:
Muharrem 10 ! Kanla Yazılan Mesaj...
velakad
15-01-2007, 03:27 AM
ÇÖL YANIYORDU, GÖK YANIYORDU,GÖNÜLLER YANIYORDU,DİLLER HAYKIRIYORDU;SU....SU.....SU......
İMAM HÜSEYİN BAŞINI KALDIRDI "BU NE TUFANDIR YARAB" DEDİ.
GÖNÜLLER SUSMUŞ, YÜREKLER SUSMUŞ, VİCDANLAR SUSMUŞTU.
BİR AVUÇ İNSAN, İNSANLIK DEĞERLERİNİN YAŞATILMASI İÇİN KANLA MESAJ YAZIYORDU...EHL-İ BEYT KADINLARININ FERYADI ARŞ-I ALAYI İNLETİYORDU.KEFENSİZ ŞEHİTLER KANLAR İÇİNDE YATIYORLARDI.
İŞTE MİNİ MİNİ ALİ ASKER...SANKİ HALEN PARMAĞINI EMİYORDU.İŞTE KARDEŞİ YİĞİT ABBAS.KANLAR İÇİNDEYDİ YÜZÜ SEÇİLMİYORDU.KOLLARI YOKTU.İSYANI BİTMEMİŞTİ.İŞTE 18 YAŞINDAKİ FİDAN BOYLU ALİ EKBER'İ...
YUMRUKLARI SIKILIYDI,GÖZLERİ AÇIKDI.SANKİ KENDİSİNE BAKIP GÜLÜMSÜYORDU...
İMAM HÜSEYİN İNİLERCESİNE "YARAB! BANA SABIR VER, SABIR VER. "DEDİ...
FIRAT MASUM MASUM AKIYORDU....ÇÖL YANIYORDU...İNSANLIK FERYAT EDİYORDU: SU... SU... SU...
"İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN"...bakara 156
veeeee YÜRÜDÜ İMAM HÜSEYİN...GÜNEŞ YAKIYORDU...İMAM HÜSEYİN TEK TEK YÜZLERİNE BAKTI.AAAAAHHHHHH YİĞİT KARDEŞİM ZEYNEP!NE OLMUŞ SANA...NE HALDESİN BÖYLE...SANA EMANETTİR EHL-İ BEYT KADINLARI YILMA YIKILMA SEN.SANA MUHTAÇTIR ZEYNEL ABİDİNİM...
ZEYNEBİN SABRI KALMAMIŞTI...KARDEŞİ HÜSEYİN İN YÜZÜNE BAKTIĞINI GÖRÜNCE FERYADINI YER GÖK İNLEMEYE BAŞLADI:
ARTIK KAYBEDECEĞİ BİR ŞEY KALMAMIŞTI.YAKINLARININ VE EVLATLARININ ACISI İLE ÖLÜMÜ MİLYON KEZ TATMIŞTI...
ÖLÜM NEDİR Kİ?...
KAVUŞMAKTIR...
DEDESİYLE, BABASIYLA KARDEŞLERİYLE VE SEVDİKLERİ İLE BİRLEŞMEKTİ...DEDESİNİN KILICINI ALDI, BABASININ SARIĞINI TAKTI VE DEDESİNİN HEDİYE ETTİĞİ ZÜLCENAH İSİMLİ ATINA BİNDİ.VE ÖLÜM MEYDANINA GELDİ.AT ÜZERİNDE SANKİ BABASI ALİYE BENZİYORDU...
TÜM METANETİ İLE SESLENDİ...
"GELDİM İŞTE... BİR BEN KALDIM...BEN VE SİZLER...
10 EKİM 680 GÜNLERDEN CUMA
BİR OK ATARLAR DEDESİNİN ÖPÜP KOKLADIĞI AĞZINA GELİR VE ARDINDAN KILIÇ DARBELERİ İLE KOLLARI KESİLİR...BİR ÇOK ÖLÜMCÜL YARADAN SONRA İMAM DÜŞER ATINDAN...............................
10 MUHARREM GÜNLERDEN CUMA....SONSUZLUĞU AYDINLATMAK İÇİN GÜNEŞ BATMIŞTI O GÜN KERBELADA...
YASSI MATEMİMİZ........
Büyük harf ile yazdım umarım canlar beni af eder...
aşk-ı niyaz....
can eline koluna saglık diliyom
velakad
15-01-2007, 04:25 AM
Hani diyoruz ya Aşk Ehli Ölmez diye;
İşte İmam Hüseyin, İşte ev halkı...
Onlar doğru ile yanlış arasındaki ince perde idi.İnsanlığa Kerbela da açık ders verdiler, iyi ve kötü, doğru ile yanlış, mazlum ile zalim....İslam'ın bayrağını hiç yere düşürmemenin direnişin adı Kerbela...Ve o Kerbela'nın gülü İmam Hüseyin...
İMAM HÜSEYİN;
EY YEZİT SEN BİZİ SUSUZLUKLAMI YOK EDECEKSİN...
O SUYUN KAYNAĞIDA BİZİZ...
ayağını yere vurur ve su çıkar...
O şehitler Şahına Aşk-ı niyaz olsun...
Alihanlı
15-01-2007, 04:47 AM
nalet olsun yezide.ve ehlibeyt düşmanlarına.
.emeğine sağlık.
velakad
15-01-2007, 05:15 AM
garki huni kerbelayım ya hüseyin senden medet
mateminlen gam fezayım ya hüseyin senden medet
sen cenabı sıbtı sultan ı resul sun ya hüseyin
babı ı lutfunda gedayım ya hüseyin senden medet
kerbelada evladınla kurban olmuşsun
bende rahında fedayım ya hüseyin senden medet
kesseler ger başımı döne cenabından şeha
aşık ı ali abayım ya hüseyin senden medet
ağlarım her dem senin ol vakayı nalanına
ağlamakla pür cefayım ya hüseyin senden medet
dergahın dar ül amandır aşki yi biçareye
rah ı aşkta bi nevayım ya hüseyin senden medet
Rojaazme
15-01-2007, 05:29 AM
MİLYON KEZ TATMIŞTI...
ÖLÜM NEDİR Kİ?...
KAVUŞMAKTIR...
DEDESİYLE, BABASIYLA KARDEŞLERİYLE VE SEVDİKLERİ İLE BİRLEŞMEKTİ...DEDESİNİN KILICINI ALDI, BABASININ SARIĞINI TAKTI VE DEDESİNİN HEDİYE ETTİĞİ ZÜLCENAH İSİMLİ ATINA BİNDİ.VE ÖLÜM MEYDANINA GELDİ.AT ÜZERİNDE SANKİ BABASI ALİYE BENZİYORDU...
TÜM METANETİ İLE SESLENDİ...
"GELDİM İŞTE... BİR BEN KALDIM...BEN VE SİZLER...
10 EKİM 680 GÜNLERDEN CUMA
BİR OK ATARLAR DEDESİNİN ÖPÜP KOKLADIĞI AĞZINA GELİR VE ARDINDAN KILIÇ DARBELERİ İLE KOLLARI KESİLİR...BİR ÇOK ÖLÜMCÜL YARADAN SONRA İMAM DÜŞER ATINDAN...............................
10 MUHARREM GÜNLERDEN CUMA....SONSUZLUĞU AYDINLATMAK İÇİN GÜNEŞ BATMIŞTI O GÜN KERBELADA...
YASSI MATEMİMİZ........
eline yüregine sağlık velakad can......
velakad
16-01-2007, 02:58 AM
Nerdesin ey Allah Resulü nerde?
Çaresizler yasta, yetim kederde
Ağlar sana dağlar, kurtlar ve kuşlar,
Ağlar sana gökleri toprak ve taşlar,
Ağlar sana mahşer, Hacün ve Rükün ey yar,
Ağlar sana ey can, Mekke, her diyar,
Ağlar sana İslam, çok garip kaldı,
Ağlar, hasret onu gurbete saldı.
Görseydin, âh, senini nur minberini
Bir karanlık sardı ışık yerini.
velakad
16-01-2007, 03:05 AM
Birini tutan Hakk’ın yeter
İkisini tutan günahın atar
Üçünü tutan cennette yatar
Engür olmuş Hakk ceminde ezilir.
Dördünü tutana veli dediler
Beşini tutana ulu dediler
Altısını tutana dolu dediler
Yedisin tutan havada uçar
Sekizin tutan hülleler biçer
Dokuzun tutan cennetin açar
Pir Sultan Abdal’ım onunda zahmet
On birini tutana indi rahmet
On iki tutana nasiptir cennet
Engür olmuş Hakk ceminde ezilir...
Ne mutlu temiz gönüllülere,
Ne mutlu Ehl-i Beyt’in ışığıyla aydınlananlara!
Ne mutlu mazlumlardan yana olanlara!
Ne mutlu adaletten, doğrudan yana olanlara!
Ne mutlu Hakk-Muhammed-Ali’ye gönülden bağlı olanlara!
velakad
16-01-2007, 03:12 AM
Seyyid Nesimi ve Seyyid Ali Sultan hazretleri;
"Biz bir oruç tutarız ki, ramazana benzemez" Demişler.Ne güzel de demişler.
Matem donunu giydi bulutlar bölük bölük
Baran gamında koptu vü tufan Ya Hüseyin!
Gökler boyandı mateme gün giydi karalar
Mahvoldu arada mah-ı taban Ya Hüseyin!
Kerbela kıyamı kahramanlığın, yiğitliğin, haysiyetin ve zulme isyanın öğretildiği bir okul gibidir. Hazreti İmam Hüseyin de bu okulun baş öğretmenidir!
O okulda okuyup mateme bürünenlere selam olsun!
O okulda okuyup da insan olanlara da selam olsun!
İmam Hüseyin için ah çekip ağlayanlara selam olsun!
Yezit’e ve tüm zalimlere lanet okuyanlara selam olsun!
“…Zulüm altında inleyen mazlumların tek ümit ışığı biziz. Bir can için bu mazlumların ümit ışığını nasıl söndüreyim!” diyen İmam Hüseyin‘in ışığı hiç kuşku yok ki onu sevenlere şefaat olarak dönecektir.
velakad
16-01-2007, 03:13 AM
Kuran’da: “Andolsun tan yerinin ağarma vaktine ve on geceye.” (Fecr Suresi, 1–2) deniliyor. Yine Kuran’da: “Ey iman sahipleri! Oruç sizden öncekilerin üzerine yazıldığı gibi, sizin üzerinize de yazılmıştır. Bu sayede korunmanız umulmaktadır.”(Bakara,183) deniliyor.
Alevi inancına göre bu ayetler; Muharrem orucu ile ilgilidir. “Andolsun tan yerinin ağarma vaktine ve on geceye.” sözündeki on geceden kasıt, on gün tutulan oruçtur. Sizden öncekilere farz kılındığı gibi demekle, Hz. Muhammed öncesi peygamberler kastediliyor. Çünkü Kuran’da: “Sizden önce gönderdiğimiz resullerimize uygulanan yasa da buydu. Sen bizim yol ve yasamızda değişme bulamazsın.” deniliyor.
İşte, Hz. Muhammed’in ve tüm peygamberlerin tuttuğu oruç, Muharrem orucudur, bu orucu Peygamberimiz Hazreti Muhammed de tutmuştur. Öyle ise hangi peygamberler bu orucu tutmuştur? Din bilginlerine göre Muharrem’de oruç tutan peygamberler şunlardır:
1. Adem Peygamber, 10 Muharrem günü eşi Havva ile buluştuğu zaman, yüce Allah’a şükür amacıyla bu orucu tutmuştur.
2. Nuh Aleyhisselam, 10 Muharrem günü tufandan kurtulunca, Tanrı’ya şükür için bu orucu tutmuştur. Ayrıca o gün gemide kalan erzakları bir araya getirerek aşure pişirmiştir. Aşr, on demektir, aşur veya aşura, Muharrem’in onuncu günü pişirilen buğday tatlısıdır.
3. Hz. İbrahim Peygamber, Nemrut’un attığı ateşten kurtulunca, Allah’a şükretmek için oruç tutmuştur.
4. İshak veya İsmail Peygamber, kurban olmaktan kurtulunca, Allah’a şükretmek için oruç tutmuştur.
5. Yakup Peygamber, oğlu Yusuf’a kavuştuğu zaman şükretmek için oruç tutmuştur.
6. Eyüp Peygamber, ağır dertlerinden kurtulunca şükretmek için oruç tutmuştur.
7. Yunus Peygamber, balığın karnından kurtulunca şükretmek için oruç tutmuştur.
8. Musa Peygamber, Firavun’un gazabından kaçarken, Kızıl Denizin, mucizevi bir şekilde kendisine yol vermesine şükretmek için oruç tutmuştur.
9. İsa Peygamber, şükretmek için oruç tutmuştur.
velakad
16-01-2007, 03:14 AM
Namazımız dara durmak,
Orucumuz sabretmek,
Biz bir oruç tutarız ki
Ramazana benzemez.
Süleymanlar içinde
Ali’dir süleymanımız
Bizim süleymanımız
Süleymanlara benzemez.
Ey Nesimi, sen seni
Bir mani bilir sanırsın
Biz bir deniz geçeriz ki
Bir deryaya benzemez...”
asli_33
16-01-2007, 03:42 AM
Emeğine yüreğine sağlık can kardeşim Etem..
Ey derd perver-i elem-i Kerbelâ Hüseyn
Vey Kerbelâ belâlarına mübtelâ Hüseyn
Gam pâre, pâre bağrını yandırdı dağ ile
Ey lâle-i hadika-i Âl-i Abâ Hüseyn
Tiğ-i cefâ bedenin oldu çak-i çak
Ey bûsitân-ı sebze-i tiğ-i cefâ Hüseyn
Yıktı vücudunu gam-ı zulmet serây-i dehr
Ey şem-i bezm-i bârgeh-i Kibriyâ Hüseyn
Devr-i felek içirdi sana kâse kâse kan
Ey teşne-yi hararet-i berq-i belâ Hüseyn
Yâd et "Fuzulî" Âl-i Abâ hâlin âh
Kim berq-i âh ile yakılır harmen-i günâh
destroyer
16-01-2007, 03:50 AM
Selam olsun şehitler sultanına;
O ki şu anda eğer İslam alemi ayaktaysa,biz bunu o güzel 3.imamımıza borçluyuz.Aptal olanlar onu savaşı kaybetti sandı ama onlar yanıldı.O çocuklarını ve kendi canını feda ederek bu savaşı aldı.Haksızlığa karşı boyun eğmemenin en büyük simgesi.Şu da asla ehlibeyt dostları tarafından unutulmamalı ki;peygamberimizinde dediği gibi bu Kerbela olayı bütün Müslümanların kıyamete kadar utanç duymaları gereken bir olay.Biz hala 3.imamımızın yasını tutuyoruz ve de tutmaya da devam edeceğiz.Halkı ona sessiz kal derken''Ey dostlar;İslam dünyasının yönetiminin Yezit gibi bir adama kalmasına nasıl sessiz kalırım.Ben ömrümü ceddim Muhammed ve babam Ali nin yolunda geçirdim.Yezit e kalırsa İSlam dünyası,öyleyse İslam a diyelim elveda.İslam ın i si kalmaz...Halk ise ona diyor ki''Ya İmam,çok az kişisiniz suyunuzda yok öldürecekler seni.''İmam diyor ki''Şerefli bir ölüm,şerefsizce bir yaşamdan daha iyidir.Eğer kanım dökülmeden ayakta kalmayacaksa ceddim Muhammed'in dini;haydi kılıçlar alın beni,paramparça edin bedenimi.''
velakad
16-01-2007, 04:43 AM
Selam olsun şehitler sultanına;
O ki şu anda eğer İslam alemi ayaktaysa,biz bunu o güzel 3.imamımıza borçluyuz.Aptal olanlar onu savaşı kaybetti sandı ama onlar yanıldı.O çocuklarını ve kendi canını feda ederek bu savaşı aldı.Haksızlığa karşı boyun eğmemenin en büyük simgesi.Şu da asla ehlibeyt dostları tarafından unutulmamalı ki;peygamberimizinde dediği gibi bu Kerbela olayı bütün Müslümanların kıyamete kadar utanç duymaları gereken bir olay.Biz hala 3.imamımızın yasını tutuyoruz ve de tutmaya da devam edeceğiz.Halkı ona sessiz kal derken''Ey dostlar;İslam dünyasının yönetiminin Yezit gibi bir adama kalmasına nasıl sessiz kalırım.Ben ömrümü ceddim Muhammed ve babam Ali nin yolunda geçirdim.Yezit e kalırsa İSlam dünyası,öyleyse İslam a diyelim elveda.İslam ın i si kalmaz...Halk ise ona diyor ki''Ya İmam,çok az kişisiniz suyunuzda yok öldürecekler seni.''İmam diyor ki''Şerefli bir ölüm,şerefsizce bir yaşamdan daha iyidir.Eğer kanım dökülmeden ayakta kalmayacaksa ceddim Muhammed'in dini;haydi kılıçlar alın beni,paramparça edin bedenimi.''
Eyvallah Var ol..
velakad
20-01-2007, 12:29 AM
İşte O gün...MUHARREM
Yarab Orucumuzu Kerbela Acısına kabul eyle,
Yarab Orucumuzu Sırrı Kerbela Acsına kabul eyle,
Yarab Orucumuzu İmam Hüseyin Acısına, Ali Askerin, Ali Ekberin Acısına kabul eyle,
Döktüğümüz gözyaşlarını, O yüce katarda ser verenlere, susuzluktan dilleri ağızları kuruyanlara bir damla su olmasına izin ver Yarab!
Yarab Bizi Sen Arifi Manayi Ahad eyle,
Yarab Bizi Şehidlerin Sırrına Mahrem eyle...
AŞK-I GÖZ YAŞIMIZI ULU DİVANINDA KABUL-Ü MAKBÜL EYLE...
velakad
20-01-2007, 01:23 AM
Hz. Hüseyin Ölümü seçerken de kolayını seçmedi. O'nün ölümü kurbanlık bir koyunun teslimiyeti içinde olmayacaktı. İntikam duygusuyla yanıp tutuşan bir kan düşmanının, kanun tanımazlığı biçiminde de olmayacaktı. Canından bezmiş, dünyadan bıkmış ve yaşama cesaretini yitirmiş bir zavallı intiharcının ucuz ölümü de olmayacaktı.
O, ölümünü katiline çok pahalıya mal edecekti. Onun katili, ilelebet döktüğü kanın hesabını çok acı biçimde ödemekle geçirecek, ancak asla bedelini ödeyip kurtulamayacağı pahalılıkta olacaktı.
İmam Hüseyin ölümünü, zulüm düzenine karşı hiç dinmeyen bir kahır tufanına dönüştürecekti.
O’nun kanı, asla kurumayacak bir çağlayana dönüşüp zalimi boğacak, onun kurutmak istediği ideallere, adalet, hürriyet ve eşitliğe, yani "Öz Muhammedi İslam'a ab-ı hayat olacaktı.
O, Ölümün üstüne yürüyecekti. Bu yürüyüşte, mazlumlara, zalim karşısında nasıl yaşayıp, nasıl öleceğini öğreten "onurlu yaşam, izzetli ölüm mektebi"ni inşa edecek, aslında ölümsüzlüğü öğretecekti.
O, sıradan birisi olmadığı için, onun hayatı da ölümü de sıradan olmayacaktı.
O, sıradan yaşam ve sıradan ölümü, sıradan insanlara bırakmıştı.
Onun hayatında da memat'ında da asla pis kokular olmayacaktı.
O, peygamber reyhanesi, şühedanın dür da-nesi, Arş-ı Rahman'in küpesi, Şems-ü Kamer Nur didesi ve en temiz aşkın meyvesi Hüseyin’di.
O, Mekke ve Mina'nın, Merve ve Sefa'nın, İslam ve Kur'an'ın Resul-i Hûda, Muhammed Mustafa'nın, Emetullah Fatıma, Esedullah Murtaza'nın oğludur.
O, sıradan biri değildi. Sıradan doğmadı, sıradan yaşamadı, sıradan ölmeyecekti.
O, ölümün üstüne yürüyecek, katilinin hançeriyle aslında kendisini değil ölümünü boğazlatacak, kendisini ölümsüzleştirecekti.
velakad
20-01-2007, 03:26 AM
Ya Hüseyin..
Baktığım , gördüğüm her yerde sen varsın ya Hüseyin...
Masum çocuktasın..
Yaşlı dede'desin ..
Aydasın güneştesin ya Hüseyin..
Yağmursun fırata yağan..
Gözümden hiç durmadan akan yaşsın yürekler yakan...
Ya Hüseyin kırmızısın...
Damarlarımda dolaşan kansın..
Yardım eyle senin için ağlayana ya Hüseyin...
serpila
20-01-2007, 06:01 AM
sevgili Velakad,yüreğine sağlık...
velakad
23-01-2007, 03:23 AM
İşte Bir gün daha geçti Kerbela'da, bir susuz gün daha...Bir gün daha geçti gözler yaşlı, bir gün daha geçti gururlu.
Bir gün daha geçti Kerbela'da insanlık için.
Bir gün daha geçti Hak için Halk için....
Yarın yeni bir gün doğacak Kerbela'da.Yine gözler yaşlı Kerbela kumu ise Kanlı...
Ve yine kararacak hava Kerbela'da mateme bürünecek....
Matemimiz...
velakad
25-01-2007, 10:13 AM
Bir gün daha geçti Kerbela'da...
Ağızlar susmuş, Yürekler haykırıyordu...Ya İmam HÜSEYİN...
Neydi aşk neydi sevmek neydi ölüm?
İşte kanlar içinde yatıyor HÜR ŞEHİD.Kanı Kuramamışdı daha.Hala kurumadı.
Bak orda sana bakıyor Ali Ekber,
Hüseyin;
Şehidler Şahı,
Muhammed'in Göz Nuru,
Fatima'nın yavrusu....
Baktı Hüseyin Kerbela'da yatan Bedenlere.....
Bu ne tufandır Ya Rab..
Bu ne tufandır Ya Rab...
Bir gün daha Geçti Kerbela'da.Ve bir gün daha Matem büründü.Karanlıklar oldu yine.....
başak
25-01-2007, 10:59 AM
Emeklerinize,yüreğinize sağlık can.
velakad
26-01-2007, 02:55 AM
Yine bir akşam.Matem akşamı, yas akşamı, muharrem akşamı...
Hüseyin ve yavruları bir günü daha susuz geçirdiler.Ama İmam Hüseyin;
-Ey yezit! Sen bize su vermediğini mi sanıyorsun.Eğer öyle sanıyorsan yanılıyorsun.Biz gözenin taa kendisiyiz, diyor ve ayağını yere vuruyor biraz su geliyor Kerbela toprağından, ÇÖLÜNDEN...
İmam Hüseyin Doğru ile Yanlışın arasına kendi canını koydu ve bunu yaparkende hiç düşünmedi...
Nasıl olurdu da Dedesi Babası Abisi o yolda ser verirken kendisi o yolda ser vermezdi?
Ve yine bir günü daha kayıplarla geçirdi İmam Hüseyin...Sesleri duyuyordu İmam.Ama bu ses gururun, onurun sesi idi...
Yassı Matemimiz...
Gökmen
26-01-2007, 03:36 AM
Sevgili Velakat kardeşim yürek dolusu teşekkürler,sağol varol..
velakad
27-01-2007, 01:37 PM
İşte Gün ağarırken.Diller susuzken bir gün daha geldi.Matemin 9, günü...
Kimler kaldı?İmam baktı ev halkına.Kimler kalmıştı......Yezidin ordusuna baktı ve Kendi çadırlarına.İmam ise ikisinin arasındaydı.Yani haklı ile haksızın arasında...
Yine baktı Hüseyin Haklı olanlar neden yerde idi.Haksızlar neden haklıymışcasına galip gibi görünüyordu.Neden böyle idi...Gökteki melekler dahi ağlarken neden bu vahşet devam ediyordu....
İŞTE MİNİ MİNİ ALİ ASKER...SANKİ HALEN PARMAĞINI EMİYORDU.İŞTE KARDEŞİ YİĞİT ABBAS.KANLAR İÇİNDEYDİ YÜZÜ SEÇİLMİYORDU.KOLLARI YOKTU.İSYANI BİTMEMİŞTİ.İŞTE 18 YAŞINDAKİ FİDAN BOYLU ALİ EKBER'İ...
Neden? Neden? Neden?
Hz. Hüseyin bunu sormadı.Neden demedi.Çünkü O Doğruyu göstermek için canını bu yola koymuştu.Yezide biat etmek demek doğruyuda yok etmek demekti.Yenilgi demekti.Ama bu şereflice olan şehadet GALİBİYET DEMEKTİ...
DEMİŞTİKYA NEDEN BÖYLE?
Neden yeniliyormuş gibi görünüyoruz?
Hayır yenilmiyoruz.Yendik.İyi olan her zaman galiptir.Çünkü arkalarından gelecek olan iyi insanlar doğrunun peşini bırakmayacaktır...
Şehadet sırası yavaş yavaş İmam Hüseyine geliyordu.Sıra İmam Hüseyin de idi.Gönüller sustu.
O gül cemalli İmam'a kim kılıç kaldırabilirdi.Kim?Kim?
Matemin 9,günü de böyle geçti...Zeynel Abidin duramıyordu yerinde oda şehadet şerbetini içmek istiyordu.Yakınları bu halde iken duramıyordu yerinde.Zeyenp zapt edemiyordu Zeynel Abidini..
İmam hüseyin;
Ey zeynelim!Kimse kalmadı.Bende o şehadet şerbetini içeceğim.O zaman bizim soyumuzu kim devam ettirecek.Kim bu ev halkına sahip çıkacak.Senin yaşaman lazım.Sen burada kalacaksın,
Diyince zeynel Abidin duramadı ağladı.Bağarırak ağladı.
YARABBİ GÜÇ VER BANA YARABBİ GÜÇ VERRR....
bir gün daha geçti kerbelada.Yarın ne olacaktı kim içecekti ecel şerbetini???
Kim bilebilirdiki?Tüm peygamberlere Kurtuluş olan muharremin 10. gününün Hz. Hüseyin'e şehadet olacağını kim bilebilirdi...
Yassı Matemimiz...
onarlı_44
27-01-2007, 01:45 PM
yüreğine, emeğine sağlık can kardeşim.....
kardelencan
27-01-2007, 01:57 PM
Zulüm altında inleyen mazlumların tek ümit ışığı biziz. Bir can için bu mazlumların ümit ışığını nasıl söndüreyim!” diyen İmam Hüseyin‘in ışığı hiç kuşku yok ki onu sevenlere şefaat olarak dönecektir.
Allah Allah eyvallah can...
alevi angel
27-01-2007, 07:29 PM
İşte Gün ağarırken.Diller susuzken bir gün daha geldi.Matemin 9, günü...
Kimler kaldı?İmam baktı ev halkına.Kimler kalmıştı......Yezidin ordusuna baktı ve Kendi çadırlarına.İmam ise ikisinin arasındaydı.Yani haklı ile haksızın arasında...
Yine baktı Hüseyin Haklı olanlar neden yerde idi.Haksızlar neden haklıymışcasına galip gibi görünüyordu.Neden böyle idi...Gökteki melekler dahi ağlarken neden bu vahşet devam ediyordu....
Neden? Neden? Neden?
Hz. Hüseyin bunu sormadı.Neden demedi.Çünkü O Doğruyu göstermek için canını bu yola koymuştu.Yezide biat etmek demek doğruyuda yok etmek demekti.Yenilgi demekti.Ama bu şereflice olan şehadet GALİBİYET DEMEKTİ...
DEMİŞTİKYA NEDEN BÖYLE?
Neden yeniliyormuş gibi görünüyoruz?
Hayır yenilmiyoruz.Yendik.İyi olan her zaman galiptir.Çünkü arkalarından gelecek olan iyi insanlar doğrunun peşini bırakmayacaktır...
Şehadet sırası yavaş yavaş İmam Hüseyine geliyordu.Sıra İmam Hüseyin de idi.Gönüller sustu.
O gül cemalli İmam'a kim kılıç kaldırabilirdi.Kim?Kim?
Matemin 9,günü de böyle geçti...Zeynel Abidin duramıyordu yerinde oda şehadet şerbetini içmek istiyordu.Yakınları bu halde iken duramıyordu yerinde.Zeyenp zapt edemiyordu Zeynel Abidini..
İmam hüseyin;
Ey zeynelim!Kimse kalmadı.Bende o şehadet şerbetini içeceğim.O zaman bizim soyumuzu kim devam ettirecek.Kim bu ev halkına sahip çıkacak.Senin yaşaman lazım.Sen burada kalacaksın,
Diyince zeynel Abidin duramadı ağladı.Bağarırak ağladı.
YARABBİ GÜÇ VER BANA YARABBİ GÜÇ VERRR....
bir gün daha geçti kerbelada.Yarın ne olacaktı kim içecekti ecel şerbetini???
Kim bilebilirdiki?Tüm peygamberlere Kurtuluş olan muharremin 10. gününün Hz. Hüseyin'e şehadet olacağını kim bilebilirdi...
Yassı Matemimiz...
yüreğine sağlık can....
destroyer
27-01-2007, 10:11 PM
Muharrem yasını anlatan çok güzel bir konu olmuş gerçektende okurken tüylerim diken diken oldu adeta.
velakad
28-01-2007, 12:33 PM
Zeynep Ana Figan ediyordu Hz. Hüseyin Hareketledi.YARABBİ YARABBİİ;
Gitme kardaş gitma bizi koyup da
Bende seninle geleyim kardeş..
Bir değil beş değil yaram sarılmaz
Detlerine derman olayım kardaş.....
İmam Hüseyin bütün Ehlibeyt kadınlarını yanına topladı ve son vasiyetini söylemeye başladı;
"SIRA BANA GELDİ...Sonunda bende şehadet şerbetini içeceyim.Sizlerden şunu istiyorum:Feryadı figan edip düşmanlarımızı sevindirmeyin.Oğlum Zeynel Abidin'i canınız pahasına koruyun ve kanımızla yazdığım insanlık destanımızı anlatın.Bilin ki Allah sizin koruyucunuzdur."
Tüm kadınlarla helallaştı.Zeynel Abidin çadırda yatıyordu.Hastaydı.Takatsizdi.Ona yöneldi.Sarıldı, öptü.....Öptü ve kokladı...
Artık kaybedeceği bir şeyi kalmamıştı.Günlerdir çöldeki susuzluk ve acılar sarsmıştı Şehitler Şahını.Yakınlarının ve evlatlarının şehadetlerin de milyon kez tatmıştı ölümü.
Ölüm nedir ki?Kavuşmaktır.Dedesiyle, babasıyla, kardeşeriyle ve sevdikleriyle birleşmekti.
İmam Hüseyin...
Dedesinin Mübarek Kılıcını aldı, babasının sarığını başına taktı ve dedesinin hediye ettiği Zülcenah isimli atına bindi.Sükun ve vakar içinde ölüm meydanına geldi.
Atının üzerinde sanki Babası İmam Ali ye benziyordu....Tüm metanetini koruyarak zalimlere şöyle haykırdı;
Geldim işte....
Bir Ben kaldım....
Ben ve sizler...
Cesareti olan varsa yer değiştirelim.Gelsin buraya ve benim bulunduğum yerden, tek başına sizlere baksın ve korkudan durabilirse kendi başımı kendim keserim...
velakad
28-01-2007, 12:43 PM
Ama bende korkunun zerresi yok.Bende acı var, figan var, susuzluk var ama korku yok...
Çünkü bilirim ki;Zalimin zulmünü, inanmışlığın direnci er geç yener....Bu gün yenmezse, yarın yener.
Sizler sanıyorsunuz ki, bu başım kesilince her şey unutulacak, her şey bitecek...Hayır bitmeyecek.
Şu kumlar üzerine akan kanlar, esen çöl fırtınalarıyla savrulacaktır.Savruldukçsa Ehlibeyt yeniden doğacaktır...Akıtılan bu kanlar sizin sonunuz olacaktır.
HAYDİ ÖNÜNÜZDEYİM ÖLDÜRÜN BENİ..Öldürün beni...
Zalimlerin maneviyetları sarsılmıştı kimse karşısına çıkamıyordu.
Çadırlara saldırmışlardı.Kadınların feryadını duydu.Dolu dizgin atını çadırlara sürdü.Gördüğü manzara insani değildi.Hayvanlaşmış bir güruh Peygamberin namusuna saldırmıştı...
İmam Hüseyini yanında gören kadınlar ve çocuklar feryat ederek Hüseynin yanına koştular.Zeynep aslan kesilmişti.Hepsini bir başına korumaya çalışıyordu.Kardeşini görünce haykırarak yanına geldi ve sarıldı...
velakad
28-01-2007, 12:55 PM
Kardeş Sen gidersen burada esir ederler bizi eli kolu zincar bağlı suçlu sanarlar bizi.
Bilmezler mi ki;
Kimi imam Kimi Resulün kızı.
Çıplak develerle esir gezdirirler bizi...
SÜRDÜ ATINI BELA MEYDANINA.
TARİH; 10 EKİM 680
GÜNLERDEN; CUMA
VAKİT; ÖĞLEDEN SONRA İKİNDİ.
YER; KERBELA...
BİR OK ATARLAR DEDESİNİN ÖPÜP KOKLADIĞI AĞZINA GELİR.BİR KILIÇ DARBESİ İLE SOL KOLUNU DİĞER KILIŞ DARBESİ İLE DE SAĞ KOLUNU KOPARIRLAR.
BİR ÇOK ÖLÜMCÜL YARALAR ALDIKTAN SONRA KANLAR İÇİNDE DÜŞER İMAM HÜSEYİN ATINDAN....
Düştü Hüseyin sahrayı Kerbela'ya
Cibril var gir haber ver Sultan-ı Enbiya'ya...
Medet ya Muhammed Medet ya Ali.....Medet, medet, medet....
Can nasıl dayansın bu hali gören,
Bülbül ötmez oldu bahçeler viran,
ÇADIRLARA BAKMAK İSTEDİ, O MİBAREK BAŞINI KALDIRAMADI.O BOYUN EĞMEYEN MÜBAREK BAŞ DÜŞMÜŞTÜ TOPRAĞA.TOPRAKTA İSYAN ETMİŞTİ BU ZULME.
BAŞINI ARKADAN KESTİLER.İMAM HÜSEYİN'İN MÜBAREK BAŞSIZ VÜCUDU KANLAR İÇERSİNDE.KERBELA ÇÖLLERİNDE YATIYORDU.
Acılar bitmiş, zulme ve haksızlığa isyanı bitmemişti..........
Ehlibeyt'in gülünü soldurmuşlardı.
10 MUHARREM GÜNLERDEN CUMA.SONSUZLUĞU AYDINLATMAK İÇİN GÜNEŞ BATMIŞTI O GÜN KERBELA DA......
yassı matemimiz.......
http://www.youtube.com/watch?v=MkT6wrJaSdU
10 MUHARREM....
velakad
29-01-2007, 10:24 AM
Muharremin 10 u da geride kaldı.Bir avuç insan insanlık değerleri için zulme baş eğmedi...
İmam Hüseyin'in ev halkı esir düştü yezitlerin eline....Ancak her şey yeni başlıyordu......
Yassı Matemimiz bitmemişti, bitmeyecekti ve yüzyıllar boyu devam edecekti...
velakad
31-01-2007, 09:00 AM
Ve Kerbela'da çile bitmişti...
İmam Zeynel Abidin Bu temiz soyu devam ettirecek tek kişiydi.Ve İmam Hüseyin'in vasiyetini yerine getirdi.Bu temiz soyu devam ettirdi....
Matemimiz bitti orucumuz bitti ama yassımız bitmedi.Bitmeyecekde.Dünya var oldukça, Ehlibeyt'i seven tek bir kul kalmış olsada Yassı Matemimiz devam edecek...
Zalime boyun eğmeme doğrunun yanında plmak devam edecek...
Dünya durdukça Ali ile Ali Olacağız biz....
uguraslan05
31-01-2007, 09:50 AM
Sevgili dostlar paylaşımınız için teşekkürler. bu günü bilmeyen kalmasın yiğitler ölmez..
Unutmadık Şah Hüseyni unutmadık Ehlibeyt i unutmayacağız asla.
Ehlibeyt ve İmam Hüseyin baş eğmedi lanet yezide Peygamber Efendimizin yolunu sürmek için geldi Kerbela ya...
hainlere zalimlere vede hain zulümlerine baş eğmedi....
tekrara lanetle anıyoruz Ehlibeyt e apılan zulmü..
gerekirse yine canımızı vereiriz. Hak Bir Muhammet Ali Yolunda...
Kerbela katliamını yaptılar ama yine yılnadık yolumuzdan ayrı düşmedik davamızdan..
Canlar Bizim Davamız, Bizim Yolumuz " Hak Bir Muhammet Ali Yoludur." canlar bu yoldan dönmedik dönmeyizdeeee...
Döndürmek isteyenler varsa meydanlar yine var yine kanımızı seve seve akıtırız bu yolda...
Canımızı hiç süpheye düşmeden zerre kadar aman vermeden vermeye hazırız.
lanet olsun İmam Hüseyin'e ve Ehlibeyt'e su vermeyene haince Ehlibeyt'in kanını dökene...
HÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ CANLAR HÜÜÜÜÜÜÜ[/B][/COLOR]
velakad
01-01-2009, 12:44 PM
Ve yine Matem...
Gün döner, devran döner, yürekteki sızı bir sene sonra yine tazelenir.
Yılların eskitemeyeceği bir yas ki duyanlara derin yaralar açmakta...
Kerbela, Ey Bela Toprağı. Cihan var oldukça adın anılacak,
Ey İmam Hüseyin Aleviler var oldukça yasın çekilecek.
özgürden
01-01-2009, 02:44 PM
sonunda karşı çıkmayacağım bir yazını gördüm(yada yazılarını diyeyim)
:)
hz.ali -muaviye savaşları ile islam dünyası keskin şekilde ayrıma gitti.bu ayrım kerbela da devam etti.
fakat dürüst sünni alimlerinin bile önemli kısmı hz.ali tarafının haklı olduğunu söylemekten çekinmedi..
hz.ali ve ehlibeyt haklıydı ama zulme uğradı..camilerde hz.ali gibi büyük bir islam mücahidine lanetler okutuldu...hemde ibadethane denen yerlerde..
bugün ki,sünni dünyası - islamı -kendi özel çıkarları için paravan yapan muaviye nin ,islam anlayışını sürdüyor..
CeMeVi
04-01-2009, 01:08 PM
çöl Yaniyordu, Gök Yaniyordu,gönüller Yaniyordu, Diller Haykiriyordu;su....su.....su......
Imam Hüseyin Başini Kaldirdi "bu Ne Tufandir Yarab" Dedi.
Gönüller Susmuş, Yürekler Susmuş, Vicdanlar Susmuştu.
Bir Avuç Insan, Insanlik Değerlerinin Yaşatilmasi Için Kanla Mesaj Yaziyordu...
Ehl-i Beyt Kadinlarinin Feryadi Arş-i Alayi Inletiyordu.
Kefensiz şehitler Kanlar Içinde Yatiyorlardi.
Işte Mini Mini Ali Asker... Sanki Halen Parmağini Emiyordu.
Işte Kardeşi Yiğit Abbas. Kanlar Içindeydi Yüzü Seçilmiyordu. Kollari Yoktu. Isyani Bitmemişti.
Işte 18 Yaşindaki Fidan Boylu Ali Ekber'i... Yumruklari Sikiliydi,gözleri Açikdi. Sanki Kendisine Bakip Gülümsüyordu...
Imam Hüseyin Inilercesine "yarab! Bana Sabir Ver, Sabir Ver. "dedi...
Firat Masum Masum Akiyordu....çöl Yaniyordu...insanlik Feryat Ediyordu: Su... Su... Su...
Ve Yürüdü Imam Hüseyin...güneş Yakiyordu...imam Hüseyin Tek Tek Yüzlerine Bakti. Aaaaahhhhhh Yiğit Kardeşim Zeynep! Ne Olmuş Sana...ne Haldesin Böyle...sana Emanettir Ehl-i Beyt Kadinlari Yilma Yikilma Sen.sana Muhtaçtir Zeynel Abidinim...
Zeynebin Sabri Kalmamişti...kardeşi Hüseyin In Yüzüne Baktiğini Görünce
Feryadini Yer Gök Inlemeye Başladi:
Artik Kaybedeceği Bir şey Kalmamişti.yakinlarinin Ve Evlatlarinin Acisi Ile ölümü Milyon Kez Tatmişti... ölüm Nedir Ki?... Kavuşmaktir...
Dedesiyle, Babasiyla Kardeşleriyle Ve Sevdikleri Ile Birleşmekti...dedesinin Kilicini Aldi, Babasinin Sariğini Takti Ve Dedesinin Hediye Ettiği Zülcenah Isimli Atina Bindi.ve ölüm Meydanina Geldi.at üzerinde Sanki Babasi Aliye Benziyordu...
Tüm Metaneti Ile Seslendi...
"geldim Işte... Bir Ben Kaldim...ben Ve Sizler...
10 Ekim 680 Günlerden Cuma
Bir Ok Atarlar Dedesinin öpüp Kokladiği Ağzina Gelir Ve Ardindan Kiliç Darbeleri Ile Kollari Kesilir...bir çok ölümcül Yaradan Sonra Imam Düşer Atindan...............................
10 Muharrem Günlerden Cuma....sonsuzluğu Aydinlatmak Için Güneş Batmişti O Gün Kerbelada...
Yassi Matemimiz........
Yolundayiz Ya Imam Hüseyin Sen Yardimini Esirgeme Bizden....
aliriza ugurlu
velakad
04-01-2009, 01:43 PM
Pardon ama kimin yazısıdır bu?
Sidalyaren
04-01-2009, 02:11 PM
Pardon ama kimin yazısıdır bu?
Konular birlestirilmistir..Ayni Konu Velakad tarafindan acilmistir..
Aliriza ugurlu,nun yazisidir bu gereken düzeltmeler yapilmistir tarafimca...
Lütfen bir yerden yazi kopyalandiginda,yazinin kime ait oldugunu belirtelim.Yazarini bilmiyor isek ALINTIDIR diye gecelim...
Sidalyaren
04-01-2009, 02:23 PM
Geçmişi inkâr edebilirsiniz.
Geçmişe karşı da çıkabilirsiniz.
Ama geçmişi yok edemezsiniz.
Çünkü ortak geçmiş, bizim de geçmişimizdir.
Geçmişi yok etme gayreti boşunadır.
Geçmişi yok edersen, geleceksiz kalırsın.
Geçmişi inkâr da öyle.
Çünkü insan, geçmişi anımsadığı ölçüde vardır ve geleceğe koşabilir.
Daha da önemlisi geçmişe bakarak nereye koşabileceğini bilebilir.
Geçmişi yok ederek yapılan her eylem, gün gelir, geçmişin hayaletleri tarafından geri püskürtülür.
Bu insanlık içinde, tarih içinde böyledir.
Tarih de tekerrürden ibarettir.
Tarihten ders alınırsa bir daha tekerrür etmez.
Eğer ders alınmazsa Kerbelalar devam eder.
İşte Kerbela, o dersi almanın adıdır. O olayı yapanları, o olayların faillerini kınayıp, yüreğimizde mahkûm etmezsek, zalimin zulmü devam eder.
Zalimin zulmünü lanetlemiş bir inancın sahipleri olarak intikamcılığın peşinde olmamız asla söz konusu olamaz.
Yüreği kinle yüklü bir toplumun geleceği de olmaz ve güzel bir yaşamda kuramaz.
Çünkü güzel bir yaşam tüm istediğimiz, geçmiş ve geleceği bir birine bağlı bir çevrede kurulabilir ancak…
İnsanlar bilmediklerinin düşmanı olurlar.
Kerbela ve o destanı yazan İmam Hüseyin bilinmelidir.
Muharrem ayı bilinmelidir.
Bilenler mazlumdan yana olup, insan olmanın destanını yazacaklardır.
Kerbela şahına ve tüm şehitlerimize selam olsun….
Aliriza Ugurlu
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.