PDA

: alevilerde cok eşliliğin önemi

yolcu_58
22-09-2006, 09:43 AM
sizce cok eşlilik nedenli dogrudur bunun ciddi boyutta mazereti varmıdır

saygılar

Zenan_00
23-09-2006, 05:25 AM
sizce cok eşlilik nedenli dogrudur bunun ciddi boyutta mazereti varmıdır

saygılar
Sevgili yolcu_58 çok eşliliğin evet önemli mazareti vardı: Ama Cahiliye Dönemindeki sapkın çok eşliliği kastetmiyorum. Cahiliye Devrini kapatan Peygamberimiz zamanındaki çok eşlilikten bahsediyorum: Savaşlarda ölen askerlerin eşleri ortada kalmasın diye alınıyordu. Maddi ve manevi olarak destek çıkılsın diye. Çünkü ortada kalan kadına kötü gözle bakılabilirdi veya kadın aç kaldığı için kötü yola sapabilirdi vs. vs. Bilinir ki Efendimiz'de çok eşliydi. Fakat buna rağmen Hz. Muhammed diğer hanımları arasında zerre kadar ayrım yapmamış ama Hz. Haticeyi üstün tuttuğunu her fırsatta belli etmiştir.
Eğer olaya bu açıdan bakarsak mantıklıdır. Ama para bende.İstediğimi alırım bırakırım mantığıyla olaya bakarsak elbette bu yanlış olur. Bunu yaşanılan zaman ve ortama göre değerlendirmek lazım.

asli_33
23-09-2006, 06:39 AM
Yolcu58 sualim sanadır ..Alevilerde çok eşlilik kavramı varmı ...istersen sen bunu önce düşün ..

umut_istanbul
23-09-2006, 06:49 AM
Yolcu58 Alevilikle alakasız konuları önümüze getiriyorsun. Biz çağdaş insanlarız

Kadın Erkek eşittir.

1 Erkeğe 4 kadın anlayışı ancak o erkeğin ne kadar "hayvan" olduğunu gösterir.

yolcu_58
23-09-2006, 09:26 AM
Yolcu58 Alevilikle alakasız konuları önümüze getiriyorsun. Biz çağdaş insanlarız

Kadın Erkek eşittir.

1 Erkeğe 4 kadın anlayışı ancak o erkeğin ne kadar "hayvan" olduğunu gösterir.

senin okuman yok galiba ben cok eşlilik dogrumudur bunun mazereti olabılırmı dıye yazdım sen eşitlikten bahsediyorsun bukonunun alevilikle olan alakası sadece nasıl bir yaklaşım la bakıyoruz sünni kesimdekilerin sünnettir anlayışının bizdede var olup olmadıgını anlamak için dir iyi bir konun varsa senin yazda onunhakkında tartışalım zerdeşt

yolcu_58
23-09-2006, 09:31 AM
Yolcu58 sualim sanadır ..Alevilerde çok eşlilik kavramı varmı ...istersen sen bunu önce düşün ..

cokeşliligin olup olmadıgını deyıl düşünenlerin nasılbir mazereti olabilir anlayışıyla yazdım bunun bizim içimizdede olmadıgını nasıl bilmeden yoksayarsın ben herzaman bakabiliyorsan birtaneden yanayım fazlasının izahatı olamaz kanısındayım istersen sende bunu bidüşün can dostum

seko
23-09-2006, 09:46 AM
çok eşliliğin bence hiçbir mazereti yoktur nefis olayı bu türk toplumunda da çok yanlıştır ve doğrusuda tek eşliliktir benim düşüncem

yolcu_58
23-09-2006, 10:03 AM
çok eşliliğin bence hiçbir mazereti yoktur nefis olayı bu türk toplumunda da çok yanlıştır ve doğrusuda tek eşliliktir benim düşüncem

evet cok dogru amalakin ozaman peygamber efen dimizdemi nefsine yenik düşmüş yani

yağmur yüreklim
23-09-2006, 10:30 AM
Çok eşlilik nedir yahu...:mad:
Tek eşlilik en doğru ve en dürüst olanıdır..

asli_33
23-09-2006, 11:10 AM
Yolcu58 can ..konu açmıssın lakin ..konu başlığın hatalı..
Neden Aleviler çok eşliliğe karşıdır ?olmalıydı..

yolcu_58
24-09-2006, 08:10 AM
Yolcu58 can ..konu açmıssın lakin ..konu başlığın hatalı..
Neden Aleviler çok eşliliğe karşıdır ?olmalıydı..

alevıler karşımı dır ki zaten bende onu soruyordum amac nekadar duyarlıyız ilk acıklamamdada nekadar ters oldugunu yazmıştım emegine saglık tşkler

Zenan_00
25-09-2006, 02:40 AM
evet cok dogru amalakin ozaman peygamber efen dimizdemi nefsine yenik düşmüş yani
Haşa huzurunda elbetteki peygamberimiz nefsine yenik düşmemiştir. Ama dedim ya o zamanlarda savaş ağırlıklı olduğu için hanımlar ortada kalmasın diye alınıyordu. Bunu böyle düşnmek lazımdır. Ama ne yazıkki biz yorum yazarken genelde önyargılarımızla yorum yazıyoruz.
Rasullullah söylediyse doğrudur arkadaşlar!!!