Hakkı ıshar etmekteyiz.
Aşk-ı muhabbetle...
astokomlu
20-07-2007, 11:50 AM
""Tuttum aynayı yüzüme
Ali göründü gözüme,...
baktığınızda aynaya
Ali görünmüyorsa yüzünüze
kır aynayı tükür yüzüne.""
eyvallah..
Türkıstanlı
20-07-2007, 08:13 PM
Allah (c.c) razi olsun kardesim
Bu kadar sabirli ve mütevazi
insallah onlara layik birer mümin olarak yasamaya gayret göstereriz
peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) güzel ahlakindan
Hz.Ali (r.a) adaletinden esinlenerek islama bayraktarlik yapariz.
Birde bu forumda bazi kardeslerimiz bu güzel yaziyi okusada gercek hosgörü nasil olurmus ögrense
saygilarimla
Kasım
21-07-2007, 01:19 AM
ARKADASIM GÜZEL Yazmıssın .paylastıgın ıcın kendı adıma tesekurederım ve tabı soylemek ıstedıgım bır sey var kı aslın da hepımız ıcın gecerlı bu soru ALİ dıyoruz HUSEYIN dıyoruz MUHAMMED dıyoruz
yılardır anıyoruz bu evet guzel ve bır o kadar da hos bır durum ama bızzat bu yazıyı yazan arkadasım ve sızler ve ben ne kadar ben bu ınsanların yolunda gıdebılıyorum diye dusunuyormuyuz ...?
gonca bayraktar
21-07-2007, 10:50 AM
valla eline diline sağlık can.İyilik üzerine bu kadar güzel değinilemezdi inan.Tekrar çok sağol ve senin gibiler sağolsun...
ruzgar_gokyuzu
21-07-2007, 11:11 AM
emegıne yuregıne saglık can
melek58
24-07-2007, 12:51 AM
Emeğine yüreğine sağlık...Ne kadar güzel bir davranıştırki Yarabbim sen HZ.ALİ yi yaratmışın...Herkes keşke herkes böle olsa..;)
aleviadam_58
24-07-2007, 04:57 AM
çok güzel bir paylasim dostum çok tesekkür ederim.
hayatim boyunca unutmiycam
ferhat_gs
19-05-2008, 04:13 AM
Sağol velakad can...
Herkesin okuyup kendine pay çıkarması gereken bir rivayet olmuş...
Caneldeniz
20-05-2008, 02:19 AM
emeğine yüreğine sağlak çok güzel çok iyi....
tazmanya
20-05-2008, 03:22 AM
paylaşımın için tşk
ali karul
22-05-2008, 09:08 PM
velakad;
Ey Resulullah!
Neden herkesten çok Ali' yi seversin?
Peygamber:Neden çok sevdiğimi anlatayım mı?
-Anlat derler.Peygamber sorar:
-Sizlere sormak isterim; birisi size kötülük yapsa ne yaparsınız?
-İyilik yaparız efendim derler...
Peygamber:
-Yine kötülük yaparsa?
-Yine iyilik yaparız.
-Soruyu tekrar eder;
Yine kötülüğüne devam ederse?Cevap verirler:
-Düşünürüz efendim derler.Peygamber:
-Çağırın Ali'yi diye buyurur.İmam Ali gelir, Peygamber İmam Ali' ye sorar;
-Ya Ali! birisi sana kötülük yaparsa sen ne yaparsın?
Cevap verir;
İyilik yaparım, der.Peygamber 7 kez tekrar eder.İmam Ali 7 kez "iyilik yaparım" der.Son defa sorunca da o iyilikler şahı şu mükemmel cevabı verir;
-Ya Resulullah! Kötülük yapan kötülüğünden usanmıyorsa, ben iyilik yapmaktan niye usanayım ki...!der.
Peygamber soru soranlara döner ve "neden çok sevdiğimi anladınızmı" der...
:) Sevgili can muhammedin aliyi sevdigi dogrudur ama bunun sebebi iyilik falan degil onun askeri gücü ve toplumun içerisinde muhaliflere karşı tampon olmasıdır.
Bu yazdıkların rivayetten ibaret uydurmalardır .
Muhammedin en çok sevdigi kadınlardır tanrısıda bunun farkında oldugu için ona daha fazla kadın alması için ayetler indirir.
:) Hatta hz aişe bile buna dayanamayıp şöyle der.
"Bakıyorum da, senin Efendi Tanrın , yalnızca senin şeyinin keyfini (hevanı) yerine getirmek için koşuyor."
Kuranın kendisinin adaletle bilimle (idda edildigi gibi)insanlıkla ilgisi yoktur kuran kendi içinde yazar arablara indirildigini sizin alevi (şiilikle karıştırmayalım onlar müslüman) inancınızın kurana ve islama uyan neresi var.
Alevilikte ikinci kadınla evlenen düşkün sayılır.
Peygamberin -alinin kaç evliligi var???????????
Yoksan onlara özel bir durummudur bu !!!!!!!!!!
Geçmişin Alevileri binlerce yıl sürmüş çilelerin ve yalnızlıkların içine, çölün ortasında kendilerine iktidar arayan, hilafet kavgasına tutuşmuş Bedevi kabilelerinden birinin tarafı oldukları için düşmediler. Eğer mantık süzgecimizi işletmeden, aklımızı bu kadar basit ve temeli olmayan bir kurgunun fasit girdabına kaptıracak olursak, onların büyük acılarını, uzak gurbetlerini, kaçmalarını, göçmelerini, tutkularını, umutlarını, sevdalarını, hasretlerini, kavgalarını, tükenmeyen iradelerini, mazlum direnişlerini, canları pahasına sakladıkları ulu sırlarını, kurdukları cemleri, döndükleri semahları ve Hakk’ın nidası olan deyişlerini hiç anlamamış oluruz
Truva’nın kahramanları, Komana’nın mürşitleri, Vanesa’nın Kadın Ana’ları, Yıldız Dağı’nın Pir Sultanı, Arguvan’ın Hüseyin Gazi’si, Divriği’de Battal Gazi, Pisidya’da Abdal Musa, Baba Tekeli, Nur Halife ve daha niceleri inkâr edilemez bir gerçeklik olarak tarihin içinde yerlerini çoktan aldılar. Uzak akrabalarının onlarla ilgili gerçekleri bilmemesi onlar için bir ‘tenzil-i rütbe’ değildir. Gören gözler onların sırrına mutlaka erecektir. Şimdilik lafımızı, onların uzak çağlardan gönderdikleri selamı sahiplerine ileterek bitirelim. Üstümüzde kalmasın.
Derviş Yunus söyler sözü
Yaş doludur iki gözü
Bilmeyen ne bilsin bizi
Bilenlere selam olsun.
Erdogan çınar
Saygılar ali karul
umutçiçeği
22-05-2008, 09:14 PM
allah allah can cok guzeldı yuregıne saglık
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.