PDA

: Beş Vakit Namazın Kuran-ı Kerimde Olmadığı...

velakad
18-09-2006, 08:00 AM
İnsanların manevi tehdit altına alındığı günümüzde, beş vakit namazı kılmayanın kafir olduğu ve cehennemde cayır cayır yanacağı yayımlanmıştır.
peki soralım!
Bu gün yunus emre yi sünnileştirmek isteyen kesim acaba yunus emre nin koyu bir tasavvufcu olduğunu bilmedenmi beş vakit namazcı yapmak istediler.
Hz. Mevlana beş vakit kılmış mı?
Hz. Hünkar Hacı Bektaşı Veli' den irşad olarak, Şemsi Tebrizi ile musahip olup cem yapıp ilahi aşk ile semah dönmemişlermidir?
Hz. Muhammed ve Hz. Ali beş vakit namaz kılsalardı, pir Hoca Ahmet Yesevi, pir Hünkar Hacı Bektaşı Veli' de kılardı.çünkü bu pirler onların izinden gelmişlerdir.beş vakit namazı emevi halifeleri başlattı ve günümüze kadar getirdi.
beş vakit namazın kuran da sabit olduğunu iddia ediyorlar.Yani beş vakit namaz kuran da "EVKATI HAMSA" ayeti ile geldiğini belirtiyorlar.oysa böyle bir ayet yoktur.
Nahl suresi ayet 123 de Hz. muhammede, Hz. İbrahimin dinine uyması vahiy eylenmiştir.Eğer Hz. Muhammed Hz. İbrahim in dinine uyduysa Hz. ibrahim in dinin de beş vakit namaz yoktur.Bizim dinimizdede olmaması gerekir...
isra suresi ayet 77 "sen bizim yasamızda değişiklik bulamazsın" diyor ayet.
Hz. Ali' nin camide şehit olmasına gelelim.1983 yılında hürriyet gazetesinden bir yazar kufe şehrine gider ve ulu caminin hocasına sorar.Hz. Ali nerede şehit oldu?
Cevap...Evinin önünde....

aşk-ı muhabbetle...

asli_33
18-09-2006, 08:26 AM
eyvallah Velakad can ..teşekkür ederim güzel bilgiler için...

aliekber
18-09-2006, 09:28 AM
İnsanların manevi tehdit altına alındığı günümüzde, beş vakit namazı kılmayanın kafir olduğu ve cehennemde cayır cayır yanacağı yayımlanmıştır.
peki soralım!
Bu gün yunus emre yi sünnileştirmek isteyen kesim acaba yunus emre nin koyu bir tasavvufcu olduğunu bilmedenmi beş vakit namazcı yapmak istediler.
Hz. Hünkar Hacı Bektaşı Veli' den irşad olarak, Şemsi Tebrizi ile musahip olup cem yapıp ilahi aşk ile semah dönmemişlermidir?
Hz. Muhammed ve Hz. Ali beş vakit namaz kılsalardı, pir Hoca Ahmet Yesevi, pir Hünkar Hacı Bektaşı Veli' de kılardı.çünkü bu pirler onların izinden gelmişlerdir.beş vakit namazı emevi halifeleri başlattı ve günümüze kadar getirdi.
beş vakit namazın kuran da sabit olduğunu iddia ediyorlar.Yani beş vakit namaz kuran da "EVKATI HAMSA" ayeti ile geldiğini belirtiyorlar.oysa böyle bir ayet yoktur.
Nahl suresi ayet 123 de Hz. muhammede, Hz. İbrahimin dinine uyması vahiy eylenmiştir.Eğer Hz. Muhammed Hz. İbrahim in dinine uyduysa Hz. ibrahim in dinin de beş vakit namaz yoktur.Bizim dinimizdede olmaması gerekir...
Hz. Ali' nin camide şehit olmasına gelelim.1983 yılında hürriyet gazetesinden bir yazar kufe şehrine gider ve ulu caminin hocasına sorar.Hz. Ali nerede şehit oldu?

aşk-ı muhabbetle...
---------------------------------------------------------

Sayın can konu yeterince irdelenmemiş

Önce bakalım Kuran namaz olayına nasıl bakar...

AL_hac 26: " An o zamanı ki biz İbrahim'e bana hiç bir şerik tutma ve tavaf edenlere , namaz kılanalra , rükü edenlere , secde kılanlara tertemiz tut evimi diye Beyt'in yerini göstermiştik"

İbrahim peygamber zamanında bahsedilen namaz ve secddeden maksat Allah'a ram olmaktır . O dönemde namaz günümüz gibi kılınmazdı, gaye Allah'ın önünde eğilmektir, bedensel veya ruhsal olarak; ram olmaktır yani...

Al_ANBİYA 73: " ( İbrahim , Lut, İshak, Yakup) Onları öyle rehberler ettik ki emrimizle halkı doğru yola sevkederler ve onlara hayırlı işleri, namaz kılmayı, zekat vermeyi vahyettik ve onlar bize ibadet eden kişilerdi"...

Bu ayetten de anlaşılıyor ki bu peygamberler bildiğimiz şekilde namz kılmazdı...
Burda da namazdan gaye Allah'ın önünde eğilmek yani ram olmaktır...

Taha 14: " (Musa'ya) Şüphe yokki ben öyle bir Allah'ım ki yoktur benden başka tapacak, bana kulluk et ancak ve namaz kıl beni anmak için"...

Bu ayetten de maksat Allah'a ram olmak, önünde eğilmek...

Yusuf 101: " Rabbim, sen bana saltanat ihsan ettin ve rüya yormasını bellettin. Ey gökleri ve yeryüzünü yaratan , sensin benim dostum, yardımcım dünyada da , ahirette de , beni Müslüman olarak öldür , iyi kullarına kat beni"...

Yusuf peygamber zamanında bilindiği gibi Müslümanlık yoktu... Burda da müslümanlıktan maksat pırıl pırıl dürüst bir insan olmaktır...

Tüm bu sebeplerdendir ki kim ki Müslümanlığı şartlara bağlarsa (sünniler) , ki bağlıyorlar bu demektir ki : Kuran'a şirk koşuyorlar...
Bunu iddia etmeleri için tek çareleri Kuran'ın değiştiğini iddia etmeleri lazım ki bunu yapamazlar:)

Meryem süresi 30: " İsa , şüphe yokki dedi; ben Allah'ın kuluyum, bana kitap verilmiştir ve beni peygamber etmiştir.
Meryem 31: " ve nerde olursam olayım kutlamıştır beni ve diri oldukça namaz kılmamaı , zekat vermemi emretmiştir bana"...

Aynı şekilde Hz. İsa bildiğimiz şekliyle namaz kılmazdı, burdaki namazdan da amaç Allah'a ram olmaktı, önünde eğilmekti...

Bu ayetler Namazın Allah gözüyle ne oluşunu açıklamak içindi

Ve hatata ve hatta yürüyerek veya hayvan sırtında iken bile namaz kılınırlığı ile ilgili ayet vardır...

Bakara 239: " korkuyorsanız yürüyerek, yahut hayvana binmiş olduğunuz halde kılın(namazı) .Emniyete çıktınız mı bilmediğiniz şeyleri size belelten Allah'ı anın"...

Artık tüm bu ayetlerle namaz kılmak nedir apaçık olmuştur : hele ki yürüyerek veya hayvan sırtında iken bile kılmak mümkünmüş...

Apaşikardır ki namazdan gaye Allah'ın önünde bedensel veya ruh haliyle eğilmektir yani ram olmaktır...
İslam peygamberi Hz. Muhammed Allah’ın huzuruna çağrıldıktan sonra İslam içinde bir takım çıkarlar söz konusu olmuş

Ehli_sünnet geçinenlerin ataları EbuBekir, Ömer bile “İslam elden gider korkusuyla”,sözde çok sevdikleri peygamberin naşı hala ortada duruyorken, cenaze işlerini yerine getirmeden , halifelik işiyle ilgilenmişlerdir, ve oldu bittiyle halife olmuşlardır.

1300 yıldır lanetlediğimiz lanetli Muaviye, Yezit ve bunların cephesinde yer alanlar sevgili peygamberimizin soyuna düşmanlık gütmüşlerdir (Ehli_Beyt'e)

O zor dönemlerde Hz. Ali ve peygamber soyunun yanında yer aldığımız için bizlere alevi, Ali yandaşı denilmiştir
Yezit , Muaviye ve benzer lanetlilerden iyice ayrılmamız gerekiyordu , bunlar Hz.Ali gibi bir şahsiyete camilerde küfür ediyorlardı, savaş açmışlardı , ordu kaldırmışlardı.
Zamanında Hz.Muhammed’in eşi ve Ebubekir’in kızı lanetli Ayşe bile Hz.Ali’ye karşı ordu kaldırmış, halifeliğini tanımamıştı, ve yüzbinlerce Müslümanın ölmesine, İslamın bölünmesine katkı sağlamıştır; ki böyle bir azgını günümüzde bile ehli_sünnet geçinenler dilinden düşürmez, değer verirler…

Lanetli Muaviye Hz.Ali gibi bir şahiseyete savaş açıp halifeliği belirli kurnazlıklarla elinden gasp edip almıştı ve 5 inci halife olmuştu .
Camiler lanetlilerin kontrolüne geçtiği için fesat yuvalarına dönüşmüştü

Hak imamlarından İmam Cafer_i_Sadık İmam Cafer buyruğunda Cem evlerinin ve Ehli Beyt’e uyacak Müslümanların ne gibi davranması gerektiğine ilişkin herşeyi açıklamıştır.

Müsaiplik kurumdan tutun, cem’de ki hizmetler ve Ehli_Beyt’e inananların nasıl davranması ile ilgili her şey mevcuttur.
Elbette ki azgınların peşine takılmaktan hak ve pak imamların peşine takılmak tercih’tir, ve veda hutbesinde Kuran ve Ehli_beyt’e sarılmak apaçık tavsiye edilmiştir, bunu Sünniler bile inkar edemiyor

Konu iyice anlaşılsın diye Kuran’dan bir kaç ayet vereceğim

Al_tavba 107: "Zarar vermek , kafirlikte bulunmak , inananların aralarını açmak , daha önce Allah'a ve peygamberiyle savaşanın gelmesini gözlemek için mescit kuranlara gelince : biz ancak iyilik istemekteyiz diye yemin edecekler ve Allah'sa tanıklık etmektedir ki onlar yalancıdırlar"

Ne diyor ayet: "kafirlikte bulunmak için mescit kuranlardan" bahsediyor...

Al_tavba 108: Orda hiç bir zaman namaz kılma , ilk günden itibaren Allah'tan çekinmek ve ona itaat etmek temeli üstüne kurulmuş mescit, elbette namaz kılmana daha layıktır. Orda öyle erler var ki arınmayı severler ve Allah , temizlenip arınanları sever".

Bu ayetten de apaşikardır ki namaz kılınacak yerler var ve kılınmayacak yerler var...

Al_tavba 109: " Yapıyı Allah'tan korkup çekinme ve rızasını kazanma temelleri üstüne yapan mı daha hayırlıdır yoksa , temeli kayıp gitmekte olan bir yerin kıyısına yapıp da o yapıyla beraber cehennem ateşine yıkılıp göçen mi? Ve Allah , zulmeden bir topluluğu doğru yola sevk etmez".

Namaz'ın amacı Allah'a ram olmaktır, ve Allah'a ram olmanın şekilciliği olmaz ve Allah istediğine doğru yolu buldurur

Ayrıca geçmiş dönemden bugüne gelmiş geçmiş tüm ehli_ sünnet geçinenleri ve ehli_beyt taraftarlarını teraziye koymak hangi akımın doğru kulpa yapışmış olduğunu anlamak açısından yeterlidir…

İmam Ali, Ehli_Beyt imamları, Hacı Bektaş-i_Veli, Pir Sultan, Hz.Mevlana,Yunus Emre ve günümüz cem evleri ve Alevileri dünya çapında ne yönde anıldıkları bakımından meydandadırlar , ne bir gizli yönleri, ne bir kul hakkı yeyişleri söz konusu ..

Çizgiye hak olmakla pak olmakla sadık olunur çünkü İslam Sünniler gibi namaz kılma dini değildir, İslam Hak ve pak olanların dinidir.

Diğer yandan Ebubekir, Ömer , Osman , lanetli Ayşe , Muaviye , Yezit, ve bunların izini sürmüş olanlar da ortada …
Günümüzde , Taliban, Saddam, ve hala kul hakkımızı afiyetle yiyen ,sözde ehli sünnetçi Sünni diyanet ve felsefesi de herkesin bildiği gibi ortadadır…

Tablo bu kadar açık ve nettir.

Bakara süresi 142inci ayeti konuyu apaçık ediyor:

: " İnsanlardan aklı idraki olmayanlar diyecekler ki : bunları yöneldikleri kıbleden döndüren sebep de nedir? doğu da Allah'ındır batı da . Dilediğine doğru ve düz yolu buldurur”.

İşte , yukarda anlatılanlardandır bizleri yöneldiğimiz kıbleden döndüren sebep ve Allah apaçık bildirmiştir ki Doğu’da Allah’ın Batı’da ve dilediğine doğru ve düz yolu buldurur…

Doğru yolu bulamamış olmamızı iddia etmek haddini aşmak olur, ki böyle bir şeyi iddia etmek Allah’a apaçık şirk koşmaktır, çünkü yukarda ki ayetten de anlaşılacağı gibi doğru ve düz yolu buldurmak, hidayet etmek Allah’ın işidir…

İşte Kuran ispatlı bu sebeplerdendir ki aleviler sünniler gibi namaz kılmaz ve camiyle işleri kalmamıştır...

soreş
19-09-2006, 01:11 AM
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.. Keşke tüm canları u konuda aydınlatabilsek.. Özellikle Aleviliği bırakmış olan Sivas Aşağı Sarıca ve Çorum İbik, Afyon Alanyurt beldesindekilere...

velakad
20-09-2006, 12:48 PM
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.. Keşke tüm canları u konuda aydınlatabilsek.. Özellikle Aleviliği bırakmış olan Sivas Aşağı Sarıca ve Çorum İbik, Afyon Alanyurt beldesindekilere...

Asimile çalışmalarının sürdüğü yerlerden bağzıları.İlk amaçları işte halkı camiye çekmek ve o zehir saçan ağızlardan insanlarımızı zehirlemek amaçları.Ama bizim ne cami ile nede 5 vakit ile işimiz olmayacak, yobazlara inat...

aşk-ı muhabbetle...

CemCan
20-09-2006, 12:59 PM
Paylaşımlarınız için sağolasınız...

Eline, emeğine sağlık velakad can...

Ayrıca;

Yine döktürmüşsün Aliekber abim seninde eline, emeğine sağlık...:)

Yüce Allah, Muhammed, Ali aşkı sizinle olsun...

oniki_sah
20-09-2006, 01:26 PM
harıka ..cok guzel..bu yazınn cıktısını alacam..once kafama yazacam..sonrada ınsanların beynıne

Av.A.Guvercin
20-09-2006, 04:12 PM
Dostlarim yine bir harikalar cikardiniz. Aliekber kardes ozellikle senin katkilarin da verdigin alintilarin her bir can tarafindan orneklendirilebilecek sekilde delilendirilmis, takdirler sizinle dost.

Av.A.Guvercin
20-09-2006, 04:13 PM
harıka ..cok guzel..bu yazınn cıktısını alacam..once kafama yazacam..sonrada ınsanların beynıne

Icinden gelen o cosku gorulmektedir can.

Allah Muhabbet Ali o coskulu duygularini artirsin eksilmesin.

Allah Allah
Eyvallah

Dostluk
04-10-2006, 03:21 PM

Buna katılmıyorum ve kimsenin de bilemiyeceği ve yorum yapamıyacağı bir konu ''Her koyun kendi bacağından aslırı'' deyimiyle yola çıkarak kimsenin ibadetini ve inancının yargılanmaması gerektiği düşüncesindeyim.Ayrıca bilgiler için teşekkürler arkadaşım.

velakad
06-10-2006, 06:51 AM
Buna katılmıyorum ve kimsenin de bilemiyeceği ve yorum yapamıyacağı bir konu ''Her koyun kendi bacağından aslırı'' deyimiyle yola çıkarak kimsenin ibadetini ve inancının yargılanmaması gerektiği düşüncesindeyim.Ayrıca bilgiler için teşekkürler arkadaşım.

Dostluk can keşke dediğin gibi manevi tehdit altına alınmamış olsa ama ne yazık ki bu böyle.Bağzı kitapları varki tek bi cümlesini burda yazmaya gücüm yetmez.Düşün ki bu sözüm (cehennemde cayır cayır yanacaklar) bir kitapdan alıntıdır.....

aşk-ı muhabbetle...

manifesto
06-10-2006, 07:54 AM
velakad : İnsanların manevi tehdit altına alındığı günümüzde, beş vakit namazı kılmayanın kafir olduğu ve cehennemde cayır cayır yanacağı yayımlanmıştır.
Acaba sorsam bunlar hangi yayınlar diye?
Yani namaz kılmayanın cehennemlik olduğunu anlatan yayınlar hangileri?
Yok öyle bir yayın.Bazı şeyleri doğru yazmak lazım.
Namaz ibadettir, yaparsan karşılığını alırsın.Namaz kılmayan kafir dir demek BOŞ laf.Namaz kılmamayla insanlar KAFİR olmaz.Kafir İnanmayan Allah'ı inkar eden İslam dışı olan insanlardır.Namaz kılmayan birçok islama inanan insan var.
Amelde ki eksiklikler affa ve mağfirete açıkdır ama İMANDA ki eksiklik ve arızalar AFFA kapalıdır.
Oysa zaten aleviler bizim namazımız CEMİMİZ dir demiyorlar mı?
Demek ki onlarda ibadet ediyor en azından buna inanan alevi arkadaşlar.

aliekber
06-10-2006, 07:57 AM
Öyle yayınlar olmasa sayın vekalad can bunları bildirmez sayın manifesto can:)

manifesto
06-10-2006, 08:04 AM
aliekber : Öyle yayınlar olmasa sayın vekalad can bunları bildirmez sayın manifesto can
:)
Ben bundan senin kadar emin olamıyorum.Bugüne kadar NAMAZ kılmayanın KAFİR olacağına ilişkin ne bir yayın ne de bir eser nede bir İÇTİHAD okudum.

İnsan kendi düşüncelerini ve fikirlerini olmayan şeyler üzerinden değilde bilimsel ve objektif veriler ile ortaya koymalı BENCE tabi..

Namaz Kur'an da vardır.. Namaz Kur'anda olmasa Peyganberin hayatında da olmaz...

soreş
06-10-2006, 08:25 AM
Namaz Sünnilere Emevilerden Mirastır.Mantığını kullanamayan Sünniler, Allahın heryerde olduğunu bilmeden 5 vakit ile avunup kabeye secde ederler.

aliekber
06-10-2006, 08:26 AM
Ben bundan senin kadar emin olamıyorum.Bugüne kadar NAMAZ kılmayanın KAFİR olacağına ilişkin ne bir yayın ne de bir eser nede bir İÇTİHAD okudum.

İnsan kendi düşüncelerini ve fikirlerini olmayan şeyler üzerinden değilde bilimsel ve objektif veriler ile ortaya koymalı BENCE tabi..

Namaz Kur'an da vardır.. Namaz Kur'anda olmasa Peyganberin hayatında da olmaz...
-------------------------------------------

Sayın can

Geriye dönük bir bakmanı diliyorum

Ve öylesine bakmanı değil Allah için bakmanı diliyorum

Toplumun hep vahşet ve kul hakkıyla anılıyor bunu tesadüflere bağlaman mümkünmü?

Peygamber efendimizin hakka yürümesinden itibaren tutulması gereken yolu tutmamışsınız elbette ki saparak gelmeniz açıklancak.

Bu güne kadar yapılmış vahşetlerinizin , kul hakkı yemenizin hiç birini saymaya gerek bile görmüyorum sadece Sivas olayını bana açıkla sema dönen zararsız canları yakanlar neye dayanıp yaktılar?

Sayın can sünnilerin müslümanlığı bizlere göre makbul değildir ki bunu binlerce farklı açıdan ispatlarız, ispatlıyoruz görüyorsun.

Bunun açıklaması da basit , peygamber efendimizin hakka yürümesi sonrasında gereken dosdoğru kulpa sarılmamışsınız, dosdoğru kulpa karşı ordular kaldırmış azgınlarla yok almışsınız, geri kalmış olmanız, bağnazlık, zorbalık ve benzer sıfatlarla anılmanızın sebebi de bu zaten yanlış kulpa sarılmışsınız.

Bu sitede aradığın her şey mevcuttur, rica ediyorum burda bizlere doğrunu satma, alacağın çeşit çeşit bilgi var, al bilgileri ve nasip etsin Allah doğru yolu bulasın.

Doğrularınızdan almıyoruz çünkü toplumunuzu müslümandan saymıyoruz.

Lanetli Muaviyeye ve Ebu bekir kızı Ayşe'ye Hz dediğiniz sürece doğrularınızdan almayız, ki sizleri sapık ve sapkın biliriz, zaten ne olduğunuz apaçık ortada...

Allah'tan hidayet dile satma bizlere doğrularını almıyoruz.

manifesto
06-10-2006, 08:40 AM
aliekber ; Sivas olayını bana açıkla sema dönen zararsız canları yakanlar neye dayanıp yaktılar?

Sivas olayları ile ilgili yazdım mı başıma kötü şeyler geliyor..
Ama bence alevi vatandaşlarımız ATEİST insanlar ile değilde Hz.Peygamberi ve Hz.Ali yi kabul eden insanlar ile bir olmalıydı.
SALMAN RÜŞDİ değilde YUNUS ile bir olunmalıydı..Aziz Nesin değilde Hacı Bektaş ile bir olunmalıydı..Sivas olayları kurgulanmış bir oyundu ve her iki kesimde bundan büyük yaralar aldı..
rica ediyorum burda bizlere doğrunu satma
Doğrular satılık değil ki ben onun satıcısı olayım..Herkez kendi doğrularını yaşıyor ise YORUM farklarından dolayı farklılıklar da kaçınılmaz zaten.
Hz.Ebubekir ve peygamberi PAK zevcesi Hz.Aişe bütün islam dünyasının gönlünde olan şahsiyetlerdir..Biz onları kaplerimizde elbette taşıycaz.
Peygamberin hanesine girmiş bir insana haksızlık etmek inananları dinden dahi çıkarmaya yeter..Çünkü o sıradan bir insan değil..
Allah'tan hidayet dile satma bizlere doğrularını almıyoruz

aliekber
06-10-2006, 09:06 AM
Allah senin gibi düşünenleri Amerikanlılara ve İsraillilere daha fazla duçar etmesini diliyorum sayın manifesto can

Hz Ali'ye karşı ordu kaldırmış lanetlileri tutabiliyorsan Felluce'den beter olun diyorum

simge
06-10-2006, 12:08 PM
[quote=manifesto]Sivas olayları ile ilgili yazdım mı başıma kötü şeyler geliyor..
Ama bence alevi vatandaşlarımız ATEİST insanlar ile değilde Hz.Peygamberi ve Hz.Ali yi kabul eden insanlar ile bir olmalıydı.
SALMAN RÜŞDİ değilde YUNUS ile bir olunmalıydı..Aziz Nesin değilde Hacı Bektaş ile bir olunmalıydı..Sivas olayları kurgulanmış bir oyundu ve her iki kesimde bundan büyük yaralar aldı..

Sayın Manifesto,
İnsanları yargılamak kullara düşmez bunun kararını Allah verir.Türk edebiyatında önemli bir yeri olan Aziz Nesin'e neden kin ve öfke duyduğunu anlamak mümkün değil.Hacı bektaş Veli'yi ve Yunus Emre'yi yeterince anlamış olsaydın bunları söylemezdin.
Sivas olaylarında yanan candı insandı.Hangi dinde var insan yakmak?Her iki kesim yara almadı .Tek yara alan insanlıktı burada.

aliekber
06-10-2006, 12:37 PM
Hz.Ebubekir ve peygamberi PAK zevcesi Hz.Aişe bütün islam dünyasının gönlünde olan şahsiyetlerdir..Biz onları kaplerimizde elbette taşıycaz.

Haddini aşmış bir azgını , Hz Ali'nin halifeliğini kabul etmemiş, üstüne ordular kaldırmış bir azgını sizlerden başka pak gören zaten yokki.

Bu pak olmamak olayı nasıl oluyor bir de onu anlayaydık...

Daha nasıl azgın olabilir ki insan Allah'ın cennetle müjdelediği hak halifesinin üstüne ordular kaldırarak mı pak olunuyor?

Böyle bir tipleme işte... böyle bir toplum...

Siz Kuran'ı nerenizle okuyorsunuz ya???????????

Bu kadar basit olguları örümcekleşmiş beyinleriniz almıyor mu?

Mühürlenmiş kalp, perdelenmiş göz başka nasıl açıklanır ki?

Hey millet bakın sizlere Allah'ın gözlerini mühürleyip, kalbine kilit vurduklarından bir örnek....

Bakın da ders alın dua edin Allah'a ki bizi bu cehennemliklerden eylemesin...

Gerçeğe hü

velakad
10-10-2006, 07:45 AM
Konu üzerinde masajlar olmuş foruma fazla giremediğim için biraz geç kaldım kardeşlerimin affına sığınıyorum...
Gerçi gerekli açıklamalar yapılmış canlardan kardeşlerimden....
Neyse ben yinede Kaynak isteyenlere kaynak vereyim KISACA....

Osmanlı’nın diğer dama taşlarından Ebussuud Efendi, Şeyhülislamdır. 1490 doğumludur. Çorum İskilip’li olup aile kökeni İmadiye’li bir Şafii Kürttür. 1534 de İstanbul Kadısı, 1537’de Rumeli Kazaskeri, 1545’de ise Şeyhülislam olmuştur. Kendisi Osmanlı’da 15. Şeyhülislamdır. Ölümü olan 1574 yılına kadar yani 30 yıl bu görevde kalmıştır.

Ebussund Efendi’nin dini tutuculuk konusunda rakibi yoktur. O her şeyi yasaklamış ve “katli vaciptir” diye karar vermiştir.

Örneğin; Bayat et satanın, “boynu vurulmak lazımdır. “Fahişelik yapanın; “katl olunmak mesnudur.” Şarap içen; “kafirdir, katli helaldir.” Şarabı bırakıp tekrar içenin; “katli helaldır.” Eski koca boşadığı karısı ile bir olursa; “Recm lazımdır.”Namaz kılmayan; “Kafirdir, katilleri mübahtır.”Dine söven; “Katli helaldir.”Tanrıdan korkmayan; “katl olunur. Peygamberi eleştiren, “zındıktır, katli lazımdır”

Şeriata girmeyen; “Kefirdir, katli helaldir.”Müslümanla evlenen hıristiyan; “Recm olunur.” Ramazan Orucu’nu tutmayan; “Katli olunmak vaciptir.”Yunus Emre’nin İlahisini söylemek; “Katli vaciptir.” Hallacı Mansur’u savunanın; “Mansur’a lazım olan lazım.”Yani işkençe ile öldürülmek lazımdır. Bilimi dinden üstün görenin; “Katli lazımdır.”

Böylece Ebussuand Efendi Osmanlı’yı bir yasaklar “Katli vacipler” ülkesine çevirmiştir. Kendi dinsel anlayışı dışındaki İslam O’na göre; “Katli vaciptir.”

1) İsmail Hami Danişmend, Osmanlı Devlet Erkanı S. 29

2) Alphonse deLamartine, Osmanlı Tarihi C. 2. S. 584

3) Alphonse deLamartine, Osmanlı Tarihi C. 2. S. 683

Aşk-ı muhabbetle...

kızılırmak
10-10-2006, 08:24 AM
Velakad seninle anlaşacağım tek doğru bu olmalı teşekkürler....

velakad
10-10-2006, 08:35 AM
Velakad seninle anlaşacağım tek doğru bu olmalı teşekkürler....

İnşallah çoğalır can inşallah...

aşk-ı muhabbetle...

Av.A.Guvercin
10-10-2006, 03:52 PM
Asimile çalışmalarının sürdüğü yerlerden bağzıları.İlk amaçları işte halkı camiye çekmek ve o zehir saçan ağızlardan insanlarımızı zehirlemek amaçları.Ama bizim ne cami ile nede 5 vakit ile işimiz olmayacak, yobazlara inat...

aşk-ı muhabbetle...

Canlar bir tespiti sizinle paylasayim bu konuda.

Inanca susamislik var genclerimizde. Inanci cem evlerimizdeki insanlarda bulamayinca siilige gidiyorlar. Alevilik Islamin disidir diye Alisiz alevilik yapmaya calisan alevi maskeli siyasetcilerin calismalari bu olayi hizlandirmaktadir aksine. kendilerinin iddia ettigi gibi biz Hak Muhammet Ali diyen anadolu alevilerinin cikarimlariyla degil. Bizx bizden iyiyiz ve vahabi ideoloji bir tek bizden cekiniyor o halde hak bildigimiz yolda sonunakadar.

Saygilarimla

Av.A.Guvercin
10-10-2006, 04:13 PM
Konu üzerinde masajlar olmuş foruma fazla giremediğim için biraz geç kaldım kardeşlerimin affına sığınıyorum...
Gerçi gerekli açıklamalar yapılmış canlardan kardeşlerimden....
Neyse ben yinede Kaynak isteyenlere kaynak vereyim KISACA....

Osmanlı’nın diğer dama taşlarından Ebussuud Efendi, Şeyhülislamdır. 1490 doğumludur. Çorum İskilip’li olup aile kökeni İmadiye’li bir Şafii Kürttür. 1534 de İstanbul Kadısı, 1537’de Rumeli Kazaskeri, 1545’de ise Şeyhülislam olmuştur. Kendisi Osmanlı’da 15. Şeyhülislamdır. Ölümü olan 1574 yılına kadar yani 30 yıl bu görevde kalmıştır.

Ebussund Efendi’nin dini tutuculuk konusunda rakibi yoktur. O her şeyi yasaklamış ve “katli vaciptir†diye karar vermiştir.

Örneğin; Bayat et satanın, “boynu vurulmak lazımdır. “Fahişelik yapanın; “katl olunmak mesnudur.†Şarap içen; “kafirdir, katli helaldir.†Şarabı bırakıp tekrar içenin; “katli helaldır.†Eski koca boşadığı karısı ile bir olursa; “Recm lazımdır.â€Namaz kılmayan; “Kafirdir, katilleri mübahtır.â€Dine söven; “Katli helaldir.â€Tanrıdan korkmayan; “katl olunur. Peygamberi eleştiren, “zındıktır, katli lazımdırâ€

Şeriata girmeyen; “Kefirdir, katli helaldir.â€Müslümanla evlenen hıristiyan; “Recm olunur.†Ramazan Orucu’nu tutmayan; “Katli olunmak vaciptir.â€Yunus Emre’nin İlahisini söylemek; “Katli vaciptir.†Hallacı Mansur’u savunanın; “Mansur’a lazım olan lazım.â€Yani işkençe ile öldürülmek lazımdır. Bilimi dinden üstün görenin; “Katli lazımdır.â€

Böylece Ebussuand Efendi Osmanlı’yı bir yasaklar “Katli vacipler†ülkesine çevirmiştir. Kendi dinsel anlayışı dışındaki İslam O’na göre; “Katli vaciptir.â€

1) İsmail Hami Danişmend, Osmanlı Devlet Erkanı S. 29

2) Alphonse deLamartine, Osmanlı Tarihi C. 2. S. 584

3) Alphonse deLamartine, Osmanlı Tarihi C. 2. S. 683

Aşk-ı muhabbetle...

Paylasimin umarim birilerini iyi dusundurebilir.

Saygilarimla

velakad
10-10-2006, 11:24 PM
Paylasimin umarim birilerini iyi dusundurebilir.

Saygilarimla

Yedi derya sohbetini bahri umman anlamaz
İlmi ledün manasıdır ahmak olan anlamaz
Küntü kenzden ders okurusn cahil ondan ne anlar
Gözü kör kulağı sağır bibaserler anlamaz

aşk-ı muhabbetle....

velakad
11-10-2006, 06:37 AM
Acaba sorsam bunlar hangi yayınlar diye?
Yani namaz kılmayanın cehennemlik olduğunu anlatan yayınlar hangileri?
Yok öyle bir yayın.Bazı şeyleri doğru yazmak lazım.
Namaz ibadettir, yaparsan karşılığını alırsın.Namaz kılmayan kafir dir demek BOŞ laf.Namaz kılmamayla insanlar KAFİR olmaz.Kafir İnanmayan Allah'ı inkar eden İslam dışı olan insanlardır.Namaz kılmayan birçok islama inanan insan var.
Amelde ki eksiklikler affa ve mağfirete açıkdır ama İMANDA ki eksiklik ve arızalar AFFA kapalıdır.
Oysa zaten aleviler bizim namazımız CEMİMİZ dir demiyorlar mı?
Demek ki onlarda ibadet ediyor en azından buna inanan alevi arkadaşlar.

Manifesto isimli üye sorunuza cevap aktardım.Size bir konuda katılıyorum, bazı şeyleri doğru yazmak lazım, kendinizi din alimi sanarken pisliğin çöplüğün içinde var olduğunuzu gösteren bir yazı yazdık.Elbette bunları yazmak istemezdik, çünkü biz kardeşlikden barıştan yanayız.Ancak bizi zorlarsanız emin olun karlı çıkan taraf siz olmayacaksınız.Her şeyi yok edebilirsiniz ama tarihi asla....

aşk-ı muhabbetle....Allah sevgisiyle...

aliekber
11-10-2006, 08:17 AM
Sayın velakad can

Bana öyle geliyor ki sayın manifesto can bir kaç gün ortalıkta görünmeyecek ve bu yazı unutulunca dişine kestirdiği bir konuda zuhur edecek:)

velakad
11-11-2006, 07:50 AM
Sayın velakad can

Bana öyle geliyor ki sayın manifesto can bir kaç gün ortalıkta görünmeyecek ve bu yazı unutulunca dişine kestirdiği bir konuda zuhur edecek:)

Doğru demişsin aliekber abim bi kaç gün dedin haftalar aylar geçti.Eee bu iş böyle aliekber abim....
Bazıları kaçar bazıları kovalar....

aşk-ı muhabbetle...

aliekber
11-11-2006, 10:43 AM
Doğru demişsin aliekber abim bi kaç gün dedin haftalar aylar geçti.Eee bu iş böyle aliekber abim....
Bazıları kaçar bazıları kovalar....

aşk-ı muhabbetle...
---------------------------------------------

İnsan sarafı olduk, kimin ne yapacağını konuşmasından, kullandığı dağarcığın niteliğinden biliyorum hamd olsun.

Allah hayırlı sohbetler nasip eder tememnnisiyle bir süre yazı yazamayacağım.

yolcu_58
11-11-2006, 11:19 AM
canlar emeginize saglık lakin sizler konuyu bırakmış aşık ozanlar gibi sazlı sözlü atışmaya başlamışsınız

saygılar

Alihanlı
11-11-2006, 03:59 PM
Bilindiği gibi namaz Farsça bir kelimdir. Namaz kelimesin Kuran´da ki karşılığı salat´tir. Salat ise dua, tanrıyı içten anıp selamlama anlamına geliyor. Allah´i içten anıp selamlamanın, duanın ise biçimi, sekli yoktur. Dua, insanin Yaratıcı ile beraberliğidir. Bunun için belli bir saat, mekan, kural yoktur. İnsan istediği vakit, istediği dilde, istediği şekilde dua edebilir, Yüce Yaratıcısına şükür edebilir. Yüce yaratıcıyı anmak, Yaratıcıyla dolu olmak, bir araya gelmek için belli bir zaman dilimi yoktur. Bu her an olmalıdır ve her anda mümkündür. Bunun için aleviler namaz ibadetlerini cemevlerinde kendi usüllerine göre yapmaktadırlar.

alıntı pirtv

velakad
04-12-2006, 04:11 AM
Bilindiği gibi namaz Farsça bir kelimdir. Namaz kelimesin Kuran´da ki karşılığı salat´tir. Salat ise dua, tanrıyı içten anıp selamlama anlamına geliyor. Allah´i içten anıp selamlamanın, duanın ise biçimi, sekli yoktur. Dua, insanin Yaratıcı ile beraberliğidir. Bunun için belli bir saat, mekan, kural yoktur. İnsan istediği vakit, istediği dilde, istediği şekilde dua edebilir, Yüce Yaratıcısına şükür edebilir. Yüce yaratıcıyı anmak, Yaratıcıyla dolu olmak, bir araya gelmek için belli bir zaman dilimi yoktur. Bu her an olmalıdır ve her anda mümkündür. Bunun için aleviler namaz ibadetlerini cemevlerinde kendi usüllerine göre yapmaktadırlar.

alıntı pirtv

Eyvallah can.Görüşlerini bizimle paylaştığın için...

aşk-ı muhabbetle...

isyan_atesi4268
25-03-2008, 03:37 AM
peki soralım!

aşk-ı muhabbetle...

Nereden çıkarıyorsunuz Hz.Muhammed efendimizin namaz kılmadığını?Kaynağınız nedir acaba?Lütfen bilip bilmeden yorum yapmayınız.

astokomlu
25-03-2008, 04:06 AM
Nereden çıkarıyorsunuz Hz.Muhammed efendimizin namaz kılmadığını?Kaynağınız nedir acaba?Lütfen bilip bilmeden yorum yapmayınız.

Hz.Muhammed namaza durmamıştır demiyor.. dikkat edin.. bugün iddia edildiği şekilde ve sürede namazdan bahsediyor..

Türkçedeki anlamıyla duadan kaçmıştır demiyor kimse..

isyan_atesi4268
25-03-2008, 04:08 AM
Hz.Muhammed namaza durmamıştır demiyor.. dikkat edin.. bugün iddia edildiği şekilde ve sürede namazdan bahsediyor..

Türkçedeki anlamıyla duadan kaçmıştır demiyor kimse..

"Dua" kelimesi Türkçe değil ki :D Türkçe olsa olsa yakarış,yalvarış olabilir :D

Ayrıca sözlerinize kaynak gösterebilirmisiniz?Hangi kaynakta Peygamberin farkı namaz kıldığı belirtiliyor.

h.alibaba
25-03-2008, 04:25 AM
"Dua" kelimesi Türkçe değil ki :D Türkçe olsa olsa yakarış,yalvarış olabilir :D

Ayrıca sözlerinize kaynak gösterebilirmisiniz?Hangi kaynakta Peygamberin farkı namaz kıldığı belirtiliyor.

namaz eğilip kalmak değil herhalde, namaz toplanmaktır.

isyan_atesi4268
25-03-2008, 04:57 AM
namaz eğilip kalmak değil herhalde, namaz toplanmaktır.

Sen namazın ne dmeek olduğunu biliyor musun?.Senin söylediğin "cem" dir.Cem, Arapça'da toplanmak demektir.Câmii ise, "Toplanılan yer" manasındandır.Lütfen bilip bilşmeden konuşmayınız.Gidip araştırınız.

Ayrıca rükû,secde ve kıyamıda kimse inkar edemez.

Fukara-i Abdal
25-03-2008, 05:12 AM
Birgün Beyazid Bestami hz. Eşşekten Düşer Ve Derki Acaba Kur'an da nerede Yazıyordu da Gözümden kacırdım orayı..

Allah teala Kur'an Ayetinde hz Muhammed'e buyurur ;“(Ey Muhammed!) De ki: ‘Rabbimin sözleri için derya mürekkep olsa ve bir o kadar da ilave getirsek dahi, Rabbimin sözleri bitmeden önce deniz tükenecektir’...” (Kehf Suresi, ayet 109).

--------------------------------------------------------------------------------

O zaman Kur'an Levhu Mahfuzdan GElme Yani Allah'ın İlminden yazılmıştır. Değilmi O zaman Namazında yazdığı Gayet Acık Ve Nettir :)

h.alibaba
25-03-2008, 05:16 AM
Sen namazın ne dmeek olduğunu biliyor musun?.Senin söylediğin "cem" dir.Cem, Arapça'da toplanmak demektir.Câmii ise, "Toplanılan yer" manasındandır.Lütfen bilip bilşmeden konuşmayınız.Gidip araştırınız.

Ayrıca rükû,secde ve kıyamıda kimse inkar edemez.

çok bilen namazın ne olduğunu sen anlat.

isyan_atesi4268
25-03-2008, 05:23 AM
Birgün Beyazid Bestami hz. Eşşekten Düşer Ve Derki Acaba Kur'an da nerede Yazıyordu da Gözümden kacırdım orayı..

Allah teala Kur'an Ayetinde hz Muhammed'e buyurur ;“(Ey Muhammed!) De ki: ‘Rabbimin sözleri için derya mürekkep olsa ve bir o kadar da ilave getirsek dahi, Rabbimin sözleri bitmeden önce deniz tükenecektir’...” (Kehf Suresi, ayet 109).

--------------------------------------------------------------------------------

O zaman Kur'an Levhu Mahfuzdan GElme Yani Allah'ın İlminden yazılmıştır. Değilmi O zaman Namazında yazdığı Gayet Acık Ve Nettir :)

Kur'an-ı Kerim ansiklopedik bir kitap değildir.Her merak ettiğinde gidip açıp bakamazsın :D Kur'an da namaz ayetleri vardır ancak nasıl kılınılacağı yazmaz.Ayrıca Oruç ta böyledir.Kur'an ı bizzat yaşayan Hz.Muhammed(sav) efendimizden öğrenmekteyiz bunları.Çünkü, o namaz,oruç gibi Kur'an da nasıl yapılacağı açıklanmayan konuları açıklığa kavuşturmuştur.Ayrıca İslam'ın 4 ana kaynağı vardı: Bunlar; Kur'an-ı Kerim, Sünnet-i Resûlullah, İcma ve kıyastır.

Fukara-i Abdal
25-03-2008, 05:33 AM
Kur'an-ı Kerim ansiklopedik bir kitap değildir.Her merak ettiğinde gidip açıp bakamazsın :D Kur'an da namaz ayetleri vardır ancak nasıl kılınılacağı yazmaz.Ayrıca Oruç ta böyledir.Kur'an ı bizzat yaşayan Hz.Muhammed(sav) efendimizden öğrenmekteyiz bunları.Çünkü, o namaz,oruç gibi Kur'an da nasıl yapılacağı açıklanmayan konuları açıklığa kavuşturmuştur.Ayrıca İslam'ın 4 ana kaynağı vardı: Bunlar; Kur'an-ı Kerim, Sünnet-i Resûlullah, İcma ve kıyastır.

Bakıyorum da ulemalar gibi soyluyorsun Tasavvuf Ehlinden bi haber :)

Her MErak Ettiğnde Bakmak için diyor ya Anlayasınız diye Ayet Ayet indirdik :)

Kur'an Ehlinindir.

Muhalefet olmaya gerek yok

Kur'an bütün kaynakların Başıdır Saten insanlar Anlasaydı Yaratılışta Kitaplara gerek kalmazdı

Kur'an Sadece İbadet Hak yolu için değil yaşayış felsefesindede butun her seyi anlatıyor

Misal Her ihtiyac Duyduğumda Bakarım Kur'ana Cunki anlatıyor Merak Etme :).

astokomlu
25-03-2008, 07:04 AM
Ayrıca İslam'ın 4 ana kaynağı vardı: Bunlar; Kur'an-ı Kerim, Sünnet-i Resûlullah, İcma ve kıyastır.

iki emanet Kur'an ve Ehlibeyt.. iki ana kaynak..

Ehlibeytin inkarı için daha çok çabalarlar.. ama fayda etmez..

Fukara-i Abdal
25-03-2008, 07:27 AM
Ey emir efendi bana
daha namaz sorarmisin ?
Dur haber vereyin sana
Daha namaz sorarmisin ?

Camilerde olan imam
Bunu bilmez cogu tamam
Dörtbin altiyüz selam
Daha namaz sorarmisin ?

....
...
...
Bir namaz vardir Cenaze
O da gelir birgün bize
Kaygusuz gibi akilsiza
Daha namaz sorarmisin ?

isyan_atesi4268
25-03-2008, 08:55 AM
iki emanet Kur'an ve Ehlibeyt.. iki ana kaynak..

Ehlibeytin inkarı için daha çok çabalarlar.. ama fayda etmez..

Siz Sünnet-i Resulullah ı nasıl inkar edersiniz?Kur'an ı bizzat yaşayan Resul-ü Ekrem HZ.Muhammed(sav) efendimizin Sünnetleri bizim için ana kaynaktır.

Fukara-i Abdal
25-03-2008, 09:03 AM
Siz Sünnet-i Resulullah ı nasıl inkar edersiniz?Kur'an ı bizzat yaşayan Resul-ü Ekrem HZ.Muhammed(sav) efendimizin Sünnetleri bizim için ana kaynaktır.

syn İsyan ateşi Ehlibet kimdir O Abanın AltındaMuhammed mustafa Yokmuydu ???

isyan_atesi4268
25-03-2008, 09:13 AM
syn İsyan ateşi Ehlibet kimdir O Abanın AltındaMuhammed mustafa Yokmuydu ???

Tabiki vardı.Merak etmeyin Ehl-i Beytteki mübarek zevâtı biliyorum.Ancak Astokomlu arkadaş yazısında sanki ben Ehl-i beyti inkar ediyormuşum gibi bir üslub kullanmış.

Sizin tenzih ederim ancak forumdaki kendine Alevi diyen bazı kişiler Sünneti kabul etmemektedirler.Bu kişiler cahildirler.Çünkü, "ehl-i beyt" taraftarı olduklarını iddia ederler ancak Peygamber efendimizin ehl-i beytin başı olduğunu bilmezler.

Fukara-i Abdal
25-03-2008, 09:44 AM
Tabiki vardı.Merak etmeyin Ehl-i Beytteki mübarek zevâtı biliyorum.Ancak Astokomlu arkadaş yazısında sanki ben Ehl-i beyti inkar ediyormuşum gibi bir üslub kullanmış.

Sizin tenzih ederim ancak forumdaki kendine Alevi diyen bazı kişiler Sünneti kabul etmemektedirler.Bu kişiler cahildirler.Çünkü, "ehl-i beyt" taraftarı olduklarını iddia ederler ancak Peygamber efendimizin ehl-i beytin başı olduğunu bilmezler.

syn can

Merak Etmeyin İki Emaneti Kur'an Ve Ehlibeyt diye soyleyen bir kişi Kesinlikle Muhammed Mustafa'yı Ehlibeytin başı bilir
Sünnet Dediğimiz Sey ise zaten Ehlibeyt'e uymadır.
hadis dediğimiz kaynaklarda binlerce Sahi olmayan hadis yazmaktadır

ispatı
Kırk yaşında Peygamberlik Alan Muhammed Mustafa (s.a.v.) Hakk'a iltica edinceye Kadar Konuşsa bile bu kadar Cok Hadis bırakamaz bunu sizde ii biliyorsunuz..

Aleviliğe en buyuk büşmanlık Zaten uydurma hadisler yuzunden ve kendi içimizdeki Münikr Ve Yobazlardandır..

mehti313
30-03-2008, 11:18 PM
Aleviler Siiler bilirler ki,Hz Muhammed(saa) vefat etmeden "Bana kalem kagit getirin size vasiyet edeyim ki,benden sonra ikilige düsmeyesiniz" buyurmustur.

Orda olan Ömer Hz peygamberin vasiyet yazmasini engellemek icin "aramizda Allahin Kitabi Kuran var,bu bize yeter" demistir.

Bugün Alevi oldugunu söyleyipte Ömer zihniyeti ile hareket edenleri anlamakta zorlaniyorum.

Astokomlunun dedigi gibi,iki kutsal emanet olmadan Islamiyet anlasilamaz.
Bu iki emanet KURAN ve EHLIBEYTTIR.

Ehlibeyt Hz Muhammed(saa)-Hz Ali(as)-Hz Fatima(sa)-Hz Hasan(as)-Hz Hüseyin (as) dan olusur.Aktarilan rivayetler dogrultusunda Selman-i Pak'in ve Cebrail(as)in da Ehlibeytten sayildigini söyleyebiliriz.

Ehlibeyt Kuranin pratike dökülmüs halidir.
Kuranda "namaz kilin" deniliyorsa,nasil kilinacagi Ehlibeytten ögrenilmelidir.
Kuranda bulunan diger ayetler de hem zahiri hem batini olarak Ehlibeytten ögrenilmelidir.

Ama kendisini Alevi sananlarin bir kismi ve Sünnilerin iki kutsal emanete sarilmadiklarini görmemek icin kör olmak gerekiyor.

Zaten ehli sünnetin Ehlibeyt konusunda sabikasi vardir.Ehlibeyt ile savasan,Ehlibeyte kilic ceken sahisalri "koruma altina" aliyorlar.

Ama kendisini Alevi sanan insanlarin bir kismina ne oluyor???

Ehlibeytin pratikleri göz ardi ediliyor,herkes masallah pir kesilmis.Kuran ayetleri havada ucusuyor,ama Ehlibeytin bu ayetler hakkindaki aciklamalarina yer verilmiyor...

"Bilmiyorsaniz zikir ehline sorun" (enbiya 7)

Zikir ehli Ehlibeyttir.Onlarin önderligi olmadan ne islamiyet olur ne alevilik.

ferhat_gs
09-04-2008, 08:28 AM
Aleviler Siiler bilirler ki,Hz Muhammed(saa) vefat etmeden "Bana kalem kagit getirin size vasiyet edeyim ki,benden sonra ikilige düsmeyesiniz" buyurmustur.

Orda olan Ömer Hz peygamberin vasiyet yazmasini engellemek icin "aramizda Allahin Kitabi Kuran var,bu bize yeter" demistir.

Bugün Alevi oldugunu söyleyipte Ömer zihniyeti ile hareket edenleri anlamakta zorlaniyorum.

Astokomlunun dedigi gibi,iki kutsal emanet olmadan Islamiyet anlasilamaz.
Bu iki emanet KURAN ve EHLIBEYTTIR.

Ehlibeyt Hz Muhammed(saa)-Hz Ali(as)-Hz Fatima(sa)-Hz Hasan(as)-Hz Hüseyin (as) dan olusur.Aktarilan rivayetler dogrultusunda Selman-i Pak'in ve Cebrail(as)in da Ehlibeytten sayildigini söyleyebiliriz.

Ehlibeyt Kuranin pratike dökülmüs halidir.
Kuranda "namaz kilin" deniliyorsa,nasil kilinacagi Ehlibeytten ögrenilmelidir.
Kuranda bulunan diger ayetler de hem zahiri hem batini olarak Ehlibeytten ögrenilmelidir.

Ama kendisini Alevi sananlarin bir kismi ve Sünnilerin iki kutsal emanete sarilmadiklarini görmemek icin kör olmak gerekiyor.

Zaten ehli sünnetin Ehlibeyt konusunda sabikasi vardir.Ehlibeyt ile savasan,Ehlibeyte kilic ceken sahisalri "koruma altina" aliyorlar.

Ama kendisini Alevi sanan insanlarin bir kismina ne oluyor???

Ehlibeytin pratikleri göz ardi ediliyor,herkes masallah pir kesilmis.Kuran ayetleri havada ucusuyor,ama Ehlibeytin bu ayetler hakkindaki aciklamalarina yer verilmiyor...

"Bilmiyorsaniz zikir ehline sorun" (enbiya 7)

Zikir ehli Ehlibeyttir.Onlarin önderligi olmadan ne islamiyet olur ne alevilik.

Alevilerin namazı cemdir.Kabul ediyormusun?Çok alevisin ya...

mehti313
10-04-2008, 04:52 AM
Alevilerin namazı cemdir.Kabul ediyormusun?Çok alevisin ya...

Güzel soru sormussun ferhat_gs.
Cevabini da en güzel sekilde alma hakkina sahipsin.

Sorunun CEVABI : Alevilerin namazi Hz Muhammed(saa)'in ,Ehlibeytin ,Hz Ali(As)in ve 12 Imamlarin namaziyla birebir aynidir.

Kabul ediyor musun?

Fukara-i Abdal
10-04-2008, 04:55 AM
Güzel soru sormussun ferhat_gs.
Cevabini da en güzel sekilde alma hakkina sahipsin.

Sorunun CEVABI : Alevilerin namazi Hz Muhammed(saa)'in ,Ehlibeytin ,Hz Ali(As)in ve 12 Imamlarin namaziyla birebir aynidir.

Kabul ediyor musun?

Syn Mehti Namaz'dan ;Kasıt Nedir

Fikri Terk-i Dünyamı terki Ukbamı ikisidemi

Yoksa Ehli Sunnet denilen Yolmu Şiilerin Yolumu ?

ferhat_gs
10-04-2008, 07:48 AM
Aleviyim kabul etmiyorum.Çünkü bizim namazımız cemdir...

mehti313
12-04-2008, 01:04 AM
Ben namazin ne olup olmadigina girmedim son yazimda,asil önemli olan buydu soruda.

Sekli semali ne olursa olsun,bicimi ne olursa olsun Ehlibeytin ve 12 Imamlarin ibadet bicimine EVET diyebilmek önemliydi.

Ama görünen o ki,ferhat_gs Ehlibeyte uymaktansa ,Ehlibeyti kendisine uydurmayi tercih ediyor.Bunun adi alevilik degildir.

Alevilik ehlibeyti kendine uydurmak degil,ehlibeyte uymanin adidir.

Vesselam

aleviadam_58
12-04-2008, 01:22 AM
değerli arkadaşlar namazmış ibademiş bunlara bakmayın dini temeli namaz değil imandır kalpten inan yeter

bêkes
12-04-2008, 02:40 AM
Namaz; mü'minler üzerine vakitlenmiş olarak (süreli-sınırlı zaman aralığında) yazılıdır."Nisa suresi

“Ey müminler, namazı kılın, muhakkak namaz müminler üzerine vakitleri belirlenmiş olarak farz kılındı.” (Nisâ Sûresi, 103)

Bakara 2/142-150 ile Yunus 10/87 ayetleri gereği namaz kılarken Kabe'ye yönelinir.

Müzzemmil Suresi 20. ayet gereği, Kur'an'dan kolaya gelen/bilinen bir kısım okunur. (Resulullah Muhammed SS, Siyer aktarımına göre "fatihasız namaz olmaz", "fatiha yedi ayettir" demiştir.

"Rüku" ile ilgili ayetler Bakara 2/43,125; Alu İmran 3/43; Maide 5/55; Tevbe 9/112; Hac 22/26,77; Sad 38/24; Fetih 48/29; Mürselat 77/48.

"Oturuş" ile ilgili ayetler Alu İmran 3/191; Nisa 4/103; Yunus 10/12 "Secdeteyn" den sonra gene Tekbir ile İkinci Kıyam'a kalkılır / ayağa kalkılır.

Namaz Allah'ın emri olan en önemli ibadet biçimidir.Onu hatırlamanın en iyi yoludur.Bazı arkadaşlar kendi düşüncelerine uydurmaya çalışsalarda,Hz.Ali ve ehlibeyt namaz kılmışlardır...

baL
12-04-2008, 08:26 AM
değerli arkadaşlar namazmış ibademiş bunlara bakmayın dini temeli namaz değil imandır kalpten inan yeter

Sadece kalpten inanmak yeterlimidir ? İnanan kişinin ibadet etmesini gereksizmi görüyorsunuz tam anlayamadım ??

ilker_che
12-04-2008, 10:31 AM

ben de sana katılıyorum can.

inananın imanına saygım sonsuz.ama gercekten sorgulamak da gerek bence.ibadet eden nice dindarı hepimiz biliyoruz.geride bıraktıgımız 1400 sene bence islam dinini cok cok farklılastırmıstır.zaten cogu adet örf islamın değil emevi kültürünün parcasıdır.son günlerin modası türban da bundan biridir.

eğer bi tanrı warsa bizim ibadetimize ihtiyacı yoktur.ama dünyanın her birimize cok ihtiyacı war.we bi tanrı warsa bası kapalı die ibadet ediyo die bi insanı cennetine;basını kapatmıyo namaz kılmıyo diye cehennemine almaz.insanın insanlıgını ölçer herseyden önce.

bêkes
12-04-2008, 12:09 PM
ben de sana katılıyorum can.

inananın imanına saygım sonsuz.ama gercekten sorgulamak da gerek bence.ibadet eden nice dindarı hepimiz biliyoruz.geride bıraktıgımız 1400 sene bence islam dinini cok cok farklılastırmıstır.zaten cogu adet örf islamın değil emevi kültürünün parcasıdır.son günlerin modası türban da bundan biridir.

eğer bi tanrı warsa bizim ibadetimize ihtiyacı yoktur.ama dünyanın her birimize cok ihtiyacı war.we bi tanrı warsa bası kapalı die ibadet ediyo die bi insanı cennetine;basını kapatmıyo namaz kılmıyo diye cehennemine almaz.insanın insanlıgını ölçer herseyden önce.

Bunlar senin şahsi fikirlerin.Senin düşüncene göre Allah seni yarattı ve öylece bıraktı öyle mi.Keyif olsun diye.Senin hiçbirşeyine ihtiyacı olmadığı doğru ama hani bende düşünüyorum acaba niye yaratıldık diye ve inan sebebsiz değil bu soluklar bu kalp atışları...samimiyetime güven :o

ilker_che
13-04-2008, 04:09 AM
Bunlar senin şahsi fikirlerin.Senin düşüncene göre Allah seni yarattı ve öylece bıraktı öyle mi.Keyif olsun diye.Senin hiçbirşeyine ihtiyacı olmadığı doğru ama hani bende düşünüyorum acaba niye yaratıldık diye ve inan sebebsiz değil bu soluklar bu kalp atışları...samimiyetime güven :o

evet bunlar zaten benim şahsi düşüncem farklı bişey demiyorum.

ben en azından allah insanı neden yarattı diye sorabiliyorum kendime.eğer size söylenen 'bu dünya bi imtihan tanrı bize öbür taraf için yarattı' sözleri olmasa hiçbirinizin tek bir fikri dahi olmıcaktı bunu da biliyorum.kimler diğer tarafa gidip geldilerse artık bu dünyada hiç bi vasfı olmayan insanlara kendilerini tatmin için ii bi fırsat yaratmışlar...

solukların ve kalp atışlarının sebebini biliosan bizimle paylaşır mısın...cevebım gecikebilir...

zaza kazim
16-04-2008, 12:04 PM
saol can paylaşımın için tşkler

ferhat_gs
18-04-2008, 12:34 AM
Ben namazin ne olup olmadigina girmedim son yazimda,asil önemli olan buydu soruda.

Sekli semali ne olursa olsun,bicimi ne olursa olsun Ehlibeytin ve 12 Imamlarin ibadet bicimine EVET diyebilmek önemliydi.

Ama görünen o ki,ferhat_gs Ehlibeyte uymaktansa ,Ehlibeyti kendisine uydurmayi tercih ediyor.Bunun adi alevilik degildir.

Alevilik ehlibeyti kendine uydurmak degil,ehlibeyte uymanin adidir.

Vesselam

Yaw dedim ya.Neyse ben alacağımı aldım.Bu gün türkiye de alevi sayısı 10-18 milyon arasıdır.Ve bunlardan asimile olmamışların hepsinin ibadeti cemdir.Yani,anadolu daki alevi köyleri 1400 yıldır yanlış bir uygulama yapıyor sana göre.E biz kafiriz o zaman burda ne işin var.Neyse bu yazından sonra alevi olamayacağını iyice ispatladın.Biz aleviler namaz yorumumuz cemdir.Ve bizde cemden başka toplu tapınma yojktur deriz.Ama görülen o ki sen bunu diyemiyorsun.Kıvranıp,kıvranıp duruyon.Bide beni aforoz ediyon :D ben sana ne diyim.Atalarının kemiklerini mezarda sızlatma arkadaş.Onlar osmanlının zulmüne bile biat etmedi...

ferhat_gs
18-04-2008, 12:37 AM
Namaz; mü'minler üzerine vakitlenmiş olarak (süreli-sınırlı zaman aralığında) yazılıdır."Nisa suresi

“Ey müminler, namazı kılın, muhakkak namaz müminler üzerine vakitleri belirlenmiş olarak farz kılındı.” (Nisâ Sûresi, 103)

Bakara 2/142-150 ile Yunus 10/87 ayetleri gereği namaz kılarken Kabe'ye yönelinir.

Müzzemmil Suresi 20. ayet gereği, Kur'an'dan kolaya gelen/bilinen bir kısım okunur. (Resulullah Muhammed SS, Siyer aktarımına göre "fatihasız namaz olmaz", "fatiha yedi ayettir" demiştir.

"Rüku" ile ilgili ayetler Bakara 2/43,125; Alu İmran 3/43; Maide 5/55; Tevbe 9/112; Hac 22/26,77; Sad 38/24; Fetih 48/29; Mürselat 77/48.

"Oturuş" ile ilgili ayetler Alu İmran 3/191; Nisa 4/103; Yunus 10/12 "Secdeteyn" den sonra gene Tekbir ile İkinci Kıyam'a kalkılır / ayağa kalkılır.

Namaz Allah'ın emri olan en önemli ibadet biçimidir.Onu hatırlamanın en iyi yoludur.Bazı arkadaşlar kendi düşüncelerine uydurmaya çalışsalarda,Hz.Ali ve ehlibeyt namaz kılmışlardır...

Arkadaşım bu konu hakkında ben yazmaktan bıktım.Alevi sitesindesin.Konu başlıklarına bak.Sabit konuları oku.Cem nasıl yapılır gör.

Aleviler namazı niyaz ile birleştirir,kıyam rukuü,secde gibi unsurlarını cemlerinde uyguklarlar.Cemler sizin kıldığınız namazlardan çok çok daha uzun sürer.Köylerde 5-6 saat sürdüğü olur.Ve içinde namaz ibadetinden çok çok daha fazla dua bulunur.Alevinin youmu budur.SAygılar...

mehti313
18-04-2008, 10:35 AM
Yaw dedim ya.Neyse ben alacağımı aldım.Bu gün türkiye de alevi sayısı 10-18 milyon arasıdır.Ve bunlardan asimile olmamışların hepsinin ibadeti cemdir.Yani,anadolu daki alevi köyleri 1400 yıldır yanlış bir uygulama yapıyor sana göre.E biz kafiriz o zaman burda ne işin var.Neyse bu yazından sonra alevi olamayacağını iyice ispatladın.Biz aleviler namaz yorumumuz cemdir.Ve bizde cemden başka toplu tapınma yojktur deriz.Ama görülen o ki sen bunu diyemiyorsun.Kıvranıp,kıvranıp duruyon.Bide beni aforoz ediyon :D ben sana ne diyim.Atalarının kemiklerini mezarda sızlatma arkadaş.Onlar osmanlının zulmüne bile biat etmedi...

Inanin kendisine aleviyim diyen birinin "biz Ehlibeytin ibadetine uymayiz" demesinden daha aci bir durum düsünemiyorum.
Madem Ehlibeytin ibadetini kabul edemiyorsun,birak o zaman Ehlibeyt adini kullanarak propaganda yapmayi.

Ben özümle,sözümle Ehlibeytin yanindayim.Senin beni alevi görüp görmemen pekte umurumda degil zaten.Cünkü aleviligin ölcüsü sen degilsin.
Aleviligin ölcüsü Ehlibeyttir.Benimle Ehlibeyt inanci dogrultusunda sohbet edecek birine rastlamadim daha sitede.
Söylediginiz son söz "demek atalarimiz yanlis yapmis ha?"
Bu soruya "evet" cevabi verilme ihtimalini göz önünde bile bulunduramiyorsunuz.

Sayin ferhat_gs yine yalan ve iftiraya basvurmussun.Burda kimseyi kafir ilan etmedim.Böyle bayagi bir fikir alisverisinin sana yakistigini da ayrica velirtmem gerekiyor.
Söylemedigim seyleri söylemisim gibi yansitmanin,iftira oldugunu hatirlatirim.

Kivranma olayina gelince,sen kendin Ehlibeyti kabul edemiyorsun.Onun verdigi SIKINTININ sonucu oalrakta kivraniyorsun ve sagina soluna camur atiyorsun.

Herkes kendi sorfasinda olani sunarmis.
Senin de sofran yalan ve iftira ile dolu anlasilan.

ferhat_gs
18-04-2008, 01:19 PM
Büyük laflar ediyorsunuz mehti :D:D Racon biiir
Benimle Ehlibeyt inanci dogrultusunda sohbet edecek birine rastlamadim daha sitede.

Burda aleviliği konuşan insanları rastlarsınız sn üstün yaratık

Kırklar cemini,semahı konuşan insanlara rastlarsınız...

mehti313
19-04-2008, 05:37 AM
Büyük laflar ediyorsunuz mehti :D:D Racon biiir

Burda aleviliği konuşan insanları rastlarsınız sn üstün yaratık

Kırklar cemini,semahı konuşan insanlara rastlarsınız...

Haklisin burda semahtan,namazdan bahsedenlere rastladim.
Diyorlar ki "biz Ehlibeyt namaz dahi kilmis olsa,biz kilmayiz.Biz semah döneriz"
Bununla da kalmiyorlar söyle devam ediyorlar "Ehlibeytte zaten semah dönmüstür."
Bu sözleri hatirladin mi,hatirlamadiysan sana ait oldugunu söyleyeyim ferhat_gs.

Eger sira raconlara geldiyse,aleviligin de olmazsa olmaz raconu sudur:
Ehlibeyte benzemek.Ehlibeyti kendine benzetmek degil.

Siz ne yapiyorsunuz??
"Biz Ehlibeytin yaptigini yapmayiz,o halde Ehlibeytin bizim yaptiklarimizi yaptigini iddia edelim" mantigiyla hareket ediyorsunuz.
Özellikle de sanal dünyada alevi gecinenlerde bu mantigi görmek mümkündür.

Külahima anlatin :)

ferhat_gs
19-04-2008, 07:02 AM
Bu konuda sana yazacağım son mesajdır...

Sen kimsin ocağın ne?Aşiretin ne?Alevi isen pirin kim?Çok alevilik sallıyosun ya.Maşallah ehlibeyt kelimesi de ağzına sakız olmuş.Adam öldürsen ehlibeyt ehlibeyt diyecen

Ehlibeyt tabi kide semah dönmüştür.İlk dönen hz.muhammed ve hz.ali dir.Kırklar cemini oku...

mehti313
22-04-2008, 11:11 PM
son mesajini yazdigini söylen birine ne yazilabilir??

yolun acik olsun.
12 Imam ,14 masum ve Kuran bizim ölcümüzdür,vesselam.

ferhat_gs
26-04-2008, 04:13 AM
Alınmış abdestim aldırırlarsa,
Kılınmış namazımı kıldırırlarsa,
Sizde şah diyeni öldürürlerse,
Bende bu yayladan şaha giderim. Pir sultan

Camilerde olan imam,
Çoğu bilmez bunu tamam,
4680 selam,
Daha namaz sorar mısın? Kaygusuz...

ferhat_gs
26-04-2008, 04:14 AM
Alevi inancı cemlerinde;
Kıyam,ruküü,secde,tesbih,tehlil,zikir,aşk ve vecd halinde ibadet,vs.vs, uygulamaktadır zaten...

aleviadam_58
11-06-2008, 02:45 PM
Sadece kalpten inanmak yeterlimidir ? İnanan kişinin ibadet etmesini gereksizmi görüyorsunuz tam anlayamadım ??

kalpten inanamak iman etmektir imanda müslümanlığın birinci şartıdır küçük hanım inanmak bir ibadettir zaten

esra19
03-10-2008, 11:41 AM
'Hz. Muhammed ve Hz. Ali beş vakit namaz kılsalardı, pir Hoca Ahmet Yesevi, pir Hünkar Hacı Bektaşı Veli' de kılardı.'diyo velakad arkadaş.
hz muhammedin de namaz kılmadıgını sölediniz ya pes bunu neye dayaranark söledin hangi kaynaga hangi belgeye dayanarak söledin çok çok merak ettim.

baL
03-10-2008, 12:22 PM
kalpten inanamak iman etmektir imanda müslümanlığın birinci şartıdır küçük hanım inanmak bir ibadettir zaten

Sadece kalpten inanmaktan bahsediyorum ben..

velakad
04-10-2008, 02:25 AM
'Hz. Muhammed ve Hz. Ali beş vakit namaz kılsalardı, pir Hoca Ahmet Yesevi, pir Hünkar Hacı Bektaşı Veli' de kılardı.'diyo velakad arkadaş.
hz muhammedin de namaz kılmadıgını sölediniz ya pes bunu neye dayaranark söledin hangi kaynaga hangi belgeye dayanarak söledin çok çok merak ettim.

Siz yazıyı okudunuz mu?

esra19
04-10-2008, 06:24 AM
hz. ayşe demek en doğrusudur bence.çünkü sonuçta peygamberimizin zevcesi.yaptığı hatalar dediğiniz gibi o olayda var hz. aliye karşı savaşmış.ama insanlar hata yapabilir belki dolduruşa gelindi ya da başka bi sebepten dolayı.olamaz mı?

esra19
04-10-2008, 06:29 AM
peki soralım!

aşk-ı muhabbetle...

islamiyetten önce hz.muhammed(s.a) hz.ibrahimin dini olan hanif dinine inanıyordu.ama bu islamiyetten onceydi.sonra islamiyet geldi ve peygamberimiz de onun gereklerini yerine getirdi bu gereklerde de 5 vakit namaz var.

esra19
04-10-2008, 06:30 AM
Siz yazıyı okudunuz mu?

okudum ki cevap veriyorum.

esra19
04-10-2008, 06:36 AM
[quote=manifesto]Sivas olayları ile ilgili yazdım mı başıma kötü şeyler geliyor..

Sayın Manifesto,
İnsanları yargılamak kullara düşmez bunun kararını Allah verir.Türk edebiyatında önemli bir yeri olan Aziz Nesin'e neden kin ve öfke duyduğunu anlamak mümkün değil.Hacı bektaş Veli'yi ve Yunus Emre'yi yeterince anlamış olsaydın bunları söylemezdin.
Sivas olaylarında yanan candı insandı.Hangi dinde var insan yakmak?Her iki kesim yara almadı .Tek yara alan insanlıktı burada.

insan yakmak,herhangi bir canlının canını yakmak hiç kimse için hiç bir din için hiç bir anlayış için doğru değildir.bunu sunni ya da bir başka mezhepten biri yapsın kimse tarafından onaylanmaz en azından vicdanlı insanlık değerlerine onem veren insanlar için.ben sunniyim her sunni bir değil malesef bunu sadece sunniler yapıyomuş gibi gostermek son derece yanlış.isterse hiç inanmasın kimsenin ibadeti kimseyi ilgilendirmez.ona yaptıgı şeyden dolayı ceza vermek kimseye düşmez.ben sivas olayının başlangıcını bilmiyorum pek sadece bu vahsetten falan bahsediliyo.başlangıçta bu insanları ayaklandıran bir konuşma mı olmuş o yakılan insanlar tarafından?

astokomlu
04-10-2008, 06:36 AM
islamiyetten önce hz.muhammed(s.a) hz.ibrahimin dini olan hanif dinine inanıyordu.ama bu islamiyetten onceydi.sonra islamiyet geldi ve peygamberimiz de onun gereklerini yerine getirdi bu gereklerde de 5 vakit namaz var.

şimdi siz Allah ile Peygamberin namaz konusunda pazarlık ettiğine inanıyorsunuz yani :)

arkadaşa kaynak soruyordunuz.. 5 vakit namazın kaynağını gösterir misiniz ?

esra19
04-10-2008, 06:58 AM
şimdi siz Allah ile Peygamberin namaz konusunda pazarlık ettiğine inanıyorsunuz yani :)

arkadaşa kaynak soruyordunuz.. 5 vakit namazın kaynağını gösterir misiniz ?

ben ole bişey demedim dediklerimden bu sonuca nasıl vardın onuda anlayamadım.namaz hz.Muhammed e Allah tarafından cebrail vasıtasıyla bildirilmiştir sınırları ve şekli belirtilmiştir.biçiminde yapılan herhangi bi değişiklik onu hükümsüz kılar.ayrıca müslümanlar kuran-ı kerim ve hz.Muhammed in ögrettikleriyle ibadet eder dayanakarı kuran ve hadislerdir.

Ozan Sevinc
04-10-2008, 07:10 AM
esra19 can Cebrail'in Hz. Muhammed'e namaz hakkında herşeyi gösterdiğini söylüyorsun, peki dinin direği olarak kabul edilen bu ritüel neden kuranda açıkça nasıl ve ne zaman kılınacağını Allah detaylı bir şekilde yazmamış? Hz Muhammed ve ehli beyti namazı kılsalardı bizim pirlerimiz bunu bize aktarırlardı. Kuranda namaz yoktur salat vardır. Salat'ta duadır.

astokomlu
04-10-2008, 07:15 AM
ben ole bişey demedim dediklerimden bu sonuca nasıl vardın onuda anlayamadım.namaz hz.Muhammed e Allah tarafından cebrail vasıtasıyla bildirilmiştir sınırları ve şekli belirtilmiştir.biçiminde yapılan herhangi bi değişiklik onu hükümsüz kılar.ayrıca müslümanlar kuran-ı kerim ve hz.Muhammed in ögrettikleriyle ibadet eder dayanakarı kuran ve hadislerdir.

Kur'an da bu şekilleri gösterirmisin.. ve vakitleri..

Cebrailin bunu Hz.Muhammed Mustafa öğrettiğinin kaynağı nedir ?

kaynak diye ifadeler kullanan sizsiniz.. sizden istemekte hakkımız..

esra19
04-10-2008, 07:29 AM
esra19 can Cebrail'in Hz. Muhammed'e namaz hakkında herşeyi gösterdiğini söylüyorsun, peki dinin direği olarak kabul edilen bu ritüel neden kuranda açıkça nasıl ve ne zaman kılınacağını Allah detaylı bir şekilde yazmamış? Hz Muhammed ve ehli beyti namazı kılsalardı bizim pirlerimiz bunu bize aktarırlardı. Kuranda namaz yoktur salat vardır. Salat'ta duadır.

Bunlar senin düşüncelerin tabii.Aktarmamışlarsa sende bunu bilemessin.Bu inanç meselesi.Ayrıca Kur’anı tebliğ etmek yanında, onu açıklamak da Hz peygamber(a.s.m)’in ikinci önemli görevidir.eger hz Peygamberin Kuran ın kapalı olan yanlarını açıklayan hadisleri gözardı edilirse sadece namaz değil oruç zekat hac gibi diger ibadetlerinde gercek durumu bilinemezdi.

Hz. Peygamber (a.s.m), “Beni namaz kılarken nasıl gördüyseniz, siz de öyle kılın”, “Haccınızın ibadet şeklini benden alın” hadisleri bu konuya açıklamaktadır.

Hz. Peygamber(a.s.m)’in daha Mekke devrinden itibaren farz kılınan ve o günden bu güne kadar-nesilden nesile-aynen devam eden ve günde beş defa yerine getirilen namazın eda şeklinde tereddüt göstermek, izahı mümkün olmayan bir şeydir.İbadetlerin esası Kuran’da olmakla beraber bunların uygulamasını Peygamber Efendimiz Allahın bildirmesiyle bizzat kendileri yapmışlardır. Bununla beraber namazın farzlarına işaret eden ayetler:

"Gönülden boyun eğerek, Allah'ın huzuruna durun" (Bakara Suresi, 238) buyurulur.

Hani Evi (Kâ'beyi) insanlar için bir toplanma ve güvenlik yeri kıldık. «İbrahim'in makamını namaz yeri edinin», İbrahim ve İsmail'e de, «Evi'mi tavaf edenler, itikafa çekilenler, ve rükû ve secde edenler için temizleyin» diye ahid verdik.(Bakara suresi 125)

Namazı sadece dua etmek olarak kabul etmek, bu ve buna benzer ayetleri inkar etmekle beraber Peygamber Efendimizin açıkladıklarını inkar etmek anlamına gelir.

Gizem_bn
04-10-2008, 07:42 AM
"Gönülden boyun eğerek, Allah'ın huzuruna durun" (Bakara Suresi, 238) buyurulur.

Ne güzel demişsin bizde cemde bunu yapıyoruz DAR'a duruyoruz.Boynumuz bükük ölmeden önce ölerek kendimizi dara çekiyoruz dargınlığımız küskünlüğümüz varsa sorunları çözüyoruz.Daha sonra cemimize başlıyoruz.Dua ediyoruz.Hakk kelamını söylüyoruz.Telli Kur'an'ımızla tevhidler duaz-ı imamlar mersiyeler okuyoruz.Secde ediyoruz.Hakk için semah dönüyoruz.Lokmalarımızı dagıtıyoruz ve ibadetimizi tamamlıyoruz.
Namazımı kılıyoruz işte ama halka namazını,salatı,duayı yapıyoruz.

En önemliside ne biliyor musun kendimizi hep dara çekmemiz peki siz yapıyor musunuz ibadetinizde camilerinize hırlısı hırsızı katili vb. herkes geliyor.Bizde özünü dara çekmezsen cem ibadetimiz başlamaz.Bizim için işte en önemlisi bu..

esra19
04-10-2008, 08:02 AM
Ne güzel demişsin bizde cemde bunu yapıyoruz DAR'a duruyoruz.Boynumuz bükük ölmeden önce ölerek kendimizi dara çekiyoruz dargınlığımız küskünlüğümüz varsa sorunları çözüyoruz.Daha sonra cemimize başlıyoruz.Dua ediyoruz.Hakk kelamını söylüyoruz.Telli Kur'an'ımızla tevhidler duaz-ı imamlar mersiyeler okuyoruz.Secde ediyoruz.Hakk için semah dönüyoruz.Lokmalarımızı dagıtıyoruz ve ibadetimizi tamamlıyoruz.
Namazımı kılıyoruz işte ama halka namazını,salatı,duayı yapıyoruz.

En önemliside ne biliyor musun kendimizi hep dara çekmemiz peki siz yapıyor musunuz ibadetinizde camilerinize hırlısı hırsızı katili vb. herkes geliyor.Bizde özünü dara çekmezsen cem ibadetimiz başlamaz.Bizim için işte en önemlisi bu..

yaptıgın ibadete zaten bişey demedim ki.dara cekme konusunda yapmadıgımızı nerden biliyorsun?Allah ın huzurunda boyun eğerken kimsenin içinden neler geciyor bilemessin.evet tabiki geliyor hırlı hırsız dedigin heryerde var.bikaç hırsızdan sozedip camiye gelen tum muslumanları aynı kefeye koyamassın.

"Vücutları yatak yüzü görmez."

Secde sûresi (32), 16

Vücutlarının yatak yüzü görmediği belirtilen kimseler, geceleyin kalkıp Allah rızâsı için ibadet eden, namaz kılan, dua eden kimselerdir. Bu âyet-i kerîmenin tamamı şöyledir:

"Korkuyla ve ümitle Rablerine yalvarıp ibadet ettikleri için vücutları yatak yüzü görmez. Kendilerine verdiğimiz nimetlerden Allah yolunda harcarlar."

Dinlesözüm
04-10-2008, 08:57 AM
insan yakmak,herhangi bir canlının canını yakmak hiç kimse için hiç bir din için hiç bir anlayış için doğru değildir.bunu sunni ya da bir başka mezhepten biri yapsın kimse tarafından onaylanmaz en azından vicdanlı insanlık değerlerine onem veren insanlar için.ben sunniyim her sunni bir değil malesef bunu sadece sunniler yapıyomuş gibi gostermek son derece yanlış.isterse hiç inanmasın kimsenin ibadeti kimseyi ilgilendirmez.ona yaptıgı şeyden dolayı ceza vermek kimseye düşmez.ben sivas olayının başlangıcını bilmiyorum pek sadece bu vahsetten falan bahsediliyo.başlangıçta bu insanları ayaklandıran bir konuşma mı olmuş o yakılan insanlar tarafından?

bir: velakad arkadaşın "yazıyı okudunuz mu?" diye sorduğunda sadece harflere bakıp bakıp bakmadığınızı değil yazının tamamında bulunan bütünlüğü anlayıp anlamadığınızı sorduğunu düşünüyorum. yazıdan alıntı yaptığınıza göre belli ki belli bir süre boyunca oradaki harflere "bak"mışsınız. eğer o bunu sormadıysa da ben söylüyorum "hiç bir şey anlamamışsınız".

iki: bir insan biraz tutarlı olmalı. eğer tutarlı olmamayı alışkanlık haline getirmişse kötü niyetli, olmaya çalışıp beceremiyor ise ahmaktır. şimdi bir yazıya "adam öldürmek hiçbir din için hiçbir anlayış için doğru değildir" diye başlayıp, "başlangıçta bu insanları ayaklandıran bir konuşma mı olmuş o yakılan insanlar tarafından?" diye saçma sapan bir şekilde bitirilmez. Ne yani insanların kendi düşüncelerini söylemesi öldürmek için sebep midir?

üç: insan herhangi bir dine inanmak falan zorunda da değildir. bir insan ateistse eğer elbette düşündüklerini söyleyecektir. sen nasıl söylüyorsan, bir alevi nasıl söylüyorsa. kendinden başka tüm dinlere ve onlara inanlara ve hatta tanrıya da inanmayanlara karşı şiddeti savunan her din saçmalıktır, düzenbazlıktır, yobazlıktır,gericiliktir.

son bir not düşeyim: senin örneğinde bir kez daha görülmüştür ki "cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan güçtür".

esra19
04-10-2008, 09:56 AM
bir: velakad arkadaşın "yazıyı okudunuz mu?" diye sorduğunda sadece harflere bakıp bakıp bakmadığınızı değil yazının tamamında bulunan bütünlüğü anlayıp anlamadığınızı sorduğunu düşünüyorum. yazıdan alıntı yaptığınıza göre belli ki belli bir süre boyunca oradaki harflere "bak"mışsınız. eğer o bunu sormadıysa da ben söylüyorum "hiç bir şey anlamamışsınız".

iki: bir insan biraz tutarlı olmalı. eğer tutarlı olmamayı alışkanlık haline getirmişse kötü niyetli, olmaya çalışıp beceremiyor ise ahmaktır. şimdi bir yazıya "adam öldürmek hiçbir din için hiçbir anlayış için doğru değildir" diye başlayıp, "başlangıçta bu insanları ayaklandıran bir konuşma mı olmuş o yakılan insanlar tarafından?" diye saçma sapan bir şekilde bitirilmez. Ne yani insanların kendi düşüncelerini söylemesi öldürmek için sebep midir?

üç: insan herhangi bir dine inanmak falan zorunda da değildir. bir insan ateistse eğer elbette düşündüklerini söyleyecektir. sen nasıl söylüyorsan, bir alevi nasıl söylüyorsa. kendinden başka tüm dinlere ve onlara inanlara ve hatta tanrıya da inanmayanlara karşı şiddeti savunan her din saçmalıktır, düzenbazlıktır, yobazlıktır,gericiliktir.

son bir not düşeyim: senin örneğinde bir kez daha görülmüştür ki "cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan güçtür".

bir:yazıyı okudunuz mu dendiğinde ne dendiğini anlayabilirim ama acıkladıgın için tesekkurler yinede zahmet etmişsin.artı anlayıp anlamadığım seni ilgilendirmez ki ben yorum yapıyorum.ha cok merak ediyosan okudum da anladım da.

iki:Ne yani insanların kendi düşüncelerini söylemesi öldürmek için sebep midir?
demişsinde ben buna katılmıyorum tabiki sebep degil yazdıklarımdanda bunu cıkarmak için cok ugrastın mı?o insanlar için sebep olabilecegini düşünerek soledim.o insanlarla aynı kafada olmadıgımı yazdıklarımdan cıkarman zor değil.

üç:aynen katılıyorum zaten aksini de iddia da etmedim.

notada cevap :"Aklına geleni işleme, her ağacı taşlama."

mursaloğlu
04-10-2008, 10:47 AM

Ya canım kardeşim.biz kuranda yazmayan şeyleri o kadar fazla önemsemeyiz.
Piyasada o kadar uydurma hadis varki insanın aklı almıyor.
Bir hadis kuran ayetleriyle çelişiyorsa o hadis yalandır.

Hazreti muhammede 5 vakit namaz ın cebrail tarafından getirildiğini isbat edin ve kuranı kerimde yorum katmadan dayanağını gösterin ve hazreti muhammet ve hazreti Alinin 5 vakit namaz kıldığını isbat edin ben bundan sonra namaza başlayacağım.

Kuranı kerimde
Otururken yan yatarken yürürken deve üstünde salat edin yani dua edin diyorda
Neden hiç bir Ayetinde. 5 vakit namaz kılın secde edin şu duayı okuyun Diz üstü durun Şu duayı okuyun Rükuda şu duayı okuyun ve kıyamda şu duayı okuyun demiyor.
Yapmayın allah aşkına Yeri göğü yaratan her şeye ol diyince olduran yüce Allah peygamberlik payesi verdiği iki kulu ile ibadet pazarlığı yaparmı o emredicidir o pazarlıkcı değildir.
Bu uydurmalarla Allaha akıl vermeye çalıştığınızın farkında değilmisiniz.

Hz.Musa ve Hz. Muhammet nasıl olurda ALLAHA AKIL VERİRLER
eL İNSAF DOĞRUSU

velakad
04-10-2008, 11:00 AM
5 vakit namaz ve şekilsel ibadet Kuran-ı Kerim'de yoktur.
Rüku Secde ve Kıyam vardır.

Sayın Esra canın Kuran-ı Kerim'i okumadığını rahatlıkla görebiliyorum.

alieren2000
04-10-2008, 11:06 AM
5 vakit namaz ve şekilsel ibadet Kuran-ı Kerim'de yoktur.
Rüku Secde ve Kıyam vardır.

Sayın Esra canın Kuran-ı Kerim'i okumadığını rahatlıkla görebiliyorum.

Degerli can velakad 5 vakit namaz osman döneminde uygulanmaya baslamistir, senin dedigin gibi Kuran-i Kerim de yoktur.

velakad
04-10-2008, 11:09 AM
Degerli can velakad 5 vakit namaz osman döneminde uygulanmaya baslamistir, senin dedigin gibi Kuran-i Kerim de yoktur.

Sevgili Ali Eren Halife Osman döneminde 5 vakit değil 8 vakit olarak gösteriliyor. Halife Osman'ın (Sözümona) Hakk'a yalvarıp bu 8 vakti 5 vakte indirdiğide bazı uydurma hadis kitaplarında geçer.
Ne yazık ki buna inanan insanlarda vardır.

Dinlesözüm
04-10-2008, 11:26 AM
bir:yazıyı okudunuz mu dendiğinde ne dendiğini anlayabilirim ama acıkladıgın için tesekkurler yinede zahmet etmişsin.artı anlayıp anlamadığım seni ilgilendirmez ki ben yorum yapıyorum.ha cok merak ediyosan okudum da anladım da.

iki:Ne yani insanların kendi düşüncelerini söylemesi öldürmek için sebep midir?
demişsinde ben buna katılmıyorum tabiki sebep degil yazdıklarımdanda bunu cıkarmak için cok ugrastın mı?o insanlar için sebep olabilecegini düşünerek soledim.o insanlarla aynı kafada olmadıgımı yazdıklarımdan cıkarman zor değil.

üç:aynen katılıyorum zaten aksini de iddia da etmedim.

notada cevap :"Aklına geleni işleme, her ağacı taşlama."

öncelikle bu foruma yazılanlar okuyanları ilgilendirir. mesaj atanlar da onun için atıyorlar. yalnız bir kişiye cevap vermek istiyorsanız, tartışmanın özel kalmasını istiyorsanız özel mesaj atın.

şimdi ben şu tutarlı olma meselesine geri döneyim çünkü belli ki oda sizin tarafınızdan yine "okunmuş da anlaşılmış da". eğer insanların düşündükleri için öldürülmesine samimi bir şekilde karşıysanız açıkça sivas'ta yapılanın bir katliam olduğunu, geri kafalıların,yobazların işi olduğunu itiraf edersiniz. cümle sonlarına onların da haklı sebepleri olabileceğini ima eden şeyler yazmazsınız. afaki laflarla olayı dolandırmayın lütfen. bu ülkenin hukuku var ve mazareti ne olursa olsun insanları diri diri yakmak açık bir suçtur. bu olayın bir çok faili meçhul olayda olduğu gibi üstü örtülmeye çalışılmış ama minare kılıfına büyük geldiği için başarılamamıştır.

tutarlı olmakla kastedilen de bu. sadece "ben de demokratım, ben de insanları seviyorum" falan demekle olmaz bu işler. onun gereğini de yerine getirirsiniz. türkiye'de hem devlet hem de milyonlarca sahte demokrat tarafından yapıldığı gibi sürekli ama'lar kullanıp mazaretler üretmezsiniz.

sizin gösterdiğiniz klasik bir tepki, buna da verilmiş onlarca cevap, dava sürecinde gösterilmiş bir o kadar da kanıt var. ama hala yine bir çok sahte demokrat, sahne insansever gibi mazaretler üretiyorsunuz.

sivas'taki utanç merkezini kebapçı yapanlar, onbinlerce imzaya, verilen demokratik tepkilere rağmen müze yapılmasını hala reddedenler de sahte demokrat. aynı sizin gibi. onlar bu toplumun hafızasından sivas olayını silmek için müze yapılmasına karşı çıkıyor, siz de o katillere meşruiyet sağlamak amacıyla böyle garip mazaretler üretiyorsunuz.

efendim bırakın din, insan sevgisi, namaz, niyaz, oruç, cami hakkında atıp tutmayı da önce sivas için çorum için özür dileyin. bu olayların toplumun hafızasından kazınıp atılması için yapılan girişimlere karşı çıkın. ondan sonra konuşalım.

uzman81
19-12-2008, 04:08 AM
Sevgilİ Uzaman arkadaş,
kuranı kerim türkçeye çeviren arkadaşlar kendi istedikleri gibi çevirmektedir. Kuranı kerimde salat geçmektedir ve bunun karşılığı duadır namaz değil.

Lütfen aşağıdaki konudaki bilgileri okuyunuz ve oraya yazınız röportaj sabote olmasın ..

Ayrıca verdiğiniz hadislerde uydurma hadis olduğundan eminim. Biliyorsunuz uydura uydura bitmemişler Hz. Muhammed adına hadis..

http://www.alevileriz.biz/showthread.php?t=1547

Ben o bahsettiğiniz konuları okudum!
Bu kadar alimler hep yanlış çeviri yaptılarda bir sizmi doğru algılıyorsunuz?
Delillere bile gözlerinizi kapatıyorsunuz yapmayın!
Hadi türkçeye çevirenler yanlış çeviri yaptılar, arap alemi de beş vakit namaz kılıyor ona ne diyorsunuz?
Allah için gözlerinizi açın, bakın hem ayetlerden hem hadislerden örnekler verdik hala aynı kafadasınız, Allah yardımcınız olsun diyorum başka diyeceğim yok.

velakad
19-12-2008, 04:13 AM
Yukarıdakiler uzun oldu, okuyamam derseniz buradan buyrun;
Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor:

"Gündüzün iki ucunda ve gecenin bir kısmında namaz kıl Doğrusu iyilikler kötülükleri giderir" (Hud suresi : 114)

Gündüzün iki ucu akşam ve sabah namazı, bir kısmında da yatsı namazı vardır Üç vakit bu ayette

"Güneşin batıya yönelmesinden gece karanlığına kadar namazı kıl Tanyeri ağarırken de sabah namazını kıl Zira bu namaz görülmeye değerdir" (İsra Suresi :78)

Güneşin batıya yönelmesinden gece olana kadar kılınan namaz ikindi namazıdır Sabah namazı tekrar edilmiştir

"Ey Muhammed! Onların dediklerine sabret Güneşin doğmasından önce ve batmasından sonra Rabbini tesbih et (namaz kıl) geceleyin ve gündüzün yanlarında da tesbih et (namaz kıl)" (Taha suresi : 130)

Güneşin doğmasından önce sabah namazı, batmasından önce ikindi namazı, geceleyin yatsı namazı, gündüzün yanlarında akşam ve öğle namazı kılınacak Bu ayetle beş vakit namaz sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları sabit oluyor

Beş vakit namaz; sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları Kur'an-ı Kerim içinde değişik yerlere serpiştirilerek zikredilmektedir Bazan ikisi, bazan üçü, bazan dördü değişik bir ifade üslupla anlatılmaktadırlar Cenab-ı Peygamberimiz, Kur'an-ı Kerim'i hem sözü ve hem de işi ile tefsir etme hakkına sahip olduğu için bu hak kendisine Allah tarafından verilmiştir sözü ve işi namazın beş olduğunu açıklamıştır
Yalan söylüyor insanları kandırıyorsunuz.
Bakalım ne yalanlar söylemişsiniz, Kuran-ı Kerim Ayeti diye neleri insanlara yutturmaya çalışmışsınız.

Hûd Suresi Ayet 114;
وَأَقِمِ الصَّلَاةَ طَرَفَيِ النَّهَارِ وَزُلَفًا مِنَ اللَّيْلِ ۚ إِنَّ الْحَسَنَاتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئَاتِ ۚ ذَٰلِكَ ذِكْرَىٰ لِلذَّاكِرِينَ

Ve ekımıs salate tarafeyin nehari ve zülefem minel leylv innel hasenati yüzhibnes seyyiat zalike zikra liz zakirın...

Şimdi Türkçe'sine bakalım;
Gündüzün iki tarafında ve geceye yakın saatlerde duayı yerine getir. Güzellikler kötülükleri silip süpürür. İşte bu, Allah'ı ananlara bir öğüttür.

NERDE NAMAZ KELİMESİ?

Üç Vakit olarak lanse etmeye çalıştığınız ama ne kerametse 3 rakamı bile telafuz edilmeyen bu ayette nerde 3 vakit?

Yalan söylüyor ve yalanlarınıza Kuran-ı Kerim'i alet etmeye çalışıyorsunuz.

İsra 78;
أَقِمِ الصَّلَاةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلَىٰ غَسَقِ اللَّيْلِ وَقُرْآنَ الْفَجْرِ ۖ إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كَانَ مَشْهُودًا

Ekımes salate li düluküş şemsi ila ğasekıl leyli ve kur'anel fecr inne kur'anel fecri kane meşhuda...

Türkçe;
Güneşin kaymasından/aşağı sarkmasından, gecenin kararmasına kadar duanı yerine getir. Sabah Kuranını da gözet. Çünkü sabah Kuran'ı tanıklarca izlenmektedir.

Nerde namaz güzel kardeşim nerde? Nerde sabah namazı nerde namaz kelimesi?

Biz ne kadar yazsakta anlamayacaksınız anlamak istemeyeceksiniz yine de yazıyorum.
Bu güne kadar Arapça okudunuz anlamadınız, anladığınızı zannettiğiniz yalanların ise Kuran-ı Kerim ile ilgisinin olmadığını görüyorsunuz fakat atalarınızın pisliği olan bu lekeyi temizmiş gibi göstermeye çalışıyorsunuz.

Unutmayın, Kuran-ı Kerim'in dili Hz. Ali'de dir. Yani O Kuran-ı Natık'tır.

Yukarıdaki iki ayette Nur gibi kendisini göstermektedir tabi ki anlayan ve Muhibbi Mustafa'ya (Güruh-u Naci'ye) tabi olanlara...

uzman81
19-12-2008, 04:33 AM
Yalan söylüyor insanları kandırıyorsunuz.
Bakalım ne yalanlar söylemişsiniz, Kuran-ı Kerim Ayeti diye neleri insanlara yutturmaya çalışmışsınız.

Hûd Suresi Ayet 114;
وَأَقِمِ الصَّلَاةَ طَرَفَيِ النَّهَارِ وَزُلَفًا مِنَ اللَّيْلِ ۚ إِنَّ الْحَسَنَاتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئَاتِ ۚ ذَٰلِكَ ذِكْرَىٰ لِلذَّاكِرِينَ

Ve ekımıs salate tarafeyin nehari ve zülefem minel leylv innel hasenati yüzhibnes seyyiat zalike zikra liz zakirın...

Şimdi Türkçe'sine bakalım;
Gündüzün iki tarafında ve geceye yakın saatlerde duayı yerine getir. Güzellikler kötülükleri silip süpürür. İşte bu, Allah'ı ananlara bir öğüttür.

NERDE NAMAZ KELİMESİ?

Üç Vakit olarak lanse etmeye çalıştığınız ama ne kerametse 3 rakamı bile telafuz edilmeyen bu ayette nerde 3 vakit?

Yalan söylüyor ve yalanlarınıza Kuran-ı Kerim'i alet etmeye çalışıyorsunuz.

İsra 78;
أَقِمِ الصَّلَاةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلَىٰ غَسَقِ اللَّيْلِ وَقُرْآنَ الْفَجْرِ ۖ إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كَانَ مَشْهُودًا

Ekımes salate li düluküş şemsi ila ğasekıl leyli ve kur'anel fecr inne kur'anel fecri kane meşhuda...

Türkçe;
Güneşin kaymasından/aşağı sarkmasından, gecenin kararmasına kadar duanı yerine getir. Sabah Kuranını da gözet. Çünkü sabah Kuran'ı tanıklarca izlenmektedir.

Nerde namaz güzel kardeşim nerde? Nerde sabah namazı nerde namaz kelimesi?

Biz ne kadar yazsakta anlamayacaksınız anlamak istemeyeceksiniz yine de yazıyorum.
Bu güne kadar Arapça okudunuz anlamadınız, anladığınızı zannettiğiniz yalanların ise Kuran-ı Kerim ile ilgisinin olmadığını görüyorsunuz fakat atalarınızın pisliği olan bu lekeyi temizmiş gibi göstermeye çalışıyorsunuz.

Unutmayın, Kuran-ı Kerim'in dili Hz. Ali'de dir. Yani O Kuran-ı Natık'tır.

Yukarıdaki iki ayette Nur gibi kendisini göstermektedir tabi ki anlayan ve Muhibbi Mustafa'ya (Güruh-u Naci'ye) tabi olanlara...

Değerli kardeşim, salat namaz anlamındadır bunu niçin inkar ediyorsunuz?

http://www.alevileriz.biz/showthread.php?t=61445

Bu başlık altında salat kelimesine dair her şeyi bulacaksın.