:
Derviscemal Türbesi Erzincan
Derviscemal
23-09-2006, 10:39 PM
Derviscemal Türbesi Erzincan
Derviscemal
23-09-2006, 11:48 PM
Buraya yüzlerce ziyaretçi geliyor ve himmet istiyorlar ne önemi var çevresindeki betonların ya derviscemal sen bize sahiplik et..
Seyit
23-11-2006, 12:27 AM
Ya derviscemal sen bizi darda koyma..
yeliz_34
30-01-2007, 01:55 AM
canlar bu türbe erzincanın neresinde...(ya derviş cemal sen bizi darda koyma)
erzincana o kadar gidip geliom ama kimse sölemedi,ve bu sefer gittiğimde muhakkak gidicem.
Derviscemal
30-01-2007, 02:36 AM
canlar bu türbe erzincanın neresinde...(ya derviş cemal sen bizi darda koyma)
erzincana o kadar gidip geliom ama kimse sölemedi,ve bu sefer gittiğimde muhakkak gidicem.
Sevgili yeliz_34,
derviscemal türbesi bulmuş köyünün un altında yer almaktadır...
www.derviscemal.com
Pirlerimizin himmeti üzerimizden eksik olmasın..
Sağolasın usta..
Alihanlı
03-02-2007, 01:53 PM
Yazın köye gidinnce bende ziyaret edecem,o kadar ziyarete gittim oraya gitmemişim.
yunusdmr
04-02-2007, 01:20 AM
Devrişcemal türbesinin biride erzicanın zurun köyünde şeh dedetürbesi devrişcemal dedesi ve tüm devrişcemallerin serçeşmesidir
dünyam
04-02-2007, 01:27 AM
aslında ne garip türbelere gitmişligim olmuştur ama ben ilk defa duyuyorum dervişcemal türbesini:( bak kendime kızmaya başladım inaçları olan bir insan burayı nasıl bilemez ya neyse erzincana gittigim zaman ilk işim bu türbeye gitmem olacak.... bizi bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim....
erdal
04-02-2007, 01:59 AM
dervişcemal ocagından biri olarak görüyorumki mezaara hep beraber bir el atmak ve hak ettigi gibi güzel bir türbe yapmak boynumuzun borcu olmuş
bunun için tüm dervişcemal ocagı kişileri bir araya gelmeye çagırıyorum..
önceinsan
04-02-2007, 03:59 AM
Dervişcemal türbesinin resimlerine bakınca köyümdeki türbeler aklıma geldi.
Türbelerimize,dedelerimize,değerlerimize sahip çıkmalıyız.Umarım birgün Dervişcemal türbesini ziyaret ederim.
yunusdmr
19-02-2007, 03:45 AM
erdal can sen kimlerdensin ben zurunlu şeh dedelerdenim devrişcemalin hangiaşiretindesin biz devrişcemalin ser çeşmesiyiz .eyer devrişcemallı ise süt ve bal akan ocagı bilirsin .işte oraya türbe yapıldı
erdal
19-02-2007, 03:49 AM
erdal can sen kimlerdensin ben zurunlu şeh dedelerdenim devrişcemalin hangiaşiretindesin biz devrişcemalin ser çeşmesiyiz .eyer devrişcemallı ise süt ve bal akan ocagı bilirsin .işte oraya türbe yapıldı
evet bilirim sizin köyü arada bir dag var sadece
biz de büyükköyüz
o süt bal akan yer nenemlerin evindeki ocak da ne zaman türbe yapıldı orası haberim yok akşam bir köyü arayayım :D
kızıltalip
15-03-2007, 03:30 AM
tüm dervişcemalli ocak pirlerine selam ve saygılarımı sunarım... ben bingöl-kiğı nın alevilerindenim ve bağlı bulunduğumuz ocak CEMAL ABDAL OCAĞI'ymış. beni bu konuda aydınlatabilirmisiniz. derviş cemal ocağıyla, cemla abdal ocağı aynı mı. bizim köylere dedelerin gelmemesi 30-40 yıl olmuş ve biz pirlerimizi tanımıyoruz. sadece ailenin büyüklerinden adlarını aldım. ve ben pirlerimi tanımak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum...şimdiden tüm canlara teşekkürler
kızılırmak
15-03-2007, 07:05 AM
derviş cemal türbesini daha önce hiç duymamıştım bilgileriniz için teşekkürler.Tercan tarafında oğulvereni duymuştum...
zaza kazim
24-03-2008, 11:54 AM
saol can paylaşımın için tşkler
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.