:
Ondört Masum-ı Pakların isimleri ve şehadetleri:.....
Rojaazme
11-09-2006, 10:02 AM
Henüz çocuk yaşta iken zalimce katledilen ondört çocuğun adıdır. Ondört Masum Pak, arılığın, masumluğun, saflığın sembolüdürler. Ondört Masum Pak, Alevi toplumu için masumiyetin temsilcileri olmaları ile günlük yaşam içinde dahi anılırlar. Ondört Masum Pak, Ehlibeyt ve Oniki İmamlar’ın evlatlarıdırlar.
Ondört Masum-ı Pakların isimleri ve şehadetleri:
1. Muhammed Ekber: Hz. Ali’nin oğludur. Henüz 40 günlük iken Hz. Ali’yi Ebubekir’e biat ettirmek için evine baskın düzenleyen Ömer’in adamı olan Tahir tarafından kapı Hz. Fatma’nın üzerine devrilir. Bu esnada Fatma Ana’nın kucağında bulunan Ekber kapı altında ezilerek şehit olur.
2. Abdullah: Hz. Hasan’ın oğludur. Yedi yaşında iken Muaviye’nin adamlarından Talha bin Amir tarafından şehit edilir.
3. Abdullah: Hz. Hüseyin’in oğludur. İki yaşında iken Kerbela’da Erzak Dımışki tarafından şehit edilir.
4. Kasım: Hz. Hüseyin’in oğludur. Üç yaşında iken Kerbela’da Hezime Kahl tarafından şehit edilir.
5. Ali Asgar: Kerbela kıyımında bir yaşındaydı. Babası Hz. Hüseyin tarafından su verilmesi için Yezid’in askerlerine gösterilir. Bu esnada İbni Sadi’nin emriyle Harmele adında bir okçu tarafından şehit edilir.
6. Kasım: Zeynel Abidin’in oğludur. Üç yaşında iken Bekir İbni Ur tarafından şehit edilmiştir.
7. Ali Eftan: Beşinci İmam Muhammed Bakır’ın oğludur. Altı yaşında şehit edilir.
8. Abdullah: Altıncı imam Cafer Sadık’ın oğludur. Üç yaşında İbni Mercan tarafından şehit edilir.
9. Yahya Hadi: Altıncı imam Cafer Sadık’ın oğludur. Üç yaşındayken Abbasi hükümdarının huzurunda şehit edilir.
10. Salih: Yedinci imam Musa Kazım’ın oğludur. Dört yaşında iken şehit edilir.
11. Tayyip: Yedinci imam Musa Kazım’ın oğludur. Yedi yaşında iken şehit edilir.
12. Cafer Tahir: Dokuzuncu imam Muhammed Taki’nin oğludur. Dört yaşında iken şehit edilir.
13. Cafer: Onuncu imam Ali Naki’nin oğludur. Bir yaşında iken şehit edilir.
14. Kasım: Onbirinci imam Hasan Askeri’nin oğludur. Bir yaşında iken şehid edilir.
Not:Ayrıca Ondört Masum-i Pak deyimi Hz. Muhammed, Hz. Fatma ve On İki İmamlar içinde kullanılıyor
Rojaazme
12-05-2007, 11:37 AM
Henüz çocuk yaşta iken zalimce katledilen ondört çocuğun adıdır. Ondört Masum Pak, arılığın, masumluğun, saflığın sembolüdürler. Ondört Masum Pak, Alevi toplumu için masumiyetin temsilcileri olmaları ile günlük yaşam içinde dahi anılırlar. Ondört Masum Pak, Ehlibeyt ve Oniki İmamlar’ın evlatlarıdırlar
celal abbas
13-05-2007, 12:12 AM
sevgili can emeğine sağlık.yanlız 14 masumu pak olarak kıymetlendirdiğimiz insanlar imamların masum evlatları değil,12 imamla beraber hz. Muhammed ve hz. Fatmadır.masum dememizin nedeni her türlü günahtan ve kötülükten arık bir kişiliğe sahip olduklarını düşünmemizdir.yeri gelmişken söylemek istiyorum. 14 masum olarak sayılan isimlerden biri imam Alinin ebubekire (anlamının sütten kesilmiş devenin yavrusu olduğunu okumuştum bi yerde ) biat etmesi için zorlandığı bir sırada darpla hz. Fatmanın düşürdüğü evladı Muhammed ekberdir.ben belki biraz duygusal yaklaşacağım ama bunu yazan tarih neden hz. Alinin bu olaya tepkisini yazmıyor.şu günde olsa herkesin bir şekilde buna tepki vereceği malum.cihan pehlivanı hz. Ali korkmuştamı tepki vermemiş yoksa daha doğrusu böyle bir olay olmamış mı.
ben diyorum ki masum sözcüğünü yanlış anlayan bazı geçmiş insanlarımız bu masumluğun çocuk masumluğu olduğunu düşünerek bu isimleri uydurmuş.
benim bildiğim 14 masumu pak 12 imam ve hz. Muhammed ile hz. Fatmadır.
emeğine sağlık yinede.
dostlukla kal.
Kalender
24-05-2007, 01:04 PM
sevgili can emeğine sağlık.yanlız 14 masumu pak olarak kıymetlendirdiğimiz insanlar imamların masum evlatları değil,12 imamla beraber hz. Muhammed ve hz. Fatmadır.masum dememizin nedeni her türlü günahtan ve kötülükten arık bir kişiliğe sahip olduklarını düşünmemizdir.yeri gelmişken söylemek istiyorum. 14 masum olarak sayılan isimlerden biri imam Alinin ebubekire (anlamının sütten kesilmiş devenin yavrusu olduğunu okumuştum bi yerde ) biat etmesi için zorlandığı bir sırada darpla hz. Fatmanın düşürdüğü evladı Muhammed ekberdir.ben belki biraz duygusal yaklaşacağım ama bunu yazan tarih neden hz. Alinin bu olaya tepkisini yazmıyor.şu günde olsa herkesin bir şekilde buna tepki vereceği malum.cihan pehlivanı hz. Ali korkmuştamı tepki vermemiş yoksa daha doğrusu böyle bir olay olmamış mı.
ben diyorum ki masum sözcüğünü yanlış anlayan bazı geçmiş insanlarımız bu masumluğun çocuk masumluğu olduğunu düşünerek bu isimleri uydurmuş.
benim bildiğim 14 masumu pak 12 imam ve hz. Muhammed ile hz. Fatmadır.
emeğine sağlık yinede.
dostlukla kal.
Kardeş Hz Ali istediği zaman istediği yerde ve zamanda varolan Allah'ın arslanıdır. Hz Ali Allah ile birebir yüzyüze ( Ben Görmediğim Allah'a Tapmam HZ ALİ.) konuşan tek Şah'tır. Eger Allah'tan emir gelseydi Hz Ali hepsini Zülfikarla yok ederdi . Nitekim Kerbela'da ŞAh İmam Hüseyin'i Hak Yoluna kurban eden De Hz Ali 'dir . Bunların hepsi Allah'ın emridir. Yani öle uydurma filan demen çok yanlış bence
Hızır Yardımcınız olsun...
celal abbas
14-01-2010, 02:35 PM
Kardeş Hz Ali istediği zaman istediği yerde ve zamanda varolan Allah'ın arslanıdır. Hz Ali Allah ile birebir yüzyüze ( Ben Görmediğim Allah'a Tapmam HZ ALİ.) konuşan tek Şah'tır. Eger Allah'tan emir gelseydi Hz Ali hepsini Zülfikarla yok ederdi . Nitekim Kerbela'da ŞAh İmam Hüseyin'i Hak Yoluna kurban eden De Hz Ali 'dir . Bunların hepsi Allah'ın emridir. Yani öle uydurma filan demen çok yanlış bence
Hızır Yardımcınız olsun...
can en basiti..14 . masum olarak geçen imam hasan le askerinin kasım isimli oğlu...imamın böyle bir oğlu yoktur...istediğiniz neseb ve tabakat kitaplarına bakabilirsiniz..ilk mesajımda söylediğim gibi 14 masum pak 12 imam ile beraber Hz. Muhammed ve Hz. Fatma dır..
dostlukla..
bulesikes
14-01-2010, 03:38 PM
On Dört Masumu Pak kimlerdir?
Henüz çocuk yaşta iken zalimce katledilen ondört çocuğun adıdır Ondört Masum Pak, arılığın, masumluğun, saflığın sembolüdürler Ondört Masum Pak, Alevi toplumu için masumiyetin temsilcileri olmaları ile günlük yaşam içinde dahi anılırlar Ondört Masum Pak, Ehlibeyt ve Oniki İmamlar’ın evlatlarıdırlar
Ondört Masum-ı Pakların isimleri ve şehadetleri:
Muhammed Ekber: Hz Ali’nin oğludur Henüz 40 günlük iken Hz Ali’yi Ebubekir’e biat ettirmek için evine baskın düzenleyen Ömer’in adamı olan Tahir tarafından kapı Hz Fatma’nın üzerine devrilir Bu esnada Fatma Ana’nın kucağında bulunan Ekber kapı altında ezilerek şehit olur
Abdullah: Hz Hasan’ın oğludur Yedi yaşında iken Muaviye’nin adamlarından Talha bin Amir tarafından şehit edilir
Abdullah: Hz Hüseyin’in oğludur İki yaşında iken Kerbela’da Erzak Dımışki tarafından şehit edilir
Kasım: Hz Hüseyin’in oğludur Üç yaşında iken Kerbela’da Hezime Kahl tarafından şehit edilir
Ali Asgar: Kerbela kıyımında bir yaşındaydı Babası Hz Hüseyin tarafından su verilmesi için Yezid’in askerlerine gösterilir Bu esnada İbni Sadi’nin emriyle Harmele adında bir okçu tarafından şehit edilir
Kasım: Zeynel Abidin’in oğludur Üç yaşında iken Bekir İbni Ur tarafından şehit edilmiştir
Ali Eftan: Beşinci İmam Muhammed Bakır’ın oğludur Altı yaşında şehit edilir
Abdullah: Altıncı imam Cafer Sadık’ın oğludur Üç yaşında İbni Mercan tarafından şehit edilir
Yahya Hadi: Altıncı imam Cafer Sadık’ın oğludur Üç yaşındayken Abbasi hükümdarının huzurunda şehit edilir
Salih: Yedinci imam Musa Kazım’ın oğludur Dört yaşında iken şehit edilir
Tayyip: Yedinci imam Musa Kazım’ın oğludur Yedi yaşında iken şehit edilir
Cafer Tahir: Dokuzuncu imam Muhammed Taki’nin oğludur Dört yaşında iken şehit edilir
Cafer: Onuncu imam Ali Naki’nin oğludur Bir yaşında iken şehit edilir
Kasım: Onbirinci imam Hasan Askeri’nin oğludur Bir yaşında iken şehid edilir
Not:Ayrıca Ondört Masum-i Pak deyimi Hz Muhammed, Hz Fatma ve On İki İmamlar içinde kullanılıyor
neden ondört ...?orasida ilginic....
niye ondört ile sinirli....
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.