:
alevıyım demekle alevi olunur mu
yolcu_58
25-09-2006, 11:31 AM
bızler nekadar alevıyız neyı nekadar bılıyoruz bizden öncekiler neyapmış biz ne yapıyoruz
içimizdeki cahilliği neden yıka mıyoruz hepduyum lardan yolacıkarak
bildiğimizi sanıp cok biliyorum diyen cok yanılırmış
canlar dost lar sizler nedersiniz demekle olunuyormu görüşlerinizi bekliyorum saygılar şimdiden emeginize saglık
srdr_ist
25-09-2006, 11:42 AM
Aleviliği şamandan kurtarmadığınız sürece ayrıca arapcı yada sünni zihniyeti dediğiniz sürece diye doğruları şeçip alamadığımız halde Kuran ı bilmeden yorum yaptığınız hal içinde tasavvufu bilmeden insanı açıklarken Kabe nedir manasını bilmeden Ali ile Ali kimdir kanaat ettmediğimiz sürece ibadet vede dua arasındaki farkı bilmeden kalbimizle tastik etmeden dil ile söylediğimiz her sürece bildiğimizi söyler çok söylerizde kala kalarız.
Kusura kalmayın ben hiçbir şey bilmiyorum.
yolcu_58
25-09-2006, 11:53 AM
emegıne saglık
Zenan_00
25-09-2006, 11:59 PM
Aleviliği şamandan kurtarmadığınız sürece ayrıca arapcı yada sünni zihniyeti dediğiniz sürece diye doğruları şeçip alamadığımız halde Kuran ı bilmeden yorum yaptığınız hal içinde tasavvufu bilmeden insanı açıklarken Kabe nedir manasını bilmeden Ali ile Ali kimdir kanaat ettmediğimiz sürece ibadet vede dua arasındaki farkı bilmeden kalbimizle tastik etmeden dil ile söylediğimiz her sürece bildiğimizi söyler çok söylerizde kala kalarız.
Kusura kalmayın ben hiçbir şey bilmiyorum.
Tebrikler Serdar_ist Çok doğru dedin. Seni yürekten alkışlıyorum
yolcu_58
02-07-2008, 04:29 AM
forumda bir çok dedemiz var bildigim kadarıyla onlarında görüşlerini almak isteriz.?
saygılar
ali_24
02-07-2008, 10:50 AM
alevi yim demekle alevi olunmaz.<DOĞRU>
alevi adı boşuna konmamışdır. alevi isminin altında yatan bir çok görüş ve düşünce vardır. bunlarıdı dedelerimiz bizden daha iyi bilir ve zaten bizlere aktarmaya çalışıyolar...ONUN YOLUNA GİDİLEREK ALEVİ OLUNUR
caglarakar88
02-07-2008, 10:56 AM
Alevilik adına bugun hangı alevi bısey yapıyor bugun 2 temmuz anma torenıne 2 alevi örgütünün harıcınde hiç bri alevi örgütü yoktu ama yerı geldıgınde hepsı kral oluyor aleviligi ben temsil ediyorum ben onderınızım e benı temsıl edıyorsan cık meydanlara hakkımızı savun hakkımızı ara ama yok bızım mılletımız oyle yada boyle onlara sahıp cıkar
Neden
İşte bunu kendıme cok soruyorum bılgısızlıkmı duyarsızlıkmı cahillikmi işte bunların cevabını veremıyorum kım bılır belkıde hepsı bunun yorumunu bana yapmak dusmez ama benım dusuncem bellıdır sızlerınkınıde ogrenmek ısterım . . .
herdaim alevi
02-07-2008, 11:06 AM
Özde degilde, sözde alevilerimiz cok ...
yolcu_58
02-07-2008, 11:23 PM
Özde degilde, sözde alevilerimiz cok ...
haklı ola bilirsin özde degil sözde alevilerimiz çok ama iyi ozaman ben aleviligin a sını bilmiyorum artı cemlere gidimiyorum muharrem orucunu tutmuyorum tekkeleri ziyarete gitmiyorum dede karşısına çıkmıyorum vs vs ondan sonrada ben aleviyimi diye dışarıda gezeyim bu sence normal birşeymi:confused:
zaza kazim
04-07-2008, 09:32 AM
paylaşımın için tşkler can
blue_dream
04-07-2008, 09:47 AM
alevi yim demekle alevi olunmaz.<DOĞRU>
alevi adı boşuna konmamışdır. alevi isminin altında yatan bir çok görüş ve düşünce vardır. bunlarıdı dedelerimiz bizden daha iyi bilir ve zaten bizlere aktarmaya çalışıyolar...ONUN YOLUNA GİDİLEREK ALEVİ OLUNUR
kesinLikLe katıLıyorum ..!
aLeviyim demkLe aLevi oLunmaz ..!
düskünemrecan
21-07-2008, 09:33 PM
cok eksıklıgımız var dostlar hep lafta kalıyoruz acıkcası ıcraate gelınce nedense ses cıkmıyor ogrenmek ıcın elımızden gelenı harbıden yapıyormuyuz dıy dusunuyorumda ben yapıyorum dıyemıyorum sıızıde bılemem
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.