:
Benim Kabem Sizinkiyle Aynı değil!!
Derviscemal
17-09-2006, 09:58 PM
Sevgili Dostlarım,
Pazar günü Cem Vakfı Alevi İslam Dİn Hizmetleri Başkanlığı öncülüğünde, Ankara'da cem yapıldı. Birçok siyasetçinin bulunduğu cem töreninde, öncelikle bu ülkenin yöneticilerimden birilerinin katılmasına sevindim doğrusu neden
Çünkü Alevileri yani bizleri artık kayde değer görüyorlar. Yanlız sayın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yaptığı konuşmada hepimizin kabesi aynıdır dedi. İşte katılmadığım nokta bu.. Sayın Çelik bizim sizlerle kabemizin aynı olması imkansızdır. Kaldiki bizlerin kabesi insandır. Daha bu ülke Maraşın, Çorum'un Sivas'ın hesabını vermemiştir. Daha bu ülke bu ayıpları temizleyememiştir. Sizinle kabemiz nasıl aynı olur. 2 Temmuzda Camiden çıkıp insanlara ateşe verenler bu işi Allah için yaptıklarını söylememişlermidir. Bizleri alevileri dinsiz olarak suçlamamışlarmıdır.
Allaha her inanan yada inandığını söyleyenle kabemiz aynı değildir. Bizler bir yere dönmeyiz bir yere secde etmeyiz. Tek döndüğümüz tek secde ettiğimi yer Allahın yaratıığı insanın cemalidir.
Üzgünüm Sayın Bakanım bizim kabemiz aynı değildir. Aynı olması imakansızdır.
saygılarımla,
Rojaazme
22-09-2006, 07:54 AM
Anadolu İnsancıllığı Düşünce Akımında, “Önce İnsan “ tezi geliştirilmiştir. "İnsana hizmet, en büyük ibadettir." anlayışı benimsenmiştir. İnsanın yüceliğinden yola çıkılarak dayanışmanın, barışın, özgürlüğün, hoşgörünün anlamı ve değeri ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu çerçevede, insan olmanın yüceliği, etik ve moral değerleri, gerçek dünyanın ve yaşamın güzellikleri ve mana derinlikleri öylesine güzel işlenmiştir ki, söylenenlerin değeri ve anlamı, sanki bugün daha iyi anlaşılmaktadır.
"Benim Kabem insandır ((Hacı Bektaş Veli)
Ey, Tanrıyı arayan! Aradığın Sensin! (Mevlana)
Hiçbir milleti ve insanı ayıplamayınız (Hacı Bektaş Veli )".
"Ey Oğul, insanı yaşat ki devlet yaşasın (Şeyh Edebali )”.
Bir kez gönül yıktın ise,
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi,
Elin, yüzün yumaz değil (Yunus Emre)
“Gel, gel yine, her neysen, kimsen, yine gel;
Kafirsen, ateş ve put seversen, yine gel:
Girmez ki umutsuzluk dergahımıza...
Yüz tövbeni bozsan bile gel, sen yine gel. (Mevlana)”
Aklın Üstünlüğü
Anadolu insancıllığı düşünce akımında, öteki dünya yerine, bu dünya sorunlarının ve değerlerinin, aklın üstünlüğü anlayışıyla, ön plana çıkarıldığı görülmektedir. Tanrıyı gaipte (görünmez alemde) arayan dinsel doğmalara karşı akıl (us) ön plana çıkarılmıştır. Tanrı'dan çekinme, korkma yerine, Tanrı sevgisiyle insan sevgisi, bütünleştirilerek, bir arada yaşanmıştır. İnsan mutluluğunun bu yolla bulabileceğini düşünülmüştür.
Beden ve ruhtan oluşan insan varlığı, Tanrı ve evren ile bu dünyada bütünleşmektedir, öbür dünya' da değil. İnsan varlığı bu bütünleşmeyle oluşmaktadır. İnsan, bu bütünleşmeyi duyumsadığı (hissettiği) ölçüde, sevinç ve mutluluğu yakalamaktadır.
“Yaratılanı severim, yaratandan ötürü (Yunus)”
Rojaazme
22-09-2006, 10:43 AM
Sayın rojaazme can
unutmamak gerek ki bu saydığın insanların hangi şelaleden beslendiklerini..
Anadolu insancılğı derken umuyorum ki 4 kapı 40 makamdan ayırmaya girişmiyorsun... sevgili aliekber can 4 kapı 40 makam mı benim görüşümle nasıl bağdaştırdın ön yargılı olmamanı dilerim ...
bu kanıya nasıl vardıgımda bir başka bir konudaki bana yöneltigin soruda yine aynı idi ....
insan olmayı insanlıgı savunmayı savunmak 4 kapı 40 makamdan ayrılmakmıdır yoksa benmi yanlış algılıyorum yoksa senmi beni sorguluyorsun......
dilersen şüphe duyduğun bir şey varsa acıkca belirtinki bende seve seve yanıtlıyayım ama bireylerin inaçlarını yada fikirlerine tepki verirken inaçlarından kopuyorsun diyip kalp kırmayalım........
lütfen yaklaşımınız yapcı olması gerekirki ben oyleyim sizdende bunu bekliyorum....
soylmeden geçemiyecem bizlerin burdaki ortak amacı bilgilenmekdir fikir ve düşünçeleri paylaşmaktır yoksa hayır bu boyle degildir demekdense bilgi sunmak en yapıcı olanıdır yoksa verilen bilgiyi benimsemek yada aykırı olmakda bireyin özgür iradesindedir sorgulamak yadırgamak bizlerin özüne yakışmaz biz insanı kazanmak ve özümüzü sözümüzle birlikde anmak isderiz bunun içinde verecegimiz bilgileri paylaşırken kırıcı olmadan ifade edelim....
aşk_ı nıyazlarımla...
kızılırmak
22-09-2006, 12:50 PM
sevgili derviş anadolu alevilerinin görüşünü tek kelime ile anlatmışsın ellerine ve ağzına sağlık...
Av.A.Guvercin
22-09-2006, 02:37 PM
Dervisccemal Can a cani gonulden katiliyorum.
Ruhi babanin dilinden
soyle seslenirdi buyuk ustad
Ey haaaaaacilar haaaaacilar
Yetmez mi bunca baaaaacilar
neni ha nenni , neni ha neni, neni ha nenni, neni ha neni.
Derdi veren derman vermez
beklemeyin baaaaaacilar
neni ha nenni , neni ha neni, neni ha nenni, neni ha neni
kalk gonul cikalim seyrana dogru
haaaakikat Ilmin de devranaaaa dogruuuu
73 kalemde Hakki tutanlar
erisir menzile gercege dogruuuuuuu uuuuu
neni ha nenni , neni ha neni, neni ha nenni, neni ha neni
Sonra devam ediyor du buyuk ustad. nefesin asli kime ait bilemiyorum ama seslendiren ve hayat veren buyuk ustadin agzindan bir baska oluyordu.
Benim kabem insandir
hele nenni neni dost neni
Devamini soylemeyim cunku hakikatin sirrini ifsa etmis olmaktan korkarim.
Saygilarimla
masjaron
28-05-2009, 02:20 PM
Sevgili Dostlarım,
Pazar günü Cem Vakfı Alevi İslam Dİn Hizmetleri Başkanlığı öncülüğünde, Ankara'da cem yapıldı. Birçok siyasetçinin bulunduğu cem töreninde, öncelikle bu ülkenin yöneticilerimden birilerinin katılmasına sevindim doğrusu neden
Çünkü Alevileri yani bizleri artık kayde değer görüyorlar. Yanlız sayın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yaptığı konuşmada hepimizin kabesi aynıdır dedi. İşte katılmadığım nokta bu.. Sayın Çelik bizim sizlerle kabemizin aynı olması imkansızdır. Kaldiki bizlerin kabesi insandır. Daha bu ülke Maraşın, Çorum'un Sivas'ın hesabını vermemiştir. Daha bu ülke bu ayıpları temizleyememiştir. Sizinle kabemiz nasıl aynı olur. 2 Temmuzda Camiden çıkıp insanlara ateşe verenler bu işi Allah için yaptıklarını söylememişlermidir. Bizleri alevileri dinsiz olarak suçlamamışlarmıdır.
Allaha her inanan yada inandığını söyleyenle kabemiz aynı değildir. Bizler bir yere dönmeyiz bir yere secde etmeyiz. Tek döndüğümüz tek secde ettiğimi yer Allahın yaratıığı insanın cemalidir.
Üzgünüm Sayın Bakanım bizim kabemiz aynı değildir. Aynı olması imakansızdır.
saygılarımla,
Bu konuya güncelleme yazılmış, neden yazılmış onuda bilmiyorum :) Haber amaçlı 2006 ya özel bir yorum. O gün söylenmiş bir söz için o gün yazılmış bir yazı.
Neyse mod arkadaş okumadan belkide yazdı GÜNCELLEME yi ama ben bir yorum yapayım.
Sanırım üç sene önce yavaş yavaş akp muhattabını arıyordu. Sistem muhattabını bulmuştu yıllar öncede akp de biraz geç adapte oldu.
Dervişcemal yazıyı 2006 da yazmış ve bundan tam 3 yıl sonra yine aynı kişi
kürsüde dedelerin önünde
Muharrem yası bizimde yasımız
diye timsah gözyaşları döküyordu.
Sayın D.cemale 3 sene sonra bir ek te ben yapayım;
hayır beyfendi hayır
hayır eski bakan hayır
bizim sizinle yasımız asla bir olamaz.Çünkü;
bizim sizinle davamız bir değil!
illegal
29-05-2009, 05:15 AM
ellerin kabesi arabistanda olanlarin kiyle benimkisinin arasinda daglar kadar farklar var onlar arabistana gider tafav ederler geri dönüp tanrilari icin insan kurban ederler benim kabem ise meyhanedir giderim dem cekerim dost icin, yar icin, güzellik icin, hayat icin, doga icin tabiat icin vs vs
Zezeron
29-05-2009, 05:36 AM
Vah vah vah..
İnsanların hallerini gördükçe vah çekmekten kendimi alamıyorum, Yaradanı bir olanın peygamberi bir kitabı bir olanın kıblesi nasıl bir olmuyor buna şaşarım.
illegal
29-05-2009, 05:55 AM
Vah vah vah..
İnsanların hallerini gördükçe vah çekmekten kendimi alamıyorum, Yaradanı bir olanın peygamberi bir kitabı bir olanın kıblesi nasıl bir olmuyor buna şaşarım.
ben senin yaradanina peygamberine kitabina kiblene hic AH VAH cekiyormuyum sen niye benim kibleme kabeme sasmissinki
akarsu ne güzel anlatmis kendi yaradanini
Bir canım var dost yoluna koymuşum
Benim yaradanım sensin sevdiğim
Dünya yansa kıyametler kopsa da
Benim yaradanım sensin sevdiğim
Daglıdede
29-05-2009, 06:24 AM
Vah vah vah..
sana ne kardeşim senin kıbleni benimsemek zorundamıyım
Zezeron
29-05-2009, 06:41 AM
sana ne kardeşim senin kıbleni benimsemek zorundamıyım
Değilsin tabiki benim kıblemi de dinimi de benimsemek zorunda değilsin ama benim dinimden olanların kıblesi birdir.
Benim dinim islam kitabım Kuran peygamberim Muhammed aleyhisselamdır ve bu değerlere iman eden herkesin de kıblesi Kabe'dir.
Aliheyder
29-05-2009, 06:46 AM
Sayın Derviscemal (http://www.alevileriz.biz/member.php?u=44)
Size katılıyorum ve o eski bakan olan şahsa sadece kabemiz değil müslümanlığımızın bile aynı olmadığını eklemek istiyorun
illegal
29-05-2009, 06:48 AM
Benim dinim islam kitabım Kuran peygamberim Muhammed aleyhisselamdır ve bu değerlere iman eden herkesin de kıblesi Kabe'dir.
PEKI iman etmeyenler nedir ?
ben söyliyim kafirdirler
dimi ?
:D
Zezeron
29-05-2009, 07:08 AM
PEKI iman etmeyenler nedir ?
ben söyliyim kafirdirler
dimi ?
:D
Doğal olarak..
Daglıdede
29-05-2009, 07:09 AM
Değilsin tabiki benim kıblemi de dinimi de benimsemek zorunda değilsin ama benim dinimden olanların kıblesi birdir.
bırak ahkam kesmey usta senin neslin 1500 yıldır alevileri asimile etmek için yapmadıkları soytarılık kalmadı bir taraftan katladerek sindirmeye çalıştılar olmadı senin gibi sinsice içimize girip din iman diyerek insanları kandırmaya çalışıyolar. boşuna uğraşma zamanına yazık sen alevilerden bir kişi degil tırnagını kandıramazsın birkaç kişi varsınız bu sitede aklınızsıra uyanıklık yapıp .kendinizi sunni aydın alevi dostu göstererek alevi avına çıkmışsınız senin inancına göre eskiden bir alevi öldüren cennete gidiyodu şimdide bir aleviyi sunnileştiren cennete gider aklınsıra cenneti garantileyeceksin. bak arkadaş sizin dininizle imanınızla kuranınızla allahınızla peygamberinizle . alevilerin ki ayrı bunu böyle bil
illegal
29-05-2009, 07:12 AM
Doğal olarak..
o halde BEN bir KAFiRiM
gelin bir sekilde (yakiyormusunuz asiyormusunuz kesiyormusunuz) temizleyin
DOGAL OLRAK
zezo birsey daha
sakin tanri senin burda oldugunu görmesin
kendisini kandirdigin icin seni duman eDER VALLA cenneti beklerken cehenemme düsmekte var piyangodan
bulesikes
29-05-2009, 07:39 AM
tabiki bizim kabemiz sizinkisiyle bir degil,olamazda......
bakin sevgili Ruhi Su ne güzel yorumlamis ......
Benim Kabem İnsandır
Benim Kabem insandır
Kuran da kurtaran da
İnsan oğlu insandır
Benim Kabem sevidir
Kuran da kurtaran da
Sevili insanlardır
Benim Kabem emektir
Kuran da kurtaran da
Emekçi insanlardır
Benim Kabem dünyadır
Kuran da kurtaran da
Dünyayı insanlardır
Ellerin Kabesi var
Benim Kabem insandır
Kuran da kurtaran da
İnsan oğlu insandır
Ellerin Kabesi var
Benim Kabem sevidir
Kuran da kurtaran da
Sevili insanlardır
Ellerin Kabesi var
Benim Kabem emektir
Kuran da kurtaran da
Emekçi insanlardır
Ellerin Kabesi var
Benim Kabem dünyadır
Kuran da kurtaran da
Dünyayı insanlardır
illegal
29-05-2009, 07:43 AM
tabiki bizim kabemiz sizinkisiyle bir degil,olamazda......
bakin sevgili Ruhi Su ne güzel yorumlamis ......
Benim Kabem İnsandır
Benim Kabem insandır
Kuran da kurtaran da
İnsan oğlu insandır
Benim Kabem sevidir
Kuran da kurtaran da
Sevili insanlardır
Benim Kabem emektir
Kuran da kurtaran da
Emekçi insanlardır
Benim Kabem dünyadır
Kuran da kurtaran da
Dünyayı insanlardır
Ellerin Kabesi var
Benim Kabem insandır
Kuran da kurtaran da
İnsan oğlu insandır
Ellerin Kabesi var
Benim Kabem sevidir
Kuran da kurtaran da
Sevili insanlardır
Ellerin Kabesi var
Benim Kabem emektir
Kuran da kurtaran da
Emekçi insanlardır
Ellerin Kabesi var
Benim Kabem dünyadır
Kuran da kurtaran da
Dünyayı insanlardır
sayin bulesikes onlar icin bu siir hic birsey ifade etmez
kimbilir belki ikimizin ölüm fermanini coktaan cikardilar
murat1915
29-05-2009, 08:48 AM
ARkadaşlar konunun ilk başına yorum yaparsam sünnilerin kabesi birdir ve tektir bizim kabemiz binlerce biz insan olan herkese tavaf ederiz semahlarımızı bundan dolayı bir taşın veya başka bir şeyin etrafında da değil insan etrafında döneriz...Neden insan etrafında denilirse:
çünkü insan Allah yanında en değerli varlıktır bunu da şurdan anlarız Adem oğlu yaratıldığnda bütün meleklerin ona secde etmesi istenmiştir etmeyenleride kafir saymıştır (iblis) bu da Allah'ın insana ne kadar değer verdiğini ğösterir yani bir taşa değil insana secde buyurur....
yigitari
29-05-2009, 09:02 AM
artık aliyi sevmek alevilikse bende aleviyim zihniyetinden bu ironiden vazgeçilsin yeter ya kıblemiz aynıymış hadi ordan
Sizide anlamıyorum dervişcemal.Cem vakfından, izzettin doğan dan şikayetçisiniz, ama onların tuttuğu ceme katılmışsınız.
bulesikes
30-05-2009, 06:53 PM
sayin bulesikes onlar icin bu siir hic birsey ifade etmez
kimbilir belki ikimizin ölüm fermanini coktaan cikardilar
sayin illegal,onlar icin bir sey ifade etmediginin farkindayim
ferman onlarinsa daglar hala bizim
masjaron
30-05-2009, 11:50 PM
sayin illegal,onlar icin bir sey ifade etmediginin farkindayim
ferman onlarinsa daglar hala bizim
Hala dağlarımızda yiğitlerimiz var , zalimlere söz söyleyecek...
börtlüce
31-05-2009, 05:36 AM
benim kabem insandır
Derviscemal
31-05-2009, 09:37 PM
Sizide anlamıyorum dervişcemal.Cem vakfından, izzettin doğan dan şikayetçisiniz, ama onların tuttuğu ceme katılmışsınız.
Yazdıklarımı yeteri kadar anlamadan yorumluyorsunuz.
Ceme Katılmadım.. Lütfen birdaha okuyun..
Alevi_İpar_24
31-05-2009, 09:40 PM
Hala dağlarımızda yiğitlerimiz var , zalimlere söz söyleyecek...
Zalim ( Katil ) Teröristler ne zamandan beri yiğit oldu ..
Muro-can
31-05-2009, 09:57 PM
Zalim ( Katil ) Teröristler ne zamandan beri yiğit oldu ..
Cevaplarını merak ediyorum .
Alevi_İpar_24
31-05-2009, 10:10 PM
Benim Kabem insandır.
Muro-can
31-05-2009, 10:13 PM
Biz müslümanların kıblesi Mescid-i Haram yani KABE'dir.
Peygamber efendimiz mekke ve KABE'ye sizce niçin bu kadar önem vermiştir mantıklı bir yorum yapabilen varmı?
Derviscemal
31-05-2009, 10:18 PM
Biz müslümanların kıblesi Mescid-i Haram yani KABE'dir.
Peygamber efendimiz mekke ve KABE'ye sizce niçin bu kadar önem vermiştir mantıklı bir yorum yapabilen varmı?
Hz. Peygamber Kabeyi tafav ederken kalabalığı bir anda durdurmuş ve onlara buranın insandan, insan onur ve değerinden daha kutsal olmadığını söylemiştir. (Yaşar Nuri Öztürk İslam Nasıl Yozlaştırıldı)
Bizim kabemiz insandır. Pirimiz Hacı Bektaş Veli Hararet nardadır, sacda değildir. Keramet baştadır, tacda değildir. Her ne ararsan kendinde ara. Kudüs'de Mekke'de Hac'da değildir.. buyurmuştur.
Alevi inancı insandan başka bir şeye gönül vermez kabe tutmaz. Bu nedenden dolayı Bizler yani Kızılbaşlarlar yani Aleviler kıble olarak insanı biliriz.
Muro-can
31-05-2009, 10:44 PM
Hz. Peygamber Kabeyi tafav ederken kalabalığı bir anda durdurmuş ve onlara buranın insandan, insan onur ve değerinden daha kutsal olmadığını söylemiştir. (Yaşar Nuri Öztürk İslam Nasıl Yozlaştırıldı)
Bizim kabemiz insandır. Pirimiz Hacı Bektaş Veli Hararet nardadır, sacda değildir. Keramet baştadır, tacda değildir. Her ne ararsan kendinde ara. Kudüs'de Mekke'de Hac'da değildir.. buyurmuştur.
Alevi inancı insandan başka bir şeye gönül vermez kabe tutmaz. Bu nedenden dolayı Bizler yani Kızılbaşlarlar yani Aleviler kıble olarak insanı biliriz.
Bu benim soruma cevap değildir sayın Derviscemal, Peygamber efendimiz defalarca Hac farizasını ifa etmiştir Kabe'ye özel bir ilgi ve alaka göstermiştir peygamber olmadan önce dahi ibadet için Kabe'ye devamli gitmiştir hatta peygamber olduktan sonra orda namaz kılarken müşrikler tarafından sırtına deve işkembesi konmuştur, (bir rivayetle hz. Hamza'ın bu vesile ile müslüman olduğu söylenir.) sizin dediğiniz gibi kabe insandır diye de hiç bir hadis yoktur siz bazı deyişlere nefeslere bakarak böyle bir şey söylüyorsunuz, bakınız Kuran'da kabe kıble hac ile alakalı sürüyle ayetler vardır ama sizin dediğinizi destekleyen bir tane ayet veya hadis gösteremezsiniz, even insan yaratılmışların içersinde en şereflisidir buna kimsenin itirazı yok, sizin dediğiniz insanı ilahlaştırmak derecesine kadar varan bir durumdur ki niyetine göre bu şirke kadar varır.
Garip Erdem
31-05-2009, 10:47 PM
Ellerin Kabesi var
Benim Kabem İnsandır
Kuran da kurtaran da
dünyayı, insanlardır
redyellow
31-05-2009, 10:57 PM
Hz.pegyamberin bunu yapmış olması, kabeye gerek yoktur kabe insandır anlamına gelmez ki!
Zaten hiç bir müslüman da insan onur ve değerinin kutsal olmadığını söylemiyor ki.
İnsan onuru, değeri, hayatı vs. kutsaldır.
Eğer sizin alıntıladığnız bölüm bundan sonra kabe insandır anlamına gelecek olsaydı hz.peygamber'in ey insanlar, bundan sonra kabeye gelmeyin, hac yapmayın, tavaf etmeyin, bundan sonra kabe insandır demesi gerekmezmiydi?
Siz böyle bilirseniz bu sizin takdirinizdir.
Benim karşı çıktığım husus bazı kimselerin bu inançlarına hz.peygamberi, kuranı vs. delil göstermeye kalkmasıdır.
Bu kaynaklarda (hz.peygamberde, kuranda vs.) kabe vardır, namaz kabeye doğru (kıble) kılınır, bu çok netdir.
Hacı bektaş velinin sözleri de hac yoktur, kabe yoktur anlamına gelmez.
O insanlar büyük insanlardı, her sözlerinde derin manalar vardı. BU sözleri çok dar çerçevede hemen bak böyle demiş o zaman kabe yok, namaz yok, kıble yok vs. anlamına almamak lazım diye düşünüyorum.
Tekrar ediyorum:
Siz kendinize göre bir inanç sahibi olabilirsiniz, ben şöyle inanıyorum diyebilirsiniz, bu sizin takdirinizdir.
Ama lütfen hiç kimse kuranda kıble yok, kabe yok vs. demesin, bu yanlış olur.
masjaron
31-05-2009, 11:31 PM
Hz.pegyamberin bunu yapmış olması, kabeye gerek yoktur kabe insandır anlamına gelmez ki!
Zaten hiç bir müslüman da insan onur ve değerinin kutsal olmadığını söylemiyor ki.
İnsan onuru, değeri, hayatı vs. kutsaldır.
Eğer sizin alıntıladığnız bölüm bundan sonra kabe insandır anlamına gelecek olsaydı hz.peygamber'in ey insanlar, bundan sonra kabeye gelmeyin, hac yapmayın, tavaf etmeyin, bundan sonra kabe insandır demesi gerekmezmiydi?
Siz böyle bilirseniz bu sizin takdirinizdir.
Benim karşı çıktığım husus bazı kimselerin bu inançlarına hz.peygamberi, kuranı vs. delil göstermeye kalkmasıdır.
Bu kaynaklarda (hz.peygamberde, kuranda vs.) kabe vardır, namaz kabeye doğru (kıble) kılınır, bu çok netdir.
Hacı bektaş velinin sözleri de hac yoktur, kabe yoktur anlamına gelmez.
O insanlar büyük insanlardı, her sözlerinde derin manalar vardı. BU sözleri çok dar çerçevede hemen bak böyle demiş o zaman kabe yok, namaz yok, kıble yok vs. anlamına almamak lazım diye düşünüyorum.
Tekrar ediyorum:
Siz kendinize göre bir inanç sahibi olabilirsiniz, ben şöyle inanıyorum diyebilirsiniz, bu sizin takdirinizdir.
Ama lütfen hiç kimse kuranda kıble yok, kabe yok vs. demesin, bu yanlış olur.
Kuran ihtiyaca göre sırayla inmiştir derler hep. Bir ayette doğuda batıda allahındır yazıyor, sonrasında bakıyorsun mevcut kabeyi tanımlıyor.Peygamberin yahudileri kıskanması sonucu mu çıktı yoksa bu yeni bir kabe isteği. Peygamber neden kudüse dönmedi? Dönmek istemedi?
Bir ikincisi biz dua ederken , cem veya namaz ederken neden taşa - kabeye döneceğiz?
Allah ordamı?
Yada dua ederken elimizi açıp neden göğe döneceğiz? Allah gökte mi ?
Biz taşa mı Allaha mı dua edicez?
Bir taşa dönüp dua etmenin , puta dua etmekten farkı nedir?
Bence kabe olayı hikaye. Tanrı her yerde ise her yer bizim aynıdır. Kuran da da dediği gibi doğuda batıda tanrınındır. Objektif bir şekilde soruyorum kendime kabeye dönsem ne olacak dönmesem ne olacak?
caglarakar88
31-05-2009, 11:33 PM
Birde şu mevzu var cogu ınsandan duydum ama dogrulugu nedır bılmıyorum tuvalet tasını kabeye dogru cevırıyorlarmıs :)
Bunun nedenın hep merak etmısımdır eger bılgısı olan var ise beni aydınlatırsa bu konuda memnun olurum . . .
redyellow
31-05-2009, 11:40 PM
Birde şu mevzu var cogu ınsandan duydum ama dogrulugu nedır bılmıyorum tuvalet tasını kabeye dogru cevırıyorlarmıs :)
Bunun nedenın hep merak etmısımdır eger bılgısı olan var ise beni aydınlatırsa bu konuda memnun olurum . . .
Ah ah... bu kulakdan dolma şeylerle birbirimize yazmamız yok mu... ahhhh ah.
Tuvalet taşları kabeye doğru çevrilmez, tam tersi kabeye gelmemesi arzulanır, yanlış biliyorsunuz, yanlış duymuşsunuz.
melek58
01-06-2009, 12:17 AM
Özellikle Kıbleye gelmemesi için yapıyorlar cağlar.Yanlış bilgi.
Garip Erdem
01-06-2009, 01:08 AM
vay bee.. ben ilk defa duydum tuvalet mevzusunu...
TürkmenAybala
01-06-2009, 01:12 AM
Bizim kabemiz gönlümüzdür.Ayrıca moda oldu Cem Evlerine siyaset karışması.
caglarakar88
01-06-2009, 01:35 AM
Bizim kabemiz gönlümüzdür.Ayrıca moda oldu Cem Evlerine siyaset karışması.
Konuyla ne alakası var bunun amacınız konuları saptırmak baska bısey degıl
caglarakar88
01-06-2009, 01:37 AM
Özellikle Kıbleye gelmemesi için yapıyorlar cağlar.Yanlış bilgi.
Ben bırkac kısıden bunu duydugum ıcın sordum ama gelmemesı deıl o yone gelmelı dedıklerını bılıyorum belkıde onlar yanlıs bılıyor bılemem . . .
TürkmenAybala
01-06-2009, 01:40 AM
Konuyla ne alakası var bunun amacınız konuları saptırmak baska bısey degıl
Konu hem kabe hemde akp idi ikisinede yorum yaptım çağlar beğ
caglarakar88
01-06-2009, 01:41 AM
Konu hem kabe hemde akp idi ikisinede yorum yaptım çağlar beğ
Farkındayız hanfendı fakat ben bu saydıklarınızın ıcınde cemevını goremedım !!!
Derviscemal
01-06-2009, 01:44 AM
Ah ah... bu kulakdan dolma şeylerle birbirimize yazmamız yok mu... ahhhh ah.
Tuvalet taşları kabeye doğru çevrilmez, tam tersi kabeye gelmemesi arzulanır, yanlış biliyorsunuz, yanlış duymuşsunuz.
Ben bu konuyu 2 sene önce şirketimize bir şube acacağımız yerde mağazanın tuvaletlerini yaparken yapan Erzurumlu ustanın bana sorması ile şoke girmiştim ve kendisine tepki göstermiştim.
Malesef böyle birşeyin bir kısım cahil tarafından da yapıldığını öğrenmiş oldum..
redyellow
01-06-2009, 01:55 AM
Ben bu konuyu 2 sene önce şirketimize bir şube acacağımız yerde mağazanın tuvaletlerini yaparken yapan Erzurumlu ustanın bana sorması ile şoke girmiştim ve kendisine tepki göstermiştim.
Malesef böyle birşeyin bir kısım cahil tarafından da yapıldığını öğrenmiş oldum..
Tam anlayamadım.
Erzurumlu usta tuvalet taşlarının kabeye dönmesini mi istedi, siz de tepki mi gösterdiniz?
yoksa usta kabeye dönmesin dedi de siz buna mı tepki gösterdiniz.
Emin olun tam çözemedim, ihtiyarlığıma verin lüften.
Cahil tarafından yapılan ne?
redyellow
01-06-2009, 01:57 AM
Ben bırkac kısıden bunu duydugum ıcın sordum ama gelmemesı deıl o yone gelmelı dedıklerını bılıyorum belkıde onlar yanlıs bılıyor bılemem . . .
Sayın arkadaşım:
Elinize vicdanınıza koyarak düşünün lütfen:
Sizin için kutsal olan, çok çok değer verdiğiniz, inancınız gereği çok büyük önem verdiğiniz bir şey, bir yer düşünün.
tuvalet ihtiyacınızı giderirken ondan tarafa dönmeyi mi istersiniz, yoksa tam tersi mi olur?
caglarakar88
01-06-2009, 01:58 AM
Sayın arkadaşım:
Elinize vicdanınıza koyarak düşünün lütfen:
Sizin için kutsal olan, çok çok değer verdiğiniz, inancınız gereği çok büyük önem verdiğiniz bir şey, bir yer düşünün.
tuvalet ihtiyacınızı giderirken ondan tarafa dönmeyi mi istersiniz, yoksa tam tersi mi olur?
Bu konu baslı basına sacma benle bunumu tartısmak ıstıyorsunuz ?
redyellow
01-06-2009, 02:06 AM
Bu konu baslı basına sacma benle bunumu tartısmak ıstıyorsunuz ?
Allah allah.
Şu yazıyı siz yazmadınız mı?
caglarakar88 tarafından gönderildi
Birde şu mevzu var cogu ınsandan duydum ama dogrulugu nedır bılmıyorum tuvalet tasını kabeye dogru cevırıyorlarmıs
Ben tartışmak vs. istemiyorum, yanlış yazan sizsiniz.
Ben de yanlışını söyledim.
bu kadar.
caglarakar88
01-06-2009, 02:16 AM
Allah allah.
Şu yazıyı siz yazmadınız mı?
Ben tartışmak vs. istemiyorum, yanlış yazan sizsiniz.
Ben de yanlışını söyledim.
bu kadar.
Ben konuda bır bılgım olmadıgı ıcın bılgı almak ıstedım tartısmak degıl
redyellow
01-06-2009, 02:21 AM
Sayın caglar:
Ben de sadece bilgi verdim, ama siz hala yanlışınızda ısrar ediyorsunuz.
neyse boşverin.
Derviscemal
01-06-2009, 02:42 AM
Tam anlayamadım.
Erzurumlu usta tuvalet taşlarının kabeye dönmesini mi istedi, siz de tepki mi gösterdiniz?
yoksa usta kabeye dönmesin dedi de siz buna mı tepki gösterdiniz.
Emin olun tam çözemedim, ihtiyarlığıma verin lüften.
Cahil tarafından yapılan ne?
Estafullah, hatırlatığım kadarı ile kıblye çevirmek istiyordu. öbür türlü günahtır diyordu.
Bizde biz Aleviyiz hocam bu tür şeyler bizi bağlamaz dedik.. :)
Bu konuda bizi bağlamaz. Bizim kabe gibi bir sorunumuz yok..
şekilciliği ve doğmatik bilgileri ret ediyoruz...bizim kabemiz canlılardır..kim ki yaradılanı sever yaradandan ötürü o zaman ortak kabeye tapıyoruz demektir..
redyellow
01-06-2009, 03:06 AM
Estafullah, hatırlatığım kadarı ile kıblye çevirmek istiyordu. öbür türlü günahtır diyordu.
Hem tuvaletin yönünü kıbleye doğru çevirmek istiyor hem de "öbür türlü günah" diyecek:)
yuh ona:)
Şaka bir yana da kusura bakmasın ama o usta tam anlamıyla zır cahilmiş.
Aslında işte tam bu gibi şeyler, kulaktan dolma, bilmeden, etmeden söyleyenler insanları yanlış yönlendiriyor.
keşke herkes bilerek, ederek ve bin düşünüp bir konuşsa.
Bizde biz Aleviyiz hocam bu tür şeyler bizi bağlamaz dedik.. :)
Bu konuda bizi bağlamaz. Bizim kabe gibi bir sorunumuz yok..
Eyvallah, sizi bağlamaz, ama bizi bağlar:)
Siz bize, biz size, karşılıklı tahammüllü olduğumuz sürece de sorun olmaz.
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.