:
Seyid Sabun Ocağı
Kalender
21-05-2007, 01:51 PM
Canlar bende Seyit Sabun ocağındanım aslım Tunceli ye dayanır. Ama uzun zaman olmuş oradan ayrılalı .
Bu Ocak hakkında pek bilgim yok (güzel bi durum deil ama..)
Bu o cak hakkında bilgisi olan varsa lütfen yazsın çok araştrdım ama bulamadım
Sadece bildiğim şu gemilerle sabun gelirmiş (benim dedelerim getirirmiş İmam Hüseyin aşkına dağıtırmış)
Dedemize birgün Kerametini sormuşlar
O da sabun köpüğü üstünde Denizde kaymış
bildiğim bu yardımcı olun canlar ...
Diyar
21-05-2007, 02:00 PM
SEYİT SEYFİ OCAĞI
Bu ocak evladı Musa Küçük Dede’nin verdiği bilgilere göre Seyit Seyfi, Oniki İmamların yedincisi olan İmam Musa Kazım evlatlarındandır. Elazığ ili, Palu ilçesinde Seydili Köyü’nde ocağı vardır. Ocak ve Vakfiye şu anda kullanılmamaktadır. Tunceli, Elazığ yöresinde Seyit Sabun olarak bilinir. Vesikalarda ise Seyit Sabır olarak geçmektedir. Doğum ve ölüm tarihleri tam olarak bilinmemekle birlikte, Yavuz Selim döneminde yaşadığı biliniyor. Bu soydan gelenler Tunceli’ye yerleşmişlerdir. Mazgirt ilçesinde Seyitli ve Balan köylerini yurt edinmişlerdir.
Kalender
21-05-2007, 02:01 PM
SEYİT SEYFİ OCAĞI
Bu ocak evladı Musa Küçük Dede’nin verdiği bilgilere göre Seyit Seyfi, Oniki İmamların yedincisi olan İmam Musa Kazım evlatlarındandır. Elazığ ili, Palu ilçesinde Seydili Köyü’nde ocağı vardır. Ocak ve Vakfiye şu anda kullanılmamaktadır. Tunceli, Elazığ yöresinde Seyit Sabun olarak bilinir. Vesikalarda ise Seyit Sabır olarak geçmektedir. Doğum ve ölüm tarihleri tam olarak bilinmemekle birlikte, Yavuz Selim döneminde yaşadığı biliniyor. Bu soydan gelenler Tunceli’ye yerleşmişlerdir. Mazgirt ilçesinde Seyitli ve Balan köylerini yurt edinmişlerdir.
gonca Allah razı olsun
senden Bende İmam Musai Kazım torunuyum biraz daha bilgi verirmisin zahmet olmazsa
Diyar
21-05-2007, 02:06 PM
...Sayin kalender asagida vermis oldugum linkten Imam Musai Kazim ile ilgili bir konumuz var...Saygilar
http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=193&highlight=Imam+Musai+kazim
Kalender
21-05-2007, 02:12 PM
tsk ederim gonca58 eline sağlık
Diyar
21-05-2007, 02:13 PM
..Rica ederim can..
Kalender
21-05-2007, 02:19 PM
ocak Hakkında Yararlanabilecğim kaynaklar varsa verirseniz sevinirim canlar Hızır Yardımcınız olsun...
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.