PDA

: Alevi Kurdler kendilerini Bektasi tarikatindan ayirmalidir

asli_33
22-09-2006, 12:53 AM
16 August, 2006
Alevi Kurdler kendilerini Bektasi tarikatindan ayirmalidir

Bu konuya benden cok daha vakif Alevi insanlari oldugunu bilmeme ragmen konu bir din / inancin sinirlarindan cokote anlamlar icerdiginden mutlak surette politik mudahele gerektirdigini dusundugumden kendimi yazmak zorunda hissediyorum.

Cok dikkatle takip ettigim ve her Kurd insani tarafindan da ozel onem verilmesi gerektigini dusundugum konulardan biri Alevi olan Kurdlerdir. Konu surekli dusmanin icimize nifak sokar gibi soktugu sorular dahilinde tartisildigindan bir turlu dogru eksende ele alamiyoruz.
Gecenlerde "Kurdistan devlet modeli" icerikli yazimda da sormustum: Kimindir bu Alevi Kurdler? Ben Kurd olduklarindan %100 eminim. Ben eminimde beyaz asimilasyona ve en nihayetinde turklesmeye cozum uretememis bugune kadarki siyaset yapimiz Alevi Kurdlerin diger Kurdlerden cok farkli ve tehlikeli bir hizla turklestiklerini gormekten aciz durumda. Buna seyirci kalmamiz mumkun degildir.

Aslinda dun ele almak istedigim ancak Serhildan konulu yaziyi cok daha fazla onemsedigimden yazmakta geciktigim konuyla ilgili bir haber bugun "Haci Bektas" Alevi toplantisinden geldi (Senlik, kutlama ve benzeri kelimeleri bilincli kullanmiyorum). Haber ANF tarafindan gecildigi icin bircok Alevi (turklesmek yolunda ilerleyen) Kurd buna inanmayacaktir ama ben bu haberin dogruluguna tam olarak inanmaktayim zira realite bu yondedir. Haberin linki:

http://www.firatnews.com/modules.php?name=News&file=article&sid=13051

Ozet gececek olursak bir Kurd Alevi orgutlenmesi programdan (onceden program dahilinde olmasina ragmen) cikariliyor. Sonrasinda Alevi Kurd yorelerden (Bati Kurdistan: Sivas, Malatya, Maras, Dersim, Antep, Kayseri) gelen otobusler ilce girisinde durduruluyor ve bazi insanlar gozaltina aliniyorlar.

Ayrica ilcenin yine bir Alevi olan belediye baskani ilceye Kurd sokmayacagi mealine gelen laflar ediyor.

Tum bu yasananlar sonuctur. Sebep incelemek gerekir. Kestirme cevap elbette ki uzlasmasi mumkun olmayan Kurd - turk celiskisidir ama konu Alevi Kurdler ve Alevi Kurdlerin hizla ve Bektasilik Tarikati kanaliyla turklestirilmesi olunca detaylariyla ele almak gerekiyor. Ve mutlak surette yeni ve Kurdi bir konsept dahilinde.

Ise bizim olan, Kurd olan Aleviligi tanimlamakla da baslayabiliriz, Bektasiligin bir islam tarikati oldugu ve bir inanc sistemi olan Alevilikle benzerlikler disinda ilgisi olmadigiyla da.

Alevilik yerlesik topluma ozgu bir inanc sistemidir. Orta Asya gocebesi samanlarinin ilgisi olaayacak hasat takvimine uygun orgutlenmesiyle Orta Asya stepleriyle bir ilgisi olmadigi nettir. Ornegin Cem toreni Alevilik tarihinde simdiki gibi sov icerikli bir rituel degil sosyal ihtiyaclari karsilayan ve ayni zamanda yargi islevi goren bir biraraya gelme idi.

Alevilikte Cem, hasat toplanip ambara koyulduktan sonra, yani sonbaharda toplanan bir modeldi. Bu modelde dedeler hem yonetici islevi gorurler hem de yargic hukmunde ceza belirlerlerdi. Buna benzer bir model islev Kurd tarihinde magularda gozlemlenebilir (evrilmis bicimiyle dedelik kiyaslamasi yapabiliriz ancak). Islamin ay takvimine bagli inanc hiyerarsisi ile Aleviligin gunes takvimine bagli tarim toplumu sosyal hiyerarsisi temel ayrim noktalaridir.

Ama en yanlis kiyaslama Alevilerle Bektasi tarikati arasinda zorla kurulmaya calisilan benzerliktir. Cogu Alevi son donemlerinde iyice bozulmus ve yoldan cikmis bir tur kast sistemi olan dedeligin yerini akademik dille tanimlayan olmadigi icin Ankara merkezli uydurulan Bektasi martavallarina inanmakta.

Bektasilik bir sufi tarikatidir. Tarikat erbabina aciktir. Halka malolabilecek bir sey degildir Bektasilik. Ayrica Bektasilikte Alevilerin tarim toplumu takvimi bulunmamaktadir. Ayrica temel ayrisma noktalarindan biri Bektasiligin sehirli aydinlarin orgutlenmesi iken Aleviligin tarim koylulerinin orgutlenmesi olmasidir. Peki boyleyse neden Ankara Kurd Alevileri Bektasilige itmistir.

Gecenlerde bir Aleviyle, bir Alevi Kurdle konusuyordum. Yasi 50leri gecmis bu adam kendisine Bektasi olamayacagini soyledigim icin az kaldi (saka yapmiyorum) beni dovmeye kalkti. "Ben pic miyim", "Kendimin ne oldugunu senden mi ogrenecegim" diyordu bana. Oysa kendi Aleviligini inkar edip hic bilmedigi (ve o kultur seviyesiyle asla bilemeyecegi) Bektasiligi kendisine mezhep olarak sahiplenmekle ve Kurdlugun onemli olmadigini soylemekle tam da piclesiyordu.

Piclik soysuzluk manasindadir. Ve dusmanin Alevi Kurdlere uyguladigi politika onlari soylarindan koparmaktir. Bunun icin bir sufi tarikat olan (ve ozunde Ismaili nihilist ogeler barindiran) Bektasiligin erbabina mutlaka yanlis manalar verecek deyislerini kullanmakta.

Kurd Aleviler kendi orgutlenmeleriyle katilmak istedikleri "Haci Bektas Senliklerine" alinmadilar. Kutlama sorumlusu olan Belediye Baskani senliklerde Kurdce konusturtmayacagini soyledi. Soruyorum tum Alevi Kurdlere:

- Simdiye kadar her soruldugunda Alevilikte dilin onemli olmadigini, aslolanin inanc oldugunu soylediniz. Simdi soyleyin: Kurdlugu kesinlikle yasaklayan; Kurdcenin izin verilmeyen birsey oldugunu soyleyen bu turklerle devam edebilir misiniz kendi inanclariniz geregince?

- Madem dil onemli degildir Alevilikte; neden sadece Kurdce konusulan Alevi kutlamalari duzenlemiyorsunuz? Madem turk aleviler de sizin kadar Aleviler; bugune kadar sizin turkce ogrendiginiz gibi bundan sonra da onlar Kurdce ogrenip katilsinlar kutlamalara ve hep beraber gorelim ki Alevilikte hangi dille ibadet edildigi onemli degilmis.

Aksi takdirde bilelim ki her konuda turkler ve Kurdlerin yolu birbirinden ayridir. Kardeslik ise kardesler birbirine esit mesafede degilse kulliyen yalan dolan olan bir hikayedir.

Alevi Kurdler Kurddurler. Kurdleri tum varliklariyla ve tum haklariyla kabul etmeye yanasmayan hicbir turkle (O turk alevi bile olsa) yollari bir araya gelemez.

posted by Mirat Serhak | 11:40 PM

http://mirat.blogspot.com/2006/08/alevi-kurdler-kendilerini-bektasi.html
------------------------------------------------------------------------
Değerli canlar bu konu hakkındaki görüş ve eleştirilerinizi bekliyorum..
Lütfen kırıcı olmadan ve hoşgörülü içeresinde olalim ..farklı görüş ve fikirlerde olabiliriz ...bunu düşmanlık ve eksi puan verdirmeye kadar dayandırmayalım
Saygılarımla tüm canlara

erdal
22-09-2006, 01:02 AM
nereye varmaya çalışılıyor anlamıyorum yüz yıllardır yaşanan alevi-bektaşi kültürü kendi içinde mutlu iken neden şimdi bir takım kampanyalar yapılıyor
inançımızın özüne niçin muhalefet edenlere ses çıkarmıyoruz...

Yunus Emre
22-09-2006, 01:09 AM
Bu nasıl bir makale ya!!!Ozaman Alevi kürtler,alevi arnavutlar,alevi azeriler,alevi araplar ayrılsın!!!Böyle bir mantık varmı canlar!Alevilik Bütün dünyayı kucaklayan bir İslami anlayıştır!

ozkan_gunduz
22-09-2006, 01:26 AM
burda daha cok sey gorup daha cok sey okuayacagız

burda da yapılmıyormu
etnik kokenler hakkında ankketler falan filan
burda bizim uyarmak istediğimzde bu idi
burda yapılrı basak yerde yapılır sonucda bir yan edinilirkendilerine bir taraf acılır
ve birde bakmısısn ki iki ayrı gorusu savunuyor olmusuz
bunalr cok zor değil bu gidişlede cokda uzak değil bu olacaklr
burda bize dusen birlikte hareket etmek burda kurtuyle turkuyle zazasıyla
bir olup tek bir dusuncenin etarında toplanmamız lazım ve herkese gostermemiz lazım bir bilrik oldgumuzu
ama ben bunu burda goremiyorum burda ne yazıkki

srdr_ist
22-09-2006, 02:31 AM
Bu konuya kazara okumadan yeniden eklemişim kusura kalmayın.

Burdada diyorum bu Allahsılzrın gayesi baş nir milliyetçi ırkçı yapı yapmak.
Bunuda önce inancı yıkarak yapabilirler.
Yani Bir topluluğun önce inancını yıkki istediğini kurabilesin felsefesidir.

Güttüğü siyeset alenen belli tam bölücülük ile başka hayeller peşinde milleti koşturmaktır silahla yapamadıklarını inancla yapmaya çalışıyorlar.
Bunlara kanmak gaflettir dalelettir inancına vede kendisine hiyanettir.

Bunu yapacak kişi kendi haysiyetini düşünmelidir.

umut_istanbul
22-09-2006, 03:51 AM
Hah işte ırkçılık yapıyorsunuz diyorsunuz bize bide şu makaleye bak. REsmen bizi kovmak istiyorlar. Faşizme teslim olmayacağız Kürt ve Aleviyim hazmedemeyenler kına yaksınlar...

Ben böyle Aleviliği kabul etmiyorum bu resmen ırkçılık!

asli_33
22-09-2006, 08:54 AM
Zerdeşt can sen bu makaleyi okuyup ta ne anladın merak ettim ...
merak etmeyesin fikirlerde kına yakmıyoruz..

umut_istanbul
22-09-2006, 11:08 AM
Can kürt olsun Türk olsun Aleviler arasına bu etnik ayrımlar girince rahatsız oluyorum. Makaleyi yazan kişiyide kınıyorum.

Alevi kimliğinde buluştuğumuz zaman ırk ayrımı kalmaz

srdr_ist
22-09-2006, 12:03 PM
Bu nasıl bir makale ya!!!Ozaman Alevi kürtler,alevi arnavutlar,alevi azeriler,alevi araplar ayrılsın!!!Böyle bir mantık varmı canlar!Alevilik Bütün dünyayı kucaklayan bir İslami anlayıştır!
Bu yazı kadar mantıklısını
Can kürt olsun Türk olsun Aleviler arasına bu etnik ayrımlar girince rahatsız oluyorum. Makaleyi yazan kişiyide kınıyorum.

Alevi kimliğinde buluştuğumuz zaman ırk ayrımı kalmaz

ve bu byazı kadarda kardeşliği milleti bir gören daha nice dostluk inanc içinde birlikteliklere.,

Bizim aradığımız cevaplar aslında birleme gayesi bu düşünceler üstünde değilmidir.

Sevgi vede saygılarımı sunuyorum.

erenoglu
01-10-2006, 10:34 PM
16 August, 2006
Alevi Kurdler kendilerini Bektasi tarikatindan ayirmalidir

Bu konuya benden cok daha vakif Alevi insanlari oldugunu bilmeme ragmen konu bir din / inancin sinirlarindan cokote anlamlar icerdiginden mutlak surette politik mudahele gerektirdigini dusundugumden kendimi yazmak zorunda hissediyorum.

Cok dikkatle takip ettigim ve her Kurd insani tarafindan da ozel onem verilmesi gerektigini dusundugum konulardan biri Alevi olan Kurdlerdir. Konu surekli dusmanin icimize nifak sokar gibi soktugu sorular dahilinde tartisildigindan bir turlu dogru eksende ele alamiyoruz.
Gecenlerde "Kurdistan devlet modeli" icerikli yazimda da sormustum: Kimindir bu Alevi Kurdler? Ben Kurd olduklarindan %100 eminim. Ben eminimde beyaz asimilasyona ve en nihayetinde turklesmeye cozum uretememis bugune kadarki siyaset yapimiz Alevi Kurdlerin diger Kurdlerden cok farkli ve tehlikeli bir hizla turklestiklerini gormekten aciz durumda. Buna seyirci kalmamiz mumkun degildir.

Aslinda dun ele almak istedigim ancak Serhildan konulu yaziyi cok daha fazla onemsedigimden yazmakta geciktigim konuyla ilgili bir haber bugun "Haci Bektas" Alevi toplantisinden geldi (Senlik, kutlama ve benzeri kelimeleri bilincli kullanmiyorum). Haber ANF tarafindan gecildigi icin bircok Alevi (turklesmek yolunda ilerleyen) Kurd buna inanmayacaktir ama ben bu haberin dogruluguna tam olarak inanmaktayim zira realite bu yondedir. Haberin linki:

http://www.firatnews.com/modules.php?name=News&file=article&sid=13051

Ozet gececek olursak bir Kurd Alevi orgutlenmesi programdan (onceden program dahilinde olmasina ragmen) cikariliyor. Sonrasinda Alevi Kurd yorelerden (Bati Kurdistan: Sivas, Malatya, Maras, Dersim, Antep, Kayseri) gelen otobusler ilce girisinde durduruluyor ve bazi insanlar gozaltina aliniyorlar.

Ayrica ilcenin yine bir Alevi olan belediye baskani ilceye Kurd sokmayacagi mealine gelen laflar ediyor.

Tum bu yasananlar sonuctur. Sebep incelemek gerekir. Kestirme cevap elbette ki uzlasmasi mumkun olmayan Kurd - turk celiskisidir ama konu Alevi Kurdler ve Alevi Kurdlerin hizla ve Bektasilik Tarikati kanaliyla turklestirilmesi olunca detaylariyla ele almak gerekiyor. Ve mutlak surette yeni ve Kurdi bir konsept dahilinde.

Ise bizim olan, Kurd olan Aleviligi tanimlamakla da baslayabiliriz, Bektasiligin bir islam tarikati oldugu ve bir inanc sistemi olan Alevilikle benzerlikler disinda ilgisi olmadigiyla da.

Alevilik yerlesik topluma ozgu bir inanc sistemidir. Orta Asya gocebesi samanlarinin ilgisi olaayacak hasat takvimine uygun orgutlenmesiyle Orta Asya stepleriyle bir ilgisi olmadigi nettir. Ornegin Cem toreni Alevilik tarihinde simdiki gibi sov icerikli bir rituel degil sosyal ihtiyaclari karsilayan ve ayni zamanda yargi islevi goren bir biraraya gelme idi.

Alevilikte Cem, hasat toplanip ambara koyulduktan sonra, yani sonbaharda toplanan bir modeldi. Bu modelde dedeler hem yonetici islevi gorurler hem de yargic hukmunde ceza belirlerlerdi. Buna benzer bir model islev Kurd tarihinde magularda gozlemlenebilir (evrilmis bicimiyle dedelik kiyaslamasi yapabiliriz ancak). Islamin ay takvimine bagli inanc hiyerarsisi ile Aleviligin gunes takvimine bagli tarim toplumu sosyal hiyerarsisi temel ayrim noktalaridir.

Ama en yanlis kiyaslama Alevilerle Bektasi tarikati arasinda zorla kurulmaya calisilan benzerliktir. Cogu Alevi son donemlerinde iyice bozulmus ve yoldan cikmis bir tur kast sistemi olan dedeligin yerini akademik dille tanimlayan olmadigi icin Ankara merkezli uydurulan Bektasi martavallarina inanmakta.

Bektasilik bir sufi tarikatidir. Tarikat erbabina aciktir. Halka malolabilecek bir sey degildir Bektasilik. Ayrica Bektasilikte Alevilerin tarim toplumu takvimi bulunmamaktadir. Ayrica temel ayrisma noktalarindan biri Bektasiligin sehirli aydinlarin orgutlenmesi iken Aleviligin tarim koylulerinin orgutlenmesi olmasidir. Peki boyleyse neden Ankara Kurd Alevileri Bektasilige itmistir.

Gecenlerde bir Aleviyle, bir Alevi Kurdle konusuyordum. Yasi 50leri gecmis bu adam kendisine Bektasi olamayacagini soyledigim icin az kaldi (saka yapmiyorum) beni dovmeye kalkti. "Ben pic miyim", "Kendimin ne oldugunu senden mi ogrenecegim" diyordu bana. Oysa kendi Aleviligini inkar edip hic bilmedigi (ve o kultur seviyesiyle asla bilemeyecegi) Bektasiligi kendisine mezhep olarak sahiplenmekle ve Kurdlugun onemli olmadigini soylemekle tam da piclesiyordu.

Piclik soysuzluk manasindadir. Ve dusmanin Alevi Kurdlere uyguladigi politika onlari soylarindan koparmaktir. Bunun icin bir sufi tarikat olan (ve ozunde Ismaili nihilist ogeler barindiran) Bektasiligin erbabina mutlaka yanlis manalar verecek deyislerini kullanmakta.

Kurd Aleviler kendi orgutlenmeleriyle katilmak istedikleri "Haci Bektas Senliklerine" alinmadilar. Kutlama sorumlusu olan Belediye Baskani senliklerde Kurdce konusturtmayacagini soyledi. Soruyorum tum Alevi Kurdlere:

- Simdiye kadar her soruldugunda Alevilikte dilin onemli olmadigini, aslolanin inanc oldugunu soylediniz. Simdi soyleyin: Kurdlugu kesinlikle yasaklayan; Kurdcenin izin verilmeyen birsey oldugunu soyleyen bu turklerle devam edebilir misiniz kendi inanclariniz geregince?

- Madem dil onemli degildir Alevilikte; neden sadece Kurdce konusulan Alevi kutlamalari duzenlemiyorsunuz? Madem turk aleviler de sizin kadar Aleviler; bugune kadar sizin turkce ogrendiginiz gibi bundan sonra da onlar Kurdce ogrenip katilsinlar kutlamalara ve hep beraber gorelim ki Alevilikte hangi dille ibadet edildigi onemli degilmis.

Aksi takdirde bilelim ki her konuda turkler ve Kurdlerin yolu birbirinden ayridir. Kardeslik ise kardesler birbirine esit mesafede degilse kulliyen yalan dolan olan bir hikayedir.

Alevi Kurdler Kurddurler. Kurdleri tum varliklariyla ve tum haklariyla kabul etmeye yanasmayan hicbir turkle (O turk alevi bile olsa) yollari bir araya gelemez.

posted by Mirat Serhak | 11:40 PM

------------------------------------------------------------------------
Değerli canlar bu konu hakkındaki görüş ve eleştirilerinizi bekliyorum..
Lütfen kırıcı olmadan ve hoşgörülü içeresinde olalim ..farklı görüş ve fikirlerde olabiliriz ...bunu düşmanlık ve eksi puan verdirmeye kadar dayandırmayalım
Saygılarımla tüm canlara

Sevgili Asli_33 can, ben bir türk alevisi olarak hicbir zaman bir kimsenin dinine, diline,rengine, irkina bir insan olarak karsi cikmadim. ki alevilikte de bu var. insana insan gözüyle bakan, din, dil,irk,renk ayrimi yapmiyan, icin de insan sevgisi olan, esitlikci, paylasimci,bagnaz seriat kurallarina karsi,mazlumun yaninda zalimin karsisinda olmaktir alevilik.eger bizler birine kürt dersek,birine türk dersek, arap alevileri,var, arnavut,bulgar,laz,tahtaci,cepni,bu toplumlarin,özgür bir sekilde kendi dillerini, örf,ve adetlerini yapabilmeleri gerektir diyorum.bizim o zaman paramparca olmamiz lazim.ve son olarak önce insan olarak ,sonra bir alevi olarak bu tür ayrimciliga karsiyim,ki sonra bizim milliyetcilerden farkimiz kalmaz o zaman.

sevgi ve saygilar
erenoglu

srdr_ist
01-10-2006, 11:09 PM
Adasmla rın man tığı şu Alvilik kürtlük ise kültürcüdür islam dışıdır demeye getiriyorlar.
Sizden ayrım yapın diyen yok tam tersine gelin kürt olun diyorlar.

benim dedem bile zaman içinde asimile olup Türkistandan geldiğini unutup kürtçe konuşursa adamlarda bunu der sonrada inancına bilmem neyine sahip çıkmiş diyorsunuz ya neye sahip çıkmışlar. Bu nasıl sahiplik.

önce zazaca konuşmuş zaza olmuşlar sonra kuş dili konuşmuşlar sanırım burdada ne ırkı bende bilmiyorum enson da kürtçe konuşmuşlar şimdi ise başkaları mideleri bulandıracak lafı söylüyor kendinizce yorum yapıyorsunuz siz nerden geldiniz demiyor alevisiniz tamam kürtsünüz adam tek ırk yaratmaya çalışıyor toplumu buna teşvik ediyor.
Bunu diyenler aleviliği ırkın içine koyanların han gi memleket olduğunu bile bilecek kadar tanır olduk milleti. Bölü cülüğe çanak tutan hainler alevi milletini kanını başka kanlara karıştırıp biri sünni biri şia yapmaya çalışıyor gerisi aleviliğime dokunmuyor ama ırkımı yok etmeye çalışıyor bunuda yaparken özel inanc ge tiriyor hünkardan uaklaştırmak neden çünkü hünkar türk de ondan hünkara giden onun türk olduğunu bilirse olmaz.

Ya bu çakalların bir zaman sonra her şey dar gelecek.
Bırakın barış mesajları atmayı adam gibi, inancına aslına astarına sahip çıkın.
Ne koyun olmuşsunuz meler durursunuz.
Dişinizi gösterin inancınıza islamlığınıza sahip çıkın tabi 3 yada 5 kişiden bahsediyorum gerisi ütopya aleviliği yaşıyor ataları gibi.
kusura kalmayın ben aleviyim battal gazi de alevi haricileri yok eden Hz Ali de pir sultanda işte onların izinden gidecekseniz yumuşak hamur değil çelik olunur.
kendinize kendi içinizden bu kadar aşalık laflar söylenmesine gönüle hoş gelecek sözleri bulup sarf edenlere şaşı rıyorum sadece..........

umut_istanbul
02-10-2006, 12:46 AM
Adasmla rın man tığı şu Alvilik kürtlük ise kültürcüdür islam dışıdır demeye getiriyorlar.
Sizden ayrım yapın diyen yok tam tersine gelin kürt olun diyorlar.

benim dedem bile zaman içinde asimile olup Türkistandan geldiğini unutup kürtçe konuşursa adamlarda bunu der sonrada inancına bilmem neyine sahip çıkmiş diyorsunuz ya neye sahip çıkmışlar. Bu nasıl sahiplik.

önce zazaca konuşmuş zaza olmuşlar sonra kuş dili konuşmuşlar sanırım burdada ne ırkı bende bilmiyorum enson da kürtçe konuşmuşlar şimdi ise başkaları mideleri bulandıracak lafı söylüyor kendinizce yorum yapıyorsunuz siz nerden geldiniz demiyor alevisiniz tamam kürtsünüz adam tek ırk yaratmaya çalışıyor toplumu buna teşvik ediyor.
Bunu diyenler aleviliği ırkın içine koyanların han gi memleket olduğunu bile bilecek kadar tanır olduk milleti. Bölü cülüğe çanak tutan hainler alevi milletini kanını başka kanlara karıştırıp biri sünni biri şia yapmaya çalışıyor gerisi aleviliğime dokunmuyor ama ırkımı yok etmeye çalışıyor bunuda yaparken özel inanc ge tiriyor hünkardan uaklaştırmak neden çünkü hünkar türk de ondan hünkara giden onun türk olduğunu bilirse olmaz.

Ya bu çakalların bir zaman sonra her şey dar gelecek.
Bırakın barış mesajları atmayı adam gibi, inancına aslına astarına sahip çıkın.
Ne koyun olmuşsunuz meler durursunuz.
Dişinizi gösterin inancınıza islamlığınıza sahip çıkın tabi 3 yada 5 kişiden bahsediyorum gerisi ütopya aleviliği yaşıyor ataları gibi.
kusura kalmayın ben aleviyim battal gazi de alevi haricileri yok eden Hz Ali de pir sultanda işte onların izinden gidecekseniz yumuşak hamur değil çelik olunur.
kendinize kendi içinizden bu kadar aşalık laflar söylenmesine gönüle hoş gelecek sözleri bulup sarf edenlere şaşı rıyorum sadece..........

Arkadaşım ne Türkistanı ne dediğinin farkındamısın? Benim Dedem Nenem Türkçe bilmiyordu !

resmen saçmalamış ve bişeyler dayatmışsın bize. Sanane arkadaşım Ermeniyiz veya Kürdüz veya Türküz. Ne ayırıyorsun biz? Farkedermi? Sen belliki Aleviliğe değil Türklüğe önem veriyorsun bunu açıkca ifade et..

Yunus Emre
02-10-2006, 12:56 AM
Arkadaşlar Bende bir cok Kitapda okutuklarıma göre ve bircok profosörün anlatıklarına göre bir cok alevi Türkmen aşireti,Kürtlerin bölgelerine sürgün edinmiş osmanlı döneminde,Zaten farkındaysanız Şafi Kürtle Alevi Kürtün arasında cok fark var!Kültürel acıdan cok far var,hemde ucurumlar.Zaten Bütün Aleviler Horasan Türkistan Bölgesinden Gelmiştir.

srdr_ist
02-10-2006, 02:24 AM
Arkadaşım ne Türkistanı ne dediğinin farkındamısın? Benim Dedem Nenem Türkçe bilmiyordu !

resmen saçmalamış ve bişeyler dayatmışsın bize. Sanane arkadaşım Ermeniyiz veya Kürdüz veya Türküz. Ne ayırıyorsun biz? Farkedermi? Sen belliki Aleviliğe değil Türklüğe önem veriyorsun bunu açıkca ifade et..

Ya siz milleti saf bellediniz iyice bıyık altından gülerek sen ne demeye çalışıyon aptal durumuna mı getirmeye çalışıyorsun .
ben ne demek istediğimi çok iyi anladın alevi olan herkesi Kürt kimliği verilmeye çalışıldığını benden iyi biliyorsun.
Aslında bana ırkçısın bilmem türkcüsün diyenler konuyu bana çevirip galayan oluşturmaya çalışıyor.
ben türküm tamam ama ben burda ırkın bilmem ne yüceliğinden değil sadece ad kullandım *** zihniyetli kişilerin hele dersim bölgesinde artık kemikleşmiş kürt olma inancı çemnbersel genişleterek herkese empoze ediliyor sen çıkıp ne diyorsun biz alevinin türk kürt bakmıyoruz sen ırkçısın şusun busun diyene ben şunu anlıyorum sen ne kadar konuşsanda biz bildiğimizi yapacaz. ,
ırsal asimile herşeydir ne sünniye benzer ne şia ya bir alevi aslını özelliğin unutup kürt olursa şia sünniden daha tehlikelidir.
Bunu çok dede söylemiştir ki söylediğinin üzerinde 200 yıl geçmek üzeredir.

asli_33
02-10-2006, 02:38 AM
Zerdeşt can ..makalede ne yazıyor onu bile anlamamışsın ..görünen o..
Ayrıca benim kontrol paneline yazdığın "benim nenem dedem böyle söylüyor Alevi"kelimesini sana yakıştıramadım..
Şunu belirtmekte yarar var can ...bize Türkmen olduğumuz ve dilimizin Kürtçe olduğu söylendi..bunu kabul etmek bu kadar zor mu?
Ayrıca biz kimseyi dışlamıyoruz..görünen o ki milliyetçilik yapan sensin ..hepimiz Aleviyiz..bunu inkar edemeyiz hangi sulb ve soydan gelirsek gelelim ..
Türk ve Türkmen düşmanlığın aşırı boyutta ..
Dilimizde tüy bitti yaa anlatmaktan ...Biz Alevi kürt'e felan karşı değiliz ..ama bu isim altında bölücü örgüte destek verene karşıyız..bunu anlamamanız yazık doğrusu..

trakyAlevi
02-10-2006, 02:44 AM
Selam Canlar

Paylasima sunulan yazi ve burda türk-kürt alevilerin birbirleriyle irklari yüzünden tartismasi, birbirlerini kirmasi gercekten cok üzücü

bu durumun bizi sevmeyenleri, bizi corumda, marasta, sivasta yakip, öldürenleri ne kadar sevindirdiginin farkindamisiniz acaba?

hadi cok uzun bir süre üzerinden gecmis olsa anliyacamda, daha sivasin tarihi 13 yilciga dayaniyor ve hala yakan seriatci yobazlar elleri kollarini sallayarak dolasiyor

bunuda gectim, bu 13 yilda hakkimizi aldik, artik azinlik ötesi bir toplum degiliz diyecem ama su anki türkiye hükümetinin basbakani, bakanlari „cem evleri cümbüs evidir“ diyip hakaret ediyor…

noluyor bize böyle? Neden böyle irkcilik yapiyorsunuz? Irkcilik bir insan ayibidir… böyle bir ayip önce insan diyen, okunacak en iyi kitap insandir diyen Alevilige yakistimi arkadaslar?...

eger bunu yapiyorsaniz, eger irkci partilere oy veriyorsaniz, sizden bir ricam var…. lütfen Aleviyim demeyin, inanclarin en güzelini kirletmeyin……..

corumda annelerimizin karnindaki cocugu alip duvara civileyen, marasta masumlarimizin gözünün yasini akitan, sivasta canlarimizi diri diri yakanlara sempati duyuyorsunuzda, onlara sirin görünebilmek icin kendi caninizdan olan kürt-zaza-arap alevilerini disliyorsunuzda, neden kendi insaninizi dinlemiyor, anlamaya calismiyorsunuz…..

biz icimizdeki keneler sayesinde daha cok diri diri yakilacagiz demekki……………

asli_33
02-10-2006, 02:53 AM
Traky Alevi can görüyorum ki..makaleyi tam okumadan bizi ırkçı yapıp çıktınız ..
biz burda kimseyi ayırmıyoruz...Kürt aleviliği adı altında yapılan etnik bölünmeye dikkat çekiyoruz..bizleri kan emici olarak tanımlaman yazık doğrusu ..iki yorumu okuyup bu fikre varmanız..okuduğunuzu ne kadar anladığınız ortada...

umut_istanbul
02-10-2006, 03:21 AM
Selam Canlar

Paylasima sunulan yazi ve burda türk-kürt alevilerin birbirleriyle irklari yüzünden tartismasi, birbirlerini kirmasi gercekten cok üzücü

bu durumun bizi sevmeyenleri, bizi corumda, marasta, sivasta yakip, öldürenleri ne kadar sevindirdiginin farkindamisiniz acaba?

hadi cok uzun bir süre üzerinden gecmis olsa anliyacamda, daha sivasin tarihi 13 yilciga dayaniyor ve hala yakan seriatci yobazlar elleri kollarini sallayarak dolasiyor

bunuda gectim, bu 13 yilda hakkimizi aldik, artik azinlik ötesi bir toplum degiliz diyecem ama su anki türkiye hükümetinin basbakani, bakanlari „cem evleri cümbüs evidir“ diyip hakaret ediyor…

noluyor bize böyle? Neden böyle irkcilik yapiyorsunuz? Irkcilik bir insan ayibidir… böyle bir ayip önce insan diyen, okunacak en iyi kitap insandir diyen Alevilige yakistimi arkadaslar?...

eger bunu yapiyorsaniz, eger irkci partilere oy veriyorsaniz, sizden bir ricam var…. lütfen Aleviyim demeyin, inanclarin en güzelini kirletmeyin……..

corumda annelerimizin karnindaki cocugu alip duvara civileyen, marasta masumlarimizin gözünün yasini akitan, sivasta canlarimizi diri diri yakanlara sempati duyuyorsunuzda, onlara sirin görünebilmek icin kendi caninizdan olan kürt-zaza-arap alevilerini disliyorsunuzda, neden kendi insaninizi dinlemiyor, anlamaya calismiyorsunuz…..

biz icimizdeki keneler sayesinde daha cok diri diri yakilacagiz demekki……………

Selam Trakyalı Alevi can. Çoğu Arkadaşlar tüm Aleviler TÜRKMEN dir deyip diğer ARAP, ARNAVUT ve özellikle KÜRT alevilere kötü gözle bakıyor siz Alevi olamazsınız yada Kürt değilsiniz demek istiyorlar yani bize Kürt alevilere karşı ayrım yapıyorlar.

Sen Kürt değilsin, gerçek bir Alevi olarak beni anladığın için teşekkür ederim.

Türk Kürt Trakyalı Tüm aleviler kardeştir sevgilerimi saygılarımı iletiyorum can. Gerçek Aleviler olarak ırkçılığa prim vermeyeceğiz en derin saygılarımı sunuyorum

trakyAlevi
02-10-2006, 03:25 AM
Traky Alevi can görüyorum ki..makaleyi tam okumadan bizi ırkçı yapıp çıktınız ..
biz burda kimseyi ayırmıyoruz...Kürt aleviliği adı altında yapılan etnik bölünmeye dikkat çekiyoruz..bizleri kan emici olarak tanımlaman yazık doğrusu ..iki yorumu okuyup bu fikre varmanız..okuduğunuzu ne kadar anladığınız ortada...

sevgili asli_33 Can

gerek Kürt gereksede Türk irkcilar olsun, iki tarafta Alevileri kendi tarafina cekip, bölmek istiyor, hepimiz biliyoruzki genelde ne Kürt nede Türk sünniler bizi günahlari kadar sevmezler, ve bu topicte yapilan yorumlari okudumda, bazi Canlarimiz kendisini kaptirip, olayi iyice düsünmeden Türk olmayan Alevilere agir hitamlarda bulunmus ve dislamis
yasadigim ülkede bir cok Kürt Alevi arkadasim var, burda özgürlük oldugundan ortam farklidir, zamaninda bende arkadaslarimla tartistim ve onlarda ***’ya kapilip beni dislayabildiler…. Ama zamanla gördükki bize bizden baska dost yok… simdi ayni seneryoyu irkci Türkler oynuyor, Türk Aleviligi adi altinda bizi etnik olarak bölmek istiyor, oylarimizi cebine indirmek istiyor…. Ama bu yazilari yazan kisilerin sempatisi oldugu partiler, Aleviler kardeslerimizdir diyorlar secimler yaklasinca, ama cem evlerinizi taniyacagiz, sizlere özgürlügünüzü verecegiz demekten hep uzak duruyorlar

o yüzden diyorumki, hic kimse duygusal davranip hemen bu tür dar, icinde entriklar olan yazilara kanmasin, kürt-zaza Alevi canlari biraz anlamaya calisalim, onlar iki yöndende eziliyor, hem inanc hemde irk bazinda

asli_33
02-10-2006, 03:36 AM
Değerli canlar ben burda herbirinizin etnik kökenin de ayrım yapmıyorum ..Hepimiz Aleviyiz ..ama son günlerde çıkan terim Kürt -Türk Alevisi ..önceden böyle bir ayrım yoktu...hepimizin kimliği Alevi'ydi..
Makalenin kaynağını belirtecem ve bu adresten bakınız o zaman ne demek istediğimi anlarsınız umarım..
saygılarımla tüm canlara

trakyAlevi
02-10-2006, 04:26 AM
degerli dost Asli_33 Can

bu yaziyi bende dahil hangi Türk Alevisi görse sinirlenir, yazi buram buram irkcilik, Alevileri bölme ve Türk Alevilerini hor görmeye dayatilmis... ama bunun arkasinda kürt-zaza Alevi Canlarimiz yok, bunun arkasinda yine bizi sömürmeye, kullanmaya calisan kürt-irkcilar var, sende cok iyi bilirsinki Asli Can gün gecmiyorki Alevilerle, Alevilikle yeni bir yazi, yeni bir iddaa cikmasin, herkes bizi bize düsürmeye calisiyor, cünki bir olursak bu hic kimsenin isine gelmez

ayni tip yazilari Türk irkcilarin sitelerindede okuyabilirsin, bütün Alevileri Türk yapmak isteyen, Alevilik gibi 72 millete bir bak diyen inanci sadece Türk irkinin tekelinde gösteren..

bak sen ne demissin

önceden böyle bir ayrım yoktu...hepimizin kimliği Alevi'ydi..

evet böyleydi, sonra bu ayrimlar basladi ama icinde kötülük, kirli hesaplar olan kisiler tarafindan, kürt aleviler bu ülkede en cok ezilen kesim, Tuncelide acaba biz internette birbirimize mesaj yazmakla ugrasirken orda devlet hangi köyü yakiyor!

biz türk alevileri olarak sünnilere bize kötü davrandiklarinda tepki göstermiyormuyuz? onlarda dayatilan sünnilige ve türklüge tepki gösteriyorlar ve devletin bu tavrini her zaman kullanmak isteyenler olacaktir... yeterki biz türk-kürt-arap-arnavut alevileri olarak hemen duygusallik edip her okudugumuz yaziya kapilmayalim... irkci kürt ve türklerin oyununa gelmeyelim

saygilarimla

aliekber
02-10-2006, 05:57 AM
degerli dost Asli_33 Can

bu yaziyi bende dahil hangi Türk Alevisi görse sinirlenir, yazi buram buram irkcilik, Alevileri bölme ve Türk Alevilerini hor görmeye dayatilmis... ama bunun arkasinda kürt-zaza Alevi Canlarimiz yok, bunun arkasinda yine bizi sömürmeye, kullanmaya calisan kürt-irkcilar var, sende cok iyi bilirsinki Asli Can gün gecmiyorki Alevilerle, Alevilikle yeni bir yazi, yeni bir iddaa cikmasin, herkes bizi bize düsürmeye calisiyor, cünki bir olursak bu hic kimsenin isine gelmez

ayni tip yazilari Türk irkcilarin sitelerindede okuyabilirsin, bütün Alevileri Türk yapmak isteyen, Alevilik gibi 72 millete bir bak diyen inanci sadece Türk irkinin tekelinde gösteren..

bak sen ne demissin

evet böyleydi, sonra bu ayrimlar basladi ama icinde kötülük, kirli hesaplar olan kisiler tarafindan, kürt aleviler bu ülkede en cok ezilen kesim, Tuncelide acaba biz internette birbirimize mesaj yazmakla ugrasirken orda devlet hangi köyü yakiyor!

biz türk alevileri olarak sünnilere bize kötü davrandiklarinda tepki göstermiyormuyuz? onlarda dayatilan sünnilige ve türklüge tepki gösteriyorlar ve devletin bu tavrini her zaman kullanmak isteyenler olacaktir... yeterki biz türk-kürt-arap-arnavut alevileri olarak hemen duygusallik edip her okudugumuz yaziya kapilmayalim... irkci kürt ve türklerin oyununa gelmeyelim

saygilarimla
-------------------------------------------------
Tuncelide acaba biz internette birbirimize mesaj yazmakla ugrasirken orda devlet hangi köyü yakiyor!

Sayın can ***'yı lanetlemeden ordunun yaptığına yüzünü çevirirsen ortalık karışır...

Bu sitenin amacı orduyu kötülemek değil dikkatinizi çekerim...

***'yı lanetleyeceksen birlikte lanetleyelim ama orduya Türk milletinin ezici kısmı bu günün şartları altında güven duyuyor hatta ve hatta daha radikal olmaları bekleniyor, onun için bu tür söylemlerle ortalığı germemeni diliyorum...

aliekber
02-10-2006, 08:55 AM
Bakın Aliekber Dersimde yapılan katliamları duymayan kalmadı. Orda ölen Alevilerdi. 1938de başladı ilk olarak Ataturkun kızı Sabiha Gökçen İlk uçak deneyimini Tunceli köylerini bombalayarak yaptı o köylerde insanlar canlı canlı yanarak öldü. Sabiha gökçenin Torunlarıda şimdi köyleri yakmışlar. Tuncelide içinde insan yaşayan köy sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Buna kanıtın varsa sun inanalım. Köyleri kim yakmış Tunceli Alevilerine sor...
------------------------------------------
Sayın zerdeşt sanıyorum ki ya ben bu sitenin amacını yanlış anlıyorum ya sizler bilerek knouyu aynı rotaya çeviriyorsunuz...

Sayın can Tuncelide olanların öcünü alma sitesi kur ne diyeyim ki başka, kaç gündür duruş ve davranışlarınızdan insnalara gına getiriyorsunuz...

Site sahiplerine karşı hiç mi saygınız yok?

Mecburmuyuz burda ordunun aleyinde atıp tutmayı?

Bu tür konulara girmeyin deyince daha bir şevkle giriyorsunuz...

Amacınız aleviliği baltalamak mı yoksa ortaya bir şeyler çıkarmamaız mı?

Sayın can rica ediyorum milletin değerlerine saygılı olun burd kimse orduyu, Atatürkçülüğü ve benzer değerleri tartışmak niyetinde değil...

Dönüp dolanıp aynı mevzuya çıkıyorsunuz...

Tamam sayın can artk bana da gına geldi neyi tartışıyorsanız tartışın, ne haliniz varsa görün başka türlü laf anlatmak olmuyor...

Hatta ve hatta Taliban ve Barzani gibi Amerikanların işbirliğine girişin, yıkın cumhuriyeti yerine dikecek daha iyi bir projeniz ols agerek...

Yunus Emre
02-10-2006, 10:45 AM
Klibi izle göresin o kilibdeki sanatcı İrandaki azeri türkmen Kızılbaşların sesi!dilleri yasak iranda,dinleri yasak,şiileşmeye mahkum bırakılmış iran kızılbaş türkmen alevileri,Şah Hatayinin torunları.

http://www.youtube.com/watch?v=KTAKC7qGU58

http://www.youtube.com/watch?v=4pVmXc8Co7A&mode=related&search=

asli_33
02-10-2006, 10:48 AM
Zerdeşt can ..Tuncelinin neden açık hava hapishanesi haline geldiğini çok iyi biliyorsun ..bu konuda yorum yapmayacam dahi..
Sabiha Gökçenin torunu varmıydı ..bunuda bilmem ..ama torunları derken TSK işaret ettiğin açıkça görülüyor ..
Bu bağlamda şeriat isteyenlerle senin aranda pek bir fark oy ..

umut_istanbul
02-10-2006, 11:49 AM
aslı_33 üstündeki user'ların mesajlarına baksana ben bunlara karşıyım ülkücüğe karşıyım...

Dersim Katliamından ve MHPlilerin katlettiği Maraşlı canımızdan görüntüler:

kızılırmak
02-10-2006, 11:53 AM
aslı_33 üstündeki user'ların mesajlarına baksana ben bunlara karşıyım ülkücüğe karşıyım...

Dersim Katliamından ve MHPlilerin katlettiği Maraşlı canımızdan görüntüler:

Zerdeşt bir daha bana özel mesaj çekmeni istemiyorum konuşulacak ne varsa burada konuşuruz.Sabiha Gökçenin Tuncelide köyleri bombaladığının belgeleri varsa sunarsanız iyi olur.Demogoji yapmakla olmuyor,reel olalım saygılar...

ufuk44
02-10-2006, 11:59 AM
sevgili zerdeşt

atatürk'e atılan ifitralar bitti şimdide yakınlarınamı başladı.

saygılarımla

trakyAlevi
02-10-2006, 12:58 PM

Sayın can ***'yı lanetlemeden ordunun yaptığına yüzünü çevirirsen ortalık karışır...

Bu sitenin amacı orduyu kötülemek değil dikkatinizi çekerim...

***'yı lanetleyeceksen birlikte lanetleyelim ama orduya Türk milletinin ezici kısmı bu günün şartları altında güven duyuyor hatta ve hatta daha radikal olmaları bekleniyor, onun için bu tür söylemlerle ortalığı germemeni diliyorum...

Sayin Ali Ekber Can

Sannedersem sizing ilk once bazi seyleri dahada iyi kavramaniz, anlamaniz gerekiyor, Bakiniz orduyu elestirmek esittir ***’ya sempati duymak degildir, alevi veya sünni doguda kürt köyleri yakilmistir ve bu devlet tarafindan yapilmistirki bu ispatli bir seydir
Eger bir yerde terror, huzursuzluk varsa terörü, huzursuzlugu olusturan, tetikliyen sartlarda vardir… büyük sair nazimin bir dizesi vardir “yasamak bir agac gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardescesine”, hür olmayinca kardeslik olmuyor… daha radikal olmalari bekleniyor derken kastiniz nedir? Bir soykirimmi? Bunu isteyen fasistler emin olunki Aleviler icinde aynisini istiyorlar “benim gibi olmayan ölsün” mantigi… bu is ordunun kuzey iraka operasyonlariyla bitecek bir is degil, ordu devlet ordaki insanlara hergün “bizden degilsiniz” hissini verdikce bitmeyecek, peki size bir soru, öcalan isimli teröristin suriyede villada yasadigini taa 90larin sonundami ögrendiler? Neden devlet güney dogudaki yollari düzgün yapip ppk’nin mayin yerlestirmesini o yollara engellemiyor, o bozuk yollardan gecip kac asker sehit oldu haberiniz varmi acaba? Neden bir cevik yelek alinmiyor askerlere, bir cevik yelek kac askerin hayatini kurtabilirdi bir thamininiz varmi? *** olmasa türk irkciligi rant saliyamaz halki sömürüp oy toplayamaz, türk irkciligi olmasa *** olmaz, halki sömürüp kullanamaz… atilan her kursunun maddi yani hesaplaniyor, politikasi hesaplaniyor, yine bir genclerimizin hayatlarini kaybetmesi bu igrenc ic savastan kari olanlarin umrunda degil… hangi devlet yöneticisinin oglu, yigeni susu busu ölmüs?

Alevilerin kestiklerini yemeyen kürtlerdenmisin?

ne kadar talihsiz bir yazi olmus Kizilirmak Can, peki bir kürt Aleviside sana söyle bir soru sorsun o zaman: sen sivasta Alevileri diri diri yakan türklerdenmisin? Sen corumda Alevi cocuklari annesinin rahminden alip duvara civiliyen türklerdenmisin?

Imzanizda rahmetli Muhlis Akarsuyun sözlerini yazmissiniz, sivasta sekiz saat bu devlet, bu ordu neden yardim etmedi Canlara, sekiz saatte dünyanin bir ucundan bir ucuna gidersiniz… peki jandarma, ordu neden gözü dönmüs halki görmesine ragmen onlarin „bir sey yok“ demesine „inanip“ cekti gitti 2 temmuzda? Peki neden 80 darbesinde Alevi köyleri basan, erkeklerin biyiklarini kesen ordu, onu bitirmek isteyen seriatcilara bir türlü sert önlemler alamiyor, önünü kesmiyor?

------------------------------------------
Sayın zerdeşt sanıyorum ki ya ben bu sitenin amacını yanlış anlıyorum ya sizler bilerek knouyu aynı rotaya çeviriyorsunuz...

Sayın can Tuncelide olanların öcünü alma sitesi kur ne diyeyim ki başka, kaç gündür duruş ve davranışlarınızdan insnalara gına getiriyorsunuz...

Site sahiplerine karşı hiç mi saygınız yok?

Mecburmuyuz burda ordunun aleyinde atıp tutmayı?

Bu tür konulara girmeyin deyince daha bir şevkle giriyorsunuz...

Amacınız aleviliği baltalamak mı yoksa ortaya bir şeyler çıkarmamaız mı?

Sayın can rica ediyorum milletin değerlerine saygılı olun burd kimse orduyu, Atatürkçülüğü ve benzer değerleri tartışmak niyetinde değil...

Dönüp dolanıp aynı mevzuya çıkıyorsunuz...

Tamam sayın can artk bana da gına geldi neyi tartışıyorsanız tartışın, ne haliniz varsa görün başka türlü laf anlatmak olmuyor...

Hatta ve hatta Taliban ve Barzani gibi Amerikanların işbirliğine girişin, yıkın cumhuriyeti yerine dikecek daha iyi bir projeniz ols agerek...

Barzani ve talabani yani edi ile büdü amerika isbirlikciside Türkiye devleti ne peki? Peki nasil olurda siz kendi insaniniza böyle laflar söyliyebildiniz? Size yazacak cevap bulamiyorum… umarim bütün genclerimiz bu dar pencereden olaylara bakmiyor, art niyetli bizi bölmeye calisan kisilere böyle safca kanmiyordur, yoksa biz daha cok diri diri yanacagiz…

Bakin arkadaslar nasil devletler abd’nin ab’nin oyununa geliyorsa bizde kürt-türk irkcilarin oyununa geliyoruz, hepimizin ilk öncelikli kimligi Alevilik olmali… bu ülkede en cok ezilen bizleriz, gayri müslimlerin durumlari bile bizim durumumuzdan daha iyi, o yüzden aklinizi basiniza toplayin, ezbere bildik sözlerle degil, iyice düsünerek yorumlayin her seyi…

Av.A.Guvercin
02-10-2006, 01:00 PM
Zerdeşt bir daha bana özel mesaj çekmeni istemiyorum konuşulacak ne varsa burada konuşuruz.Sabiha Gökçenin Tuncelide köyleri bombaladığının belgeleri varsa sunarsanız iyi olur.Demogoji yapmakla olmuyor,reel olalım saygılar...

Eyvallah Kizilirmak Can

aliekber
02-10-2006, 01:10 PM
Sayin Ali Ekber Can

Sannedersem sizing ilk once bazi seyleri dahada iyi kavramaniz, anlamaniz gerekiyor, Bakiniz orduyu elestirmek esittir ***’ya sempati duymak degildir, alevi veya sünni doguda kürt köyleri yakilmistir ve bu devlet tarafindan yapilmistirki bu ispatli bir seydir
Eger bir yerde terror, huzursuzluk varsa terörü, huzursuzlugu olusturan, tetikliyen sartlarda vardir… büyük sair nazimin bir dizesi vardir “yasamak bir agac gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardescesine”, hür olmayinca kardeslik olmuyor… daha radikal olmalari bekleniyor derken kastiniz nedir? Bir soykirimmi? Bunu isteyen fasistler emin olunki Aleviler icinde aynisini istiyorlar “benim gibi olmayan ölsün” mantigi… bu is ordunun kuzey iraka operasyonlariyla bitecek bir is degil, ordu devlet ordaki insanlara hergün “bizden degilsiniz” hissini verdikce bitmeyecek, peki size bir soru, öcalan isimli teröristin suriyede villada yasadigini taa 90larin sonundami ögrendiler? Neden devlet güney dogudaki yollari düzgün yapip ppk’nin mayin yerlestirmesini o yollara engellemiyor, o bozuk yollardan gecip kac asker sehit oldu haberiniz varmi acaba? Neden bir cevik yelek alinmiyor askerlere, bir cevik yelek kac askerin hayatini kurtabilirdi bir thamininiz varmi? *** olmasa türk irkciligi rant saliyamaz halki sömürüp oy toplayamaz, türk irkciligi olmasa *** olmaz, halki sömürüp kullanamaz… atilan her kursunun maddi yani hesaplaniyor, politikasi hesaplaniyor, yine bir genclerimizin hayatlarini kaybetmesi bu igrenc ic savastan kari olanlarin umrunda degil… hangi devlet yöneticisinin oglu, yigeni susu busu ölmüs?

ne kadar talihsiz bir yazi olmus Kizilirmak Can, peki bir kürt Aleviside sana söyle bir soru sorsun o zaman: sen sivasta Alevileri diri diri yakan türklerdenmisin? Sen corumda Alevi cocuklari annesinin rahminden alip duvara civiliyen türklerdenmisin?

Imzanizda rahmetli Muhlis Akarsuyun sözlerini yazmissiniz, sivasta sekiz saat bu devlet, bu ordu neden yardim etmedi Canlara, sekiz saatte dünyanin bir ucundan bir ucuna gidersiniz… peki jandarma, ordu neden gözü dönmüs halki görmesine ragmen onlarin „bir sey yok“ demesine „inanip“ cekti gitti 2 temmuzda? Peki neden 80 darbesinde Alevi köyleri basan, erkeklerin biyiklarini kesen ordu, onu bitirmek isteyen seriatcilara bir türlü sert önlemler alamiyor, önünü kesmiyor?

Barzani ve talabani yani edi ile büdü amerika isbirlikciside Türkiye devleti ne peki? Peki nasil olurda siz kendi insaniniza böyle laflar söyliyebildiniz? Size yazacak cevap bulamiyorum… umarim bütün genclerimiz bu dar pencereden olaylara bakmiyor, art niyetli bizi bölmeye calisan kisilere böyle safca kanmiyordur, yoksa biz daha cok diri diri yanacagiz…

Bakin arkadaslar nasil devletler abd’nin ab’nin oyununa geliyorsa bizde kürt-türk irkcilarin oyununa geliyoruz, hepimizin ilk öncelikli kimligi Alevilik olmali… bu ülkede en cok ezilen bizleriz, gayri müslimlerin durumlari bile bizim durumumuzdan daha iyi, o yüzden aklinizi basiniza toplayin, ezbere bildik sözlerle degil, iyice düsünerek yorumlayin her seyi…

tamam abim neyi eleştiriyorsanız eleştirin eyvallah diyorum...

Av.A.Guvercin
02-10-2006, 01:10 PM
Sayin Ali Ekber Can

Eger bir yerde terror, huzursuzluk varsa terörü, huzursuzlugu olusturan, tetikliyen sartlarda vardir… büyük sair nazimin bir dizesi vardir “yasamak bir agac gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardescesineâ€, hür olmayinca kardeslik olmuyor… daha radikal olmalari bekleniyor derken kastiniz nedir? Bir soykirimmi? Bunu isteyen fasistler emin olunki Aleviler icinde aynisini istiyorlar “benim gibi olmayan ölsün†mantigi… bu is ordunun kuzey iraka operasyonlariyla bitecek bir is degil, ordu devlet ordaki insanlara hergün “bizden degilsiniz†hissini verdikce bitmeyecek, peki size bir soru, öcalan isimli teröristin suriyede villada yasadigini taa 90larin sonundami ögrendiler? Neden devlet güney dogudaki yollari düzgün yapip ppk’nin mayin yerlestirmesini o yollara engellemiyor, o bozuk yollardan gecip kac asker sehit oldu haberiniz varmi acaba? Neden bir cevik yelek alinmiyor askerlere, bir cevik yelek kac askerin hayatini kurtabilirdi bir thamininiz varmi? *** olmasa türk irkciligi rant saliyamaz halki sömürüp oy toplayamaz, türk irkciligi olmasa *** olmaz, halki sömürüp kullanamaz… atilan her kursunun maddi yani hesaplaniyor, politikasi hesaplaniyor, yine bir genclerimizin hayatlarini kaybetmesi bu igrenc ic savastan kari olanlarin umrunda degil… hangi devlet yöneticisinin oglu, yigeni susu busu ölmüs?

Imzanizda rahmetli Muhlis Akarsuyun sözlerini yazmissiniz, sivasta sekiz saat bu devlet, bu ordu neden yardim etmedi Canlara, sekiz saatte dünyanin bir ucundan bir ucuna gidersiniz… peki jandarma, ordu neden gözü dönmüs halki görmesine ragmen onlarin â€bir sey yok“ demesine â€inanip“ cekti gitti 2 temmuzda? Peki neden 80 darbesinde Alevi köyleri basan, erkeklerin biyiklarini kesen ordu, onu bitirmek isteyen seriatcilara bir türlü sert önlemler alamiyor, önünü kesmiyor?

Her orduyu elestiren *** li olmaz yada her devleti elestiren devlet dusmani olmaz. Bu fikrine cani gonulden katiliyorum. Bunu karsiti da dogrudur. Bakiniz her devleti yasa disi faliyet gosterenlerin yaninda olmamak. Devlete karsi illegal faliyeti reddetmek insani devletci yada duzenci yapmaz. Yani devlet ve sistem hatalarinda elestirilmeli ancak dostca elestirilmeli. Ykikici yakici bir elestiriye girmek hic kimseye yara getirmez. Elestirilmeli ancak nereye kadar bu konuyu acmalisiniz. nereye kadar soylevler irkciliktir acmalisiniz. Fasitin turku olurda kurdu olmaz mi onu da acmalisiniz. Her seyin tacirleri oldugu konusunda da haklilik payiniz var, yani bir gurup belki de bazi sorunlari surekli kaziyor kisiel cikarlari icin, ama cozum ne.

ne yapmali. Alevi orgutlenmesi mi, alevi orgutlenmesiyle birlikte butun sosyal demoratlarla birliktelik mi, Turm turkiyenin demokrasi ve ozgurluk mucadelesi mi, ne ...Ne yapmali. Acin da konusalim.

Ayrica Ali Ekber in soylevleri hic de yabana atilacak seyler degi di. Cunku Ali Ekber Can bu yukardaki kurallari bilerek yaziyordu. Sanirim siz bastan bu yana butun tartismalari gormediginiz icin, boyle davrandiniz. herneyse...

Bir Turk solcusu oldugun anlasiliyor. Alevi bir anne ve babadan da dogdugun anlasiliyor. Ancak acaba alevi yolunu suruyormusun yoksa olaylara sadece sinifsal cerceveden bakanlarin tuzadandamisn diye deusunmeden edemiyor insan.

Saygilarimla

r.ocak7
02-10-2006, 10:23 PM
anlaşılan o ki herkes aleviliği sahip olduğu etnik yapı ve ideolojik çerçeveden ya da yakın bulduğu siyasal düşünceyle tanımlıyor.
1-alevilik hiçbir etnik yapının tekelinde değildir.şuursuzca sahiplenmeye çalışanlar olabilir .ancak bu okyanusda her tenin ve rengin uyumu var
2-alevilik kendine bu tarzda sınırlar (etnisite)koymazken ,yine bilge kesilmiş ona kurallar biçen arkadaşları kınıyorum
3-alevilik herşeyden el etek çekmiş pasif bir dervişane yaşam tarzı değildir.cehalete ,zorbalığa,adaletsizliğe bir başkaldırıdır.hz ali den tutun pir sultana kadar bu direniş gösterilmiştir.
4-alevilik adına hiç kimse başka din dil inanç ve ırkı ne olursa olsun dışlama hakkına sahip değildir,aleviliğin kendisi buna izin vermez.
5-yine alevilik adına hiç kimse kendi doğrularını başkalarına dayatamaz,ve bunu sinsice aleviliğe maledemez.
6-başkaları adına yok sen türksün ırkçısın,yok sen kürtsün bölücüsün,yok sen russun ideologsun şeklinde saçma sapan önyargılarla inancını rencide etme hakkına sahip değildir.
7-son olarak rengi ırkı ne olursa olsun tüm canlar birleşmeli örgütlenmeli,kendi içinizdeki suni kavgaları bırakın,dışarda yeterince düşmanınız var ,yeni düşmanlar yaratmayın.
sevgiler saygılar tüm canlara

Can-41
03-10-2006, 12:54 AM
[FONT=Verdana]valla kimse kusura bakmasın bu kişisel fikrim ama bu kürt kardeşlerimizin ayrımcılık deyince acayip kafası çalışıyor şimdide ayrımcılığın başka boyutu ile karşı karşıyayız alevi kürtler kendilerini ayırmalıdır gibi bir safsata ayrışalım ayrılalımda nasıl olursa olsun gaye bu
şu yazılana bakarmısınız [color="red"](bati kurdistan: sivas, malatya, maras, dersim, antep, kayseri)[/[COLOR=black][FONT=Verdana]color] şu pişkinliğe bakarmısınız sana ülkeyi bu şekilde ayırma hakkını kim veriyor cesarete ve ukelalığa bakın biz turk alevilerine yaşayacak yer kalmadı desenize steplerimize geri dönelim bari yazını eleştirmeye hiç gerek yok sizi kınıyorum sadece propaganda amacı taşımayan bir yazı olsaydı fikir beyan edebilirdim ancak emeline ulaşmana yardımcı olmamak için yazmıycam ve cevaplamıycam

umut_istanbul
03-10-2006, 08:28 AM
Sayin Ali Ekber Can

Abi bu sözleri alkışlamak istiyorum.

umarım diğer canlarda sizin gibi düşünürler. Hem sizin Türk Alevi olmanız ve olaya diğerleri gibi bakmamanız. Olaya sadece Alevilik açısından bakmanız ve tüm ırklardan Alevilerin kardeşliğini savunduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum. ben bu sitede sizin söyledikleriniz anlatmaya çalıştım şu an çok sevindim 3-4 milliyetçi insan Alevilerin birliğini bozamaz sevgilerimle.

asli_33
03-10-2006, 08:36 AM
Zerdeşt can işine geleni çok güzel anlıyorsun bakıyorumda ..bu üç beş arkadaşı isim olarak lanse edersen sevinirim...
Burda kimse etnik köken ayrımı yapmıyor bunu bizzat yapan sensin ..yorumlarını açıkça okudum ..şu Maraş olaylarını yaşamıssın gibi yazıyorsun ..istersen bunu yaşayan tanıklar olarak bizlerden dinle derim ...
Milliyetçilik kavramın kişiye göre değişmesin ...bu ülkede yaşıyorsak bazı şeyleride kabul etmeliyiz ..yurtdışına iltica eden vatandaşlarımızın ..hangi nedenle iltica ettiği malum ..biz bölücü terör örgütüne dikkat çekiyoruz ..sen bizi milliyetçi edip çıkmışsın..

aliekber
03-10-2006, 09:16 AM
Alıntı:
trakyAlevi tafarından gönderildi
Sayin Ali Ekber Can

---------------------------------------------------
Yukardaki arkadaşa :" ne haliniz varsa görün dedim, devleti mi kötüleyeceksiniz, orduyu mu kötüleyeceksiniz, gibi bir cevap yazdım...

Bu arakadaşın yazdıklarına hakkıyla cevap da yazabilirdim ama bazen insan anlatmaya çalışmaktan da sıkılıyor, tıpkı bir zamanlar sayın Zerdeşt can sana birşeyler anlatmak için çabaladığım gibi...

umarım diğer canlarda sizin gibi düşünürler. Hem sizin Türk Alevi olmanız ve olaya diğerleri gibi bakmamanız. Olaya sadece Alevilik açısından bakmanız ve tüm ırklardan Alevilerin kardeşliğini savunduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum. ben bu sitede sizin söyledikleriniz anlatmaya çalıştım şu an çok sevindim 3-4 milliyetçi insan Alevilerin birliğini bozamaz sevgilerimle.

Benim adıma yazılmış bir cevaba, eyvallah çekmişken sayın Zerdeşt can yine birşeyler eklemiş...

Bu yazından ne anlaşılıyor?
Milliyetçi olmak , (MHP kastedilmiyor milliyetçilik vatanını sevmek kimsenin tekelinde olmasa gerek) alevilerin birliğini bozmazmış...

Milliyetçi olmayalım da vatan haini falan mı olalım birlik bozulmasın diye sayın Zerdeşt can?

Sayın Zerdeşt can seninle hiç bir konu paylaşmak istemiyorum ki bu isteğime saygılı olacağından eminim...

Ve kusura bakma senin gibileriyle birlik olmak adına milliyetçiliğimden, vatanıma olan sevgimden vazgeçmem...

Dikkat edersen bulunduğun sayfalarda bile bulunmamaya özen gösteriyorum, sende aynen benimle ilgili sohbetlere dalmamanı rica ediyorum...

Felsefemiz , inancımız uyuşmuyor, ben milliyetçiyim, vatanıma kurban olurum, sen söylemine göre değilsin, demekki başka inançların var saygı duyarım benden uzak olduğun sürece...

Allah ne dileğin varsa versin, ama mümkünse benden uzak ve sevdiklerine yakın etsin...

Hem saygılarımla hem sevgilerimle...

umut_istanbul
03-10-2006, 09:29 AM
Alıntı:
trakyAlevi tafarından gönderildi
Sayin Ali Ekber Can

---------------------------------------------------
Yukardaki arkadaşa :" ne haliniz varsa görün dedim, devleti mi kötüleyeceksiniz, orduyu mu kötüleyeceksiniz, gibi bir cevap yazdım...

Bu arakadaşın yazdıklarına hakkıyla cevap da yazabilirdim ama bazen insan anlatmaya çalışmaktan da sıkılıyor, tıpkı bir zamanlar sayın Zerdeşt can sana birşeyler anlatmak için çabaladığım gibi...

Benim adıma yazılmış bir cevaba, eyvallah çekmişken sayın Zerdeşt can yine birşeyler eklemiş...

Bu yazından ne anlaşılıyor?
Milliyetçi olmak , (MHP kastedilmiyor milliyetçilik vatanını sevmek kimsenin tekelinde olmasa gerek) alevilerin birliğini bozmazmış...

Milliyetçi olmayalım da vatan haini falan mı olalım birlik bozulmasın diye sayın Zerdeşt can?

Sayın Zerdeşt can seninle hiç bir konu paylaşmak istemiyorum ki bu isteğime saygılı olacağından eminim...

Ve kusura bakma senin gibileriyle birlik olmak adına milliyetçiliğimden, vatanıma olan sevgimden vazgeçmem...

Dikkat edersen bulunduğun sayfalarda bile bulunmamaya özen gösteriyorum, sende aynen benimle ilgili sohbetlere dalmamanı rica ediyorum...

Felsefemiz , inancımız uyuşmuyor, ben milliyetçiyim, vatanıma kurban olurum, sen söylemine göre değilsin, demekki başka inançların var saygı duyarım benden uzak olduğun sürece...

Allah ne dileğin varsa versin, ama mümkünse benden uzak ve sevdiklerine yakın etsin...

Hm saygılarımla hem sevgilerimle...

Milliyetçi olmasanda seni kurban ederler zaten. Alevi kimliğin yeterli bunun için. Diğer milliyetçi dostlarınız bekliyor fırsatını, ellerinde 3 hilaller.

Yolun açık olsun..

asli_33
03-10-2006, 09:35 AM
Zerdeşt can ..insanlara hemen üç hilali yapıştırıyorsun bakıyorumda bu doğru davranışmı onu bir düşün derim ..
Bizi faşizmi savunan bir ideoloji ile bağdaştırman yazık doğrusu...bu ülke toprağını sevmek le bu damgayı yiyorsak bize memleket göster gidelim ..

aliekber
03-10-2006, 09:36 AM
Nazım hikmetin meşur bir şiiri vardı ama dizelerini tam hatırlamıyorum, aşağı yukarı şöyle diyordu bir kısım insandan bahsederken:

" şiirlerinizden almıyoruz / bizleri billur kadeh mi zanettiniz"

Gibi bir şey diyordu...

Tamam sayın Zerdeşt can, ne dersen he diyorum , son söz sende kalsın , varsın milliyetçi dostlarım olsun veya beni katletsinler falan..

Yolun açık olsun..

Bu dileğin için sağolasın sana da...

Av.A.Guvercin
03-10-2006, 01:49 PM

Burdan kendine ne diye pay cikardin anlayamadim dogrusu. Yukardaki soylenellere bu sitede karsi cikan cok az sayida insan olabilir. geneli soylenellerin elestirilerin bir coguna katilir. Ancak bunu farkli bir platformda yapar. O halde canlari senin anlamadigina isarettir bu.

magra
08-10-2006, 10:04 AM
sen kendine kurt milliyetçiliği yapacağın başka platform bulsan daha iyi olur .artık bıktım sen ve senin gibi insanların biz alevileri başka yönlere çekme çabalarından ben kürtçe öğrenmek zorunda değilim ;ama görmüyorsun ne yazık, bugune kadar kurt kardeşlerin sorunlarına biz üzüldük biz üzüldükçe siz bizi kendi milliyetçilik çalışmalarınızın içine çekmeye çalıştınız ama başaramyacaksın biz aleviyiz türk alevisi,kurt alevisi değil

Türkmen
08-10-2006, 11:14 AM
Ister Kürt, Ister Zaza, Ister Türk / Türkmen Olsun Aleviler Kardeştir. Sadece Alevilik Açisindan Değil Türkiye Cumhuriyetine Gönülden Bağli Tüm Yurttaşlarimiz Kardeştir.

Ancaaaakkkkk,

Türkiye Deki Alevilerin Yüzde Doksanbeşi Türkmendir.

Ama Ne Hikmetse Yüzde Beşlik Kürt Ve Zaza Kardeşlerimizin Içinden çikan Az Sayidaki Fakat Etkin Konumdaki Kimileri Her şeyi Kendi
Etnik Kimliklerinin Hizmetine Göre Yorumlamak Istiyorlar.

Bu Doğru Değildir.

Ne Hikmetse Mhp'ye Küfürler Edenler Iş Dtp / Dehap'a Gelince Birden Demokrat Oluyorlar.

Mhp'ye Yapilan Eleştirleri Hakli Buluyorum. Ama Dtp Konusunda Susulmasini Ya Da Gizli Bir Onay Verilmesini Dürüst Bir Tutum Olarak Görmüyorum.

Türküm, Türkmenim, Aleviyim. Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşiyim Atatürk Türkiyesini Seviyorum.

Ne Mutlu Türküm Diyene !

AliCann
09-10-2006, 02:42 AM
Pir sultan abdal dinsizmiydi yazısında da söylemiştim gene söylüyorum bunlar alevilerin arasına ikilik koymak için yapılan politikalar bizi birbirimize düşürecekler bunlara karşı sağlam durmalıyız

pinarwww
25-10-2006, 10:54 AM
alevilikte insan ayırma dışlama diye birşey yoktur.ben kürt değilim . ama onlarda bizlerin canı. onları bizler bektaşi aleviliği dışında die sayar ve görürsek dışlamış oluruz.alevilikte insan dışlama diye birşey yoktur.hem böle bişey bize düşmez.insanların inançlarına karışamayız bu bizlerin hattine degildir.onlarda bizlerin canı ve kanı.böyle bir ayrım olması bize yakışmaz .insanları birlik olmaya çagırcamız yere biz kendimiz kendimizi bölüyoruz.birbirimize ters düşmek için elimizden geleni yapıyoruz.GELİN CANLAR BİR OLALIM.NE ALURSA OLSUN TÜRKTE OLSAK KÜRTTE OLSAK YOLUMUZ BİR .BİZLER BİR BÜTÜNÜZ BİRBİRİMİZDEN AYRILAMAYIZ..........

asli_33
25-10-2006, 11:25 AM
Pinar can makaleyi okudunmu dikkatle ..
Bizde kimsenin ayrılmasından yana değiliz ..ama bölücü örgüt Alevilik unsurunu kullanarak kendine yandas aramaktadır ..bunu da etnik köken ayrımı ile yapmaktadır..

Şah-Mat
25-10-2006, 11:28 AM
Pinar can makaleyi okudunmu dikkatle ..
Bizde kimsenin ayrılmasından yana değiliz ..ama bölücü örgüt Alevilik unsurunu kullanarak kendine yandas aramaktadır ..bunu da etnik köken ayrımı ile yapmaktadır..

O zaman onlara yardımlarıyla katkıda bulunan alevi türkmeleride konu almak lazım..:)

Nede olsa biri neden diğeri sonuçtur..:)

asli_33
25-10-2006, 11:41 AM
Şah MAT can konuyu açarmısın biraz..çünki yazdığın anlaşılır değil..

Şah-Mat
25-10-2006, 11:52 AM
Şah MAT can konuyu açarmısın biraz..çünki yazdığın anlaşılır değil..

Valla daha nasıl açılacak bilmiyorum...

Tamam diyelim ki kürtler yanlış yolda....

Ne diyorlar alevi kürtlere.....

-hainsiniz...
-alevi değilsiniz..
-bektaşilikten çıkacaksınız...
-alevilik türkmenlerindir...sizin değildir...

aynı zamanında ehlibeytin ve on iki imamların kaldığı hakaretlere maruz kalacaklar..

dedeler yolunu şaşrmış bir şekilde çıkıp konuşaçak...

Alevi kürd diye bir şey yoktur denilecek....

sonra teori orataya atılacak.......(?)

Yok neymiş her şey kürtçe okunacakmış...cemler kürtçe olacakmış...Türkmenler kürtçe konuşaçakmış...vs

Alevi kürdlere cem kapısının dışı gösterilecek...her türlü rezalet ve zelillik yapılacak...

sonra çıkacaklar.

Efem...biz ayrımcılık yapmıyoruz...biz *** ile iş birliği yapanlara söyledik bunları.

Oldu....:)

Bizde yedik......!!!

Ondan sonra başkaları çıkacak...efem bakın...kürtler *** tarafına kaymaya başladı diyecek...gene hiç olmadık bahanelerle karşımıza gelecekler...

Gene her türlü ayrımcılık yapılacak....

Eeee..!

Mumu alttan yakarsan üstü nasıl yanar belli olmaaz tabi..!

Sen alevi kürtleri istemediğin için her türlü yolu deneyueceksin...Onların içerisinde bazıları *** kayacak...sonra çıkacaklar ***'nın alevi stratejisi diyeceksin..

İşte buna Neden ve Sonuç olan sensin...!!

Yani türkmen aleviler...

Burayı vurgulamak istedim....

Ama;dikkat edilmeyen yer şurası KÜRT terimi geneldir...

Bir kaç tane zibidiye bakarak KÜRTLER hakkında yorum yapılmasın.../ Yapmayın.

Yoksa tabi kürtler türkmenleri MHP'li ilan eder..!

Nede olsa başı çekenler az değil..cemal şener bilkinen popüler örnektir..:)

Bu kendisini padişah zanneden yarım akıllı türkmen yazar,kürt yazarlar ALEVİ terimini, kullanırken dikkat etsinler.Babalarını malı değil bu...lastik değildir.

erenoglu
25-10-2006, 12:06 PM
canlar benim dünya görüsüm, herseyden önce insan sevgisi,ve her dine , mezhebe her inanca saygı duyan ve hoşgörü ile bakan, dil, din, ırk, renk , farkı gözetmeyen bir aleviyim.benim kisaca alevilgim bu sekil.ne yazikki ben bu tür tartismanin kendi aramizda olacagini haftalar önce gördüm ve belirtmeye calistim.ama nafile.
saygilarimla

Mustafa Kemal
25-10-2006, 01:41 PM
Bakın Aliekber Dersimde yapılan katliamları duymayan kalmadı. Orda ölen Alevilerdi. 1938de başladı ilk olarak Ataturkun kızı Sabiha Gökçen İlk uçak deneyimini Tunceli köylerini bombalayarak yaptı o köylerde insanlar canlı canlı yanarak öldü. Sabiha gökçenin Torunlarıda şimdi köyleri yakmışlar. Tuncelide içinde insan yaşayan köy sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Buna kanıtın varsa sun inanalım. Köyleri kim yakmış Tunceli Alevilerine sor...

Forum üyeleri sürekli ordu-dersim,Türk-Kürt ikilemleri arasında gidip geliyor....Yazılan makalede ***'nın resmi ideolojisi açıklanmıştır.Alevileri bölmek ve yok etmektir.Bunların amacı siyasidir.Dağda eşkiyalık yaparak kimseye bir fayda sağlayamazlar...

Tunceli'de asker ev yaktı bu doğru;ama Tunceli'de askere kurşun sıkan teröristleri de Tunceli'dekiler besliyor:)Peki buna ne diyeceksin?
Bugün ülkede Tunceli dediğiniz zaman hemen terör yuvası diyorlar:(Bu durum çok üzücü.Halkımızı bir maşa gibi kullanılmasını önlemeliyiz....

tuerkay
25-10-2006, 02:20 PM
Forum üyeleri sürekli ordu-dersim,Türk-Kürt ikilemleri arasında gidip geliyor....Yazılan makalede ***'nın resmi ideolojisi açıklanmıştır.Alevileri bölmek ve yok etmektir.Bunların amacı siyasidir.Dağda eşkiyalık yaparak kimseye bir fayda sağlayamazlar...[/B]
Sayın Can,

Birinci paragraftaki değerlendirmenize aynen katılıyorum ve bu durumdan ben de rahatsızlık duyuyorum artık:

Forum, Alevilik konusunda fikir üretmeyi bıraktı, iki gurubuın birbirine galebe çalmaya çalıştığı harp meydanına dönüştü adeta.Birbirimizi yemeye başladık ve bir kaç bölümü izledim bir ara bir kaç Can, sözleşmiş gibi Alevilik üzerine olan konularda kendi hasmı gibi gördüğü diğer Canlara bir zayıf yanlarını bulduk diye yüklendikçe yüklendi.Diğerleri de yenilmiş görünmemek adına direndikçe direndi ve görüntü çok çirkindi.

İnancım etnik yapı savaşına alet edildi ve Forum üyeliğim boyunca hiç bu kadar birbirimize karşı taraflı bir an hatırlamıyorum ve hiç bu kadar da üzülmedim.

tuerkay
25-10-2006, 02:23 PM
İkinci paragraf ile ilgili olarak ve çok önemli ve kesinlikle yanlış olduğunda direteceğim bir yazınızdı bu:

Tunceli'de asker ev yaktı bu doğru;ama Tunceli'de askere kurşun sıkan teröristleri de Tunceli'dekiler besliyor:)Peki buna ne diyeceksin?
Bugün ülkede Tunceli dediğiniz zaman hemen terör yuvası diyorlar:(Bu durum çok üzücü.Halkımızı bir maşa gibi kullanılmasını önlemeliyiz....

Bu kadar yanlış bir değerlendirmeyi sadece tansu ve o adı tesislerden sökülen meşhur adamı yapmıştı ve o köy yakma acıları yaşanmıştı işte.

Teröristi neden Tunceli halkı besliyormuş ki!...Konya'da da terör yaşandı, Ankara'da da, İstanbul'da da, Mersin'de de, Şanlıurfa'da da, Yozgat'ta da, Çorum'da da, Çankırı'da hatta bir valiye yönelik şiddetli bir eylem yapıldı.Hiç kimse buradaki bu eylemler nedeni ile halkı terör besliyor demiyor.Bizler, 70'lerde-80'lerde evden çıkamadığımız, yatakların altına saklandığımız, ablamların dışarda işten gelecekler vuruldu mu diye hergün ağladığını çok iyi hatırlıyoruz burada.Yan komşuya bile gidemediğimiz anları çok iyi hatırlıyoruz.PEKİ, BİZ ÇIKIP BURASI TERÖR YATAĞI DİYE, KOSKOCA MEMLEKETİN HANGİ KÖŞESİNİ SUÇLADIK.Bir gün olsun vatanın bir köşesini içindeki birileri yüzünden suçladık mı hiç!

Neden Tunceli'ye gelip, eylemlerini orada yapıyorlar?Kim bunlara yol veriyor oraya kadar?dağ taş bizim değil mi, hakim değil miyiz?Hakim değilsek, halkın suçu ne?Kendi toprağını idare edemeyen, hem de Dünyanın 4. büyük askeri kuvveti ile başedemiyorsa, zavallı halktan ne bekliyorsunuz?Halk askerini veriyor, vergisini veriyor, işinde çalışıyor, ekinini getirip veriyor; daha ne istiyor?Vatandaş bunları neden veriyor?Kendi güvenliğini sağlasın diye vermiyor mu?

Vatandaştan yana sorun yok.Vatandaş zaten bir şey yapmıyor.Orada adım başı kontrol var.Görevi ne?Peki onlar niye orda?Teröriste dur demek için mi; vatandaşın önünü anayollarda her 10 km.de bir kesip kimlik sormak mı işleri?Kendi görevini yapmayanlar yüzünden Tunceli Halkı neden suçlu oluyormuş ki?

swat
26-10-2006, 07:35 AM
Forum üyeleri sürekli ordu-dersim,Türk-Kürt ikilemleri arasında gidip geliyor....Yazılan makalede ***'nın resmi ideolojisi açıklanmıştır.Alevileri bölmek ve yok etmektir.Bunların amacı siyasidir.Dağda eşkiyalık yaparak kimseye bir fayda sağlayamazlar...

peki o tuncelide vurulanların cenazeleri nereden kalkıyor sen buna ne diyeceksin...peki genelliyeylim ikiz kuleri usame bin laden yaptı şimdi bu hamleden sonrada batıda müslümanlara nasıl bakıyorlar sence yani yani yapıaln bir şeyi tüm halka mal etmek doğrumudur sence batılıraın yaptığını kendi ülkemizde kendi halkımıza yapıyoruz...hayatında tunceliye girdinmi basının uyduruk ghaberleriyle yıllarca bu kent hedef gösterildi nasılki batıda müslümanlar hedef gösteriliyorsa...ve bir haber okumuştum müslümanın brir uçakta namaz kılmak istemiş ingiltere hava yollarına ait uçak mecburi iniş yapmak zorunda kalmış yani bu gerizekalı avrupalıların yaptığı nekadar yanlışssa senin yazdığın şu yazıda okadar yanlıştır araya gülücük mülücük atmışşsın ama esprisi bile yanlış ...oradaki adamlar zaten bri köyleri vardı oda kalmadı gitti hangi ilin nüfüsü 24.500 ilçe bu kadar değil bu kadar göç niye olmuş adamlar keyfindenmi gitmiş...

Mustafa Kemal
26-10-2006, 12:48 PM
peki o tuncelide vurulanların cenazeleri nereden kalkıyor sen buna ne diyeceksin...peki genelliyeylim ikiz kuleri usame bin laden yaptı şimdi bu hamleden sonrada batıda müslümanlara nasıl bakıyorlar sence yani yani yapıaln bir şeyi tüm halka mal etmek doğrumudur sence batılıraın yaptığını kendi ülkemizde kendi halkımıza yapıyoruz...hayatında tunceliye girdinmi basının uyduruk ghaberleriyle yıllarca bu kent hedef gösterildi nasılki batıda müslümanlar hedef gösteriliyorsa...ve bir haber okumuştum müslümanın brir uçakta namaz kılmak istemiş ingiltere hava yollarına ait uçak mecburi iniş yapmak zorunda kalmış yani bu gerizekalı avrupalıların yaptığı nekadar yanlışssa senin yazdığın şu yazıda okadar yanlıştır araya gülücük mülücük atmışşsın ama esprisi bile yanlış ...oradaki adamlar zaten bri köyleri vardı oda kalmadı gitti hangi ilin nüfüsü 24.500 ilçe bu kadar değil bu kadar göç niye olmuş adamlar keyfindenmi gitmiş...

Evet Tunceli üzerine bir çok yayınlanmış yazı okudum.Tv programları izledim.
Şunu gördüm ki Tunceli insanı toprağına sahip çıkmıyor.Gördüm ki Tunceli insanı siyasetle uğraşmaktan başka işte yapmıyor.Tunceli'de dehap seçildi.Seçilen belediye başkanı Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne zarar verecek konuşmalara imza attı.
Peki bunun suçu kimde?Devlette mi yoksa halkta mı?
Bir halk toprağına,insanına sahip çıkmazsa devlet zaten sahip çıkmayacaktır...
Tunceli Türkiye'nin en fakir illerinden biridir.Bunun başlıca sebebi terördür.Sonrada işadamlarının Tunceli'yi sahipsiz bırakmasıdır...
Bu sorunlar varken kalkıpta yanlış anlıyorsun demeyiniz....

swat
26-10-2006, 08:31 PM
Evet Tunceli üzerine bir çok yayınlanmış yazı okudum.Tv programları izledim.
Şunu gördüm ki Tunceli insanı toprağına sahip çıkmıyor.Gördüm ki Tunceli insanı siyasetle uğraşmaktan başka işte yapmıyor.Tunceli'de dehap seçildi.Seçilen belediye başkanı Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne zarar verecek konuşmalara imza attı.
Peki bunun suçu kimde?Devlette mi yoksa halkta mı?
Tunceli Türkiye'nin en fakir illerinden biridir.Bunun başlıca sebebi terördür.Sonrada işadamlarının Tunceli'yi sahipsiz bırakmasıdır...
Bu sorunlar varken kalkıpta yanlış anlıyorsun demeyiniz....

tunceli halkıı nasıl toprağına sahip çıksın toprağımı kaldı...tunceli insanının siyasetle uğraşması seni niye rahatsız ettiki,tunceli halkı bri çok platforfma yer alıyor ,demişssinki tunceldie dehap seçildi tuncelide 60 yıldır chp seçiliyorkende aynı şeylerle muhatap kalıyordu,tunceli halkı biraz milliyetçi halktır dersim milliyetçilği yaparlar çevremdede var memleketlerini, seviyorlar ama o bölgede iş yapmak çok zor..bide devlet zaten sahip çıkmıyacaktır lafıda ne oluyor devlet o zmaan vergide almasın oradan,askerde almasın, madem sahip çıkmyıyacak öğretmnede yollamasın,doktorda yollamasın bunların hepsi sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmaz tunceli için geçerli değil bu doğu ve güney doğu anadou için geçerli devlet buralara daha fazla el uzatmalı terör geri kalmış yerlerden daha çok nemalanır bunuda unutma derim sana ...tuncelili iş adamı çok aydınıda çok sanatçısıda çok evet tuncelide bişeler yapılıyor ve yavaş yavaş mesela avrupada yaşayan tuncelilierin kendi memlketlerindeki özürlüleri için yaptıkları rehabilitasyon merkezi be bunun dışında yapılacak olan bakım ve huzur evleride bunların bri başlangıcıdır ve gerisi gelecektir buna inanıyorum imece üsülüyle yapılmış konser etkinlikelriyle elde edilen paralarla yapılmıştır diğer iş adamlarınında o bölgedeki insanlarına sahip çıkaması için ve yapacağı yatırımlar için zemin hazırlanmaldır...

Hasret58
03-11-2006, 02:03 AM
bu çok tehlikeli bir makale anadolu aleviliği apayrı bir yaşam biçimidir ve anadoluda yaşayan ve kurtçe konuşan alevilere bakın birde şafi kürtlere bakın yaşambiçimleri arasında ki farklar size anadoluda kürtçe konuşan hatta kürtçe diye konuştuğumuz dil bile sondan eklemeli bir yapıya sahiptir gırtlaktan konuşulmaz daha bir çok fark bizi anadoluda yaşan şafi kürtlerden ayırır ayrıca kürtlüğün böyle öne çıkarılmasının ve bi insanın ben kurtdum demekten ne anladığının da tartışılması lazım ben kırmanca biliyorum ama kurdum demiyorum bizim cemlerimizde dualar türkçe okunur semahlar türkçe okunur deyişlerimiz türkçedir hiç kürtçe gülbeng yoktur kısaca biz türküz neden kendimizi kürtlere yamamaya calışıyoruz kürt dediğimiz insanların tarihine bir bakın kendilerine ait tek bir devlet kuramamışlardır kendi kendilerini yönetmekten aciz bu insanlarla alevileri bir tutmayın biz hiç bir davamızı osmanlı kadısına götürmemiş kendi yasalarımızı ve mahkemelirimizi toplum duzenimizi oluştırmuş insanlarız makalede kürt alevileri ve alevi inancının orta asya türk inancıyla ayrı olduğunu söyleyen zat bunu bilinçli olarak ve kesinlikle kendi egosunun esiri olduğu bir anda yazmıştır kime kızdığı hesabının kiminle olduğunu bilmiyorum ama bu makale için kendisini kınıyorum tarih böyle çarpıtılamaz ozaman pirsultanda kürtmüdür diyelim aşık veysel kürtmüdr diyelim şah hatayı kürtmudur biz nasıl birden ot gibi mi bittik anadoluda ve anadolu kürt alevileri olduk ve nasıl bu kadar farklıyz anadoludaki diğer kürtlerden lütfen arkadaşlar bazı aşırı sol örgütlerin 80 sonrası kafamızı karıştırdıkları doğru ama bunları artık aşmamız ve atatürkün düşence sisteminin etrafında toplanma vaktimizin gelmiş olduğunu düşünüyorum tek yol bir olmakta alevilikte çok fazla fark yoktur zaten yani sivas alevisi cemi farklı tunceli farklı tokatlı farklı tutmuyor biz hep biriz ve özümüz türktür inanmayan araştırsın başkasının yazdıkları makalerle değil tarih kitapların dan baksınlar yavuzu sefeviyi celali isyanlarını anadulunu eski ve yeni halklarını aramızdaki farkları kesin ve net bi şekilde göreceklerdir kızılbaş kimdir göreceklerdir

Kızılırmak_
08-11-2006, 05:19 AM
Arkadaşlar lütfen oyunlara gelmeyelim.Bizlerin kökenleri de birdir özünde.Aleviliği Kürd Aleviliği Türk Aleviliği diye ziyan etmeyelim n'olursunuz.Evet Bektaşilik tarikattır ama Hacı Bektaş 12 İmamlardan 7. imam'ın torunu değilmidir.12 İmamlar da mı Türk idi.Kafamızı bulandırmayalım bunlarla BİR OLALIM İRİ OLALIM DİRİ OLALIM

Ametist7474
08-11-2006, 01:19 PM
yazıklar olsun.burda milliyetçiyim diyerek övünen insanlar var.ne türk milliyetçisi nede kürt milliyetçisi bana ikisi arasındaki farkı söylesenize.şunu unutmayın ki merkezden uzaklaştıkça zıt kutuplarda olsa birbirine benzer.sizler burda alevilik merkezinden ne kadar uzaklaşırsanız türkte olsanız kürtte olsanız aslında aynısınız.yanlızca isimleriniz farklı ,yaptıklarınızsa aynı . her ikinizinde burda yeri yok. elbette farklı kökenden gelme insanlar olcaktır ama bunların telafuz edilmesine ne gerek vardır ki. ben hayatım boyunca kimse sormadıkça alevi olduğumu yada kürt olduğumu söylemedim.ama sorduklarında ise çekinmeden söyledim.karşımdaki insanın dini yada ırkı beni ilgilendirmiyor elbette benim dinime ve ırkıma saygısızlık etmediği sürece.alevilerin arasında en son konuşulacak şey diye düşündüğüm bu milliyetçilik konusu konuşulmanın ötesinde bazı alevi olduğunu iddia edenler tarafından gurur kaynağı olmuş.buna yazıklar olsun denmezde ne denir.
bazı arkadaşlar herşeyi kendilerine göre ( batıni anlamda) yeniden tanımlayıp kendilerine de bu tanımlamalar sonucunda yer oluşturmakta.i. doğan gibileri sağcı partilerle iş birliği yaparken bazı tiplerin burda onu desteklemesi üzücü değilmidir.olabilir i. doğana karşı sempatisi vardır ama fanatizm boyutunda o ne yaparsa doğrudur düşüncesiyle hareket etmeleri ve konuşmalarıdır üzücü olan.
öyle arkadaşlar varki açık açık dyp ve mhp soldan daha iyidir diyebilmektedir.bütün bunlar yavaş yavaş alevi kardeşlerimizin aklına farklı ve yanlış fikirler sokmaya çalışmanın ürünüdür.
ramazan oruçlarını burda duyduk.
dyp ve mhp soldan daha iyidir sözünüde burda duyduk.
milliyetçilik kelimesinin en son anılacağı yer olması gerekirken burda maşallah aslanlar gibi göğsünü gererek MİLLİYETÇİYİM diyenide gördük.
acaba bende mi sorun var.benmi aleviliği yanlış yorumluyorum yada yanlış biliyorum.
ramazan orucunu bir alevi ibadeti olarak görmek yezitle aynı yolda yürümek olmaz mı?
dyp ve mhp gibi partileri savunmak yezitlerce öldürülmüş yüzlerce hatta binlerce cana ihanet olmaz mı?
milliyetçilik kavgasına tutuşmak alevi öğretilerinin temelini inkar etmek olmaz mı?
bütün bunları savunan insanların varlığı beni ümitsizliğe itiyor.herzaman için türkiyenin geleceğinden yana olan umudumun tek kaynağı alevilik olmuştur.türkiyenin çağdaş özgürlükçü modern ve laik bir ülke olma yolunda en büyük dayanağı diye düşündüğüm aleviliğin ne kadar parçalanmış ve ne kadar yönlendirilmiş olduğunu görüyorum.farkında değiliz galiba ama biz başkalarına insanı insan olduğu için sevmek gerekir derken kendi aramızda türk kürt kavgalarına giriyoruz.
herkes artık konuşmalarına dikkat etmeli.alevilik hiçbir ırkın tekelinde değildir olamazda.burda hiç kimsede *** adına konuşmuyor ama faşistler adına konuşan onların ağzıyla konuşan bir çok kişi var.onlara söyleyeceğim şey şu ki: ya gidip faşistseniz faşist gibi yaşayın yada aleviyseniz alevi gibi yaşayın. çünki ikisi bir arada yaşamaz .kararınızı verin ve ona göre davranın.

srdr_ist
08-11-2006, 01:27 PM
Gzüzel bir yorum yapmışsın bravo.

Lakin konu başlığı kürtler kendilerini ayırmalılar deniyor değil mi?
Bunu söyleyen i. doğancılar diyelim bari onlar değil. Hadi kürtler kış ış diyen de i. ciler değil faşitlik kendi ülkesinin dirliğini birliğini koruma olarak görmüyorsak ırsal faşitsliğe burda tahammülü olacak tek kişi hele alevi bulamazsın mayamıza terstir.
Ramanzan denilen kuranın indiği ayı bilinmiyorsa islamlığından
Alevilik deyip şamandır diyenin imanından
Kürtsünüz deyip asimile edenin insanlığından ŞÜPHE EDERİM.

gerisin geri isanoğlu insandır ne zarar gelir nede ziyan.

Sevgilerimle

aliekber
08-11-2006, 08:12 PM
yazıklar olsun.burda milliyetçiyim diyerek övünen insanlar var.ne türk milliyetçisi nede kürt milliyetçisi bana ikisi arasındaki farkı söylesenize.şunu unutmayın ki merkezden uzaklaştıkça zıt kutuplarda olsa birbirine benzer.sizler burda alevilik merkezinden ne kadar uzaklaşırsanız türkte olsanız kürtte olsanız aslında aynısınız.yanlızca isimleriniz farklı ,yaptıklarınızsa aynı . her ikinizinde burda yeri yok. elbette farklı kökenden gelme insanlar olcaktır ama bunların telafuz edilmesine ne gerek vardır ki. ben hayatım boyunca kimse sormadıkça alevi olduğumu yada kürt olduğumu söylemedim.ama sorduklarında ise çekinmeden söyledim.karşımdaki insanın dini yada ırkı beni ilgilendirmiyor elbette benim dinime ve ırkıma saygısızlık etmediği sürece.alevilerin arasında en son konuşulacak şey diye düşündüğüm bu milliyetçilik konusu konuşulmanın ötesinde bazı alevi olduğunu iddia edenler tarafından gurur kaynağı olmuş.buna yazıklar olsun denmezde ne denir.
bazı arkadaşlar herşeyi kendilerine göre ( batıni anlamda) yeniden tanımlayıp kendilerine de bu tanımlamalar sonucunda yer oluşturmakta.i. doğan gibileri sağcı partilerle iş birliği yaparken bazı tiplerin burda onu desteklemesi üzücü değilmidir.olabilir i. doğana karşı sempatisi vardır ama fanatizm boyutunda o ne yaparsa doğrudur düşüncesiyle hareket etmeleri ve konuşmalarıdır üzücü olan.
öyle arkadaşlar varki açık açık dyp ve mhp soldan daha iyidir diyebilmektedir.bütün bunlar yavaş yavaş alevi kardeşlerimizin aklına farklı ve yanlış fikirler sokmaya çalışmanın ürünüdür.
ramazan oruçlarını burda duyduk.
dyp ve mhp soldan daha iyidir sözünüde burda duyduk.
milliyetçilik kelimesinin en son anılacağı yer olması gerekirken burda maşallah aslanlar gibi göğsünü gererek MİLLİYETÇİYİM diyenide gördük.
acaba bende mi sorun var.benmi aleviliği yanlış yorumluyorum yada yanlış biliyorum.
ramazan orucunu bir alevi ibadeti olarak görmek yezitle aynı yolda yürümek olmaz mı?
dyp ve mhp gibi partileri savunmak yezitlerce öldürülmüş yüzlerce hatta binlerce cana ihanet olmaz mı?
milliyetçilik kavgasına tutuşmak alevi öğretilerinin temelini inkar etmek olmaz mı?
bütün bunları savunan insanların varlığı beni ümitsizliğe itiyor.herzaman için türkiyenin geleceğinden yana olan umudumun tek kaynağı alevilik olmuştur.türkiyenin çağdaş özgürlükçü modern ve laik bir ülke olma yolunda en büyük dayanağı diye düşündüğüm aleviliğin ne kadar parçalanmış ve ne kadar yönlendirilmiş olduğunu görüyorum.farkında değiliz galiba ama biz başkalarına insanı insan olduğu için sevmek gerekir derken kendi aramızda türk kürt kavgalarına giriyoruz.
herkes artık konuşmalarına dikkat etmeli.alevilik hiçbir ırkın tekelinde değildir olamazda.burda hiç kimsede *** adına konuşmuyor ama faşistler adına konuşan onların ağzıyla konuşan bir çok kişi var.onlara söyleyeceğim şey şu ki: ya gidip faşistseniz faşist gibi yaşayın yada aleviyseniz alevi gibi yaşayın. çünki ikisi bir arada yaşamaz .kararınızı verin ve ona göre davranın.
--------------------------------------------------------------------

Sayın can senin ahlak anlayışını da mecburen sorgulamam gerekecek...

Hangi sözde solculardan bahsettiğimi detaylı biçimde açıklamış olmama rağmen nedense yazdıklarım üzerinde yorum yapmamamışsın ve burda yazılarının içinde yazdıklarımı göz önüne almadan, cevap yazmadan hala birşeyler yazmışsın...

Yazdıklarımı çarpıtmak sana ahlaklı bir davranış olarak geliyor mu?

Ki üstüne üstlük beni Yezit ilan etmişsin...

Yezit olmak Türkiye'ye düşmanlık yapmak emperyalizme uşak olmak mı yoksa bu Türkiye düşmanlığını , emperyalizme uşaklığı ortaya çıkarmak mı oluyor?

Bahsettiğim sol nedir okumadın mı ?

Yüzlerce halk evladını intihar oruçlarıyla telef eden sözde solculardan bahsettim.

*** türü lanetli terör örgütleriyle işbirliği kararı almış sözde solculardan bahsettim.

Emperyalizmin ve Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ süren sözde solculardan bahsettim...

Şehitlerinin anısına ortaköy camilerde mevlütler okutmuş sözde solculardan bahsediyorum...

Sen bu tür solcuları mı destekliyorsun yani?

Eğer bu tür solcuları destekliyorsan beni neye dayanarak suçluyorsun bu tür sol geçinenlerden daha büyük Yezit olur mu?

Dyp ve Mhp anti emperyalist savaşta Kemalist unsurlar olduğu için MAHİR Çayan'ın kırmızı kitabındaki tahlinine göre bizlerle aynı cephede yer almaları gerekiyor diyor ki anlaşılıyor ki sen işi mahi Çayn'dan iyi biliyorsun gibi?

Sen ortada sol olarak gezenlerin yaptıklarını destekliyormusun?

Şu an ortada gezen sözde sol dyp ve mhp den kat kat daha tehlikelidir diyorum eğer söylemim de haklı değilsem bana ne diye haklı olmadığımı açıklasana ...

Kızılırmak_
09-11-2006, 01:04 AM
yazıklar olsun başka bir şey demiyorum.Aleviliği de Kürd Alevisi,Türk Alevisi,Trakya Alevisi v.s. diye laçkalaştırdınız ya diyecek birşey bulamıyorum.

Ali Ekber can senin de ismin sana hiç yakışmıyor yazılarında kendi adına konuş Alevilerin adına değil.Çünkü söylemlerin pislik yuvası MHP'nin söylemlerinden farksız.

Kızılırmak_
09-11-2006, 01:12 AM
Bence bu konu buradan tamamen silinmelidir editör canlardan önemle rica ediyorum.Yolumuzu,inancımızı zedeleyen,aşağılayan yazılara izin verilmemesi daha yapıcı,verimli olur diye düşünüyorum.Aleviliği de Türk,Kürt,Laz,Arnavut v.s. Alevisi diye son derece cahilce ve yezidani bir şekilde parçalamaya çalışanlarıda bütün içtenliğimle lanetliyorum.İzmir'inden Diyarbakır'ına kadar hangi Aleviye sorsan biz 12 İmamlardan geliyoruz derler ama sonradan çıkan bozgun böcekleri bir KürtAlevisi,Türk Alevisi iğrençlini çıkarıp kendi insanımızı kendine yabancılaştırmaya çalıştırmaktadır.

Asimilizasyona,oyunlara kanmayalım noolur.Alevilik ne Kürt ırkçılarının ne de Türk ırkçılarının oyuncağı olamaz.Bizim nazarımızda 72 millet birdir.

biati
09-11-2006, 02:17 AM
Evet Tunceli üzerine bir çok yayınlanmış yazı okudum.Tv programları izledim. Şunu gördüm ki Tunceli insanı toprağına sahip çıkmıyor.Gördüm ki Tunceli insanı siyasetle uğraşmaktan başka işte yapmıyor.Peki bunun suçu kimde?Devlette mi yoksa halkta mı?
Tunceli Türkiye'nin en fakir illerinden biridir.Bunun başlıca sebebi terördür.Sonrada işadamlarının Tunceli'yi sahipsiz bırakmasıdır.

Sevgili Mustafa Kemal;

Öncelikle bir önceki yazında tüm Tuncelileri teröre yataklıkla suçlaman hiç de hoşgörülü ve ince bir yaklaşım olmadı.
Çok okuyan mı çok gezen mi bilir lafı sanırım burada çok gezene denk düşüyor.
Okuduklarından çıkardığın yorumlara bakılırsa çok da sağlıklı şeyler okuduğunu söyleyemeceğim üzülerek.

Tunceli insanı toprağına sahip çıkıyor elbette. Ama yakılan köyleri için yasal tazminatlarının bile çeşitli bahanelerle verilmediğini konun mahkemelere taşındığını, insanların köylerine dönmelerinin engellendiğini biliyor musunuz? Burada önemli olan devletin kendi insanına sahip çıkmaması. Neden Tunceli'ye tek bir yatırımın yapılmadığını sorguladın mı hiç? (Bahane lütfen terör olmasın)

Neden dünyanın en güzel toprağı ve zengin bitki örtüsünün üzerine hiç bir işe yaramayacak, maliyetini bile karşılamayacak barajların bile bile yapılmak istendiğini düşündün mü?
Bunlar 21.yy'da insanı sürgün etmenin yeni yöntemleridir.

Neden insanlar siyasetle uğraşmasın; insan olan hayatını düzenleme hakkından neden mahrum olsun. Siyasetten kopmak en önemli insani hak olan yaşam hakkının dolaylı yoldan elinden alınması demektir.

Seçimlerde oy kullanıyor musunuz merak ettim, ve neden dtp yi eleştiriyorsunuz bu da siyaset değil mi? Yapıyorsunuz çünkü doğru olan bu.

Sevgili tuerkay'a katılıyorum,
Ben Tuncelili değilim ama bir kaç kez gittim. Neredeyse bir günde bir kaç kez kimlik aramasından geçirildiğim oldu. Ben bu kadar rahat dolaşamıyorsam ve teröristler bu kadar rahatsa bunun sorumlusu elbette ki oranın halkı değildir.

Tunceli halkı gerçekten demokrat ve Alevi olmanın bedelini herkesten fazla ödemiştir ve ödemeye devam etmektedirler maalesef. Bizler biraz da hırsıza yüklenelim evsahibini sahipsiz sanmayalım.

Tuncelilinin derdi ırkçlık ayrımcılık değil onların derdi Munzur Baba'larıyla, Düzgün Baba'larıyla kucak kucağa insanca adil bir dünyada yaşam sürebilmek. Hepsi bu.

Sevgiyle...

Perihan
09-11-2006, 11:55 PM
Sevgili biati düşüncelerine katılıyorum ve önyargılardan arınmış düşündüğün için teşekkür ediyorum. Ama sorunu sadece tunceli halkıyla sınırlandırmamak gerekiyor.Büyük bir kesimin yok saydığı ve sanki sadece o bölgenin insanı oldukları için yargıladıkları bir bölge var Türkiye'de ve bu insanların hepsi bir çok insan tarafından sadece yaşadıkları coğrafyadan dolayı ne yazık ki terörist sıfatıyla anılıyor.Burada devletin uyguladığı politikada ne kadar başarılı olduğu gerçeği ortaya çıkıyor senden ayrı düşünene yada hakkını arayana tecrit uygula ve onu diğer insanlardan uzaklaştır. Öyle başarılı ki bunu hayatın her alanında bu sitede bile görmek mümkün tunceli alevileri ki bu site aleviliği esas alan bi site diğer alevilerden ayrı tutulmaya çalışılıyor.Arkadaşlar bu oyunlara gelmeyelim kimseyi düşüncelerinden dolayı ve hakkını arıyor diye yargılamayalım. Sevgiler...

juba
10-11-2006, 12:37 AM
arkadaşlar kürt alevisi diye bir kavram yoktur ve olamazda çünkü alevilik türk ırkına ait bir kavramdır kürtler aleviliği kullanarak kendi saflarına adam çekmek için uğraşıyorlar onların amacı türkler arasında ayrımcılık yaparak kendilerine olan tepkiyi başka yerlere kaydırmak istiyorlar tunceliye gelediğimizde tuncelide yaşanan olaylar özellikle dersim olayları neden çağın şartlarına göre değerlendirilmiyor bir ülkede herhangi bir şehirde devlete karşı isyan çıkacak ve devlet bunlara karşı önlem almayacak sadece seyredecek bunu mantık alıyor mu hangi devlet kendisine isyan edene kucak açmış onları bağışlamış türkiye artık bunları aşmalı vatanını sevenler kim olursa olsun kardeşimizdir ama bu cennet vatanda yaşayıp ekmeğini yeyip sonra da askerlere kurşun sıkanlara burdan sesleniyorum ya sev ya defol git demokrasi isteyenlere tek sözüm çok sevdikleri amerikaya gitmelerini tavsiye ederim ne mutlu türküm diyene

Bektaşünal
10-11-2006, 07:17 AM
Alevi kürtü yoktur kürtleşmiş alevi vardır ispatları

Neden milyonlarca kürtçe konuşan alevi insan varda tarihte bir tane devletleri olmamış, bir tane tarihe geçmiş ozanları olmamış ,neden içlerinde en eski oğuz türklerinin isimleri kullanıldı(oğuz tekin döne v.s.), neden cemler her zaman türkçe yapıldı ,neden türkiye hariç hiç bir yerde kürt alevisi yok, (İrandakiler yakın zamanlarda tunceli ve çevresinden göç etmiştir.)neden kürt alevisiyim diyen insanların yaşlıları biz türkmen kökenliyiz ata yurdumuz horasan derler.

Canlar biz aleviler bu ülkenin bölünmemesi için en önemli unsuru oluşturuyoruz. Sözde solcu kürtler amerika ve ab'nin uşakları anlamışlardırki aleviler bölünmeden bu ülke bölünmez.Bunun için bizlerin içine nifak tohumları ekerek bizleri birbirimizden koparmaya çalışıyorlar.Ama biz yüzyıllardır bölünmeyip özümüzü koruduğumuz gibi içimizdeki yezit düşünceli insanlara rağmen kazanacağız.

Bu ülke bölünmeyecek ,böldürtmeyeceğiz.

Şah-Mat
10-11-2006, 10:35 AM
Alevi kürtü yoktur kürtleşmiş alevi vardır ispatları

Neden milyonlarca kürtçe konuşan alevi insan varda tarihte bir tane devletleri olmamış,

Bir kere Alevi Tür diye bir şey yoktur...Bunun yanına didğer ırklarıda eklemeyi unutma hemi..!

Alevilik has ve has olarak araplarındır....

Ondan sonra bu senin çok savunduğun ve karşı çıktığın ırklar gelir...

Yani tabiri caizse alevilik ırkalara ait olmadığı gibi....

Sizin içerinizde kürtleşen aleviler varsa bizi ilgilendirmiyor...

Kürt alevilerde var...
Zaza alevilerde var...

Sanırım artık anlamayanlarda anlarlar..

-------------------------

Çok güzel yazmışsın ama boş yazmışsın....

Senin tarih hakkında bilgin var mı..(?)

Acapa niye olmamış..(!)

bir tane tarihe geçmiş ozanları olmamış ,

Emin misin..(?)

Sen Bektaşi Tarikatları içerisindeki geçmişte yaşamış ozanlar hakkında bilgin var mı (?)

neden cemler her zaman türkçe yapıldı ,

Emin misin..?

Hep Türkçe mi yapılmış....Herhalde benim dedem yalan söylüyor..,

Dur kulaklarını çekeyip geleyim...:)

Sen Kürtçe yapılan bir Cem'e katıldın mı....

Sen hiç KÜRT Alevi Dedesi duydun mu...?

Sen hiç CEM parçası olarak "DEMME DEMME" parçasını duydun mu (?)

neden türkiye hariç hiç bir yerde kürt alevisi yok,

Zeka dedin mi bu olacak işte...:)

Neden yok efem..adamlar anadoluda yaşamışlar...

Türkler gibi Avrupaya gitmemişler....yaşamamışlar...:p

Şimdi ben sana soruyorum ey akıllı..!!

Neden türkiye hariç hiç bir yerde türk alevisi yok..?

Avrupada niye aleviler çıkmamışta gidip oralara etmişler...

Avrupada niye kürt alevisi çıkmamışta gidip oralara göç etmişler

(İrandakiler yakın zamanlarda tunceli vçevresinden göç etmiştir.)neden e kürt alevisiyim diyen insanların yaşlıları biz türkmen kökenliyiz ata yurdumuz horasan derler.

Halt etmişsin.....!!!

Bizim orada türk alevi dedeleri var..Bunlar Tuncelli nedense onlarda hep biz kürttük sonradan soykırım yüzümünden türk olduk diyorlar.Ata yurdumuz onlarda inkar etmiyor ki İlk önce Orta Asya'dır..Sonra Mezopotomyadır....

Canlar biz aleviler bu ülkenin bölünmemesi için en önemli unsuru oluşturuyoruz. Sözde solcu kürtler amerika ve ab'nin uşakları anlamışlardırki aleviler bölünmeden bu ülke bölünmez.

Kusura bakma ama ben gerekirse yeri gelir solculara sataşırım...yeri gelir sağcılara sataşırım.Şimdi sen ne demek istiyorsun..Kürt Aleviler ***'cı mı..?

Değilse bu mesaj ne demek istiyor::...?

Eğer ki sen böyle bir zhniyet içindeysen sürdüğün yoldan sana fayda yok.
Aleviler içerisinde bölge olarak bazı bölgelerimiz istemesekte terör örgütüne daha çok meyilli.Birde sizin gibi yarım akıllılar çıkınca adamlar tamamen kaçıyor.Ne yapsıanlar...

Demek ki ; Nedenlerinden biriside yol içindeki sizin gibi bölücü karakterliler olmasın.

Amerikanın uşaklığını yapanlar MHP değil miydi....eski adını sen biliyorsundur..:)

Bunun için bizlerin içine nifak tohumları ekerek bizleri birbirimizden koparmaya çalışıyorlar.Ama biz yüzyıllardır bölünmeyip özümüzü koruduğumuz gibi içimizdeki yezit düşünceli insanlara rağmen kazanacağız.

İnan bana...

içinizde senin gibi düşünenlerden kurtulacak aleviler...

Bektaşünal
10-11-2006, 12:28 PM
Bir kere Alevi Tür diye bir şey yoktur...Bunun yanına didğer ırklarıda eklemeyi unutma hemi..!

Alevilik has ve has olarak araplarındır....

Ondan sonra bu senin çok savunduğun ve karşı çıktığın ırklar gelir...

Yani tabiri caizse alevilik ırkalara ait olmadığı gibi....

Sizin içerinizde kürtleşen aleviler varsa bizi ilgilendirmiyor...

Kürt alevilerde var...
Zaza alevilerde var...

Sanırım artık anlamayanlarda anlarlar..

-------------------------

Çok güzel yazmışsın ama boş yazmışsın....

Senin tarih hakkında bilgin var mı..(?)

Acapa niye olmamış..(!)

Emin misin..(?)

Sen Bektaşi Tarikatları içerisindeki geçmişte yaşamış ozanlar hakkında bilgin var mı (?)

Emin misin..?

Hep Türkçe mi yapılmış....Herhalde benim dedem yalan söylüyor..,

Dur kulaklarını çekeyip geleyim...:)

Sen Kürtçe yapılan bir Cem'e katıldın mı....

Sen hiç KÜRT Alevi Dedesi duydun mu...?

Sen hiç CEM parçası olarak "DEMME DEMME" parçasını duydun mu (?)

Zeka dedin mi bu olacak işte...:)

Neden yok efem..adamlar anadoluda yaşamışlar...

Türkler gibi Avrupaya gitmemişler....yaşamamışlar...:p

Şimdi ben sana soruyorum ey akıllı..!!

Neden türkiye hariç hiç bir yerde türk alevisi yok..?

Avrupada niye aleviler çıkmamışta gidip oralara etmişler...

Avrupada niye kürt alevisi çıkmamışta gidip oralara göç etmişler

Halt etmişsin.....!!!

Bizim orada türk alevi dedeleri var..Bunlar Tuncelli nedense onlarda hep biz kürttük sonradan soykırım yüzümünden türk olduk diyorlar.Ata yurdumuz onlarda inkar etmiyor ki İlk önce Orta Asya'dır..Sonra Mezopotomyadır....

Kusura bakma ama ben gerekirse yeri gelir solculara sataşırım...yeri gelir sağcılara sataşırım.Şimdi sen ne demek istiyorsun..Kürt Aleviler ***'cı mı..?

Değilse bu mesaj ne demek istiyor::...?

Eğer ki sen böyle bir zhniyet içindeysen sürdüğün yoldan sana fayda yok.
Aleviler içerisinde bölge olarak bazı bölgelerimiz istemesekte terör örgütüne daha çok meyilli.Birde sizin gibi yarım akıllılar çıkınca adamlar tamamen kaçıyor.Ne yapsıanlar...

Demek ki ; Nedenlerinden biriside yol içindeki sizin gibi bölücü karakterliler olmasın.

Amerikanın uşaklığını yapanlar MHP değil miydi....eski adını sen biliyorsundur..:)

İnan bana...

içinizde senin gibi düşünenlerden kurtulacak aleviler...

1-Anadolu Dışında İranda Şahsevenler diye anılırlar milyonlarca Türkmen kızılbaşı vardır,K.ıraktaki Türkmenlerin yarısı kızılbaştır Balkanlarda yüzbinlerce Türkmen kökenli kızılbaş vardır,Suriyede Türkmen kızılbaşları vardır hatta zamanında Afganistana sürgün edilmiş Türkmen Kızılbaşları vardır.
2-Kürtçe konuşan Aleviler ***lı diye bir cümle kullanmadım sözde solcu olan Kürtler için kullandım.Onlar Kürtçe konuşan Alevileri kandırmaya çalışıyorlar.
3-İçimizdeki Yezitler deyiminide Hz. ali efendimize katil diyenler ,alevilik zerdüştlüğün islam içinde yaşamasıdır diyenler, alevilik islam dışıdır diyenler, alevilik kültürdür diyenler için kullandım.

şelpe
10-11-2006, 01:11 PM
Hz Ali de turk muydu :)

Kürt alevilerde var...
Zaza alevilerde var...
Arap alevilerde var..

Lutfen IrkcILIk yapmayaLIm alevilik hic bir IrkIn tekelinde degildir ...

Mustafa Kemal
10-11-2006, 01:55 PM
Hz Ali de turk muydu :)

Kürt alevilerde var...
Zaza alevilerde var...
Arap alevilerde var..

Lutfen IrkcILIk yapmayaLIm alevilik hic bir IrkIn tekelinde degildir ...

şelpe ve şahmat
forumda onca Alevilikle ilgili yazı yazdık bir zerre olsun öğrenemediniz mi?
Lütfen ırk kelimesi ile inancı bir tutmayın:)
Alevilik araplara ait değildir.
Aleviik Hakk-Muhammed-Ali yoldur.Yaptığınız yorumlara baktımda hiç hoşgörü yok;hoşgörüyü bıraktık bir ceviz kabuğunu dolduracak iyi bir fikir yok.Üstelik o kadra yazdık Alevilik-Bektaşilik hakkında bir gidin bakın ne yazmışız.
Yahut kitabevine bir girin kitap alıp okuyunuz.Acaba yazdıklarım doğru mu diye?
Herkes kendine göre Alevilik tanımı yapmasın:mad:
Yazdıklarınızada dikkat ediniz....

*Can*
10-11-2006, 02:00 PM
Halt etmişsin.....!!!

Sayın Şah-Mat siz bir Aile üyesisiniz ve bu forumda örnek olacak kişilerdensiniz diye bu ünvan verilmiştir size, fakat siz yukarda ki gibi edep ve erkan dışı kelimeler kullanarak bu ünvanı gölgelemektesiniz.
Lütfen davranışlarınıza dikkat ediniz.
Saygılar...

Mustafa Kemal
10-11-2006, 02:06 PM
Sevgili biati:)
Tunceli'de yaşanan olayları yakından anlamaya çalışıyorum.Geçenlere Su tv'de br tunceli belgeseli izledim.Röportajda şu söylem dikkatimi çekti "Tunceli halkı çalışmıyor.İşleri dışardan gelen işçiler yapıyor.Ayrıca terör olayları Tunceli'ye çok zarar veriyor."
Aramalar,kontroller konusunda sana hak veriyorum.İnsanlık dışı bir davranış ama mecburiyetten yapılıyor.Tunceli halkı öncelikle insanına doğruyu göstermelidir.Akp Tuncelide belediye kazandı.DTP gib bölücülük yapan bir partı tunceli de birinci oldu.Bunu anlamış değilim.
İnsana zarar veren siyasi akımlardan uzak durmalıyız.Öncelikli görevimiz insanlıktır.Tunceli'de yatırımlar artmalı,Munzur Vadisi'ne baraj yapılmamalı....

biati
11-11-2006, 02:30 AM
Irkçılığa karşıyım diyen kimi arkadaşlarım!

"Ya sev ya da terk et" mantığında, paralel düşünmeyeni reddedici ve yoksayıcı, neredeyse tehdit vari yazılarla karşılaşıyoruz son bir iki gündür.

Eğer yazılanları okuyorsanız lütfen teşekkür ettiğiniz yazıları tekrar okuyunuz.

Çok ciddi çelişkilerle karşı karşıya kalıyoruz sanıyorum....

Sevgiyle...

azad taner
11-11-2006, 02:44 AM
Tunceli'de yaşanan olayları yakından anlamaya çalışıyorum.Geçenlere Su tv'de br tunceli belgeseli izledim.Röportajda şu söylem dikkatimi çekti "Tunceli halkı çalışmıyor.İşleri dışardan gelen işçiler yapıyor.Ayrıca terör olayları Tunceli'ye çok zarar veriyor."
Aramalar,kontroller konusunda sana hak veriyorum.İnsanlık dışı bir davranış ama mecburiyetten yapılıyor.Tunceli halkı öncelikle insanına doğruyu göstermelidir.Akp Tuncelide belediye kazandı.DTP gib bölücülük yapan bir partı tunceli de birinci oldu.Bunu anlamış değilim.
İnsana zarar veren siyasi akımlardan uzak durmalıyız.Öncelikli görevimiz insanlıktır.Tunceli'de yatırımlar artmalı,Munzur Vadisi'ne baraj yapılmamalı....

sayın Mustafa kemal dersim hakında yeterince karalama yaptın yeter diyorum halk kime oyunu verecek sen karar veremesin o orda yaşıyan halk karar verir sen veremesin senin öyle bir hakın yok bırak bu karalamaları ayıptır yakıştırmıyorum Türkiyenin her yerinde olaylar var bunların temel sebepleri var dersimi bölücülükle suçlamanı ayıp olmıyormu
dersim bir erenler kentidir
dersim pir dede ocak kentidir
sen bizlere akıl veremezsin

şelpe
11-11-2006, 03:52 AM
Lütfen ırk kelimesi ile inancı bir tutmayın
kurt-alevileri kabul etmiyorsun. Ben de turk-alevileri kabul etmiyorum desem ne du$uneceksin. lutfen $u milliyetcilikten arIn ve oyle tartI$...

Kadir Hoca
11-11-2006, 07:10 AM
Sevgili arkadaşlar Bizler Aleviler olarak her ulustan her her milletten farklı farklı zengin bir mozaik oluşturmuşuz. Kimsenin bir diğerinden rahatsız olmasını gerektirecek bir durumun olmaması gerekmektedir.

Ben bir Dersimliyim Zaza Alevisiyim Ana dilim zazaca ibadetimi dahi kendi ana dilim olan zazacada yapmaktayım. Lakin hiç bir zaman bir Türk Alevisinden yada başka bir ulusa mensup Alevi candan rahatsızlık duymadım. Duyduğum anda Pirimin yoluna ihanet etmişimdir bunun idarakindeyim ve sizlerden ricam bu konuda artık daha düzeyli mesajlar yazmanız.

Bu uyarımdan sonra hala bu konuda ısrar eden olursa gerekli cezai müeyyide uygulanacaktır.

A.adar
12-11-2006, 01:24 AM

sayın Mustafa Kemal
ben bunu anlamıyorum sen her halde dersimle ilgili bir sorunun olmalıki ikide bir bölücülükle suçluyorsun orda yaşayan halka saygı görsermek zorundasın DTP beldeye başkanı tamıyla halk terciyidir Belediye Başkanı o halkın çocuğudur yatırımlardan bas ediyorsun dersim coğrafayası çok zengin bir çokğrafyadır yeterki miltarist düşüncaler dersimin inancına kültüründe biraz sayg göstersinler

Hasret58
12-11-2006, 11:08 AM
kardeşim siz varın kürt olun eğer kendinizi onlarala bir tutuyorsanız bizim töremiz edetimiz birbirinin aynısıdır diyorsanız,zamanında osmanlıyıla bir olup yaptıkları alevi kıyımlarını görmezden geliyosanız, sizdede bugün onların uyguladığı kan davası töre cinayetleri varsa sizdede 4 eşli 50 çocuklu insanlar vars; onların inandığı 7 alevi öldürüren cennete gidersin safasatasını bilebile eyvallah diyorsanız; *** nın yaptığı özgürlük adına eylemleri onaylıyorsanız bende mardindeki siirtteki insanın aynı kafa yapısına düşüncesine sahibim diyorsanız tuttuğunuz cemlerde semahlarınızı türkçe deyişlerle dönüyorsanız dualarınız gülbengleriniz türkçeyse ve siz hala biz kurdüz diyorsanız sizde kadınlarınıza onlar kadar değer veriyorsanız siz varın kürt olun zaten sizi kimse türk olun diye zorlamıyor

ama türk alevilerle aramızdaki sosyal ve kültürel benzerlik bukadar açık seçik ortadayken ve buna rağmen biz inadına kürdüz diyorsanız siz bilirsiniz.

bende öyle diyordum ama gittim okudum araştırdım içlerinde yaşadım dedim imkansız biz türkmeniz biz kürt olamayız inanmayan gittsin aralarında kalsın onlar gibi düşünmeye onlar gibi yaşamaya kalksın ve bir halkın bukadarmı birbirinden ayrı yaşayaıp aynı ırktan olduğuna bunlara rağmen inanırsanız siz kürtsünüz demektir bizim kırmanca diye konuştuğumuz dilin yarısı farsça ben afganistan da farsça konuşan insanlarla gayet iyi anlaşabiliyordum
ama ülkemizdeki bazı siyasi franksiyonlar alevileri kürt olduklarına inandırıp kullanmıştır tekneden yarı farsça yarı türkçe kürtçe diye kırma bir dil kullandığımız için
sizi bilmem ama ben türkmenmişim ve hep öyle kalmak istiyorum

şelpe
12-11-2006, 11:16 AM
kardeşim siz varın kürt olun eğer kendinizi onlarala bir tutuyorsanız bizim töremiz edetimiz birbirinin aynısıdır diyorsanız,zamanında osmanlıyıla bir olup yaptıkları alevi kıyımlarını görmezden geliyosanız, sizdede bugün onların uyguladığı kan davası töre cinayetleri varsa sizdede 4 eşli 50 çocuklu insanlar vars; onların inandığı 7 alevi öldürüren cennete gidersin safasatasını bilebile eyvallah diyorsanız; *** nın yaptığı özgürlük adına eylemleri onaylıyorsanız bende mardindeki siirtteki insanın aynı kafa yapısına düşüncesine sahibim diyorsanız tuttuğunuz cemlerde semahlarınızı türkçe deyişlerle dönüyorsanız dualarınız gülbengleriniz türkçeyse ve siz hala biz kurdüz diyorsanız sizde kadınlarınıza onlar kadar değer veriyorsanız siz varın kürt olun zaten sizi kimse türk olun diye zorlamıyor

ama türk alevilerle aramızdaki sosyal ve kültürel benzerlik bukadar açık seçik ortadayken ve buna rağmen biz inadına kürdüz diyorsanız siz bilirsiniz.

bende öyle diyordum ama gittim okudum araştırdım içlerinde yaşadım dedim imkansız biz türkmeniz biz kürt olamayız inanmayan gittsin aralarında kalsın onlar gibi düşünmeye onlar gibi yaşamaya kalksın ve bir halkın bukadarmı birbirinden ayrı yaşayaıp aynı ırktan olduğuna bunlara rağmen inanırsanız siz kürtsünüz demektir bizim kırmanca diye konuştuğumuz dilin yarısı farsça ben afganistan da farsça konuşan insanlarla gayet iyi anlaşabiliyordum
ama ülkemizdeki bazı siyasi franksiyonlar alevileri kürt olduklarına inandırıp kullanmıştır tekneden yarı farsça yarı türkçe kürtçe diye kırma bir dil kullandığımız için
sizi bilmem ama ben türkmenmişim ve hep öyle kalmak istiyorum
Bende seni mara$ ta , corum da , dersim de ve sivas ta katliam yapanlarla bir tutsam ne du$unursun ?

Mustafa Kemal
12-11-2006, 11:20 AM
Evet gördüm ki dostumuzdan çok düşmanımız varmış:)Irkçılık yapmam;Alevilik ırkçılığa karşıdır.Fakat Ülkemide bölünmesine izin vermem.Tunceli'de terörün halka verdiği zarar göz önünde.Bu konuda yorum yaptım diye Tunceli'ye zaqrar veriyorsam,demek ki siz çok faydalı insanlarsınız ki yaptığınız eleştiri fakire karşı acısı olanlar hıncını almaya çalışmıştır.Çözüm önerileri de sundum.)Tunceli'de terör olaylarını istemiyorum...Tunceli'nin köy gibi kalmasını istemiyorum.Tunceli'de fabrika bacasının tütmesini istiyorum.Buysa Irkçılık yapmak ise sizden fakirden daha betersiniz.Tuncelinizde,Alevilikte sizin olsun:mad:

Serden_
12-11-2006, 11:24 AM
Türkmen beylerinin ehlibeyte mensup kişilerle evlenmeleri sonucu Hazreti Ali soyu ile Türkler arasında akrabalık oluşmuştur. Alevi dede / babaları da bu olayın sonucu olarak seyyid kabul edilmektedir. Bu dede / babaların kurdukları inanç merkezlerine de ocak denilmektedir.

Emevi ve Abbasi zulmünden kaçan Hz. Ali soyluları Türk Beylerine sığınırlar. Türkler ile evlenen seyyid ve seyidelerden olan çocuklardan yetkin olanlar kendi adları ve haneleri etrafında, Türklerdeki ocak kültünün bir yansıması ve devamı olarak; şeyh, baba ve dede sanıyla, ‘seyyid ocağı’ ekolünü yaratmışlardır.

Eski Türklerde ruhani ve kutsal kabul edilen kişilerin (Kam / Şaman / Baksı) ve onların mensup olduğu ailelerin oturduğu mekana “ocak” denirdi. Türkler İslamlaştıktan sonra, Hz. Muhammed’in kızı Hz. Fatıma ve Hz. Ali soyundan gelenleri kutsal kabul ederek, onları eski inançlarının merkezlerine oturtmuşlar, bir şaman / kam / baksı gibi algılamışlardır. Hz.Ali soyundan gelen dinsel önderlerin evlerine de “Ocak” denilmiştir. Ocak kavramını da yine ilk kez 12.İmam Muhammed Mehdi’nin büyük gaybından sonra; mürşid Ali soylu kişiler için Türkler, ekol / mektep / irşad evi anlamında kullanmışlardır. Orta Asya’daki ilk Ocaklardan biri de Ahmet Yesevi’nin mürşidi olan Arslan Baba’nındır. Yine Anadolu’da ilk Ocak, Seyyid Battal Gazi Ocağıdır.

Tarihsel ve toplumsal veriler ya da dönemin yetkililerince verilen belgeler ile ocakzâde ailelerin ellerinde bulunan, tarihlerine ve soylarına ilişkin belgeler farklılıklar arzetmektedir. Bu nedenle kimin ocakzade olup olmadığı konusunda tam bir netlik bulunmamaktadır. Bazı dede soylarının aslında ocakzadelikle ilgisi yoktur. Ehlibeyt soyundan değildirler. Ehlibeyt ile hiçbir akrabalık ilişkisi olmayan tamamen Oğuz / Türkmen kökenli ailelerdir. Ancak zamanla halkın vicdanında böyle bir yer edinmişlerdir.

Alevilerin büyük çoğunluğu etnik olarak Türktür, Türkmendir. Türkçe dışında bir dilleri yoktur.

Kürtçe veya Zazaca konuşan Alevilerin de çoğunluğu aslen Türkmendir.

İster Türkçe, ister Kürtçe veya Zazaca konuşsun hemen hemen bütün Aleviler cemlerini Türkçe yapmaktadırlar.

Bütün nefesler / deyişler / demeler ve gülbanklar Türkçedir.

Bütün Aleviler kendilerini Horasanlı olarak görmektedirler ve Horasan bir Türk / Türkmen yurdudur.

Alevilerin yedi ulu ozanının tümü Türkmendir.

Seyyid Nesimi Türkmendir.

Şah Hatai Türkmendir.

Fuzuli Türkmendir.

Yemini Türkmendir.

Virani Türkmendir.

Pir Sultan Abdal Türkmendir.

Kul Himmet Türkmendir.

Yedi ulu ozanın bir tek Kürtçe veya Zazaca şiiri yoktur.

Aleviliğe ait Kürtçe veya Zazaca hiçbir belge yoktur.

Kürt veya Zaza kökenli hiçbir Alevi / Bektaşi ulusu / önderi yoktur.

Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Şeyh Bedrettin Türkmendir.

Çok az sayıdaki Arnavut, Boşnak, Rum ve Bulgar’ın dışında Alevilerin hemen hemen tamamına yakını Türkmendir.

Alevi / Bektaşi inancı eski Türk inançlarından derin izler taşır.

Semahın, cemin, bağlamanın kökeni Türk kültürü ve İslam tarihidir.

Dede / babalar, Türklüğe binlerce yıldır yol gösteren bilgelerin / kamların / şamanların iz sürücüleridir.

Kürtlerin hemen hemen tamamına yakını Şafii Sünnidir.

Alevilerin katline fetva veren Ebussuudlar, İdris – i Bitlisiler de Şafii Sünni Kürttür.

Hal böyleyken Alevilik ile Kürtlüğün veya Zazalığın ne ilgisi vardır ?

eklediğim bir konudan alıntı yaptım..biraz uzun bir yazıydı..okunup ondan sonra yorumlansaydı bu konu..kanaatimce daha doğru olurdu..

http://www.alevileriz.org/showthread.php?t=7787&page=1

Mustafa Kemal
12-11-2006, 11:28 AM
sayın Mustafa kemal dersim hakında yeterince karalama yaptın yeter diyorum halk kime oyunu verecek sen karar veremesin o orda yaşıyan halk karar verir sen veremesin senin öyle bir hakın yok bırak bu karalamaları ayıptır yakıştırmıyorum Türkiyenin her yerinde olaylar var bunların temel sebepleri var dersimi bölücülükle suçlamanı ayıp olmıyormu
dersim bir erenler kentidir
dersim pir dede ocak kentidir
sen bizlere akıl veremezsin

Azad bey Türkiye'nin her tarafındaki olayı yazın onada sözüm olur.Konu Tunceli ise Tunceli hakkında yorum yaptım.Tunceliyi neden karalayayım.Hangi matıkla bunu düşünüyorsunuz?
Tunceli'de Alevi Ocakları vardır.Büyük insanlarda yetiştirmiştir.Fakat Tunceli'nin günümüzdeki sorunları daha ön plana çıkıyor.İnsanlar evine ekmek götürmek istiyor.Fabrika açılmasını istemek,Terör olaylarının sona ermesini istemek Tunceli'ye zara vermez,aksine iyi bir çözümdür.Halkın seçimine karışmam.Sadece Kürt söylemlerle öne çıkan bir partinin seçimde birinci olması ayrıca AKP nin belediye kazanması ilginç gelmiştir.Buna verilecek bir cevabın vardır...
Ayrıca yapacağınız eleştiriyi bir önceki yazıma göre yapıyorsan,orada açıkça karalama yoktur.Siz orada yanlış bir yanılgı içine düşmüşsün.Sanki Tuncellilere hakaret etmişim havası da vermeyin:mad: