:
AABF isimli Alevi örgütün dergisi Alevilerin sesi yazarlarının’dan inciler…
aliekber
16-09-2006, 08:52 AM
Aleviliği temsil edenlere bakarmısınız...
Alıntılar AABF nin resmi web sitesinden ismi zikredilmiş yazarların yazılarından alınmıştır...
YAZAR: BIHTERIN SARAÇ
Anadolu topraklarını bir uçtan bir uca dolaşarak yüzbinlerce Ermeni’yi açlığa susuzluğu ve nihayetinde ölüme taşıyan ölüm karavanları bu ülkenin geçmişinin bir gerçeği.
Ermenilerle, Türkiye düşmanlarıyla aynı savları geliştirenler aleviliği nasıl temsil ederler ki???
-------------------------------------------------------------------------
Bize yakışan yer…
29-08-05
YAZAR: HASAN KAYA
İslam dünyasında Camiyi ibadet yeri görmeyen onun karşısına bir başka ibadet yerini Cem Evini koyan Alevilerden başka kimse yoktur. Aynı şekilde namazı ret edip Cemi onun karşısına koyanda yoktur. Ancak bütün bunlara rağmen tarih içinde birlikte, yan yana yaşamanın bir sonucu olarak Aleviliğin kendisini İslam içinde görmesi son derece doğal ve anlaşılır bir şeydir.
Yani etkilenmişiz ... alakamız falan yokmuş...
-------------------------------------------------------
“İslam içindeyiz, hem de tamda merkezindeyiz, özü biziz” diyenler şimdiye kadar elle tutulur bir şey ortaya koymuş değiller. Bu hangi İslam’dır ki biz de onun özü oluyoruz? Bu sorunun yanıtı yok. İslam’ın birçok yorumu olduğu ve her kesimin kendince bir İslam tanımı yaptığı ve buna göre inançlarını ve inanç pratiklerini yaşadığını biliyoruz. Hal böyle olunca doğal olarak “hangi İslam” sorusu da önemli bir soru oluyor. Bu soruya verilecek cevapla tartışmanın şekilleneceği zaten ortadır. Ancak “İslamcı arkadaşlarımız” daha çok genel söylemler üzerinden ve konuyla doğrudan ilgisi olmayan argümanlardan hareketle yaptıkları tanımlara katılmamızı bekliyorlar. Bu gidişle bir hayli uzun bekleyecekleri kesin görünüyor
İslamcı arkadaşları falan filan...
Ve ortada elle tutulur bir şey yokmuş...
---------------------------------------------------------------
Aleviliği İslam içinde görme isteği...
03-05-05
Alevi inanışı içinde Ali’ye verilen önemin, Ali ve Ali’nin ailesine yapılan “haksızlıklar” üzerinde durulması, ilk halifenin kim olacağı konusunda yaşanan iktidar kavgasında son tahlilde belirleyici olanın sınıf kavgası olduğu gerçeğini örtmeye yetmez. Alevilerin bu konuda duygusal argümanlara sarılıp Ali’nin Muhammed’in yeğeni ve damadı olmasından dolayı Halifeliği hak ettiğini savunmasının tarihsel gerçeklik açısından hiç bir anlamı yoktur.
Neymiş efendim bizimkisi : iktidar kavgasıymış...
Ve neymiş aynı zamanda : sınıf kavgası....
-----------------------------------------------------
Alevilik dinsel bir inanç olması bakımından İslam’ın içinde olmakla beraber, yaşam anlayışı olarak İslam’ın bütün diğer yorumlarından farklı, onlardan oldukça uzak bir felsefeden etkilenmektedir. Kısmen özgün bir inanç olan Alevilik kendisinden önce var edilmiş kültürel birikimi yadsımaz. Alevilik, İslam’dan etkilendiği kadar Anadolu İlk Çağ felsefesinden ve Ön Asya’da yaşamış halklar tarafından yaratılmış kültür ve uygarlıklardan da son derece etkilenmiştir.
Aleviliği incelediğimizde çoğu kez İslamiyet’in bilinen yorumları içinde kalarak açıklayamayacağımız bir çok unsurla karşılaşmaktayız. Bu noktada dinsel (İslam-i) kaygılara düşmeden bir değerlendirme içinde olmak gerekir. Aleviliği açıklamak adına, ona İslamiyet’in dar elbisesini zorla giydirmeye kalkmak ona yapılabilecek haksızlığın en büyüğü olur...
Aleviliğe "İslam'ın dar elbisesini zorla giydirmeye çalışıyormuşuz"...
Ve böylece aleviliğe haksızlıkların en büyüğünü yapmış oluruz...
Yani neymiş efendim: alevilik İslam'dan yüce bir değerdir???
Resmen şirk koşmaya yöneltiyor...
----------------------------------------------------
Aleviliğin İslam’ın içinde olduğunun ateşli savunucuları acaba hiç düşündüler mi: Neden Aleviler ibadetlerinde Kur’an’dan ayetler okumazlar?
İbadetlerimizde Kuran ayetleri okumuyormuşuz???
Fatiha , ihlas, ve diğer ayetleri şiir mi bellemiş?
Ömründe hiç Kuran okumuş mu acaba?
Böyle cahiller mi bizleri temsil edecekmiş?
-------------------------------------------------
sayın canlar sadece iki yazarlarını okumakla bu kadar inci keşfettim
Sabrım olupta hepsini inceleseydim kim bilir daha neler bulacaktım...
Bu kadarı sizce yeter mi yetmez mi?
Bunlar yezidin daniskası mı değil mi?
Bu zihniyet bizleri temsil edermi etmez mi?
Olay bu kadar basit...
Ermeni savlarını kabul etmekle vatan hainleri oldukları apaçık 1
Aleviliği sünniler gibi değerlendirmekle Yezitlerle alakalı oldukları apaçık 2
Bunlar aleviliğin en yaman düşmanlarıdır 3
Dostu da tanıyın düşmanı da... Görenin , bilenin görevi teşhir edip uyarmaktır
Umuyorum ki emeklerim kabul olur; gerçeğe hü
CemCan
16-09-2006, 09:04 AM
Sağol abi biz almayalım bu kadarı Valla yeter... Sen sinir olmuşun bizi de mi sinir edicen :)
Bu soruna verilecek bir tek cevap var o da sorunda geçen şık :) Daniskasının yerine az daha ağır bi söz koyarak o şıkkı seçiyorum.
Bu tür kişilerin zaten bizi temsil ettiğini asla düşünmüyoruz, yada düşünmüyorum demem daha doğru olacak.
Ermenistanı destekleyen bi kaç çapulcunun kendi fikirlerince yarattığı sentezin sözleri diye hoş görüp, diğerlerinin bu zihniyette olmadığını temenni ediyorum...
Paylaşımın için sağolasın abim...
Emeğine sağlık...
Yüce Allah, Muhammed, Ali aşkı seninle olsun...
srdr_ist
17-09-2006, 12:43 PM
Olay bu kadar basit...
Aliekber can sen başımın tacısın Allah senden razı olsun senin gibi kimse kusura kalmasın 3 tane daha adam gibi alevilerle bu tip laf çıkarı için söyleyenleri derhal sustururduk ama ben varım diyene soruyorum ben bu yazıyı 2 gün önce okudum zaman bulup yazamadım şimdi 2 gün bitiminde konuyu arayıp bulduğumda tek kişi yorum yapmış sanırım bu forumda bu konu aslında önemsiz gibi görünüyor hepiniz ya aynı kefedesiniz yada biz yanlış yerde aleviliği savunuyoruz.
Ayrıca yukarda alıntısı yapılıp güya alevi hakkında yorum yapan o derneğin düşünür düşüncesizi kişilerinin Allah belalarını versin hınzırın soyu yezit köpekler.
ne diyeyim bunların hak erenlerden ulu divandan şu aleviliğimize demediği fesatlığı bırakmayan yezidin yağlı pilavını yiyip bizleri kötüleyip kendilerini bişey sananlara o alevilik adına konuşanların boynunu zülfikar aşkına boyunlarında vurulur lanet olurda tütmez olsun ocakları lanet olurda kuru olur kendileri.
yezit dölleri.
Lanet okumakla bişey olmaz diyenlere elbet karşılarına gerekirse canımıda koyar çıkarım bunu da çekinmeden yapan ceddimin adıyla söylerim ki sabır dediğin bir 10 yıl daha dayanmaz.
Ya bunlar susar yada biz susturuluruz.
Bunu tüm herekese beyan ederim.
aliekber
17-09-2006, 07:09 PM
Sayın serdar can
yolumuz sevgi yoludur , ve dünyadaki amacımız sinanmaktır
Allah elbette kötünün belasını bir türlü vercek...
Her şeyde bir hayır görelim, biz yolumuza bakalım...
Meşhur bir deyim vardır yazarını unuttum şöyle birşey diyordu: " dünya bir tür bataklıktır sivri sinek istilası altındadır; sen bu bataklıkta sivri sinek avcısı mı olmak istersin?"...
Ve bu avcılığa soyunmak hiç bir yönden çözüm değil çünkü bu yolda bir suçsuzu bile incitsek tüm dava boşa gider...
Nefsi müdafa'ya diyeceğim yoktur ama sivri sinek avcısı olmak pek hoş gelmiyor...
Bu konuda ezelden beri felsefe dallarına konu olmuş başka bir örnek var: adamın biri bir gün deniz kıyısında gezmekteymiş...
Bir bakmış ki denizden kumsla vurmuş milyonlarca deniz yıldız'ı...
Az ilerde bu deniz yıldızlarını tek tek denize tekrar atmak süretiyle kurtarmaya çalışan bir çocuk...
Deniz yıldızları mlyonlarla ifade edildiği için kurtarılacak rakam ancak koca denizde bir damla sudur diye düşünür ihtiyar adam...
Söyler çocuğa : "hangi birini kurtaracaksın, verdiğin emek neyi değiştirecek?" diye..
Denize geri dönen deniz yıldızı için birşeyler elbette değişecekti...
Olayı toptan çözmeli sayın can bana göre yoksa tek tek birşeyleri koşturmak denizde damla kalır, veya sivrisinek avcısı oluruz, pilav yağlı , biri ölür bini doğar...
sevgilerimle
srdr_ist
17-09-2006, 10:28 PM
Eyvallah abim anlaşılmayacak değil dediğinizde yerden göğe kadar haklısınız.
Konu şu şuan bektaşi alevi diye bile ayırabili,yoruz neden Bektaşilik tarikattır.
İsmailiye vede şii diyede ayırabiliyoruz.
Bunlarda ayrılıp gitsin biz alevilik görmüyoruz desinler benim Allah esaslı inancımı benim adıma konuşmasın ben Kuran dan giderim ben hadisten giderim benim aslım astarım şaman değil kabul etmiyorum o ediyor ya çıkıp yolumdan defolup biz şu akımız deyip gitsin bizde Allah senin yolunu açık etsin deyip yollayalım yada biz aleviler diyeni o bataklıktaki sinek gibi tek tek avlayacaz.
Hz Ali de hoşgörüde muhteşemdir ama Haksızlığın önünde şerefini kaybetememek için haricilerle yaptığı savaşta 2 kişi sağ kalmıştır. Hepsini bitirmiş buda olabilecek en kötü durumdan engel olmaya yetmiştir.
Gün gelirse bunlara kılıç çekeceğimizi bilmeli bu boş çeneciler dediğin gibi 1 gider bini gelirse onlar aynısını yapar biz yapmadığımız.
Sevgiler.
biati
18-09-2006, 03:39 AM
Sevgili Srdr_ist,
sevgi dolu bir önceki yazın gerçekten ibret vericiydi!!!!!
Ne de güzel seninle aynı şekilde düşünmeyenleri engin birikiminle eleştirdin.
Hele hele bir Alevi olarak şiddet karşıtı üslübunda gerçekten alkışlanacak ölçüde idi.
Yezidin pilavını yemeyen ama onlarla ceme girenlerin ışığı yolumuzu aydınlatıyor!! Allah zeval vermesin. Amin!!!( Allah Allah diyecek halimiz yok herhalde)
Umarım bundan sonra senin yazdıklarını beğenmeyenler bu sevgi dolu ve birikimli yazılarını örnek almazlar.
Not: Bir yazımda seni uslup olarak incittiğimi düşünüp özür dilediğim için kendimden özür diliyorum!
srdr_ist
18-09-2006, 05:36 AM
HAKSIZLIĞIN ÖNÜNDE BOYUN EĞENLAR HAKKIYLA BERABER ŞEREFİNİDE KAYBEDERLER:
ben şerefsiz değilim bunlara pauç bırakmam bugün söylerim yarın karşılarına çıkarım.
Siz biraz fazla felsefe takılmışsınız.
Alevilikten bahsediyoz sanırım karşımdaki yüzüme tükürerek küfür ediyor siz beni bırakın birde aşalık hissiyle kendinizden de özür diliyorsunuz.
Can dost diyorum size benim özürüm Hakka karşı bunlara karşı susarsam ben Evladı resülden özür dileyemem.
Siz ne ederseniz edin.
asli_33
18-09-2006, 06:01 AM
Ali Ekber can sagol bize bu bilgileri sunduğun için bende AABF sitesine arada bakardım lakin uzun süredir bakmamıştım ...gerçekten yazılanlar ibret verici ..AABF misyonu Alevilik değildir ..çünki misyon yolu şaşırmıştır ..Avrupa'da ki vatandaslarımızı ne kadar etkiliyor buda düşündürücü ..birlik değilde Aleviliği yere batırma çabasında ...
srdr_ist
18-09-2006, 06:12 AM
Bu adamlara ne desek azdır.
Sende hiç din iman var mı?
Kocabaşlı koca kadı
Helali haramı yedi
Fetva veriri yalan yulan
Domuz gibi dağı dolan
Sırtına vururum palan
Senin gibi hayvan var mı?
İman ederler amel etmez
Hakk’ın buyruğuna gitmez
Kadılar yaş yere yatmaz
Hiç böyle kör şeytan var mı?
Pir Sultan’ım zatlarınız
Gerçektir şöhretleriniz
Haram yemez itlerimiz
Bu sözümde ziyan var mı?
biati
18-09-2006, 06:55 AM
HAKSIZLIĞIN ÖNÜNDE BOYUN EĞENLAR HAKKIYLA BERABER ŞEREFİNİDE KAYBEDERLER:
ben şerefsiz değilim bunlara pauç bırakmam bugün söylerim yarın karşılarına çıkarım.
Siz biraz fazla felsefe takılmışsınız.
Alevilikten bahsediyoz sanırım karşımdaki yüzüme tükürerek küfür ediyor siz beni bırakın birde aşalık hissiyle kendinizden de özür diliyorsunuz.
Can dost diyorum size benim özürüm Hakka karşı bunlara karşı susarsam ben Evladı resülden özür dileyemem.
.
Keşke sen de biraz takılsaydın(!) felseye mutlaka katkısı olurdu:
Sanıyorum fazla felsefe yaptığımdan ne yazdığımı da anlamamışsın; aşalık (aşağılık demek istiyorsun sanırım) hissiyle kendimden özür dilemiyorum: dediğim hoşgörü de, sevgi de karşılıklıdır. Bir empatiden bahsediyorum. Gereksiz yere hoşgörü gösterdiğim için bu kendi hatamdan dolayı kendimden özür diliyorum.
Bu kadar yanlış olduklarını düşünüyorsan elinde elektronik bir ortam var yaz yanlışlarını bizi de bilgilendir.
Kaba güç ve şiddet acizleri ve aşağılık kişilerin güçsüzlüğünü göstermeye çalıştığı güç gösterisidir.
Kullandığımız kelimelere ve usluba dikkat etmek, seviyeli ilişkiler kurmaktır bir de Alevilik.
Seninle aynı düşünmeyenlere ve yanlışları olsa da senin uslubunca karşı çıkmayan ben gibilere şerefsiz demek nasıl bir şereflilik ölçüsüdür ???
Belki bilmediğindendir yazıyorum hani en bi öz Alevi savunucususun ya "incinsen de incitme" demiş Hünkar (kendisi Hace Bektaş Veli'dir, belki duymuşsundur)
"Düşmanının da insan olduğunu unutma" (kimseyi düşman olarak görmediğini umarak)
Kelimeler birer mermidir, yanlış doldurursan geri teper.
Sevgiyle... (faydası olur mu bilmem)
srdr_ist
18-09-2006, 07:36 AM
Seninle aynı düşünmeyenlere ve yanlışları olsa da senin uslubunca karşı çıkmayan ben gibilere şerefsiz demek nasıl bir şereflilik ölçüsüdür ???
Konuyu nereye çekeceksiniz anlamış değilim ben bu sözleri söylerken karşıma siz çıkıyorsanız sözüm yok.
Ama haksızlıklığın önünde eğilmem. ister mermi olsun ister başka bişey.
Siz dahi neden bahsediyorsunuz anlamış değilim.
Aleviliği insan sevgisi diye diye adamlar demediğini bırakmıyor siz beni aciz ane alevilikle yakışmayan bir tarzla bu yakışmaz diyorsunuz ardından bunu dediğiniz için kendinizden özür diliyorsunuz.
iyide siz burda yukardaki takıntıyı verebilmek için ben demedim Hz Ali demiş ben incinsemde incitmeyeyim ama biz neyin kavgasını veriyoruz. Bilin ki erenlerde savaşlara katılmıştır bu artık incinmek olayı değil herkes tarafını belirlesin.
Ama sessiz kalmak herkes için şeref meselesidir.
Bu sizin için değil aleviyim diyenler içinde bende dahil hepimizin şerefidir.
Sizin şerefinizle oynansa incitmeyecekmisiniz.
Konuyu bir yerlere çekip durmayın sizin aleviliğinizi anlamadım yada sizi anlamadım sanmayın sizin doğruluk payınız var ama devir bunlara müsamma devri vererek bize bişey kazandırmayacak devirdir.
Bunbu böyle algılayın kendinize mal edeceğiniz her neyse şayet onlarda değilseniz benide katacaksınız.
Konu budur anlamıda budur.
poyrazz
18-09-2006, 08:01 AM
Sevgili Srdr-ist ve Biati;
Sevgi çok büyük bir kelimedir.Sevgi benim inancımda Allahın emridir.Birbirinize sanal alemde hakaret edici cümleler kuracagınıza Bildiklerinizi bizlere bir anlatsanız.Bizleri bir egitseniz.Yazılarınızdan Alevilikle ilgili birşeyler bildiginizi gözlemledim.İkinizde belli bir grup taraftarı gibi atışıyorsunuz.Lütfen gönül kırıcı cümleler kurmadan,Alevilige ne gibi hizmetler yaptınız,Cemevleri için neler yaptınız.Yani ne gibi bir emek harcadınız.?
Bunları her iki kardeşime de soruyorum.Çünkü önce insan diyen biriyim.Yapılan yanlışlarda art niyet aramam,sadece cahilligine veririm.İkinizide Sevgiyle selamlıyorum.Sevgilerimle
biati
18-09-2006, 08:03 AM
Sevgili srd-ist
Elbette Aleviliği asimile edecek herkesin karşısında durmak, daha doğrusu her türlü haksızlığın karşısında durmak bir onur meselesidir.
Ama bu karşı duruşu herkes için aynı ölçüde gerçekleştiremezsiniz bu sizin samimiyetinizi ortada kaldırır.
Tek ve ortak olan şey gerçektir.
Gerçekler kişilere ve durumlara değişmez. İşimize gelen yanlışları görüp işimize gelenleri görmezsek bunun adı hiç bir erdemli sözcükle bağdaşmaz.
Sen seni yıllarca kıyımdan geçirenleri, inancınla dalga geçenleri şerefli sayacaksın, en kutsal eylemin olan ceme alacaklar buna susacaksın, dahası aferin vereceksin, Alevi olan ama farklı düşünenleri şerefsiz, neredeyse katledilmesi mübah olarak görüp hakaret yağdıracaksın.
Bence bu tavrı biraz daha düşünelim derim.
Eğer gerçekten haksızlıklara karşı çıkacaksak, haksızlığın kimden ya da nereden geldiğine bakmaksızın çıkmalıyız.
Şeref sadece ve sadece o zaman ruhsatı olur insanlığımızın.
Sevgiyle...
Bektaşünal
18-09-2006, 08:04 AM
Ali Ekber Abi eline, yüreğine ,emeğine sağlık diyorum ama halkımızı gene kandırmaya çalışacaklar bu kanı bozuklar soruyorum herkese zamanında devrim yapıyoruz diye dedelerimizi köylerden kovanlar kimdi, alevilik islam değildir diyenler kimdi ,insanlara zamanında zorla sözde solcu olmaya çağırıp halkı birbirine düşüren ab ve abd'nin sözde solcu uşakları kimdi,ataları biz türkmen kökenliyiz dediği halde insanları zorla kürt yapmaya çalışanlar kimdi
Benim cevabım: içimizdeki güruhlar oldu onların kim olduklarını herkes çok iyi biliyor sözde solculukla bir yere gelemeyen şimdide sözde alevilikle bir yere gelmeye uğraşan içimizdeki Yezitler
Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz yezitler sonuna kadar türkiye sonuna kadar atatürkçülük
ALLAH MUHAMMED ALİ her daim yanımızda olacak yezitler
aliekber
18-09-2006, 08:08 AM
Bizde bir atasözü vardır der ki: " geçti bilmem nerenin pazarı sür eşşeğini Niğde'ye"...
Deşifre oldular artık ortaya çıkmaları imkansız...
Ortaya çıksalarda bunlara insanlarımız poposuyla güler...
poyrazz
18-09-2006, 08:11 AM
Bu konuda kadir hoca ve Aliekber kardeşler ne düşünür.Fikirleri çogu can gibi benim içinde önemlidir.Sanalalem genelde genç kardeşlerimizin takıldıgı bir ortamdır.Genç arkadaşlar Aleviligi daha tam bilmiyorlar..Bilenler bilmeyenlere ögretmeli,yanlışmı düşünüyorum acaba..?Sevgilerimle..
aliekber
18-09-2006, 08:29 AM
Bu konuda kadir hoca ve Aliekber kardeşler ne düşünür.Fikirleri çogu can gibi benim içinde önemlidir.Sanalalem genelde genç kardeşlerimizin takıldıgı bir ortamdır.Genç arkadaşlar Aleviligi daha tam bilmiyorlar..Bilenler bilmeyenlere ögretmeli,yanlışmı düşünüyorum acaba..?Sevgilerimle..
Sayın abim benim fikirlerim besbelli şöyle ki konuyu ben açtım:)
İlk sayfada ki yazımı okuyan ne tür fikre sahip olduğumu anlar..
Bunlar bana göre insan değil, ki aleviliği kalkan yaptıkları için ; geçmiş dönemlerin Yavuz Sultan Seliminlerinden çok çok tehlikeliler...
YAZAR: BIHTERIN SARAÇ
Anadolu topraklarını bir uçtan bir uca dolaşarak yüzbinlerce Ermeni’yi açlığa susuzluğu ve nihayetinde ölüme taşıyan ölüm karavanları bu ülkenin geçmişinin bir gerçeği.
Bize yakışan yer…
29-08-05
İslam dünyasında Camiyi ibadet yeri görmeyen onun karşısına bir başka ibadet yerini Cem Evini koyan Alevilerden başka kimse yoktur. Aynı şekilde namazı ret edip Cemi onun karşısına koyanda yoktur. Ancak bütün bunlara rağmen tarih içinde birlikte, yan yana yaşamanın bir sonucu olarak Aleviliğin kendisini İslam içinde görmesi son derece doğal ve anlaşılır bir şeydir.
Alıntı:
“İslam içindeyiz, hem de tamda merkezindeyiz, özü biziz” diyenler şimdiye kadar elle tutulur bir şey ortaya koymuş değiller. Bu hangi İslam’dır ki biz de onun özü oluyoruz? Bu sorunun yanıtı yok. İslam’ın birçok yorumu olduğu ve her kesimin kendince bir İslam tanımı yaptığı ve buna göre inançlarını ve inanç pratiklerini yaşadığını biliyoruz. Hal böyle olunca doğal olarak “hangi İslam” sorusu da önemli bir soru oluyor. Bu soruya verilecek cevapla tartışmanın şekilleneceği zaten ortadır. Ancak “İslamcı arkadaşlarımız” daha çok genel söylemler üzerinden ve konuyla doğrudan ilgisi olmayan argümanlardan hareketle yaptıkları tanımlara katılmamızı bekliyorlar. Bu gidişle bir hayli uzun bekleyecekleri kesin görünüyor
Alıntı:
Aleviliği İslam içinde görme isteği...
03-05-05
Alevi inanışı içinde Ali’ye verilen önemin, Ali ve Ali’nin ailesine yapılan “haksızlıklar” üzerinde durulması, ilk halifenin kim olacağı konusunda yaşanan iktidar kavgasında son tahlilde belirleyici olanın sınıf kavgası olduğu gerçeğini örtmeye yetmez. Alevilerin bu konuda duygusal argümanlara sarılıp Ali’nin Muhammed’in yeğeni ve damadı olmasından dolayı Halifeliği hak ettiğini savunmasının tarihsel gerçeklik açısından hiç bir anlamı yoktur.
Alevilik dinsel bir inanç olması bakımından İslam’ın içinde olmakla beraber, yaşam anlayışı olarak İslam’ın bütün diğer yorumlarından farklı, onlardan oldukça uzak bir felsefeden etkilenmektedir. Kısmen özgün bir inanç olan Alevilik kendisinden önce var edilmiş kültürel birikimi yadsımaz. Alevilik, İslam’dan etkilendiği kadar Anadolu İlk Çağ felsefesinden ve Ön Asya’da yaşamış halklar tarafından yaratılmış kültür ve uygarlıklardan da son derece etkilenmiştir.
Aleviliği incelediğimizde çoğu kez İslamiyet’in bilinen yorumları içinde kalarak açıklayamayacağımız bir çok unsurla karşılaşmaktayız. Bu noktada dinsel (İslam-i) kaygılara düşmeden bir değerlendirme içinde olmak gerekir. Aleviliği açıklamak adına, ona İslamiyet’in dar elbisesini zorla giydirmeye kalkmak ona yapılabilecek haksızlığın en büyüğü olur...
Alıntı:
Aleviliğin İslam’ın içinde olduğunun ateşli savunucuları acaba hiç düşündüler mi: Neden Aleviler ibadetlerinde Kur’an’dan ayetler okumazlar?
Bunlar hain ötesi birşey...
Ermeni-Yunan-*** , Türkiye ve alevi düşmanlarının toplam karışımı
erenoglu
18-09-2006, 09:13 PM
Aleviliği temsil edenlere bakarmısınız...
Alıntılar AABF nin resmi web sitesinden ismi zikredilmiş yazarların yazılarından alınmıştır...
Ermenilerle, Türkiye düşmanlarıyla aynı savları geliştirenler aleviliği nasıl temsil ederler ki???
-------------------------------------------------------------------------
Yani etkilenmişiz ... alakamız falan yokmuş...
-------------------------------------------------------
İslamcı arkadaşları falan filan...
Ve ortada elle tutulur bir şey yokmuş...
Neymiş efendim bizimkisi : iktidar kavgasıymış...
Ve neymiş aynı zamanda : sınıf kavgası....
-----------------------------------------------------
Aleviliğe "İslam'ın dar elbisesini zorla giydirmeye çalışıyormuşuz"...
Ve böylece aleviliğe haksızlıkların en büyüğünü yapmış oluruz...
Yani neymiş efendim: alevilik İslam'dan yüce bir değerdir???
Resmen şirk koşmaya yöneltiyor...
----------------------------------------------------
Olay bu kadar basit...
sevgili ali ekber can,acikca söylemek gerekirse sizin yorumunuzu yadirgadim, neden derseniz,eger biz yanlisi elestireceksek tüm yanlislari elestirmemiz lazim, siz sn izzettin doganin , bizi yakanlari seyreden insanlarla, yaklasik 3,5 seneden beri iktidarda olan bir AKP ile bir MHP ile cem yapmasini görmezlikten gelmenizi sahsen yadirgadim.
saygilar
arkadaşlar eleştirnde bu hakaretler ne oluyor onu anlamış değilim aliekber bey cem vakfı adlı kurluşumzunda incilerini yazsaydınzı o aabf yi solamıştı yani herkesin yanlışlarını görmelisniz neden tek tarafınkini yazarsınız geçen gün mhpli eski bakanımız cem tv de şöle bişey dedei bu cemi ben düzenliyorum yani ortaklaşa cem vakfıyla yapıyoruz dedi ahmet yesevi vakfı bu normalmi izettin doğan ın ben akp ye oy verdim ama pişmanın demesi normalmi anavatan partisyle işbriliği normalmi fetullah gülen efendiyle fotoğrafı normalmi dypyel iş brilği şimdi bunlarıda yazında bende sisizn samimiyetinzie innaayım srd istanbul sende üslübuna dikkat et o insnalar eleştirlir ama herşeyin kuralı vardır bu kadar hakarete varan laflar etmeye hakkın olmadığı kanısındayım ve bu kpnuyu açan şahıs tek taraflı bri konu açmıltır aklı sıra internet başında kendini tatmin edecek cem tv yi geçenlerde izledim dyplilere mikrofon tutmuş dypli başkan yardımcısı çıkıp alevielrin dyp lisnden mhplsine anaplsıdnanda yaşar nurisne hep yatptıkalrı şey bunlar güzel deme siizn için el insaf bunlarıda yazın samimiyetinzie inanayım yoksa yukarıdaki yazılarınız samimi gelmedi bana tek taraflı, semazenlerleve mevlevielle yapılan cemler alevilkte yoktur hiç bri cem evinde görmedim cem vakfı hariç ...alevilik hiç bri ırkın tekelinde değildir ama cem vakfı alevilğin sadece bri ırkın tekeline sokyor şimdi bunlarda alevilğin bölünmeisne neden olan usnusrlar zaza,kürt,arap alevielrimiz bu ülkede vardır bunları görmezden gelmek kadar saçma bişey olmaz buda o vakfomızı teorisi yani uazdıkça uzar o yzüdne tüm örgütlerin bri genel eleştirye ihtiyacı var hakaretsiz ve sakin bri briçimde yoksa yazılanlar havada kalır...ha bide sivsataki madımak otelinin önüne gelmeyenlerede 2 kelam yazın...
srdr_ist
18-09-2006, 10:15 PM
sevgili ali ekber can,acikca söylemek gerekirse sizin yorumunuzu yadirgadim, neden derseniz,eger biz yanlisi elestireceksek tüm yanlislari elestirmemiz lazim, siz sn izzettin doganin , bizi yakanlari seyreden insanlarla, yaklasik 3,5 seneden beri iktidarda olan bir AKP ile bir MHP ile cem yapmasini görmezlikten gelmenizi sahsen yadirgadim.
saygilar
Al birine vur ötekine siz işin inanc boyunu bırakıp siyasetle uğraşsanız daha başarılı olursunuz.
Alevi yanlız kurt oyununu bırakın türkiyede siz sol olarak bir hırt yemeyin iktidarda olan ilişkileri yadurgayın açık diye bunu mu buldunuz izzeetin doğan da olmasa bu memlekette alevi adına iş yapacak adam kim birde bir isim söyleyin.
Sizin o yezitciler dernekleri adını alevi koyanlar gibi İslam dışıyız deseydi haklı olacan ama adamın derneği içinde Alevi İslam din başkanlığı bile var sizin savunmaya çalıştığınız ipi kopuklukla aleviliği temsil etmeye izzettin doğan onlara on basar yani bırakın arkadaşlar herkes kim ortada kimin meclisinde kime ne denir ise onu deyin bari siz yapmayın Allah aşkına.
arkadaşlar eleştirnde bu hakaretler ne oluyor onu anlamış değilim aliekber bey cem vakfı adlı kurluşumzunda incilerini yazsaydınzı o aabf yi solamıştı yani herkesin yanlışlarını görmelisniz neden tek tarafınkini yazarsınız geçen gün mhpli eski bakanımız cem tv de şöle bişey dedei bu cemi ben düzenliyorum yani ortaklaşa cem vakfıyla yapıyoruz dedi ahmet yesevi vakfı bu normalmi izettin doğan ın ben akp ye oy verdim ama pişmanın demesi normalmi anavatan partisyle işbriliği normalmi fetullah gülen efendiyle fotoğrafı normalmi dypyel iş brilği şimdi bunlarıda yazında bende sisizn samimiyetinzie innaayım srd istanbul sende üslübuna dikkat et o insnalar eleştirlir ama herşeyin kuralı vardır bu kadar hakarete varan laflar etmeye hakkın olmadığı kanısındayım ve bu kpnuyu açan şahıs tek taraflı bri konu açmıltır aklı sıra internet başında kendini tatmin edecek cem tv yi geçenlerde izledim dyplilere mikrofon tutmuş dypli başkan yardımcısı çıkıp alevielrin dyp lisnden mhplsine anaplsıdnanda yaşar nurisne hep yatptıkalrı şey bunlar güzel deme siizn için el insaf bunlarıda yazın samimiyetinzie inanayım yoksa yukarıdaki yazılarınız samimi gelmedi bana tek taraflı, semazenlerleve mevlevielle yapılan cemler alevilkte yoktur hiç bri cem evinde görmedim cem vakfı hariç ...alevilik hiç bri ırkın tekelinde değildir ama cem vakfı alevilğin sadece bri ırkın tekeline sokyor şimdi bunlarda alevilğin bölünmeisne neden olan usnusrlar zaza,kürt,arap alevielrimiz bu ülkede vardır bunları görmezden gelmek kadar saçma bişey olmaz buda o vakfomızı teorisi yani uazdıkça uzar o yzüdne tüm örgütlerin bri genel eleştirye ihtiyacı var hakaretsiz ve sakin bri briçimde yoksa yazılanlar havada kalır...ha bide sivsataki madımak otelinin önüne gelmeyenlerede 2 kelam yazın...
Sorunu olan çıksın ben konuşurken seni insan gözüyle görürüm çünkü laevilikten bahsediyorsun her şekilde de başımın tacısın can ama size bir soru siz hakkınızı hangi şeyle savunursunuz bu adamları alevi görmüyorum ki sünni bile ne yapacağı belli adamı yakıp asıp durdular bu herifler bizi kjalıptan kalıba inanclardan inanclara koyuyor bu üzlübümu beğenmeyen can Allah aşkına siz o adamları korumanız için önce inanc değerine sonra atalarının haysiyetine sığınarak konuş bu adamların dediği getirdiği yorum hazmedilir şeymidir.
Şayet kabul ediyorsan et ama ben onları insan yerine koymadığım sürece her alevinin benim gibi olması gerekir senin gibi değil.Yok öyle ipi koporan herşeyi söyler lafı adam gibi aleviliği anlatacaklarsa anlatsınlar yoksa üslüp müslüp yok can bu adamların amacı belli işin başka tarafcısı bu aleviliğe sığan yanı yok siz bana öğüt veriyorsunuz pess adamlar bir kulağımızın arkası bırakmamış bile şey etmişler siz ne ddiyorsunuz arkadaşlar laevilik budur herkesle savaşta ikrardan dönen lanet yezidtir lanet olsun topuna.
Bunlara iyi niyet niye gösteriyoruz ki neden iyi niyet ne için sebeb ne olacak.
Bu nedenle canlar bizi anlayan anladı.
Yok öyle herşeye eyvallah demek.
biati
18-09-2006, 10:26 PM
Yazmayayım diyorum ama bu kadar dar görüşlülük de olmaz hani.
Bize siyaset yapıyor diyenler:
*Seçimlerde Alevi adayı Adnan Polat'ı "satan" şahış ve kurum kimdir?
*Aleviler adına konuştuğunu söyleyerek o seçimlerde İstanbul'u şeriatçılara teslim eden ve belki yüzlerce canımızın işten atılmasına neden olan, seçimi kazanıp elde ettikleri rantı ülkeyi İran'a çevirmek için kullananlara yol açan olan hangi şahıstır?
*Adnan Polat ve onlarca saygın iş adamı niye Cem Vakfı'ndan istifa etmiştir?
*Bu güne kadar Cem Vakfı'nın Aleviler adına devletten istediği şeyler nelerdir?
*Bunlar Alevilik midir, siyaset midir?
İşte size somut sorular.Bunların cevaplarını bekliyorum.
Bizleri aydınlatırsanız sevinirim...
Sevgiyle...
erenoglu
18-09-2006, 10:38 PM
Al birine vur ötekine siz işin inanc boyunu bırakıp siyasetle uğraşsanız daha başarılı olursunuz.
Alevi yanlız kurt oyununu bırakın türkiyede siz sol olarak bir hırt yemeyin iktidarda olan ilişkileri yadurgayın açık diye bunu mu buldunuz izzeetin doğan da olmasa bu memlekette alevi adına iş yapacak adam kim birde bir isim söyleyin.
Sizin o yezitciler dernekleri adını alevi koyanlar gibi İslam dışıyız deseydi haklı olacan ama adamın derneği içinde Alevi İslam din başkanlığı bile var sizin savunmaya çalıştığınız ipi kopuklukla aleviliği temsil etmeye izzettin doğan onlara on basar yani bırakın arkadaşlar herkes kim ortada kimin meclisinde kime ne denir ise onu deyin bari siz yapmayın Allah aşkına.
Sn serdar, eger birseyi tartisacaksak uslubumuza dikkat etmemiz lazim,sizi önce bu uslubunuzdan dolayi kiniyorum,neyi,kimi kime vuruyorsun,eger biz sol olarak hirt yemiyorsak siz sag olarak hirt yeyin,birdefa benim hic bir yezitcim olmadi olamaz da ama kimin yezitcilerle isbirligini yaptigini da tüm kamuoyu görüyor, ben sizin düsündügünüz gibi o yazarlari savunmuyorum. onlara da karsiyim. ben sunu söylemek istiyorum tüm haksizliga, yanlislara karsi cikalöim diyorum. sizin gibi birinin yanlisini görecegim digerini görmezlukten gelecegim bu omaz böyle bu cifte standarttir,yukarda cok güzel bir kelime kullanmissiniz, (siz isin inanc boyunu birakin siyesetle ugrasin diyorsun)sn srdr bu cümlenizin muhatabi ben degilim bunun muhatabi siyasilerle oturup kalkanlardir,siyasilerle cem yapanlardir hemde seni,beni müslüman olarak görmüyenlerle,sivasta canlarimizi yakan kisileri cezaevinde ziyaret edenlerin arkadaslariyla. lütfen gidin o cümleyi sn izzettin dogana söyleyin bana degil.
saygilar
aliekber
18-09-2006, 10:55 PM
Sayın canlar
Aleviliğe kim zarar veriyorsa eleştireceğiz...
Kimse yapılan eleştirilere kızmasın
Forumun amacı farklı ufuktaki insanların konuşup doğruyu yanlışı bulmasıdır
AABF isimli örgüt Ermeni-Yunan- *** tezlerini savunuyorsa, bizleri sünnilerden daha da büyük şevkle İslam dışına itmek için çaba harcıyorsa, aldığım alıntılar resmi web sitesinden alıntı ise, bana kızacak olanı apaçık bunlarla aynı safta görürüm...
Bunlar Türkiye düşmanlarıyla aynı cephede yer almaktalar savundukları tezlerle...
Cem vakfı Sivas şehitlerimizi anmak için Sivas sokaklarında yürüyüşü, slogan atışını göze alamazdı çünkü en basit provokasyon olsaydı , orda insnaalr ölseydi bunun hesabını veremezdi...
Ki daha önceki yazılarımı okumamış olmalısınız veya okuduklarınız işinize gelmemiş olmalı...
Slogan atmayla Sivas davamıza çözüm üretilecek mi?
Onbinler Sivasta yürüdü ne oldu ? sonuç ne ? ne hak kazanıldı?
Bu işler slogan atmakla olmuyor kimse kendini kandırmasın...
Ve dha önceki yazılarımda Mahir Çayan'ın kırmızı kitapçığındna örnek verdim...
Ya okumadınız ya işinize mi gelmedi?
Ana - tali görev meselesini okuyun, kitapcık elinize geçmiyorsa büyüklerinize sorun Mahir Çayan ana-tali görevi nasıl açıklıyor...
Ana görev anti_emperyalist cephenin kurulması olarak tahlil ediyor, bu cephe Atatürkçü unsurlarla kurulur diyor, bu yönde savaş vermeyenler ihanetlerin en büyüğünü yapar diyor...
Yani cem vakfı Atatürkçü unsurları elinin tersiyle iterse, ihanetlerin en büyüğünü yapar Mahir Çayan'ın kırmızı kitapçığındaki ana-tali görev meselesine göre...
Sizi dinlersek Atatürkçü unsurlara savaş açmamız gerekecek...
İşin felsefesini bilmeden fikir , teori belirtmeyin...
Yoksa AABF gibi Ermeni- Yunan ve Türkiye düşmanlarının svalarını savunursunuz kendinizi alevi veya solcu zannederek...
Önce az birşey okuyup bilgi sahibi olacaksınız, sonra teoriler üretmeye soyunacaksınız...
Yoksa sizleri de hainlerin cephesinde kabul ederim...
srdr_ist
18-09-2006, 10:56 PM
Sn serdar, eger birseyi tartisacaksak uslubumuza dikkat etmemiz lazim,sizi önce bu uslubunuzdan dolayi kiniyorum,neyi,kimi kime vuruyorsun,eger biz sol olarak hirt yemiyorsak siz sag olarak hirt yeyin,birdefa benim hic bir yezitcim olmadi olamaz da ama kimin yezitcilerle isbirligini yaptigini da tüm kamuoyu görüyor, ben sizin düsündügünüz gibi o yazarlari savunmuyorum. onlara da karsiyim. ben sunu söylemek istiyorum tüm haksizliga, yanlislara karsi cikalöim diyorum. sizin gibi birinin yanlisini görecegim digerini görmezlukten gelecegim bu omaz böyle bu cifte standarttir,yukarda cok güzel bir kelime kullanmissiniz, (siz isin inanc boyunu birakin siyesetle ugrasin diyorsun)sn srdr bu cümlenizin muhatabi ben degilim bunun muhatabi siyasilerle oturup kalkanlardir,siyasilerle cem yapanlardir hemde seni,beni müslüman olarak görmüyenlerle,sivasta canlarimizi yakan kisileri cezaevinde ziyaret edenlerin arkadaslariyla. lütfen gidin o cümleyi sn izzettin dogana
saygilar
söyleyin bana degil.
ya can siz benim üslübümü kınarken papa amcalarınız avrupada mediniyet dediğiniz yerde nasıl konuştu gördünüz.
Ben de aleviliğime dil uzatıp ileri geri konuşanlara serttçe hitap edişim size değil o insanlaradır sizi onların yerine koyup size değil lafım ama size göre böyle olmaz medeni açıdan derseniz bu zamana kadar sessiz kalan benim gibi koyun sürüsü aleviliğin içine neler kattılarsa devam edecekler arkadaşım bakın sizde bişeyi savunuyorsunuz ama neyi anlamadım şayet beni anlarsanız benim bu tepkim 5 yıl önceden olmalıydı biri bişey diyor diğeri başka basından kınıyor iş almış başını gitmiş yok can bu iş üslüp üsttü ne oluyoz incelikten kırılacak gibi davranmaktan bir hal olduk. Sert olup dış göstermek değil gerekirse güç kullanma devridir herkes safını bilecek alevilik öyle sakız gibi birilerini tekelinde şudur budur demelerindeki gayeyi diyanetten para alarak söyleri gördü bu millet siz hala kınıyorum gibi egzantrik tutumla nereye varacaksanız.
Bu olay herro merro olayı olmuştur.
Bu millette cahil değil bizi sağcı mantıkta millete anlatmaya çalışmanızdaki ince siyasi hareketi anlamayacak kadar da aptal değilim ama ben sizi yine yadırgamıyorum sizinle tartışmak beni eleştirmeniz aslında nelerin kimler ne için ne ssebeble aracı vede yandaş olduğunu gösteriyorsunız elin memleketinde ahlkam kesip aleviliği bir yerinden uydurup memleke ihraç edenlerin foyası bitecektir er geç.
Yükselen bir aleviliğin sesi var can ve sizin benim gibi kınıyacak daha çok kişide olacak.
ayrıca müslüman görmüyorlarsa neden geliyorlar gün olur devran döner can bişeyleri düzeltmek yapmak kurmak kolay değil.
erenoglu
19-09-2006, 08:33 PM
sevgili srdr--ist siz diyorsunuz ki zaman kinama devri degil dis gösterme zamani diyorsunuz, biz henüz o asamaya gelmedik, malesef biz kendi birligimizi henüz daha olusturamadik, elbette ki papaya ve onu konusturanlara bende katilmiyorum ama bu gün bir ülkede birinin konusmasindan baska insanlarin sorumlu tutulmalari yanlis,bizler hep birlikte alevilige karsi her tür saldiriya karsi omuz omuza bir dayanisma icinde birlikte karsi koymamiz lazim. eger biz sen bunu söyledin öbürü bunu söyledi gibi laflarin etrefinda dönersek alevilige yarardan ziyade zarar veririz.saldiri nereden hangi kisiden veya kurumdan gelirse gelsin birlikte karsi cikmamiz lazim.bu gün siyasi partiler bizim icimize sizmaya basladilar. elbette ki siyasilerle iliskilerimiz olacak,politika güncel yasamin bir parcasidir ,fakat bunu yaparken dogru insanlarla yapmamiz gerekir diyorum.gerekirse yeni bir parti kurulur, eger 20-25 milyon alevi toplumu bir cati altinda toplanamiyorsa ezilmeye mahkumdur.
saygilarimla
erenoglu
aliekber
20-09-2006, 07:42 AM
Sayın canlar AABF isimli örgütün dergisinde yazan yazarların incilerini yazdıktan sonra turkulerinsesi isimli sitede yazı yazan ve AABF örgütüne yakınlığıyla bilinen ve cem vakfı'na ateş püsküren sitenin , Pir ali baba isimli yazarının Hz. Ali'nin yaşamı ile ilgili kaleme aldığı incileri sizlere sunmak istiyorum...
Kaynak belirtmesine bakılıyrsa , sanıyorum ki bu yazar oldukça ağır toplarından olmalı ...
Allah'ın izniyle onu parampırçık etme görevini üstleneceğim:)
Yazar pir Ali baba turkulerinsesi isimli siteden alıntı
Hz. Ali, Fatima’nın vefatına kadar başka bir kadın ile evlenmemiştir. Zira bu keyfiyetin birazda peygamberden çekinmiş olması da mümkündür.
Tarzına dikkat etmenizi istiyorum...
Sanıyormuş ki...
Kaynak: Taberi (M.839-923) Tarih-i Taberi, c.3, sa.217-219 E.O.Y. İbnü’l-Esir (M.1160-1234) El-Kamil, c.3, sa.404-405 B.Y. İslam ansiklopedisi, Leyden tabı, ma.Ali M.E.B.Y.
Şu kaynağa dayanarak bakın ne inciler ileri sürecek...
Hz Ali nin vefatından 200 sene sonra eğer verdiği kaynakları doğru aktarmışsa...
Hazreti Ali'nin verfatından 200 yıl sonra Taberi isimli biri ve HzAli'nin vefatındna 400-500 yıl sonra el-kamil isimli biri ve tabiki MEBY ( milliği olmayan miili eğitim bakanlığımızın tarafsız yayınları) oturmuş lar da Hz Ali'nin evliik hayatına kaynak olmuşlar...
Hz Ali , Neçhul Belaga isimli kitabında Hz. Fatma anamızdan sonra hiç evlenmediğini beyan ediyor...
Herkesin bildiği gibi Neçhul belaga kitabı güvenirlik yönünden tüm alevi aydınlarına kaynak oluşturur...
Hz Ali'nin vefatından 200 yık sonra (pirali baba'nın verdiği kaynak doğruysa taberiye haksızlık yapmim ve el -kamil'e) , ortaya çıkıp da diyor ki HZ. Ali 9-15 arası eş yapmıştır, ölen ölmeyen çocuk dersek Hasan ve Hüseyinin dışında 30-40 dolayındaymış...
Kaynak neymiş efendim: Hz .Alinin şehadetinden 200 yıl sonra ortaya çıkmış bir Taberi- 400-500 yıl sonra ortaya çıkmış bir el-Kamil ve galiba bunları referans almış milli olmayan milli eğeitim bakanlığı yayınları...
Yani Hz. Ali'nin Neçhul Belaga isimli kitabı yalan söylüyor da bu ne odukları belirsizler doğru söylüyor...
2. Fatima’nın vefatından sonra Hz. Ali, Ummu’l-Benin binti Haram el-Kellabiye ile evlenmişti. Bu hanımından Abbas, Cafer, Abdullah ve Osman adlarında dört oğlu dünyaya gelmişti. Ancak Cafer, Abdullah ve Osman bunlar Hz. Hüseyin ile birlikte Kerbela’da şehit olmuşlar.
3. Hz. Ali, Temim kabilesinden Mesüd’un kızı Leyla ile evlenmişti. Bu hanımından Ubeydulla ve Ebü Bekir adlarında iki oğlu dünyaya gelmiş, bu iki oğlu da Hz. Hüseyin ile birlikte Kerbela’da şehit olmuşlar.
4. Hz. Ali, Hasam oğullarından Umeys’in kızı Esma ile evlenmişti, bu hanımında küçük Muhammed, Yahya ve Avn adlarında üç oğlu dünyaya gelmiş, bu üç oğlu da Hz. Hüseyin ile birlikte Kerbela’da şehit olmuşlar.
5. Hz. Ali, Benü Tağlib kabilesinden Rabia’nın kızı Sahba ile evlenmişti, bu hanımında Ömer ve Rukiyye adlarında çocukları dünyaya gelmişti. Sahba, Halid b. Velid’in Aynu’t-Temr’de ele geçirmiş olduğu esirlerden biriydi.
6. Hz. Ali, Ebu’l-As’ın kızı Umame ile evlenmişti. Umame, Hz. Muhammed’in kızı Zeyneb’in kızı idi. Bu hanımında ortanca Muhammed adındaki oğlu dünyaya gelmişti.
7. Hz. Ali, Hanifeoğullarından Cafer’in kızı Havle ile evlenmişti, bu hanımında büyük Muhammed adındaki oğlu dünyaya gelmişti. Bu oğlu Muhammed b. Hanefiyye diye meşhur idi.
8. Hz. Ali, Urve b. Meshud es-Sekafi’nin kızı olan Ümmü Said ile evlenmişti, bu hanımında Ümmü Hasan ve büyük Remle ile Ümmü Külsüm adlarındaki kız çocukları dünyaya gelmişti.
9. Hz. Ali, Kelboğullarından İmrü’l-Kays’ın kızı Mahabba ile evlenmişti, bu hanımında küçük yaşta vefat eden bir kızı dünyaya gelmişti.
Taberi’nin beyanına göre, Hz. Ali şehit olduğu gün 14 erkek çocuğu ve 17 tane de kız çocuğu hayatta idi. Hz. Ali’nin nesli, Hasan, Hüseyin, Muhammed b. Hanefiyye, Abbas ve Ömer adlı oğullarından yürümüştür.
Kaynak: Taberi (M.839-923) Tarih-i Taberi, c.3, sa.217-219 E.O.Y. İbnü’l-Esir (M.1160-1234) El-Kamil, c.3, sa.404-405 B.Y. İslam ansiklopedisi, Leyden tabı, ma.Ali M.E.B.Y.
Bir başka yerde lanetli Muavi'yeyle Hz Ali'nin arasında geçen mevzuları anlatıyor güya...
Alevi olan Muaviyeye lanetli türü kelimeler kullanmalı mı kullanmamalı mı?
Neyse ki lanetle anmasını da geçelim bakalım ne inciler yumurtlamış sayın pirimiz ali babamız...
Bir müddet, Muaviye’nin halife Ali b. Ebü Talib’den halife Osman’ın katillerini teslim etmesi talebinde inatla israr etmesi yüzünden, neticesiz kalan müzakereler ile geçti. Halife Ali b. Ebü Talib bu talebi yerine getirmek istemediği gibi, zaten bunu hem arzu etmiyordu hem de, yapmazdı.
Hz Ali Osman'ın katillerini teslim etmeyi hem arzu etmiyormuş, hem yapmazmış...
Hz Ali Neçhul Belaga isimli kitabından zaten Osman'ın katliyle ilişkisi olmadığını yazmıştı...
Tarih açısından bilinmesi gerek şudur ki Lanetli Muaviyele Osman'ın akrabalıkları var dayı yeğen oacaklar galiba: bu ayrıntıyı öğrenmek isteyen Neçhul Belaga'ya göz atabilir...
Ve yine Neçhul Belaga'ya göre Hz. Ali ; Osman'ın Muaviye ile bir olup bir sürü dolaplar çevirdiğini , halkı bezdirdiğini, isyanlara sebep olduğu yönde açıklamaları mevcut...
Kısaca başa dönecek olursak Halife Ali b. Ebü Talib bu talebi yerine getirmek istemediği gibi, zaten bunu hem arzu etmiyordu hem de, yapmazdı.
Böyle bir yazar işte... ki sözde alevi , AABF katarından anlayın işte
Sıffin adiyla anılan bu savaşda 70 bin kişinin katlolunduğunu tarih kitapları kaydeder.
Dikkat ederseniz 70 bin kişi ölmemiş... ne olmuş "katlolmuş"...
Hz Ali'miz pek gaddarmış be, insanların katlolmasına sebebiyet vermiş...
Bir başka bölümde Ebubekirin kızı Ayşe'nin Hz Ali'nin halifeliğini tanımaması konusu işleniyor ve Hz Ali'ye karşı ordu kaldırması meselesi...
Cemel adıyla anılan bu kanlı isyanda, 5 bini halife Ali b. Ebü Talib taraftarı ve 5 bini de Aişe taraftarı olmak üzere 10 bin kişi katlolunduğunu tarih kitapları kaydeder.
Aynen lanetli Muaviye'ye karşı girişilen savaşta olduğu gibi , insanlar ölmemiş katlolmuş...
Pek gaddar birisiymiş demek geliyor nerdeyse içimizden...
Böyle bir yazar işte...
Ve bambaşka incilere geliyoruz...
aliekber
20-09-2006, 07:42 AM
Hz. Muhammed’in hastalığı esnasında Ali b. Ebü Talib yanında çıkınca, amcası Abbas b. Abdulmuttalib, Ali b. Ebü Talib’in elinden yakalayarak söyle buyurur: Sen, Hz. Muhammed’in yanına git ve ona halife kimde olacağını sor. Şayet halife bize aid ise bunu Hz. Muhammed’in sağlığında bilelim. Şayet bizden başkasına aid ise bunuda öğrenelim ve biz ona söyleriz hakkımızda vasiyyete bulunur deyince, Ali b. Ebü Talib şöyle buyurur: Şayet biz halifelik işini Hz. Muhammed’e soracak olursak, o'da bunu bizden men edecek olursa iyi bilki Hz. Muhammed’in vefatından sonra halk ebediyyen bize halifelik vermeyecektir. Allah’a yemin ederim ki, bunu Hz. Muhammed’e ebediyen sormayacağım. Hz. Muhammed’in fefatı üzerine Hz. Abbas, Ali b. Ebü Talib’e: Elini uzat, sana biat edeyim; beni görecek halk da biat edecektir, dediyse de Ali b. Ebü Talib bu teklifide kabul etmedi.
Ali b. Ebü Talib şöyle buyurur: Şayet biz halifelik işini Hz. Muhammed’e soracak olursak, o'da bunu bizden men edecek olursa iyi bilki Hz. Muhammed’in vefatından sonra halk ebediyyen bize halifelik vermeyecektir.
Vay be bakarmısınız incinin güzelliğine...
Bunun kaynağı pek belli değildir...
Hz Ali'nin amcası Peygamber efendimizin hastalığı sırasında Hz Ali'yi kolundan yakalar ve aralarında bir konuşma geçer...
Bu konuşma esnasında Hz Abbas şöyle buyurur: Sen, Hz. Muhammed’in yanına git ve ona halife kimde olacağını sor. Şayet halife bize aid ise bunu Hz. Muhammed’in sağlığında bilelim. Şayet bizden başkasına aid ise bunuda öğrenelim ...
Hz Ali'de zaten pek mevki meraklısı ??? diyor ki : "Şayet biz halifelik işini Hz. Muhammed’e soracak olursak, o'da bunu bizden men edecek olursa iyi bilki Hz. Muhammed’in vefatından sonra halk ebediyyen bize halifelik vermeyecektir."
Yani bundan anlayacağımız şu ki birileri ya Hz Abbas veya Hz Ali gidip bu aralarında geçen konuşmayı anlatmışlarda birileri bunun notunu sayın gözümde pek değersiz pir ali baba'ya kadar iletmiş ki o da bu günler bu can alıcı konuyu kaleme almış...
Bizlere mum söndü diyenler bu kadar ağır hakaret etmemişlerdi... bu yazarlar , siteler, dernekler , fedarasyonlar beterin beteridir bana göre...
Ve sayın pir ali baba efendinin sarsması gereken bir temel taş daha vardı: Abdulbaki Gölpınarlı... ve bunu araya elbette sıkıştıracaktı...
Abdülbaki Gölpınarlı hiç bir kaynak göstermeden şöyle der: Hz. Ali, Hz. Muhammed davete başlamalarından otuz yıl önce (yani M.580) receb ayının onüçüncü cuma günü, tanyeri ağırırken Kabe’nin içinde doğmuşlardır.
Abdulbaki Gölpınarlı da bu arada pek değersiz bir yazarmış ki mideden atıyormuş falan...sayın pek değersiz pir ali baba'ya göre...
Peki inciler bitti mi? hiç bitermi.... daha sı var ama bu esnada poponuzla gülmeye hazır olun çünkü ancak bu kadar olur...
İbn-i Ömer'den rivayet olunduğuna göre o şöyle demiştir: Hz. Muhammed Ashabı arasında kardeşlik kurmuştu ki Hz. Ali, gözleri yaşlı olarak geldi ve ya Resulullah! dedi, Ashabın arasında kardeşlik kurdun, fakat beni hiç kimse ile kardeş etmedin. Bunun üzerine Hz. Muhammed şöyle buyurdu: Sen benim dünya ve ahırette kardeşimsin!.
Kaynak: Sahih-i Buhari, c.4, sa.41 D.İ.B.Y. ve Sünen-i Tirmizi, hadis No: 3966 Y.E.Y.
Seyit Derviş Tur (Erkânname, sa.421- 424), Cem Vakfı ve onların işbirlikçisi olanlar bu hadise dayanarak Hz. Ali ile Hz. Muhammed birbirleri ile musahib olduğunu söylemektedirler. Ancak hadis, onların bu iddiaları için makbül bir delil teşkil edecek nitelikte değildir.
Kaynak hem sahih diye geçiyor ve hem buhari ve tirmizi tarafından kabul edildiği anlaşılıyor...
Hadis_i_ şerif aleminde bu ikiliden daha sağlam kaynak kimmiş ki?
Bu hadise dayanan kimmiş? Cem vakfı ve işbirlikçileri...
Takke kendi ağzıyla düştü kel göründü...
ve birkaç yazı dizini sonra Hz Hasan ve lanetli Muaviye arasında geçen çekişmeleri konu alıyor...
Hz. Hasan’ın taraftarları onu Suriyelilere karşı yeniden savaşa başlamaya mecbur etmek istiyorlardı. Bunların istekleri, daha o zaman Muaviye ile anlaşmağa çok istekli bu zatın hesaplarını bozuyordu.
Pek değerli pir ali baba'nın uslubuna lütfen dikkat edin, bu lanetli yezit işbirlikçisinin Hz Hasan hakkında kullandığı usluba bakarmısınız? " bu zatın"...
Böyle şerefsiz bir tipleme işte...
Sayın canlar bu pir Ali baba lanetli Yezit veya dedesi lanetli Muaviye'den pek farkı varmıdır size göre?
Sizce tarif bu zatı lanetliler listemize katacak mı katmayacak mı?
Bana öyle geliyor ki bu girişimiyle ölümsüzleşmeyi başarmıştır...
Yezidin eskisine , yenisine, açığına , gizlisine bin lanet...
Seyhan
20-09-2006, 07:57 AM
bilgilerinden dolayı sağol..adı üstünde onların yezit işte layıklarını bulurlar inşalllah .zaten yazılanları duyunca bile sinir oluyom..aleviler hakkında..
umut_istanbul
23-09-2006, 08:32 AM
AABF yi sonuna kadar destekliyorum. En azından asıl yezit olan MHPlilerle aynı ortamda bulunmuyorlar...!
aliekber
23-09-2006, 10:26 AM
Bence Mhp bunlardan iyidir ve bunlara karşı MHP'lilerle birlik olunur...
Ki mahir Çayn kırmızı kitabında ana-tali görevi nitelerken önce anti-emperyalist cephe kurulsun der...
Anti emperyalist cephe Atatürkçü unsurlara kurulsun der
Bu tür davranmayanları " hainliğin en büyüğünü yapmakla " suçlar...
AABF türü akımlara karşı , Ermeni- Yunan- *** türü bölücü , emperyalist işbirlikçilerine karşı MHP türü yapılarla işbirliği yapılmalı diyorum aynen Mahir Çayan gibi...
umut_istanbul
23-09-2006, 02:33 PM
Ki mahir Çayn kırmızı kitabında ana-tali görevi nitelerken önce anti-emperyalist cephe kurulsun der...
Anti emperyalist cephe Atatürkçü unsurlara kurulsun der
Bu tür davranmayanları " hainliğin en büyüğünü yapmakla " suçlar...
AABF türü akımlara karşı , Ermeni- Yunan- *** türü bölücü , emperyalist işbirlikçilerine karşı MHP türü yapılarla işbirliği yapılmalı diyorum aynen Mahir Çayan gibi...
Ben sizin anlattığınız manadaysa Mahir Çayan'a düşman olurum.
Ben Alevi milliyetçisi diyebileceğiniz tarzda bir insanım. Teoride Mahir Çayanın düşünceleri yada her kim olursa olsun düşünceleri MHP gibi alevi kanı akıtanlarla ortak oluyora ben orda yokum.
Ermeni Yunan Kürt ALevilere bir zarar vermemiş aksine MHPliler bozkurtlar bize en büyük zararı vermiş Yavuz Sultan selimin 3 hilalli bayrağından faşist mhpnin 3 hilaline kadar ...
şelpe
23-09-2006, 02:40 PM
Cok dogru soyluyorsun sen fa$istlerle birlik ol mhp li fa$istler az insan katletmedi mara$ ta corum da !!!
...
sonunda ağzındaki baklayı çıkardın...sana partinle mutlulujlar tabiki bu teorini bilgisyar başında değilde ne bileyim alevielrin yoğun yaşadağı yerlerde dillendirde- bri göriyim bunu yapamazssın ancak bilgisyar başında ,yoksa sonun hayrı halamet değil ..aabfyle yada onun tğrkşye bileşenleri abfiprisulatan abdal hubyar vakıfı çoğaltabitlim her ne problemin varsa o adamların türkiyenin her yerinede şubeleri var yani git söyle değin yanlışlarını internettedn kendini kandırmayı bırak derim sana bide ulsubun yanlış ve bu konuda mhpyle işbrilğine davet ediyrosun sonrada çıkıp o adamlara laf atıyorusn senin mantığına göre onlarla farkın ne ...
aliekber
23-09-2006, 09:03 PM
Ben sizin anlattığınız manadaysa Mahir Çayan'a düşman olurum.
Ben Alevi milliyetçisi diyebileceğiniz tarzda bir insanım. Teoride Mahir Çayanın düşünceleri yada her kim olursa olsun düşünceleri MHP gibi alevi kanı akıtanlarla ortak oluyora ben orda yokum.
Ermeni Yunan Kürt ALevilere bir zarar vermemiş aksine MHPliler bozkurtlar bize en büyük zararı vermiş Yavuz Sultan selimin 3 hilalli bayrağından faşist mhpnin 3 hilaline kadar ...
----------------------------------------------------------------
Mahir Çayan'a Lenin'e, aleviliğe zaten herşey'e düşmansınız düşman olurum demenin anlamı yok ki...
Aleviler vatan severdir önce vatan derler, bu bağlamda Mahir Çayan kırmızı başlıklı kitabında ana-tali görev çerçevesinde tahlilini yapmıştır ve Atatürkçü güçlerle hareket etmeyeni " ihanetlerin en büyüğünü" yaplakla uyarmıştır..
Lenin bu durumu emperyalismin ekmeğine yağ sürmek olarak niteler aynen İrak Kürtlerinin yaptığı gibi Amerikayla işbirliği yapıp vatan'ın işgal edilmesine katkı sağlayarak...
Vatan sahipsiz değil ki gidip Ermeni'lerle , Yunanlarla , bölücülerle , H. Ali düşmanlarıyla işbirliği yapıyorsunuz...
Bu somut şartlarda aleviler elbette Atatürkçü unsurlarla, anti-emperyalist cephede yer alan unsurlarla hainleri yok etmek için elbette yer almalılar...
Bu durumda bende Mahir Çayana düşman olurum diyorsun... günaydın...
----------------------------------------------------------------------
Alıntı:Şelpe
Cok dogru soyluyorsun sen fa$istlerle birlik ol mhp li fa$istler az insan katletmedi mara$ ta corum da !!!
Vatan haininden , emperyalizmin uşaklarından, Hz. Ali düşmanlarından daha büyük faşist olabilirmi??
Mahir Çayan'ın tahlili ortada, Lenin'in tahlili ortada, İrak'taki Kürt işbirlikçi emperyalist uşaklarının durumu ortada, AABF kurumunun düşüncesi eylemleri ortada : faşistleri derecelendirecek olsak hangisi daha büyük faşist olduğu apaçık değil mi?
Kurtuluş savaşları zamanında bizler hangi kampta yer aldığımızı çok iyi biliriz bundan şüphesi kimsenin olmasın...
Sizler kim solculuk kim, sizler kim alevilik kim...
MHP'nin faşizan unsurları bile sizden kat kat üstündürler bundan şüphe yok..
aliekber
23-09-2006, 09:10 PM
sonunda ağzındaki baklayı çıkardın...sana partinle mutlulujlar tabiki bu teorini bilgisyar başında değilde ne bileyim alevielrin yoğun yaşadağı yerlerde dillendirde- bri göriyim bunu yapamazssın ancak bilgisyar başında ,yoksa sonun hayrı halamet değil ..aabfyle yada onun tğrkşye bileşenleri abfiprisulatan abdal hubyar vakıfı çoğaltabitlim her ne problemin varsa o adamların türkiyenin her yerinede şubeleri var yani git söyle değin yanlışlarını internettedn kendini kandırmayı bırak derim sana bide ulsubun yanlış ve bu konuda mhpyle işbrilğine davet ediyrosun sonrada çıkıp o adamlara laf atıyorusn senin mantığına göre onlarla farkın ne ...
-----------------------------------------
Türkçe okuyabiliyorsan yeterince örnek verilmiştir...
Mahir Çayan'dan tut Lenine , AABF isimli Ermeni- Yunan- Hz. Ali düşmanlarının söylemleri her şey ortada...
Boş laf etmeyeceksin , temeli olan bilgilerle ortaya çıkacaksın, dikkat edersen her yazım kaynak göstererek yazılmıştır...
Okumakta, mantık yürütmekte sorun çekiyorsan ne yapabilirim ki...
Bak yukarda yazdıklarımı önce oku ,önce ne olduğunu çözümleyeceksin, sonra ağzın laf yapacak...
-----------------------------------------
Türkçe okuyabiliyorsan yeterince örnek verilmiştir...
Mahir Çayan'dan tut Lenine , AABF isimli Ermeni- Yunan- Hz. Ali düşmanlarının söylemleri her şey ortada...
Boş laf etmeyeceksin , temeli olan bilgilerle ortaya çıkacaksın, dikkat edersen her yazım kaynak göstererek yazılmıştır...
Okumakta, mantık yürütmekte sorun çekiyorsan ne yapabilirim ki...
Bak yukarda yazdıklarımı önce oku ,önce ne olduğunu çözümleyeceksin, sonra ağzın laf yapacak...
sen merak etme benim ağzım laf yapar yukarıdaki yazımı sende bri iyi irdele derim sana ben sana n eyazmışım iyi oku senin gibi internet başında slogan atanlar çoktur icarrata geldimi sıfı elde sıfır ben nediyorum sen mhpye davet ederken brilerini o adamların yanlışarını sralamışsın ya onlardan farkın kalmıyor diyorum anlamışssan...artı kaldıki yunan ermeni düşmanlığıda benim bildiğim malkoçoğlu filimlerinde kalmıştı globallaşan dünyada bu trü söylemler bana göre saçmadır ilkel milliyetçi söylemlerin yerini sağduyulu ve barışçıl söylemler almaldırı bu snein için geçerli değil her ülkedeki insnalar için şimdi burdaki bazı millyetçi arkadaşlar ayaklanabilriler bu sözlere ama bence hocam bırak aabfyi cem vakfını bunların hepsi kendileirni alevi liderleir görüyrolar yani yaptıkları şeylerde var ama onlar voleyi vuurken sen kendini harap ediyon sen b kadar yazı yazyorsun hiç kimsnein umrunda değil senin yazmanlamı o adamlar bu işlleri bırakacaklar adamlar dünyanın en büyük alevi örgütüler ve almanyada alevikl derslerş veriyrolarmış yani sen sabaha kadar bu adamlar küfrde etsen ettiğinle kalacan dersim sana bu tüm vakıflar ve dernekler için geçerli yanş artık kendi kendiniz kandırmayı bırakıp alevilk adına reel şeyler üretin derim snaa yoksa bu sitede griğimdne beri yok o örgüt bziz temsil ediyro yok o örgüt budur yok bu budur yani bugün dincilere bakın adamlar 50 parça ama bribrielrine bu kadar çekemezlikelrini görmedim yani hepimzi aleviyiz herkesin yanlışları vardır yani hocam bu kadar tezi internnetn yazıyorusn ben derim sana gideceksinzi adammların karşısısna takır takır yanlışlarını yazacaksınız yoksa internneten kendi kendinzi kandırmanın dışına buradaki herkes için geçerli çıkamzssınız bu benim bu konu hakkımdaki son yorumun çünkü hiç bri derneğin özlelikel bu son dönemlerde gs,fb davasınıda geçti yani öyle sempatizanları değilim yani buradaki yazılara bakyorum küfür hakaret ne oluyroz kardeşim sakin olun siz içinzi kemirken adamların umrudna değil ve unutmayın olmıyacakta ...hep yazılanlarla kalacak...hiç bri dernekte umrumda değil...
aliekber
23-09-2006, 10:03 PM
sen merak etme benim ağzım laf yapar yukarıdaki yazımı sende bri iyi irdele derim sana ben sana n eyazmışım iyi oku senin gibi internet başında slogan atanlar çoktur icarrata geldimi sıfı elde sıfır ben nediyorum sen mhpye davet ederken brilerini o adamların yanlışarını sralamışsın ya onlardan farkın kalmıyor diyorum anlamışssan...artı kaldıki yunan ermeni düşmanlığıda benim bildiğim malkoçoğlu filimlerinde kalmıştı globallaşan dünyada bu trü söylemler bana göre saçmadır ilkel milliyetçi söylemlerin yerini sağduyulu ve barışçıl söylemler almaldırı bu snein için geçerli değil her ülkedeki insnalar için şimdi burdaki bazı millyetçi arkadaşlar ayaklanabilriler bu sözlere ama bence hocam bırak aabfyi cem vakfını bunların hepsi kendileirni alevi liderleir görüyrolar yani yaptıkları şeylerde var ama onlar voleyi vuurken sen kendini harap ediyon sen b kadar yazı yazyorsun hiç kimsnein umrunda değil senin yazmanlamı o adamlar bu işlleri bırakacaklar adamlar dünyanın en büyük alevi örgütüler ve almanyada alevikl derslerş veriyrolarmış yani sen sabaha kadar bu adamlar küfrde etsen ettiğinle kalacan dersim sana bu tüm vakıflar ve dernekler için geçerli yanş artık kendi kendiniz kandırmayı bırakıp alevilk adına reel şeyler üretin derim snaa yoksa bu sitede griğimdne beri yok o örgüt bziz temsil ediyro yok o örgüt budur yok bu budur yani bugün dincilere bakın adamlar 50 parça ama bribrielrine bu kadar çekemezlikelrini görmedim yani hepimzi aleviyiz herkesin yanlışları vardır yani hocam bu kadar tezi internnetn yazıyorusn ben derim sana gideceksinzi adammların karşısısna takır takır yanlışlarını yazacaksınız yoksa internneten kendi kendinzi kandırmanın dışına buradaki herkes için geçerli çıkamzssınız bu benim bu konu hakkımdaki son yorumun çünkü hiç bri derneğin özlelikel bu son dönemlerde gs,fb davasınıda geçti yani öyle sempatizanları değilim yani buradaki yazılara bakyorum küfür hakaret ne oluyroz kardeşim sakin olun siz içinzi kemirken adamların umrudna değil ve unutmayın olmıyacakta ...hep yazılanlarla kalacak...hiç bri dernekte umrumda değil...
------------------------------------------------------------
Sayın can
ezelden beri teori-pratik tartışması süregelmiştir...
Kimileri beyinsel kategoriyi seçenleri küçük değersiz görmüştür, kimileri sonuç vermeyecek boş eylemleri boş görmüştür mesela boş boş sloganlar atmayı, duvara üç-beş yazı yazmayı gibi bildiğimiz eylemleri..Ki bunlar ne tür kazanım getirmiştir ki? Varsa kazanımlar bileyim yani?
Sadece şu soruyu sorayım sana Karl Marx veya Engels kaç tane duvara yazı yazmıştır, kaç tane mermi sıkmıştır?
Kendi inancı dışındakileri değersiz görmen , kendini beğenmişlikten başka bir şey değil ki...
Enternet ortamını pek küçümsediğine göre söylermisin senin ne işin var bu platform da?
Diğer bir yandan Ermeni-Yunan tehditini küçümsemişsin, Malkoçoğlu sıfatlaması yapmışsın...
Bu sınıflandırmaya ***- ve emperyalizmi, gerici tehditi de eklemeliydin eklediğim gibi, ki bu yönde tehdit yok diyorsan ya apaçık aşırı iyi niyetlisin ve gerçeklerden bihabersin, ya da başka bir sebep vardır...
Bu yazdıklarımı iyice bir incele cevap vermen de şart değil, yeterki anlamaya çalışarak oku...
------------------------------------------------------------
Sayın can
ezelden beri teori-pratik tartışması süregelmiştir...
Kimileri beyinsel kategoriyi seçenleri küçük değersiz görmüştür, kimileri sonuç vermeyecek boş eylemleri boş görmüştür mesela boş boş sloganlar atmayı, duvara üç-beş yazı yazmayı gibi bildiğimiz eylemleri..Ki bunlar ne tür kazanım getirmiştir ki? Varsa kazanımlar bileyim yani?
Sadece şu soruyu sorayım sana Karl Marx veya Engels kaç tane duvara yazı yazmıştır, kaç tane mermi sıkmıştır?
Kendi inancı dışındakileri değersiz görmen , kendini beğenmişlikten başka bir şey değil ki...
Enternet ortamını pek küçümsediğine göre söylermisin senin ne işin var bu platform da?
Diğer bir yandan Ermeni-Yunan tehditini küçümsemişsin, Malkoçoğlu sıfatlaması yapmışsın...
Bu sınıflandırmaya ***- ve emperyalizmi, gerici tehditi de eklemeliydin eklediğim gibi, ki bu yönde tehdit yok diyorsan ya apaçık aşırı iyi niyetlisin ve gerçeklerden bihabersin, ya da başka bir sebep vardır...
Bu yazdıklarımı iyice bir incele cevap vermen de şart değil, yeterki anlamaya çalışarak oku...
of sn ali ekber herşeyden birşey çıkarma huyundna vazgeçin ya ne ermenisi ne yunan tehtidi önce kendi içindeki kuruntulardan kurtulun ben internet ortamını küçümsemiyorumve benim her yerde işim olur siz merak etmeyin sevgili can sadece çok ağır i,thamlarınzı var aabfnin incileirni yazdınzı biradz bırakın aabfyi de alevielri yıllarca yok sayanların incileirni yazın,alevilerin cem evlerine cümbüş evdir diyenlerin incilerini yazın sivsataki maraştaki çorumdaki alevielri katledenlerin incilerini yazın bileyim okuuayyım yani sürekli aabf abf aabf abf cem vakfı cem vakfı bugün kedni kendimiz kandırmayalım alevili paramparçdır ve buna ne yazıkki herkesin suçu vardır ve merak etmeyinki önüzmdkeş dönemlerde artık alevi gençlerinin bribrileirni satırlarla kovaladığı günde yakındır...çokmu karamsarım ne ama gidiş hayır alamet değil ...
aliekber
23-09-2006, 10:17 PM
ya ne ermenisi ne yunan tehtidi önce kendi içindeki kuruntulardan kurtulun
***, emperyalist , gerici tehditler falan da mı yok gerçekten?
İyice rahatladım ya
Yok diyorsan demekki yoktur , biz kuruntulara dalmış olmalıyız
***, emperyalist , gerici tehditler falan da mı yok gerçekten?
İyice rahatladım ya
Yok diyorsan demekki yoktur , biz kuruntulara dalmış olmalıyız
tamam hocam konuyu fazls uzatmıyacam...ama yazımı cımbılzamadan bazı kelimeleri alarak değilde tümden değerlendir derim sana...
Bektaşünal
23-09-2006, 11:48 PM
tamam hocam konuyu fazls uzatmıyacam... zaten konuyu fazla uzatma uzatmana gerek yok konuştukça batıyorsun sen ve senin gibi sözde aleviler böyle mahalle ağzı ilede konuşamaz
Allahıma yalvarıyorum sizleri dedelerinizin sahip olduğu inanca yeniden yönlendirsin diye yeniden birlik olalım diye.
umut_istanbul
24-09-2006, 12:08 AM
----------------------------------------------------------------
Mahir Çayan'a Lenin'e, aleviliğe zaten herşey'e düşmansınız düşman olurum demenin anlamı yok ki...
Aleviler vatan severdir önce vatan derler, bu bağlamda Mahir Çayan kırmızı başlıklı kitabında ana-tali görev çerçevesinde tahlilini yapmıştır ve Atatürkçü güçlerle hareket etmeyeni " ihanetlerin en büyüğünü" yaplakla uyarmıştır..
Lenin bu durumu emperyalismin ekmeğine yağ sürmek olarak niteler aynen İrak Kürtlerinin yaptığı gibi Amerikayla işbirliği yapıp vatan'ın işgal edilmesine katkı sağlayarak...
Vatan sahipsiz değil ki gidip Ermeni'lerle , Yunanlarla , bölücülerle , H. Ali düşmanlarıyla işbirliği yapıyorsunuz...
Bu somut şartlarda aleviler elbette Atatürkçü unsurlarla, anti-emperyalist cephede yer alan unsurlarla hainleri yok etmek için elbette yer almalılar...
Bu durumda bende Mahir Çayana düşman olurum diyorsun... günaydın...
----------------------------------------------------------------------
Vatan haininden , emperyalizmin uşaklarından, Hz. Ali düşmanlarından daha büyük faşist olabilirmi??
Mahir Çayan'ın tahlili ortada, Lenin'in tahlili ortada, İrak'taki Kürt işbirlikçi emperyalist uşaklarının durumu ortada, AABF kurumunun düşüncesi eylemleri ortada : faşistleri derecelendirecek olsak hangisi daha büyük faşist olduğu apaçık değil mi?
Kurtuluş savaşları zamanında bizler hangi kampta yer aldığımızı çok iyi biliriz bundan şüphesi kimsenin olmasın...
Sizler kim solculuk kim, sizler kim alevilik kim...
MHP'nin faşizan unsurları bile sizden kat kat üstündürler bundan şüphe yok..
Aliekber sen ne yanar döner bi insansın.
Mahir Çayan senin bu tutumunu görse yüzüne tükürürdü.,
Mahir Çayan'a laf atıyorsun verdiğim örneğide çarpıtıyorsun. Mahir Çayan gibi değerli bir devrimciyi senin sevdiğin köpek ülkücülerinle yanyana anmaya utanmıyormusun?
Sen nasıl insansınki bizlere diyorsunki faşist mhp bile sizden iyidir. Naptık sana? Aleviliği doğru yaşıyoruz diye zoruna gitti belliki. CEM vakfındaki patronların belliki iyi koruyorlar seni kalkmış AABF yi düşman ilan etmişsin Pir ali baba ya YEzit demişsin.
Sen ve Senin gibiler aslında ne biliyormusun? İslamcı yalakalardan başka birşey değil.
Bu ne yüzsüzlüktürki Geçmişte 100 lerce canımızı katleden MHPlileri İslamcıları övüyorsunuz ve onların kuyruğundan gidiyorsunuz. Anne karnında bebeleri süngüleyen faşiste destek veren onay veren CEM törenine katanlarla işim olmaz.. Köpeği kendine bayrak yapan dişi Kurt Asena köpeğinin soyundakiler er geç Alevilere yaptıklarının bedelini ödeyecekler.
şelpe
24-09-2006, 01:29 AM
aliekber
Sana IrkcI partin mhp de mutluluklar ...yeni Mara$lar corumlarda mhp bayragini gururla sallarsin !!!
aliekber
24-09-2006, 07:50 AM
Aliekber sen ne yanar döner bi insansın.
Mahir Çayan senin bu tutumunu görse yüzüne tükürürdü.,
Mahir Çayan'a laf atıyorsun verdiğim örneğide çarpıtıyorsun. Mahir Çayan gibi değerli bir devrimciyi senin sevdiğin köpek ülkücülerinle yanyana anmaya utanmıyormusun?
Sen nasıl insansınki bizlere diyorsunki faşist mhp bile sizden iyidir. Naptık sana? Aleviliği doğru yaşıyoruz diye zoruna gitti belliki. CEM vakfındaki patronların belliki iyi koruyorlar seni kalkmış AABF yi düşman ilan etmişsin Pir ali baba ya YEzit demişsin.
Sen ve Senin gibiler aslında ne biliyormusun? İslamcı yalakalardan başka birşey değil.
Bu ne yüzsüzlüktürki Geçmişte 100 lerce canımızı katleden MHPlileri İslamcıları övüyorsunuz ve onların kuyruğundan gidiyorsunuz. Anne karnında bebeleri süngüleyen faşiste destek veren onay veren CEM törenine katanlarla işim olmaz.. Köpeği kendine bayrak yapan dişi Kurt Asena köpeğinin soyundakiler er geç Alevilere yaptıklarının bedelini ödeyecekler.
--------------------------------------------------------------
Sayın zerdeşt
uslubuna dikkat et şerefsizliğe kayma
adam gibi konuşma uslubuna sahip değilsen konulara salça olma
Sana verdiğim her yazı kaynaklımı değil mi?
Mahir Çayan'ın kırmızı kitapçığında ki ana-tali görevi oku gel
Pir Ali baba isimli yazara iftira mı attım yoksa yazdığı siteden yazdıklarını mı buraya taşıdım?
AABF isimli örgütün sitesinden link vererek ve yazarların isimlerini vererek yazdıkları incileri buraya taşıdım...
Uslubunu bozma ki seni adamdan sayayım...
Mahir Çayan olsun veya başka yazar olsun kaynak veriyorum...
Ya adam gibi yazı yazacaksın ya haddini aşıp kişiliğini sokok kişiliğine sokmayacaksın...
Aciz , bilgisiz, kişiliksiz insan senin gibi davranır çünkü akıl ve mantıkla konuşamaz ve işi küfüre dökmeye çalışır...
Adam gibi yazı yazmasını bilmiyorsan sohbetlerime salça olmayacaksın...
İftira atıyormuyum kimseye? Dedi kodu mu yapıyorum? Burda aklı olan fikir tartışıyor..
Varsa o nesneden çık ortaya yoksa işi şerefsiz diye nitelendirdiklerim gibi küfüre veya başka şekile sokma...
Evet , kırmızı başlıklı kitapta Mahir Çayan ana-tali görevi tahlil ederken aynen o kullandığım kelimeleri kullanıyor...
ana görev anti_emperyalist cephedir ki bu Atatürkçü unsurlarla kurulur diyor, bu yönde davranmayanları "ihanetlerin en büyüğünü" yapmakla niteliyor...
Önce üç beş kitap okuyacaksın sonra devrimciliğe talip olacaksın yoksa Lenin'in dediği gibi gidip İrak kürtleri gibi emperyalizmin ekmeğine yağ sürersiniz...
Bu tür konular şiar atmaya , duvarlara yazıalr yazmaya benzemez... bilgisizsen susacaksın ve en önemlisi uslubuna dikkat edeceksin...
aliekber
24-09-2006, 07:57 AM
aliekber
Sana IrkcI partin mhp de mutluluklar ...yeni Mara$lar corumlarda mhp bayragini gururla sallarsin !!!
------------------------------------------
Sana da Ermeni-Yunan- bölücülerle - Hz Ali düşmanlarıyla mutluluklar
Ben Mahir Çayan'ın ana-görev tali görev uyarısı doğrultusunda yol alacağım...
"ihanetlerin en büyüğünü " kendine yakıştıran yapsın...
Sayın üyeler;
Yorum ve üslübunuza dikkat etmenizi önemle belirterek, konuyu amacını aştığı için kapatıyorum..
Lütfen konuyla ilgili yorumlar yaparken, olayı birbirinize hakaret seviyesine taşımayınız..
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.