:
Yaşam Biçimi Olarak Alevilik
astokomlu
19-09-2006, 09:03 AM
karacaahmet.com
Hıristiyanlık içinde nasıl ki; farklı oluşumlar, farklı kiliseler var ise, Musevilik içinde nasıl ki; farklı oluşumlar, farklı sinagoglar var ise, İslamiyet içinde de bunlara benzer bir oluşum var. Alevilik, Sünnilik işte buna benzer bir oluşumdur. Alevilik; insan sevgisini, kadın- erkek eşitliğini, insanı sevmeyi inancın merkezine koyan, insana olağanüstü değer veren, hoşgörüyü inanç biçimi haline getirmiş bir yaşam biçimidir. Alevilik'te çocuğu sevmek adeta inancın bir parçası olmuştur. Alevilik'te dil, din, cinsiyet, renk ayrımı yapmak inanca aykırıdır. Alevilik için ; 4 kitap, 72 millet, 18 bin alem ayrım yapılmaksızın birdir. Alevilik'te; barışçılık, insanseverlik, dostluk, kardeşlik, esastır. Kin, düşmanlık, kavga, savaş inancın reddettiği özelliklerdir. Bunu Yunus Emre şöyle ifade etmiştir: "Biz kimseye kin tutmayız, kamu -alem birdir bize."
Yelizn
19-09-2006, 09:05 AM
Astokomlu :)
Ne güzel anlatmışsın.. Birkez daha gurulandım Alevi olmaktan..Teşekkürler
Sevgiyle
wengesodiri
19-09-2006, 09:09 AM
ma şimdi ben ne diyem sana...
emeğine ve yüreğine sağlık.
Teşekkürler cane.. işte aleviliğin, alevi olmanın en güzel yanı.. İnanç ve yaşam biçimimizle her zaman gurur duyacağımız bir kültüre sahibiz.. emeğine sağlık..
astokomlu
20-11-2006, 12:18 PM
değerlendirmeleriniz için sağolun canlar..
Rojaazme
13-01-2007, 12:53 PM
Hıristiyanlık içinde nasıl ki; farklı oluşumlar, farklı kiliseler var ise, Musevilik içinde nasıl ki; farklı oluşumlar, farklı sinagoglar var ise, İslamiyet içinde de bunlara benzer bir oluşum var. Alevilik, Sünnilik işte buna benzer bir oluşumdur. Alevilik; insan sevgisini, kadın- erkek eşitliğini, insanı sevmeyi inancın merkezine koyan, insana olağanüstü değer veren, hoşgörüyü inanç biçimi haline getirmiş bir yaşam biçimidir. Alevilik'te çocuğu sevmek adeta inancın bir parçası olmuştur. Alevilik'te dil, din, cinsiyet, renk ayrımı yapmak inanca aykırıdır. Alevilik için ; 4 kitap, 72 millet, 18 bin alem ayrım yapılmaksızın birdir. Alevilik'te; barışçılık, insanseverlik, dostluk, kardeşlik, esastır. Kin, düşmanlık, kavga, savaş inancın reddettiği özelliklerdir. Bunu Yunus Emre şöyle ifade etmiştir: "Biz kimseye kin tutmayız, kamu -alem birdir bize."
Sidalyaren
13-01-2007, 03:06 PM
Biz Alevilerinde Farkı Bu.Ayrımsız Kadın Erkek Esitliği..Gelene Git Gidene Kal Demiyecek Kadar Asil iNSANLARIZ
Sagol Astakomlu Birdaha Anladık Farkımızı
astokomlu
05-06-2007, 09:16 AM
eyvallah canlar..
astokomlu
29-11-2007, 11:18 AM
"Biz kimseye kin tutmayız, kamu -alem birdir bize."
MuratEngin
29-11-2007, 11:34 AM
Hıristiyanlık içinde nasıl ki; farklı oluşumlar, farklı kiliseler var ise, Musevilik içinde nasıl ki; farklı oluşumlar, farklı sinagoglar var ise, İslamiyet içinde de bunlara benzer bir oluşum var. Alevilik, Sünnilik işte buna benzer bir oluşumdur.
Hele sukur !:)
Arayan bulur. Ellerine saglik.
Fukara-i Abdal
02-03-2008, 06:11 AM
Umutyeli
05-03-2008, 12:21 PM
gönlüne ve emegine saglik alevilik budur iste paylasimin icin tskler
sivaslım_58
13-03-2008, 04:33 AM
allah allah,,,
paylaşımın için teşekkürler,,,
kimyager89
13-03-2008, 04:54 AM
bilgilendirmen için saol hakan abi :)
perihel
13-03-2008, 05:22 AM
çok güzel ve sade anlatmışsın cidden..beni yıllar önce bir alevi arkadaşım evine davet etmişti..yalovadaydı arkadaşım..ben sunniyim sonuçta..ama hiç aklıma gelmedi alevilerin beni ayıracağı..hatta 1 hafta kaldım 1 hafta içinde sen nesin gibilerinden bir şey bile geçmedi..bizlerde vardır da bu..''nesin sen?alevi, sunni ya da işte macır, manav, yörük..nesin kızım?'':D meraklı teyzelerimiz vardır ya..
neyse..arkadaşımın evine gittiğimde ilk farkettiğim ATATÜRKÜN resmi oldu..salona asılmış..bizde Atatürkü severiz biz neden asmıyoruz ki diye düşünmüştüm..sonra kılıçları gördüm..bilmiyordum ne anlama geldiğini..daha 15 yaşındaydım..arkadaşım anlattıı..ve Yalovanın bir kasabasıydı orası..yarısı alevi,yarısı da lazlardan oluşuyormuş..ben tabii ki alevilerin olduğu yerdeydim..arkadaşımın tanıştırdığı herkes aleviydi..ve ben el üstünde tutuldum..büyük bir insan sevgisi vardı..ne para muhabbeti geçti ne başka bir şey..o arkadaşımla artık görüşemiyoruz ama ona ve ailesine hala minnettarımdır:)
Fukara-i Abdal
26-05-2009, 03:28 PM
Anadan Babadan Doğdum'da geldim,
Gahi bu Cihanda Esen bir yeldim,
Ol Yüce Dağlarda Çağlayan Seldim,
Bu Vücud Mülkünü Nice Dolaştım,
Kul Fukara
Av.A.Guvercin
26-05-2009, 05:42 PM
Anadan Babadan Doğdum'da geldim,
Gahi bu Cihanda Esen bir yeldim,
Ol Yüce Dağlarda Çağlayan Seldim,
Bu Vücud Mülkünü Nice Dolaştım,
Kul Fukara
Erenler mest ediyorsunuz
Diyecek soz bulamiyorum
Askiniz yansil kul olmasin
nur olsun
Allah Allah Eyvallah
türkügözlüm58
27-05-2009, 10:27 AM
Abisi yüreğine sağlık...
xgamzemx
27-05-2009, 10:40 AM
çok güzel anlatmıssın
yüregine saglık
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.