PDA

: şimdiki alevilik nereye koşuyor

yolcu_58
24-09-2006, 04:03 AM
görünen şuki gecmiş zaman daki yani bizden önceki nesil acık acık alevi oldugunu söyleye miyordu şimdi gururla beyan ediliyor ama bunun yeterli olduguna inanmıyorum sünni ler tartışmalarda hemen kitapta .(kuranı kerimde .)
şunlarvar bunlar var diyor bizim neden önesürebilecegimiz saglam kaynaklarımız yok

erdal
24-09-2006, 04:08 AM
görünen şuki gecmiş zaman daki yani bizden önceki nesil acık acık alevi oldugunu söyleye miyordu şimdi gururla beyan ediliyor ama bunun yeterli olduguna inanmıyorum sünni ler tartışmalarda hemen kitapta .(kuranı kerimde .)
şunlarvar bunlar var diyor bizim neden önesürebilecegimiz saglam kaynaklarımız yok
bizim kaynaklarımız deyişlerimiz inancımızın temeli hz. muhammed e bir bedevi sormuş bana islamı öle anlatki başka kimseden birşey sormayayım hz. muhammed allaha inandım sana de ve dogru ol demiş yani kaynaklar o kadar önemli degil sen kendin ol allaha inan yeter...

yolcu_58
24-09-2006, 04:23 AM
bizim kaynaklarımız deyişlerimiz inancımızın temeli hz. muhammed e bir bedevi sormuş bana islamı öle anlatki başka kimseden birşey sormayayım hz. muhammed allaha inandım sana de ve dogru ol demiş yani kaynaklar o kadar önemli degil sen kendin ol allaha inan yeter...

ben söylentilerden deyıl somut kanıtlardan bahsediyorum nasıl acık layalım kendımızı sorsalar bizede kanıtla nerden geliyorsunuz dıye neyi gösterecez onlara

buket
24-09-2006, 09:04 AM
ya canım kardeşim sen kuran da şu söleniyo bu yazıyo diyen herkese inanma ... herkes kuranı da artık kendisine göre yorumluyo ... buna inan

ozkan_gunduz
24-09-2006, 09:17 AM
ama her zaman bir konuyu tatısdıgımızda onların bilgileri bizlerinkinden daha saglam ve temel aldıkları bilgi jaynagı ise kuranı kerim

ki hepsinin biizm hakkımzdaki dusunceleri cok farklı biz bu dusuncelerinden onları bile daha tam olarak arındıramdık nasıl tartısabilelimki

yağmur yüreklim
24-09-2006, 09:40 AM
Valla bu dayanak mevzusu en zor olanı bence..Gerçekten o yönden bizden avantajlılar.En azından bir bahaneleri var direk öne sürüyorlar..Tabi ne kadar doğru veya ne kadar yanlış onun orası tartışılır.