PDA

: Gazi Davası / Gazi Mahllesi belgeseli (izlerken göz yaslarınızı tutamayacaksınız)

ceto
12-01-2007, 06:37 AM
1

MHWscQFrRJM

ceto
12-01-2007, 06:38 AM
2

kBP1QN4CYFQ

ceto
12-01-2007, 06:39 AM
3

FA4eE-broIg

ceto
12-01-2007, 06:46 AM
ben gözyaslarımı tutamıyorum hele 3 videoda bir ananın anlattıkları icimi burktu .

Derviscemal
12-01-2007, 06:52 AM
Ey benim Kerbeladan beri katliamlara maruz kalan halkım. Senin cilenen bitmez bitmez kurbanım.. Gerçekten acı ile izledim..

Sadece
Evlade Kerbelayime, Be - gunayime, Ayıbo, Zulumo, Cinayeto.

(Evlad-i Kerbelayız, günahsızız, ayıptırr, zülümdür, cinayettir.)

Seyit Rıza..

alican3348
12-01-2007, 11:04 AM
bigün mutlaka bitcek acımız,ıstırabımız.yukarıdaki görse de görmese umrumda değil ama bigün mutlaka devran döner,hesap vakti gelir.

berivan
12-01-2007, 12:05 PM
sözlerin bittiği yerde belkide anaların çığlığı yankılanacak. nasılki mahkeme salonunda oğlunun kanlı gömleği ile mahkeme salonuna haykıran ana ....4 yıldır oğlunun kanlı gömleğini saklayan ana.....

diğer bi anada bağırıyor devlet nerde ??????

videoları izlerken insanın bir kez daha tüyleri ürperiyor.

ceto
13-01-2007, 02:05 AM
tüm canlara yorumlarınız icin tesekürler

GuLSaH
16-01-2007, 12:55 PM
eline sağlık
sözler yetersiz kalıyor artık :(

ceto
17-01-2007, 05:11 AM
eline sağlık
sözler yetersiz kalıyor artık :(eyvallah can

erenoglu
17-01-2007, 06:13 AM
sevgili ceto can, paylasimin icin tesekür ederim, izlerken insanin kani donuyor, gazi mahallesinin halkinin acisi yetmezmis gibi birde pisikolojik iskence yapiyorlar.trabzon, istanbuldan cokmu güvenli. sirf iskence olsun diye o davayi oraya aldilar, devlet dogu illerinde bir yere veripte ölen canlarin yakinlari hic olmazsa bir akrabalarinin evinde kalabilirlerdi. davayi trabzona alan yargi organlarinin veya onlarin arkasindaki karanlik güclerin amaci aileleri ekonomik yöndende cökertip biktirip, usandirarak davadan vazgecirmekti.yillardan beri terör terör diyenler önce kendi iclerindeki terörü temizlesinler. kendi iclerindeki terörü bitirmedikce bu ülkede terör bitmez.

saygilar

wengesodiri
17-01-2007, 06:33 AM
sözler yetrsiz kalıyor ve anaların sözleri her yerde göz yaşları içinde akmaktadır...

ama bu göz yaşları içindeki sözleri kimse duymuyor...

ceto
18-01-2007, 03:26 AM
sözler yetrsiz kalıyor ve anaların sözleri her yerde göz yaşları içinde akmaktadır...

ama bu göz yaşları içindeki sözleri kimse duymuyor... sagolcan yorumlarınız icin

maris
27-01-2007, 10:24 AM
arkadaşlar beni affedin ama videoyu izlemek için linki göremedim bir arkadaşım gnderirse sevinirim

olimposkrali
28-01-2007, 12:04 AM
teşekürlerrrrrrr

olimposkrali
28-01-2007, 12:05 AM
teşekürlerrrrrrr

Snoop
28-01-2007, 03:08 AM
elbet bir gün bu işkenceler bu zulumler bitecek

berdan917
28-02-2007, 09:13 PM
ben aranıza yeni katıldım ama böyle bir çalışma yapan tüm canlara selam olsun ancak bu katliamları örgütlenip tek yürek olarak durdura biliriz üzerinde yaşadığımız ülkede MARAŞI,SİVASI,GAZİYİ,ÇORUMU, BANAZI ,DERSİMİ VEsayamadığımız yüzlerce vahşeti yaşatan insanlar bu gün onlar gibi zihniyetlerin bu vatan sizinle gurur duyuyor diyerek omuzlarda taşıyor bunu tek yumrak tek çığlık olarak karşılaya biliriz ÖRGÜTLÜ BİR HALKI HİÇ BİR GÜÇ YIKAMAZ. EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK DOSTUM

berdan917
28-02-2007, 09:18 PM
Bu Vahşet Bu Faşizim Bu Kahpoece Zulumler Cezasiz Kalmayacak......

fsn
28-02-2007, 11:05 PM
Öldürdükçe biteceğimizi ve bizi yıldırabileceklerini sanıyor zavallılar.Onlar kendilerini kandırmaya devam etsin. Lanetliyorum bütün cellatları.Ama HALKIZ BİZ DOĞARIZ ÖLÜMLERDEN.

oluler adina
olulerimiz adina
bir ceza istiyorum
vatana kan sicratanlara
bir ceza istiyorum
bu ates emrini veren cellatlar icin
bir ceza istiyorum
bu sucla
iktidara gelen hain icin
bir ceza istiyorum
can cekismeyi baslatanlar icin
bir ceza istiyorum
bu sucu savunanlar icin
bir ceza istiyorum
kanimizi emmis ellerini
bana uzatsinlar istemiyorum
bir ceza istiyorum
onlari evlerinde rahat ve elci olsunlar diye degil
onlari burada, bu yerde, suclu ve hukum giymis olarak
gormek istiyorum
bir ceza istiyorum"

Zazagirl
01-03-2007, 08:50 AM
evet.. bende ilk izlediğimde gözyaşlarına boğulmuştum..

lanet olsun bu düzene..alevi insanın bitmeyen özgürlük çilesi..senin için savaşıyoruz..uğurda canımızı versek dahi deniz gezmişler gibi savaşacağız..

yaşasın halkların kardeşliği..o:o

celal abbas
01-03-2007, 09:13 AM
Gazi olaylarını gerek cumhuriyet dönemi gerek cumhuriyet öncesi dönemlerde alevilerin yaşadığı tarihsel problemle kıyaslamak gerekiyor.Genel olarak türkiye tarihine ve devletin önce reddedib sonra sahiblendiği osmanlı tarihine baktığımızda devletin sistematik olarak alevi kimliğinin yoğun olduğu bölgeleri dağıtmaya yönelik ve alevi kimliğini asimile etmeye yönelik tavrını görürüz.bu tavrın osmanlıda gösterilmesi bir bakıma beklenebilir zira teokratik -bir yapıya sahip osmanlı için bu normaldir.ama alevilerin kurucusu ve en büyük savunucusu oldukları cumhuriyet rejiminde de bu tavırla karşılasması bu tavrın aynen sistematik bir şekilde sürdüğünü gösterir.cumhuriyet devletinin farklı inanç ve düşünceyi içinde barındıran türkiyeyi tek kimlikli bir yapıya götürmek istemesi ile aleviler bu asimilasyon politikasının kurbanı olmaya devam etmişlerdir.peki devlet bu tek kimlikleştirme politikasında neden sünnileri değil de alevileri asimiile etmek istiyor.aslında bu da alevilerin geleneğinin içinde saklıdır.çünkü aleviler ilk zamanlarından beri her türlü devlet gücüne karşı itirazcı bir yapıya sahibtir.mustafa kemalden beri alevilerin sünnileştirilme çabası yer yer kendini kitlesel katliamlara bırakmıştır.bu açıdan baktığımız da sivas katliamında 8 saat süren katliam sürecinde madımak oteline 5 dakika mesafede türkiyenin en büyük askeri garnizonlarından birinin bulunmasına rağmen olaylara müdahale edilmemesi devletin bu politikayı güttüğü gerçeğini bize kanıtlar. gazi olayları da bu politikanın bir yansımasıdır.elbette ki olay sadece bir kahvehanenin taranaması kadar basit değildir.alevilerin buna göterdiği refleks ve devletin alevilere gösterdiği tepki bu politikanın bir devamıdır.gazi olaylarında devletin hızlı müdahalesi de dikkat çekicidir. sivas da 8 saat uyuyan maraşta 3 gün insanlar kesilkirken susan devlet nasıl olduda gazi de olaylara anında müdahale etti.bu da bir soru işareti.aslında cevabı da çok açık .sivasdan sonra daha hızlı bir şekilde örgütlenen ve çeşitli dergiler dernekler açan aleviler devletin asimile politikasını depreştirmişti.işte gazinin gerçek sebebi de budur.birilerinin kahve taraması ve alevilerin buna tepkisi hepsi devletin planladığı alevileri geri çekilmeye ve pasifize etmeye çalışmak istemesinin görünüşteki nedenleridir.

sonuç olarak aleviler gelenekleri gereği devletin hiçte benimsemediği ve asimile etmeye uğraştığı bir inancın sahibidirler. tarihleri hep zulme uğramışlıkla geçen aleviler bu cumhuriyet devletinde de aynı politikanın kurbanı olmuşlardır.

jaramılali
04-03-2007, 06:47 AM
Hiç kimse bukadar zulmü taşıyamaz asırlarca ne sabır varmış bizde ölçüsü bile yok

jaramılali
04-03-2007, 06:53 AM
İnsanlığa yapılan zulümler eziyetler,ZALİM olan bir yüreğe bir düşünceye zorbaya dayatmacıyı nekadar etkilerki acep yokturki yanacak yüreği
emegine saglık
Saygılar

gecmisingolgesi
04-03-2007, 11:53 PM
Kürtler ve Aleviler ülkemizde demokrasi hak ve özgürlükler yerleşmediği sürece, böylesi katliamlarla yüzyüze kalmaya devam edeceklerdir...

Duygu
05-03-2007, 12:06 AM
Bizim çilemiz bitmez,inşallah rahata erdiğimizde de çok geç olmaz..

dersim kızı
05-03-2007, 12:29 AM
söyleyecek söz bulamıorum bu güzel ve anlamlı paylaşumum için teşekkürelr ceto can..

ceto
05-03-2007, 03:28 AM
yorumlarıın cok güzel sagolun canlar

insanca
06-03-2007, 03:48 PM
Onlar hakları için, adalet ve insanlık için öldüler. Bir taşa ceza olarak canlarını verdiler. Ama sorulur o canında hesabı sorulur birgün..

Snoop
09-03-2007, 04:41 PM
Lanet Olsun Aglamamak Elde Degıl ya O Aglayan Bızım Anamız Olsaydı :(

kızılırmak
09-03-2007, 10:09 PM
gerçekten üzücü bir durum.tarih boyunca katliamlara maruz kalan bizler değilmiyiz,incinsende incitme felsefesinin hakim olduğu aleviler bu tür durumlarla hep karşı karşıya kalmışlardır...

ceto
12-03-2007, 02:58 AM
unutmayalım unuturmayalım

sezair
13-03-2007, 01:53 AM
Gazi olayları alevi tarihinin ve insanlık tarihinin en acı olaylarından biridir. bu olayların yıldonumunde ozellikle sozun bittiği yer videoları izlerken kendini gostermekte. bir annenin yureğindeki acı feryadından daha buyuk bir feryat olmasa gerek.
gazi olayları aslında hala devam ediyor. bir hafta içinde gazi mahallesine giden belediye otobuslerinin mahalleye girişi yasaklanmıştı. şimdi yasaklımı bilmiyorum ama bu şunu gösteriyor bu tabloları yeniden yaşayacağız. çünkü düzenin çarkı bozuk bozuk çarkta insan olana uymaz...

humakuşu
13-03-2007, 11:45 AM
tamamını izlemek yeni nasip oldu.
çeto can emeğine yüreğine sağlık.
resmen kanım dondu.
ağlamamak elde degil.
insanın boğazı düğüm düğüm oluveriyor.
nasıl bir düzen bu?
düşenler ne zaman kalkacak?

Alevi_firat
17-03-2007, 10:35 AM
YAAAAA ceto cok saol san yaw varya cok duygulandım walla acok zor gunler sı o gunlr ama hala acıları surmekte saol bole bişiyi bizle paylastıgın için

eylem1
22-03-2007, 01:20 AM
Davanin avrupa insan haklari mahkemesinde goru;uyo olmasi bizim hakliligimizi ve izdirabimizi kanitlayabilir ama o katilleri ve bizim huzurumuzu bozan derin devlet adamlarini yeteri kadar cezalandiramiycak.
Videoda bir beyfendi demidki "Nedir bizim cilemiz her 8 - 10 yilda bir katliam yapiyorlar?" Bu olaylarin bitecegi konusunda da umudum yok. Bizi kendi topraklarimizda barindirmiyor, kabul etmiyorlar...

berlin
24-03-2007, 11:45 PM
ceto video için cok tesekkur ederım gercekten aglamamak elde deil

ceto
25-03-2007, 12:25 AM
yüreginize saglık canlar

türkügözlüm58
25-03-2007, 05:46 AM
ceto can paylaşım için çok sağol..inan göz yaşlarımı tutamadım bende...yüreğine sağlık..
unutmadık unutmayacağız...

Tijda
26-03-2007, 08:13 AM
Ne cilesi bitmez, üzülen, agliyan, feryad eden bir halkmisiz.
Yüregim param parca oldu.
Hakk, Muhammed, Alimizin Lahnet olsun Zalime, Zulüme :mad: :mad:
Yeter artik, yeter yaaa!!!!! :mad:

sabitolgun
29-03-2007, 06:44 AM
inanın içim burkuldu çile çeken halkımız haksızlıklar zulümler yıllar boyu böyle.izleme imkanı veren canlara teşekkür ediyorum:mad: :mad:

Av.A.Guvercin
29-03-2007, 01:01 PM
Gaziler ve Sivaslar alevi orgutlenmelerinin birer donum noktasi olduklari kadar, bu alevi dusmanliginin kimlerde, nerelerde ve nasil oldugunu gostermesi acisindan da cok buyuk bir islev gormustur.

Yani yillardir tarafsiz oldugunu, halkina ayni mesafede durdugunu ayrimcilik yapmadigini diyen devlet ve devlet in celiklesmis kadrolari sinifta kalmislardir.

Bu olayin sadece alevilere degil sunni sosyal demokrat insanlarin da bazi seyleri gorebilmelerine isik tuttugunu gorebilmekteyiz.

Vucutlarini toplumun aydinlatilmasi icin ceragi yapan tum Alevi sehitlerine Hak Muhammet Ali den rahmet diliyor, ellerindeki ceraginin baska allerde oldugunu ve asla sondutrulmeyecegini biliyorum.

Saygilarimla

gonca60
03-04-2007, 01:19 AM
merhaba tüm canlar merhaba ben kervansaraylı gonca öncelikle gazimahallesinde ölen şehitlerimizin haksız yere kendini bilmez faşistler yüzünden ölen şehitlerimizin hiçbir zaman unutulmayacak ve her zaman kalbimizde yaşayacaklardır bizler bir ölür bir dililiriz bizleri hiçbir köpek sürüsü yok edemeyeceklerdir bunu böyle bellesinler

gulpasa
03-04-2007, 08:54 AM
Emeğinize sağlık can; ama bu tanrının yazmış olduğu kader değil,birilerinin yazdıdığ ve oynatığı bir siyasi oyun. saygılar.

horasan
03-04-2007, 02:10 PM
--Ozamanlar Vakıflarımız,Derneklerimiz daha etkin olsaydı, hakkımızı,tepkimizi çok daha iyi ortaya koyardık..

--İlla ki sesimizi yükseltmemiz için bu üzücü olayların mı olması lazım..

mısri_KIZ
03-04-2007, 11:47 PM
izlemeden önce canlısını görmüştüm halada görüyorum katliamın acıları sarılmadı ama nereye gidersek gidelim gazi dediğimizde önce insanlar durup bidaha bakıyo kimi zaman otobüsler gaziye girmiyo yani zulüm gazi halkına karsı hala sürüyo...
ama utanılcak bi durumda yasadıkki bazı aileler kan parası almıştı şehitlerimizden.. bi insan cocuğunu nasıl satar diye düşünmek imkansız:confused:

kemerandal
07-04-2007, 05:10 AM
su bir gerçekki insanl1k var oldugundan beri birileri ezilen birileri ezen egemenler olmu_tur.yeri gelmi_ insanlar1n inançlar1ndan dolat1 yeri gelmi_ emeklerini sömürmek için her zaman bask1 ve zulüm olmu_tur.sonuç _u ki bunlar oldugu zaman ve olacakki direnmekten ve içinde umut beslemekten ba_ka yolunuz yok.bu gün filistin bugün kos koca afrika k1tas1 zülmün ac1cn1n gerçek yüzüdür daha nice gaziler ümraniyeler armutlular mara_lar olacak çözüm _uki inançla inanarak direnmekkkkkkkkkkkkkkkk

pokker1
12-04-2007, 02:09 PM
valla ellerin dert görmesin. izlerken içim cız etti bu seyire yürek dayanmıyor..

karakanat
13-04-2007, 02:53 AM
kramciyamina be kese..................

westcos
20-04-2007, 01:23 AM
çokkk saolll :D:D

fataLibra
20-04-2007, 01:27 AM
çokkk saolll :D:D

Komik olan nedir?

comandante
20-04-2007, 02:50 AM
gazi olyları alevilerin ve türkiyenin kanayan yarasıdır ama şimdi orda başka amaçlı gruplar çıkıp başka amaç uğruna hizmet ederek alevilerinde ismine leke düşürmektedir.

pirimunzur
20-04-2007, 06:41 AM
herseyin bir sırası vardır

kızıltürkü1987
27-06-2007, 06:33 AM
Gazi Katliamina Tanik Olan Bir Genç Olarak Başarili Yapilmiş Bir Belgesel...paylaşan Arkadaşa Teşekkürler...saol Dost

ceto
01-07-2007, 03:23 AM
yorumlarınız icin tesekürler

gazme
01-07-2007, 04:43 AM
paylaşım için teşekkürler...
emeğine sağlık..
ben de gazi mah de oturuyorum..
çok duygulandım izlerken...hele de anneler konuşurken dayanamadım..
tekrar teşekkürler....

pınar_24
01-07-2007, 05:25 AM
hangi insan 4 yıldır evladının kanlı gömleğini saklayan bir ana nın feryadına duyarsız kalır hangi insanın yureği o ananın sözlerini yureğinde hissetmez .bu acılar ne zaman biter canlar. ellerine sağlık unutanlar bir kez daha izlesinler .

zaza kazim
09-12-2007, 03:57 AM
ewet canlar sözün bittigi an varya bu an ne deyim allah belalarını versin bunu yapanların canlar şehetlirimize allah rahmet eylesin onlar ölmedi kalbimizde yaşayacak paylaşımın için tşkler can dost

Ferhat_Zülfikar
10-12-2007, 02:53 AM
Sevgi İstedik Nefret verdiler.

hewal74
17-12-2007, 07:54 AM
gazi olyları alevilerin ve türkiyenin kanayan yarasıdır ama şimdi orda başka amaçlı gruplar çıkıp başka amaç uğruna hizmet ederek alevilerinde ismine leke düşürmektedir.

kesinlikle katılıyorum bizim amacımızda bunlara fırsat vermemek ve bizim adımıza leke sürmeye çalışanlara karşı olmak...

Alevileriz Güvenlik
18-12-2007, 08:16 AM
gereken cvbı biz veriyoruz içiniz rahat olsun

piko17
20-12-2007, 02:39 AM
Sanma faşist olandan birgün hesap sorulmaz !!!!

alevi_refika
21-12-2007, 06:20 AM
bnce birileri artık dur demeli ya ne bu laewilerin çektiklerii YETERRRRRRRRRRR:(:(

şeh bedrettin
21-12-2007, 06:59 AM
Sanma faşist olandan birgün hesap sorulmaz !!!!

bu zihniyetle kimseden hesap soramayız.birilerinin artık alevi gençlerine dur deme zamanı geldi.bilinçsizlik ve cahillikten arınıp kendi yollarını artık öğrenme zamanı geldi.büyükler zaten cahil kalmış kendilerini yetiştirmemişler.zor değil alevilik hakkında yazılmış bir sürü kitap var alevi yazarlar tarafından yazılmış

oxford_dvrmc
21-12-2007, 08:37 AM
gazi mahallesi, televizyonlarda verildiğinde hep belli bir örgüt yandaşlarının toplandığı yer diye veriliyor...
umarım doğru değildir....
gazi de katledilenleri saygıyla anıyorum ve anmaktan daha başka şeylerinden yapılması gerektiğine inanıyorum...

sofi
24-12-2007, 03:06 AM
bişi diyemiyorum canlar bunlar insanlarmı halen kararsızım ama suç bizdeki bizde onların bu yaptıklarına karşılık veremiyoruz boyun eğiyoruz ki yetmez mi bu kadar yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Radocan
03-01-2008, 05:32 AM
-İŞTE DEVLET İŞTE FAŞİZM- Daha Ne Diyebilirimki. :(

su_ezgisi
06-01-2008, 10:15 AM
Demokrasi,eşitlik,hak özgürlüğü ,insanca yaşam adalet
Ağlayarak birkez daha andım kaybettiğimiz canları ,Türkiye'de adaletden bahsettiğmizde ne yazık ki sonuç alamıyoruz..
fazla söze gerek yok,hepmizin ortak düşüncesi aynı

Aytekinercan
06-01-2008, 11:24 AM
paylaşım için çok teşekkür ederim,
yıllardır maraşta,sivasta,çorumda,gazide vb yapılan katliamlar bizleri yıldırmayacak,
bir olalım unutmayalım bunları unutturmak için uğraşan kalleşlere inat unutmayalım hatırlayalım hatırlatalım ;
yılmadan usanmadan unutturmayalım canlar.
saygılarımla.

haziran69
07-01-2008, 03:01 AM
pirsultanlar asılarak alevilerin sesi kesilemez.her kes görsün sivasta yakılanların sesi de hiç bir zaman susmamıştır.gazi mahallesinde yapılan kıyımda tarihimizde kara bir leke olarak kalacaktır.maraş gibi,çorum gibi,sivas gibi.

meyman35
07-01-2008, 03:38 AM
teşekkürler paylaşımın için ama ne yaparlarsa yapsınlar yolumuzdan dönmeyeceğiz.
inadına semah döneceğiz inadına deyişlerimizi söylemeye çalışacağız sonuna kadar...

muratalevi
09-02-2008, 05:35 AM
emegine saglik videolar icin bizim halkımız ölüyor devlet susuyor bizim halkimiz işkence cektiriliyor devlet oturup ne olup bitmiş bitmemiş bilmiyor CÜNKÜ İŞLERİNE GELMİYOR .. AMA BİR GÜN SIRA BİZE GELDİGİNDE ONLARDA BÖYLE DÜŞÜNECEKK......AMA FAYDA OLMUYCAK O GÜN COK YAKINLARDADIR EY CANLARIM COK YAKIN BELKİDE ÖLÜMDENDE YAKINDIRR....SEVGİLER SAYGILAR HÜRMETLER...

Sahabe
09-02-2008, 05:53 AM
Devlet ne zaman bizim yanımızda oldu canlarki bu olayda yanımızda olsun?

Bende olayı yeşil tertipledi. Provokasyonundada başarılı oldu malesef.

Ysev ya terket anlayışının dayattıklarıdır bunlar.

dewrim2
25-02-2008, 11:59 AM
biz hiç teslim olmadık ki! pir sultan, teslim olmadı ki hızır paşa ya!.. mahir, teslim olmadı ki!.. bedrettin bir kez bile el pençe divan durmadı ki!.. seyit rıza darağacında kendi çekti ya ipini!.. çiftehavuzlar'da, bağcılar'da nazlı nazlı dalgalanan bayrağımız, sabolarımız, sinanlarımız, niyazilerimiz hiç teslim olmadı ki! yazmaz tarih kitapları başeğdiğimizi zulmün önünde. ölüme; yarine hasret bir sevdalı gibi sarılıp öylece ölürüz de başeğmeyiz yine de zulmün önünde...

ey evladını yitirmiş analar! ey şafak söktüğünde yolla dizilip, gecekondu sokaklarında çamura, toza bulananlar. alnından akan terle toprağı işleyenler. bir dilim ekmek için, gün doğumuyla gün batımını kör, karanlık mahzenlerde yitirenler. ey işçiler! gökkuşağının renkleriymişçesine tamamlayanlar birbirlerini. anadolu'ya can katanlar, halklarımız...

Haykır acını ey halk, başeğme haykır!
Bir yol kavşağındasın ve ancakyaraların haykırışlarla onarılır
bir yol kavşağındasın ve senin değişmen için çırpınıyor kaderin.
Kuşan anlında biriken o kara teri,sırtında şakırdayan o kırbacı
kopar soluk al,ışıldat o mazlum yüreğini ; bak korlaştı
acıların ,kozalandı ey halk, parçala şu nankör
suskunluğunu baş kaldır artık

Sevginin ve öfkenin uğultusunu bağrına vura vura taşırken
sana karşılık gözetmiyor o gencecik insanlar;
ne barbarın tehdidi
ne dişleri kıran elektrik
dalga dalga yayılan o rüzgarı durdurabilir
Bu direniş senin için ey halk;
bu çığlık, senin kollarınla yıkılsın şu köhne dünya ve çoşkuyla
yeniden kurulsun diye çınlatıyor hayatı

Bir yol kavşağındasın,fakat mutlaka değişecek kaderin.
Bunu bekliyor ıslak çukurlarda üşüyen şu yoksul çoçuk, bunu
bekliyor göz evleri kurutulmuş analar, bunu bekliyor
zincirin oyduğu bilek, bunu bekliyor açlık,kuraklık,ılık ılık
akan kan;
Bunun için en genç yerimizi ölümle tanıştırdık

Kuşan kendini artık, birazda gövdeni yüreğinle kırbaçla;
Ey halk, haykır acını bu kara dumanı dağıt

( başımız sağolsun,canımız değil...)

yesim_60
26-02-2008, 01:47 AM
biri çiğdem biri nergis vururdular güpegündüz sorarlar birgün hesap sorarlar-
izlerken kanım dondu ne istiersiniz bizim insanlarımızdan tek suçumuz alevi olmak mı aliye kurban yezide lanet

türkü_diyarı
26-02-2008, 01:58 AM
yaşlı anamın dadiği gibi nerde bu devlettt yıllardır davayı sürdürdüler.biz dava istemiyoruz.videoları izlerken tüylerim diken diken oldu. paylaşımın için tşkler can.

barış62
20-04-2008, 01:49 AM
ben bunların müslümanlık anlayışına tüküreyim iş lafa gelince müslümanlıkta mangalda kül bırakmazlar.. hangi müslüman adamın cesedini yerde sürükleyip çöpün oraya atar tekmeler vicdansız herifler...

masjaron
20-04-2008, 06:43 AM
analarımızın feryadı devletin kulağına hiç gitmiyor.. insanlar ölmeye öldürülmeye devam ediliyor.. dün yeşiller vardı bugün yasinler onlar bunlar... sayın avukatın dediği yeşil adlı şahsın bütün telefon numaraları ergenekon çetesi lideri veli küçük adına kayıtlı.. ayrıca yanlış bilmiyorsam gazi olayları sırasında mahalledeki güvenlik güçlerini yöneten komutanda veli küçük müş..

bu topraklarda faşist zihniyet sökülüp atılmadıkça katliamlar olmaya devam edecektir.. analarımızın söylediklerini maraşta çorumda sivasda diğer analarda söyledi.. ama katliamlar bir türlü son bulmadı.. generallerin , jitemcilerin , polisin , hizmet ettiği çeteciklerin hizmet ettiği devletin hizmet ettiği cıa cılar bu topraklardan sökülüp atılmalı...

yol asigi
20-04-2008, 07:39 AM
ben gözyaslarımı tutamıyorum hele 3 videoda bir ananın anlattıkları icimi burktu .

Bunlara göz yaşı dökemeyenler imam Hüseyine gözyaşı döktüm demesinler..

Gel gör ne hale getirildik ki bugün bunları bize yaşatanlara bizim içimizden birileri çanak tutuyor..Kerbeladan bu güne ne zaman bunlar hak ehl-i beyt aşıklarına çektirilenler azaldı da biz bunlarla aynı sofraya oturmaya kalkıyoruz..!!!

Lanet olsun devrin yezitlerine de Hızır paşalarınada.

ALIce sev
20-04-2008, 08:18 AM
bu gerckleri bi kenara atarak,polisleri savunan bazi insanlar yokmu!!!iste o insanlarin kanini icesim geliyor.
bi tanesi yokmu.hem yarali ve yerde yatan bir can i tekme atarak suratini parcaliyor.okadar icim doluki...
sözlerle anlatmak mümkün olmuyor.
tekrardan söylüyorum ve hepte söyleyecegim..
bu yolda acilacak her savasa,kanimin son damlasina kadar destek verecegim:mad:

MEDET YA ALI

messibjk34
20-04-2008, 01:14 PM
Bir destandır gazi mahallesi faiiller bulunacagına bunu protesto eden halka pompalı tüfeklerle ateş açılıyor magdurlar ser sefil ediliyor bu dünyada masumları öldürüp kaçanlar
öbür dünyada Allah'tan nasıl kaçarlar tüy bitmemiş yetimlerin vebali boyunlarınDA

Ezombahar
21-04-2008, 01:24 AM
Bir destandır gazi mahallesi faiiller bulunacagına bunu protesto eden halka pompalı tüfeklerle ateş açılıyor magdurlar ser sefil ediliyor bu dünyada masumları öldürüp kaçanlar
öbür dünyada Allah'tan nasıl kaçarlar tüy bitmemiş yetimlerin vebali boyunlarınDA

türkiyede hangi haksızlığın mağdurları mağduriyetini anlatabilmiş yada neticesini alabilmiiişki lanet olsun bu düzene ve bu düzene boyun eğdirenlere

messibjk34
21-04-2008, 05:12 AM
türkiyede hangi haksızlığın mağdurları mağduriyetini anlatabilmiş yada neticesini alabilmiiişki lanet olsun bu düzene ve bu düzene boyun eğdirenlere

Haklısın artık bundan sonra istemiyoruz gazi maraş çorum sivas Aleviler olarak bunlara karşı başımız gövdemiz dik durup bir oldugumuzu göstermeliyiz bize katliam yapmanın o kadar kolay olmamalı
BİZİ ÖLDÜRMEK KURTULUŞMU

deniz_gs
06-02-2009, 07:20 AM
video nerde gözükmüyor yenilermisiniz..