PDA

: ALLAH Göklerin ve yerin nurudur...

Gökmen
24-09-2006, 10:35 PM
Rahman ve rahim olan Allah adiyla

""Allah göklerin ve yerin nurudur.Onun nuru tıpkı bir kandile benzer.Kandil bir sırça içinde o da bir camın içinde.Mübarak bir ağaçtandır o. Zeytin ağacından.
Ne doğuya aitttir o ağaç ne de batıya. Yağı neredeyse kendiliğinden yanacak ateş ona değmese dahi. Nur üstüne nurdur. Allah o nura istediğini hidayet eder
Allah bu örnekleri halka gösterir.Allah herşeyi bilendir.""NUR SUR.AYET 35

Bu ayeti şerife ile ilgili; cabir bin abdullah diyor ki; Küfe meclisine gittiğimde Emirülmüminin alayhisselamı gördüm. Parmağıyla yere birşeyler yazıp tebessüm ediyordu. Dedim ki ; Ey Emirülmüminin ! seni güldüren şey nedir?
Buyurdu ki; şu ayeti okuyupta manasını bilmeyenlere şaşıyorum.
Hangi ayet ey Emirülmüminin diye sorum,şöyle buyurdu: "Allah göklerin ve yerin nurudur. Onun nuru tıpkı bir kandile benzer (kandil Muhammet sallallahu aleyhi ve alihi)-- kandil bir sırça içinde;-- işte o sırça benim-- o da bir camın içinde,--cam hasan ve hüseyindir. O sanki parlak bir yıldız gibidir.--Ali bin Hüseyin'dir. Mübarek bir ağaçtandır o-- Muhammet bin Ali.-- Zeytin ağacından Cafer bin Muhammed.-- Ne doğuya aittir o-- Musa bin cafer-- ne de batıya aittir-- Alibin Musa-- Yağı neredeyse kendiliğinden yanacak-- Muhammed bin Ali -- ateş ona değmese dahi-- Ali bin Muhammed el Naki. Nur üzerine nurdur Hasan bin Ali Askeri.-- Allah o nuru istedğine hidayet eder-- İşte o nur Kaim el mehdidir; Allah'ın salat ve selamı onlara olsun. Allah bu örnekleri halka gösterir. Allah herşeyi bilendir.

İmam Muhammed Bakır a.s.; Allah'a ibadet edenler ancak o'nu tanıyanlardır.
Allah'ı tanımıyanlar ise ona başıboş ve sapıkça ibadet ederler. Allah'ı tanımak; Allah azze ve cella yi tastik etmek,Resulullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellemi tastik etmek, Ali a.s.ın velayetini kabul etmek,onun ve hidayet imamlarının velayetine uymak ve onların düşmanlarından Allah azze ve celleye sığınmak. İşte Allah azze ve celle böyle tanınır.
"Sadece biz Ehli beytten olan imamı tanıyan ancak Allah'ı tanır ve ona ibadet eder. Allah'ı ve biz Ehl-i Beytten olan tanımayanlar vallahi onu başıboş ve sapıkça tanır ve ibadet ederler."
" Parlayan aydır,ışıklı kandildir,yayılan nurdur,karanlıklar içinde kaybolan çöllerde ve denizlerin dalgalarında yol gösteren yıldızlar. İmam; Susuzluğa karşı
serin sudur,hidayete yönlendirendir,zilletten kurtarandır."
İmam; Tepedeki ışıktır,kendisine yaklaşanı ısıtandır,feleklerde yol gösterendir,ondan ayrılan helak olur.
İmam; Yağmur yağdıran buluttur,sağnak yağıştır,parlayan güneştir,gölge veren göktür,geniş arzdır,bereketli kaynak suyudur,bağdır,bahçedir.
Biz ehl-i beyt inayet kudreti ile hidayet fevzi üzerimize dökülerek çamurumuz hazırlandı. Sonra mübüvvet hamuru ile yoğruldu. Vahiy suyu ile sulandı. Ona emirruhu üflendi. Öyleyse adımlarımız titremez,gözlerimiz şaşmaz,nurumuz asla sönmez,eğer biz saparsak kim yol gösterir? Halk değişik bir ağaçtandır,mübüv
vet ağacı ise birdir. Muhammed s.a.s. o ağacın köküdür, ben onun gözvdesiyim
Fatıma tüz zehra onun meyvesidir, Hasan ve Hüseyin onun dallarıdır,kökü nur,
gövdesi nur,meyvesi nur,dalları nur,ateş ona deymese dahi yağı neredeyse kendiliğinden tutuşacak,nur üzerine nurdur.
" Biz nübüvvet ağacıyız ve rahmet eviyiz ve hikmet anahtarlarıyız,ilim madeniyiz ve risalet mevkisiyiz,meleklerin indiği mahaliz,Allahın sırrının mevkisiyiz,Biz Allah'ın kullara emanetiyiz, biz Allah'ın kutsal harimiyiz, biz Allah'ın ahdiyiz, biz Allah'ın zimmetiyiz,herkim bizim ahdimize vefa ederse Allah'ın ahdine vefa etmiş olur ve herkim onu bozarsa Allah'ın ahdini ve zimmetini bozmuş olur.""

asli_33
24-09-2006, 10:46 PM
Gökmen can emegine sağlık..çok güzel bir anlatım

Yer6
24-09-2006, 10:53 PM
Emeğine sağlık Görkem can. Paylaşımın için teşekkürler.