PDA

: Nur Dede

sercesme
26-01-2007, 02:34 PM
Bu ocak hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Baba mansura bağlı bir ocak olduğunu biliyorum.

kiziltalip
14-03-2007, 03:39 AM
Türkçe Adi Nur Dede Olan Bu Ocak Bingölün şihhan Kazasinda Bulunan Bir Ocaktir Oranin Yerlileri Bu Pire şih Harun Da Derler Ama Seyittir Ve Evladi Resuldur. Aladdin Keykubat Zamaninda Yaşadiği Tahmin Edilmektedir. Sirdan çocuk Suretinde Sirdan Bir Taş Indiği Için Nur Dede De Denmektedir Bu Taş Hala Dergahinda Bulunmaktadir... Hatta Birgün Bu Güzel Pirin Seyyitliğinden şüphe Eden Zamanin Büyük Devlet Adamlarindan Olan Aladdin Keykubat Pirimizi Sinamak Ister Ve Iki Asker Yollar Tabii O An Kiştir Heryer Kardir Askerlere Bu Kiş Ayinda Tarla Eken Ak Sakalli Birini Görürler Bu Güzel Pir Birinci Siraya Tohumu Eker Ikinci Siraya Tohumu Ekince Birinci Siradaki Tohum çicek Açar üçüncü Siraya Geldiğinde Brirince Sira Sebze Verir Ve üç Tane Salataliği Dalindan Koparir Ikisini O Askerlere Birinide Alattin Keykubata Vermeleri Istenir Yolda Giderken Asker Kendi Hakkinin Yer Diğer Askerde Kendi Hakki Ile Aladdin Keykubatin Hakkinida Yer Tabi Yediği Anda ölür Bunu Gören Asker Komutanina Her şei Anlatir Ve Aladdin Keykubat Bu Pirin Allahin Sevgili Kulu Olduğu Anlar Ve Onun Secerisini Altin Hizmalarla Yazdirir Ve Onaylar Günümüze Kadar Tüm Padişahlarin Mühürü Ile Mühürlenmiş Ve Seyit Olduğu Tastiklenmiştir Nur Dedenin ...işte Böyle Güzeller Bende Bu Ocağin Bir Talibiyim Ali Bey Ben Eral Bu Arada Kirklardan Görüşmek üzere Hoşcakal...

Derviscemal
14-03-2007, 03:53 AM
Değerli dostlar,
Nur Dede diye bir ocak yoktur.. Hergün yeni bir ocağın çıktığı şu günlerde bu konuda lütfen dikkatli olalım. Nur Dede bir ermiş olabilir bir Pir olabilir. Bu kendisinin adıdır. Vede muhakkak bir mürşidi vardır bir ocağa bağlıdır. Bizim inancımızda mürşit olmadan olmaz...

Bu açıklamamım sebebi şudur. Ocak dediğinizden Alevi inançındaki post sahibi evliyalardan biri demektir. Bir ocağa bağlık olmak ise ocaktan gelmektir.

saygılarımla

sahikerbela
26-06-2007, 05:41 AM
yaptığınız bu açıklama pek doğru değil üzgünüm bu ocağın bir talibiyim ve ocak olsuğu bir çok pir tarafından kerametlerle kanıtlanmşıtır tekrar söylüyorum NUR DEDE BİR OCAKTIR VE BENDE BU OCAĞIN BİR TALİBİYİM ... lütfen yazınızı düzeltiniz ricam budur... saygılarımla aşkı niyaz ederim ....

turgaydede62
26-06-2007, 06:43 AM
ey güzel can merhaba ben turgay dede62 dersimliyim ve kureyşhanlıyım nur dede ocagının pirlerine mürşitlerine teslim olup ikrar verdim bizler ikrar verdigimiz ocagı cok iyi tanıyor ve cok iyi biliyoruz nur dede ocagını her sene ziyarete gideriz hz. ali diyorki bildigin şey azda olsa zararı yok ama bilmedigin şey hakkında konuşma diyor sevgilerle can

bu dünyada en korkunc şey cahaletin toplumda hüküm sürmesidir
hepimize düşen görev akılları cahalete düşmekten kurtarmaktır

dersimin yigit kızılbaşı kureyşhanlı turgay dededen sevgilerle hoşcakalın

illegal
26-06-2007, 07:02 AM
Değerli dostlar,
Nur Dede diye bir ocak yoktur.. Hergün yeni bir ocağın çıktığı şu günlerde bu konuda lütfen dikkatli olalım. Nur Dede bir ermiş olabilir bir Pir olabilir. Bu kendisinin adıdır. Vede muhakkak bir mürşidi vardır bir ocağa bağlıdır. Bizim inancımızda mürşit olmadan olmaz...

saygılarımla
1990 lardan sonra kabugunu kiran alevi kesimi bir hayli örgütlendiler bu örgütlenmeleri iclerine sindirmeyen bir takim unsurlar (tarikatcilar vs) adeta alevi örgütlügü ile yarisa girdiler
hergün medyada yeni bir tarikat yeni bir cemaat vs oldukca SIK SIK karsilamaya basladik hatta bir kac kez bu unsurlarin icinde aleviligi temsil ettigini iddia eden tarikatcilarda belirlemeye baslamisti

neden bunlari yazdim ?
bu tür cemaat ve örgütcüler bana göre bir rekabet bir reyting telasiyla olusuyor
falan kisi üc bes kisiyi yanin alip tarikat cemaat vs kuruyorsa
benim ondan neyim eksik mantigi
sözü edilen unsurlara daha cok rastlayacagiz
mezarinin topraginda kirmizi karanfil yeseren sahsiyeti kutsayip evliya ermis falan ocagin dedesi filan soydan gelen pir diye farkli kategorilere Koyuldukca daha görecegimiz duyacagimiz cok ilginc ve enteresan olaylar olacaktir
sizi bilmem ama ben bu tür dengesizliklere her zaman hazirlikliyim
FAZLA muhatab almiyorum
bizim pirlerimiz mürsitlerimizin soyu geldikleri yerler inanc bicimleri kutsadiklari herseyi biliyoruz
bildiklerimiz bize yeterlidir

levilee
26-06-2007, 07:13 AM
varmı yokmu şimdi bu nur dede
ocakmı değilmi karıstı :)

sahikerbela
04-07-2007, 08:17 AM
tabiki var şüpheniz olmasın ....

Derviscemal
04-07-2007, 08:53 AM
tabiki var şüpheniz olmasın ....

Nasıl var ben anlayamadım.. 12 postta nur dede diye bir ocak varmı.. Arkadaşlar...

Bakınız dedem Kızılbel Seyitlerinden dervis süleymandır. türbesine milyonlarca insan gider ama kureyş ocağına bağlıdır. Yüzlerce talibi vardır ama ocak değildir.

sahikerbela
06-07-2007, 07:07 AM
bir gün kırklar cem evine gelirseniz bu ocağın pirlerinden biri olan baki dede size anlatır nasıl bir ocak olduğunu .....