:
Dar'a Durmak
astokomlu
11-09-2006, 10:36 AM
gercekilim.com
Dar, kıyamla Allah'ın huzurunda durmak demektir. Dört türlüdür:
1-Mansur darı yani mansur gibi Hak yoluna serini vermektir. Ayakta dosdoğru durup elini yani sağ elini kalbinin üzerine koyup, sol elini yanına salarak durur. Şekilde görüldüğü gibi.
http://www.gercekilim.com/images/mansur.jpg
şekil 1
2- Fazlı darı Kafirler Fazlı'nın karnına hançer saplamışlardı. Fazlı, eğilip iki elini karnının üstüne basmıştı. Şekil 2 de görüldüğü gibi.
http://www.gercekilim.com/images/fazli.jpg
şekil 2
3- Nesimi hazretleri taassubun batıl inancını pervasızca tenkit ettiğinde Nesimi sultanı oturtup derisini yüzdüler. Şekil 3 de görüldüğü gibi.
http://www.gercekilim.com/images/nesimi.jpg
şekil 3
4 — Fatime darı, Resulü Ekrem efendimizin yanında bulunan torunları Hasan'la Hüseyin (A.S.) dan su istedi. İkİsî birden koştular dedelerine su getirmek için İmam Hüseyirj acele ettiğinden sol ayağının baş parmağı bir şeye dokundu kanadı. Utancından dedesi görmesin diye sağ ayağının baş parmağını kanıyan parmağın üzerine kapattı. Fatime ana parmağını sardığı için Fatime darı denildi. Şekil 4'de görüldüğü gibi.
http://www.gercekilim.com/images/fatima.jpg
Şekil 4
Talibler meydan yerine geldiklerinde önce Mansur darını, sonra Fazlı darını üçüncü de Nesimi darını dördüncüsü Fatime darını eda ederler. Önce Mansur gibi doğru durur sonra Fazlı gibi eğilir, niyaz olduktan sonra Nesimi gibi oturur. Fatime darı ise her üç darda da eda edilir. Cemaata geldiğinde ve gittiğinde sağ ayak parmağı sol ayak parmağı üzerine konur. Muhammed Ali'nin yolunda dar mukaddesdir Dar çok önem­lidir.
Talibler darda İken edep erkân oturulur .Pirden başka kimse konuşamaz. Her sahada dara taazimle hürmet gösterilir. Çünkü dar Muhammed Ali'nindir.
erenoglu
08-10-2006, 02:03 AM
sevgili canlar, darda ki sag ayak parmaginin sol ayak parmaginin üzerine konmasinin sebebini ben daha degisik olarak duydum ne derece dogru bilmiyorum. benim duyduguma göre, Hz.Alinin Hz.Fatimeden bir sey istemis. bu arada sol ayak bas parmagi yaralanip kanamis,Hz.Fatime de Hz.Ali yarami görmesin diye sag ayak bas parmagini sol ayak bas parmaginin üzerine koyarak kapatmistir.sebebi ise sonra Hz.Ali benden bir istekte bulunmaz diye, yani ben senin emrine her zaman amadeyim anlaminda.eger daha iyi bilen canlar varsa, veya degisik yorum yapmak istayan acnlar varsa yorum yapabilirler.
saygilarimla
pir kulu
29-11-2006, 10:33 AM
DARA DURMAK
Dar Yüce Yaratıcının huzurunda durduğunu kabul ederek özünü, benliğini ortaya koyup, teslim olmanın adıdır. Yaratanın huzurunda Gizlilik, saklılık yoktur. O her şeyi bilen ve görendir. Bilineni bilenden saklamanın bir anlamı da yoktur.
Bu darda “ölmezden önce ölünür ve yaşamı sorgulanarak, pak insan olunur.” Ruhumuzu da arındırmamız lazım. Din, ruh fezasında yükselmenin adıdır. Öyleyse “Beytullah” dediğimiz öz, yani vicdani öz, kendini sorgulamalıdır
Aklı temizlemenin adıdır dar..
Av.A.Guvercin
28-01-2007, 12:59 PM
gercekilim.com
Dar, kıyamla Allah'ın huzurunda durmak demektir. Dört türlüdür:
1-Mansur darı yani mansur gibi Hak yoluna serini vermektir. Ayakta dosdoğru durup elini yani sağ elini kalbinin üzerine koyup, sol elini yanına salarak durur. Şekilde görüldüğü gibi.
http://www.gercekilim.com/images/mansur.jpg
Şekil 1
2- Fazlı darı Kafirler Fazlı'nın karnına hançer saplamışlardı. Fazlı, eğilip iki elini karnının üstüne basmıştı. Şekil 2 de görüldüğü gibi.
http://www.gercekilim.com/images/fazli.jpg
Şekil 2
3- Nesimi hazretleri taassubun batıl inancını pervasızca tenkit ettiğinde Nesimi sultanı oturtup derisini yüzdüler. Şekil 3 de görüldüğü gibi.
http://www.gercekilim.com/images/nesimi.jpg
Şekil 3
4 — Fatime darı, Resulü Ekrem efendimizin yanında bulunan torunları Hasan'la Hüseyin (A.S.) dan su istedi. İkİsî birden koştular dedelerine su getirmek için İmam Hüseyirj acele ettiğinden sol ayağının baş parmağı bir şeye dokundu kanadı. Utancından dedesi görmesin diye sağ ayağının baş parmağını kanıyan parmağın üzerine kapattı. Fatime ana parmağını sardığı için Fatime darı denildi. Şekil 4'de görüldüğü gibi.
http://www.gercekilim.com/images/fatima.jpg
Şekil 4
Talibler meydan yerine geldiklerinde önce Mansur darını, sonra Fazlı darını üçüncü de Nesimi darını dördüncüsü Fatime darını eda ederler. Önce Mansur gibi doğru durur sonra Fazlı gibi eğilir, niyaz olduktan sonra Nesimi gibi oturur. Fatime darı ise her üç darda da eda edilir. Cemaata geldiğinde ve gittiğinde sağ ayak parmağı sol ayak parmağı üzerine konur. Muhammed Ali'nin yolunda dar mukaddesdir Dar çok önem­lidir.
Talibler darda İken edep erkân oturulur .Pirden başka kimse konuşamaz. Her sahada dara taazimle hürmet gösterilir. Çünkü dar Muhammed Ali'nindir.
Sekil bir KIYAM dir
Sekil 2 Kiraattir
Sekil 3 ruku dur
Sekil 4 de de secde olacaktir .
Bu hem darda boyledir hem de cem de boyledir.
Astokomlu can resimlerle anlattiginin icin cok sagolasin.
Saygilarimla
Alihanlı
13-11-2008, 12:42 PM
Cemlerde Dar Çeşitleri
1)DAR-I MANSUR:
Hallac-ı mansur gibi hakk yoluna başını vermenin adıdır.Sag ayagını,sol ayagının baş parmagına koyarak,mansur gibi hakk yoluna teslim olmanın adıdır.
2) DAR-I FAZLI
Gögsüne bıçak saplanarak yüzüstü bırakılan hz.fazlı hakk ugruna şahadetini simgeler.İki elini yüreginin üzerine koyarak,egilerek sag ayagını sol ayagının üzerine konulmasının adıdır.
3)DAR-NESİMİ
Nesimi sultanda diger hakk yolunun şehitleri gibi hakikat kapısında özündeki sulatnı gördü o da canını vermekten kaçınmadı kara taassup onuda diz üstüne oturtup,derisini yüzdüler.Edep erkan içinde diz üstü oturmanın adıdır.
4) DAR-I FATIMA
Hz.Resullah torunlarından su istedi.Göz bebegi dedigi imam hüseyin imam hasandan daha önce davranıp fırlayıp suya koştu ama sol ayagını taşa vurarak kanattı dedesi görmesin diye sag ayagını sol ayagının üzerine koyarak gizledi.İşte bu saygının ve özverinin anısına yapılan dardır..
Hackkobaz
05-12-2008, 10:31 PM
Ben bu ibadetleri öğrenmeden yapıyordum, hımmm. helal olsun kızılbaşa!
aleviesra24
22-01-2009, 05:59 AM
"Yüzüm yerde geldim durdum dârına
Aman Şah'ım mürüvvet deyü geldim"
Pir Sultan Abdal
Alevi_İpar_24
22-01-2009, 10:26 AM
Emeklerinize sağlık canlar .. Eyvallah
Hidayet Coban
22-01-2009, 11:41 AM
Eyvallah Astokomlu Can!
Hani Hep Deriz Ya!
Hak! Emeklerini Zayetmesin...!
Sunu Bilki Bu Güzel,Vede yerinde Emeklerin Zayolmuyor...!
Ekinbaşak
22-01-2009, 03:35 PM
Canlar sağolun.Bizim yolumuz ne güzedir.Cemlerimizde hani dedelerimiz pirlerimiz derler ya Durduğunuz mansur darı,göresiniz hak didarı, cennet nasip ola bari, çene talip, dil mürşit, ne gördünüz ne duydunuz?
ne güzeldir dualarımız inançlarımız. Çocukken bile koşuyorduk sevinerek dara durcaz dede bize dua edecek.Bizim semah öğretmenimiz karacaahmet sultanda abbas amca(abbas genç) birde bize şaka yapardı, tabi o zaman hepimiz gençtik, bekarken.Şöyle derdi:
semah biterdi.
Abbas amca, başlardı
_ gençler karşıma toplu halde dara durun bakayım size dua edeceğim.
hepimiz dizilirdik.
duaya başlardı, okurdu, sonun da da iki başlı dört ayaklı olun deyince gençlerin hepsi birden gürsesle bağırırlardı Allah Allah Allah diye çınlatırlardı.
uslanmaztürk
22-01-2009, 09:08 PM
Sekil bir KIYAM dir
Sekil 2 Kiraattir
Sekil 3 ruku dur
Sekil 4 de de secde olacaktir .
Bu hem darda boyledir hem de cem de boyledir.
Astokomlu can resimlerle anlattiginin icin cok sagolasin.
Saygilarimla
Kardeş bu anlattığın namazdır.
beyazkus
25-01-2009, 03:44 AM
Kardeş bu anlattığın namazdır.
Sayin Uslanmaz (Türk)demiyecegim.Cünkü Asyadan gelen 19 türk boyunun hic birinin yazili kitabeleri tam olarak belirlenmeden kimse ben buyum sen bu degilsin deme hakkina sahip degil,ama yazmalarindada hic bir beis görmüyorum.
Alevilik Islamin özüdür,Alevilik Kurani Mubuynin Tarikat yorumudur diyen arkadaslarin size anlatmak istediklerin özü budur.Yalniz Siz sadece Emevi despotlarin cikar üzre ulemalariyla,gayri Mislim Islam düsmanlarin,Islami parcalama,bölme,kendilerine benzetme calismalarin yorumuna Iki cihanin serveri ve 18 bin alemin sefaatcisi Muhammed Mustafanin Sünnetini de Kendilerine kalkan kullanarak,bu kalkanin arkasinda cevirdikleri yorum üzerine ögrendiklerinle celiski dogurduguna sahit olmaktayim.Dede Baba cok konularda size yardimci olmaya calisti yazilarinda anlasilan sizin düsünce yapinizda soru isaretleri yaratamadi.
Sen bir EHLI SüNNET itikadi üzeresin.Söylermisin güzel insan:Peygamberin hangi sünnetinde yazili ki benim abamin altina aldigim cennetle müjdelenen EHLIBEYT imi benden sonra en kötü muameleye tabii tutun,Cennet efendisi Hazreti Hüseyini hunharca katl edip kellesini vucudundan ayirin,Hangi sünnetinde yazili Cuma namazinda fitne ve fesatin propagandasiyla camiiden cikip Savunmasiz insanlari diri diri yakin,hangi sünnetinde yazili suclari sirf ehlibeytine bende olanlari yasli,kadin,cocuk demeden marasta katl et diyen hangi sunnetine Inaniyorsun.?
Sunnet dedigin sadece namaz kilmakmi.? Islami özünden saptirip sartlara baglamakmi.? Bakiniz Imami Azemin kendi eseriyle cevap vereyim.Mundari bir kabin icine koymus agzini da siki bir sekilde kapamis suyun icine koymus talebelerine aylarca disini yikatmis ve sormus bu mundar temizlendimi ola? kapagini actiginga mundarin daha mundar pis koku yaydigina sahit olan talebelerine:Icinizi pislikten,hasetten,kinden,zulümden,nefretten,zemde n,giybetten temizlemedikten sonra disinizi yikamayla temiz olamazsiniz,bosa sabun tüketirsiniz diyen bu bilge kisiyi bilem Ehlibeyt yandasi olarak lanse edip Müfteri sayan bunlar,Daha asiri pisliklerini Imam azememin ismin arkasina gizliyerek idame etmeye baslamislar.Iste bu bu günkü Ehli sünnet kardeslerin büyük handikapidir.Gercegin demine Hüüüüüüü........
uslanmaztürk
25-01-2009, 04:00 AM
Sayin Uslanmaz (Türk)demiyecegim.Cünkü Asyadan gelen 19 türk boyunun hic birinin yazili kitabeleri tam olarak belirlenmeden kimse ben buyum sen bu degilsin deme hakkina sahip degil,ama yazmalarindada hic bir beis görmüyorum.
Alevilik Islamin özüdür,Alevilik Kurani Mubuynin Tarikat yorumudur diyen arkadaslarin size anlatmak istediklerin özü budur.Yalniz Siz sadece Emevi despotlarin cikar üzre ulemalariyla,gayri Mislim Islam düsmanlarin,Islami parcalama,bölme,kendilerine benzetme calismalarin yorumuna Iki cihanin serveri ve 18 bin alemin sefaatcisi Muhammed Mustafanin Sünnetini de Kendilerine kalkan kullanarak,bu kalkanin arkasinda cevirdikleri yorum üzerine ögrendiklerinle celiski dogurduguna sahit olmaktayim.Dede Baba cok konularda size yardimci olmaya calisti yazilarinda anlasilan sizin düsünce yapinizda soru isaretleri yaratamadi.
Sen bir EHLI SüNNET itikadi üzeresin.Söylermisin güzel insan:Peygamberin hangi sünnetinde yazili ki benim abamin altina aldigim cennetle müjdelenen EHLIBEYT imi benden sonra en kötü muameleye tabii tutun,Cennet efendisi Hazreti Hüseyini hunharca katl edip kellesini vucudundan ayirin,Hangi sünnetinde yazili Cuma namazinda fitne ve fesatin propagandasiyla camiiden cikip Savunmasiz insanlari diri diri yakin,hangi sünnetinde yazili suclari sirf ehlibeytine bende olanlari yasli,kadin,cocuk demeden marasta katl et diyen hangi sunnetine Inaniyorsun.?
Sunnet dedigin sadece namaz kilmakmi.? Islami özünden saptirip sartlara baglamakmi.? Bakiniz Imami Azemin kendi eseriyle cevap vereyim.Mundari bir kabin icine koymus agzini da siki bir sekilde kapamis suyun icine koymus talebelerine aylarca disini yikatmis ve sormus bu mundar temizlendimi ola? kapagini actiginga mundarin daha mundar pis koku yaydigina sahit olan talebelerine:Icinizi pislikten,hasetten,kinden,zulümden,nefretten,zemde n,giybetten temizlemedikten sonra disinizi yikamayla temiz olamazsiniz,bosa sabun tüketirsiniz diyen bu bilge kisiyi bilem Ehlibeyt yandasi olarak lanse edip Müfteri sayan bunlar,Daha asiri pisliklerini Imam azememin ismin arkasina gizliyerek idame etmeye baslamislar.Iste bu bu günkü Ehli sünnet kardeslerin büyük handikapidir.Gercegin demine Hüüüüüüü........
Kardeş, birileri o saydığınız cürümleri işledi diye tüm ehli sünet mi suçlu?
Onu yapanlara o suçları yüklemek daha doğru olmazmı?
Hüseyin efendimizin başı kopacağına benim başım kopsun, bedenim param parça olsun istemezsem namerdim, bazı kendini bilmezler yüzünden bir topluluğu zan altında bırakmayın artık, Allah'tan korkun.
beyazkus
26-01-2009, 12:44 AM
Kardeş, birileri o saydığınız cürümleri işledi diye tüm ehli sünet mi suçlu?
Onu yapanlara o suçları yüklemek daha doğru olmazmı?
Hüseyin efendimizin başı kopacağına benim başım kopsun, bedenim param parça olsun istemezsem namerdim, bazı kendini bilmezler yüzünden bir topluluğu zan altında bırakmayın artık, Allah'tan korkun.
Osmanli imparatorlugun kurulusunu anlatan tarih kitaplarinda aynen sunu beyan eder,Osman gazi Anadoluya gelince iki ordunun savasmakta oldugunu görür.Osman gazi azinlikta olanin yaninda yer alir,cok olanin yaninda degil,yani MAZLUMUN yaninda yerini alir mazluma yardim ederek zalimin zulmüne son verir.
Yezit ve ordulari Ehlibeyte yapti,her türlü zülmü reva gördü,bu gün olmus Ehli sünnet onun yolunu israrla takip etmiyorsa sen haklisin derim.Ama dünün Ebusud fetvalarini hala bu gün okullarda is yerlerinde,günlük hayatta israrla savunan ehli sünnet mensuplarina ne demeli acaba:
Ramzan ayinda git Erzuruma,Sivasa,Kayseriye,Yozgata,Konyaya hangi bir ili sayayim hastasin oruc tutacak halde degilsin bir lokma ye bakalim ne hale sokarlar insani,dünün kin tohumlarini bu gün daha fazlasini ekmeye calisanlara ne demeli Uslanmaz kardas,Sen Türkiyede yasamiyor sanki mübarek Uzaydan gelmis gibi hareket ediyorsun.Yezit dündü ama bu gün daha azili yezitlerin is basinda oldugunu bilmyorsun,Amerikanin sömürü düzenine canak tutan Müslüman kardesler dün Alevilerin vatan sevgilerini Koministlike lanse ederek yurttaslarini hunharca katl edenlerin bu gün yoksa kökümü kurudu dersin.Bakiyorum sende onlar gibi bir gizlilik perdesinin ardina saklanmis zalimin ilimli avukatligini yapiyorsun.YUNUSUN deyimiyle ya oldugun gibi görün,yada göründügün gibi ol.Gercegin Demine Hüüüü......
erayoner03
26-01-2009, 12:55 AM
Çol güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık Astokomlu
uslanmaztürk
26-01-2009, 02:21 AM
Osmanli imparatorlugun kurulusunu anlatan tarih kitaplarinda aynen sunu beyan eder,Osman gazi Anadoluya gelince iki ordunun savasmakta oldugunu görür.Osman gazi azinlikta olanin yaninda yer alir,cok olanin yaninda degil,yani MAZLUMUN yaninda yerini alir mazluma yardim ederek zalimin zulmüne son verir.
Yezit ve ordulari Ehlibeyte yapti,her türlü zülmü reva gördü,bu gün olmus Ehli sünnet onun yolunu israrla takip etmiyorsa sen haklisin derim.Ama dünün Ebusud fetvalarini hala bu gün okullarda is yerlerinde,günlük hayatta israrla savunan ehli sünnet mensuplarina ne demeli acaba:
Ramzan ayinda git Erzuruma,Sivasa,Kayseriye,Yozgata,Konyaya hangi bir ili sayayim hastasin oruc tutacak halde degilsin bir lokma ye bakalim ne hale sokarlar insani,dünün kin tohumlarini bu gün daha fazlasini ekmeye calisanlara ne demeli Uslanmaz kardas,Sen Türkiyede yasamiyor sanki mübarek Uzaydan gelmis gibi hareket ediyorsun.Yezit dündü ama bu gün daha azili yezitlerin is basinda oldugunu bilmyorsun,Amerikanin sömürü düzenine canak tutan Müslüman kardesler dün Alevilerin vatan sevgilerini Koministlike lanse ederek yurttaslarini hunharca katl edenlerin bu gün yoksa kökümü kurudu dersin.Bakiyorum sende onlar gibi bir gizlilik perdesinin ardina saklanmis zalimin ilimli avukatligini yapiyorsun.YUNUSUN deyimiyle ya oldugun gibi görün,yada göründügün gibi ol.Gercegin Demine Hüüüü......
Kimse hasta iken yemek yiyene birşey demez, ama oruç tutan müslümanlarla alay edercesine gözünün içine bakarak ta birşey yememeli kimse, bir gayri müslimin gösterdiği kadar olsun saygı gösterelim.Biz her zaman olduğumuz gibi görünürüz kardeş emin ol.
Yezitler bizim liderimiz öncümüz önderimiz değildir, hiç bir ehli sünnet yezitin yaptığını makul görmez, yezit kelimesini bile biz sövgü kelimesi kabul ederiz, varmı yazit diye bir sünni ismi?
Hiç gördünüzmü?
Ama milyonlarca Hüzeyin Hasan vardır, bu arada dikkat ederseniz bu isimleri de çoğunlukla ehli sünnet vatandaşlarımız kullanıyor. :)
Yazılarında sadece ithamlarda ve suçlamalarda bulunuyorsun, ayıp olmuyormu?
Kimsenin avukatlığını yapmıyoruz, emin olabilirsin.
Kimse hasta iken yemek yiyene birşey demez, ama oruç tutan müslümanlarla alay edercesine gözünün içine bakarak ta birşey yememeli kimse, bir gayri müslimin gösterdiği kadar olsun saygı gösterelim.Biz her zaman olduğumuz gibi görünürüz kardeş emin ol.
Yezitler bizim liderimiz öncümüz önderimiz değildir, hiç bir ehli sünnet yezitin yaptığını makul görmez, yezit kelimesini bile biz sövgü kelimesi kabul ederiz, varmı yazit diye bir sünni ismi?
Hiç gördünüzmü?
Ama milyonlarca Hüzeyin Hasan vardır, bu arada dikkat ederseniz bu isimleri de çoğunlukla ehli sünnet vatandaşlarımız kullanıyor. :)
Peki neden hz. Hüseyinin başını kesenlere hazret diye hitab ediyorsunuz.Hz. hasanı zehirletenler yine muaviye ve ardılları değilmi.Neden onlara sahip çıkıyorsunuz?
Diğer yandan o kıyımı yaptıktan sonra, ehlibeyt ailesini develer üstünde çıplak götüren o dönemin yönetimi yani halifesi değil midir?Ve sizler o yönetime biat edenlerden değil misiniz?
Durum böyle olunca nasıl tüm ehli sünnet ayrı olur?
Hala bile oruç zamanı üniversitelerde kafeteryalara kimseyi sokmazlar neden acaba?
beyazkus
26-01-2009, 09:28 AM
Hiç gördünüzmü?
Sevgili Uslanmaz ben sana Yezitsin diye bir tabir kullanmadim.Ben bir misirli arkadastan Arapca dersleri aliyorum,bu Yezit in manasini sordum:Cok af edersin disi kancigin kötü haliymis.Aklim almadi bir baba kendi ogluna böyle bir ismi nasil layik görür.Olayi aciklayan misirlinin sözleriyle yaziyorum.
Muaviye müslüman olmus Muhammed ordulariyla beraber islam ugruna savaslara katiliyor,Tebük seferi dönüsü,muaviye geliyor ki oglu olmus 3aylik,gidip ganimetten kendisine düseni almak icin hemde cocuguna Muhammed ad taksin.Cocugu kucagina alip giderken cocuk iki de bir babasinin sakalini cekiyor veya eli sakala takiliyor cani yanmis olacakki muaviye dur lan yezit diyor.Ganimetini alip peygamberin huzuruna gelince Ya Muhammed 3 aylik olmus buna bir isim tak diyen muaviyeye,Muhammed sen bize bir sey birakmadinki kendin taktin yolda deyince,Muaviye ben ne dedim diye düsününce aklina geliyor ben buna yezit dedim diyor ve adi yezit kaliyor.
Muaviye gidince Hazreti Peygamber torunlari Hasan ve Hüseyini yanina cagirip hasani agzindan,hüseyini boynundan öpüp agliyor,cevresindeki sahabeler bunun hikmetini sorunca bu yezit benim bu iki gözümün nurunun canlarina kast edecek buyuruyorlar.Iste ehli Sünnetin bilmek istemedigi Muhammed mucizelerinden bir tanesi,sorarim hic camilerde duydunmu hoca efendiler Muaviyeye ve Yezide camilerde Lanet okuyorlarmi?.Ne hikmetse hep Ömerin adaletinden bahsederek sanki Peygamber Muhammed degilde Hazreti ömer,ömerin adaleti vardida Hazreti Ebubekir,Hazreti Osman,Hazreti Ali adeletsizlerdi.Sor tanidigin bir hoca efendiye Vakia suresini okuyan Ömer nicin mescidde düsüp bayildi,cevabini söyleyeyim sana orada diyorki diri diri topraga gömülen kiz cocugu günahim neydi baba beni canli canli toraga gömdün,katilligini hatirlayinca bayildi,al sana adalet.
Bakiyorum hala gizlilik perdesinin arkasindan cikamadin uslanmaz kardas,ben sana avukatlik yapiyorsun demiyorum,gizleniyorsun,cik cemalini görelim.Gurbet selamimla Gercegin demine Hüüüüü.......
Aliheyder
16-06-2009, 08:05 AM
Sayın astokomlu (http://www.alevileriz.biz/member.php?u=2)
Paylaşımınız ve Bilgilendirmeniz için Teşekkürler
Hidayet Coban
09-07-2009, 01:29 PM
Hatirlatma...
Amistofes
12-07-2009, 07:38 AM
Alevilik/Kizilbaslikta "DAR"
Kizilbas Alevilikte dar olmak son derece önemlidir.Burada da rizalik ön kosuldur.Dar olmak, her türlü dünyasal kirlilikten yunup arinmaktir.Her saat,her dakika kisi kendi özünde dar olamk durumundadir,Talip, dar olmayi düsüncesinde (fikirde) , sözünde (zikirde) ve isinde (amelde) sürekli tutar. Bu, düsüncede, iyiyi dogruyu düsünmek; sözde iyiyi dogruyu söylemek; iste dogruyu iyiyi saglamai yerine getirmek anlamindadir.Hakk meydaninda ve pir önünde birinci dar olan talip; MANSUR olur. Ikinci dar olan, Nesimi olur.Ücüncü dar kapisindan gecen; Fazullah olur.Bu üc isim, abdestlerini, hak ve adalet icin kanlariyla almis yol erenleri, gönül pirleridir.Canlariyla kurban olmus bedalgahlardir.
Abdestsiz cem olunmaz:Peki cemde abdest nedir? Iste abdest budur.Raziliktir.Öz daridir.Öz temizligidir.Özünü yikayip arindirmamis hic bir can rizalik kapisinda.Rizaliktan gecmemis bir kimse, Can da olamaz Cem`de de bulunamaz.Neden ki , erenler öyle buyurmuslardir; " Hal ile halda olunmadan yol ile yoldas olunmaz!,,,,"
Saygilarim Insan sevgilerimle
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.