:
Alevi ayrımı olsa AK Parti`de kurucu olmazdım
Talip
26-09-2006, 12:34 AM
Alevi ayrımı olsa AK Parti`de kurucu olmazdım`
06.09.2002 tarihli Gazete Haberi
`Alevi–Sünni ayrımı yapmayacağız.` diyen AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan`a bir destek de, partinin Alevi kökenli kurucu üyesi Yard. Doç. Dr. Hüseyin Tuğcu`dan geldi. Partide bugüne kadar herhangi bir şekilde `Alevi–Sünni` ayrımına gidilmediğini vurgulayan Tuğcu, AK Parti`ye 20`ye yakın Alevi aday adayının başvuruda bulunduğunun altını çizdi. Kendisinin de Kütahya`dan aday olmak istediğini belirten Tuğcu, seçim öncesi gündeme getirilen siyaset–Alevi tartışmalarını ve AK Parti`nin konuya bakışını Zaman`a değerlendirdi. Alevi vatandaşların AK Parti`ye büyük ilgi gösterdiğini savunan Tuğcu, partiye kurucu olurken de herhangi bir tepkiyle karşılaşmadığını ifade etti. Alevi kökenli bir vatandaş olarak milletvekili seçilmesi halinde sorunların çözümü için uğraşacağını kaydeden Tuğcu, `Alevilerin devletten yüzyıllardır istekleri ve talepleri bellidir. Onlar bu milletin öz evlatlarıdır. Temel unsurudur.` dedi. `Sol istismar ediyor` Tuğcu, `Niye sol bir parti değil de, sağ bir partiyi tercih ettiniz?` sorusuna, `Erenlerin sağı–solu olmaz.` şeklinde cevap verdi. Bu kavramların toplumu böldüğüne dikkat çeken Hüseyin Tuğcu, Alevilerin bugüne kadar `sol` partilere oy verdikleri yönündeki kanaatin de yanlış olduğunu söyledi.
`Alevi–Sünni ayrımı yapmayacağız.` diyen AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan`a destek veren Sayın Tuğcu Şimdi Hala Aynı şeyleri söyleyebiliyormu, Ak Parti Gibi Bir Oluşumun içinde olarak Aleviliği ne yaptığı ortada, Ne Söylenebilirki bunlar için.
Sürgün_24
26-09-2006, 12:53 AM
Neden ve amaç ne olursa olsun AKP gibi alevileri hiçe sayıp gözardı eden ve hakir gören bir partide yer alan yada yer almaya hazırlanan alevilere söyleyebilecegim tek sey " yazıklar olsun " olur..
kızılırmak
26-09-2006, 06:02 AM
doktor beyin kanı bozuk olmalı....
Av.A.Guvercin
26-09-2006, 06:07 AM
Kizilirmak Can im bu kelime sana yakismadi bence. Sen ki irkciliga karsi olan demokrat bir insansin. Seviyesizlerle konusurken bile seviyeni korumalisin.
Doktor a seviyesz, hain, satilmis gibi kelimeler kullansaydin daha iyi olurdu , kani bozuk kelimesini de o manada kullandigindan eminim ama....
Diger yandan Sayin doktorumuzun agzindan dokuen incilere gelince;
Teknik olarak erenlerin sagi solu olmaz lafi gercekleri yansitmiyor. Erenler her zaman hakdan kukukdan barisdan huzurdan yanadir. Bu tip partiler de hep ya liberallerdir yada solculardir. Saga ise emrkez sag ve iberallerin bizaraz sagindakiler olabilir.
Aleviler in sagi solu bu anlamda olur.
Aevilerin sagi solu olmaz derken alevilerin kirmizi cizgilerini de soylemesi gerekirdi. AK parti alevilerin kirmizi cizgileri arasinda oldugunu dusunuyorum. hatta MHP nin dahi Ak pertiden bir noktada daha beride oldugunu dusunuyorum.
Sahsi kanaatim, alevi nin illa CHP yi desteklemesi gerekmez, gonul ister ki CHP yi desteklesin ama, yillarin destegi bize sonuc getirmedi. Bu yuzden sanirim bir politik manervra yapma zamani bu beyanda, hem CHP ye bir ders vermek adina hem de diger partilere de hizmet verene oy veririz sloganini verebilmek gozterebilmek adina oy verilmelidir diye dusunuyorum.
Ancak kirmizi cizgileri olmali Alevilerin. yani dagildigi partiler kirmizi cizgilerin berisinde olmali. kimler bu kirmizi cizgilerdedir, sahsi kanaatim, AK parti en bastadir ve MHP arkasindan gelir. Mehmet Agarsiz bir Dogru Yol belki ama Mehmet Agar la pek mantikli gelmiyor. ANAP, CHP ve diger partier.
Diger yandan canlar bilmelidirler ki bunlar hep bir politik manevra icin yapilacaktir ve gercekte alevinin gorusu her zaman demokrasiden yana olusudur.
Saygilarimla
devrimcem
26-09-2006, 07:20 AM
geçmişimizi utunmadığımız için gelecekte akp ile bağdaşmayız.
kızılırmak
26-09-2006, 07:58 AM
Kizilirmak Can im bu kelime sana yakismadi bence. Sen ki irkciliga karsi olan demokrat bir insansin. Seviyesizlerle konusurken bile seviyeni korumalisin.
Doktor a seviyesz, hain, satilmis gibi kelimeler kullansaydin daha iyi olurdu , kani bozuk kelimesini de o manada kullandigindan eminim ama....
Diger yandan Sayin doktorumuzun agzindan dokuen incilere gelince;
Teknik olarak erenlerin sagi solu olmaz lafi gercekleri yansitmiyor. Erenler her zaman hakdan kukukdan barisdan huzurdan yanadir. Bu tip partiler de hep ya liberallerdir yada solculardir. Saga ise emrkez sag ve iberallerin bizaraz sagindakiler olabilir.
Aleviler in sagi solu bu anlamda olur.
Aevilerin sagi solu olmaz derken alevilerin kirmizi cizgilerini de soylemesi gerekirdi. AK parti alevilerin kirmizi cizgileri arasinda oldugunu dusunuyorum. hatta MHP nin dahi Ak pertiden bir noktada daha beride oldugunu dusunuyorum.
Sahsi kanaatim, alevi nin illa CHP yi desteklemesi gerekmez, gonul ister ki CHP yi desteklesin ama, yillarin destegi bize sonuc getirmedi. Bu yuzden sanirim bir politik manervra yapma zamani bu beyanda, hem CHP ye bir ders vermek adina hem de diger partilere de hizmet verene oy veririz sloganini verebilmek gozterebilmek adina oy verilmelidir diye dusunuyorum.
Ancak kirmizi cizgileri olmali Alevilerin. yani dagildigi partiler kirmizi cizgilerin berisinde olmali. kimler bu kirmizi cizgilerdedir, sahsi kanaatim, AK parti en bastadir ve MHP arkasindan gelir. Mehmet Agarsiz bir Dogru Yol belki ama Mehmet Agar la pek mantikli gelmiyor. ANAP, CHP ve diger partier.
Diger yandan canlar bilmelidirler ki bunlar hep bir politik manevra icin yapilacaktir ve gercekte alevinin gorusu her zaman demokrasiden yana olusudur.
Saygilarimla
akp nin alevilere bakış açısı belli bunu sizde,bende,satılık doktorda iyi biliyor.Kusura bakmayın ama akp ye oy atan alevi kişinin aleviliğinden şüphe duyarım...
asli_33
26-09-2006, 08:09 AM
AKP 'ye üye olupta oy ve destek veren vatandasımız varsa "yazıklar olsun"diyorum...bu partiye destek vermekle "irtica" destek çıkmışlardır ..
Bu partiye üye olurken veya oy verirken ne amaça hizmet ettiği bilinmiyorsa şaşarım doğrusu ..bu sadece "sol"bizi temsil etmiyor AKP daha iyi temsil edecek değildir ..bunun altında maddi unsurlarda yatıyordur...daha neler duyacağız bakalım..
onarlı_44
26-09-2006, 08:50 AM
dostuma bende katılıyorum bu türde olmayan insanlar o partiye oy vermezler çünkü..
aliekber
26-09-2006, 10:13 AM
Bu tür açıklamayı yapmış olması için herhangi bir çıkar söz konusu olmuş olabilir...
Belkide akp'den birileri sayın doktorun bir açığını yakalamış olup, kullanıyorlar da olabilir...
Aklı başında bir alevi akp türü partilerle işi olmaz
Diğer bir yandan akp ve mhp dışındaki partilerde kötünün iyisi anlamında seçilebilir yoksa alevilere hiç biri birşey vereceğini sanmıyorum
En ideal olan şu olur alevi önderleri bir araya gelip de ortak tüzük üzerinden bir yapı oluşturmalarıdır...
Böyle bir oluşum sadece aleviler için değil tüm Türkiye için umut olur...
Bu da olacak ama ne zaman 2 yıl sonra mı? 10 yıl sonra mı? 100 yıl sonra mı ? işte bilinmeyen husus bu...
Canlar bastırsa bu yapı oluşur gibime geliyor
Tüm ayrılıkları bir kenara bırakıp ortak noktalar neler olabilir üzerine anlaşma sağlanırsa gerisi çorap söküğü gibi gelir
Bu yapının oluşması dileğiyle...
Av.A.Guvercin
26-09-2006, 10:15 AM
akp nin alevilere bakış açısı belli bunu sizde,bende,satılık doktorda iyi biliyor.Kusura bakmayın ama akp ye oy atan alevi kişinin aleviliğinden şüphe duyarım...
Bu cumlene hic bir itirazim yok ve paylasirim can. Ama kani bozuk lafi icin dedim ben hatirlarsan.
AKP nin alevi ayrimi yaptigini gormedim diyen kisi zaten bizleri camiye cagiran kisidir. Camiye gitseydik zaten bizim de bir ibadethanemiz olurdu. Sayin Dr bizim camiye gitmemiz gerektigini dusndugunden belki de naksibendiciler le suleymancilar arasinda AKP nin bir ayirim yapmadigini dusunuyor.
Saygilarimla
Av.A.Guvercin
26-09-2006, 10:47 AM
Bu tür açıklamayı yapmış olması için herhangi bir çıkar söz konusu olmuş olabilir...
Belkide akp'den birileri sayın doktorun bir açığını yakalamış olup, kullanıyorlar da olabilir...
Aklı başında bir alevi akp türü partilerle işi olmaz
Diğer bir yandan akp ve mhp dışındaki partilerde kötünün iyisi anlamında seçilebilir yoksa alevilere hiç biri birşey vereceğini sanmıyorum
En ideal olan şu olur alevi önderleri bir araya gelip de ortak tüzük üzerinden bir yapı oluşturmalarıdır...
Böyle bir oluşum sadece aleviler için değil tüm Türkiye için umut olur...
Bu da olacak ama ne zaman 2 yıl sonra mı? 10 yıl sonra mı? 100 yıl sonra mı ? işte bilinmeyen husus bu...
Canlar bastırsa bu yapı oluşur gibime geliyor
Tüm ayrılıkları bir kenara bırakıp ortak noktalar neler olabilir üzerine anlaşma sağlanırsa gerisi çorap söküğü gibi gelir
Bu yapının oluşması dileğiyle...
Eyvallah Ali Ekber Can
şelpe
26-09-2006, 01:02 PM
geçmişimizi utunmadığımız için gelecekte akp ile bağdaşmayız.
Unutmadik can unutmayacagizda . Sivas ta madimak oteli yanarken "Gazamiz mubarek olsun " diyen bir zihniyeti unutmayacagiz...
kızılırmak
26-09-2006, 01:10 PM
Bu cumlene hic bir itirazim yok ve paylasirim can. Ama kani bozuk lafi icin dedim ben hatirlarsan.
AKP nin alevi ayrimi yaptigini gormedim diyen kisi zaten bizleri camiye cagiran kisidir. Camiye gitseydik zaten bizim de bir ibadethanemiz olurdu. Sayin Dr bizim camiye gitmemiz gerektigini dusndugunden belki de naksibendiciler le suleymancilar arasinda AKP nin bir ayirim yapmadigini dusunuyor.
Saygilarimla
Akp ne çakal parti abi bunu herkes iyi biliyor.Dünyanın en azılı dini teröristi Hikmetyarın dizlerine eğilen şimdiki başbakanımız değilmiydi?Ve bunlar o tarikatların şehirli kılıkları,sözlerinde laik,özlerinde şeriatçı insanlar....
demakur7
27-09-2006, 12:52 AM
slm tüm canlara,bir arkadaşımız, (can diyemiyecem )AKP Vb. sağ partilerin alevi ayırımı yapmadığına bunun için o partide kaldığını söylüyor.SİVASI ALLAHUEKBER NARALARIYLA NİJERYALILAR yaktı DEĞİLMİ SEVGİLİ ARKADAŞIM.KOCA TARİHTE PİRLERİ VE MAZLUM HALKIYLA SÜREKLİ SOYKIRIMA UĞRAMIŞ BEDELİ KANLA YAZILAN BİR TARİHİN ÜZERİNDEN.bir zeki, kurnaz, küçük çıkarlarına tutsak olmuş cellatlarla aynı tarafta yeralarak yapılanları yoksayarak tarihi gerçekliği değil,kendi acizliğini sapmışlığnı kirlilliğini ifade etmiştir.bu zihniyeti ve uşaklarını kınıyorum lanetliyorum ,canlar arasında yeriniz yoktur.tüm canlara sevgiler saygılar
poyrazz
27-09-2006, 11:29 AM
Hem doktor olacak ,hem alevi olacak,hemde AKP li olacak.Bunu benim mantıgım almıyor.Bir eksiklik var.
Bir alevi önce insan der.
Bir alevi irticaya karşıdır.
Bir alevi eline,diline,beline sahiptir.
Bir alevi sagını solunu bilir.
Bir alevi sevgiyi savunur.
Sevgilerimle..
Yunus Emre
28-09-2006, 01:49 AM
Vallah ben Akp nin alevilere bir katkısını görmedim bunlar yezidlikten başka bişiyi savunmuyorlar!Ayrıyeten o kişini akp nin kurucu üye olması beni cok üzdü diyer sağ partilerde olsa idi sesimizi cıkarmazdık.Ama Radikal Dincilerin partisinde üyesi olmuş
dilfikar
28-09-2006, 02:54 AM
AKP'nin yaptığı ayrımlar açıkça ortada değilki zaten. Yavaş yavaş saman altından yapıyor ne yapıyorsa
Av.A.Guvercin
28-09-2006, 07:11 AM
Degerli Can Kizilirmak.
Soylediklerinin icergine bir sey demedim aksine katildigimi soyledim. Ancak uslubun dedim,
KANI BOZUK kelimesini bir Turk culuk soylevi olan birir soyleseydi, hemen irkcilikla suclanirdi dikkat et. belki de sen suclayabilirdin. Kim bilir.
Benim takildigim konu KANI BOZUK lafi.
Saygilarimla
Av.A.Guvercin
28-09-2006, 07:14 AM
AKP'nin yaptığı ayrımlar açıkça ortada değilki zaten. Yavaş yavaş saman altından yapıyor ne yapıyorsa
AKP Alevilik Islamin disidir diyenlerin soylevlerini alalrak bizlere karsi kullanmis ve demistir ki sizin ne dediginiz belli degil. Cem evleri ibadethane mi yoksa kultur evimi belli degil.
Alevilik aliyi sevmekse bizler aliyi seviyoruz ve bizler de aleviyiz piskinligiyle soylene de bakiniz.
Vallahi inancimiza sahip cikmazsak eger sanki yillardir alevileri katletmemisler gibi bir de Imam Huseyin icin agit,ar yakmaya baslarlar ve bizim savunduklarimizi onlar savunmaya baslar ama bizleri bu kez de baska seylerle suclayarak eziyet etmeye baslarlar. Bu kez de hayir biz oyle degiliz diyerek kendimizi savunmak zorunda kalisiriz yillarca. Ama derler ki sizin ciicnizden sunar sunlar su zamanda soyledi, hem de dernek baskanlariniz soyledikler.
tabi bu bir seneryo ama gercek uyzerine kurulmus bir seneryo
Saygiarimla
umut_istanbul
28-09-2006, 10:27 AM
AKP gibi gerici, şovenist ve burjuva partiler ancak insanları kandırarak umut vaadeder. Eğer bu faşistlerin sözlerine inananlar varsa yazıklar olsun. AKP ye oy verenede destekleyenede binlerce kez lanet olsun!!!
Av.A.Guvercin
28-09-2006, 11:10 AM
Hem doktor olacak ,hem alevi olacak,hemde AKP li olacak.Bunu benim mantıgım almıyor.Bir eksiklik var.
Bir alevi önce insan der.
Bir alevi irticaya karşıdır.
Bir alevi eline,diline,beline sahiptir.
Bir alevi sagını solunu bilir.
Bir alevi sevgiyi savunur.
Sevgilerimle..
Yuregine saglik Can iste aynen oyle. Kotulere poyraz iyilere meltem olasin.
Av.A.Guvercin
28-09-2006, 11:14 AM
AKP gibi gerici, şovenist ve burjuva partiler ancak insanları kandırarak umut vaadeder. Eğer bu faşistlerin sözlerine inananlar varsa yazıklar olsun. AKP ye oy verenede destekleyenede binlerce kez lanet olsun!!!
BILEREK KABUL EDENDEN YADA BILEREK REDDEDENDEN KORKMA,
BILMEYEREK KABUL EDEN VE BILMEYEREK REDDEDENLERDEN KORK.
akp NIN TABANI KESINLIKLE IKINCIKATEGORIDE, ANCAK HER BIREY KENDINE SORMALI ACABA BEN HANGI KATAGORIDEYIM DIYE VE KENDINE CEVABINI VERMELI.
realizm, realizm realizm.
mantik mantikm mantik
turkiyenin sorunu bu. ana sorunu.
sAYGILARIMLA
*Türküce*
28-09-2006, 11:25 AM
ak parti gibi cumhuriyet ve laiklik düşmanı bir partiye,hele ki talibanın takım elbise giyerek saklanmaya calıştığı bir partiye oy veren alevilere yazıklar olsun..böyle bir zihniyetin içinde yer alanlara lanet olsun....
sivri
30-09-2006, 01:10 AM
eyvallah demakur sağol,kültüründen uzaklaşmış,yabancılaşmış kişilere hiç bir zaman alevilik adına taviz verilmemeli,vermiyeceğiz de
ozkan_gunduz
30-09-2006, 01:29 AM
Neden ve amaç ne olursa olsun AKP gibi alevileri hiçe sayıp gözardı eden ve hakir gören bir partide yer alan yada yer almaya hazırlanan alevilere söyleyebilecegim tek sey " yazıklar olsun " olur..
diyecek baska bir soz kalmadı
yolcu_58
07-10-2006, 12:25 PM
canlar neden ak partıyı kötuluyorsunuz helal olsun tek başına geldı adam pekı bızler neyapıyoruz iş oyvermeye gelınce bızlerde ayrılıyoruz yok ecevıt bunu yapmış yok baykalı bunu yapmış şu yaramaz bu bozuk sonuç ne hep hüsran kım kazanıyor kanı bozuk allah kıtap korkusu olmayan ama onların adını kullanarak oy topluyan ..............lar ee ozaman bız doktorun nereye oy verdıgını deyıl neden verdıgını bulalım bızler bır çatı altın da buluşmassak daha ne doktorlar ne avukatlar kay bederiz kendı payıma onlara oy verende şerefsiz dir
poetictear
07-10-2006, 01:27 PM
Bende sizlere katılıyorum gerçekten alevi olan bir kişi akp ye oy vermez diye düşünüyorum veriyosada kendi sorunudur...
Dostluk
07-10-2006, 03:41 PM
Akp partisi seçilme nedenlerinden biri denenmemiş ve yeni bir parti olmasından dolayıdır.Verilen oylar bilinçsizce verilmiştir.Sol görüşlü insanda oyunu Akp'ye vermişti sağ görüşlüsüde.Ama herkes bu hükümetin ne kadar basiretsiz olduğunu kavradı.Ülkenin geleceği ve özgürlüklerin kısıtlanması adına Akp'ye oy verilmemelidir.Alevisi sünnisi hepsi için geçerlidir bu düşüncem biraz kafasını kaldırıp çevresine bakanlar bunların farkında umarım olacak seçimlerde bilinçli oylar verilir ve dönen kısır döngü değişir.
fg2424
07-10-2006, 04:08 PM
bir alevi iş adamının tercihi başkadır
bir alevi gencinin tercihi başkadır
bir alevi öğrencinin tercihi başkadır
bir alevi kadınının tercihi başkadır
arkadaşlar farklı siyasi görüşe sahip olunabilir. Ama insanların konumları ve istekleri farklı olduğundan kaynaklanıyor bunlar bence, insanlar artık ekmek kavgasına düşmüş kimse fazla ilgilenmiyor. baksanıza genç pardi yarım ekmek dönerle nekadar oy aldı insanlar onu tanıdıkları halde!!!
aleviler illaki chp ye verecek gibi bir zorunluluğu yok bu zamana kadar CHP naapmış bize iki yıldır baykal Hacı Bektaşa gitmiyor. bence merkez partilerde de örgütlenilmesi ve mecliste temsilcilerin bulunulması taraftarıyım.
şelpe
08-10-2006, 01:30 AM
aleviler illaki chp ye verecek gibi bir zorunluluğu yok bu zamana kadar CHP naapmış bize iki yıldır baykal Hacı Bektaşa gitmiyor. bence merkez partilerde de örgütlenilmesi ve mecliste temsilcilerin bulunulması taraftarıyım.
$imdi sen bize sivas katliami doneminin hukumeti olan dyp ye yada adI devamLI tarikatlerle anilan anap a yada gerici akp ye mi oy ver diyosun hayir kesinlikle hayir ...
alevi düşmanlarına şeriatçılara nasıl olurda oy verebiliyorsunuz ey halkım?????
onlar şimdi sessiz görünüyor,c.başk alsınlar görün neler yapacaklar.bizler bunu önlemeye çalışıyoruz!ileriyigörebilen insnlarız biz.hiç mi tarih bilginiz yok?adamlar ın gözü cem evleriizde inancımızda.siz nasıl oy verebilirisiniz?ayrıca aleviler CHP ye oy verme mahkumu değildir.ALEVİLER ilerici, laik,kemalist kişilerdir.bunun için tercih CHP dir.M.KEMAL ATATÜRK ÜN partisi bizim tacımız OLAN kişinin partisi.yine bölünmeyelim bu seçimde.chp-dsp ittifakındayız.alevi örgütlerinden adaylar var zaten destek tam.hatta yavuz top bile aday adayı.shp de seçime girmiyor oylar bölünmesin diye.artık bir olalım canlar!!
cumhuriyet çok değerli sahip çıkalım.
kızılırmak
30-05-2007, 07:19 AM
alevi düşmanlarına şeriatçılara nasıl olurda oy verebiliyorsunuz ey halkım?????
onlar şimdi sessiz görünüyor,c.başk alsınlar görün neler yapacaklar.bizler bunu önlemeye çalışıyoruz!ileriyigörebilen insnlarız biz.hiç mi tarih bilginiz yok?adamlar ın gözü cem evleriizde inancımızda.siz nasıl oy verebilirisiniz?ayrıca aleviler CHP ye oy verme mahkumu değildir.ALEVİLER ilerici, laik,kemalist kişilerdir.bunun için tercih CHP dir.M.KEMAL ATATÜRK ÜN partisi bizim tacımız OLAN kişinin partisi.yine bölünmeyelim bu seçimde.chp-dsp ittifakındayız.alevi örgütlerinden adaylar var zaten destek tam.hatta yavuz top bile aday adayı.shp de seçime girmiyor oylar bölünmesin diye.artık bir olalım canlar!!
cumhuriyet çok değerli sahip çıkalım.
SÖYLENECEK EN GÜZEL SÖZLERİ SÖYLEMİŞSİNİZ TEŞEKKÜRLER...
hak kulu
31-05-2007, 08:02 AM
canın dediği gibi kanı bozuk olanların duyu organları çalışmıyor ve beyinlerini başka eller çalıştırıyor oda bir kukladır tabi hiç bir şey alevileri yok sayan bir yapıda bulunmayı haklı gösteremez.
HAKKA ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ KANIMIZ HALA ATALARIMIZINKİ GİBİ KIZILDIR BOZULMADI BOZUK OLANLARDA BİZDEN DEĞİLDİR...
Av.A.Guvercin
31-05-2007, 08:23 AM
Biz de oyle soyledik farkindaysaniz Sayin Kizilirmak. Ama kani bozuk lafi bence onlari hak etmedikleri bir laf. Cunku kani olan in kani bozuk yada saglam olur. Bu adamlarin kanlari olduklarin dan supheliyim bu yuzden kani bozuk lafi bunlari yuceltiyor gibime geliyor.
Saygilarimla
yeliz_34
05-06-2007, 01:45 AM
VALLAHİ BİR ALEVİNİN AK PARTİYE OY VERMESİNEDE ADAY OLMASINADA KESİNLİKLE KARŞIYIM...BİZİ SADECE SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLIYOLAR ÖYLE İNSANLARA OYMU VERİLİR...
aliekber
05-06-2007, 09:33 AM
Biz de oyle soyledik farkindaysaniz Sayin Kizilirmak. Ama kani bozuk lafi bence onlari hak etmedikleri bir laf. Cunku kani olan in kani bozuk yada saglam olur. Bu adamlarin kanlari olduklarin dan supheliyim bu yuzden kani bozuk lafi bunlari yuceltiyor gibime geliyor.
Saygilarimla
----------------------------------------------------------------
Ali abim amaç hataya düşmüşleri iteklemek değil kazanmak olmalı, anlatacak kelimeleri bulmak marifet kapısıdır
Yolunu yitirmiş canlarımız nasıl kazanılır bunun hesabı yapılmalı diye düşünüyorum
Bu adamlarin kanlari olduklarin dan supheliyim bu yuzden kani bozuk lafi bunlari yuceltiyor gibime geliyor.
Bu yöntemin, yaklaşımın getiri sağlayacağına gerçekten de inanmakta mısın abi?
Beni esas ilgilendiren mesele bu insanların ne gibi bu tür seçimlere vardığıdır
Şimdi abi sana bir soru sormak istiyorum, yaklaşımını bilmek istiyorum senin için hangisi daha fena?
Akp-mhp-veya benzer partilere oy verenler mi?
Yoksa aslımızı inkar edip de vatana ihanet içinde bulunan mı?
Ve cevap vermeni diliyorum inkarcılarımızın, *** işbirlikçisinin, sol sapkınının illallah etirip de vatanı müdafa için kendini elinde silaha sarılı bulup da mhp saflarına çaresizlikten geçmiş kaç milyon canımız vardır?
Benim için önemli olan olgu canlarımızı o sürece götüren sebeplerdir
Benim için emperyalizmin işbirlikçisi, mandacısı her dem akp veya mhp türü partilerden değersizdir
Ama kani bozuk lafi bence onlari hak etmedikleri bir laf. Cunku kani olan in kani bozuk yada saglam olur. Bu adamlarin kanlari olduklarin dan supheliyim bu yuzden kani bozuk lafi bunlari yuceltiyor gibime geliyor.
Doğru bir yöntem değildir bana göre, varsa geleceğe yönelik önerilerin almak isterdim abi
Sana göre ne yapmalıyız, kimlere oy vermeliyiz, veya ne tür taktik veya stratejilere durmalıyız?
Amacın birilerini tu kaka göstermek olmasa gerek öneri nedir abi ?
alican3348
05-06-2007, 09:41 AM
bunlar iyice örgütlendiler canlar...yakında bizi alevi saymazlar bunlar...
Emrahcan
05-06-2007, 10:44 AM
sayın dostlar bu gibi insalarr özünden ayrılmıştır yol düşkünü bunlar fazla konu hakkında durulmaması biz aleviler için daha yararlı olucaktır.
sevgilerimle emrahcan
ozcan koçak
05-06-2007, 12:38 PM
valla can sadece yazıklar olsun demeyeceğim..
hak muhammet ali yolun u açık etsin bu kanı bozuk muaviye yalakalarının..
ve masumca bir soru kaça satmışlar kimliklerini..
bu adi alevi müsvetteleri.
diren66
05-06-2007, 01:23 PM
Hüseyin Tuğcu kimdir?
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=H%C3%BCseyin+Tu%C4%9Fcu&btnG=Google%27da+Ara&meta=
Google da 5 daikikanızı ayırarak bu şahsı daha yakından tanıyabilirisiniz.
Ne mutlu ki bu tiplerin sayısı ve etkisi çok az.
Peki bunlara kızdığımız ve tepki gösdterdiğimiz kadar yeni Hüseyin Tuğcular yaratmaya çalışan, Fettullahla kol kola resim çektiren, bin yıllık aleviliğin önüne islam ibaresini ekleyip, MHP'lilerle kol kola ırkçılığın değirmenine su taşıyanlara neden ses çıkarmıyorsunuz?
Alihanlı
05-06-2007, 01:47 PM
AKP, MHP SAMİMİ VE YİĞİTSE ALEVİ GİBİ ALEVİLERİ MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖSTERSİN!
Hüseyin DEMİRTAŞ
Sevgili Dostlar bu haberi yazdıktan sonra düşündüm de, AKP Alevi adaylar gösteriyor ya, örneğin Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tuğcu, Dr. Ali Fazıl Kasap ve de en son Reha Çamuroğlu gibi. Bunun bir anlamı yok. Tuğcu ve Kasap'ı kişisel olarak tanıyorum. Tesadüfen Alevi bir ailenin çocuğu olarak doğmaktan başka bir özellikleri yok. Dr. Tuğcu bir Sünni misyoneri. Dr. Kasap ise Kütahya'dan daha önceki seçimde aday oldu ama onun öyle ben Aleviyim diye bir iddiası bile yok. Aleviliği bilmez ve yaşamaz. Geçen yaz babasını gördüm. Babası ikrar verip yola girmiş birisidir. Ama buna rağmen sakallı ve sıradan bir Sünni'den en küçük bir farkı yok. 35-40 yıldır Kütahya merkezde oturur ve bir kaç yıl Almanya'da da kaldı. Konuştuk kendisiyle. Süt kardeşim de olan oğlu Ali Fazıl'a Alevi aday gibi bir anlam yüklememek lazım. Onun Aleviliğini kullanarak aday olduğunu zannetmiyorum. Adam Kütahya'nın ilk özel hastanesinin sahibi. Babası emlak zengini. Anladığım kadarıyla maddi zenginliklerini biraz iktidarla taclandırmak istiyorlar. Alevilikleri baskın olsa Kütahya gibi muhafazakar bir kentte ekonomik olarak bu kadar sivrilemezlerdi zaten. Kütahya'ya cemevi yapılıyor. İnşaatı yarıda kaldı. Bunlardan yardım istendi. Kasaplar'dan hiçbiri yardım etmedi. (3 Kasap var Kütahya'da üçü de ilde zenginlik sıralamasında ilk 30'a girerler) Yardım vermedikleri gibi bir de kalkıp, "Yapın cemevinin bir odasını mescit, o zaman size yardım ederiz" dediler. Bunu Müteahhit ve manifaturacı Hasan Kasap söyledi. Baba Ehtem ve oğlu Dr. Ali Fazıl'ın böyle bir cümle kullandıklarını söyleyemem ama yardım vermediklerine göre onların da aynı fikirde olduklarını tahmin etmek zor olmasa gerek.
Buna karşılık Hüseyin Tuğcu başka. O tam bir devşirme. Aleviler arasından imam-hatip ve ilahiyat okuyarak, aynen Osmanlı'nın Hristiyan çocuklarını alıp Enderun'da eğittikten sonra kendi içinden çıktığı Hıristiyan halkını kılıçtan geçirmek için gönderdiği gibi, Dr. Tuğcu da Aleviler arasından alınıp Sünni İslami eğitimle kendi halkına düşman edilmiş ve onların üzerine salınmıştır Olayı böyle görmek gerekir. Reha Çamuroğlu'na ise bir şey demiyorum. O devşirmeden de beter, tam bir Hızır Paşa... Aleviliği biliyor, onlarca kitap yazmış. Kitapları fena da sayılmaz ama iktidar hırsına kapılıp gerçek Alevi duruşu sergileyenleri yani Pir Sultanları dar ağacına göndermek istiyor. O bir Alevi celladı olma heveslisi. İttifakları kendini ele veriyor.
Ben diyorum ki, AKP Alevi aday gösteriyorum diye kendini kandırmasın keza bizleri de... Tayyip Erdoğan yiğitse Alevi kimliğinden taviz vermeyen veya Alevi gibi Alevi olan birini aday göstersin. Mesela Selahattin Özel'i, Turgut Öker'i, Lütfi Kaleli'yi, Mustafa Özcivan'ı veya Esat Korkmaz'ı seçilebilecek bir sıraya aday gösterdiğini bangır bangır ilan etsin ki, biz samimi olduğunu anlayalım. Yağcı, dönek, devşirme, deforme olmuş Alevileri herkes aday gösterir. Örneğin MHP Rıza Zelyut'u veya Cemal Şener'i MHP aday gösterecekmiş... MHP Alevileri seviyorsa, bu tutumunda samimiyse yamulmamış Alevi aday göstersin! Zelyut ve Şener gibi kıvırtanları, çevir kazı yanmasın diyenleri değil. Sözgelişi Alevilik İslam dışı diyen birini aday göstersin! Ali Yıldırım gibi birini. Alevi'nin ibadet yeri cemevidir, cemevi=cami, cem ibadeti=namaz diyen birini Ankara birinci sıraya koysun bakalım sıkıyorsa! Bunlar aynen AKP için de geçerlidir. Alevi bozuntularını dedem de listeye kor. Mesele bundan ibarettir. Vitrinlik Alevi aramak değil! Gerisi fasa fisodur. Hodri meydan!
bu yazıyı kütahyalı bir alevi yazmış.akp adaylarının halini anlatıyor.
aliekber
05-06-2007, 09:07 PM
Hüseyin DEMİRTAŞ
Sevgili Dostlar bu haberi yazdıktan sonra düşündüm de, AKP Alevi adaylar gösteriyor ya, örneğin Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tuğcu, Dr. Ali Fazıl Kasap ve de en son Reha Çamuroğlu gibi. Bunun bir anlamı yok. Tuğcu ve Kasap'ı kişisel olarak tanıyorum. Tesadüfen Alevi bir ailenin çocuğu olarak doğmaktan başka bir özellikleri yok. Dr. Tuğcu bir Sünni misyoneri. Dr. Kasap ise Kütahya'dan daha önceki seçimde aday oldu ama onun öyle ben Aleviyim diye bir iddiası bile yok. Aleviliği bilmez ve yaşamaz. Geçen yaz babasını gördüm. Babası ikrar verip yola girmiş birisidir. Ama buna rağmen sakallı ve sıradan bir Sünni'den en küçük bir farkı yok. 35-40 yıldır Kütahya merkezde oturur ve bir kaç yıl Almanya'da da kaldı. Konuştuk kendisiyle. Süt kardeşim de olan oğlu Ali Fazıl'a Alevi aday gibi bir anlam yüklememek lazım. Onun Aleviliğini kullanarak aday olduğunu zannetmiyorum. Adam Kütahya'nın ilk özel hastanesinin sahibi. Babası emlak zengini. Anladığım kadarıyla maddi zenginliklerini biraz iktidarla taclandırmak istiyorlar. Alevilikleri baskın olsa Kütahya gibi muhafazakar bir kentte ekonomik olarak bu kadar sivrilemezlerdi zaten. Kütahya'ya cemevi yapılıyor. İnşaatı yarıda kaldı. Bunlardan yardım istendi. Kasaplar'dan hiçbiri yardım etmedi. (3 Kasap var Kütahya'da üçü de ilde zenginlik sıralamasında ilk 30'a girerler) Yardım vermedikleri gibi bir de kalkıp, "Yapın cemevinin bir odasını mescit, o zaman size yardım ederiz" dediler. Bunu Müteahhit ve manifaturacı Hasan Kasap söyledi. Baba Ehtem ve oğlu Dr. Ali Fazıl'ın böyle bir cümle kullandıklarını söyleyemem ama yardım vermediklerine göre onların da aynı fikirde olduklarını tahmin etmek zor olmasa gerek.
Buna karşılık Hüseyin Tuğcu başka. O tam bir devşirme. Aleviler arasından imam-hatip ve ilahiyat okuyarak, aynen Osmanlı'nın Hristiyan çocuklarını alıp Enderun'da eğittikten sonra kendi içinden çıktığı Hıristiyan halkını kılıçtan geçirmek için gönderdiği gibi, Dr. Tuğcu da Aleviler arasından alınıp Sünni İslami eğitimle kendi halkına düşman edilmiş ve onların üzerine salınmıştır Olayı böyle görmek gerekir. Reha Çamuroğlu'na ise bir şey demiyorum. O devşirmeden de beter, tam bir Hızır Paşa... Aleviliği biliyor, onlarca kitap yazmış. Kitapları fena da sayılmaz ama iktidar hırsına kapılıp gerçek Alevi duruşu sergileyenleri yani Pir Sultanları dar ağacına göndermek istiyor. O bir Alevi celladı olma heveslisi. İttifakları kendini ele veriyor.
Ben diyorum ki, AKP Alevi aday gösteriyorum diye kendini kandırmasın keza bizleri de... Tayyip Erdoğan yiğitse Alevi kimliğinden taviz vermeyen veya Alevi gibi Alevi olan birini aday göstersin. Mesela Selahattin Özel'i, Turgut Öker'i, Lütfi Kaleli'yi, Mustafa Özcivan'ı veya Esat Korkmaz'ı seçilebilecek bir sıraya aday gösterdiğini bangır bangır ilan etsin ki, biz samimi olduğunu anlayalım. Yağcı, dönek, devşirme, deforme olmuş Alevileri herkes aday gösterir. Örneğin MHP Rıza Zelyut'u veya Cemal Şener'i MHP aday gösterecekmiş... MHP Alevileri seviyorsa, bu tutumunda samimiyse yamulmamış Alevi aday göstersin! Zelyut ve Şener gibi kıvırtanları, çevir kazı yanmasın diyenleri değil. Sözgelişi Alevilik İslam dışı diyen birini aday göstersin! Ali Yıldırım gibi birini. Alevi'nin ibadet yeri cemevidir, cemevi=cami, cem ibadeti=namaz diyen birini Ankara birinci sıraya koysun bakalım sıkıyorsa! Bunlar aynen AKP için de geçerlidir. Alevi bozuntularını dedem de listeye kor. Mesele bundan ibarettir. Vitrinlik Alevi aramak değil! Gerisi fasa fisodur. Hodri meydan!
bu yazıyı kütahyalı bir alevi yazmış.akp adaylarının halini anlatıyor.
Hüseyin DEMİRTAŞ
Hüseyin Demirtaş kimin nesi , nerde yazar bilmiyorum ama bakalım nasıl bir tiplemeymiş belli olacak şimdi...
Tayyip Erdoğan yiğitse Alevi kimliğinden taviz vermeyen veya Alevi gibi Alevi olan birini aday göstersin. Mesela Selahattin Özel'i, Turgut Öker'i, Lütfi Kaleli'yi, Mustafa Özcivan'ı veya Esat Korkmaz'ı seçilebilecek bir sıraya aday gösterdiğini bangır bangır ilan etsin ki, biz samimi olduğunu anlayalım.
Bunlar mı kimliğimizden taviz vermeyenler he he he he
Komik ötesi bir yazı güle güle iki büklüm oldum
Bunlar aslını inkar edenler değil mi?
Sözgelişi Alevilik İslam dışı diyen birini aday göstersin! Ali Yıldırım gibi birini.
Aleviliği İslam dışı gösteren biri imiş "Yamulmamış" Alevi he he he
Temel mürşitlerimizi inakr edenelr mi "yamulmamış" Alevi oluyor?
Aslını inkar edenlere Alevi diyebilirmiyiz?
Pir Sultan'ın binlerce şiiri mevcut ne diye referans teşkil etmez ki?
Pir Sultan Abdal
Gidi Yezid bize Kızılbaş demiş
Meğer Şah'ı sevmiş dese yoludur
Yetmiş iki millet sevmezler şahı
Biz severiz Şah'ı Merdan Ali'dir
Kırkımız da bir katara dizildik
Hak Muhammed ümmetine yazıldık
Hakikat şerbeti olduk ezildik
Biz içeriz bize sunan Ali'dir
Gidi Yezid bizler haram yemedik
Batındaki gördüğümüz demedik
İkrar birdir dedik geri dönmedik
Yedileriz birincimiz Ali'dir
Muhammed dinidir bizim dinimiz
Tarikat altından geçer yolumuz
Hem Cibril-i Emin'dir rehberimiz
Biz müminiz mürşidimiz Ali'dir
Pir Sultan'ım Nesimi'dir pirimiz
Evvel kurban ettik Şah'a serimiz
On İki İmam meydanında dârımız
Biz şehidiz serdarımız Ali'dir
Komikliğe bakarmısınız sanki inancımızın ne olduğunu bilmiyorduk da ateist, zerdüştçü, berdüştçülerrden öğrenecekmişiz...
Pir Sultan'ın temel açıklamalarını inkar eden mi "yamuk" Alevidir yoksa bu temel açıklamalara itibar eden mi?
[QUOTE]Sözgelişi Alevilik İslam dışı diyen birini aday göstersin! Ali Yıldırım gibi birini.
Olurrrr nerde ateist varsa Alevi diye meydana salarız peki aslını inkar edene , lanetli Yezitle bir olup aynı savları destekleyenlere ne denilir ki?
Ben Teberra ve Tevella ilkemize göre "soyuna sopuna bin lanet" diyorum
Sidalyaren
05-06-2007, 09:08 PM
Aleviliği biliyor, onlarca kitap yazmış. Kitapları fena da sayılmaz ama iktidar hırsına kapılıp gerçek Alevi duruşu sergileyenleri yani Pir Sultanları dar ağacına göndermek istiyor. O bir Alevi celladı olma heveslisi. İttifakları kendini ele veriyor
Derviscemal
05-06-2007, 10:19 PM
Alevi ayrımı olsa AK Parti`de kurucu olmazdım`
06.09.2002 tarihli Gazete Haberi
`Alevi–Sünni ayrımı yapmayacağız.` diyen AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan`a bir destek de, partinin Alevi kökenli kurucu üyesi Yard. Doç. Dr. Hüseyin Tuğcu`dan geldi. Partide bugüne kadar herhangi bir şekilde `Alevi–Sünni` ayrımına gidilmediğini vurgulayan Tuğcu, AK Parti`ye 20`ye yakın Alevi aday adayının başvuruda bulunduğunun altını çizdi. Kendisinin de Kütahya`dan aday olmak istediğini belirten Tuğcu, seçim öncesi gündeme getirilen siyaset–Alevi tartışmalarını ve AK Parti`nin konuya bakışını Zaman`a değerlendirdi. Alevi vatandaşların AK Parti`ye büyük ilgi gösterdiğini savunan Tuğcu, partiye kurucu olurken de herhangi bir tepkiyle karşılaşmadığını ifade etti. Alevi kökenli bir vatandaş olarak milletvekili seçilmesi halinde sorunların çözümü için uğraşacağını kaydeden Tuğcu, `Alevilerin devletten yüzyıllardır istekleri ve talepleri bellidir. Onlar bu milletin öz evlatlarıdır. Temel unsurudur.` dedi. `Sol istismar ediyor` Tuğcu, `Niye sol bir parti değil de, sağ bir partiyi tercih ettiniz?` sorusuna, `Erenlerin sağı–solu olmaz.` şeklinde cevap verdi. Bu kavramların toplumu böldüğüne dikkat çeken Hüseyin Tuğcu, Alevilerin bugüne kadar `sol` partilere oy verdikleri yönündeki kanaatin de yanlış olduğunu söyledi.
`Alevi–Sünni ayrımı yapmayacağız.` diyen AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan`a destek veren Sayın Tuğcu Şimdi Hala Aynı şeyleri söyleyebiliyormu, Ak Parti Gibi Bir Oluşumun içinde olarak Aleviliği ne yaptığı ortada, Ne Söylenebilirki bunlar için.
Bu adamlar uyuyorlar birde adam doçentmiş birde aleviymiş ve alevi ayrımı olmadığını söylüyor...
Sayın doçent siz cümbüş evindemi ibadet ediyosunuz yoksa...
Alihanlı
06-06-2007, 02:06 AM
aliekber.
Aleviliği İslam dışı gösteren biri imiş "Yamulmamış" Alevi he he he
Temel mürşitlerimizi inakr edenelr mi "yamulmamış" Alevi oluyor?
Aslını inkar edenlere Alevi diyebilirmiyiz?
Pir Sultan'ın binlerce şiiri mevcut ne diye referans teşkil etmez ki?
aliekber yazıda akp adayları ile ilgili bölüm beni ilgilendiriyor,hüseyin demirtaş akp li alevi adayların durumlarını yazmış ve konu bahisi olan tuğcu yu tanıyan biri.
.öbürki yamulmamış aday dedikleri bölüm benide ilgilendirmiyor,ama yazı alıntı olduğu için bütünlüğü bozmamak için hepsini taşıdım .
karakanat
06-06-2007, 03:47 AM
biz aleviler emeği, özgürlüğü, bir arada yaşamayı savununan,alevilerin sorunlarını gündemine alan partilere oy vermeliyiz...dinci gerici,ırkçı soven partilee asla oy yokk....kendini sosyal demokrat sanan partilere de mutlaka ders vermeliyiz bu seçimlerde zira bizlere asimilosyonu dayatan bu partiilere daha çok dikkat etmeliyiz...........
aliekber
06-06-2007, 08:22 AM
aliekber yazıda akp adayları ile ilgili bölüm beni ilgilendiriyor,hüseyin demirtaş akp li alevi adayların durumlarını yazmış ve konu bahisi olan tuğcu yu tanıyan biri.
.öbürki yamulmamış aday dedikleri bölüm benide ilgilendirmiyor,ama yazı alıntı olduğu için bütünlüğü bozmamak için hepsini taşıdım .
-------------------------------------------------------
Anladım can ama eleştiri yapan aslını inkar eden olunca yazdıkları da pek önem taşımaz ki belirtmiş neleri savuınduğunu
Seni hedefte olan ilgilendiriyor anladım ama ne diye aslını inkar eden, asimilasyonun DANİSKASINA aynen lanetli Yezit gibi girişen ilgilendirmez ki ?
alihanlı
Alıntı:
Sözgelişi Alevilik İslam dışı diyen birini aday göstersin! Ali Yıldırım gibi birini.
Bu noktanın da incelenmesi gerek diye düşünüyorum ki temel mürşitlerimizi, hatta Pir Sultan'ı bile yok saymış , savunduğu tez lanetli Yezitlerin tezi nasıl olcak peki?
Pir Sultan Abdal
Gidi Yezid bize Kızılbaş demiş
Meğer Şah'ı sevmiş dese yoludur
Yetmiş iki millet sevmezler şahı
Biz severiz Şah'ı Merdan Ali'dir
Kırkımız da bir katara dizildik
Hak Muhammed ümmetine yazıldık
Hakikat şerbeti olduk ezildik
Biz içeriz bize sunan Ali'dir
Gidi Yezid bizler haram yemedik
Batındaki gördüğümüz demedik
İkrar birdir dedik geri dönmedik
Yedileriz birincimiz Ali'dir
Pir Sultan'ım Nesimi'dir pirimiz
Evvel kurban ettik Şah'a serimiz
On İki İmam meydanında dârımız
Biz şehidiz serdarımız Ali'dir
Alıntı:
Alıntı:
Gerçekten de merak etmekteyim ne diye lanetli Yezit'in tezlerini savunmak birilerini çileden çıkarmıyor?
Ve aslımızı inakr edenler ne diye baş hedef olmaz ki hatta yazdıkalrı örnek verilir, dayanak sayılır?
Aslımızı inkar eidp de lanetli Yezitle bir olup temel mürşitlerimizi bile yok sayanlar ne diye hoş görülür ki bunun cevabını bulamıyorum
İşin en garip yanı şudur ki lanetli Yezitler için yazılan bu gün aslımızı inkar edeceklere set oluşturuyor
Yezitin her nevisine lanet dersem se buna alınır veya üzülür müsün?
Ben aslımızı inkar edenlerin, Yezitlerin tezlerini savunanların ne diye hoşgörülebildiklerini anlamak istiyorum
O kadar çok hoş görülüyorlar ki eleştirilen taraf nedense özümüzün aslını savunanlar oluyor nasıl olcak şaşırtıcı değil mi?
kimyager89
07-06-2007, 06:09 AM
Recep Tayyip Erdoğan kendisi söylemiş "ben Alevilerin neden başbakanı olayımki;bir sebep mi var?"
bu mudur ayrımcılık yapmamak?
zazaturk
07-06-2007, 01:09 PM
konuyla ilgisi kısmen yok ama şu partiye oy verenler Alevi değildir, Aleviler bu partiye oy verir diyenlerin "Bize oy vermeyen patates dinindendir" diyen Necmettin erbakan'dan hiç bir farkı yok bence. ikisi de yobazlık...
comandante
08-06-2007, 04:06 AM
kaypağın teki işte....
Ali_kaya
23-06-2007, 09:27 AM
ne olcakki başka bunlar alevilğin baş belası tek dertleri ceplerini doldurmak
ApoLLoS
27-06-2007, 03:43 AM
yaww gerçekleri görmek için alevi olmamız da gerekmiyo ki
adamların yaptıkları ortada ilkokul çocuğu bile biliyor artık.
akp tamamen bir çıkar partisidir...
alhas_35
27-06-2007, 04:20 AM
mrb Arkadaşlar bildiğiniz gibi seçimler yaklaşmakta, sabit taban olarak yorumlanan veya kemik oy olarak yorumlanan CHP 'ye vazgeçilmez olarak bakan ALEVİ' lerin bu seçimlerde hangi partiden yana oy kullanacağı hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum...
uzakdenizlerde
30-12-2007, 03:33 AM
Reha Çamuroğlu'nun Tempo dergisinde yayınlanan röpörtajında kendisine Meral Akşener tarfından AKP'nin kurucuları arasında yer alması için teklif geldiğini,bu teklif değerlendiren Çamuroğlu,Meral Akşener AKP kuruvuları arasında yer alması iptal olunca Reha Çamuroğlu bu dönemi bekledi.Çamuroğlu çizgisini ve tarfını yıllar önce belirlemiş zaten.AKP KURUCUSU,yazık
dersimgöçmeni
30-12-2007, 04:19 AM
Arkadaşlar aleviler içinde mhp liler chp liler var bu bize artık normal geliyor dimi,30 yıl önce mhp liler maraşta bizleri kesmedimi şimdi bizim bazı alevilerde mhp li değilmi,chp yide anlatmıyorum çünki polemik yaratacak boşverin,yani bugün benim önüme bir oy pusulası koyacaklar ve bu pusulada 3 parti olacak chp,mhp ve ak parti birini mecburen seçmek zorunda kalsam düşünmeden ak partiye oyumu verirdim.En azından başkalarının başaramadığı şeyler yaptı adamlar çok organize çalışıyor cumhurbaşkanlığını aldılar yök te onlarda yani akıllı adamlar,Tayyip Erdoğanın konuşmalarını dinliyorum her ne kadar aynı fikirde olmasakta,izleyene hitabı çok iyi yani baykal gibi kahvede tavla arasında konuşur gibi konuşmuyor,dediğim gibi chp li mhp li oluyorsa ak partili hayli hayli olur...Saygılar
şelpe
30-12-2007, 04:27 AM
Arkadaşlar aleviler içinde mhp liler chp liler var bu bize artık normal geliyor dimi,30 yıl önce mhp liler maraşta bizleri kesmedimi şimdi bizim bazı alevilerde mhp li değilmi,chp yide anlatmıyorum çünki polemik yaratacak boşverin,yani bugün benim önüme bir oy pusulası koyacaklar ve bu pusulada 3 parti olacak chp,mhp ve ak parti birini mecburen seçmek zorunda kalsam düşünmeden ak partiye oyumu verirdim.En azından başkalarının başaramadığı şeyler yaptı adamlar çok organize çalışıyor cumhurbaşkanlığını aldılar yök te onlarda yani akıllı adamlar,Tayyip Erdoğanın konuşmalarını dinliyorum her ne kadar aynı fikirde olmasakta,izleyene hitabı çok iyi yani baykal gibi kahvede tavla arasında konuşur gibi konuşmuyor,dediğim gibi chp li mhp li oluyorsa ak partili hayli hayli olur...Saygılar
3 partininde birbirinden farkI yok .. chp de sonn seçimlerde sùleymancILarla yakInla$tI mhp zaten ortada . hepsi aynI yani
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.