PDA

: Sevdiklerimiz bizi incitiyor

Ercan
22-09-2006, 09:09 PM
Yillarca herhangi bir gazetede "Alevi" kelimesini okusam heyecanlanirdim,acaba bizim hakkimizda ne yaziyorlar diye düsünürdüm.
Eskiden, Alevi oldugumuzu söylemek bize bir engeldi.Mahalledeki cocuklarin bizim hakkimizda ne düsünecekleri malumdu...Biz o zaman sunu söylerdik; Aleviyiz.
Son onbes yildir Alevilik konusu Almanya´da gündeme gelince inanin ilk kosan ben oldum.
40.000 Can Köln stadyumunda bulusmustu.
Alevilerin Almanya´da 40.000 kisi bulusmasi acaba kimi rahatsiz etti?
Bundan rahatsizlik duyanlari tahmin ediyordum.Bu insanlari kendi amaclari ve idiolojileri icin kullanmalarini da tahmin ediyordum.Aynen hic istemedigim oldu.Nasil Solu bölüp kendi iktidarlarini yürüttülerse,simdi de Alevilik üzerinde oyun oynaniyor.
Isin kötüsü; Bunlar sevdiklerimizi bize karsi kullaniyorlar.
Cesitli arastirilarini cesitli forumlarda yayinladigim Cemal Sener bir bakiyorsunuz MHP militani veyahut Türkcülük propogandasi yapiyor.Veya öyle lanse ediliyor.

"Almanya Alevi Birligi federasyonu" Hakkinda Kürtcülük ve siyaset yaptigi iddilari var.

Izzettin Dogan Aleviligi siyaset meydaninda en iyi tanitmis kisi olarak düsünüyorsunuz;Birde bakiyorsunuz seriat özlemcilerinin partisi AKP yi desdekledigini söylüyor.

Karaca Ahmet Sultan Degahi`na bir bakiyorsunuz:Türkcü Toplumcu bir hoca ile Cemal Sener´in el el verdigini görüyorsunuz.

Bu islere aklim ermedi.
Bizim babalarimiz ve atalarimiz Aleviligi tartismiyordu.
"Alevimisin" sorusu yetiyordu onlara.
Size yetmeyen nedir.
Alevilerden ne istiyorsunuz
Benim tek söyleyecegim sudur:
Herseyden önce insan olun.

Iste bu böyle bir isyan.

Sevgi ve selamlar.

aliekber
22-09-2006, 09:28 PM
Sayın can alevilik üzerinde korkunç oyunlar oynanıyor

AABF isimli örgütün web sitesinden yaptığım alıntılatı bu forumda irdeledim

Sana link vereyim önce bir oku sonra konuşuruz...

http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=1280

Ercan
22-09-2006, 09:45 PM
Sevgili Aliekber,
Yukariya yazdiklarim herhangi bir kurumu veya bir dernegi karalama veya aklama yazisi degil;aleviligin bu kadar carpitilmasina ve ayristirilmasini duygusal olarak elestirmemdir.
Birbirimize sahip cikmaliyiz.
Ayriligimiz baskalarina birlik dogurur.

Sevgiler

aliekber
22-09-2006, 09:53 PM
Sayın can ayrılığın iki ana tarafı vardır

AABF taraflardan biridir ne olduğunu anlamazsanız birlik knouşmamıza imkan kalmaz ki...

Şimdilik çıkmam gerekiyor dışarda işlerim var, yaptığım araştırmayı okuyun, Hz. Ali'den nasıl bahsettiklerini okuyun , sonra nasıl birlik olabileceğimizi konuşuruz sevgilerimle...

srdr_ist
22-09-2006, 10:26 PM
Sahip çıkmalıyız diyorsun içimizde dost kim düşman kim onuda bilmiyorsun can.
Avrupada kurulan dernekler vede ülke içinde bazı dernekler hepsi özellkle inanc yönünde yıkıp yeni bir inanc ortaya koyma amacındalar bunuda Allah için değilş aldıkları nparayla yapıyorlar.

Yani dostum bu adamların çoğu alevi değil alevi iselerde satılmışlardanlar.

Boşverin bunları mühim olan bunlar değil alevi gencliği doğruyu bilip bu hödüklere heryerde herzaman cevap vere bilme cesaretini ilmi kazanmış olsun yoksa bunlar bizi yıkar amacını tam gaz devam ediyor.

*Türküce*
23-09-2006, 12:40 AM
ercan cana öncelikle teşekkür ediyorum..paylaştığı konu cok güzel..ya önceden aleviyim dediğiniz zaman orda biterdi...şimdi öyle anlar geliyor ki alevilerin içinde kendimi yabancı hissediyorum..o kadar cok kollara ayrılmış ki..hem siyasi-ideolojik acıdan hemde inanç bakımından...ve ben hala nasıl alevi olduğumu cözebilmiş değilim..çünkü kafamda belirlediğim doğrular yeri geliyor biz cümleyle allak bullak oluyor..ve ayrıca alevilikde önde giden kurum ve kuruluşlar,kişiler hakkında duyulan doğru-yada yanlış haberler insanın kafasını dahada cok bulandırıyor..düşünüyorum acaba artık inancımızda yerini bir takım cıkarlara mı bırakıyor..

umut_istanbul
23-09-2006, 12:54 AM
Alevilikleri asimile olanlar ırkçılığa başvuruyor, kimi islamlaşıyor camilere, ramazan oruçlarına katılıyor. Kimisi AKP ye oy veriyor, Kimisi her alevi Türkdür deyip ırkçılığın büyüğünü yapıyor. Bu büyük bir yozlaşma işaretidir. Eski halis Alevi inancını tekrar yeşertmeliyiz.

Seyhan
23-09-2006, 01:21 AM
Yazılan o kadar yanlış haberler var ki, etrafımızda artık kim doğru yazıyo onu bile anlamak zorlaşıyo.Başımızda bizi temsil eden kişiler hakkında bile kafamızda " acaba" soruları kalabiliyor..

şelpe
23-09-2006, 02:16 AM
Evet bazi ki$iler aleviligi birakip irkciliga ba$liyor. Bu da bolunmenin en buyuk nedeni !

aliekber
23-09-2006, 06:49 AM
Evet bazi ki$iler aleviligi birakip irkciliga ba$liyor. Bu da bolunmenin en buyuk nedeni !
-------------------------------------------
sayın can aleviliğin önüne ırksal ayrıntıları koymak bölücülüktür bunu bakıyorum da yapan sensin?

Sayfanın başlığına bakıyorum, konuya bakıyorum kürtçülğü , ırkçılığı neye dayanarak çıkardığına şaşırıyorum

Camiye giden aleviler diyorsun.... Gidenden bize ne ? Zorla insanların tercihlerine gem mi vurmalıyız? Camiye giden, cem evine girmeyen zaten alevi değildir ? Boş yere yorum mu yapmaktasınız ben mi yanlış anladım?

Oyunu akp'ye , mhp'ye shp'ye dyp'ye verenler diyorsun... hangi partiye vermeliyiz önerini buyurur musun?

Amaç üzüm yemek mi ? Bağcıyı dövmek mi?

Sayın can kim ki aleviliğin, solculuğun önüne ırksal etiketini yapıştırırsa bunu yapan elbette bölücüdür ...

Kürt ırkçı hareketinin ortaya çıkışı sol'u böldümü yoksas güçlendirdi mi?

Ulus ise hepimizin? Sol'a, Aleviliğe hizmet ise biz ırksal sebepleri takmayız bilmelisin 72 millet birdir...

Yani yapmaya çalıştığın nedir ki?

Yazılarının tümünü takip edip okuyacak olsam , sanki sitedeki amacın birilerini kötülemektir... Alevilik konuşalım sayın can , ırksal etkenler ne alevileri ne solcuları bağlamaz...

Aleviliğin, solculuğun önüne etiket koymanızı kimse sizden rica etmedi ki?

Alevi olsun, solcu olsun , veya Türkiye Ulus'unda yer alan herhangi bir vatandaş olsun, ırksal kökeni bizleri bağlamaz ki..

Alevilik, solculuk evrensel değerlerdir, varsa bu davalara hizmet başım üstünde yeriniz olur ama amaç birilerine çamur atmaksa, sizi ayıplarım...

Yok kim oyunu kime vermiş de, yok bazı aleviler camiye gidiyormuş da.. miş miş muş muş falan mış filanmış... ayıp bir davranıştır, kadınlar bile artık bu tür işlerden hoşlanmazlar...

Kime oy vermeliyiz bunu da açıkalrsan dedi kodu babında kalmadığını kabul edeceğim???

Chp'mi? Dsp'mi? veya hangisi söle de dedikoduya sebeiyetinin değerliliğini anlayalım yani...

Yok camiye gidiliyormuş da... Camiye aleviler mi gidiyormuş? takip edip görmüşsündür mutlaka?

Ayıp , bu tür davranışlardan geri durmanızı diliyorum...

srdr_ist
23-09-2006, 07:41 AM
sayın can aleviliğin önüne ırksal ayrıntıları koymak bölücülüktür bunu bakıyorum da yapan sensin?

Sayfanın başlığına bakıyorum, konuya bakıyorum kürtçülğü , ırkçılığı neye dayanarak çıkardığına şaşırıyorum

Camiye giden aleviler diyorsun.... Gidenden bize ne ? Zorla insanların tercihlerine gem mi vurmalıyız? Camiye giden, cem evine girmeyen zaten alevi değildir ? Boş yere yorum mu yapmaktasınız ben mi yanlış anladım?

Oyunu akp'ye , mhp'ye shp'ye dyp'ye verenler diyorsun... hangi partiye vermeliyiz önerini buyurur musun?Amaç üzüm yemek mi ? Bağcıyı dövmek mi?

Sayın can kim ki aleviliğin, solculuğun önüne ırksal etiketini yapıştırırsa bunu yapan elbette bölücüdür ...

Kürt ırkçı hareketinin ortaya çıkışı sol'u böldümü yoksas güçlendirdi mi?

Ulus ise hepimizin? Sol'a, Aleviliğe hizmet ise biz ırksal sebepleri takmayız bilmelisin 72 millet birdir...

Yani yapmaya çalıştığın nedir ki?

Yazılarının tümünü takip edip okuyacak olsam , sanki sitedeki amacın birilerini kötülemektir... Alevilik konuşalım sayın can , ırksal etkenler ne alevileri ne solcuları bağlamaz...

Aleviliğin, solculuğun önüne etiket koymanızı kimse sizden rica etmedi ki?

Alevi olsun, solcu olsun , veya Türkiye Ulus'unda yer alan herhangi bir vatandaş olsun, ırksal kökeni bizleri bağlamaz ki..
Alevilik, solculuk evrensel değerlerdir, varsa bu davalara hizmet başım üstünde yeriniz olur ama amaç birilerine çamur atmaksa, sizi ayıplarım...

Yok kim oyunu kime vermiş de, yok bazı aleviler camiye gidiyormuş da.. miş miş muş muş falan mış filanmış... ayıp bir davranıştır, kadınlar bile artık bu tür işlerden hoşlanmazlar...
Kime oy vermeliyiz bunu da açıkalrsan dedi kodu babında kalmadığını kabul edeceğim???

Chp'mi? Dsp'mi? veya hangisi söle de dedikoduya sebeiyetinin değerliliğini anlayalım yani...

Yok camiye gidiliyormuş da... Camiye aleviler mi gidiyormuş? takip edip görmüşsündür mutlaka?

Ayıp , bu tür davranışlardan geri durmanızı diliyorum...

Sanırım başla lafa gerek yok kulaktan dolmalardeğil kendi bilginizle söyleyin.

Ercan
23-09-2006, 06:50 PM
ercan cana öncelikle teşekkür ediyorum..paylaştığı konu cok güzel..ya önceden aleviyim dediğiniz zaman orda biterdi...şimdi öyle anlar geliyor ki alevilerin içinde kendimi yabancı hissediyorum..o kadar cok kollara ayrılmış ki..hem siyasi-ideolojik acıdan hemde inanç bakımından...ve ben hala nasıl alevi olduğumu cözebilmiş değilim..çünkü kafamda belirlediğim doğrular yeri geliyor biz cümleyle allak bullak oluyor..ve ayrıca alevilikde önde giden kurum ve kuruluşlar,kişiler hakkında duyulan doğru-yada yanlış haberler insanın kafasını dahada cok bulandırıyor..düşünüyorum acaba artık inancımızda yerini bir takım cıkarlara mı bırakıyor..

Sevgili Türkü_kizz,
Ayni duygulari ve endiseleri benimle paylastigin icin tesekkürler.

Siyasi konulara hic deginmiyorum.
Bu Alevilik konusu icimi yakiyor.
27 yasinda olan kizima artik Alevilik konusunda birsey anlatma geregi duymuyorum.Isin kötüsü; benim 8 yasinda kizim var. 8 yasindaki kizim önceleri okur yazar degildi.Okula gidince benim internette ne yazdigimi merak etti.Bana sunu söyledi; "Alevi Alevi ,baba niye sen hep bunlari okuyorsun dedi.Isin kötüsü; Aleviligi 8 yasindaki kizima anlatamadim.
Babam ve Dedemin nasil alevi olduklarini kimseden ögrenmedik.Bizimde nasil Alevi oldugumuzu baskalarinin anlatmasina gerek yok..

Artik 8 yasindaki cocuguma Alevilik konusunu bile aklina takmayacagim.
Bu,Alevi dernek ve kuruluslarina isyandir.
ÖNCE INSAN OLUN.

aliekber
23-09-2006, 09:46 PM
Sevgili Türkü_kizz,
Ayni duygulari ve endiseleri benimle paylastigin icin tesekkürler.

Siyasi konulara hic deginmiyorum.
Bu Alevilik konusu icimi yakiyor.
27 yasinda olan kizima artik Alevilik konusunda birsey anlatma geregi duymuyorum.Isin kötüsü; benim 8 yasinda kizim var. 8 yasindaki kizim önceleri okur yazar degildi.Okula gidince benim internette ne yazdigimi merak etti.Bana sunu söyledi; "Alevi Alevi ,baba niye sen hep bunlari okuyorsun dedi.Isin kötüsü; Aleviligi 8 yasindaki kizima anlatamadim.
Babam ve Dedemin nasil alevi olduklarini kimseden ögrenmedik.Bizimde nasil Alevi oldugumuzu baskalarinin anlatmasina gerek yok..

Artik 8 yasindaki cocuguma Alevilik konusunu bile aklina takmayacagim.
Bu,Alevi dernek ve kuruluslarina isyandir.
ÖNCE INSAN OLUN.
---------------------------------------------------------
Sayın can

alevi dernek ve kuruluşlarına isyan ederek aleviliği unutacak veya çocuklarınıza alıştırmayacaksanız bence hata yaparsınız...

Alevi olmak kişinin kendisi için yapılacak bir eylemdir, alevi kuruluşları için veya başka sebeplerden değil...

Alevi olmak bir dünya görüşüdür, inancıdır, haklının yanında, haksıza karşı olmaktır, birileri için alevi olunmaz...

Bence aleviliğin ne olduğunu ince detayına kadar irdelemelisiniz, ve sizde bu kavgada yer almalısınız

Gelişen olayların dışında kalmak , tarafsız durmak taraf olan alevilikle bağdaşmaz, ve insanlar inançsız yaşasalarda pasif bir yaşam olur, kuruya , suluya karışmama olur, paisflik olur, pek taktire şayan olmaz...

Düşünün ki Hınzır paşalar var diye, lanetli Yezitler var diye, aleviliği kullanmak isteyenler var diye , bundan zarar görmeniz olası diye bu işten geri duracaksınız... Ki her can bu yönde davransa alevilik kimlerin eline geçer apaçık değil mi? Yok olaması , hangi görüşlerin , kişiliklerin buna hakim olacağını getirecek hiç düşündünüz mü?

Göbeğimiz kesilirken çok şükür alevi doğmuşuz, Ali'yi Ehli Beyt'ini sevmişiz, düşmanlarını lanetlemişiz, bu şerefli yolda inatla, azimle , inançla devam edeceğinizi umuyorum...

İnsan kendisi için dava güder ne kurumlar için, ne bazı tiplemeler için

Sevgilerimle sayın abim Allah hidayetinden hiç bir şeyi eksik etmez dileğiyle...

şelpe
24-09-2006, 02:30 AM

Benim fikrim imzamda yaziyor. Irkciligi ben degil senin yere goge sIgdIramadigIn fa$ist partin mhp yapar. Ben bu gune kadar cami hakkinda herhangi bir yorum yapmadim nerde yazmi$im cikar bul yaziyi !

aliekber
24-09-2006, 08:15 AM
Benim fikrim imzamda yaziyor. Irkciligi ben degil senin yere goge sIgdIramadigIn fa$ist partin mhp yapar. Ben bu gune kadar cami hakkinda herhangi bir yorum yapmadim nerde yazmi$im cikar bul yaziyi !
-----------------------------------------------------

Sayın şelpe

Mahir Çayan'ın kitabından örnek veriyorum ama nedense aklın basmıyor konuya?

Mahir Çayan ana görev anti- emperyalist savaş diyor

İkinci görev tali görev yani ikinici derecede öenmli görev olarak solun asıl misyonu diyor

Ana görev çerçevesinde Atatürkçü unsurlarla cephe kurmaktan bahsediliyor...

Şimdi işin özüne geleleim bakıyorum ki ya anlamyorsun ya başka sebep var

Sen veya senin gibiler emperyalistlerle bir olursanız biz sizlerle bir olamayız ki gerekirse ve Atatürkçü unsurlarla cephe kurarız...

Sen emperyalizmle işbirliğini kabul ediyormusun? Bunu kabul ediyorsan ben bu cephenin karşısında Atatürkçü unsurlarla cephe kurmayı elbette kabul ediyorum

Bu kadarını anlıyormusun? Bu kadar Türkçen var mı? 2 ye kadar sayabiliyorsan bana cevap ver öyle kafana göre bildiğini okuma

Sen emperyalizmle işbirliğini kabul ediyormusun? Bunu kabul ediyorsan ben bu cephenin karşısında Atatürkçü unsurlarla cephe kurmayı elbette kabul ediyorum

Buna cevap ver gerisini hallederiz

Şah-Mat
24-09-2006, 09:23 AM
Sevgili Ercan Abim;

Hoş geldin tekrar..evet...sevdiklerimiz incitiyor bizleri....

Aleviliğin sadece adı kaldı..........

PİR SULTAN ABDAL şiirlerinde öyle güzel vurgulamış ki......

Bu tür insanlara çok öncelerden cevap vermiş.

Anlattıklarına aynen katılıyorum.Benim sanal dünyayla beraberliğim 2-2,5 yıl olacak.İnternette benimde ilk aklıma gelen ALEVİLİKTİ..Çünkü;en güzeliydi,en degerlisiydi benim için.

Bilgisizdik.....Bilgilenmeye başladık.....
Öğrenmeye açtık.....Öğretmeye başladık......

Ama senin çizdigin bu taploya inanmamak/katılmamak elde degil.Alevileri sadece aleviler bölmüyor.Dıştanda çok büyük çaba var.Ama biz içimizdeki "gizli hızırpaşaları" ne yapmamız lazım.Açıkçası Aleviliğin içine her geçen gün girdikçe bu dünyada kendimi mutlu hissetmeye başlarken okudukça Aleviliğin ne hala geldiğini gördüm.Sonra umutsuzluğa ve ondan kopmak istemeye başladım.

Ne yol kalmış ne erkan gözlenmiş...sadece kendi halinde mumin bir şekilde kimsenin ne dediğine takmayan/yaşayan insanları gördüm.Bu müminlerin dışındada kendi isteklerine ve görüşlerine uyması için çalışmalar yapan ve bunları Aleviliği ,Alevilere anlatmak isteyen temeli yanlış bilgilerle donatılmış sadece belli bir öğeye ve gurupa ait olması için çaba sarf eden guruplar gördüm.

Bunun dışında;

Küfür,hakaret,suçlama birbirlerine inat ,kıskançlık gibi kendi kendilerine Alevi derneklerini ve dergahlarını, Aleviliği bir noktaya çekip olmayan bir şeyi sadece gerçeği budur diye ispatmalaya çalışan yazarları,Ülkeyi vatanı BÖLDÜKLERİNİ söyleyenleri,Aleviliğin Türklere ait oldugunu,Kürtlere ait oldugunu,Bilmem kime ait oldugunu savunan ve yolun sahipinin Sadece türkler oldugunu,Sadece Kürtler oldugunu,Sadece zazalar oldugunu,sadece araplar oldugunu savunan yöneticileri,Alevilerin yıllardır tarihin her sayfasında HAKLI oldugu yerde Alevileri yok etmek için daha doğrusu kanını içmek ve gördüğü yerde öldürmek için kılıç bileyenlerin,Yakın tarihimizde Sivas olaylarını,çorum olaylarını,maraş olaylarını yapanlarla aynı ÇATI ALTINDA semah dönüp Alevilere DERS vermeye çalışanları,Alevilerin İBADETİNİ hala OYUN kabul eden insanlarla İŞ birliği yapan nice nice YOLCULAR gördüm.

Bunlar Alevilerin içindeki Gizli hızır paşalardır.

Nasıl ki Hz.Muhammedin Şeriatını ve Gerçek İslamın yaşanmadığını söyleyen bu insanlarsa Aleviliğede UYMAYAN hareket/davranış/açıklama gibi eylemleri ve uygulamalarda bulunanlarda bunlardır.

Hz.İsa der ki ; "Önce kendi gözündeki çapagı görmeden kardeşini eleştirme" bu söz tam bunlara uyar.

Bu Alevilik için çalışan Yanlı guruplar TARAFSIZ olmayı ve OBJEKTİF olmayı ne Pirlerimizden nede dedelerimizden öğrenebilmişler.Bunlar Aynı Hz.Ali'nin ordusundaki esaş kindi gibi kendi menfaat ve çıkarlarına hangisi uygunsa oraya yönelip her şeyi kendilerinin İSTEKLERİNE göre şekillendirmektedir.

Amaç;Yanlış Bilgi yükle ve Yok et !

Bunun için ellerinden geldiğince çalışıyorlar....

Bu yanlış bilgiler nelerdir.....;
*Pir sultan abdal'a ait olmayan şiirleri KABUL EDENLER.
*Pir sultan abdalı ve daha nice uluları Şİİ kabul edenler.
*Hünkarımızı SÜNNİ göstermeye çalışanlar...
*Hünkarımızı TÜRK göstermeye çalışanlar...
*Hünkarımızı "BEL EVLADI" olmadıgını söyleyenler...
*Aleviliğin Kürtlerle bir ilgisi olmadığını söyleyenler...
*Aleviliğin Türklere ait oldugunu söyleyenler...
*Hz.Ali'nin KATİL olduğunu söyleyenler.....
*Aleviliğin İslam dışı ve AYRI BİR DİN oldugunu söyleyenler........vs

Say say bitmez...........,

Gerçekten değerli arkadaşalar; Benim için hiç bir değeri yok ama SİZ YERMEYİ seviyorsanız sevin.Ben yermek için yazmıyorum.

Bu Alevileri temsil ettigini söyleyenlerin başkanları/yöneticileri ve Alevilik adında Kitap çıkaran ve yayımlayan AYDINLARI/Yazarları önlerindeki

TEHLİKEYİ görsünler.

A-L-E-V-İ- T-O-P-L-U-M-U-

Çok kötü bir şekilde bölünmüş durumda...............(!)

Bu yedikleri nanenin farkındadırlar....

Yoksa gözüken o ki durum hiç iç açıçı değil....

Yarın Talipler Birbirine CEM'de girip birbirlerini ÖLDÜRÜRSE.......
Yarın Talipler birbirlerinin DERNEKLERİNİ/Dergahlarını Basarlarsa...
Bu sorumlular....TV'lere çıkıp ağlamasınlar.

Aklınızı Başınza alın.....demekle yetiniyorum.

Çünkü;Bu YOLA EĞRİLER GİRMEZ...

Ama;Bilgisiz olanlar Alevilik hakkında konuşup görüş belirtip birde HÜKÜM veriyor,Kitap yazıp Alevilik Şudur,Alevilik şunlara aittir diyorl,YEDİ ULU OZANA saldırıyorlar,Vay sizin HALİNİZE...!

Siz büyükler;

Bir genç olarak ALEVİLİĞİ yaşamak ve yaşatmak yerine onu bana uzaklaştırıyorsunuz.Aleviliğin felsefesine/ilkesine TERS olan her şeyi kabul edip yanlış bilgiler veriyorsunuz.Alevilikte yeri olmayan "ırk,köken" HER ŞEYİ bizlerin ayrışmasını sağlayan FESAD tohumlarını ekiyorsunuz,Aleviliğin ilkesine TERS bir PARTİYE alevileri yönlendirmee çalışıyorsunuz,.......Siz bilirsiniz...,;

Gençler,ellerini çekerlerse bu YOLDAN sorumluları sizsiniz BİLESİNİZ.

Not: Biliyorum yazımda çokça eksik var.DÜZELTMEK ve ekleme yapmak için yazalım.Eleştiriye açığız :=)

yağmur yüreklim
24-09-2006, 09:36 AM
Bu tip propagandalar karşısında alevi gençlerinin daa çok hırslanıp,doğruları bulmaları kanısındayım..

Herşeyi biz değiştireceğiz..Bunlara meydan vermemek zaten bizim ellerimizde değilmi..Yetişeceğiz ki yaptıkları her oyunda karşılarında dimdik durabilelim..

Ercan
25-09-2006, 07:09 AM
Sevgili Canlar,
Aile ortaminda da genellikle Alevilik konusunu konusuyoruz.Son zamanlarda derneklerimizin Alevilik hakkinda degisik düsüncelerinden dolayi cocuklarima kendimizi anlatirken güc durumda kaliyorum.Ayni durumda kalan benim gibi bircok insan var.Eger bizi yönlendirenler varsa ve bunlarin yolu yanlisssa ;biz onlari dogru yola cekmeliyiz.Aleviler sürü degil.

"Sevdiklerimiz bizi Incitiyor" adli yazimi Karaca Ahmet Sultan Dergahi Internet Sitesinede göndermistim.Bu,dürüstlük acisindan dogruydu.
Bu yazima karsi Degerli Yazarimiz Cemal Sener`in yazisi:
http://www.karacaahmet.com/cevap.asp?kid=6096&cid=8822&katman=1&ait=0&baslik=Sevdiklerimiz%20bizi%20incitiyor

Sevgi ve selamlar

http://www.karacaahmet.com/cevap.asp?kid=6096&cid=8822&katman=1&ait=0&baslik=Sevdiklerimiz%20bizi%20incitiyor

aliekber
25-09-2006, 07:50 AM
Bu yazıya ilişkin aynı siteden bende bir yazı buldum

http://www.karacaahmet.com/cevap.asp?kid=6096&cid=8827&katman=1&ait=0&baslik=SEVGİLİ%20ERCAN%20KARDEŞE...CEMAL%20ŞENER

Nurettin KARAKUSUN yazısı nedeniyle bu konuyu daha detaylı açmak zorunda kaldım.

öncelikli olarak Cemal ŞENER'in söylemleri ve düşünceleri olay yaratıyor ve kafa karıştırıyor gibi görünmesine ragmen aslında kafa karıştıracak bir durum yok avrupa ve amerikan emperyalizminin bize 60 yıldır giydirmiş oldugu donu çıkartmak ve EMPERYALİST ve FAŞİST düzenin yayılmacılıgına karşı ATATÜRK anlayışıyla karşı koymaya çalışmaktadır Sayın CEMAL ŞENER'in MHP yanında onlarla beraber vermiş olduğu bir mücadele varmı?YOK. olmasıda mümkün degildir . ancak bu güne baktiginiz zaman emperyaizmin tayin ettigi yönetimlerin ortadan kaldırılmasi için yapması gerekenleri yapıyor .Ne yapıyor : ulusal bütünlükten yana olan tam bagımsız bir türkiyenin oluşması için siyasi kurum kuruluş parti dernek vakıf.... gibi ayırım yapmadan Türk ulusunun bir araya gelmesi için gayret göstermektedir.

ATATÜRK diyorki benim yegane servetim Türk olmaklıgımdır.

bende bir alevi olarak aynı söze katılıyor ve ve BİR TÜRKMEN ALEVİSİ olarak ayni sözlere katılıyor bu ugurda bu can ATATÜRK'e ve onun hertürlü görüşlerine feda olsun.

Türk olmaktan hangi aleviyim diyen rahatsız olursa o orandada ben o kişi kurum kuruluştan rahatsiz olurum ancak Türk olmaktan gurur duyuyorum demek KAN ve GEN'e dayalı devlet kuralımda demiyorum.

1980 öncesi ben hasbel kader TKP'yi tercih etmisdim(İGD) o dönemleri yaşadim duydum demiyorum yaşadım önce sizle önemli olayı paylaşmak istiyorum SORU 1968 yılına kadar 1 tane alevi asıllı KOMİNİST örgütlerde yöneticilik yapan varmı YOK.

neden yok.çünkü ATATÜRK'ün öldürülmesinden sonra İNÖNÜNÜN başını çektigi alevilerin kırsala hapsetme onalrı tecrit etme politikası başarılı olmuştur.herhangi birinin komist olması için ya büyük şehirlerde yaşayıp aydın olacak yada endüstri ve sanayiinin içnde yaşam sürecek veyahut üniversitelerde ögrenci olacak başka alternatif yok

Peki nasıl olduda 1968 yılından sonra bize komist olma rolü verdiler5 yılda nerdeyse alevi gencliginin yarısı 5 yıl gibi kısa süre içinde könist oldular.

neden alevi geçliginin kendilerini kurtaran bana görde aleviligin beklemiş oldugu MEHDİ 'i nin (ATATÜRK) düşünce ve ideolojisine karşı savaş açmıştır.peki neden NEDEN ATATÜRK'ün kurmuş oldugu CHP yönetimi bu sürece engel olmamiştır.Aleviler katledilirken bu parti ve bu partinin ALEVİ kurmayları bu tuzagı NEDEN görmemişlerdir yoksa o parti ATATÜRK 'ÜN partisi olmaktan çıkmışmıdır alevi KURMAYLAR aslında alevilerin arsına girmiş alevi olmaya işbirlikcilermiydi maraş çorum sivas ve diger olaylarda CHP meclisde degillermiydi NERDEYDİLERRRRRRRRRRRR

1923 de cumhuriyet kurldu ancak savaş bitmedi yeni hazırlıklar yapıldı ve devam etti biz gerçeği öğrenene kadar Türkiye bu güne kadar geldi BİZİ BU DURUMLARA DÜŞÜRENLER HESAP VERECEKLER

yada Pirim PİR SULTANABDALIN dediği gibi

kadılar müftüler fetba yazarsa

işte kement işte boynum asarsa

işte hançer işte boynum keserse

dönen dönsün ben dönmezem yolumdan

hakka teslim olsun garip canımız

dönen dönsün ben dönmezem yolumdan

Alevilerin durumu ve bu günkü DURUŞ'u ne olmalıdır:

Alevilerin Duruşuyla ilgil sayın İSMAİL ONARLI bu duruşu gayet net ve gerçekci biçimde açiklamistir alevilerin o yazıyı okumalarını tavsiye ederim

bu yazı uzun sürecek ben MHP nin yapılanması şu anki bakışı Aleviligin durumu ve DURUŞUN ne olmasıyla konuyu bu yazının 2 nci bölümünde yazacagım

saygılarımla

KIZILBAŞ

Ali KARSLIOĞLU

Emperyalist , bölücü, işbirlikçi bir tehdit varsa buna karşı tüm Türkiye halkı elbette birlik oluşturmalıdır, bunu defalarca anlatmaya çalıştım ki bunu Mahir Çayan'ın kırmızı başlıklı kitabından da bulmak mümkün ana-tali görev kısmında bu yönde haraket edilmesini öğütler ve bu tür davranmayanları "ihanetlerin en büyüğünü yapmakla" suçlar...

Emperyalist, bölücü, gerici tehdit varsa Atatürkçü güçler birleşmeli bu apaçıktır, ki tersini savunan ihanetlerin en büyüğünü yapar Mahir Çayan'ın deyimiyle...

Sevgiler saygılar

pinarwww
25-09-2006, 08:47 AM
önceden aleviler ortalığa çıkıpta ben aleviyim diyemiyolardı.ama şimdi artık rahatlıkla aleviyiz diyebiliyoruz.artık bizim için özel sayılasn günlerimizde .(her senenin belirli aylarında yaptıgımız ibadetimiz)bazı tv programların da rahatlıkla gösterilebiliyo.artık hürüz, rahatız.bizlerde hür olmanın rahatlıgından yararlanarak birlik olup sesimizi herkese duyuracagı.Bizler birbirimize ne kadar baglı olursak,birbirimizi ne kadar ii kollar ve tutarsak aramızda görünmeyen o bağ güçlenir ve kopmaz.bu yüzden;
GELİN CANLAR BİR OLALIM

Ercan
07-10-2006, 01:07 PM
Ayni baslik altindaki yazimi Karaca Ahmet Sultan Dergahi Forumuna da aktarmistim.Bu konudaki elestirilerime cevap veren Degerli yazarimiz Cemal Sener´e tesekkür ediyor ve yanitlarini buraya aktariyorum.

Degerli Yazarimiz Cemal Sener´in bu yazima yaniti:

SEVGİLİ ERCAN KARDEŞ, BENİ SEVDİKLERİMİZ KATEGORİSİNE İLAVE ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. FAKAT MHP VE TÜRKÇÜLÜK İLE İLGİLİ YAZDIKLARIMI DİKKATLİ OKUMANIZI RİCA EDİYORUM. BU KONUDA HAKSIZLIK EDİYORSUNUZ. YAZDIKLARIMDAN O SONUÇ ÇIKMAZ. 1980 DEN BUYANA ÇEYREK YÜZYIL GEÇTİ. HEP AYNI YERDENMİ DÜNYAYA BAKACAĞIZ. ... HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ Mİ?....SEVGİLERİMLE....
Mesaj tarihı: 24.09.2006 16:22

Ercan
07-10-2006, 01:12 PM
Elbette Siz benim sevdiklerimizsiniz.Ben sizin okuyucunuzum.Yaptiginiz arastirmalarinizla ve kitaplarinizla sizden gurur duyuyorum.Bunun icin "Aleviligin Etnik Kökeni" adli eserinizi cesitli Alevi forumlarina kopyaladim.Cünkü Aleviler üzerinde o kadar oyun oynanmak isteniyordu ki,sizin bu arastirmalarinizi özellikle Almanya daki Alevi derneklerinde dönen dolaplari inceleyerek yazdiginizi iyi biliyorum.Bu eserinizi bazi forumlara aktarinca banada fasist damgasi vurdular.Ben onlara sunu sordum:Buyurun Cemal Sener´in bu incelemesinde herhangi bir carpitma veya yanlislik varsa acikca belirtin,bende bunlari Karaca Ahmet Sultan Dergahi Forumuna acikca yazacagim dedim.Sizin yazdiklariniza karsi sözü olan olmadi.Sadece Flas Tv deki MHP lilerle samimi olusunuz elestirildi.Bunlarda zaten konu disinda idi.Sizlerin eserlerini baska forumlara aktariyorum,Aleviligi hem kendim ögreniyorum hemde sizin eserlerinizi baskalarina iletiyorum.Karaca Ahmet Sultan Dergahi Internet Sitesini kendimin kütüphanesi olarak görüyorum.Bölücülerin ve Aleviligi carpitmaya ugrasanlarin karsilarina sizin eserlerinizle karsi geliyorum.
Son zamanlardaki Alevilik islam-ici-disi ve "sizin Ali-bizim Ali-Arap Ali" tartismalarina karsi isyan ettim.
Sevgili Hocam,
Sizi baska forumlarda savunurum,eger karsi ciktigim konular olursa buraya yazarim.Türkcülük ve MHP konusunda sanal ortamda sizin hakkinizdaki söylenenleri kendi agzimdan buraya aktardim.
Sevgi ve saygilar sunarim.

Ercan

Ercan
07-10-2006, 01:20 PM
SEVGİLİ ERCAN KARDEŞ, SAMİMİ İÇTENLİKLİ YAZIN İÇİN TEŞEKKÜRLER. TÜRK KELİMESİNİ BİR ALEVİ AĞZINA ALINCA BAZI MİHRAKLAR HEMEN ; FAŞİST,MHP'Lİ ,DEVLETİN ADAMI V.S. NİTELEMELERİNİ YAPIYORLAR...AMA BUNLAR KÜRTÇÜLÜK YAPANLARA IRKÇI, FAŞİST V.S. DEMİYORLAR...HALBUKİ İŞTE BAZI KÜRTLER AMERİKAYA PETROL BEKÇİLİĞİ YAPIYORLAR. AMERİKAYA UŞAKLIK YAPIYORLAR...ONLARA NE DİYECEĞİZ...ÖVELİM Mİ? SEVGİLİ KARDEŞİM, ALEVİLERİN DÜŞMANA İHTİYACI YOK. MHP İLE 80 ÖNCESİ TATSIZ ŞEYLER YAŞANDI. KEŞKE YAŞANMASAYDI... BU GEÇMİŞTE YAŞANANLARDAN KİMSE MEMNUN DEĞİL... OLAYI KAN DAVASI OLARAK GÖRMEK OLMAZ. BUGÜN MHP İLE CHP,DSP VE İŞÇİ PARTİSİNİN, CUMHURİYET GAZETESİNİN BİR DİZİ ORTAK YANI VAR. AMA GEÇMİŞTE BÖYLEMİYDİ?...ÜLKE ELDEN GİDİYOR...GÜN ESKİ DEFTERLERİN ...ESKİ DÜŞMANLIKLARIN...KAŞINMASI GÜNÜ DEĞİL DİYE DÜŞÜNÜYORUM...BUNU İKİ TARAFTA DÜŞÜNMELİ...SEVGİLERİMLE...CEMAL ŞENER

şelpe
08-10-2006, 01:43 AM
AkLI ba$Inda aleviligi bilen insanlar birilerinin alavere dalavere lerine alet olmayacaktIr.

yolcu_58
15-10-2006, 03:00 AM
alevinin aleviden başka dostu yoktur ama cahıl bır alevi bintana sünniden daha tehlikelidir önce bilmek sonra cöz mek vede bildiğimizi bilmiyenlerle paylaşmak gerekir başımıza buncazamandır negheldıyse cahıller yüzünden gelmiştir bizlerde cahil büyümeyelim büyüt meyelim saygılar

Sürgün_24
21-10-2006, 07:45 AM
Sevgili Ercan yazdıklarına aynen bende katılıyorum cok güzel bir konuya deginmişşin ..

Bir zamanlar alevi oldugumuzu söyleyememekten yakınırdık,korkardık belkide üzerimizdeki sindirilmisligi ve ezikligi gecte olsa attık..Bu defada kendi icimizde bölünmeler basladı son zamanlarda buna cok tanık oldum..Kürt alevisi,türk alevisi,solcu alevi,sagcı alevi vs diye ayrıldıkca ayrıldık...Acaba diyorum sessiz mi kalsaydık eskisi gibi cünkü o zaman birdik sadece aleviler diyorduk..

Örnegin gecenlerde bir arkadasımla sohbet ediyorum bana sen türk alevisiydin degil mi dedi,o söz cok tuafıma gitti dogrusu ve kendimi dıslanmıs hissettim söyleyen kürttü cünkü ama alevi tabiki..Türk alevisi olmak kötü birseymi acaba neden böyle dıslanır olduk bazı tutucu aleviler tarafından..Bir zamanlar sünnilerin yaptıgını bugün kendi icimizdekiler yapıyor malesef buda cok üzücü..( Tabiki istisnalardan bahsediyoruz sözlerim genele degil!!! )