PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nah Kalkınırız

çatkaleliler
07-15-2010, 09:59
Aziz NESİN Üstadımın güzel bir kitabıdır.. Bende 15. Basım sayısı vardır...
İçinden bölümler aktaracağım;

Tanrısal Adalet

......

Gelelim kıssadan hisseye, Sevgili okurlarım, ben size bir masal anlattım. Bildiğiniz gibi hepsi değil ama, masalların pek çoğu çocukları da, büyükleri de UYUTMAK içindir ve bu yüzden pek çok ülkede devlet adamları, siyaset adamları ilerigelenler, büyük adam sayılanlar, HALKI uyutmak için masal anlatırlar yada anlattıkları şeyler masaldır. İşte benim anlattığım bu masal da, uyutucu masallardan biridir. Öteki dünyanın olup olmadığını, ne gördüğüm ne de görenden duyduğum için bilmiyorum. Belki siz öteki dünyaya inanıyorsunuzdur. Benim başkalarının inancına saygım vardır. Ben inanmasam bile, siz öteki dünyaya inanıyorsanız, şunu bilmelisiniz ki, öteki dünyanın da bu dünyadan hiçnir ayrımı yoktur. Bu dünyada en iyi, en geniş en güzel parsellere sahip olanlar, öteki dünyada da, güzel manzaralı parsellere sahip olacaklardır. Çünkü, iyilik yapmak hakkına salt onlar sahiptir. Zavallı YOKSULLAR, iyilik bile yapamazlar ki, cennette bir yer kapabilsinler. Sömürgenler, iyilik yapmak hakkını bile yoksullara bırakmamışlardır. Kötülük yapmak da, iyilik yapmakta da ancak onların hakkıdır.
Masal burda biter.
Gökten düşmüş üç elma. Ne bana, ne sana, koçanı kaldı Hasan'a

Nişantaşı
24 Nisan 1985