:
çorum katliamı
celal abbas
27-02-2007, 08:13 AM
.................................................. .................................................. .....
gecmisingolgesi
27-02-2007, 08:22 AM
Resmi ölü sayısı hakkında bilginiz var mı acaba?
Saygılarımla...
gungor
10-04-2007, 07:40 AM
kardeşim eline emeğine sağlık.ama çok kötü oldum.sanki o anda yaşayıyormuş ve aynı acıları yaşamış gibi oldum.allah bir daha yaşatmasın
dusundurt
16-06-2007, 06:52 AM
Gün gelir devran döner hesap sorulur elbet!
tırtılım19
03-07-2007, 01:01 AM
bu konuyu yazan arkadaşa sonsuz teşekürler.
tırtılım19
03-07-2007, 01:04 AM
Sevgili abbas kardeşim bu kadar bilgiyi nerden nasıl buldun bilmiyorum ama, okudukca tüylerim dien diken oldu. Kinim biraz daha arttı, keşke ogünleri bablarımız, abilerimiz yaşamasaydı. Yada yanında bizlerde olabilseydik.kaharolsunlar, herşeye ragmen yinede sagduyu hakim olmasından yanayım. SEVGİLERLE
nil52
22-07-2007, 04:21 AM
bunu yapanlara lahnet olsunnn:(:(
alper_en
24-07-2008, 05:18 AM
Çorumda ikitaraftanda insanlarla konuştum. Biri şunu dedi " ama alevilerde ulucamiyi kurşunladı..." . Bişey bilmediğim için cevap veremedim. Sonra o yıllarda çocuk olan bi öğretmen abime sordum. Sadece gözünün önünde evinin yandığını söyledi. Daha neler neler. işte anlatmış kardeş. Tam bir katliam. Sonra ulucaminin sağına soluna baktım. Sordum. Ne kurşun ne bomba. Katliamı hatırlamıyolar ama ajanların provokasyonu bir gerçekmiş gibi hala anlatılıyor. Ben şunu bilirim ki, kadın çocuk demeden katliam yapanlar ne cahildir, ne hayvan. Evet hayvan bile değildir. Provakatör işini yapar. Suç şüphesiz provakasyona alet olandadır. Kerbeladan bu yana benim bu dünyadan bi umudum yoktur. Yine aynı şeyler olacak biliyorum. Şüphesiz dünya zalimindir. Ahiret yurdu ise bundan daha hayırlıdır. Zalimden Allaha sığınırım.
umutçiçeği
24-07-2008, 05:22 AM
ama alevilerde ulucamiyi kurşunladı
bu da yalanlardan bır tanesı katlıamın cıkmasına sebeb olan alevıler camıyı kursunladı dıye halkı galyana getırenlerın ıftıralarından baska bırsey degıldır ...
camı ne alevılerın orayaı kursunlamamız ne böle bır sacmalık olablır mı ..
alevılige böle bır camur daha atılıyo
alper_en
24-07-2008, 05:40 AM
Herşeye rağmen öyle ailelerle tanıştım ki, eşlerden biri alevi, diğrei sünni. Tabiki kaçarak evlenmişler. Ve öyle mutlular. Çorum böyle hikayelerle dolu şimdi. Bizim insanımız öyle merhametli ki, herşeyi unutabiliyor. Yada aşk insana her şeyi unutturuyor olabilir :) Sivasda ölen 33 kişiden başka, iki otel görevlisi ve iki saldırganla birlikte 37 CAN diye sahip çıkmadık mı? 37 canımız öldü deniyordu hep. 93 de ben çocukdum. ve hep 37 alevi öldü zannettim. meğer alevilik insan sevgisi üzerine kurulu, nefretten uzak bir inanışmış.
umutçiçeği
24-07-2008, 06:07 AM
Herşeye rağmen öyle ailelerle tanıştım ki, eşlerden biri alevi, diğrei sünni. Tabiki kaçarak evlenmişler. Ve öyle mutlular. Çorum böyle hikayelerle dolu şimdi. Bizim insanımız öyle merhametli ki, herşeyi unutabiliyor. Yada aşk insana her şeyi unutturuyor olabilir :) Sivasda ölen 33 kişiden başka, iki otel görevlisi ve iki saldırganla birlikte 37 CAN diye sahip çıkmadık mı? 37 canımız öldü deniyordu hep. 93 de ben çocukdum. ve hep 37 alevi öldü zannettim. meğer alevilik insan sevgisi üzerine kurulu, nefretten uzak bir inanışmış.
SİVASTA 35 CANIMIZ ölmustur ...
SİVASTA 37 can ölmustur fark var ....
ama ne olursa olsun ıster alevı ıster sunni .... insanlarin vahsıca öldurulemerı hangı ınsanlıgınkıtabına sıgıyor bılmıyorum ...
evet dogru söylemıssın bence o merahametten degıl balık hafızası derler ya ondan olusumuzdan...
ama biz unutmadık unutanlar unutabılırler unutturmak ısteye bılırler ama bız unutmadık unutturmıyacagızda ..
..
MARASİDA CORUMU DA SİVASİ DA GAZİ YİDE ÜMRANİYE Yİ DE
UNUTMADIK UNUTTURMIYACAGIZ ...
Maras'ı unutursan Corum olur
Corum'u unutursan Sivas olur
Sivas'ı unutursan Gazi olur
Gazi'yi UNUTURSAN SONUN OLUR
alper_en
24-07-2008, 06:20 AM
Ya RAB! Zalim kulunun üzerinden azabı eksik etme. Ancak ben unutuyorum. Balık hafızalı bile değilim. Sağ yanağıma tokat attıktan sonra sol yanağıma attığında ilk tokatı unutuyorum. Unutmayada devam edeceğim. Zalimi affettiğimden mi? Asla.. Gerçekleşen olaylar gösteriyorki, dünya zalimin, ahiret yurdu müminlerin. Şüphesiz Allah intikam alanların en hayırlısıdır. Ben her türlü sıkıntımı, ve zalimleri Allaha arz ederim. Dünya isteyenin olsun. Rabbimin katındaki benim için daha hayırlıdır. Kerbela da, maraş da, çorum da zalimin olsun. Ancak bir süreye kadar onların olacaktır. Sonra hesap günü mutlak hüküm sahibi olan tek hükümdardır. Pir Sultan gibi "Kalsın benim davam divana kalsın."
umutçiçeği
24-07-2008, 06:25 AM
Ya RAB! Zalim kulunun üzerinden azabı eksik etme. Ancak ben unutuyorum. Balık hafızalı bile değilim. Sağ yanağıma tokat attıktan sonra sol yanağıma attığında ilk tokatı unutuyorum. Unutmayada devam edeceğim. Zalimi affettiğimden mi? Asla.. Gerçekleşen olaylar gösteriyorki, dünya zalimin, ahiret yurdu müminlerin. Şüphesiz Allah intikam alanların en hayırlısıdır. Ben her türlü sıkıntımı, ve zalimleri Allaha arz ederim. Dünya isteyenin olsun. Rabbimin katındaki benim için daha hayırlıdır. Kerbela da, maraş da, çorum da zalimin olsun. Ancak bir süreye kadar onların olacaktır. Sonra hesap günü mutlak hüküm sahibi olan tek hükümdardır. Pir Sultan gibi "Kalsın benim davam divana kalsın."
valla sevgılı kardesım ben senın sahsına ait herhangı bırsey demedım eger ustune alındıysan sana karsı bırsey yazmadım genel konustum ...
ayrıyetten unutmamak bırılerıne karsı dusmanlık anlamıdan degıl .......
bırlık olmak ezılmemek yenıden o gunlerı yasamamaktır anlatılmak ıstenen...budur
unutmamak unutturmamak bu dur ...
yoksa kımseye dusmanlıgımız yok...
olsa hadı ozaman bızı yaktılar bızde bızı yakanları kursuna dızelım var mı böle bırsey ??* yok .... olamazda...
alper_en
24-07-2008, 06:35 AM
Bende genel konuştum güzel kardeşim. Ayrıca "maraşı unutursan çorum olur ... " sözüne kesinlikle katılıyorum. Benim yazdıklarım ruh halimdir. Ben alevi olduğunu saklayarak yaşamaya çalışan biriyim. Şu an çorumda yaşıyorum ve yanımda alevilere yapılan küfürleri sineye çekiyorum. Ve çok uzak olmayan bi tarihte çorumda, yaşananlardan daha vahşisinin yaşanacağını öngörüyorum. Alevilerin, herşeye rağmen kardeşlik çabalarının boşa gideceğini de biliyorum. Benim bu dünyadan umudum tükenmiştir. Bi kardeşim söylemişti dersin. Çorum hiç tekin değil. Gerçekten patlamaya hazır bomba. Bir senedir burdayım. Yahudi ve Hristiyanlar hatta budistler bile gayet güzel hoşgörüyle seviliyor. Ama Aleviler...
kanlıbey
11-08-2008, 11:39 AM
Bende genel konuştum güzel kardeşim. Ayrıca "maraşı unutursan çorum olur ... " sözüne kesinlikle katılıyorum. Benim yazdıklarım ruh halimdir. Ben alevi olduğunu saklayarak yaşamaya çalışan biriyim. Şu an çorumda yaşıyorum ve yanımda alevilere yapılan küfürleri sineye çekiyorum. Ve çok uzak olmayan bi tarihte çorumda, yaşananlardan daha vahşisinin yaşanacağını öngörüyorum. Alevilerin, herşeye rağmen kardeşlik çabalarının boşa gideceğini de biliyorum. Benim bu dünyadan umudum tükenmiştir. Bi kardeşim söylemişti dersin. Çorum hiç tekin değil. Gerçekten patlamaya hazır bomba. Bir senedir burdayım. Yahudi ve Hristiyanlar hatta budistler bile gayet güzel hoşgörüyle seviliyor. Ama Aleviler...
Değerli dostum
Hangi kuşaktan olduğunu bilmiyorum.
Ama
Bildiğim bir şey varki,
Alevi kanı taşıyorsan
Ve gerçekten Aleviysen
Nüfusunun yarıdan çoğu Alevi olan bir kentten böylesine bir yaygara yapma hakkına sahip değilsin..
Bu senin inançsız ve ikrarsız olduğunu gösterir.
Allah kimseyi inançız ve ikrarsız yapmasın.
!000
yıllık Alevi Kenti Çorumu hiç kimse Almaya cesaret dahi edmez.
İbrahim Kaypakkaya nın kentine göz dikenin aklın dan ve inancından şüphe ederim.
Ne Mutlu Aleviyim Diyene.
-dost-
11-08-2008, 01:51 PM
Söyleyecek kelime bulamıyorum. :( Bu kadar kötü mü durum :(
AleviCorumlu
12-08-2008, 05:09 AM
ben bı corumlu olarak,,bu olayları yasamıs bı aılenın cocugu olarak ....
neler demek ısterdım de neyse....
anca yasayan bılır....
aleviHAK
12-08-2008, 01:03 PM
nede olsa emevilerin SAPIK!!! islam anlayışı
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.