:
Alevi Olmayan Aleviler!
sinan boztepe
21-09-2006, 03:14 AM
Hey! Alevi Olmayan Aleviler!
Sizler kendinizi iyi tanırsınız.
Sizler ki Aleviliği bölmek isteyenler, sizler ki Hz. Ali’yi eleştirenler, sizler ki 1400 yıldan günümüze bütün katliamlara, zulümlere rağmen Aleviliklerinden hiç taviz vermeden günümüze kadar taşıyıp getiren dedelerimize saygısızlık edenler, sizler ki Alevilerin ibadeti olan Cem’leri kabul etmeyenler....
Sizler ki Muharrem ve Matem ayını bilmeyenler, sizler ki Alisiz Aleviliği gösterenler, sizler ki Pir Sultan ve Hacı Bektaş Veli’yi kullananlar...
Sizler ki mürşit, pir, rehber bilmeyenler, sizler ki Hakk, Muhammed, Ali yolunu tanımayanlar...
Sizler ki bizi azınlık sayanlar, sizler ki bizi İslam dışı gösterenler...
Sizler ki kendinizi Alevi önderi sayan, sizler ki Kürt Alevisiyiz diyenler, sizler ki ben ateistim diyenler...
Sizler ki, sizler ki daha çok sizleri ki var ama şimdilik yeter diyorum.
Kul hatasız olmaz deyimini kendinize rehber edinerek gelin, gelin ki gerçek Aleviliği öğrenesiniz. Öğrendiğiniz o zaman zaten kendi kendinize soracaksınız “neden” diyeceksiniz. Bizler Allah’a kul, Hz. Muhammed’e ümmet, Ali El Murteza’ya talip, soyuna taraf olmuşuz. Kur’an-ı azimşahı Hak Kitabı kabul etmişiz. Bölücülüğü hor görmüşüz. 72 millete bir nazarla bakmışız, kimseye sen bizden değilsin dememişiz. Güzel ahlak, barış ve sevgiyi kendimize ilke edinmişiz ve ibadet saymışız. Ulu önder ATATÜRK’ ün ilkelerine sahip çıkmış ve bundan sonra da sahip çıkacağız. Ülkemizin iç ve dış düşmanlarına fırsat vermeyeceğiz, bayrağımıza sahip çıkacağız.
Dede olmayan dedeler sizlere sesleniyorum; Gerçek dedeleri kötü çıkar emellerinize alet etmeyin. Çünkü onlar Hakk, Muhammed, Ali yolunda ve inançlarında kimseye taviz vermeyeceklerini bilin, ehlibeyt evlatları olan saygı değer dedelerimizi ve inanç önderlerimizi bu gerçeklerden saptıramazsınız. Boşuna uğraştığınızı bilin, bilin ki hata ettiğinizi ve günah işlediğinizi anlayasınız. Çünkü riyakarlığın karşılığı Hak’tan cüdadır. Cüda olmak istemiyorsanız dedeliği asıl sahiplerine bırakın. Onlar bu inancı Hakk’a yaraşır bir şekilde yerine getirdiler, bundan sonra da getirmeye devam edecekler.
İşte Hz. Pir’in “Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım” sözlerine ne kadar ihtiyacımız olduğu daha iyi anlaşılıyor.
Yaradılanı yaradan dan ötürü seviyor, saygılarımı sunuyorum....
29/08/2006
Ali KAPLAN (Dede)
Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı
bbişey yazdım neyse ginede(edit) hereks neyin neolduğunu biliyor..
srdr_ist
21-09-2006, 07:58 AM
Sizler ki Aleviliği bölmek isteyenler, sizler ki Hz. Ali’yi eleştirenler, sizler ki 1400 yıldan günümüze bütün katliamlara, zulümlere rağmen Aleviliklerinden hiç taviz vermeden günümüze kadar taşıyıp getiren dedelerimize saygısızlık edenler, sizler ki Alevilerin ibadeti olan Cem’leri kabul etmeyenler....
Sizler ki Muharrem ve Matem ayını bilmeyenler, sizler ki Alisiz Aleviliği gösterenler, sizler ki Pir Sultan ve Hacı Bektaş Veli’yi kullananlar...
Sizler ki mürşit, pir, rehber bilmeyenler, sizler ki Hakk, Muhammed, Ali yolunu tanımayanlar...
Sizler ki kendinizi Alevi önderi sayan, sizler ki Kürt Alevisiyiz diyenler, sizler ki ben ateistim diyenler...
Kul hatasız olmaz deyimini kendinize rehber edinerek gelin, gelin ki gerçek Aleviliği öğrenesiniz. Öğrendiğiniz o zaman zaten kendi kendinize soracaksınız “neden” diyeceksiniz. Bizler Allah’a kul, Hz. Muhammed’e ümmet, Ali El Murteza’ya talip, soyuna taraf olmuşuz. Kur’an-ı azimşahı Hak Kitabı kabul etmişiz. Bölücülüğü hor görmüşüz. 72 millete bir nazarla bakmışız, kimseye sen bizden değilsin dememişiz. Güzel ahlak, barış ve sevgiyi kendimize ilke edinmişiz ve ibadet saymışız. Ulu önder ATATÜRK’ ün ilkelerine sahip çıkmış ve bundan sonra da sahip çıkacağız. Ülkemizin iç ve dış düşmanlarına fırsat vermeyeceğiz, bayrağımıza sahip çıkacağız.
Dede olmayan dedeler sizlere sesleniyorum; Gerçek dedeleri kötü çıkar emellerinize alet etmeyin. Çünkü onlar Hakk, Muhammed, Ali yolunda ve inançlarında kimseye taviz vermeyeceklerini bilin, ehlibeyt evlatları olan saygı değer dedelerimizi ve inanç önderlerimizi bu gerçeklerden saptıramazsınız. Boşuna uğraştığınızı bilin, bilin ki hata ettiğinizi ve günah işlediğinizi anlayasınız. Çünkü riyakarlığın karşılığı Hak’tan cüdadır. Cüda olmak istemiyorsanız dedeliği asıl sahiplerine bırakın. Onlar bu inancı Hakk’a yaraşır bir şekilde yerine getirdiler, bundan sonra da getirmeye devam edecekler.
İşte Hz. Pir’in “Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım” sözlerine ne kadar ihtiyacımız olduğu daha iyi anlaşılıyor.
29/08/2006
Ali KAPLAN (Dede)
Sinan dedem Ali dedemin yüreğine sağlık.
Knuşmasını bilen bu dediklerinize cevap yazsalar ya yazamazlar onlar cevaplamak için değil karalama kötüleme işşinde ustalar ilimleri olsa bir katre ALLAH tan korkup yazamazlardı. Zaten onlarda kendi diyorlar Allahımız Kitabımız yok diye biz bu kitapsızlara değil bunlara kananlardan vevap bekleyelim neden kanıyorsunuz bu işe yaramaz adamlara diye.
Sevgilerimle
Seyhan
21-09-2006, 08:05 AM
sinan boztepe tarafından gönderildi
Güzel ahlak, barış ve sevgiyi kendimize ilke edinmişiz ve ibadet saymışız. Ulu önder ATATÜRK’ ün ilkelerine sahip çıkmış ve bundan sonra da sahip çıkacağız. Ülkemizin iç ve dış düşmanlarına fırsat vermeyeceğiz, bayrağımıza sahip çıkacağız.
Ali Kaplan(Dede) bu satırlarıyla Atatürk'e ne kadar sahip çıktığımızı belirterek mezhebimizi gayet güzel anlatmış.
Size de paylaşımınız için teşekkürler
velakad
21-09-2006, 08:08 AM
Sinan Dedem sizi burada tekrar görmek çok güzel.Aynı zaman da bu yazıları bizimle paylaşımınızı da çok özledik...Bir Alevi' nin ne yapması gerektiği ve Alevilerin Atatürk yolundaki yılmayan sevgisini tekrar gösterdiniz.
Aşk-ı niyaz olsun...
şelpe
21-09-2006, 08:22 AM
sizler ki Kürt Alevisiyiz diyenler
Diyorsun sonra kendi dedigine aykiri olarak $unu diyorsun :
72 millete bir nazarla bakmışız, kimseye sen bizden değilsin dememişiz.
Burdaki akli ba$ina bari$tan sevgiden yana olan insanlar seni ciddiye almayacaktir bunu bil. sen Alevi dedesi falan degilsin olsan olsan $ovenist olursun!!!
astokomlu
21-09-2006, 08:30 AM
sen Alevi dedesi falan degilsin olsan olsan $ovenist olursun!!!
sayın şelpe lütfen hitaplarımıza dikkat edelim.. fikirlerimizi bu şekilde dile getirmemiz hoş değil.. eletri yapacaksak bile bunu daha uygun bir üslupla yapalım..
velakad
21-09-2006, 08:47 AM
Burdaki akli ba$ina bari$tan sevgiden yana olan insanlar seni ciddiye almayacaktir bunu bil. sen Alevi dedesi falan degilsin olsan olsan $ovenist olursun!!!
İşte yine bildik sesler.Teneke misali.
Ya şelpe kardeş sen yazıyı baştan sona okudun mu.Neden işine gelen tarafları almışsın gelmeyenleri almamışsın.Amacın ne?Cevap yazdığın dede de sazaca kürtçe konuşabilen biri ama aslının bu olmadığını söyleyen biri.Sen baya alındın galiba bu sözlere..Desek ki hepimiz kürdüz hoşuna gidecek diymi...Kardeş sende deryada boğulur gidersin boğulmadan gel yüzmeye bak.Bu söylemlerin anca seni yakar...
aşk-ı muhabetle...
şelpe
21-09-2006, 08:55 AM
. Sen baya alındın galiba bu sözlere..Desek ki hepimiz kürdüz hoşuna gidecek diymi...Kardeş sende deryada boğulur gidersin boğulmadan gel yüzmeye bak.Bu söylemlerin anca seni yakar...
aşk-ı muhabetle...
Hayir ben Kurt oldugum icindegil Alevi oldugum icin burdayim bunlari konu$mak bile hic ho$ degil ama $u ucuz milliyetcilikten bir turlu kurtulamacagiz ...
wengesodiri
21-09-2006, 09:00 AM
ne olmuş bunu diyenlere merak ediyorum....
açıklarsanız sevinirim....
srdr_ist
21-09-2006, 10:41 AM
Biz bugüne kadar alevi kürt türk ayırmadık birileri çıkıp siz kürtsünüz dayatması yapana kadar hangi dayatmaya eyvallah dedikte şimdi diyelim.
Kürtdü kürt olana desin
Türkü de türküm eiyecektir
Ama biri çıkar topunuz kürtsünüz derse bunuda konuşma diline bağlarsa işte orda çok şey olur.
Bunu Alevilikte affedilemez.
72 milleti bir görmek bizi sadece birinden saymak var.
Bundan kimse gocunmasın.
umut_istanbul
21-09-2006, 10:59 AM
29/08/2006
Ali KAPLAN (Dede)
Sizin bu mesajınıza dikkat ederseniz sunniler teşekkür etmiş. Ben Tunceli kökenli Kürt(Zaza) Alevisiyim. Bu eleştirilerin içine milliyetçilik katmanız hoş karşılanmayacak bir durum. Her Alevi Türkmen olacak diye br kaide yok üstelik bu söylediğiniz "Aleviler 72 millete bir bakar" lafıyla ne kadar uyuşuyor?
Ben Kürt ve Alevi olduğum için sizde bir Dede olarak beni afaroz mu ediyorsunuz yani? Afaroz etme Ortaçağ karanlık Hristiyan dünyasında kaldı, bunu Aleviliğe monte etmek ne kadar doğru?
srdr_ist
21-09-2006, 11:07 AM
Sizin bu mesajınıza dikkat ederseniz sunniler teşekkür etmiş. Ben Tunceli kökenli Kürt(Zaza) Alevisiyim. Bu eleştirilerin içine milliyetçilik katmanız hoş karşılanmayacak bir durum. Her Alevi Türkmen olacak diye br kaide yok üstelik bu söylediğiniz "Aleviler 72 millete bir bakar" lafıyla ne kadar uyuşuyor?
Ben Kürt ve Alevi olduğum için sizde bir Dede olarak beni afaroz mu ediyorsunuz yani? Afaroz etme Ortaçağ karanlık Hristiyan dünyasında kaldı, bunu Aleviliğe monte etmek ne kadar doğru?
ozaman dürüstçe sana bir bakmazsam 71 millet eder.
Ben zaza değilim aslım astarım belli şayet bir bakmazsam sendenim dersem 71 olur kendimi saymayayım mı bu 72 millet kim :d
şimdi bune sizlerki kürt alevsizyi diyenler şimdi ben çıkıp bu yazıyı değiştirsem sizlerki türk alevisiyiz, diyenler desem nasıl olurdu bide türk alevi arkadaşlarımız bu açıdan baksın yani bri alevi derneğindeki dedenin yazacağı birşeymi bu alevilk nereye gdiyor artık saygıda sevgide kalmadı o dede bişeyi eksik yazmış sizki arap alevisiyiz diyenler bunuda ekleseydi güzel eolacaktı tam, cem vakfının tüm toplumu kucaklaması lazım yani 72 millete bir bakarız lafı bunlar için hep havada kalıyor ...laf laf laf başka bişey yok...birbirniz artık kabul etmesşni bilin ....
Biz bugüne kadar alevi kürt türk ayırmadık birileri çıkıp siz kürtsünüz dayatması yapana kadar hangi dayatmaya eyvallah dedikte şimdi diyelim.
Kürtdü kürt olana desin
Türkü de türküm eiyecektir
Ama biri çıkar topunuz kürtsünüz derse bunuda konuşma diline bağlarsa işte orda çok şey olur.
Bunu Alevilikte affedilemez.
72 milleti bir görmek bizi sadece birinden saymak var.
Bundan kimse gocunmasın.
brileri çıkıp peki siz türksünüz dayatması yapanlara ne diyeceksizni ve bri çıkıp topunuz türksünüz derslerse ve bunuda konuşma diline bağlarsa ordada çok şey olmazmı güzel arkadaşım bu alevilkte af eddilrimi şimdi doğruya doğru sadece bir tarafı görmüşssün bende iki tarafa bakıyorum ne o taraf ne o taraf desin ...kabul edin birbrinizi ...
aliekber
21-09-2006, 08:50 PM
Sinan dedem seni aramızda tekrar görmek hoştur hoşgelmişsin
aliekber
21-09-2006, 09:06 PM
O yazıdan amaç Türkiye cumhuriyeti'nde yaşayıp da ulus kavramını kabul etmeyip aleviliği bölenlere atıf olsa gerek..
Türkiye cumhuriyetinde yaşayan ulus'un bir parçasıdır dolayısıyla alt kimliği önem taşımaz...
Alt kimliğini üst kimliğinin üstüne çıkaranlar bölücülük yapmış oluyorlar, yazıdan amaç da o bölücülüğü yapanlara olsa gerek...
Örnek: mesela ben kürt devrimcisiyim derseniz devrim kavramının önüne ırk kimliği koymuş olursunuz dolayısıyla sol bölünür...
Kürtçü ırsal hareket ortaya çıkınca sol büyüdü mü küçüldü mü?
Aynı bakış açısı alevilik için de geçerlidir.
Ben Kürt alevisiyim derseniz bölünmeye sebebiyet doğar, alevilikte ırksallığın hiç bir önemi olmadığını bilmiyorum derseniz art niyet aramak gerek...
Dolayısıyla ulus kavramını içine sindiremeyenler alt kimliklerini üst kimliklerinin üstünde tutarlar, bu da bölünmeye sebep olur ve geçmişimize bakarsak oldu...
Yoksa kimin hangi alt kültürden olduğu önemli değildir , önemli olan Ulus kavramını kabul edip etmedikleridir, ve Lenin'in de söylediği gibi "bazı durumlarda bu yöneliş emperyalizmin ekmeğine yağ sürmektir...
Solun geçmiş durumuna bakılırsa emperyalizmin ekmeğine yağ sürülmüştür
İrak'taki Kürt hareketine bakılırsa emperyalizmin ekmeğine yağ sürülmüştür
Olay bu kadar basit
Ya ulus kavramını benimseyeceksiniz, ya alt kültürünüzü üst kültürün üstünde göreceksiniz...
Yani artık bu ayrıntılı açıklamadan sonra bölücülüğü kimlerin yaptığını anlamadık demeyin...
Yeterince açıklayıcı örnekler verilmiştir...
Sayın Sinan BOZTEPE Dedem tarafından foruma eklenmiş olan bu yazıda ,Sayın Ali KAPLAN Dedem çok güzel bir yazı yazmıştır kanaatimce.Yazı gayet açık ve nettir ,yazının temasını anlamak yerine başka yönlere çekenlerin forumdaki diğer yazılarını okuyunuz lütfen.Görünen köy klavuz istemez,
Burdan forum yönetimine seslenmek istiyorum,bu konuya kayıtsız kalmanıza çok şaşırdım.Buraya açılan bu konu neden açıldı ? Aranızda bilenler var.
Forumda cevap hakkını kullanan bir dedemiz var ve cevap metni çok farklı yerlere çekiliyor ama yönetim gerekli uyarıyı yapmıyor!
aliekber
21-09-2006, 10:30 PM
Sayın ufuk can
Sayın Sinan BOZTEPE Dedem tarafından foruma eklenmiş olan bu yazıda ,Sayın Ali KAPLAN Dedem çok güzel bir yazı yazmıştır kanaatimce.Yazı gayet açık ve nettir ,yazının temasını anlamak yerine başka yönlere çekenlerin forumdaki diğer yazılarını okuyunuz lütfen.Görünen köy klavuz istemez,
Yazının bu kısmına katılıyorum ama
Burdan forum yönetimine seslenmek istiyorum,bu konuya kayıtsız kalmanıza çok şaşırdım.Buraya açılan bu konu neden açıldı ? Aranızda bilenler var.
Forumda cevap hakkını kullanan bir dedemiz var ve cevap metni çok farklı yerlere çekiliyor ama yönetim gerekli uyarıyı yapmıyor!
Bu kısmına katılımıyorum
Yöneticilerin müdalesini gerektiren bir durumun oluştuğuna inanmıyorum
Birileri yazı yazar birileri bunu değerlendirir
Terbiye sınırları aşılmadığı için yöneticilerden müdahale beklemek doğru olmaz
astokomlu
21-09-2006, 10:35 PM
sayın ufuk hem konu gayet açık ve nettir diyorsunuz, hemde yöneticileri kayıtsız kalmakla suçluyorsunuz..
uyarı yapılacak bir durum yokdur.. sizin sonuna kadar savunduğunuz bir konuda herkes aynı fikri taşımak zorunda değildir..
üslup sorunu olmadığı sürece, saygı sınırları içerisinde görüşler belirtildikçe sorun yokdur.. bununla ilgili bir uyarı zaten bu topikde yapılmışdır.. bunuda konuyu dikkatli incelemediğinizi varsayarak hoş karşılıyorum..
saygılar..
srdr_ist
21-09-2006, 11:24 PM
brileri çıkıp peki siz türksünüz dayatması yapanlara ne diyeceksizni ve bri çıkıp topunuz türksünüz derslerse ve bunuda konuşma diline bağlarsa ordada çok şey olmazmı güzel arkadaşım bu alevilkte af eddilrimi şimdi doğruya doğru sadece bir tarafı görmüşssün bende iki tarafa bakıyorum ne o taraf ne o taraf desin ...kabul edin birbrinizi ...
Zaman içinde zaza vede kuş dili konuşmuş sonrada kürtçe konuşmuş bir geçmişi olandan bahsediyoz değil mi?
benim türklük kürtlük kavgam yoktu hatta dayatmam da yoktu işin ilginci şafi kürtşüğü dışında problemimde yoktu.
Şimdide olmaması gerek ne varda sorun olsun.
Olmasın olmayacak.
Ama birileri bildiğim geçmişimi bana şu derse sen olan ne diyecen bu şuna benzer sen zencisin ben beyazım desemde sen çıkıp onlarda insan değilmi diyorsun bende evet onlarda insan ama zenci değilim diyorum.Ama ordan 3 kişi bunu kabul etmiyor hayır siz bu sefer kullanıp zenci diyor.
Gelde çık çıkabilirsen işin içinden burda iyi niyet var mı?
Şah-Mat
22-09-2006, 02:35 AM
sizler ki Kürt Alevisiyiz diyenler,
Sayın Ali Kaplan ;
İslam Dininin kolu olan Aleviliğin içerisinde "ırk,köken,dil,tarikat,mezhep,cemaat..vs" kabul edilmediğinden aleviliktede bu yoktur.Aleviler kanattimce gelişen bu dünyada her türlü iletişimin artık rahat oldugu bir dünyada,Alevi dedelerinin söyleyeceği ve söyledikleri kelimeleri iyi seçmeleri gereklidir.Alevi toplumunun yarası olan bu "ayırmcılık ilkesini" sizlerin kapatması gerekliliği vardır.Modern dünyada muhasır medeniyetlerle beraber islam dininin en iyi şekilde temsil edilmesini istoyrsanız ;siz yolun sahiplerine çok büyük bir yük düşmektedir.
Söyleyeneceğinz yada yaptığınız herhangi bir eylem göze BATAR.Çünkü;Alevilik yol bakımından On iki imamlara çıkmaktadır.Bu yüzden Hz.Ali gibi bir velinin yolunu sürerken minnacık bir hatanın bile DAĞ GİBİ oldugunu ve öyle kabul edileceğini bilİyorsunuzdur.
Altı boyutlu bir prizmanın bakışında belki sizin yaralamak için sarf etmediğiniz bu sözcük "kürt alevi" olan canların yanlış anlamasına sepepiyet vereceğini ve onların gönüllerini kıracağını bununla birliktede de yola zarar verebileceğini görmeniz gerekmektedir.Bu konuda iyi niyetli oldugunuzu düşünüyor....
aslında söylemek istediğiniz şu sözcüğü..şöyle değiştirirseniz..
--------------------------------------------------------------------------
Siz ki IRK kimliğini Aleviliğin önüne geçirenler ,
--------------------------------------------------------------------------
diye belirtirseniz daha açıklaıyıcı olur vee Alevilerin içerisinde bulunan tüm "IRK" kökenli guruplara genel bir uyarı olacağını ve sorun çıkmayacağını görebiliriz.
Örnek olarak ; Ankarada benim tanıdıgım bazı insanlar ben TÜRMEN ALEVİSİYİM demektedir.Bu kelimenin KÜRT ALEVİSİYİM,ARAP ALEVİSİYİM...vs hiç bir farkı yoktur.O zaman sizlere düşen sorumluluk bunu Doğru kullanılmasını sağlamak ve hata görüldüğünde düzeltmektir.Bu tip yanlış yorum ve taraflı durumlar her ne kadar sizin o şekilde açıklama yapmamanızı söylemek istesenizde,lastik gibi uzayan bu dilin alevileri aralarında nelere maruz bırakacağını görmek gerekir.
Aynı zamanda gelişen dünyada sizlerin HATA YAPMA oranınız yüksek olmaMAlıdır.Unutmayın;Hızla yükselen bir genç nesil alevilik var.Bunun yok olmaması için ve bunları kazanmak için çaba sarf etmeniz gerekiyor.Yoksa Muhammed Ümmetinin yolunu sürdüren kimse kalmayabilir...
Saygılarımla..,
srdr_ist
22-09-2006, 02:43 AM
Aynı zamanda gelişen dünyada sizlerin HATA YAPMAMA oranınız yüksek olmaMAlıdır.Unutmayın;Hızla yükselen bir genç nesil alevilik var.Bunun yok olmaması için ve bunları kazanmak için çaba sarf etmeniz gerekiyor.Yoksa Muhammed Ümmetinin yolunu sürdüren kimse kalmayabilir...
Düzeltmeler için saol senin mantığı anladımda amaç başka olunca söz değilmi niyeti belitten yine bişey çakarılır karşısına yinede Allah senden razı olsun.
Can alıntı yaptığı yerde sana şunu diyeyim bu yol bir erkek İmam zeynelle devam etti yani yol cümleden uludur devam eder.
Bizim korkumuz yolda sürecek değil yolu süremeyeceğimiz olarak kendimiz olsun gerisi varsın Allah ne halleri varsa versin.
Bu inanclı olanlar içindir can bizim kaybedecek bişeyimiz yok kaybedecek olanlar düşünsün çünkü kaybettikleri insanlığıda olabilir.Yol şurda kalsın.
Zenan_00
22-09-2006, 02:43 PM
Can dedem eline yüreğine sağlık. Çok doğru dedin. Tek Allah'a inanırız.Peygamberimizin ümmetiyiz.Hz.Ali'nin de talibiyiz.Kitabımız da Kurandır.Ama ne yazıkki günümüzde birçok kişi Kitabımızı ,Peygamberler ve yetimler şahı Efendimiz Muhammed Mustafa(SAV)'ı soyutluyorlar. Muhammed Alisiz,Ali de Muhammedsiz olmaz. Bu ikisi cennete elele gireceklerdir. fatıma Anamız efendimizin kızıdır. kerbela'da şehit düşen, zehir içen evlad-ı Muhamet'tir
yüreğine sağlık can dedem
aliekber
22-09-2006, 09:10 PM
Siz ki IRK kimliğini Aleviliğin önüne geçirenler ,
Evet şah-mat can'a katılıyorum ki sayın dedemizin de anlatmak istediği buydu diye yazı yazmıştım ...
Hatta ve hatta ırk kökenlerini aleviliğin, Ulus kavramının, solculuk kavramının önüne koyanlar bölücüdür, haindir , emperyaliszm'in uşağı, ekmeklerine yağ sürenlerdir demiştim...
Evet sayın hocamız bu hususun daha anlaşılır hale gelmesinde fayda olabilir , çünkü işi gücü bizleri bölmeye adamış olanlar bu ifadeden yanlış sonuçlar çıkarabilirler, ki hiç bir ferdi kaybetme diye bir lüksümüz olamaz...
Bölücülere malzeme vermemeliyiz...
Av.A.Guvercin
23-09-2006, 05:48 PM
Diyorsun sonra kendi dedigine aykiri olarak $unu diyorsun :
Sayin Selpe
Bu sozlerin sahibi olarak sahsinizi nasil bir yaklasimi dusuncesi uslu olan bir candir diye dusundum. Diger yaszilarinizi da okudum.
Siz demokratsiniz can. Oyle soyluyorsunuz. Siz ezilenden yanasiniz can. Oyle soyluyorsunuz. Siz adaletten yanasiniz can, oyle soyluyorsunuz. Siz esitlikten yansiniz can. Yani oyle soyluyorsunuz.
S0yle bir dusunuyorum. yazdiklarinizda kullandiginiz usluba. Eger Lozan baris konferansina katilan siz olsaydiniz, savas asla bitmezdi. Ic Icleri bakani olsaydiniz, Pol Pot un kestigi insanlardan daha cok insan keserdiniz. Yani demokrasi adina diktatorlugun herhalde en buyuugunu yapardiniz gibime geliyor.
Siz sizin gibi dusunmeyenleri icinize sindiremeyen onlarla birlite yasamayi kabul etmeyenlersiniz can.
Dusunceniz boyle olunca da karsi daki herkese agziniza geldigi gibi soylemeye devam ediyorsunuz.
Sen kac tane alevi dedesi gordun ku hayatinda, yada kac tane cem e girdin ki.
Sahsim adina soyleyeyim, sinan dedeyi sahsen gordum ve tanidim benden kucuktur ve ellerini ocagina hurmeten optum.
Sinan dedenin yuregi ehli beyt ask i ile yanip tutusmaktadir ve bunu da hissettim ve biliyorum.
Sinan dedenin soylevlerini ya dogru algilayacaksiniz yada dogru algilamak istemiyorsaniz dost, o sizin seceneginiz dir. Lutfen makamina saygisizlik etmeyiniz.
Yazdiklarina ben de baktim. yeniden inceledim. Ben sana gelen bir sey goremedim.
Sizin tepkinizi simdilik bir talihsizlik olaraka goruyorum.
Av.A.Guvercin
23-09-2006, 05:58 PM
Sayin Can
Kurtmusunuz Zazamisiniz. Bu ikisi nin ayri seyler oldugunu iddia edenler var. ayni oldugunu iddia etmenin ise bir ideolojinin israrla uzerine gittigi bi konu oldugunu iddia edenler var.
Her neyse, siz kendinizi ne hissediyorsaniz o olunuz.
Sinan dedenin size neden kurtsunuz diye bir soylev de bulundugu gorulmuyor. Diger yandan, SInan dede Kurt Alevisiyim diyenler diye hitap ettigi kitle ise, bellidir ve uzerinize alinmaniz gerekmemektedir kanimca.
yani Aleviligin icersine yamanarak kurt mucadelelerini devam ettirmek isteyen zihniyettir burdan kasit cunku bu insanlar aleviligin icersini bosaltmaktan baska bir hicmetleri yoktur alevilige.
Dikkate diniz elestiri sadece kurt elvisiyiz diyenler seklinde degil, ayni sekilde, inancsizlikla suclaniyorlar, peygambersizlikle, Alisizlikle suclaniyorlar. #
Verilen mesaj acik. Bir butunluk icersinde degerlendirirseniz soylenen mesaji algilarsiniz. ben ce size bir elestiri yada bir itham yok gorunmuyor burda.
Diger yandan Sinan dedenin soylevlerine sunnilerin tesekkur ettigini soylemissiniz goremedim ayrica tesekkur etseler bunun ne anlama gelecegini de bu fakir bellegimle anlamis degilim. ne olur bir sunni dedeye tesekkur ederse.
Duz mantikla bakarsak baska bir sonuc cikar, ama neden tesekkur ettigine, nerde ve nasil tesekkur ettigine bakarsak ancak o zaman dogru bir cikarima varabiliriz. Ancak ben kimin tesekkur ettigini goremedim ki yorum yapayim. Duz mantikla da bakmak isteme dogal olarak
Saygilarimla
Saygilarimla
Av.A.Guvercin
23-09-2006, 06:08 PM
ne olmuş bunu diyenlere merak ediyorum....
açıklarsanız sevinirim....
Wengesodiri Can
neden bir cumleyi aldin ve yourm yapoiyorsun. en Felsefeci bir cansin. Bu yazidan birilerini soyledigi anlam cikmayacagini bilmen gerekir. Eger birilerinin anladigi gibi olsaydi sahsim adina ben de ayni sekilde karsi cikardim. Ama bazi arkadaslar sanirim dunyayi iki cepheden goruyorlar. kendileri gibi olanlar ve baskalari. Kendileri gibi olmayanlar da fasittir onlara gore. Irkcidir.
Lutfen ya. Boyle bir yaklasim bu canlari nereye goturur.
Saygilarimla
wengesodiri
23-09-2006, 09:35 PM
yazıyı asan kişi neden bir şeyler söylemiyor....sizlerki kürt alevisiyiz diyenler
bu yazıyı buraya astığına göre bu yazıya katılmakta bu cümleye neden cevap vermemekte....
onun için diğer arkadaşalr boşuna yorulmasın bu yazıyı asan kişi konuşsun...
sinan boztepe
24-09-2006, 01:29 AM
yazıyı asan kişi neden bir şeyler söylemiyor....sizlerki kürt alevisiyiz diyenler
bu yazıyı buraya astığına göre bu yazıya katılmakta bu cümleye neden cevap vermemekte....
onun için diğer arkadaşalr boşuna yorulmasın bu yazıyı asan kişi konuşsun...
sevgili dost, kyullandığın cümlelere dikkat et.. konunun yazarı bizlerin çok kıymet verdiği bir dedemizdir. bu yazıda alevi inancını ırkların altında gösterip, kürtçülüğü yada türkçülüğü ön plana çıkaranlara bir atıf vardır. bende şahsım adına aynı fikirdeyim. bizlerin tek bir kimliği var, oda alevi kimliğimiz.
ce aleviyim deyipte ırkçılık yapanlarada karşıyız.
wengesodiri
24-09-2006, 01:35 AM
sevgili dost, kyullandığın cümlelere dikkat et.. konunun yazarı bizlerin çok kıymet verdiği bir dedemizdir. bu yazıda alevi inancını ırkların altında gösterip, kürtçülüğü yada türkçülüğü ön plana çıkaranlara bir atıf vardır. bende şahsım adına aynı fikirdeyim. bizlerin tek bir kimliği var, oda alevi kimliğimiz.
ce aleviyim deyipte ırkçılık yapanlarada karşıyız.
o zaman neden orda sizlerki kendinizi türk alevisiyiz diyenler diye bir cümle yazmıyor....
eğer ki yapmıyorsunuz ve dediğiniz kişide yağmıyorsa bu cümleyi neden kullanmamış....
Derviscemal
24-09-2006, 01:35 AM
sevgili dostlar, burda bir yanlış görüyorum. Sevigili Sinan Boztepe nin zaza ve kürt talipleri var zaten bu yazıda ona ait değil bu konuda kendisi bir açıklama yapmalıdır.
Alevilik hiç kimsenin tekelinde değildir. Bizler tüm ırkların kardeşliğne inanlardanız alevi kürdününde başımızın üzerinde yeri var alevi türkününde ırkçılık bir insanlık suçudur. Burda anlatmak istenen ya anlatılamamış yada bir yanlış var..
sinan boztepe
24-09-2006, 01:45 AM
sevgili dostlar, burda bir yanlış görüyorum. Sevigili Sinan Boztepe nin zaza ve kürt talipleri var zaten bu yazıda ona ait değil bu konuda kendisi bir açıklama yapmalıdır.
Alevilik hiç kimsenin tekelinde değildir. Bizler tüm ırkların kardeşliğne inanlardanız alevi kürdününde başımızın üzerinde yeri var alevi türkününde ırkçılık bir insanlık suçudur. Burda anlatmak istenen ya anlatılamamış yada bir yanlış var..
sevgili dost, yazılan cümle tamamiyle yanlış anlaşılmaktadır.. biz alevilerin inancımızın önüne ırkçılığın geçirilmesinden yana değiliz.. kürt olur, zaza olur,, türk olur ama biz sadece aleviyiz.. anlatılan bu ,, ama birileri yanlış anlıyor.. yazının sahibi olan dedenin talipleride zazadır.. bizim üst kimliğimiz türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,, alt kimliğimiz ise alevi olmak..
wengesodiri
24-09-2006, 01:50 AM
Wengesodiri Can
neden bir cumleyi aldin ve yourm yapoiyorsun. en Felsefeci bir cansin. Bu yazidan birilerini soyledigi anlam cikmayacagini bilmen gerekir. Eger birilerinin anladigi gibi olsaydi sahsim adina ben de ayni sekilde karsi cikardim. Ama bazi arkadaslar sanirim dunyayi iki cepheden goruyorlar. kendileri gibi olanlar ve baskalari. Kendileri gibi olmayanlar da fasittir onlara gore. Irkcidir.
Lutfen ya. Boyle bir yaklasim bu canlari nereye goturur.
Saygilarimla
bak sevgili can eğer felsefeyi sevmeseydim şu an bulunduğum durumda olmazdım...
yazı yı okudumve neden bir cümleyi aldın diyorsun....
o dediğin bri cümle yi iyi okumak gerekir sizler ki kürt alevisiyiz diyenler başka hangi anlama gelir ..
eğer o cümle sizler ki kendinize türk alevisiyiz diyenler olsaydı bak o zaman burda neler olurdu....
birde bu açıdan düşünelim....
wengesodiri
24-09-2006, 01:53 AM
sayın derviş cemal yazının sinan beye ait olmadığı belli ama yazıyı buraya astığına göre yazılanlara katılmaktadır....
hep yanlış anlaşılma var denmekte
ama o cümleden ne anlam çıkar ...
o cümle sizlerki türk alevisiyiz diyenler diye olsaydı burda neler olurdu...
şelpe
24-09-2006, 01:54 AM
sevgili dost, yazılan cümle tamamiyle yanlış anlaşılmaktadır.. biz alevilerin inancımızın önüne ırkçılığın geçirilmesinden yana değiliz.. kürt olur, zaza olur,, türk olur ama biz sadece aleviyiz.. anlatılan bu ,, ama birileri yanlış anlıyor.. yazının sahibi olan dedenin talipleride zazadır.. bizim üst kimliğimiz türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,, alt kimliğimiz ise alevi olmak..
o zaman ya ordan kurt sozunu cikarirsiniz yada turk sozunude eklersiniz o zaman ayrimcilik olmaz ...
Azadi
24-09-2006, 01:55 AM
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Alevi olan Alevi yada Alevi olmayan Alevinin belirleyicileri kimlerdir.
kim bu işe karar verebilir.
Dede olmayan dedeler kimlerdir.
İsimleri vasıfları makamları nereye dayanıyor.
yoksa bu sözler sadece ortalıkta insanların birbirine şüpheyle bakmalarını sağlayacak talihsiz bir açıklamamıdır.
Kürt Alevisi nasıl olur.
Kürt alevisi olduğunu iddia edenlarle Türk Aleviliği savunucuları arasında ne kadar fark vardır.
Ali Kaplan kendisi Bir dedemidir.
Eğer öyleyse bugün Alevilikaadına ne gibi olumlu girişimlerde bulunmuştur.
Kendisini tanımadanda sadece yazısına değinmek yanlış olur.
Ayrıca sitede daha önceleri dede olduğunu söyleyipte Kuranın değiştirildiğini iddia edenlerle yolu nereye kadar uyuşmaktadır.
Siyaset ile iç içe girmiş Alevilik anlayışı inancımıza ne kadar faydalıdır.
Siyasetiçinde kullanılıp atılan diğer inançlar gibi zamanı geldiğinde Aleviliktemi atılacaktır.
Ali dede bu sözleri direkt olarak diyanetin tavırlarına ve söylemlerine karşı kullansaydı belki daha yararlı olurdu
Aleviler içinde böyle bir elemeye kalkışmak sadece birliği ve dayanışmayı engeller
gelin Canlar bir olalaım sözüne ne kadar sadık kalındığında düşünülmesi gereken bir konudur.
umut_istanbul
24-09-2006, 04:55 AM
Bu yazıda ya bilinçli olarak( Böyle olmamasını umarım) yada yanlışlıkla eksik cümle kullanılmış.
Türk ve Kürt ırkçılığına karşıyız yazsaydı seve seve desteklerdik ama bu yazı insanlar arasında ayrım yapıyor bir çok insan tepki koydu Türk olsun Kürt olsun biz ayrım yapmıyoruz neden böyle bir ayrıma itiliyor insanlar bilinçli yada bilinçsiz olarak? Ya bu yazı düzeltilsin Kürt Alevisi lafı çıkarılsın yada Kürt ve Türk ırkçılığına karşıyız denilsin.
Mantıklı bir açıklama bekliyoruz.
sinan boztepe
24-09-2006, 08:32 AM
bu sitede ne türkçülüğü nede kürtçülüğü tartışıyorıuz. bizler burada yolumuza hizmet ediyoruz.. işi ırkçılık olan canlara söyleyecek söz bulamıyorum. canlar bizler ırkların kardeşliğine inanıyoruz. biriler, farklı yönlere çekme çabası içindeler ama, biz bu oyunu yıllardır gördük. tek bir amacımız var.. oda alevilik.. bu yazıda kürtçülüğü aleviliğin önüne geçirenlere bir hitam vardı, ancak küçük düşünen bazı canlar bunu algılayamadılar..
o nedenle fazlacada bu konuu sürdürmek istemiyorum.. umarım mesaj alacak kişiler mesajlarını almışlardır. bizim işimiz ırkçılıkla değil,, bizim amacımız alevilik, yolumuzu layık olduğu şekilde yaşamak ve yaşatmak..
wengesodiri
24-09-2006, 08:38 AM
bu sitede ne türkçülüğü nede kürtçülüğü tartışıyorıuz. bizler burada yolumuza hizmet ediyoruz.. işi ırkçılık olan canlara söyleyecek söz bulamıyorum. canlar bizler ırkların kardeşliğine inanıyoruz. biriler, farklı yönlere çekme çabası içindeler ama, biz bu oyunu yıllardır gördük. tek bir amacımız var.. oda alevilik.. bu yazıda kürtçülüğü aleviliğin önüne geçirenlere bir hitam vardı, ancak küçük düşünen bazı canlar bunu algılayamadılar..
o nedenle fazlacada bu konuu sürdürmek istemiyorum.. umarım mesaj alacak kişiler mesajlarını almışlardır. bizim işimiz ırkçılıkla değil,, bizim amacımız alevilik, yolumuzu layık olduğu şekilde yaşamak ve yaşatmak..
sn sinan bey korkmayın benim ırkçılıkla işim olmaz....
burda bir taraf çekilen bir şey yok yazılan cümle net açıktır burdaki cümle niçin yazılmıştır sorun sadce bu ve bu cümlenin yazılış amacı önemlidir.
ben oyun oynamayıda sevmiyom kimlerin oyun oynadığı malum....
malesef kimse küçük düşünmüyor herkes yeterince düşünmektedir....
size sadece bir soru o yazıyı ben assaydım ve orda kürt yerine türk kelimesi geçseydi ne düşünürdünüz.......
aliekber
24-09-2006, 08:45 AM
= alıntı Sinan Boztepe bizim üst kimliğimiz türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,, alt kimliğimiz ise alevi olmak..
Bundan anlaşılmayan ne var ki?
Üst kimlik Türk'tür deniliyor, alt kimlik alevi...
Türkiye vatandaşıyız değil mi? Türk olmak rahatsızlık mı veriyor?
Burda ırklar tartışılmıyor demiş sayın Sinan dedem daha nasıl anlatsın ???
wengesodiri
24-09-2006, 08:49 AM
Bundan anlaşılmayan ne var ki?
Üst kimlik Türk'tür deniliyor, alt kimlik alevi...
Türkiye vatandaşıyız değil mi? Türk olmak rahatsızlık mı veriyor?
Burda ırklar tartışılmıyor demiş sayın Sinan dedem daha nasıl anlatsın ???
orda yazılan öyle bir şey demiyor sn ali ekber bey sizde çok i bilmektesiniz...
size bir soru sn ali ekber bey...
o yazıyı ben assaydım ve kürt kelimesi yerine sizlerki türk alevisiyiz diyenler olsaydı o cümle bana tepkiniz ne olurdu.....
Sinan abi bir açıklamada bulunmuş galiba püf noktalarından birisi de bu
''yazının sahibi olan dedenin talipleride zazadır..'' demiş. Ben sanmıyorum o cümleyi kötü anlamda kullandığını. Ayrıca hepimiz hem fikiriz ki Türklüktür bizim üst kimliğimiz.
wengesodiri
24-09-2006, 08:55 AM
Sinan abi bir açıklamada bulunmuş galiba püf noktalarından birisi de bu
''yazının sahibi olan dedenin talipleride zazadır..'' demiş. Ben sanmıyorum o cümleyi kötü anlamda kullandığını. Ayrıca hepimiz hem fikiriz ki Türklüktür bizim üst kimliğimiz.
ben dedeyi tanımıyorum ve tanımakta istemem taliplerinin kim olduğududa benim için önemli değil....
şu anda yazdığı yazı önemli ve yazılan cümle.....
sadece sen fikirsin kimse hem fikir değil benim üst kimliğim ve alt kimliğim yok ......
kimliksiz bir çoğrafyadan kimliksiz gözlerle bakmaktayım hayata ve insanlara.......
ben dedeyi tanımıyorum ve tanımakta istemem taliplerinin kim olduğududa benim için önemli değil....
şu anda yazdığı yazı önemli ve yazılan cümle.....
sadece sen fikirsin kimse hem fikir değil benim üst kimliğim ve alt kimliğim yok ......
kimliksiz bir çoğrafyadan kimliksiz gözlerle bakmaktayım hayata ve insanlara.......
Kimliği olmayanla işim olmaz.
Ne Mutlu Türküm Diyene.
wengesodiri
24-09-2006, 09:04 AM
Ne Mutlu Türküm Diyene.
denilecek bir şey bulamıyorum.................:D :D
ne mutlu ki bana insanım diyebiliyorum...
ne mutlu ki insanım diyene
velakad
24-09-2006, 09:08 AM
Veysal sapma sağa sola
Sen Allah'dan birlik dile
İkilikden gelir bela
Dava insanlık davası...
Lütfen sizler ALEVİLERSİNİZ..................Sizler mazlumluğu temizliği ve paklığı temsil edenlersiniz.Siz dünyaya ışık olarak gönderilen Hz. Muhammed' in ve onun pak temiz Ehlibeyt'inin yolunu sürenleriz....Unutmayın Dünyaya ışık sadece zazaya kürde türke değil dünyaya......
aşk-ı muhabbetle...
Serden_
24-09-2006, 09:10 AM
Ne Mutlu Türküm Diyene.
can hoş olmadı gibi ? ne dersin? bence Wengesodiri' nin burda söz ettiği kimlikleri bir tarafa bırakıp sadece insanca bakmak..bunu anlatmaya çalıştı..aslında sinan abinin paylaştığı yeteri kadar açık ama..demek ki değil herkes için..
denilecek bir şey bulamıyorum.................:D :D
ne mutlu ki bana insanım diyebiliyorum...
ne mutlu ki insanım diyene
Can diyecek birşey bulman için kim olduğunu bilmen lazım henüz bir üst kimliğe sahip değilsin. Üst kimliği olmayan veya inkar eden biri zaten konuşsa bile neye yarar. :)
wengesodiri
24-09-2006, 09:15 AM
Can diyecek birşey bulman için kim olduğunu bilmen lazım henüz bir üst kimliğe sahip değilsin. Üst kimliği olmayan veya inkar eden biri zaten konuşsa bile neye yarar. :)
benim kendime kimlik arayış sorunum yok....
sen zaten dediğini dedin fazla bir şey demene gerek yok....
Serden_
24-09-2006, 09:17 AM
yahu yazı o kadar açık ve net ki..kaldı ki srdr_ist ve Aliekber abilerimde yeteri kadar açık anlatmışlar..anlaşılmayan nedir burda..? bence söz yine doğru yere gidiyor...ama anlayamıyoruz yine..!
benim kendime kimlik arayış sorunum yok....
sen zaten dediğini dedin fazla bir şey demene gerek yok....
Teşekkür ederim konuşmama izin verdiğin için. Bunu beklemezdim sizden ama nasıl olduysa oldu. :)
Neyse konuyu saptırmayalım.
wengesodiri
24-09-2006, 09:20 AM
Teşekkür ederim konuşmama izin verdiğin için. Bunu beklemezdim sizden ama nasıl olduysa oldu. :)
Neyse konuyu saptırmayalım.
benim kimseyi ksıtlama yetkim yok ve yapmam hitap şeklinize dikakt etmeniz gerekir çünkü beni tanımıyorsunuz....
konuyu saptırma konusunda konuya iyi bakman gereğiyle...
Av.A.Guvercin
24-09-2006, 10:42 AM
sayın derviş cemal yazının sinan beye ait olmadığı belli ama yazıyı buraya astığına göre yazılanlara katılmaktadır....
hep yanlış anlaşılma var denmekte
ama o cümleden ne anlam çıkar ...
o cümle sizlerki türk alevisiyiz diyenler diye olsaydı burda neler olurdu...
Wenngesodiri Can
Soylediklerine katildigimi belirtirim. Ama eger bundan o anlam cikarsa buna katilmadigimi soyleyeyim. Ancak israrla Kurt alevisi diyenler var ve kurtlugu aleviligin icersine sokmaka isteyenler var.
Baka simdi sahsimin dikkatinei ceken nedir canlar bunu anlasinlar lutfen.
Bir alevi kurt te olur turk de baska milletten de.
ben Aleviyim der ve alevilikle ilgili hal ve hareketlerini duzenler ve gerekenleri yaparsa, bu kisi nin bir de irk i ve milliyeti vardir tabi ki.
Turk turk olarak diger milletleri asagilayan degerlerin altina imza atmayacak
Diger ezildigini iddia eden millet te exilmisligiyle ilgili politik tavirlarini aleviligin icersine getirmeyecek.
ne derdi varsa bunu ayri platformlarda yapacak.
O zaman ister kurt alevi olsun ister turk alevi. bence sorun yok.
Ancak biri cikar bir turk dunyaya bedeldir diyen bir turkcu alevilik yaparsa ben buna da karsi cikarim. Bunda da bir irkcilik vardir/
Diger yandan birileri de kurt um deyip bunu da aleviligin icersine sokarak kendi mucadelesinden kesitleri bilincli olarak buraya tasirsa ve buna parelel bir alevilik politikasi yurutmeye calisirsa, ki bunlarin kimlikleri hemen belli oluyor, Izettin dedeye karsi cik, rencide et, islamin disindayiz de, alviligi sunnilestiriyorlar de, gibi soylevlerle inancin icersine kenbdi politikasini enjekte etmeye caliyorlar.
karsi ciktigim bu kisilerdir. Sanirim dedenin de soylemek istedikleri budur.
Aksi halde millietciligin irkcilk boyutu her kimden gelirse gelsin kabul edilemez. Sahsim adina boyledir.
Saygilarimla
wengesodiri
24-09-2006, 10:45 AM
sn avukat ali güvercin bu tür söylemlere karşı olduğunu beyan herkes etmekte..
ama burda yazılan yazıyı herkes gibi bizde okuduk eğer 72 millete bir bakarız diyorsak bu tür söylemler niyekine...
cümleyi yazma gereksinim yok herkes okumuştur...
o cümle dediğim gibi türk alevisiyiz diye olsaydı siz o zaman burdaki kıyameti görecektiniz...
aliekber
24-09-2006, 01:12 PM
orda yazılan öyle bir şey demiyor sn ali ekber bey sizde çok i bilmektesiniz...
size bir soru sn ali ekber bey...
o yazıyı ben assaydım ve kürt kelimesi yerine sizlerki türk alevisiyiz diyenler olsaydı o cümle bana tepkiniz ne olurdu.....
-------------------------------------------------
Sayın can Türkiye cumhuriyetinde yaşan ve bu kimliğe sahip olan herkes Türktür...
Bu ırk tarif etmez ırka çekmeyin
Kaldı ki aleviliğin ırksal sorunu yoktur, ırk faktörünü alevilik, solculuk faktöründen öne koymak bölücülüktür...
Türkiye cumhuriyetinde yaşayan, Ulus kavramına saygı duyan alt kimlikte yer alan ırksal faktörleri öne sürerse bölünmeye gidilir...
Bu taktir edilmez...
Irkçılığı savunacak olanlar, kafatasçı Türkler olsun veya diğer tüm diğer kökeenler olsun kendilerini bu ırkla ilgili site açsınlar...
Bu sitede ırksal faktörler ön plana çıkmamalı..
Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız tabiki Türküz ama bunu ırksal anlamda görmemek lazım , Ulus anlamında görmek lazım...
Bunu kabullenmek zor geliyorsa demekki işin içinde iş var bu kadar basit.
yolcu_58
25-09-2006, 11:48 AM
alevılıgı eniyi temsil ettikten sonra kimin kürt kimin ne oldugunun bi anlamıyok hepimizin ortak yanı alevi olmamız bızım bızden başka dostumuz yok canlar
bizim en büyük hatamız bırbırımızı ez memiz dir bir olalım birlikte tek yumruk olalım saygılar
wengesodiri
25-09-2006, 12:01 PM
-------------------------------------------------
Sayın can Türkiye cumhuriyetinde yaşan ve bu kimliğe sahip olan herkes Türktür...
Bu ırk tarif etmez ırka çekmeyin
Kaldı ki aleviliğin ırksal sorunu yoktur, ırk faktörünü alevilik, solculuk faktöründen öne koymak bölücülüktür...
Türkiye cumhuriyetinde yaşayan, Ulus kavramına saygı duyan alt kimlikte yer alan ırksal faktörleri öne sürerse bölünmeye gidilir...
Bu taktir edilmez...
Irkçılığı savunacak olanlar, kafatasçı Türkler olsun veya diğer tüm diğer kökeenler olsun kendilerini bu ırkla ilgili site açsınlar...
Bu sitede ırksal faktörler ön plana çıkmamalı..
Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız tabiki Türküz ama bunu ırksal anlamda görmemek lazım , Ulus anlamında görmek lazım...
Bunu kabullenmek zor geliyorsa demekki işin içinde iş var bu kadar basit.
öncelikle konuyu saptırma konusunda her halde ustasınız kaç günüdr bir soru yazıyorum bir kişi bile çıkıp cevap verme gereksinimi duymayıp başka yerlere çekip herkes türk tür denmekte...
malesef türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkes türk değil..
bunu beyan edenler zamanında asimile politikalrı uygulayan zihniyetlerin işidir....
günümüzdede gördüğümüz gibi herkes türk değil...
siz neden böyle bir şey dediniz anlamadım...
konumuz herkes türk konusu değil..
sn aliekber bey eğer o yazıyı ben assaydım ve o cümle kürt değilde türk olsaydı vereceğiniz tepki nasıl olurdu lütfen sadce buna cevap verin...
kaç gündür bu soruya o konuyu asan kişi bile cevap vermedi...
aliekber
25-09-2006, 12:28 PM
öncelikle konuyu saptırma konusunda her halde ustasınız kaç günüdr bir soru yazıyorum bir kişi bile çıkıp cevap verme gereksinimi duymayıp başka yerlere çekip herkes türk tür denmekte...
malesef türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkes türk değil..bunu beyan edenler zamanında asimile politikalrı uygulayan zihniyetlerin işidir....
günümüzdede gördüğümüz gibi herkes türk değil...
siz neden böyle bir şey dediniz anlamadım...
konumuz herkes türk konusu değil..
sn aliekber bey eğer o yazıyı ben assaydım ve o cümle kürt değilde türk olsaydı vereceğiniz tepki nasıl olurdu lütfen sadce buna cevap verin...
----------------------------------------------------------
Bundan şunu anlamalıydın: kimsenin umrunda değil , ki ilgilenen olsaydı cevap verirdi...
malesef türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkes türk değil..bunu beyan edenler zamanında asimile politikalrı uygulayan zihniyetlerin işidir....
Asimile masimile anlamam ben...
Bana göre kim Türkiye cumhuriyeti kimliği taşıyorsa Ulus anlamında Türktür, tersini savunan bölücüdür ve anlaşılıyorki sen de onlardansın...
Kim neyi saptırıyor, ne diye saptırayım ki?
Bunca söyleneni anlamıyorsan kendinde de sorun arayacaksın...
Sitenin yönetiminden tut büyük çoğunluğu sitede alevilik konuşulsun istiyor...
Mecburmuyuz burda ırkları konuşmaya...
Yok asimile imiş, yok bilemm neymiş...
Sayın wengesodiri sitede kimse ırksal sorunalrı konuşmak istemiyor ikide bir konuyu bu istikamete çekme...
wengesodiri
25-09-2006, 12:37 PM
----------------------------------------------------------
Bundan şunu anlamalıydın: kimsenin umrunda değil , ki ilgilenen olsaydı cevap verirdi...
Asimile masimile anlamam ben...
Bana göre kim Türkiye cumhuriyeti kimliği taşıyorsa Ulus anlamında Türktür, tersini savunan bölücüdür ve anlaşılıyorki sen de onlardansın...
Kim neyi saptırıyor, ne diye saptırayım ki?
Bunca söyleneni anlamıyorsan kendinde de sorun arayacaksın...
Sitenin yönetiminden tut büyük çoğunluğu sitede alevilik konuşulsun istiyor...
Mecburmuyuz burda ırkları konuşmaya...
Yok asimile imiş, yok bilemm neymiş...
Sayın wengesodiri sitede kimse ırksal sorunalrı konuşmak istemiyor ikide bir konuyu bu istikamete çekme...
işlerine gelmedikleri için cevap vermemkteler konuyu saptırıp biz alevilik üzerinde konuşmak istiyoz demekte.....
öyleyse o yazı niçin asılmıştır...
bana görde herkes türktür diyenler asıl bölücülerdirki sanırım sizde onlardansınız...
söylenen bir şey yok olsaydı analrdık kendini yorma ....
merak etme bende hoşlanmam ama ırkçılığa dayalı yazılar oldumu hoşlanmam tıpkı bu yazıda olduğu gibi...
aliekber
25-09-2006, 01:04 PM
işlerine gelmedikleri için cevap vermemkteler konuyu saptırıp biz alevilik üzerinde konuşmak istiyoz demekte.....
öyleyse o yazı niçin asılmıştır...
sana göre bana göre ise türkiye cumhuriyeti vatandaşı ayrı birşey etnik kimliği ayrım olmak ayrıdır....
herkes türktür diyenler aıl bölücülerdirki sanırım sizde onlardansınız...
söylenen bir şey yok olsaydı analrdık kendini yorma ....
merak etme bende hoşlanmam ama ırkçılığa dayalı yazılar oldumu hoşlanmam tıpkı bu yazıda olduğu gibi...
-------------------------------------------
Sayın can her Türkiye vatandaşı Türktür bunun ilerisi gerisi yok ki kim ulus kavramını içine sindiremiyorsa bölücünün daniskasıdır...
Kabile yaşantısı kabile rıkına önem verir ama konu Ulus olunca işler öyle olmaz..
Mesela Fransa 10 larca farklı toplumdan inşa edilmiştir, bunun içinde Afrikalısı da var Cezahir kökenlisi de... Hiç biri çıkıp da ben Afrikalıyım demez , çünkü Ulus kavramı ırkların üstünde bir kavramdır...
Beni Türkiyenin mozaik içeriği ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren bir nokta varsa vatandaşalrın bölücü veya vatansever olmalarıdır...
Burda kimsenin umrunda olduğunu sanmıyorum alt kimlik sorunları...
Varsa elinde vatandaşlık belgesi millet vekili bile olmaya kadar yolun açıktır bu apaçık bir olgu...
Ulus içinde alt kimlik savunması benim tarafımdan anlaşılmayan bir husustur..
Anlaşılan hususlar da bellidir, ya sağcısın ya solcusun, ya alevisin ya sünnisin, ya vatan hainisin ya vatan seversin...
Bunun dışında beni ilgilendiren konu olmaz...
Sol adına önerilerin varsa buyur tartışalım, alevilik adına önerilerin varsa buyur tartışalım, birleşme adına önerilerin varsa buyur tartışalım...
Bunun dışında alt kimlik sorunu beni ilgilendiren sorun değildir
Türkiye cumhuriyetinde yaşayan Türktür , bunu kabul etmeyen içine sindirmeyen kabul etsede bölücüdür kabul etmesede...
Yok asimile politikasıymış, yok başka birşeymiş ben bu teorilere taraftar olmam .
Varsa solculuk, alevilik adına önerilerin buyur alalım, ama 2 ay'a yakın sitede bulunmamla birlikte bu yönde hiç bir önerini görmedim....
İşin gücün bu değerlerin önüne ırksal kimlik yamalamaya çalışman, yani birleştiriciik değil bölücülüktür...
Tersini iddia edecek durumda da değilsin çünkü yazdığın tüm yazılar ortada..
şelpe
25-09-2006, 01:08 PM
Sayın can her Türkiye vatandaşı Türktür bunun ilerisi gerisi yok ki kim ulus kavramını içine sindiremiyorsa bölücünün daniskasıdır...
Sen ne alakasiz $eyler uretiyorsun $a$iyor insan . Ben Fransa da ya$iyorum Fransiz vatanda$iyim diye Fransiz mi oluyorum !!!
wengesodiri
25-09-2006, 01:10 PM
Kabile yaşantısı kabile rıkına önem verir ama konu Ulus olunca işler öyle olmaz..
Mesela Fransa 10 larca farklı toplumdan inşa edilmiştir, bunun içinde Afrikalısı da var Cezahir kökenlisi de... Hiç biri çıkıp da ben Afrikalıyım demez , çünkü Ulus kavramı ırkların üstünde bir kavramdır...
Beni Türkiyenin mozaik içeriği ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren bir nokta varsa vatandaşalrın bölücü veya vatansever olmalarıdır...
Burda kimsenin umrunda olduğunu sanmıyorum alt kimlik sorunları...
Varsa elinde vatandaşlık belgesi millet vekili bile olmaya kadar yolun açıktır bu apaçık bir olgu...
Ulus içinde alt kimlik savunması benim tarafımdan anlaşılmayan bir husustur..
Anlaşılan hususlar da bellidir, ya sağcısın ya solcusun, ya alevisin ya sünnisin, ya vatan hainisin ya vatan seversin...
Bunun dışında beni ilgilendiren konu olmaz...
Sol adına önerilerin varsa buyur tartışalım, alevilik adına önerilerin varsa buyur tartışalım, birleşme adına önerilerin varsa buyur tartışalım...
Bunun dışında alt kimlik sorunu beni ilgilendiren sorun değildir
Türkiye cumhuriyetinde yaşayan Türktür , bunu kabul etmeyen içine sindirmeyen kabul etsede bölücüdür kabul etmesede...
Yok asimile politikasıymış, yok başka birşeymiş ben bu teorilere taraftar olmam .
Varsa solculuk, alevilik adına önerilerin buyur alalım, ama 2 ay'a yakın sitede bulunmamla birlikte bu yönde hiç bir önerini görmedim....
İşin gücün bu değerlerin önüne ırksal kimlik yamalamaya çalışman, yani birleştiriciik değil bölücülüktür...
Tersini iddia edecek durumda da değilsin çünkü yazdığın tüm yazılar ortada..
seninde yazdığın yazılar ortada verdiğin cevaplar ortada....
kimin neyi nasıl yaptığı açık ve net...
konuları istediğiniz yere çekip sonrada kendinizce kendinizi haklı göstermenide ortada....
benim alevilikle ilgili sorunum yok....
çok i şekilde aleviyim.....
hitler faşizmin söylemleridir söyledikleriniz sadce gülüp geçinilecek...
kimki türkiye cumhuriyeti vatandaşıysa türktür....
asıl bölücülük bu szöleri söyleyenlerdi bu szöleri söyleyenlerin neler yaptıkları türkiye cumhuriyeti tarihinde kara lekeler olarak yer almaktadır.....
başka bir şey demiyecem ve denilecek bir şey yoktur...
çünkü istenilen sorulara verilen cevaplar ortada yoktur.......
ama konu sitenilen yere çekilmektedir....
alevilikle ne öneri almak istiyorsun sein ne önerilerin var birde onu görelim...
bölücülük filan yapanın kim olduğu net ortada kimin ırkçılık yaptığıda ortada ....
kendi yorma senin gördüklerin kadar bizde bir şeyler görmekteyiz...
hangi değerlere ırksal kimilk koyuyormuşum seninde işin gücün sadece bir ırkı üstün tutman diğerleri yok sayman...
buda milliyetçilerin yaptığı iştir...
ve bu milliyetçiler ne solcudur ne alevidir...
aliekber
25-09-2006, 01:11 PM
Irk etkenini öne sürenler neyi ispat edecekler ki?
Bir ırkın bir ırk'a üstünlüğümü savunulacak?
Sosyalizm , alevilik insnaları ırkına bakarak değerlendirmez, der ki her insan uyku uyumalıdır, her insan okula gitmelidir, her insan insanca yaşamalıdır...
Alt kültürle ilgili etkenleri her seferinde masaya sürmek neyin adına yapılıyor ki?
Sol dersen sol ırksallıkla beslenmez, alevilik dersen 72 millete aynı nazarla bakar ve inanç etken olur ırk asla..
Irksal etkenleri dünya çapında savunan görüşler de bellidir: 1 Müssolini = faşisttir
2 Hitler = faşisttir
3 Yahudiler= kendilerini diğer milletşerden üstün yaratılmış sayarlar...
Yani nedir bu ırk olayına sarılmak?
Sosyalizm , alevilik insan'ı göz önünde bulundurur ve bildiğim kadar alt kimlik ırk bakışı etken olmaz...
Bu apaçık bölücülüktür, emperyalizmin ekmeğine yağ sürmektir , en iyi durumda cahiliktir başka türlü de açıklaması olmaz ki...
wengesodiri
25-09-2006, 01:16 PM
Irk etkenini öne sürenler neyi ispat edecekler ki?
Bir ırkın bir ırk'a üstünlüğümü savunulacak?
Sosyalizm , alevilik insnaları ırkına bakarak değerlendirmez, der ki her insan uyku uyumalıdır, her insan okula gitmelidir, her insan insanca yaşamalıdır...
Alt kültürle ilgili etkenleri her seferinde masaya sürmek neyin adına yapılıyor ki?
Sol dersen sol ırksallıkla beslenmez, alevilik dersen 72 millete aynı nazarla bakar ve inanç etken olur ırk asla..
Irksal etkenleri dünya çapında savunan görüşler de bellidir: 1 Müssolini = faşisttir
2 Hitler = faşisttir
3 Yahudiler= kendilerini diğer milletşerden üstün yaratılmış sayarlar...
Yani nedir bu ırk olayına sarılmak?
Sosyalizm , alevilik insan'ı göz önünde bulundurur ve bildiğim kadar alt kimlik ırk bakışı etken olmaz...
Bu apaçık bölücülüktür, emperyalizmin ekmeğine yağ sürmektir , en iyi durumda cahiliktir başka türlü de açıklaması olmaz ki...
yazdıkların ne kaadr güzel...
birde diğer yazdıklarına bak sosyalizmde alevilikte bir ülkede yaşayan herkes bir ırktandır diye tabirler varmı...
ama faşizm bunu açıkca dile getirmiştir...
verdiğiniz hitler ve mussolini örnekleri.....
aliekber
25-09-2006, 07:55 PM
yazdıkların ne kaadr güzel...
birde diğer yazdıklarına bak sosyalizmde alevilikte bir ülkede yaşayan herkes bir ırktandır diye tabirler varmı...
ama faşizm bunu açıkca dile getirmiştir...
verdiğiniz hitler ve mussolini örnekleri.....
------------------------------------------------------
Pavlov Rus Yazardır
En büyük eserleri şartlanmışlık (refleks-otorefleks) üzerinedir...
Eserinde bir köpeği deney olarak alır, aç bırakır, susuz bırakır, bir şeyler yapar ve o deney hayvan'ı kendi akılıyla değil'de şartlanmış olduğu halde, otorefleksiv (autoreflexive) bir şekilde cevap verir, hareket eder...
Ne yazarsak yazalım , yazdıklarımız karşı tarafın anlayabileceği kadar oluyormuş meğer...
Sayın wengesodiri can , ne yazarsak yazalım otorefleks geliştirmişsiniz sanki, her açıklamaya , her öneri ve delil'e aynı cevap veriyorsun...
Evet insan psikolojisi hoşuma giden konulardan olmuştur, ve davranışsal özellikleri, özgür mü şartlanmış mı, değer yargı temeli nedir, gibi binlerce husus...
Yüz kere yazıldı, ki ben dahil onlarca kez aynı şeyi söyledim ama ne var ki söyleceklerimiz karşı tarfın anlayabileceği kadarmış...
Tekrar örneklerle anlatmaya çalışacağım, belkide son kez çünkü bu kadar basit bit noktayı anlatamıyorsam demek ki ya bende anlatım sorunu var, ya karşı tarfın anlama sorunu var , her iki durumda da bu kadar çaba yeterlidir diyorum, bu son olsun, bir daha asla, ...
Konumu son kez anlatmaya çalışırken örnek ülke vereceğim ki sadece Türkiye örneği verince konu nedense anaşılmıyor; ben buna şartlanmış oto cevap diyorum...
Türkiye'de , Amerika'da, Fransa'da, Alamanya'da , İran'da yaşayan her insan, o ülkenin vatandaşı ise, Türk'tür, Amerikan'dır, Fransız'dır, Alman'dır, İran'lıdır...
Bu "doğru" tüm dünya ülkeleri için geçerlidir : evrensel bir doğrudur yani.
İsmini saydığım ülkelerin alt kimliklerinde değişik köken insan'ı olabilir, ve elbette , mutlaka vardır...
Üst kimlik , Ulus kavramında , kullanılan literatür dil bu ülke vatandaşlarına aynen yukarda saydığım gibi hitap eder, Türk der, Amerikan der, Fransız der, Alman der, İran'lı der ve bu söylem bir ırksallığı ifade etmez...
Bu nokta anlaşılırsa gerisi kolaydır...
Ama bazı yapıda kişiler vardır ki Türkiye vatandaşı olarak Türk olmak içlerine sinmez, Cumhuriyet'i bölmek , alt kimliklerini kimlik saymak isterler...
Buna ihtiyaç duyulması ırksal etkenle açıklanır, Ulus kavramı değer taşımamaktadır, ve emperyalizmin ekmeğine yağ sürmek de önemsiz bir olgudur...
Yakın zaman ve komşularımızdan örnek de verebilirim...
Mesela delile gerek yoktur ve bilinir ki Amerika emperyalist bir ülkedir, İrak'ı işgal etmeye girişmişti , etti de...
İçerden ortak buldular, sayın Taleban, Barzaniler ne yaptılar : Amerikan uşaklığı? İşbirlikçilik? Vatanlarına ihanet?...
Bunlar Amerikanın ipiyle kuyuya indiler, zamanında Afganistan'da , İrak'da, Süriye de Amerikayla aynı şekilde ittifat edip "şaytan" kominist Rusya'ya karşı savaşmışlardı...
Amerikan'ın işi bitince ne yaptı, bunlara döndü elbet...
Şeytanla işbirlliği yapmak akıl işi değildir...
Konumuza geri dönersem ortada üst Kimlik Ulus kavram'ı vardır, ve sayısız alt kimlikler vardır...
Benim için alt kimlik hiç bir değer ifade etmez, hele ki Türkiye medeniyetler beşiğidir ve sayısız alt kimliklerin oluşumudur, ki alt kimlikleri fazla kurcalamak bölücülüğe, emperyalizme yarıyor...
Hala anlatamadımsa, ya anlatma sorunum var, ya sayın wengesodiri can senin anlama sorunun var, ki bana göre şartlanmış ( autorefleksiv) bir yapıya sahipsin ve ne anlatırsak anlatalım senin mantık süzgecinden geçmez...
Bakalım bu sefer beni şaşırtacakmısın...
Yunus Emre
26-09-2006, 02:35 AM
Dedemiz cok güzel acıklamız!Bunlar deyilimi Aleviliği İslam dışı gören Kominst Ataist Kişiler!
polata
26-09-2006, 03:03 AM
Sen ne alakasiz $eyler uretiyorsun $a$iyor insan . Ben Fransa da ya$iyorum Fransiz vatanda$iyim diye Fransiz mi oluyorum !!!
Ulusal tanım ile ırksal tanımı birbirinden ayırmak gerekiyor.
Fransız vatandaşı olan birisi gümrükten geçerken ben İranlıyım dese ne denir?
İran asıllıdır, belki kökeninde Perslik vardır, ancak elinde bulunan pasaport ve kimlik onu Fransız vatandaşı yapmaktadır.
Zidane Zidan, Fransız futbol takımının en önemli oyuncusudur. Ona şimdi Fransız mı yoksa Cezayirli mi diyeceğiz?
wengesodiri
26-09-2006, 04:34 AM
------------------------------------------------------
Pavlov Rus Yazardır
En büyük eserleri şartlanmışlık (refleks-otorefleks) üzerinedir...
Eserinde bir köpeği deney olarak alır, aç bırakır, susuz bırakır, bir şeyler yapar ve o deney hayvan'ı kendi akılıyla değil'de şartlanmış olduğu halde, otorefleksiv (autoreflexive) bir şekilde cevap verir, hareket eder...
Ne yazarsak yazalım , yazdıklarımız karşı tarafın anlayabileceği kadar oluyormuş meğer...
Sayın wengesodiri can , ne yazarsak yazalım otorefleks geliştirmişsiniz sanki, her açıklamaya , her öneri ve delil'e aynı cevap veriyorsun...
Evet insan psikolojisi hoşuma giden konulardan olmuştur, ve davranışsal özellikleri, özgür mü şartlanmış mı, değer yargı temeli nedir, gibi binlerce husus...
Yüz kere yazıldı, ki ben dahil onlarca kez aynı şeyi söyledim ama ne var ki söyleceklerimiz karşı tarfın anlayabileceği kadarmış...
Tekrar örneklerle anlatmaya çalışacağım, belkide son kez çünkü bu kadar basit bit noktayı anlatamıyorsam demek ki ya bende anlatım sorunu var, ya karşı tarfın anlama sorunu var , her iki durumda da bu kadar çaba yeterlidir diyorum, bu son olsun, bir daha asla, ...
Konumu son kez anlatmaya çalışırken örnek ülke vereceğim ki sadece Türkiye örneği verince konu nedense anaşılmıyor; ben buna şartlanmış oto cevap diyorum...
Türkiye'de , Amerika'da, Fransa'da, Alamanya'da , İran'da yaşayan her insan, o ülkenin vatandaşı ise, Türk'tür, Amerikan'dır, Fransız'dır, Alman'dır, İran'lıdır...
Bu "doğru" tüm dünya ülkeleri için geçerlidir : evrensel bir doğrudur yani.
İsmini saydığım ülkelerin alt kimliklerinde değişik köken insan'ı olabilir, ve elbette , mutlaka vardır...
Üst kimlik , Ulus kavramında , kullanılan literatür dil bu ülke vatandaşlarına aynen yukarda saydığım gibi hitap eder, Türk der, Amerikan der, Fransız der, Alman der, İran'lı der ve bu söylem bir ırksallığı ifade etmez...
Bu nokta anlaşılırsa gerisi kolaydır...
Ama bazı yapıda kişiler vardır ki Türkiye vatandaşı olarak Türk olmak içlerine sinmez, Cumhuriyet'i bölmek , alt kimliklerini kimlik saymak isterler...
Buna ihtiyaç duyulması ırksal etkenle açıklanır, Ulus kavramı değer taşımamaktadır, ve emperyalizmin ekmeğine yağ sürmek de önemsiz bir olgudur...
Yakın zaman ve komşularımızdan örnek de verebilirim...
Mesela delile gerek yoktur ve bilinir ki Amerika emperyalist bir ülkedir, İrak'ı işgal etmeye girişmişti , etti de...
İçerden ortak buldular, sayın Taleban, Barzaniler ne yaptılar : Amerikan uşaklığı? İşbirlikçilik? Vatanlarına ihanet?...
Bunlar Amerikanın ipiyle kuyuya indiler, zamanında Afganistan'da , İrak'da, Süriye de Amerikayla aynı şekilde ittifat edip "şaytan" kominist Rusya'ya karşı savaşmışlardı...
Amerikan'ın işi bitince ne yaptı, bunlara döndü elbet...
Şeytanla işbirlliği yapmak akıl işi değildir...
Konumuza geri dönersem ortada üst Kimlik Ulus kavram'ı vardır, ve sayısız alt kimlikler vardır...
Benim için alt kimlik hiç bir değer ifade etmez, hele ki Türkiye medeniyetler beşiğidir ve sayısız alt kimliklerin oluşumudur, ki alt kimlikleri fazla kurcalamak bölücülüğe, emperyalizme yarıyor...
Hala anlatamadımsa, ya anlatma sorunum var, ya sayın wengesodiri can senin anlama sorunun var, ki bana göre şartlanmış ( autorefleksiv) bir yapıya sahipsin ve ne anlatırsak anlatalım senin mantık süzgecinden geçmez...
Bakalım bu sefer beni şaşırtacakmısın...
anlatma sorunu yok ve benim kimlik probelemimde yok....
türk vatandaşı olmak bir şeydir türk olmak ayrı bir şeydir...
verdiğiniz örneklerde almanyada yaşayan türkler kendine almanım diyor mu ben hiç duymadım açıkcası....
rusyada yaşayan türkler amerikada yaşaayn türkler ve niceleri yaaşdıkları yerlere göre kendini o milleten mi görüyor...
ama benim bildiğim ve gördüğüm ben amerikan vatanadaşıyım ben alman vatandaşıyım ben şuyun vatandaşıyım ama türküm veya başka bir şey bu bu kadar basit ve nettir.....
wengesodiri
26-09-2006, 04:35 AM
Ulusal tanım ile ırksal tanımı birbirinden ayırmak gerekiyor.
Fransız vatandaşı olan birisi gümrükten geçerken ben İranlıyım dese ne denir?
İran asıllıdır, belki kökeninde Perslik vardır, ancak elinde bulunan pasaport ve kimlik onu Fransız vatandaşı yapmaktadır.
Zidane Zidan, Fransız futbol takımının en önemli oyuncusudur. Ona şimdi Fransız mı yoksa Cezayirli mi diyeceğiz?
cezayir asılı fransız vatandaşı bunu kendiside dile getirmiştir....
polata
26-09-2006, 04:45 AM
cezayir asılı fransız vatandaşı bunu kendiside dile getirmiştir....
Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Zidane Zidan, ulusal anlamda Fransız olmuyor mu? Zidan, ulusal anlamda Fransız olduğunuda beyan etmiş bulunmuyor mu? Fransa milli takımında oynamasının nedeni ne? Neden Fransa devletinin, Fransızların ve ırksal Fransızların dünya futbolunda adını duyurmaya çalışıyor?
Fransızlar çok milliyetçidir, İngilizce bilmelerine karşın İngilizce konuşmazlar, aşırı derecede milliyetçi bir yapıları vardır.
Irk ve ulus milliyetçiliği kavramı biribirnden ayrıdır. Zidan'ın "Fransızım" demekle sadece ulusal anlamda Fransız olduğunu, Fransa vatandaşı olduğunu beyan eder.
Konu dağılımını önlemek için uygun ise ulusal-ırksal kimlik tartışmalarını bu konu içerisinde devam etmeyelim.
wengesodiri
26-09-2006, 04:48 AM
kesinlikle devam etmememk gerekir çünkü konuyu yeterince saptırdılar....
bir soru sorduk ve sorumuz sadce konuyu asan kişiye yönelikten herkes kendince cevaplar verip konuyu farklı boyuta taşıdı...
en iyisi boş vermek
belki moda oldu ve herkesin dilinde söylenir oldu....
kahrolsun ırkçılık ve milliyetçi söylemlere yaşasın halkların kardeşliği
Av.A.Guvercin
26-09-2006, 06:52 AM
Genellikle dusunceler on yargilar uzerine bina edildiginden, anlasmazliklar ayni noktalarda kendisini gosteriyor sanirim.
Bir baska platformda ayni konu tartisilsaydi anlasilmamasi icin bir sebep yoktu.
Yani bir binanin 4 kosesi olur, her bir binanin bir tavani ve bir de tabani olur, pencerelri olur.
Siz 5 gen bir bina meydana getirirseniz, 4 lu binaya alismislara karsi epey bir zorlanmaniz gerekebilir.
Ataturk Millieyciligi ile Alpslan Turkey Milliyetciligi arasindaki farktir tartisilan.
Ataturk Milliyetciligi kaynagini Fransiz millet kavramindan Alair. Asil olan koylulukten kurtulup vatandaslik hakkini kazanan degisik etnik duruplarin Fransa ulususal devleti adi altinda birlesmelerine Fransizlar denmistir aksi halde Fransiz diye bir irk yoktur.
Fransiz irki yoktur ama Fransiz ulusu vardir dedik. Ancak bu ki kavram birbirne karistirildigindan, fransiz dendiginde sanki bir fransiz irki varmis gibi algilanabilmektedir.
Bu kelime yine de bir irk kavramini cagristirmaktadir. Bu yuzden dir ki milliet kavramini olusturuyor.
Diger yandan Amerikali dendiginde, ayni sey kasdediliyor olmasina ragmen, burda vurgu kelimeden kaynakli olarak topragi temsil ettiginden buna kimse itiraz etmiyor. Aslinda Fransiz ile Amerikali degisik seyler cagristiriyor olmasina ragmen milliyet yada vatandaslik kavramlari olarak esit kavramlardir.
Turkiye ornegine gelince,
Turkiyede tum anadoluda yasiyan guruplarin, agaar ve beyler etrafindaki feodal orgutlenmelerinin kirilip yerine ulusculuk vatandaslik kavrami ile Turk denmistir.
Yani Turkiye nin vatandasi, turkiyenin milleti gibi.
Ancak bu kelimede yukaridaki verilen iki ornekteki kelimeden farkli bir anlamda vardr ki en cok kafayi karsitiran ve birilerini hep oturtup hep kaldiran da bu kavram olsa gerek.
Turk diye bir irk da mevcuttur. Oysa gercekte Fransiz irki yada Amerikan irki yoktur. Fransiz milleti vardir ancak Amerkali milleti kavrami da olacakti eger amerika 1700 lu yillarda feodalizmi yikarak ulsulassaydi ve kapitalist sureci yasasaydi.
Turkiye bu sureci t5abi ki Ataturk unonderliginde cok gec yasadigindan, bizim devrimci arkadaslarimiz icersinde bulunduklari parlementer duzeni gokden kendilerine bagislanmis bir lutuf olarak gorduklerinden ve bunu buyuk bir mucadeleyle kazanildiginin farkinda olmak istemediklerinden yada bu verilen mucadeleyi kusumsemek istediklerinden, bu konuya istenildigi gibi parmak basmamislar ve sonradan egitilen solcu genclerimiz de bu konuyu iyi anlayakadan gelismilerdir. Bu surec de tabi ki belleklerde bir on yarginin gelismesine, Turk dendiginde bir irki kavramin on plana cikmasina neden olmustur.
Yani kisi ulusalcilik anlaminda Turktur. Irk anlaminda kendi etnik kokenidir.
Ale EKBER cAN IN SOYLEDIGI GIBI, dunyanin bir devlet olmaya dogru gitmeye calistigi bir yerde, neden biz degisik sekillerde bolunelim ki.
Saygiarimla
Av.A.Guvercin
26-09-2006, 07:00 AM
Sizler kendinizi iyi tanırsınız.......
....
Sizler ki Muharrem ve Matem ayını bilmeyenler,
sizler ki Alisiz Aleviliği gösterenler,
sizler ki Pir Sultan ve Hacı Bektaş Veli’yi kullananlar...
Sizler ki mürşit, pir, rehber bilmeyenler,
sizler ki Hakk, Muhammed, Ali yolunu tanımayanlar...
Sizler ki bizi azınlık sayanlar,
sizler ki bizi İslam dışı gösterenler...
Sizler ki kendinizi Alevi önderi sayan,
sizler ki ben ateistim diyenler...
Kul hatasız olmaz deyimini kendinize rehber edinerek gelin, gelin ki gerçek Aleviliği öğrenesiniz.
Öğrendiğiniz o zaman zaten kendi kendinize soracaksınız “neden†diyeceksiniz.
Bizler Allah’a kul, Hz. Muhammed’e ümmet, Ali El Murteza’ya talip, soyuna taraf olmuşuz. Kur’an-ı azimşahı Hak Kitabı kabul etmişiz.
Bölücülüğü hor görmüşüz.
Dede olmayan dedeler sizlere sesleniyorum;
Gerçek dedeleri kötü çıkar emellerinize alet etmeyin.
Çünkü onlar Hakk, Muhammed, Ali yolunda ve inançlarında kimseye taviz vermeyeceklerini bilin, ehlibeyt evlatları olan saygı değer dedelerimizi ve inanç önderlerimizi bu gerçeklerden saptıramazsınız.
Boşuna uğraştığınızı bilin, bilin ki hata ettiğinizi ve günah işlediğinizi anlayasınız. Çünkü riyakarlığın karşılığı Hak’tan cüdadır. Cüda olmak istemiyorsanız dedeliği asıl sahiplerine bırakın. Onlar bu inancı Hakk’a yaraşır bir şekilde yerine getirdiler, bundan sonra da getirmeye devam edecekler.
İşte Hz. Pir’in “Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım†sözlerine ne kadar ihtiyacımız olduğu daha iyi anlaşılıyor.
29/08/2006
Ali KAPLAN (Dede)
Bu yazilan yazida karsi cikilacak tek bir kelime goremiyorum sahisim adina. Sizler ki diye hitap edilirken birilerinin meziyetleri sayiliyor, ve bu meziyetleri sayilan kisiler hep ayni kisiler, dinsizler, alisizler, atesitler, gibi cok agar ithamlar var. Sadece kur kelimesini almak ne kadar dogru ve adil onuda anamis degilim. Cunku her bir cumle bir zumretyi bir ideolojiyi temsil etmiyor, bir butunesllik icersinde bir zumrenin degisik meziyetleri soyleniyor.
Elestiren arkadaslarimin bu konuya dikkat etmeleri ni ve kendileri ni bu konuda gereksiz ithamlara mugatap etmemelerini salik veririm. Cunku eger ben elestiriyorsam hayir ben disiz degilim diye elestirmeliyim yada disizligi kabul ediyorum seklinde elestiriyorumdur. Iki ayridimi iyi yapmadan hareket etmek kisiyi fakrinda olmadan zor durumda birakabilir kanisindayim.
Bu beyanda elestiren canlarimin yanlis anladiklarini ve on yargili davrandiklarini dusunmekteyim cunku onlar in da yureklerinin bizler kadar bu yolda attigini dusmemek istemiyorum.
Saygilarimla
TuRaB uFuK
26-09-2006, 07:12 AM
sevgili canlar, Sinan Dedenin siteye koymuş olduğu yazıyı okuduğumda, benim içimden geçen duyguları aktardığı için teşekkür ettim. Çünkü Aleviliği başkalaştırma çabası içinde olanlara tokat gibi gelecek bir yazıydı bu. Benim anne lisanımda kürtçe, ama hiç bir zaman kürt kimliğimi aleviliğin önüne geçirmedim. kürtlük benim asla kimliğim olamaz,benim bir tek kimliğim var oda alevilitir.
konu hakkında yapılan eleştirileri okuyunca, yahu bu konuyu benmi yanlış okudum dedim. Sinan Dedenin yazısında kürtleri eleştiren bir nokta yoktu. sadece şunu diyordu, Aleviliğin önüne hiç bir şeyi koymayın, adı Alevi olupta amacı kürtçülük olanlara bir atıfta bulunmuştu.. bende aynı fikirdeyim: Alevilik bir inançtır, ırksal meselelerin içinde tartışılacağı bir olgu değildir.
Özellikle kürtçülüğü Alevi değerlerinin önüne geçirip, aklınca milliyetçilik yapanların, faşizmin kuyusunda yüzdüklerinden haberleri dahi yok.
Bizler Aleviyiz. Bizler ırkların hepsini kucaklayan bir inanca sahibiz.
sevgili dedelerime buradan şükranlarımı sunuyorum .iyiki varsınızda bizlere doğru yolu gösteriyorsunuz.
wengesodiri
26-09-2006, 07:14 AM
Genellikle dusunceler on yargilar uzerine bina edildiginden, anlasmazliklar ayni noktalarda kendisini gosteriyor sanirim.
Bir baska platformda ayni konu tartisilsaydi anlasilmamasi icin bir sebep yoktu.
Yani bir binanin 4 kosesi olur, her bir binanin bir tavani ve bir de tabani olur, pencerelri olur.
Siz 5 gen bir bina meydana getirirseniz, 4 lu binaya alismislara karsi epey bir zorlanmaniz gerekebilir.
Ataturk Millieyciligi ile Alpslan Turkey Milliyetciligi arasindaki farktir tartisilan.
Ataturk Milliyetciligi kaynagini Fransiz millet kavramindan Alair. Asil olan koylulukten kurtulup vatandaslik hakkini kazanan degisik etnik duruplarin Fransa ulususal devleti adi altinda birlesmelerine Fransizlar denmistir aksi halde Fransiz diye bir irk yoktur.
Fransiz irki yoktur ama Fransiz ulusu vardir dedik. Ancak bu ki kavram birbirne karistirildigindan, fransiz dendiginde sanki bir fransiz irki varmis gibi algilanabilmektedir.
Bu kelime yine de bir irk kavramini cagristirmaktadir. Bu yuzden dir ki milliet kavramini olusturuyor.
Diger yandan Amerikali dendiginde, ayni sey kasdediliyor olmasina ragmen, burda vurgu kelimeden kaynakli olarak topragi temsil ettiginden buna kimse itiraz etmiyor. Aslinda Fransiz ile Amerikali degisik seyler cagristiriyor olmasina ragmen milliyet yada vatandaslik kavramlari olarak esit kavramlardir.
Turkiye ornegine gelince,
Turkiyede tum anadoluda yasiyan guruplarin, agaar ve beyler etrafindaki feodal orgutlenmelerinin kirilip yerine ulusculuk vatandaslik kavrami ile Turk denmistir.
Yani Turkiye nin vatandasi, turkiyenin milleti gibi.
Ancak bu kelimede yukaridaki verilen iki ornekteki kelimeden farkli bir anlamda vardr ki en cok kafayi karsitiran ve birilerini hep oturtup hep kaldiran da bu kavram olsa gerek.
Turk diye bir irk da mevcuttur. Oysa gercekte Fransiz irki yada Amerikan irki yoktur. Fransiz milleti vardir ancak Amerkali milleti kavrami da olacakti eger amerika 1700 lu yillarda feodalizmi yikarak ulsulassaydi ve kapitalist sureci yasasaydi.
Turkiye bu sureci t5abi ki Ataturk unonderliginde cok gec yasadigindan, bizim devrimci arkadaslarimiz icersinde bulunduklari parlementer duzeni gokden kendilerine bagislanmis bir lutuf olarak gorduklerinden ve bunu buyuk bir mucadeleyle kazanildiginin farkinda olmak istemediklerinden yada bu verilen mucadeleyi kusumsemek istediklerinden, bu konuya istenildigi gibi parmak basmamislar ve sonradan egitilen solcu genclerimiz de bu konuyu iyi anlayakadan gelismilerdir. Bu surec de tabi ki belleklerde bir on yarginin gelismesine, Turk dendiginde bir irki kavramin on plana cikmasina neden olmustur.
Yani kisi ulusalcilik anlaminda Turktur. Irk anlaminda kendi etnik kokenidir.
Ale EKBER cAN IN SOYLEDIGI GIBI, dunyanin bir devlet olmaya dogru gitmeye calistigi bir yerde, neden biz degisik sekillerde bolunelim ki.
Saygiarimla
peki biz ulusalcılık anlamında neden türk vatandaşı demiyoruz.....
en iyi ulusallık böyle olur.....
herkes türktür söylemi bana göre ordaki herkesin etnik kökenini beyan eder bütün dünyacada bu böyledir....
işte neden böyle söyemlere girilip insanlar arasında ırkçılığa sebep olunur ki...
ve bölünmelee neden olunurki eğer biri çıkıp sözde kürt derse birinin çıkıp sözde türk demesi kadar normal bir şey yok......
wengesodiri
26-09-2006, 07:18 AM
Bu yazilan yazida karsi cikilacak tek bir kelime goremiyorum sahisim adina. Sizler ki diye hitap edilirken birilerinin meziyetleri sayiliyor, ve bu meziyetleri sayilan kisiler hep ayni kisiler, dinsizler, alisizler, atesitler, gibi cok agar ithamlar var. Sadece kur kelimesini almak ne kadar dogru ve adil onuda anamis degilim. Cunku her bir cumle bir zumretyi bir ideolojiyi temsil etmiyor, bir butunesllik icersinde bir zumrenin degisik meziyetleri soyleniyor.
Elestiren arkadaslarimin bu konuya dikkat etmeleri ni ve kendileri ni bu konuda gereksiz ithamlara mugatap etmemelerini salik veririm. Cunku eger ben elestiriyorsam hayir ben disiz degilim diye elestirmeliyim yada disizligi kabul ediyorum seklinde elestiriyorumdur. Iki ayridimi iyi yapmadan hareket etmek kisiyi fakrinda olmadan zor durumda birakabilir kanisindayim.
Bu beyanda elestiren canlarimin yanlis anladiklarini ve on yargili davrandiklarini dusunmekteyim cunku onlar in da yureklerinin bizler kadar bu yolda attigini dusmemek istemiyorum.
Saygilarimla
diğer söyleikleri benim için o kaadr önemli değil zaten ateistlerin dinsizlerin bunlarla işi olmaz...
şahsen benimde aleviliğin inanç tarafıyla işim olmaz sadece orda bunlar için yazılanlara gülüp geçtim....
inaçsız bir alevi olarak yaşamaktayım felsefesiyle yoğrulman yeterli bana...
bu cümle çok önemlidir...
sizki kendinize kürt alevisiyiz diyenler
benim meark ettiğim ne olmuş bunu diyenlere......
bu cümle
sizlerki aleviliği hem türklüğe çeken hemde kürtlüğe çekenler diye olsaydı daha güzel ve hoş olmazmıydı..
sinan boztepe
26-09-2006, 07:21 AM
Saygilarimla
Sevgili dost, anlaşılan doğru kelimeler bazılarını rahatsız ediyor. Ali Dedem bu yazıyı bana ilk verdiğinde okudum ve çok beğendim, ardından sizlerle paylaşmak için siteye koydum. Aleviliğin özünü bozanlara söylenen bu laflardan kim alınıyorsa alınsın, kendilerine çeki düzen versinler. Yoksa bizler hep karşılarında olacağız.
wengesodiri
26-09-2006, 07:25 AM
doğru kelimeler neelrdir söylerseniz sevinirim...
doğru kelime bumu sizlerki kürt alevisiyiz diyenler...
bumudur doğru kelime.....
eğer o kaadr doğru iseniz< herkese soruyorum ve cevap verilecek bu soruyu tekrar yazıyorum ....
eğer o kelime sizlerki türk alevisiyiz diyenler olsaydı......
ne olurdu...
srdr_ist
26-09-2006, 07:27 AM
Sevgili dost, anlaşılan doğru kelimeler bazılarını rahatsız ediyor. Ali Dedem bu yazıyı bana ilk verdiğinde okudum ve çok beğendim, ardından sizlerle paylaşmak için siteye koydum. Aleviliğin özünü bozanlara söylenen bu laflardan kim alınıyorsa alınsın, kendilerine çeki düzen versinler. Yoksa bizler hep karşılarında olacağız.
Bu yazıda yanlış ne var. Yine söyleyeyim aleviliği türkleğe çeken yok ama bi savalş var ki oda siz diye dayatılan KÜRTSÜNÜZ dayatmasına nasıl tepki verilmeli bunun medeni kaç türlü açıklaması anlatımı olacak konuya direkt girmesinden daha doğal daha mantıklı ne olabilir.
Bence gocunan kürtlük lafına değil amacına ulaşamayacak fikirbirliğine karşı gelmek olayına dönmüş.
Yoksa siz kürtmüsünüz diyen olmadı.
Konu uzadıkça aslında anlaşılmayan yeri yok. Herkesin fikri alenen belli.
A.adar
26-09-2006, 07:42 AM
sinan hocam bu cümlenin cvp verebilirmisin
ben dersimliyim
aleviyim
kürdüm
aslını inkar eden haremzededir
biz kürt alevi olduğumuz için alevi olmıyan aleviler sınıfına soktunuz
velakad
26-09-2006, 07:46 AM
sinan hocam bu cümlenin cvp verebilirmisin
ben dersimliyim
aleviyim
kürdüm
aslını inkar eden haremzededir
biz kürt alevi olduğumuz için alevi olmıyan aleviler sınıfına soktunuz
Sinan Hocam!!!!
İşte açık bir aslını inkar etme anlayışı...Daha ne olsun sen zaten aslını inkar etmişsin.Aslının ikrar verdiği bağladığı ocakzadelere, pir dediği, rehber dediği, DEDE dediği evlad-ı resullere sen aslını inkar edecek tarzda Hoca demen..Şimdi sen de haramzade oldun....
aşk-ı inayet...
hewal_sevi
26-09-2006, 07:58 AM
Sinan Hocam!!!!
İşte açık bir aslını inkar etme anlayışı...Daha ne olsun sen zaten aslını inkar etmişsin.Aslının ikrar verdiği bağladığı ocakzadelere, pir dediği, rehber dediği, DEDE dediği evlad-ı resullere sen aslını inkar edecek tarzda Hoca demen..Şimdi sen de haramzade oldun....
aşk-ı inayet...
Sayın Can, olayı buraya nasıl getirtiniz çok merak ediyorum doğrusu.Sırf yazım hatası yaptığı için mi insanlar aslını inkar ediyorlar. ayrıca Sinan Hoca yazılmamış sinan hocam yazılmış.
velakad
26-09-2006, 08:06 AM
Dede demek edeptir.Anlında yazmasa da gönlünde yazar ki bunu okuyup analiz eden talip olur...Alevi Bektaşi Kültürü diyenler siz kültür değin biz dinimizi yaşamaya devam edeceğiz..Kurs alma konusu ey gözü kör kulağı sağır arkadaşım.Bizim kursumuz ölünceğe değin devam eder...İsteğen istediği yerli olsun Sinan dedenin yazdığı yazı açık ve net hala bunun üzerine ben dersimliğim, Aleviğim, kürdüm diyipde aslını inkar eden haram zadedir diyorsa bizde bir kaç kelam ederiz hayal sevi can...
aşk-ı muhabbetle...
A.adar
26-09-2006, 08:08 AM
Sinan Hocam!!!!
aşk-ı inayet...
benim nereli olduğum beli hangi inanctan olduğumda beli hangi ırkta olduğumda beli ama ve lakin riyakarların hayınların başkasını uşaklığını yapanlar aslını merak ediyorum
sorunun muhatapı sen değilsin
yazdıklarımıda orda ben hoca yazmamışım hocam yazmışım
A.adar
26-09-2006, 08:17 AM
[QUOTE=velakad]Dede demek edeptir.Anlında yazmasa da gönlünde yazar ki bunu okuyup analiz eden talip olur...Alevi Bektaşi Kültürü diyenler siz kültür değin biz dinimizi yaşamaya devam edeceğiz..Kurs alma konusu ey gözü kör kulağı sağır arkadaşım.Bizim kursumuz ölünceğe değin devam eder...İsteğen istediği yerli olsun Sinan dedenin yazdığı yazı açık ve net hala bunun üzerine ben dersimliğim, Aleviğim, kürdüm diyipde aslını inkar eden haram zadedir diyorsa bizde bir kaç kelam ederiz hayal sevi can...
aşk-ı muhabbetle...[/QUO
her posta oturan dede olsa cankurban
bizim dedeleriniz
ocakzadedir kureşandır bamasurandır öyle kurstan dede olmaz
kimi kanırıyorsunuz
velakad
26-09-2006, 08:22 AM
her posta oturan dede olsa cankurban
bizim dedeleriniz
ocakzadedir kureşandır bamasurandır öyle kurstan dede olmaz
kimi kanırıyorsunuz
Korkma zaten her postda oturana demedim can edebe eyvallah...Dedelerinizin ocağına can kurban.Dedelerinize sorun onlarda pirlerinden mürşidlerin den eğitim almadılar mı.....Düşünmeden yazı yazıyorsunuz canlar.Her şeyin başı eğitimdir.Elbet dede olmanın en büyük unsuru Evlad-ı Resul olmaktır.Ama bu evlad soyunu öğrenmemişse ne olacak???
Aşk-ı muhabbetle...
sinan boztepe
26-09-2006, 08:23 AM
Değerli canlar, iyniyetle kaleme alınan bir yazının, amacından farklılaştırılarak, kişisel tartışma malzemesi haline getirilmesi bizleri derinden üzmüştür.
Bana Hoca veya Dede demeniz o kadarda önemli değil, asıl önemli olan Aleviliktir. Birilerinin türk, kürt, laz ,çerkez olması değil. Irklarınız ne olursa olsun herkese saygımız var. Kürt Alevisiyim deyip; Alevi maskesi altında bölücülük yapanlara hitaben o kelime kullanıldı. aynı şekilde türk alevisiyim deyip, bölücülük yapanlarada karşıyım. edep ve erkanı, edepsizlerden öğrenecek değiliz. Hangi kelimenin nerde kullanlacağını çok iyi biliriz. Çocukluğundan kurtulup kemale ermemiş kişileride kendimize denk görmeyiz.
Derdi kürtçülük, türkçülük, lazcılık, çerkezcilik olanlar Alevilik maskesini yüzlerine takmasınlar. Din ile siyaset aynı yerde yürümez.
Kürdüm diyenede saygım var, türküm diyenede... ama kürt alevisiyim deyip, aleviliği ırkların altına düşüren, çerçevesini daraltan, gerilla bayrağı sallayan kişilere karşıyız.
Tek amacımız yolumuzu geleceğe sağlam adımlarla taşımaktır...
Konu amacından saptırıldığı için bir süreliğine konuyu kapatmak zorunda kaldım.
Not: Kurslar ile dede olmaz diyen canlar! acaba, kurs görmüş dedeleri ne kadar tanıyorlar. Dedelerimiz kureyşan- babamansurdur, kurs dedesi değildir diyen can, bende kureyşanlıyım. Ama Akevi islam din hizmetleri başkanlığından yolumuz ile alakalı kurslar aldım.. bunun neresi kötü. bilinçli olarak hareket etmek suçmudur. arapça safsatalar atan ilahiyatçılar karşısında sus kalmamız hoşunuzuma giderdi. Demekki kullandığımız kelimeleri çok dikkatli kullanmamız gerekiyor. Konuyu yazan Ali dede ise babamansurludur. Yaşını almış bu dedemiz, hepimizin saygı duyduğu, uzun yıllardır dedelik yapan birisidir. Çok yazık ki, yaptığınız eleştirilerin hem mahiyetini hemde dozajını ayarlayamıyorsunuz...
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.