PDA

: 'Alevilere azınlık diyenin alnını karışlarız'(Ankaradaki Cem Töreni)

Yunus Emre
18-09-2006, 05:10 AM
'Alevilere azınlık diyenin alnını karışlarız'

http://www.haberturk.com/kuturesim/aleviler.jpg

Cem Vakfı'nın Ankara'da düzenlediği Cem töreni siyasetçilerin akınına uğradı.

Cem Vakfı tarafından Ankara'da düzenlenen törende Canlar diye söze başlayan Milli Eğitim Bakanı Çelik, önce protesto edildi, ardından alkışlandı.

Cem Vakfı'nın Ankara'da düzenlediği Cem töreni siyasetilerin akına uğradı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanı sıra Anavatan lideri Erkan Mumcu, MHP hükümeti döneminde Kültür Bakanı olan Namık Kemal Zeybek, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ve CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de törene katılanlar arasında yer aldı. CHP Lideri Baykal da telgraf gönderdi.

Diyanet de törende

Alevilerin törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzettin Er de katıldı. Cem töreninin yapıldığı Ankara Spor Salonu, çeşitli illerden gelen toplam 4 bin kişinin katılımıyla hınca hınç doldu. Aşıklar sazlarıyla semah çalarken, alevi dedeleri de konuşmalar yaptı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konuşma yapması için kürsüye çağırıldığında bazı katılımcıların alkışlı ve yuhlu protestosu ile karşılaştı. Cem Vakfı Başkanı İzettin Doğan'ın uyarısı üzerine Çelik, konuşmasına başlayabildi. Canlar diye sözlerine başlayan Çelik, Kerbela'nın İslam tarihinin en dramatik olayı olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: İslam dünyası ehliyebeyte sahip çıkamadı. Alevilik Türkiye'nin gerçeğidir. Alevileri azınlık olarak ilan eden insanların alnını karışlarız. Bu böyle biline. Hepimizin kabesi birdir. Kâbesini başka yerlerde arayanlar Aleviler arasında da yer bulamaz. Törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzettin Er de katıldı. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Er, Aleviler de bizim kardeşlerimiz. Davette bulundular geldik dedi.

BÜTÇEDEN PAY İSTEDİLER

Cem Vakfı Başkanı Prof. İzzettin Doğan ise Diyanet'in kendisine ayrılan bütçenin üçte birini yada dörtte birini Alevilere ayırmasını istedi. Doğan konuşmasına şöyle devam etti: Diyanet'i laik cumhuriyetin önemli bir kurumu olarak görüyoruz. Ama kendisine ayrılan bütçeyi adil dağıtmıyor. Eğer bunun yapılmasını siyasi iktidar da sağlayamıyorsa Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasında hiçbir sakınca görmüyoruz.

Sabah

velakad
18-09-2006, 05:14 AM
Oradaydım ve o cemi hepinizin görmesini isterdim....Her kez gördüki Aleviler azınlık değildir....İzzetin Doğan Dedemizin, Ali Rıza Uğurlu dedemizin ve cem vakfı dedelerinin zakirlerinin 12 hizmetlinin cümlesine aşk-ı niyaz olsun.Bize bu onuru yaşattıkları için...

aşk-ı muhabbetle...

Sürgün_24
19-09-2006, 02:05 AM
Onlar alevileri azınlık,sessiz bir cogunluk olarak görmeye devam etsinler..Gerceklerin farkına vardıklarında is isten gecmis olacak onlar icin bence!!!İnsanlar gitgide bilincleniyor cünkü artık ve yas ile kuruyu ayırt etmeye gecde olsa baslıyor..Onlar bunu ancak cökmeye basladıklarında anlayacaklar( ki batıs sinyallerini vermeye coktan basladılar),cünkü suan at gözlügüyle bakıyorlar bana göre ve sadece kendi görmek istediklerini görüp kendilerini tatmin ediyorlar,iyiye gittiklerini düsünüyorlar,bırakın onlarda kendilerini böyle kandırsınlar ;)

erdal
19-09-2006, 02:08 AM
onlar degilmi cem evleri cümbüş evleri diyenler yazıklar olsun bize bunları getirdik cemimizde konuşturduk propaganda yaptırdık...

Yaz
28-03-2009, 10:59 AM
Aleviler azınlıkta diyenler yanlıştadırlar, ama stadyumlarda koltuklarda cem düzenleyenlerde onlar kadar yanlıştadırlar.

illegal
28-03-2009, 11:05 AM
siyaset yapiyorsan arenaya cikarsin adam gibi siyasetini yaparsin
ama cem evinde cem yaparken siyaset yaparsan senin camiden fetva destur izin vs alipta sokakta saga sola saldiranlari yetistirmekten baska bir ise yaramazsin

bu izzetin hoca olur ali bey olur turgut bey olur vs vs

-dost-
28-03-2009, 11:21 AM
Bu ne biçim iştir anlayamıyorum zaten aleviler azınlıktır diye dayatan AB , Kürtler azınlıktır diyen AB, Türkiyede bunu savunan yokki:)
Yok kardeşim azınlık filan, hepimiz biriz bu ülkenin vatandaşıyız hepbirlikte , elele verecek ve bu ülkeyi daha da huzurlu, güçlü, saygın yapacağız. Biz yapamazsak çocuklarımız torunlarımız bunu başaracaklar.

munzurluu
28-03-2009, 04:42 PM
bu ülkede kürtleri ve alevileri azınlık olarak görenler her zaman kaybetmeye mahkum olacaklardır ve bu tür insanların peşinden gidenleriinden Allah mutlaka bir gün cezasını verecektir.

Sak-li asgar
28-03-2009, 07:53 PM
Soylesenenenize cogunluk oldukta ne oldu ? bununlan kimi korkuta bildik hangi hakki alabildik ?

izzettin doganin topladigi insanlarin yarisi sunnidir iyi asimilasyon yapiyor ?

saygilarimla