PDA

: keçeciler

babakececi
26-01-2007, 12:00 PM
keçeci babanın asıl ismi gülağa dır rahmetli dedem zamanında )yıldırım beyazıt) padişaha kervanlarla şeker taşırlarken kervandaki askerlere merakı üzere ne taşıdıklarını sorar askerlerde kayde almazlar tuz taşıyoruz derler keçeci babada iyi demiş madem tuz taşıyosunuz tuz olsun demiş kervan saraya gidipte heybeler inince bir bakarlarki tüm heybeler tuz dolu şaşırırlar bu duruma tabiki padişah sorar yolda belde birisine rastladınızmı birisi bişey söyledimi diye tuz taşıyoruz diyen asker çıkar ve der gülağa sordu ne taşıdığımızı bende tuz diyince tuz olsun dedi der bunun üzerine beyazıd gülağa yı çağırır huzuruna ve ona ceza olarak tüm sarayı keçelemesini söyler bunun üzerine gülağa gece herkes yatınca keçelemeye başlar sabaha karşı keçeleme işini bitirir saray pırıl pırıl 9olmuştur bu üzere ismi keçeci baba kalmıştır ve evinin olduğu yer dergah olmuştur aslen tokatta olup bir kısımı erzincan dolaylarında ocak tutmuşlardır ocağımız kuduz ocağı bilinir ve ocaktan lokma yiyenin kuduz olmadığına inanılır.

Rojaazme
26-01-2007, 12:04 PM
ey vallah can ..

yüregine sağlık ola ...

hınıslı
26-01-2007, 12:28 PM
Eyvallah var olasın can, Evet keçeci köyü Tokatta...

sercesme
26-01-2007, 02:33 PM
Ben amasya suluova arucak köyündenim
bizim dedelerimiz keçeciden geliyo.
keçeciden birininde burda olması çok hoşuma gitti.
sevgili baba keçeci inşallah bundan sonra senden keçeci hakkında bilgiler alabilirim.
valla şimdi dedelerimin sesini duymuş kadar oldum.
bilmem tanırmısın ama. bizim dedelerden isimlerini bildiğim şunlar.

mustafa dede
ali dede
cemal dede
memet dede (allı memet)
sattuk dede
ahraz dede
fatma ana
senam ana oğulları pehlivan dede.
yeter ana (mustafa dedenin gelini)

bizim sülaleye ileride kim dedelik yapacak bilemiyorum valla.
şimdilik dedeler her sene gelip birlik kurbanını kesiyoruz ama.
gençlerden birtek pehlivan dede kaldı.

babakececi
27-01-2007, 03:36 AM
tanırım hepsinide valla bu gidişle görgülerde kalkar bilmiyorum gidişat iyi değil

sercesme
29-01-2007, 01:16 AM
bizim dedeler şimdilik geliyor .
o soyda dedelik yapacak görgü yapacak kimse kalmasa bile
ben istanbuldan dede götürür yine yaptırırım görgüyü.
bu yol sahipsiz kalmaz.
bizler bunun için çalışan insanlarız.

babakececi
29-01-2007, 01:36 AM
tşk ler duyarlılığın için ben o açıdan sölemedim belki yanlış anlaşıldı yada anlatamadım benim belirtmek istediğim artık eskisi kadar sahip çıkamıyoruz kültürümüze onu kastetmiştim yinede tşk ler

tayfunoz05
30-06-2008, 02:20 AM
keçecibaba annemin rüyasına girip ondna benim adıma kurban istmeiş gittik kestik 2-3 hafta önce Allah kabul etsin.Böyle yüce bir kişilik olduğunu tahmin bile edememiştim.Teşekkürler

yesim_60
30-06-2008, 09:14 AM
keçeci babaya geçen yıl gitmiştim erbaa da yanlış bilmiyorsam yeri biraz üstündeki köydede gül aziz baba nın türbesi vardır torunudur keçeci babanın bir de değinmek istiyorum keçeci babaya gidenler bilir keçeci babanın köy içinde bir evi vardır ve bu ev hiç çizi çakılmadan yapılmış ve evin içinde ocağın yanında bir taş vardır bu taş yoğrulmuş ve erimiş anlatılır oranın büyükleri tarafından bu taş keçeci baba tarafından yoğrulmuştur