PDA

: Halife Ebubekir ve Halife Ömer Hakkındaki Hadisler (Uyduruk mu?)

CemCan
20-09-2006, 04:34 AM
Me'mun, kızını İmam Cevvâd ile evlendirdikten sonra; Me'mun, İmam, Yahya ve birçok kişinin bulunduğu bir toplantıda Yahya, İmam Cevvâd (as)'a dedi ki: Rivayet edilir ki: Bir gün Cebrail, peygamber (saa)'in huzuruna gelerek: Ya Muhammed! dedi. Allah size selamını iletiyor ve: "Ben Ebu Bekir'den razıyım, ona sor; o da benden razı mı?" buyuruyor. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?

İmam (as) buyurdu ki: "Ben Ebu Bekir'in faziletini inkar etmiyorum, ama bu haberi rivayet eden, peygamber (saa)'in Veda haccındaki şu: "Benim adıma yalan söyleyenler çoğalmış, benden sonra da çok olacaklardır. Bu durumda bana istinaden size bir hadis anlatıldığında Allah'ın kitabı ve sünnetimle karşılaştırın; Allah'ın kitabı ve sünnetine uygun olanı alın, Allah'ın kitabı ve sünnetime uymayanı / ters olanı bırakın" buyurduğunu da unutmamalıdır. (Ebu Bekir'in hakkında olan) Bu rivayet Allah'ın kitabına uymuyor, çünkü Allah: "Biz insanı yarattık ve içinde ne taşıdığını (düşündüğünü) biliriz ve biz ona şah damarından daha yakınız (Kaf 16)" buyurmaktadır. Ebu Bekir'in razı olup olmadığını Allah bilmiyor mu ki, peygamberden sorsun? Bu aklen mümkün değildir.

Yahya: Rivayet edilir ki: "Ebu Bekir ve Ömer yeryüzünde, gökte Cebrail gibidirler."

İmam: "Bu hadise de dikkat etmek gerekiyor. Çünkü Cebrail ve Mikail Allah dergahına yakın (mukarreb) iki melektirler, o ikisi hiçbir şekilde günah işlememişlerdir. Allah'ın itaatinden bir an bile çıkmamışlardır. Ama Ebu Bekir ve Ömer müşrik idiler, İslam ortaya çıktıktan sonra müslüman olduysular da hayatlarının çoğunu şirk ve putperestlikte gieçirmişlerdir. Buna göre peygamber (saa)'in, o ikisini Mikail ve Cebrail'e benzetmesi mümkün değildir.

Yahya: aynı şekilde; "Ebu Bekir ve Ömer'in Cennet yaşlılarının efendisi oldukları" rivayet edilmektedir. Bu konuda ne dersiniz?

İmam: Bu rivayetin doğru olması da mümkün değildir. Çünkü cennet ehlinin tamamı gençtir, içlerinde yaşlı bulunmayacaktır (-ki Ebu ve Ömer onların efendisi olsun). Bu rivayet Emeviler tarafından peygamber (saa)'in: "Hasan ve Hüseyin Cennet gençlerinin efendileridir" buyruğuna karşı uydurulmuştur.

Yahya: Rivayet edildiğine göre: "Ömer bin Hattab, Cennet ehlinin lambasıdır."

İmam: Bu da mümkün değil, çünkü; Allah'ın yakın melekleri, Adem, Muhammed, Allah'ın diğer elçileri ve peygamberleri cennette bulundukları halde nurlarıyla cenneti aydınlatmayacaklardır da cennet, Ömer'in nuruyla mı aydınlanacaktır?

Yahya: Rivayet ediliyor ki: "Sekine" Ömer'in diliyle konuşmaktadır. (Ömer ne söylerse melek tarafından söylüyor.)

İmam: Ben Ömer'in faziletini inkar etmiyorum ancak, Ebu Bekir Ömer'den daha faziletli olduğu halde mimberde: "Beni yoldan çıkaran bir şeytanım vardır, ne zaman doğru yoldan çıktığımı görürseniz, beni doğru yola döndürün" demekteydi.

Yahya: Rivayet edilmiştir ki, peygamber (saa) şöyle buyuruyordu: "Eğer ben peygamber olarak seçilmeseydim, kesin olarak Ömer seçilirdi."

İmam: Allah'ın kitabı bu hadisten daha doğrudur. Allah kitabında: "...Peygamberlerden ahit (söz) aldığımızı hatırla ve senden, Nuh'dan..." (Ahzab 7) buyurmaktadır. Bu ayetten açıkça anlaşılmaktadır ki, Allah, peygamberleriyle sözleşmiştir. Bu durumda Allah'ın sözünü değiştirmesi nasıl mümkün olabilir, peygamberlerden hiç birisi bir göz açıp kapama süresi kadar bile Allah'a ortak koşmamıştır. Ömrünün büyük bölümünü Allah'a ortak koşmakla geçiren bir kimseyi Allah onu nasıl peygamber olarak seçebilir? Yine peygamber (saa) buyuruyor ki: "Adem, ruh ile beden arasındayken (yani daha tam olarak yaratılmamışken) ben peygamber oldum."

Yahya: Yine peygamber (saa)'in şöyle buyurduğu rivayet edilmektedir: "Ne zaman vahiy kesilse (gecikirse) Hattab (Ömer'in babası) ailesine indiğini sanırdım. Yani peygamberliğin benden onlara geçtiğini sanırdım.

İmam: Bu da mümkün değildir, çünkü peygamber (saa)'in, peygamberliğinde kuşku duyması imkansızdır. Allah buyuruyor ki: "Allah, meleklerden ve aynı şekilde insanlardan elçiler seçmektedir." (Hac 75) (Buna göre Allah'ın seçimiyle, artık peygamberin peygamberliğinde kuşku duymasına imkan kalmaz.)

Yahya: Peygamber (saa) buyuruyor ki: "Eğer azap nazil olsaydı, Ömer'den başka kimse kurtulamazdı."

İmam: Bu da imkansızdır, çünkü Allah İslam peygamberine buyuruyor ki: "Sen onların arasında olduğun sürece Allah onlara azap etmez, yine istiğfar ettikleri sürece Allah kendilerine azap etmez." (Enfal 33)

Böylece, peygamber halkın arasında bulunduğu sürece ve müslümanlar istiğfar ettikleri sürece Allah onlara azap vermez.

Kaynaklar:

1. et-Tıbrısi "el-İhticac" C.2, S.245-249
2. S.Ali Ekber Kureşi "Hanedan-ı Vahy" S.644-647
3. Es-Seyyid Abdürrezzak Mukerrem "Niğahi Güzere ber Zindeganiyi İmam Cevvâd" S.97-100
4. es-Seyyid Hüseyni el-Kazvini “Mevsuât el-İmam’ül Cevvad” C.2, S.403-405 H.1419
5. es-Seyyid Mehdi el-Hicazi “Dürer’ül Ahbar” S.373-377 /
6. eş-Şeyh Abdullah el-Hasan “Munazarat Fil Akaid” C.1, S.126-134
7. el-Meclisi "Bihar'ül Envar" C.50, S.80-85
8. el-Hac Hüseyin eş-Şakiri “el-İmam Muhammed’ül Cevvad” S.262-263
9. Mehdi Pişvai "İmamların Hayatı" S.379-381

velakad
20-09-2006, 04:39 AM
Tek kelimeyle Emevilerin başarılı bir düzmecesi....O kadar...

aşk-ı muhabbetle...

srdr_ist
20-09-2006, 04:48 AM
Yahya: Rivayet edilmiştir ki, peygamber (saa) şöyle buyuruyordu: "Eğer ben peygamber olarak seçilmeseydim, kesin olarak Ömer seçilirdi."

Yaşının büyük zamanını ticaretle şarapla doldurmuş partını sonrada peygamberi öldürmeye yeltenmiş bir kişiden bahsediyoruz deil mi?

Yoksa başka bir ömerden daha mı bahsediliyor da biz mi karıştırıyoruz.
Hz peygamber sağlının son demlerinde ordu konutanı yaptığı Usame yi kabul etmeyen,peygamber ne derse kabul edin ayetini red edip aklı başında değildir sayıklıyor mazereti sunup vasiyetini yazdırmayan ebu bekerin elini öpüp sana biat ettim deyip kılıç çeken hz ali ve de yandaşları mescitte kılıç çekip kabul edeceksinize zorlayan hele hele kızlarını diri diri boğup o ne güzel topraktır ki kızlarıma damat oldu diyen mi peygamber olur muş.
Aslında helal olsun içinde istisnalar haricinde onları seven ypbaz sürüsü vardır biz de kendimizce onların dışındakilerini severiz eğriyi doğruyu akıl ile değil gerçekleri yazan tarih gösterirken 70 bin hadis üretmiş bir tpoluluk az bile söylemiş daha büyük yalanlar içinde bir sürü kutsallaştırılmış kurtarılmayı denenmiş hadisler daha vardır bunlar basit geldi aslında.

asli_33
20-09-2006, 04:49 AM
Velakad can'a katılıyorum bu konuda tel kelime emevi yazım şekli..özellikle şu paragraf 'tan bu anlaşılıyor....
"Yahya: Rivayet edilir ki: "Ebu Bekir ve Ömer yeryüzünde, gökte Cebrail gibidirler" valla pes doğrusu ...

velakad
20-09-2006, 04:51 AM
Hakikatten pes aslında ömere osmana bekire peygamber oldu diyeceklerde olmuyo işte.Allahım ne günlere kaldık.Gerçi onlara hak veriyorum Muaviyeye hazreti diyenler ömeri osmanı bekir peygamberde ederler veli de...

allah akıl fikir versin...

srdr_ist
20-09-2006, 04:54 AM
Ha birde Hz ali nin kapısını kırıp Ana fatımanın ölümüne sebeb birinden mi bahsediyoz.Adeletli ömer haa bir karış toprağın altında meleklere kızanlardan bahsediyoz haa vay beee bu ne erdemlilik bizimkisi tabutunu kendi taşır mezarının yeri sırran bulunur olan Hz Ali yi hiçe sayanlar peygamber olur.
Aslında devam edelim
Ebubekir okadar inanclı ise peygamberle girdikleri mağarada yılanların bunlar melektir demesi üzerine inanması gereken ebu bekirin orda korkup ses çıkararak azdaha yalatmasına ne demeli hiçbir ayet onlardan bahsetmezken kendilerince bu ayet şuna geldi demeleri başka bir olaydır.

meminağa
20-09-2006, 07:38 AM
ömer ve bekirin ana Fatmamızın elinden aldıkları o toprak parçası sonra kimlere verilmiş ve kimden kime geçmiş o zaman daha iyi anlarsınız bu zatların peygamber efendimiz ve ehlibeytini ne kadar sevdiklerini

Eşkiya
20-09-2006, 11:29 AM
bu adamların ismini bile zikretmek bence çok hata.ömer,ebu bekir,muaviye,yezid vs bunları aslında hiç değerlendirmememiz bile gerekir.hz muhammet,in vasiyetini yerine getirmeyen,ona karşı çıkan,hak yolunda ehlibeyte karşı çıkan ,onları katleden bu insanların değerlendirmesinin bile yapılması yanlıştır....

aliekber
20-09-2006, 12:21 PM
daha ilk hadisi okudum ve neremle güleceğimi şaşırdım:P

Me'mun, kızını İmam Cevvâd ile evlendirdikten sonra; Me'mun, İmam, Yahya ve birçok kişinin bulunduğu bir toplantıda Yahya, İmam Cevvâd (as)'a dedi ki: Rivayet edilir ki: Bir gün Cebrail, peygamber (saa)'in huzuruna gelerek: Ya Muhammed! dedi. Allah size selamını iletiyor ve: "Ben Ebu Bekir'den razıyım, ona sor; o da benden razı mı?" buyuruyor. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?

fıkra niyetine bu tür hadisler??? ohaaa iyi gelir:)

saoalsın cemcan bizlerle paylaştığın için...

sünniler bunlara hadis diye mi inanıyor gerçekten? muhahahahhahh

aliekber
20-09-2006, 12:25 PM
Ha birde Hz ali nin kapısını kırıp Ana fatımanın ölümüne sebeb birinden mi bahsediyoz.Adeletli ömer haa bir karış toprağın altında meleklere kızanlardan bahsediyoz haa vay beee bu ne erdemlilik bizimkisi tabutunu kendi taşır mezarının yeri sırran bulunur olan Hz Ali yi hiçe sayanlar peygamber olur.
Aslında devam edelim
Ebubekir okadar inanclı ise peygamberle girdikleri mağarada yılanların bunlar melektir demesi üzerine inanması gereken ebu bekirin orda korkup ses çıkararak azdaha yalatmasına ne demeli hiçbir ayet onlardan bahsetmezken kendilerince bu ayet şuna geldi demeleri başka bir olaydır.
-----------------------------------------------

Kuran ayetinden Ebubekirden ne diye bahsediyor ki?

korktuğu ayetlere geçmiş:)

Peygamber efendimiz de onu sakinleştirmiş : " korkma Allah bizleri koruyacak:)

Hz. Ali gibi Allah'ın aslanı, İslamın sancağı , bilimin kapısı, konuşan Kuran türden unvanlar mı almıştır:)

aliekber
20-09-2006, 12:31 PM

oha be :)))))))))))

ancak bu kadar atılır..

CemCan
20-09-2006, 12:50 PM
oha be :)))))))))))

ancak bu kadar atılır..

Abi sen ''oha'' dediysen kesin kızmışsın demektir...

Hele şükür... :p

Av.A.Guvercin
20-09-2006, 03:47 PM
Canlar konuyu acan canin ve konuya katilarak yorum yapan canlarin yureklerine saglik. Sizler gereken yorumu yapmissiniz ve zaten ehli beyt etrafinda cem olmussunuz bu fakir de size Salman i Farisi gibi uzaktan katilmis olsun. Birimiz hepimiz hepimiz birimiz icin. nekadar guzel yorumlar yapmissiniz hepsine katiliyorum.

Allah hepinizin gonullerini taht kursun. Ehli Beyt aski, sevgisi ve guzellikleri gonullerinizden eksik olmasin ve hepinizin dar gununde hizir yardimzisi olsun.

Didar goresiniz, mukafaat goresiniz kalpleriniz huzur ve mutluluk dolu ola, saglik ve afiyet bulasiniz. hem bu dunya hep obur dunya icin Allah Muhammet Ali sizler icin en hayirlisini vere.

her kim ki ehli beyt in metini yapar, 365 gun seytanin serrinden karanlikalrindan uzaktir her kim ki ehli beyt e dil uzatir 365 gun yaptigi ibadetin bir anlami yoktur cunku dogru yere gitmemistir.

Allah ALlah

Eyvallah

aliekber
20-09-2006, 08:07 PM
Abi sen ''oha'' dediysen kesin kızmışsın demektir...

Hele şükür... :p
-----------------------------------
Sayın can bu yönde rivayetleri varsa Allah'a şirk koşuyorlar demektir...

Allah'ın işlerini nerdeyse Allah'la müzakere edecekler... şunu seçmeseymiş bunu seçermiş de... bu şirktir...

Allah seçmez yaratır... kul kulluğunu bilecek... güzellik yarışması mı sanmışlar..

Böyle rivayetler varsa şirk koşuyorlar, bilerek bilmeyerek...

Av.A.Guvercin
22-09-2006, 08:45 AM
Aslında devam edelim

Yuregine saglik Serdar Can im. Duygularini aynen paylasiyorum. Dusuncelerini demiyorum cunku soyledigin bir gercek dusunceyle ilgili degil de bir olaya olan tepkinin duygusal yigilimi.

Bu gercegin karsisinda uzulen yuregini hissediyor gibiyim yaziklarindan cunku bu fakirin de yuregi ayni seyleri hissediyor.

Saygilarimla.
Yanaklarindan operim Can