:
uyan alevi gençliği..
tarık
16-09-2006, 11:48 PM
Sevgili canlar gecen dönemde hatırlayacağınız gibi bir "Kurtlar vadisi"furyası yaşandı.milliyetci duygular öyle tehlikeli bir biçimde yükseltildiki adeta tonlarca ağırlıktaki dinamit ateşlenmek istendi.Enternasyonalistlere düşen görev, yükseltilmek istenen milliyetçi-şoven dalgaya karşı işçi sınıfını ve alevi gençliğini aydınlatmak ve bağımsız sınıf perspektifini egemen kılmaktır. Milliyetçiliğin sosyalist hareket içerisine “yurtseverlik” olarak sızdığı ve hatta solun pek çok kesimini içine çektiği böyle bir konjonktürde, enternasyonalizmin bayrağını yükselterek milliyetçilerin/yurtseverlerin bayrağıyla karışmasına izin vermemek gerek.görüşleriniz önemli belirtin lütfen..
yağmur yüreklim
17-09-2006, 12:15 AM
Bir dönem tv ye resmen mafya dizileri egemen oldu.Valla öylekiehr kanaldanerdeyse bir mafya kolu mevcuttu.
Bu iş daha çok ülke savunmasını söz edip,alttan ülkücü kesimini destekledi ve arttırdı.Öyle bri furyaydıki adamın giydiği mont dahi ünlü oldu ya varmıdır böyle birşey..Bazı kişiliği oturmamışlar kendilerine örnek aldılar bu en olduğu belirsiz saçmalıkları.Birşeyleri bri halt sandılar..
Ülkemizdekiler o dizilerdeki gibi değil malesef..Alın sizlere susurluk olayı..Gerçeklerin saptırıldığı ve ülke sevgisinin anlatılmak istendiği saçma saçan diziler hepsi..
Ben bu diziler sayesinde benliğini yitiren insanlara sadece gülüyorum..Onlar zaten kişiliği oturmamış kişiler diye düşünüyorumki..Aklı başında olan insanında bu tür saçmalıklara meydan vereceğini hele hele hiç düşünmüyorum..
Bu tipler ülkücü gençleri ayaklandırdı.Toplumda miroğluluk taslamaya başladı hepsi.Kısacası kendilerini bir sürede olsa bir halt sandılar..
Silaha olan ilgi öyleartış gösterdiki..O sıralarda haberlerde araştırma sonuçları verilmişti.Ülkedeki silah edinme ve vukuat sayısı.Günden güne artmaya başladı..
Ben bir alevi gencinin aklı başındaysa be bişeylerin bilincindeyse böyle saçmalıklara meydan vereceğini düşünmüyorum..Bir aleviya yakışmıyor ya silah,mafyalık..
Sürekli temizliği savunan bizler böyle olaylar karşısında etkileniyorsak yuh olsun bize..
Ben alevi gençliğine sonuna dek güveniyorum..Eğer böyle saçmalıklar karşısında benliğini,özünü kaybedip asimile olmuşlarsa da sonuna dek kınıyorum..
A.adar
17-09-2006, 12:15 AM
bu msj hoş geldin diye bilirim saol can
ozkan_gunduz
17-09-2006, 12:21 AM
aslında evet bişr bakıma ulkucu atesşlendirdiğini
aam sanırım bazı seyler soylnemiyor
burda anket yapılsın ben bu dizileriden hiç birini izlemdim diye zilemiyorum diye
eegr dogru cevap verirlerse yuzde 80 oranında bir izlenem cıkacaktır
aslında bir bakıma turkiye gerceklerinide ortaya koyan bir kaç dizi de diyebliriz
cogu kişi en azından pek çok seyden haberdar olma sansını yakaldı en azından bir bilinclenrişme politikasıda diyebliriz
bu kadar set tepki vermemek lazım
kızılırmak
17-09-2006, 12:26 AM
bu diziler devlet güdümünde çekilen diziler zaten devlet kontrol altına almadığı yada kendisine uygun olmayan dizilere izin vermez.Bu diziler bilinçli bir şekilde çekiliyor......
denzz
17-09-2006, 02:15 AM
bunlar önlenemez ki bilinçli insanlar zaten izlemez..izleyeni de kimse neden izliyosun diye sorgulayamaz..
hknakcay
17-09-2006, 07:42 AM
Herkes her ne kadar Türkiye'de sanat özgürlüğü var dese de ben buna inanmıyorum...Türkiye'de sanat adı altında yapılan dizlere bakılırsa genelde hep zengin tabakanın yaşam tarzı halka gösterilmiş,insanlar özendirilerek çeşitli suçlara itilmiştir.
Öğretici ve ya ders verme niteliği olmayan yayın ve programlarla Tv denen makina doldurulmuş bu nedenle de halkın kendini geliştirmesi engellenmiş, sizinde yukarda sözünü ettiğiniz diziler gibi amacının dışına çıkan yayınlarla da halk huzur ve kardeşlik baglarından gittikçe koparılmıştır...
Bu konuda bize düşen bu gibi yayınları izlememek ve destek vermemektir...
ozkan_gunduz
17-09-2006, 07:51 AM
gelecekde tv nin yerine pc ler alacak ki aaslında bir bakıma oldu desek daha dogru olur
insalık hep uyutulmaya calısılıyor hep uyanmamalri icinde ellerinden gelenlerin hepisni yapiyorlar
hknakcay
17-09-2006, 08:05 AM
Sevgili canlar bugün ünivesitelerde okuyan binlerce ehli sünnet kardeşlerimizin aleviliğe bakış açılarını biliyormusunuz ??? Ben bu konuda hiç de hoş olmayan görüşler ve düşüncelere bizzat şahit oldum... Ve alevilik hakkında bu zamana kadar duymadığım yalan ve saçmalıklarla dolu düşünceleri duydum...
Kardeşlerim alevilik günümüzde üniiversite gençliği tarafından kötü biliniyor ve kötü bilindigi ile kalmıyor vu bilgiler onlarda o kadar kalıcı bir hale gelmiş ki bunları değiştirmek neredeyse imkansız...Okumuş insan dediğimiz üni. gençliği böyleken varın halkımızın bizler (aleviler ) hakkındaki görüşleri sizler düşünün...
asli_33
17-09-2006, 08:34 AM
Üniversite gençliğinin ne kadar okuduğuda başka bir gerçek ..araştırmayan ve kitap kültürü olmayan ..Akcay can kulaktan dolma bilgilere hala inanlar varsa bu eğitimle ilgili bir sorundur ..kafaları dogmalarla dolu bir gençlik ..bizi bilen bilir ...
Diziler hakkındaki görüşümde çoğunluk üst tabaka ait çevrilmiş diziler toplumu yansıtan çok az....özellikle mafya ağırlıklı olanlar ..kırsal kesimde oturan insanımız veya ekonomik olarak imkanı bulunamayan insanımız bu toz pembe dizileri ve magazin programlarını izleyince o yaşama özenti artmakta ..evden kaçma ve intihar vakaları olmaktadır ..buna örnek olarakta ..Batman ilinde yaşanan intihar vakaları..topluma hitap etmeli ..keza örnek dizilerde yok değil ..
CemCan
17-09-2006, 08:48 AM
Dizi yapımcıları, bu tabaka ne seyreder ,şu ne seyreder gibi bir düşünce içinde değil. Paranın geldiği yöne doğru kürek çeken kişiler ona göre de dizi ve sanat dedikleri şeyi indirgeyerek sadece bir şeyin çevresinde dönüyorlar ''reyting''. İnsanlara birşey katarmış ya da insanlar bu diziden ders alırmış düşüncesinde olmaları da beklenemez çünkü onlar reyting aldığı sürece orda kalabiliyorlar.
Çok azımızda var belgesel izlemek, oturumları, tartışmaları izlemek. Mesela bugün Mİlli eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK eğitim hakkında çok şey anlattı onu izleyen oldumu hayır. Şimdi küçük bir demogajinin içine girip o sağcı neyini izliyeyim diyen olursa çok ayıp olur çünkü onun yönettiği bir Bakanlığın içinde çocuklarımız, kardeşlerimiz okuyor ve yeniliklerden haberdar olmak lazım.
Bazılarına göre Ahu ile Meriç'in aşkı, kimi ne göre Magazin forever durumlar çok hoş geliyor ki bunu da kınayamayız kendi isteği ve arzusudur istediğini yapabilir ancak bilgilenmek için de bir gözümüzü kapatmayalım yeter ki.
Alevi gençliğinin ne yapacağının bilincinde olduğunu temenni ederek...
Saygılar...
CemCan
17-09-2006, 08:50 AM
Üniversite gençliğinin ne kadar okuduğuda başka bir gerçek ..araştırmayan ve kitap kültürü olmayan ..Akcay can kulaktan dolma bilgilere hala inanlar varsa bu eğitimle ilgili bir sorundur ..kafaları dogmalarla dolu bir gençlik ..bizi bilen bilir ...
Diziler hakkındaki görüşümde çoğunluk üst tabaka ait çevrilmiş diziler toplumu yansıtan çok az....özellikle mafya ağırlıklı olanlar ..kırsal kesimde oturan insanımız veya ekonomik olarak imkanı bulunamayan insanımız bu toz pembe dizileri ve magazin programlarını izleyince o yaşama özenti artmakta ..evden kaçma ve intihar vakaları olmaktadır ..buna örnek olarakta ..Batman ilinde yaşanan intihar vakaları..topluma hitap etmeli ..keza örnek dizilerde yok değil ..
Aslı abla bana topluma hitap eden ya da Aleviliğe hitap eden bi program ya da dizi gösterirmisin ?
simge
17-09-2006, 08:53 AM
Sayın hknakcay can,
Üniversitede okuyan sünni gençlerin aleviliğe bakış açılarını dile getirmişsiniz.Bu o gençlerin alevileri ve aleviliği bilmemesinden kaynaklandığı kanısındayım.Gençler üniversiteye girebilmek için hep ders çalışıp test çözdüler.Ayrı yerlerde yaşadıkları alevilerle bir diyalogları olduğunu sanmıyorum.Kendi inancının üstünlüğünü göstermek için başkalarını yermeye çalışan kişiler de toplumda söylenti yayıyor biliyorsunuz.Şimdi yeni yeni kaynaklara ulaşabilmek mümkün.Birarada yaşayamayan insanların söylentilere inanması daha kolay oluyor.Her zaman savunduğum düşüncemi yine belirtmek istiyorum.Bu ülkede yaşayan alevi ve sünni toplumların birbirini tanıması ibadet ve inancına saygı göstermesi gerekir.Aynı sokakta cami de bulunmalı cem evi de. Böylece her iki kesim de beraber yaşamayı öğrenir.İnançlar insanların birbirlerine karşı sevgi ve saygı göstermelerine engel olmamalı.Birbirine saygısı ve sevgisi olmayan insanların inançları da ayrı bir tartışma zaten.İlahi dinlerin hepsinin özünde insan sevgisi var.Ayrıca laik bir toplumda yaşıyoruz.Laik bir devlet anlayışına uygun davranmak zorundayız.Saygılar sevgiler tüm insanlara
yolcu_58
17-09-2006, 10:07 AM
valla abicigim yorum yapmamak en iyisi bence
srdr_ist
17-09-2006, 01:18 PM
Bilgi ünüversitesinde sağ vede sol düşüncelilerin ortak konuda birleşip orada konuşmacı olarak gelenlere yumurta atarlarken birleşmesi şaşılacak şeymidir.
Ortak noktada bazen ulus olunur sosyalizm yada faşizm orda adı olarak kalmaz.
bu nedenle milleyetciliğin dediğiniz neye göre gördüğünüze bağlı savaş sınırlarımızda hızla ısındıran bomba ateşleriyle farklı düşünülmeli demek aslında saçmalıktır.
Bu nedenle farklı bayrak olarak görmek bu zamanda mümkün değil ya tek kuvvet olacaz ki bölünmeden var olalım yada herkes kendi davasında olacak 3 cepheden savaşacaz.
Biz irkçı değil ama vatansever olarak herkes ortak gayede birleşmek zorunda olduğu bir zamanda sadece milleyetcilik ateşi var demek konuyu siyasi alana çekmektir çünkü bu birliği oluşturmak siyasi güc olarak değil halkın tepkisel gücünü herkese gösterdiğinin göstergesi görmek gerek.
secahattin
28-06-2007, 07:25 AM
bir ülkede 150 tane dizi olur mu yaw.ve çoğunun fanatiği var.tam anlamıyla beyinsizlik. herkes kendisini bir dizi karekteriyle özdeşleştirmiş.sokakta polat adıyla dolaşan aptallar var.suçun yarısı sistemin ise yarısıda onu izleyen reytingini yükselten okumaktan yoksun ülkede olup biten yerine dizinin bir sonraki bölümünü tahmine çalışan gençlerinidir.
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.