PDA

: Kerbela-yı Hüseyniyiz biz.

Rojaazme
30-01-2007, 01:40 PM
rojaazme.....

İslâmiyetin özünü Arap ırkçılığından uzaklaştırarak ilâhi emirleri bugüne ulaştırmak ve zulme boyun eğmemeyi anlatabilmek için başlarını seve seve verdiler. Muharrem ayında Kerbelâ şehitlerini hatırlayarak tutulan susuzluk orucu dolayısı ile en kutsal oruçtur. Aşure yapılmasının sebebi ise Zeynel Abidin’in kurtuluşundan dolayıdır. İslâmiyet’in Kerbelâ vakası, din adına işlenmiş cinayetlerin en vahim olanıdır. Hâlbuki Yüce Allah Kur’ân-ı Kerîm’in Şur’a Suresi’nin 23. ayetinde (Kullâ eseliküm aleyhi ecren ilel mevedette fil kurba) “De ki size bildirdiğim din hükümlerine karşı, yalnız Ehl-i Beytime katıksız sevgi isterim” diyor. Ehl-i Beyt’i sevmek Allah emridir,

İnsanlık suçu olan Kerbela olayını dün olduğu gibi bugün de kınıyoruz. Sevgili canlar ve konuklar, bu insanlar Ehlibeyti sevdikleri için, Ali Murteza'yı sevdikleri için, Kitab-ı Kur'an'ı sevdikleri için böyle hunharca Müslümanlık adına katledildiler. ...

Canlarım, dostlarım,kardeşlerim, Kaldırın başlarınızı yukarı Öyle yüzünüz yerde,özünüz darda Suçlular gibi durup dururuz El gövdede kaşınan yeri bilir Bize düşen görev gerçekleri tüm toplumumuza anlatmaktır. bizi hor görmek isdeyenler bilsinler bizler anadolu Alevisiyiz, Kerbela-yı Hüseyniyiz biz.

Sidalyaren
30-01-2007, 02:10 PM
Allah Allah Ya İmam Hüseyin..Her Su İctigimde Seni Anarım ve derimki bu ictigim su Ya İmam Hüseynimim Ruhuna Gitsin.

Agbi Can Yüregine Saglık..İmamlarımızın Yoluna Can Feda Olsun.Şehitlerimize Can Feda Olsun.Bize Düsende Onlardan Bize Kalan Mirası Yani Aleviligimizi İkrarımızı Korumaktır.

Canlarım, dostlarım,kardeşlerim, Kaldırın başlarınızı yukarı Öyle yüzünüz yerde,özünüz darda Suçlular gibi durup dururuz El gövdede kaşınan yeri bilir Bize düşen görev gerçekleri tüm toplumumuza anlatmaktır. bizi hor görmek isdeyenler bilsinler bizler anadolu Alevisiyiz, Kerbela-yı Hüseyniyiz biz.

Papatya
30-01-2007, 08:29 PM
rojaazme.....

İslâmiyetin özünü Arap ırkçılığından uzaklaştırarak ilâhi emirleri bugüne ulaştırmak ve zulme boyun eğmemeyi anlatabilmek için başlarını seve seve verdiler. Muharrem ayında Kerbelâ şehitlerini hatırlayarak tutulan susuzluk orucu dolayısı ile en kutsal oruçtur. Aşure yapılmasının sebebi ise Zeynel Abidin’in kurtuluşundan dolayıdır. İslâmiyet’in Kerbelâ vakası, din adına işlenmiş cinayetlerin en vahim olanıdır. Hâlbuki Yüce Allah Kur’ân-ı Kerîm’in Şur’a Suresi’nin 23. ayetinde (Kullâ eseliküm aleyhi ecren ilel mevedette fil kurba) “De ki size bildirdiğim din hükümlerine karşı, yalnız Ehl-i Beytime katıksız sevgi isterim” diyor. Ehl-i Beyt’i sevmek Allah emridir,

İnsanlık suçu olan Kerbela olayını dün olduğu gibi bugün de kınıyoruz. Sevgili canlar ve konuklar, bu insanlar Ehlibeyti sevdikleri için, Ali Murteza'yı sevdikleri için, Kitab-ı Kur'an'ı sevdikleri için böyle hunharca Müslümanlık adına katledildiler. ...

Paylaşımın için teşekkürler..

Emeğine ,yüreğine sağlık rojazme can...

mehti313
30-01-2007, 09:32 PM
Sayin Rojaazme

Aleviligi Anadolu cografyasi ile kisitladiktan sonra Kerbelayi Hüseyniyiz demenin mantigini aciklar misiniz?kerbela Anadoluda degil,Hz Hüseyin(as) Anadoluda yasamamis.
Anadolu disindaki insanlari ve olaylari kendinize mal edip,Anadolu Alevisiyiz söyleminiz rasindaki celiskiye dikkat cekerim.

şehriban
31-01-2007, 12:15 AM
araplığını falan bilmem sorun etmem şah hüseyni kerbelayız biz.

Rojaazme
31-01-2007, 12:36 AM
bizler anadolu Alevisiyiz, Kerbela-yı Hüseyniyiz biz.

bu sözlerden yola cıkıp bu soylediklerinimi anladın nediyim sana alkışlıyorum seni....kerbela Anadoluda degil,Hz Hüseyin(as) Anadoluda yasamamis

seni yeniden alkışlıyorum yani bukadar olur dedirten bir anlalış pravoo ..

sefilerdal
31-01-2007, 12:39 AM
dostumuzla beraber yaralanır kanarız hernefeste aşkile yaradanı anarız eranler meydanına vahdet ile girdegör kırk bubaklı şamdanda kırkımız biryanarız

ceto
31-01-2007, 12:44 AM
eline koluna saglık sevgili can

Snoop
31-01-2007, 12:48 AM
Abicim Emeğine Çok Ama Çok Sağlık Zekanın Hakkını Veriyorsun Abicim.BIKTIM SENDEN Nedir Abicim ya Bide Her Konuyu Sen Acmasan Boyle:D

akmesem
31-01-2007, 12:54 AM
Sevgili Rojaazme abim yüreğine sağlık.Hiç canını sıkma bence...Her yazılan yazıda kasıt arayanlar,okuduğu yazıyı farklı anlamak isteyenler ve yazılardaki en küçük cümleyi büyütüp dile dolandırmak isteyenler hep oldu.Varsın olsunlar.Hata yakalama uğruna düşenlere yazık ki senin kalbinden geçen güzelliği farkedememişler...
...bizi hor görmek isdeyenler bilsinler bizler anadolu Alevisiyiz, Kerbela-yı Hüseyniyiz biz.

Rojaazme
31-01-2007, 01:20 AM
Sevgili Rojaazme abim yüreğine sağlık.Hiç canını sıkma bence...Her yazılan yazıda kasıt arayanlar,okuduğu yazıyı farklı anlamak isteyenler ve yazılardaki en küçük cümleyi büyütüp dile dolandırmak isteyenler hep oldu.Varsın olsunlar.Hata yakalama uğruna düşenlere yazık ki senin kalbinden geçen güzelliği farkedememişler...
...bizi hor görmek isdeyenler bilsinler bizler anadolu Alevisiyiz, Kerbela-yı Hüseyniyiz biz.

ey vallah candost varolasın hızır yoldaşın ola...

kardelencan
31-01-2007, 01:26 AM

Dost eyvallah eyvallah.
Sen Alimsin güzel şah
Eyvallah dost eyvallah...

yüreğine sağlık..sevgili Rojaazme,iyi ki varsınız..

Rojaazme
31-01-2007, 01:58 AM

Dost eyvallah eyvallah.
Sen Alimsin güzel şah
Eyvallah dost eyvallah...

yüreğine sağlık..sevgili Rojaazme,iyi ki varsınız..

ey vallah dost varolasın....

Derviscemal
31-01-2007, 02:04 AM
Matemi anlatan bir açıklama yerinde olmuş. sağoalsın abim.

saygılar

Rojaazme
31-01-2007, 02:29 AM
Matemi anlatan bir açıklama yerinde olmuş. sağoalsın abim.

saygılar ey vallah candost

mehti313
31-01-2007, 02:49 AM
bu sözlerden yola cıkıp bu soylediklerinimi anladın nediyim sana alkışlıyorum seni....

seni yeniden alkışlıyorum yani bukadar olur dedirten bir anlalış pravoo ..

Sayin Rojaazme

Asil tebrike layik olan sizsiniz ki,Aleviligi Anadolu ile sinirlandiriyor ve buna ragmen Anadolu Aleviligine Anadoludan olmayan rehberler seciyorsunuz.
Hz Hüseyin(as) da mi Anadolu Alevisiydi?Anadolu Aleviligi nedir?Hz Hüseyin (as) ile baglantisi nedir?Bunlara cevap yazacaginiz yerde,kahvehane üslubu ile isi gecistirmissiniz.

Bilmedigini bilmeyen insana bir sey ögretilmez.

gultalip
31-01-2007, 02:53 AM
Emegine saglık rojaazme can arkadaşlarımız zahirde kalıyor batıla bakmıyor üzülmeyin.

Aşk-ı muhabbetle

mehti313
31-01-2007, 05:33 AM
Emegine saglık rojaazme can arkadaşlarımız zahirde kalıyor batıla bakmıyor üzülmeyin.

Aşk-ı muhabbetle

Sayin Gultalip
Siz batil penceresinden mi bakiyorsunuz Alevilige?

Sidalyaren
31-01-2007, 07:45 AM
Hüseyin Dogruluga ulastıran bir ışıktır
Hüseyin kurtuluş gemisidir...
Hüseyin bendendir...
Ben Hüseyin'denim...
Eti etimdir... Kanı kanım..
Kim Hüseyin'i severse...
Allah onu seveni sever

gultalip
31-01-2007, 08:00 AM
Çok üzgünüm sayın mehti313 tartışma yaratmaya çalışıyorsunuz fakat ben size katılamayacagım.

aşk-ı muhabbetle

alevi angel
31-01-2007, 09:06 AM
emeğine, o güzel yüreğine sağlık.... yine söylenecek bir söz burakmamışsın... süpeysin süpey ;)

Rojaazme
31-01-2007, 10:10 AM
ey vallh can dostlar hakk razı ola hızır her daim yoldaşınız ola...

Rojaazme
31-01-2007, 10:58 AM
Allah Allah Ya İmam Hüseyin..Her Su İctigimde Seni Anarım ve derimki bu ictigim su Ya İmam Hüseynimim Ruhuna Gitsin.

Agbi Can Yüregine Saglık..İmamlarımızın Yoluna Can Feda Olsun.Şehitlerimize Can Feda Olsun.Bize Düsende Onlardan Bize Kalan Mirası Yani Aleviligimizi İkrarımızı Korumaktır.

yüregine sağlık canbacım hızır yoldaşın ola..

Rojaazme
01-02-2007, 04:41 AM
konuya fikir veren candostlar hepiniz var olun hakk hepimizden razı ola hızır oldaşımız ola......

Bismillah bismişah Allah Allah
Seberi Sübeer Mürsüdü Rehber sundular kevser,
el hamdüllülah, el hamdüllülah
sofra Ali´nin nimmet Velinin
el hamdüllülah el hamdüllülah,
el şükürüllülah, nimmet i celil,
berekatü halil, habibi huda resülü kibriya
serveri enbiya Muhammed Mustafa Sahi velayet
Ali´yel Murteza aşkına.
Allah ulu sofra dolu her kim yedirdi lokma
Hüseyin´in defterine kayd ola.
Nuri nebi keremi Imam Ali gülbengi
pirimiz Hünkarımız Hacı Bektaşi Veli
gercek erenler demine

Hüü diyelim Hüü...

asli_33
01-02-2007, 05:08 AM
Âbidân-ı Mustafâ'yız biz Hüseynîlerdeniz
Âşıkan-ı Mürtezâ'yız biz Hüseynîlerdeniz

Bâşımız top eyledik şâh-ı şehîdan aşkına
Can feda-yi Kerbelâ'yız biz Hüseynîlerdeniz

Nola mecrûh eylese a'dâ bizim endâmımız
Mest-i sahbâ-yi cefâyiz biz Hüseynîlerdeniz

Tîr-i ta'n-ı zâhide kıldık hedef biz sînemiz
Hâsıl-ı derd ü belâyız biz Hüseynîlerdeniz

Âteş-i Hubb-i İmâmeyn ile yansun cismimiz
Sûz-i aşka mübtelâyız biz Hüseynîlerdeniz

Hamse-i ehl-i kisâdır serde tâc-ı fahrımız
Derviş-i bâb-ı rızâyız biz Hüseynîlerdeniz

Hacı Bektaş-ı Veli'dir pîrimiz Hilmi Dede
Bende-i Âl-i abâ'yız biz Hüseynîlerdeniz

Emeğine ve yüreğine sağlık can..

Rojaazme
01-02-2007, 05:53 AM
Âbidân-ı Mustafâ'yız biz Hüseynîlerdeniz
Âşıkan-ı Mürtezâ'yız biz Hüseynîlerdeniz

Bâşımız top eyledik şâh-ı şehîdan aşkına
Can feda-yi Kerbelâ'yız biz Hüseynîlerdeniz

Nola mecrûh eylese a'dâ bizim endâmımız
Mest-i sahbâ-yi cefâyiz biz Hüseynîlerdeniz

Tîr-i ta'n-ı zâhide kıldık hedef biz sînemiz
Hâsıl-ı derd ü belâyız biz Hüseynîlerdeniz

Âteş-i Hubb-i İmâmeyn ile yansun cismimiz
Sûz-i aşka mübtelâyız biz Hüseynîlerdeniz

Hamse-i ehl-i kisâdır serde tâc-ı fahrımız
Derviş-i bâb-ı rızâyız biz Hüseynîlerdeniz

Hacı Bektaş-ı Veli'dir pîrimiz Hilmi Dede
Bende-i Âl-i abâ'yız biz Hüseynîlerdeniz

Emeğine ve yüreğine sağlık can..
sevgili can bacım yüregine sağlık ola ey vallah..

mehti313
01-02-2007, 06:42 AM
İmam HUSEYN(AS)’ın ve Yaranlarının KERBELA’da Tarihte eşine rastlanmayan bir şekilde hunharca Katledilmeleri ve Resullullah’ın(saa) pak evladlarının, kızlarının Esir edilerek köleler ve cariyeler gibi teşhir edildiği günü (AŞURA). Başta İmam Hüseyn’in İntikamını alacak olan Beklenen İmam, Zamanın Sahibine (af) Veliy-i Fakihimize, Müctehidlerimize, Alimlerimize ve tüm Ehl-i Beyt dostu Hüseyn (as) Yaranlarına Taziyet ve Tesliyetlerimizi sunuyoruz…..

HER YER, HER GÜN AŞURA

Rojaazme
02-02-2007, 12:04 AM
Dün-ü gün isteğim budur Hüdâ’dan

Mürşidimden gayrı nem var benim de

Dâima ayırma beni izinden

Mürşide hile olmaz doğru gelinür

Yalanın bünyadı yoktur, delinür

Her ne ister isen anda bulunur

Yedi yerde İmam Câfer makamı

Verdiler elime çün ezkârımı

Nakd elinde Şeyh Safî’nin makamı

Muhammed Ali’in doğru erkânı

Mürşidine var ki göresin seni

Mürşidin gemidir, tâlip yelkeni

Bu sözü söyleyen Sultan Hatayi

Hatayi ‘den gayrı kim var gedâyî

Salarım üstüne bin bir kazayı

günay
08-03-2007, 06:21 AM
Dün-ü gün isteğim budur Hüdâ’dan

Dâima ayırma beni izinden

Mürşide hile olmaz doğru gelinür

Yalanın bünyadı yoktur, delinür

Her ne ister isen anda bulunur

Yedi yerde İmam Câfer makamı

Verdiler elime çün ezkârımı

Nakd elinde Şeyh Safî’nin makamı

Muhammed Ali’in doğru erkânı

Mürşidine var ki göresin seni

Mürşidin gemidir, tâlip yelkeni

Bu sözü söyleyen Sultan Hatayi

Hatayi ‘den gayrı kim var gedâyî

Salarım üstüne bin bir kazayı

çok güzel dizeler....emeğine sağlık rojaazme abim...

RomantikParis
08-03-2007, 07:47 AM
Öncelikle Dostum Yazı İçin Tşkler....

Ama Soylediğin Ayette Oyle Bişey Yok..
Burda Bir Çelişki Var.....

ŞÃ»râ Sûresinin 23 . Ayetinde
İşte bu Allah’ın, inanıp salih ameller işleyen kullarına müjdelediği şeydir. De ki: “Ben buna (yaptığım tebliğ görevine) karşılık sizden, akrabalıktan doğan sevgiden başka bir ücret istemiyorum.” Kim güzel bir iş yaparsa, onun iyiliğini artırırız. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, şükrün karşılığını verendir.

Umut erdoğan
04-04-2007, 03:00 AM
şah Hüseyin Ya Hüseyin Pirim Hüseyin Hüseyiniz Bizler

Rojaazme
11-11-2007, 08:08 AM
ya kerbelayı sehıtım hz huseyın senden medet

MeLekk
11-11-2007, 09:37 PM
saol abim emeğine yüreğine sağlık eywallah...:)

Fukara-i Abdal
12-11-2007, 08:40 AM
nice acılara dayandı Şu Gönül
İmam Hüseyin'inkine Dayanmadı

Nice Çilelere Katlandı Bu Gönül
İmam Hüseyin'inkine Dayanmadı

türkügözlüm58
01-01-2008, 12:51 PM
Yüreğine sağlık abisi..

Bu gün matem günü geldi
Ah Hasanım vah Hüseynim
Senin derdin bağrım deldi
Ah Hasanım vah Hüseynim

Şehit olmuş Şah-ı Merdan
Şah hüseynim vah Hüseynim

Bizimle gelenler gelsin
Serini verenler versin
Hüseyinler şehit olsun
Ah Hasanım vah Hüseynim

Şehit olmuş Şah-ı Merdan

Kerbelanın yazıları
Şehit düştü gazileri
Fatma Ana kuzuları
Ah Hasanım vah Hüseynim

Şehit olmuş Şah-ı Merdan

Kerbelanın önü düzdür
Geceler bana gündüzdür
Şah kerbelada yalnızdır
Ah Hasanım vah Hüseynim

Şehit olmuş Şah-ı Merdan

Gökte yıldız paralandı
Şehriban ana daralandı
Şah Hüseyin yaralandı
Ah Hasanım vah Hüseynim

Şehit olmuş Şah-ı Merdan

Bir su verin masum cana
Zalim içti kana kana
Fatma Ana yana yana
Ah Hasanım vah Hüseynim

Şehit olmuş Şah-ı Merdan

Boz bulanık puslu dağlar
Virandır bahçeler bağlar
Şah Hatayım durmaz ağlar
Ah Hasan’ım vah Hüseyin’im

Şehit olmuş Şah-ı Merdan
Şah hüseynim vah Hüseynim..

Ebru
06-01-2008, 08:30 AM
İslâmiyetin özünü Arap ırkçılığından uzaklaştırarak ilâhi emirleri bugüne ulaştırmak ve zulme boyun eğmemeyi anlatabilmek için başlarını seve seve verdiler

Hak senden razı olsun Rojaazme, yüreğinin güzelliğine sağlık. Teşekkürler

ehlibeyt07
06-01-2008, 08:34 AM
emeğinize sağlık canlar
her gün aşure her yer kerbela

Ebru_Sultan
06-01-2008, 09:08 AM
İnsanlık uğruna meydana gelen
Hak için serini, sertacın veren
Kerbela çölünde mekanın kuran
Ehl-i Beyt'in nuru İmam Hüseyin

emeğine sağlık abi
payşalımlarınla bizi bilgilendirdiğin için çok sağol

Hidayet Coban
06-01-2008, 10:00 AM
Özellikle Önümüzdeki Su Günlerde Yerini Bulan, Bu degerli Açiklamalarindan Dolayi Tüm Yüregimle Tesekkür Ediyorum.Emegine Yüregine Saglik Rojaazme Can!Iyi ki! Varsiniz...

su_ezgisi
06-01-2008, 10:26 AM
Abidan-ı Mustafa'yız biz Hüseynilerdeniz
Aşıkan-ı Mürteza'yız biz Hüseynillerdeniz
Başımızı top eyledik şah-ı şehidin aşkına
Can feda-yı Kerbela'yız biz Hüseynilerdeniz
Hacı Bektaş-ı Velidir pirimiz Hilmi dede
Bende-i Ali ABA'YIZ BİZ HÜSEYNİLERDENİZ

paylaşımınız için teşekkürler,yüreğinize ağlık

Rojaazme
20-01-2008, 05:01 AM
yorumlarınız için sagolun dostlar..