PDA

: orucun ismi kuranı kerimde beyazı ayamdır

s sadık
21-09-2006, 04:37 AM
sayın arkadaşlar bu güne kadar tutulan oruclar yanlış tutulmuş yanlış bilinmiştir
neden güneşte resulullahın sekiz gömleği vardır sekiz cennet kapısıdır orucunu doğru tutan namzını doğru kılan işini doğru helal calışan bu kapıları acar yoksa ağzını bağlar emevi iktidarının yezidin emrini yapar orucu boşa gider güneş dünyanın tüm cevrasini bir tur atıpta nuru ile yağladığında bir gün gecmektedir hz muhammedin nuru tüm evreni kuşatmaktadır bizler iftar vakti yemeğimizi yediğimizde yattığımız zaman oruc başlamktadır ikinci günün iftar vaktine kadar
cünkü hz allah her ilmi her canlıyı cift yaratmıştır nefiste cift yaratılmıştır bu gece bizi rahatsız eden nefsede kilit vurmalıyız aynı zamanda bir cok canlı vardırki geceyi gündüz diye algılar gece kısmetini arar nasibini alır
bu şekilde oruc tutan kimse hakkın rahmetine naiz olur
hz allah ve onun evliyası orucunuzu kabul etsin
unutmayın ramazan orucu üç gündür orucun ismi beyazı ayamdır
adem bir gün tutmuş göbeğine kadar beyazlamıştır göbeğinde nışanı vardır
ikinci günü tutmuş göhsüne kadar beyazlamıştır göhsünün uclarında nışanı vardır
üçüncü gün tutmuş tüm vucudu beyazlamıştır gözlerinin önünde siyah belirtisi kalmıştır ve hava ile buluşmuş zahmetten kurtulmuştur hava ile beraber olmuştur

soreş
21-09-2006, 04:57 AM
Oruç demek, İnsanın Nefsine hakim olması demektir..

Oruç teslimiyet dersidir..

Eline beline diline sahip olmaktır...

İnsanın Nefsine hakim olması... Ama bu Alevilikte böyle.. Malesefki diğer İslamik akımlar Oruç konusunda açıkcası yozlaşmışlardır..

aliekber
21-09-2006, 06:21 AM
sayın arkadaşlar bu güne kadar tutulan oruclar yanlış tutulmuş yanlış bilinmiştir
neden güneşte resulullahın sekiz gömleği vardır sekiz cennet kapısıdır orucunu doğru tutan namzını doğru kılan işini doğru helal calışan bu kapıları acar yoksa ağzını bağlar emevi iktidarının yezidin emrini yapar orucu boşa gider güneş dünyanın tüm cevrasini bir tur atıpta nuru ile yağladığında bir gün gecmektedir hz muhammedin nuru tüm evreni kuşatmaktadır bizler iftar vakti yemeğimizi yediğimizde yattığımız zaman oruc başlamktadır ikinci günün iftar vaktine kadar
cünkü hz allah her ilmi her canlıyı cift yaratmıştır nefiste cift yaratılmıştır bu gece bizi rahatsız eden nefsede kilit vurmalıyız aynı zamanda bir cok canlı vardırki geceyi gündüz diye algılar gece kısmetini arar nasibini alır
bu şekilde oruc tutan kimse hakkın rahmetine naiz olur
hz allah ve onun evliyası orucunuzu kabul etsin
üçüncü gün tutmuş tüm vucudu beyazlamıştır gözlerinin önünde siyah belirtisi kalmıştır ve hava ile buluşmuş zahmetten kurtulmuştur hava ile beraber olmuştur
-------------------------------------------------

Sayın can kaynaklarını nerden aldığını sorabilir miyim?

Hz. Adem'den bahsettiğine göre ki ilk insandan bahsediyorsun, kaynağının dayanağı nedir açıklarmısın?

Allah tarafından özel bir bilgilendirme gibi bir durum gerek bu tür açıklama için?

Yani böylesine iddialar ortaya atman sorun değil ama kaynak gösterirsen yazdıklarını ciddiye alma imkanımız olur, aksi taktirde sitemiz kalite açısından zarar görür , böyle asılsız temelsiz iddialar ortaya atmamaya dikakt edin lütfen...

Diğer bir yandan sayın can mümkünse özel isimler için mesela Allah , Muhammed , İstanbul, Türkiye gibi isimleri büyük harfler kullanarak yazmaya çalış...

Anlayışın için peşinen teşekkür ediyorum

s sadık
21-09-2006, 06:35 AM
sayın arkadaşım devamlı sizlerle yazışıyoruz biz alevilerin sunnilerden fazla kesin kanıtlarımız vardır fakat bunu alevilerin bir coğu sunnilerinde tahminen hepsi bu hak imamlarına hala inanmadılar halbuki bu gecmiş hak aşıklarımıa hakkın canlı kurnı kerimleridir şimdi ise hak aşığı aynı gecmiş hak imamlarının ruhunu taşımaktadır işte günümüzde yaşayan canlı kanıt mevcuttur aşağıya uzun bir şerat beyiti yazayım sen onu oku

hala kaynak kanıt istemenize ben şaşıyorum
diyorumki hafıza yaşı yoktur ve her nebinin ruhu mehinden görerek hak imamları gelmektedir
315 .HANCI PERVANE -ADEMİN TAPUSU
Ademin hepisini söyleyim tapusunu
Ademe can verildi adem dünyaya baktı
Adem havayıyla bir olduğu zaman hey
“ Seren cip derler tamamı kapısını
Cidde yaptılar bunun yapısını
Ah yareb biri sekizinci kapıdan biri rahmet kapısından
Yedinci kapıya uğradı hava hepisini
Sekizinci kapının mehhengi ademdir
Rahmet kapısın erenler babında
Soydular ya hu hemende ademin behül kapısını
Açıl dı behhül kapısı şimdi oldu bir zamanı hey
Şimdi zamanında abdes ile tehret ismini
Koydular bununda hemen cismini
Temizlik diye tamam destini
Hal buysa buğdayı yemek kastini
Cennete melekler istemedi
Bunun kokusunun ismini
Attılar ademi çıktı kapıya
Buz eyledi karanlık eyledi
Havaya minnet eyledi
Oruç tutu da buldu hepisini
Üç oruçtur ademin illa kapısı
Ne ararsın ya hu bunda vardır yapısı
Üç oruçtur ademin gelen çilesi
Çünkü resulahhın ismine tutar hepisi
H z peygamberin ismini Lehvada okudu
Oruçunu yahu rahmet ile bakar çana dokudu
Resmi kudrettir bunun hepisi
Otuz günü ya hu millet çıkardı buldu yapısını
Millet çıkardı hakkın verdiği üç gündür bunun adı
Oruçtur ya hu beyazı ayamdır
Kuranda bunun isminin tadı
Kuran da ismi orucun beyazı ayamdır
Bakarsanız ya hu ayın adı ramazandır heeey
Zamanın ayı ramazandır
Buna söz bağlasın arif hepisi
Bu sözümde yakışır hakka nazar
Beş vakit namazdır defterde yazar
ALLAH beş vakit namazı ademe halk etmiş
Her birisini bir renge tütmüş
Ah Yareb amaan ya tabip
Nalet yezidin işine bakma Bak kurana ya hu
Kimsenin başına naleti takma

Her daim aşıklar seyredir erenlere
Arşı kürşü ya hu görenlere
Namaz kılıp ta hakka selam verenlere
Muhhammedin nurudur gelir namaza Kuranın nuruyla eyledik aşı
Kudrettir bunun kurandadır başı
Ah hele dünyaya gelip gitmek namaz
Kılmak olur bir dünyaya gelmişsin
Birde gideceğim biri farz biri sünnettir
Elhem dulullah böyle olur
Hakikat marifet bunda tamamdır
Zahir batın ya hu çekem elemandır

Kuranın noktası peygamber
Resulullahın harfiyle
Tamam kurulmuş Cebrail getirmiş
Onda durmuş resulahhın isminin altına
Mühürün vurmuş ayet budur
Ya hu çimiyle sultana
Elhem dulullah bismillahrahmanrahhim
Eylerim başı leilahaillallah Hakkın ismine karşı
Muhammet ya hu yüz yirmi dört bin nebinin başı
Resulullahtır hükümettir işi

Hükümetlikte resuullah dediler
Onun ismi muhhammettir messebin işi

Messep muhammetir eyle sen bu nazarı
Harun reşidin yaptığı Messep Ya hu eyler bu ana
Devlet bunu bozar hemen bir yana
Kimin şafi diyer kimin maliki kimin Hambeli
Kimin hafifi diyer bu Harun reşidin
Yaptığı Pazar Muhhammedin değil
Bu iş böyle burada benim yaram var azar
Muhhammettir ya hu söylediğim Pazar
Kan dökülmesin diye dinime
Ehli sünnet koydular hikmetine
Vel çemat koydular hikmettine
Kan dökülmesin diye kodular
Resulullahın bir sözünü koydular
Ah yareb ama an Hey
ehli sünnet vel çemat
Peygamberin sünnetiyle çemaatının ismidir
Kan dökülmesin diye Harun reşit koydu
Elhem dulullah rabbim ale me böyledir
Yareb ya tabip
Aşıklar sadık tır eyler nazarı
Kuranda okumak Elhem dulullah
Hakkının pirin pazarı
Yüküm lali cevher
İnçi mercana la melifle elif derim bu yara
Ararsan pirim sende var ara
Kabeyi beytullaha nurula ırkara
Yüz yirmi dört bin nebi kabeya taş koydu
Halil onun ismini hemen baş koydu
Mihrabı karısı heçer ile sara etti
Bizim emeğimiz geçsin diye mehrap yapıldı
Saffa böyle gelir hakkına tamam
Kabeyi beytullahta lehilahhaillallah
kapısında yazılıdır elhemdulullah
Birde kabenin eşiğinde
Birde hasan hüseynin beşiğinde
Leilaha illallah muhhammetresulullah yazılı
Sultan süleymanın illa köşkünde
Çennetın eşiğinde başında
Ah hele müminlerin anlında
hilal kaşında leilaha illallah yazılıdır
Ah hele birde teberin zilfikarın
Başında le ilahhaillallah yazılıdır
Birde seyfenin attığı okun
Başında birde erenlerin ile karşımda
Müminlerin ya hu hemen başında
İncil Tevrat Zebur illa da kuran
Hepisine böyle canımı soram
Dördü nede kurban olayım firdine hayran
Elhem dulullah cümle nebiler bu çan

Ak hele otuz iki farzı bölmüşler ayan
Otuz ikisine Allahın emri ile eylerim bu can
Allahın emri kınama nışan
Hancı kurban olsu Zühre hanıma hey çan
Elhem dulullah rabbim alemde Allah hu ökber
Leilaha illallah muhhammete resulullah

poyrazz
21-09-2006, 06:35 AM
Mideyi sabahtan akşama kadar boş bırakmakla oruç tutulmaz.Nefsin kontrol altına alınmasıdır oruç.İradesine hakim olmaktır.Sabırı ögrenmektir.
Alevilikte, Cem de oldugu gibi Oruçta da yöresel farklılıklar vardır.Bizim çevremizde eskiden et yenmez,acı yenmez,su içilmez,cinsel ilişkiye girilmez,kendi evinde cenaze çıkmış gibi yas tutulurdu.
Şimdi şehirde ki yaşam şartları ne kadar uygulatabiliyor bu kuralları bilemiyorum..Herkese sevgiler..

s sadık
21-09-2006, 06:41 AM
arkadaşım bu tuttuğunuz oruc on iki imam orucu alevinin senede yetmiş üç orucu var on iki imam orucunun şartları farklıdır

yolcu_58
21-09-2006, 07:16 AM
merak ediyorun yakında oruç diye bişey yok diye kim topik açacak acaba

ya arkadaşım iftar vakti başlayıp ertesi gün iftar vaktine kadar kim dayana bilir ya böyle şeyleri nereden alıyorsunuz veya kim size böyle şeyler söylüyor anlamış degilim
orucun amacı nedir migdeyi dinlendirmek nefsine hakim olmak vs vs

yolcu_58
21-09-2006, 07:36 AM
Oruç Niçin Tutulur?

1) Oruç, nefsimizi islah etmek için tutulur.

2) Oruç, Allah’ın rızalığını, sevgisini kazanmak için tutulur.

3) Oruç, Allah’a şükür ve şükranlığımızı ifade etmek için tutulur.

4) Oruç, arzu ettiğimiz bir dileğimizin ilahi bir yardımla yerine gelmesi için tutulur.

5) Oruç, Allah’ın bizleri görünür görünmez kazadan beladan koruması için tutulur.

6) Oruç, bilmiyerek yaptığımız hatalardan dolayı Allah’tan af edilmek için tutulur.

7) Oruç, Muharrem ayındaki yası matemle beraber tutulur.

yolcu_58
21-09-2006, 07:37 AM
Oruç Nedir? Niçin Tutulur?

İnsanlara her türlü kötülükleri yaptıran hırs nefis, tamah ve şeytani duyguları islah etmek için yapılan riyasız ibadettir. Oruç, tek kelime ile “İslahı Nefistir”.

Oruç: İnsanın, kendi kendisini eğitme evresidir. Allah’ın rızasını kazanmak için oruç tutmaya niyet etmiş bir insan, o gün ne kadar güzel lezzetli yemekler görse de, iştahı çekse de "ben orucum" der, sabır eder orucunu bozmaz. İşte bu gibi sabır alışkanlığı yapan insanlar, bir gün nefsine uyup bir kötülük yapacağı zaman, işte o islahı nefis alışkanlığı onu bu kötülüğü yapmaktan geri alır.

Yalnız yememekle, içmemekle tutulan oruç, oruç değil; oruç tutan insan, o gün dili ile yalan söylemiyecek, dedikodu yapmayacak, bir kalp kırmayacak, kimsenin namusuna kötü niyetle bakmayacak, bütün dünyevi duyguları ile oruç olacak ki, orucu, oruç olsun. Allah’ın rızasını kazanabilsin.

Başkası tarafından hakarete uğrasa bile, "ben orucum" diye sabır gösterecek, karşılık vermiyecek. Eline-diline-beline sahip olacak.

yolcu_58
21-09-2006, 07:38 AM
Muharrem Ayı, Matemi ve Orucu

Hicri takvimin birinci ayıdır. Onuncu günün de ismi, Aşure’dir. Tarihi kaynaklara göre milattan çok önce Arap, İsrail ve Fars milletleri tarafından, Muharrem ayının Aşure günü, kutsal kabul edilen ortak bir değerdir. Bugünün değerini ve kutsallığını, tarihler şöyle anlatıyor:

· Adem atanın tövbesinin kabul edildiği gün.

· Nuh Peygamber'in gemisinin karayı bulduğu gün.

· İbrahim Peygamber'in Nemrut’un ateşinden kurtulduğu gün.

· Musa Peygamber'in kavmini Firavun’un şerrinden kurtardığı gün.

· Yunus Peygamber'in balığın karnından kurtulduğu gün.

· Eyüp Peygamber'in dertlerine şifa bulduğu gün.

yolcu_58
21-09-2006, 07:40 AM
Muharrem’de Matem Niçin Tutulur?

Matem Farsça’dan gelen bir kelimedir. Türkçe’de anlamı: Çok sevilen değerli bir varlığı veya yakını kaybedildiğinde bu insanın günlük yaşamını etkiler; insanlar kederlenir, üzülür ağlar ve uzun bir zaman üstünden atamaz, eğlenemez, gülemez, neşelenmek istemez, hep günlerini üzüntü ile geçirdiği zaman dilimine “Yas veya matem tutmak” demektir.

Hz. Muhammed’in ölümünden 48 sene sonra, bütün peygamberlerin kutsal kabul ettikleri, oruç tuttukları Hicri 10 Muharrem 61 Cuma günü Miladi 10 Ekim 680 tarihinde, Kerbela denen Fırat Nehri’nin kenarında, kurda kuşa sebil olan Fırat suyunu, Hz. Muhammed’in sevgili torunlarına, Ehl-i Beyt’ten de tek kalan Hz. Hüseyin’ine ve onun mahsun yavrularına vermediler. Dünya’da bugüne kadar bir eşi benzeri olmayan, insanlık aleminin yüz karası, görülmemiş susuz bir zulüm ve katliam işlendi. Hem de bu salavat getirdiğimiz, şefaat beklediğimiz Peygamber'imizin evlatlarına yapıldı. Onun için biz Aleviler, Hz. Muhammed’in ve Hz. Ali’nin soyunu sevdiğimizden, onlara olan saygımızı, hürmetimizi hiç kaybetmediğimizden, onların anılarını acılarını ve sevgilerini yaşatmak amacıyla Muharrem ayının birinden-onikisine kadar yas / matem tutarız.

Hz. Muhammed, Gadir-Humm’daki konuşmasında sahabelerine nasihatta bulundu: Size iki şey bırakıyorum “Kur-an ve Ehl-i Beyt’im”; “bunlar, birbirinden ayrılmaz! kevser havuzunda bana ulaşıncaya kadar”. Aleviler bu nasihata her zaman saygılılar. Hz. Muhammed ve Hz. Ali’yel Mürteza’nın Ehl-i Beyt’ine yapılan zulüm ve hakarete, yas tutarlar.

Muharrem ayı denince? Aleviler için yas veya matem ayı akla gelir. Bugüne kadar inancında, felsefesinde, itikatında, sevgisinde, Hz. Muhammed’e ve onun Ehl-i Beyt'ine canı gönülden Aşk-ı Muhabbetiyle bağlı olan Aleviler, onların sevgisi ile sevinmişler, kederi ile kederlenmişler, acılarına ağlamışlar, gördükleri zulüme de yas tutmuşlar. Zulüm edenleri de lanetle anmışlar.

yolcu_58
21-09-2006, 07:40 AM
Muharrem’de Matem Nasıl Tutulur?

Hz. Muhammed’e ve Ehl-i Beyt’ine inanıp iman edenler, onlara yapılan bu zulmün acısını hiçbir zaman unutmazlar. Hele Muharrem ayı gelince o zulmün kendilerine yapılmış gibi acısını hissederler. İşte o 12 gün, oruçlu halleriyle televizyonda eğlenceli programlara bakmazlar. Düğünlere, eğlenceli yerlere gitmezler, düğün nişan yapmazlar, su içmemeye çalışırlar, eşler özel hayatlarını mateme göre düzenler, fazla sulu yiyeceklerden güçleri oranında sakınırlar, yaşadıkları ortama göre, imkanları ve olanakları el veriyorsa traş olmazlar, iştahlarının çektiği güzel ve etli yemekleri yemezler.

Alevilikte oruç tutarken sahura kalkmak yoktur. 12’den sonra yemek yenilmez.

Durumu özetliyecek olursak: Nasıl ki yakınlarınızdan birini kaybettiğiniz zaman, onun acısı ile bir zaman kederli, üzüntülü günler yaşıyorsanız. İşte 12 gün oruç boyunca da aynen öyle yaşanır.

aliekber
21-09-2006, 09:15 AM
=s sadık]sayın arkadaşım devamlı sizlerle yazışıyoruz biz alevilerin sunnilerden fazla kesin kanıtlarımız vardır fakat bunu alevilerin bir coğu sunnilerinde tahminen hepsi bu hak imamlarına hala inanmadılar halbuki bu gecmiş hak aşıklarımıa hakkın canlı kurnı kerimleridir şimdi ise hak aşığı aynı gecmiş hak imamlarının ruhunu taşımaktadır işte günümüzde yaşayan canlı kanıt mevcuttur aşağıya uzun bir şerat beyiti yazayım sen onu oku

diyorumki hafıza yaşı yoktur ve her nebinin ruhu mehinden görerek hak imamları gelmektedir
315 .HANCI PERVANE -ADEMİN TAPUSU
------------------------------------------------
Sayın can yazdığınız yazaıların çoğu imla hatasıyla dolu yukarda uyardım dikkat etmenizi diledim...

Dolayısıyla yazdıkların incelenecek seviyede anlaşılmıyor..

Yazdıklarını anlamam için imla hatalarına dikkat etmelisin o kadar çok imla hatası varki yazdıklarını çözmek için özel bir uzman lazım...

Şimdi metodik olarak başlayalım : kaynak istememe neden şaşırıyorsun ki? Ortaya yeni bir inanç falan mı çıkarıyorsun bilelim diye soruyorum 1

2 Kendini ifade edemiyorsun sayın can ne dediğin anlaşılmıyor

Ya imla hataları yapıyorsun ya kullandığın bazı kelimeler yeni uydurulmuş kelimeler, ki sözlüklerde bulunmuyor...

Ve en önemlisi ne dediğin anlaşılmıyor

Mesela bu ne demek: hala kaynak kanıt istemenize ben şaşıyorum

1-) Hafıza yaşı yoktur ne demek önce bunu anlatırmısın?

2-) Her nebinin ruhu mehinden görerek hak imamları gelmektedir: bu ne demek?

3-) Sayın can bana öyle geliyor ki Türkçeniz pek iyi değil?

Bu sebepten ki yazdıklarını değerlendirmek pek mümkün değil...

4-) Hangi yörenin inancı bu anlatmaya çalışıp da anlatamadıkların?

Bu sorduğum sorulara cevap verirsen ne anlatmak istediğini anlamaya çalışırım

s sadık
21-09-2006, 12:54 PM
Mesela bu ne demek:

evet can doğru acele yazdığım içi imla hataları yapıyorum
fakat devamlı değil acele hemen bir cevap yazayım diye

şimdi hafıza yaşı yok ne demektir demişsin
senin yaşına göre kaç sene geriye gidince hatırladığın zamalar oluyor
işte hak aşıkları olan hz Allahın tellaları dünyanın kuruluşundan beri dünyaya gelip gidiyorlar öldüklerinde bir daha dünyaya geri geldiklerinde hafızası kayıp olmuyor biz bu kimselere erenler veya veli veya derviş diyoruz işte bu bilgilerin kaynağıda bu sıfatları taşıyan kimse

ruhu mehi ne demek yani sen bir rüyayı veya ilginç bir gecmiş anını nasıl hatırlıyorsun işte bu durum ruhun anımsaması demektir

türkcem iyide ben dedimya acele yazıyor karıştırıyorum

hangi yörenin demişsin bu anlattıkların ? hazar denizinden eğe zenizine kadar olan türk müslüman ve kürt azeri müslümana gönderilmiş anlatım şivesi cünkü hak imamına ehlibeyit herkese söylesin diye herkesin ortak kullandığı kelimeleri secerek sözcükler gelmektedir hancı pervanenin okuma yazması yoktur her söylediği bir satırıda
asla tekrarı yoktur sonsuz şekilde ilim gelmektedir

Bu sorduğum sorulara cevap verirsen ne anlatmak istediğini anlamaya çalışırım[/QUOTE]

aliekber
21-09-2006, 07:44 PM
Mesela bu ne demek:

evet can doğru acele yazdığım içi imla hataları yapıyorum
fakat devamlı değil acele hemen bir cevap yazayım diye

şimdi hafıza yaşı yok ne demektir demişsin
işte hak aşıkları olan hz Allahın tellaları dünyanın kuruluşundan beri dünyaya gelip gidiyorlar öldüklerinde bir daha dünyaya geri geldiklerinde hafızası kayıp olmuyor biz bu kimselere erenler veya veli veya derviş diyoruz işte bu bilgilerin kaynağıda bu sıfatları taşıyan kimse

ruhu mehi ne demek yani sen bir rüyayı veya ilginç bir gecmiş anını nasıl hatırlıyorsun işte bu durum ruhun anımsaması demektir

türkcem iyide ben dedimya acele yazıyor karıştırıyorum

hangi yörenin demişsin bu anlattıkların ? hazar denizinden eğe zenizine kadar olan türk müslüman ve kürt azeri müslümana gönderilmiş anlatım şivesi cünkü hak imamına ehlibeyit herkese söylesin diye herkesin ortak kullandığı kelimeleri secerek sözcükler gelmektedir hancı pervanenin okuma yazması yoktur her söylediği bir satırıda
asla tekrarı yoktur sonsuz şekilde ilim gelmektedir

Bu sorduğum sorulara cevap verirsen ne anlatmak istediğini anlamaya çalışırım[/QUOTE]
----------------------------------------------------------------------

Sayın can bu keyfi bir inançtır ki psikanalitik alanında bunun ismi cismi yoktur

Bu dediğin inlerle , cinlerle açıklanacak bir inançtır ki bunun aevilikle ilişkisi olmaz...

Şimdi Hancı Pervane dediğin şahıs geçmiş ruhundan birşeyler ortay atıyor: diyor ki bu güne kadar tuttuğunuz oruç yanlıştı ruhum bunu bana böyle dedi...

Sayın can Alevilerin inlerle cinlerle işi olmaz ki buna hak imamları da karşı çıkar...

Abdülbaki Gölpınalı'ının tassavuf konusuyla araştırması var okumanızı diliyorum, Ehli Beyt imamlarının görüşünü de aktarmış: ki bu tür girişimlere girişmek bile hoş karşılanmaz...

Hancı Pervane dediğin şahıs uykuya mı yatıyor ne yapıyor belli değilken gidip Adem dönemini kafasına göre tarif ediyor...

Rica ediyorum böyle gayri ciddi kişilerin sayıklamalarını bizlere "doğru" diye satmanız bile hoş değil...

Konuya girmeden önce Hancı Pervane nedir necidir gibi açıklamaalra girip inci-cinci nitelikte tahminler yürüttüğünü açıklamalıydınız...

Siz çıkıp icilerin -cincilerin sayıklamalarını bizlere satmaya çalışıyorsunuz... pek hoş değildir yaptığınız...

Sayın can rica ediyorum sitemizde bu tür şeyler satmanız hoş değildir yemezler...

Bu tür şeyler sünni sitelerinde satılır ki onlar incilere- cincilere meraklıdırlar...

Sitemizin kalitesini bozmamanız için beni anlayışla karşılayacağınızdan eminim ...

Sevgilerimle...

s sadık
22-09-2006, 12:24 AM
sayın arkadaşım ne yazıkki bizler ancak görerek yaşayarak test ederek
inanmaktayız eğer hatayi sultan yunus emre kul hümmet cinci ise hancı pervanede cincidir fakar sizler inandığınız kimselerin cinci olup olmadığına sizleri yanıltmadığına nasıl inanıyorsunuz

ben sırrı burada hepsini acıklamk tarftarı değilim aşağıya iki konu yazayım sen eğer anlarsan anla konuları oku anlamazsan bırak dini araştırmayı tartışmayı

hakkın imamına tabi ol bu ilmin nöbet yerindenasıl geldiği nerede ve nasıl aldığını şiirsel anlatımı

230-HANCI PERVANE
Yareb amaan ya tabip
Ben nöbet yerinde iken
Ağrı dağında baş köy elinde
Takip jandarmasında
Oldum cana mest ana

Üçler çiçeklendi yediler sırın aştı
Kırklar kapısından
Hak bir rahmet cana şaçtı
Vuçudum yıkandı
Hak bir kapı candan açtı
Şimdiye kadar söylediğim
Halk tutmadı amme fikrim şaştı
Yarebim bana ekmek veri
Hülle donu giydim fakirlikten aklım şaştı

Ah hele her nereye gidersem
Vucutum şehri cana dolaşır
O yar gürçüstanda
Ben takip jandarmasında
Olduğum yerden bu yanı
Her gün kana dolaşır
O zöhrem zöhreem yareb amaan

Tevek kil ettim kapısı haktan
Şahı vilayetten olduk biz turabi
Evliyaya de bakta

Tahtı teçella kıldım ya hu
Başta kabağa seyre tim hakta
Ne hafta geçti ne seneler aylar
Tükenmedi çana bakta

Hancı pervane ismimi koydu hak benim
İstersen deftere söze bakta
Yareb amaan heeey

Temennaha gittik her gün erenlerinnen
Hızır çok arkadaşlık etti görenlerin nen
Tevvekkil babında erenlerinnen
Temennaha geldik bak ta bak ta

Tevellah eyledim vuçutum şehrine
Eynimi aynımı çıkartım yanıma
Hak nazar kıldı ruhumda canıma
İstersen ya hu söze bakta
Ne rahmatından yahu ezelden ezele
Seyrettim bende bütün dünyada
Gelen ruhu mekan güzele
Hemen seyretse dünyaya
Ay hafta bakta yareb amaan

Tevek kil kıldım ben bu araya
Geldi gittik ya hu
Pir ile ya hu canı sıraya
Çok çabaladık bende
Gümüş ile altın paraya

Bak sevdiğim yarın göcersin gider
Mele kül meft elinden gidersin
Bak bahçende görde sıraya

Dünyanın bağının çeşmi tükenmez
Durmanın ya hu işi tükenmez
Sorsan böyle mülkün kötü tükenmez
Bak sevdiğim böyle gir eyle sıraya
Bak sevdiğim dahi gir eyle sıraya

Dünyanın mahtemi çem innen oy yaşar
Herkes gam ile seyredir coşar
Herkes gülünü severde oy yaşar
Bak sevdiğim böyle görde sıraya

Hancı derler adıma divane
O yar gürçüstanda zöhre hanım gelir bir yana
Seyret seyret ya hu gamın bir cana
Bak sevdiğim böyle cıkta bir yana

Dost unnan dost olmak canana oy yakın
Ne olur ya hu sende hırkanıda takın
Hakka doğru ya hu yüreğin nen bakın

Gel gidelim böyle sende bir yakına
Hazeren bin de gelmişiz de böyle
Çok çabaladık yar benide eyle
Adem ile günle ruhlarınnan belide oy söyle
Her gelen aşıkınnan bakta bu eyle

O yar zöhrem benim sevdiğim oy yarım
Erenler babında sırada oy varım
Hancı kurban olsun çihhanda ırkarım
Sevdiğim böyle bakta bu kâra hey

HANCI PERVANE. 285
RUHLARIN HALK OLUŞU
VE DÜNYANIN KURULUŞU
Tah ezelden evrahı babından
Söyleyeyim dinleyin canlar
Kün veye kün elmi babı
Beyin altındaki yapraktan
Ak yareb aman
Künd eyledi Huda çıhhan bir arada
Ruhları illa dedi geldi
Hak nazar kıldı ruhlar geldi sırada
Ah yareb aman on sekiz bin alemi kurmak için
İlkin hak suyla çemalı nurunu halk etti yareb ama an
Kendi cemali nurunu halk etti
Ondan sonra ruhları halk etti
Suyu var etti yer gök yok iken
Künd ettide yareb beş isim halk etti
Çihhana var olmak için
Ah yareb aman
Üç takım şu çihhana gördüğün su doldu
İlk su dolunca melekler halk oldu
İlk su dolunca melekler halk oldu
Yareb ama an ya tabip
ALLAH kendi çemalı nurundan melekleri halk eyledi
Beş isim varında ak yareb aman
Bir katire düştü yere yerler gökler halk olunca
ya tabip Yer ile göğü su aldı
köpüğünden arş kürş var oldu yareb aman
Çihhanda bizde köpüğüde halk olunca varidik
Köpüğünden arş kürş var oldu
Ak yareb ama an sular çekildi topraklar
Sular çekildi topraklar maden ile doldu
Ak yareb ya Tabip
Nuh’a gelince ademin evlatı
Beşi kaldı da cümlesi yok oldu
Nuh’a gelince yareb adem evlatın
Beş kişi kaldı cümlesi yok oldu
Nuh dada su doldu dünyanın
Ya hu oldu üç su dünyada
Haktan nazar kıldık o zaman varidik
Nuh un oğlundan lem den dünyaya gelmek için
Naçiyle beraber ustazdik Hemi şar idik
Yareb aman
Bizim ervahımız taah ezelden
La mekanda bir oldu
Sitretil muntada gabaga hüseyinde
Yakında şar olduk
Yareb aman ya tabip hey

Ademden şıta yetiştik şıttan muta yetiştik
Muttan uda yetiştik uddan Nuh’a yetiştik
Ah aman eyler ey
Ah yareb ama an eyler hey
Ah yareb ama an idris nebi ile hüllenin yarısına
Biçtik dahi makas ile farisine
Farisine yareb ama an
Farisi aldık derdi ile demana
Ah hele yetiştik yareb aman
İdristen şu ayıba eyibten hidayet eyledik
Şuayıbtan eyube Kündü kenzullahtan
Bey tul mebura bey tul mukaddesile
Ademden hağteme ğhtemden ademe
Sıyıp çak taşınan uğraştık böyle şara

Yüz yirmi dört bin nebiyle geldik
ya hu hidayete ırklara
Tevek kil ettik bizde
İsmailli koç kurban ara ha ara
Halil ile düştük bizde nara

Ah yareb ama an eyler eey
Tah ezelden böyle yetiştik
Aliyle muhhamette ırkara
Aliyle muhhamette ırkara
Cümle derdi bir ettik
Tevvekkil babına kurana yetiştik yettik
Aliyle Muhammet gidence
Ah hele kuranı ser beser rasfale
Kuranı serbeser rasfale

Ah hele ayetlerin ucu kaldı
Cümle dahi lazım olan noktayı yok ettiler
Çekildi kuran ya hu aşıklara gitti pek ettiler
Aşıklarda ırkar kuranın ırkarı zay olmaz
Hiç kimse aşıklara elini vurup yetmez
Aşıkların sözü doğru kurandır
Kurana hiç kimsenin eli gitmez
Kağıtı yok ettiler hey kağıdı yok ettiler

Ah yareb ama an ya tabip
Her bulduğu aşıkları
Her bulduğu her bulduğu aşıkları
Kimisini kestiler kimisini astılar

Ah yareb geriden aşıklara hak yine nazar kıdı
Anadan anaya gelip yetişti
Kuran hak ile hak oldu hemen görüştü
Yareb aaman eyler ey

Tevvekkil babında söyleyimde dinleyin canlar
Bu dünyanın ötesi on sekiz bin alemdir
Yedi kat yer yedi kat gök selamdır
Ah Helen aya şemsi kamere
Aya şemsiyle kamere
Ah yareb şemsi aydır kamerde gündür
Leyliyle ırgarda hemde birdir
Geceyle gündüzün tavayı taktı tavayı
Tavanın bir kulpuda aşıklar haktır

Aşıklar haktır hak diyene şüphem yoktur
Aşık nikahını boşamak yoktur
Yareb aamaan eey
Cümle erenlerin bu da payıdır
Ah hele söylesem dahi gönül yayıdır
Ah yareb
amaan Tah ezelden evrakta illah sayıdır
Bizim geldiğimiz yerde yareb aaman eey
Adem den hğateme
Hğtemden o demden bu deme
Yetiştikte hancı dediler sonu bütün
Aşığın Hemi dünyası hem ide sonu
Tutar enceme enceme
Savayı tekbir eyle yareb böyle
Hancı kurban olsu Zühre hanıma
Çanım canıma tekbir eyle Nişanıma
Canım canıma tekbir eyle nişanıma
Yareb eey ya tabip eyler ee

aliekber
22-09-2006, 12:44 AM
sayın arkadaşım ne yazıkki bizler ancak görerek yaşayarak test ederek
inanmaktayız eğer hatayi sultan yunus emre kul hümmet cinci ise hancı pervanede cincidir fakar sizler inandığınız kimselerin cinci olup olmadığına sizleri yanıltmadığına nasıl inanıyorsunuz

Sayın can onlar ruhlarının ölümsüz olduğunu iddia etmemişler ki?

Adem dönemini de tarif etmemişler

Buna benzer saçmalıkalra da dalmamışlar

Cincilik yapanlarla aleviliğin ulu ozanlarını aynı kefeye koymanız bile ayıp yakışır değil

s sadık
22-09-2006, 12:59 AM
arkadaşım bu iki konuyu okumadan ön yargılı davranman senin anlamk istemediğinden olduğunu düşünüyorum bu bilgiler direk sırdan gelen ham bilgiler eğer sunnilerin eline gecseydi o zaman senin gecmişte okuduğun gibi ayıklanmış temizlenmiş sunninin ayağına dolaşacak bir şey olmazdı ikinci konuyu sonuna kadar oku bir özet cıkar bak hak aşıkları canlı kuranı kerimmiymiş

HANCI PERVANE . 636
Adem ile dene yedim Nuh ile yelken oynadım
Mut ile yel savurdum Ud ile sele baktım
Şıt ile hüre baktım Yoşa ile renk yaptım
Zül küflü ile sıra yaptım Zül karanı ile hakka baktım

Zeker ya ile kan saçtım idris ile kapı açtım
Hına ile kuyu eştim Eyüp ile ipek seçtim
Yusuf ile zindan geçtim Yakup ile yaş döktüm
Cer giz ile cana yetiştim üzeyir ile harabeye yetiştim

Davut ile kıskaç tuttum Süleyman ile mühür tuttum
Halil ile narda nergis sattım İsmail ile arafatata kına yaktım
Muhammet ile beşikte yattım ali ile zülfikar attım
Hüseyin ile başı sattım hasan ile zehir yuttum

Zeynel ile zindanda üççeti verdim aba Müslim ile teberi derdim
İmam bakır ile kazana girdim imam Cafer ile deryada ruh seçtim
Ali yel nagi ile musayı kazım imam rıza bunlarla cem seçtim
İmam tagi ,ile kapı açtım hasan alesker il3e pare pare oldum

Methi ile mağaraya kaçtım dolu bade içen nice bin aşık geçm,iştir
Anaya düşer geri giderler aleden geri gelirler
Durmadan devam ederler yaşları belli değildir
Hancı pervane sonu ya ale mil
HANCI PERVANE.521
İlk ezanı Muhammed ve namaz
İlk olarak içerde ezan verildi ezanı
Ömer tarafından Bilal
Habeşi dışarıda okudu
Halk Muhammedi öldürtmek için
Ömeri gönderdi ömere ak nur indi
Ömer ezanı dışarı
Çıkarttı Ömer sordu
Bu ezan ne vakit verilir Resulullah
Dedi ki ezanın vakti yoktur
ALLAH ne zaman emir
Ederse o zaman verilir
Ömer dedi ne zaman kılınır
Resulullah dedi ki vakti yoktur
Ne zaman istersen o vakit Kıl

Ademin ervahına 5 nur şejda ettiği için
5 adet namaz
Renkleri budur bir haftada Cuma namazı iki rekat
Günü belli değil cenaze namazı 2 rekat
karanlık bastığında cenaze gömülmez
Işıkta gömülür
3 Tarikat namazı gece de kılınır
Gündüzde zamanı belli
değil Bayram namazı
Günü belli senede bir defa kılınır 2 rekat

Her sabah iki raket ademe inmiştir
Sabah namazını
kılmazsan hiçbir namaz kılamazsın
Melekler ademin kafasını yapamadılar
ALLAH kendi
nurunu verdi yüzüne başını tutturdu
ALLAHIN nuru
Karışınca tuttu Resulullah dünyaya geldiğinde
5 nur yere indi 4 dü Resulullah ta Resulullah tan biri Fadime’ye geçti biride kendisinde
Biri hasanda biri hüseynine
Biri de alide Ali de Resulullah emanet olarak verdi
Namazın vakti yoktur
5 isim yüzü gözü hürmetine 5 adet namaz kurana
vermiştir vakti yoktur namaz biri farz biri sünnettir
Vakit devlet tarafından çıkarılmıştır
Her vaktin namazı iki rekat tır vakti yoktur namazın
Ramazan orucunun ismi beyazı ayamdır
Resulullah için adem tutmuştur adem siyahlanmıştı
1 gün tut tu göbeğine kadar beyazlandı 2 gün tuttu
Göğsüne kadar beyazlandı 3 gün tuttu tüm vücudu
beyazladı
Orucun ismi beyazı ayamdır
Ramazanı padışak koydu
İnsanın göğsünde ve göbeğinde gözünün önünde
kabaklarında siyah nişan vardır
Ezanı Muhammed- hemi namaza hemi harbe okunur
İkisinin de vakti yoktur

srdr_ist
22-09-2006, 01:06 AM
arkadaşım bu iki konuyu okumadan ön yargılı davranman senin anlamk istemediğinden olduğunu düşünüyorum bu bilgiler direk sırdan gelen ham bilgiler eğer sunnilerin eline gecseydi o zaman senin gecmişte okuduğun gibi ayıklanmış temizlenmiş sunninin ayağına dolaşacak bir şey olmazdı ikinci konuyu sonuna kadar oku bir özet cıkar bak hak aşıkları canlı kuranı kerimmiymiş

HANCI PERVANE . 636
Adem ile dene yedim Nuh ile yelken oynadım
Mut ile yel savurdum Ud ile sele baktım
Şıt ile hüre baktım Yoşa ile renk yaptım
Zül küflü ile sıra yaptım Zül karanı ile hakka baktım

Zeker ya ile kan saçtım idris ile kapı açtım
Hına ile kuyu eştim Eyüp ile ipek seçtim
Yusuf ile zindan geçtim Yakup ile yaş döktüm
Cer giz ile cana yetiştim üzeyir ile harabeye yetiştim

Davut ile kıskaç tuttum Süleyman ile mühür tuttum
Halil ile narda nergis sattım İsmail ile arafatata kına yaktım
Muhammet ile beşikte yattım ali ile zülfikar attım
Hüseyin ile başı sattım hasan ile zehir yuttum

Zeynel ile zindanda üççeti verdim aba Müslim ile teberi derdim
İmam bakır ile kazana girdim imam Cafer ile deryada ruh seçtim
Ali yel nagi ile musayı kazım imam rıza bunlarla cem seçtim
İmam tagi ,ile kapı açtım hasan alesker il3e pare pare oldum

Methi ile mağaraya kaçtım dolu bade içen nice bin aşık geçm,iştir
Anaya düşer geri giderler aleden geri gelirler
Durmadan devam ederler yaşları belli değildir
Hancı pervane sonu ya ale mil
HANCI PERVANE.521
İlk ezanı Muhammed ve namaz
İlk olarak içerde ezan verildi ezanı
Ömer tarafından Bilal
Habeşi dışarıda okudu
Halk Muhammedi öldürtmek için
Ömeri gönderdi ömere ak nur indi
Ömer ezanı dışarı
Çıkarttı Ömer sordu
Bu ezan ne vakit verilir Resulullah
Dedi ki ezanın vakti yoktur
ALLAH ne zaman emir
Ederse o zaman verilir
Ömer dedi ne zaman kılınır
Resulullah dedi ki vakti yoktur
Ne zaman istersen o vakit Kıl

Ademin ervahına 5 nur şejda ettiği için
5 adet namaz
Renkleri budur bir haftada Cuma namazı iki rekat
Günü belli değil cenaze namazı 2 rekat
karanlık bastığında cenaze gömülmez
Işıkta gömülür
3 Tarikat namazı gece de kılınır
Gündüzde zamanı belli
değil Bayram namazı
Günü belli senede bir defa kılınır 2 rekat

Her sabah iki raket ademe inmiştir
Sabah namazını
kılmazsan hiçbir namaz kılamazsın
Melekler ademin kafasını yapamadılar
ALLAH kendi
nurunu verdi yüzüne başını tutturdu
ALLAHIN nuru
Karışınca tuttu Resulullah dünyaya geldiğinde
5 nur yere indi 4 dü Resulullah ta Resulullah tan biri Fadime’ye geçti biride kendisinde
Biri hasanda biri hüseynine
Biri de alide Ali de Resulullah emanet olarak verdi
Namazın vakti yoktur
5 isim yüzü gözü hürmetine 5 adet namaz kurana
vermiştir vakti yoktur namaz biri farz biri sünnettir
Vakit devlet tarafından çıkarılmıştır
Her vaktin namazı iki rekat tır vakti yoktur namazın
Ramazan orucunun ismi beyazı ayamdır
Resulullah için adem tutmuştur adem siyahlanmıştı
1 gün tut tu göbeğine kadar beyazlandı 2 gün tuttu
Göğsüne kadar beyazlandı 3 gün tuttu tüm vücudu
beyazladı