:
'Bir Aleviyi öldürenin mükafatı cennettir' :'K. Maraş Katliamı' (1978)
asli_33
19-12-2006, 05:11 AM
Haz. H. Nedim Şahhüseyinoğlu
Kahramanmaraş katliamında, fanatik İslamcılar ve benzerleri yüzyıllardır önceki Şeyhülislamların fetvalarını andıran fetvalar vermişlerdir. Bağlarbaşı İmamı Mustafa YILDIZ, 22 Aralık 1978 Cuma namazında, “Oruç ve namazla hacı olunmaz, bir Alevi öldüren beş sefer hacca gitmiş gibi sevap kazanır” diye vaaz verir. Katliamda öncülük yapan faşist katiller yüzlerini maske ile kapatırken, yaşı 60’ın üstünde olan sakallı fanatik dinciler yüzlerini maskelemeyi gereksiz görmüşlerdir. Top sakallarını oynatarak, dişlerini gıcırdatarak, “Allah için Alevileri, gavurları vurun, evlerini yakın. Solcuları öldürün. Polis ve asker durdurursa dönün onları da vurun” diye topluluğu tahrik etmişlerdir.
Faşistlerin hac, cennet gibi sorunları yoktu. Onların yeşil, kırmızı pasaportlara, siyasi iktidarların nimetlerinden yararlanmaya gereksinimleri vardı. Katliamı siyasal dincilerle ortaklaşa kararlaştırdıkları içindir ki dine, cennete inanır görünüyorlardı. Milliyetçilik ve Müslümanlık adına verilen bu vaazlar ve fetvaların telkin ettiği inançla saldırıya geçmişlerdir.
Esma SUNA adında bir genç kadın gebedir, doğumu yakındır. Faşistler, Esma SUNA’nın evini dışarıdan otomatik silahlarla tarar, evin içine patlayıcı madde ve benzinli paçavralar atarlar. Sonra evin kapılarını kazma ve baltayla kırarak içeriye giren faşistler, evde bulunan Fidan, Ali, Fikri ve Mehmet SUNA ile konuk Musa FUNDA’yı kurşuna dizer. Fazlı ile Elif SUNA da sopa ve satırla ağır yaralanır ve öldü diye bırakılır. Esma SUNA, “Kocamı, çocuklarımı, kardeşlerimi öldürdünüz. Bari beni öldürmeyin” diye yalvarır, bu arada ellerini karnındaki bebeğin üstünde siper etmeye çalışmaktadır. Oysa, işin içinde “hac” sevabı ve cennete gitme vardır. İki canlı bir Alevi kadını ellerine geçmiştir bir kere, bu fırsatı kaçırmak aptallık olacaktır. “Ya Allah” diye sopa ve satır Esma’nın kafasına, sırtına, karnına iner. Esma’nın üstü başı kan içindedir. Doğmamış bebeğini kurtarmanın çabasıyla sokağa fırlar. Saldırganlar da arkasında ateş ederek Esma’yı yere düşürürler. Öldü diye bırakırlar. Esma, karnındaki bebeğin yüzünü görmenin hayaliyle ellerini karnının üstünde gezdirmektedir. Bir komşusu Esma’yı sırtlayarak Devlet Hastanesine yetiştirir. Doktorlar, “Esma’nın kurtuluşu zordur, bari bebeğini sezaryen ameliyatla kurtaralım” diye ameliyata alırlar. Ne var ki bebek de sıkılan kurşunla parçalanmıştır. Esma ve bebek kurtarılamaz. Doktorlar ve hemşireler gözyaşlarını tutamazken, faşist katiller ve fanatik dinciler, hac sevabının ve cenneti kazanmanın sevincini paylaşıyorlardı...
İki gözü görmeyen 80 yaşında bir nine olan Cennet ÇİMEN’in gözlerini tornavidayla oymaları, sonra kurşuna dizmeleri, baş üstü helanın çukuruna bırakmaları da hac sevabı ve cenneti garantiye almak içindir...
İlköğretim Müfettişi Süleyman METİN’i öldürdükten sonra 15-16 yaşlarında üç kızını sokaklarda çıplak dolaştırmak, sarkıntılık etmek de hac sevabı ve cennet içindir ve Ortaeski Sağlık Ocağında bulunan iki yaşındaki hasta torun ile ninesi de hac ve cennet yolunun kurbanı olmuşlardır.
Sıkıyönetim ilanı
Kahramanmaraş katliamı, sıkıyönetim ilânına gerekçe olmuştur. Başbakan Bülent ECEVİT, sıkıyönetimin gerekçesini şöyle açıklıyordu: “Ülkemiz de şiddet eylemleri bir süredir açıktan demokrasiye yönelik ve milli birliğimizi tehdit edici boyutlara varmıştır. Özellikle Kahramanmaraş’taki bütün milletimizi yasa boğan acı olaylar, bu eylemlerin ne kadar ileri boyutlara vardığını gösteriyordu.
“Anayasanın tanıdığı demokratik düzeni temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerinin kesin belirtilerinin ortaya çıkması üzerine Adana, Ankara, Elazığ, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Sivas, Urfa ve Hatay illerinde bugünden itibaren iki ay süreyle sıkıyönetim ilân edilmesine karar verildi.” 54
Sıkıyönetim, TBMM’de 537 üyenin kabul, birer üyenin ret ve çekimser oyuyla kabul edilir. MHP Genel Başkanı Türkeş ve MHP yönetici kadrosu, birçok ilin sıkıyönetim kapsamına alınmasını ısrarla savunmuştur.
Sürgün_24
20-12-2006, 03:18 AM
Bir aleviyi öldürenin mekanı cennettir ..
Parmagınızı önce bala batırın sonrada pirince , parmagınızdaki pirinc tanesi kadar alevi öldürseniz cennette yeriniz hazır , allah katından sizden iyi müslüman yoktur..
Cennetin her yerini parsellemisler masallah , bol keseden arazi dagıtıyorlar..Akıl yoksunları..Yapacak isleri yok , calısmayan beyinlerini böyle bos söylemlerle dolduruyorlar..
Haz. H. Nedim Şahhüseyinoğlu
Kahramanmaraş katliamında, fanatik İslamcılar ve benzerleri yüzyıllardır önceki Şeyhülislamların fetvalarını andıran fetvalar vermişlerdir. Bağlarbaşı İmamı Mustafa YILDIZ, 22 Aralık 1978 Cuma namazında, “Oruç ve namazla hacı olunmaz, bir Alevi öldüren beş sefer hacca gitmiş gibi sevap kazanır” diye vaaz verir. Katliamda öncülük yapan faşist katiller yüzlerini maske ile kapatırken, yaşı 60’ın üstünde olan sakallı fanatik dinciler yüzlerini maskelemeyi gereksiz görmüşlerdir. Top sakallarını oynatarak, dişlerini gıcırdatarak, “Allah için Alevileri, gavurları vurun, evlerini yakın. Solcuları öldürün. Polis ve asker durdurursa dönün onları da vurun” diye topluluğu tahrik etmişlerdir.
Faşistlerin hac, cennet gibi sorunları yoktu. Onların yeşil, kırmızı pasaportlara, siyasi iktidarların nimetlerinden yararlanmaya gereksinimleri vardı. Katliamı siyasal dincilerle ortaklaşa kararlaştırdıkları içindir ki dine, cennete inanır görünüyorlardı. Milliyetçilik ve Müslümanlık adına verilen bu vaazlar ve fetvaların telkin ettiği inançla saldırıya geçmişlerdir.
Esma SUNA adında bir genç kadın gebedir, doğumu yakındır. Faşistler, Esma SUNA’nın evini dışarıdan otomatik silahlarla tarar, evin içine patlayıcı madde ve benzinli paçavralar atarlar. Sonra evin kapılarını kazma ve baltayla kırarak içeriye giren faşistler, evde bulunan Fidan, Ali, Fikri ve Mehmet SUNA ile konuk Musa FUNDA’yı kurşuna dizer. Fazlı ile Elif SUNA da sopa ve satırla ağır yaralanır ve öldü diye bırakılır. Esma SUNA, “Kocamı, çocuklarımı, kardeşlerimi öldürdünüz. Bari beni öldürmeyin” diye yalvarır, bu arada ellerini karnındaki bebeğin üstünde siper etmeye çalışmaktadır. Oysa, işin içinde “hac” sevabı ve cennete gitme vardır. İki canlı bir Alevi kadını ellerine geçmiştir bir kere, bu fırsatı kaçırmak aptallık olacaktır. “Ya Allah” diye sopa ve satır Esma’nın kafasına, sırtına, karnına iner. Esma’nın üstü başı kan içindedir. Doğmamış bebeğini kurtarmanın çabasıyla sokağa fırlar. Saldırganlar da arkasında ateş ederek Esma’yı yere düşürürler. Öldü diye bırakırlar. Esma, karnındaki bebeğin yüzünü görmenin hayaliyle ellerini karnının üstünde gezdirmektedir. Bir komşusu Esma’yı sırtlayarak Devlet Hastanesine yetiştirir. Doktorlar, “Esma’nın kurtuluşu zordur, bari bebeğini sezaryen ameliyatla kurtaralım” diye ameliyata alırlar. Ne var ki bebek de sıkılan kurşunla parçalanmıştır. Esma ve bebek kurtarılamaz. Doktorlar ve hemşireler gözyaşlarını tutamazken, faşist katiller ve fanatik dinciler, hac sevabının ve cenneti kazanmanın sevincini paylaşıyorlardı...
İki gözü görmeyen 80 yaşında bir nine olan Cennet ÇİMEN’in gözlerini tornavidayla oymaları, sonra kurşuna dizmeleri, baş üstü helanın çukuruna bırakmaları da hac sevabı ve cenneti garantiye almak içindir...
İlköğretim Müfettişi Süleyman METİN’i öldürdükten sonra 15-16 yaşlarında üç kızını sokaklarda çıplak dolaştırmak, sarkıntılık etmek de hac sevabı ve cennet içindir ve Ortaeski Sağlık Ocağında bulunan iki yaşındaki hasta torun ile ninesi de hac ve cennet yolunun kurbanı olmuşlardır.
Sıkıyönetim ilanı
Kahramanmaraş katliamı, sıkıyönetim ilânına gerekçe olmuştur. Başbakan Bülent ECEVİT, sıkıyönetimin gerekçesini şöyle açıklıyordu: “Ülkemiz de şiddet eylemleri bir süredir açıktan demokrasiye yönelik ve milli birliğimizi tehdit edici boyutlara varmıştır. Özellikle Kahramanmaraş’taki bütün milletimizi yasa boğan acı olaylar, bu eylemlerin ne kadar ileri boyutlara vardığını gösteriyordu.
“Anayasanın tanıdığı demokratik düzeni temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerinin kesin belirtilerinin ortaya çıkması üzerine Adana, Ankara, Elazığ, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Sivas, Urfa ve Hatay illerinde bugünden itibaren iki ay süreyle sıkıyönetim ilân edilmesine karar verildi.” 54
Sıkıyönetim, TBMM’de 537 üyenin kabul, birer üyenin ret ve çekimser oyuyla kabul edilir. MHP Genel Başkanı Türkeş ve MHP yönetici kadrosu, birçok ilin sıkıyönetim kapsamına alınmasını ısrarla savunmuştur.
bu yazı okudugum andan itaberen icim kin ve nefret
doldu İlköğretim Müfettişi Süleyman METİN’i öldürdükten sonra 15-16 yaşlarında üç kızını sokaklarda çıplak dolaştırmak, sarkıntılık etmek de hac sevabı ve cennet içindir ve Ortaeski Sağlık Ocağında bulunan iki yaşındaki hasta torun ile ninesi de hac ve cennet yolunun kurbanı olmuşlardır.
bu yapanların allah belasını versin
tüm arkadaslara sesleniyom gecmisimisi unutmayalım
Arguvanlı Yoldaş
20-12-2006, 09:38 PM
Tüm canlar bilisinki Alevinin aleviden başka yoldaşı, canı yoktur. Tüm canlar geçmişimizi unutmayalım bu günlere nasıl gelindiğini bilip öğrenelim. Maraş’ta 19 Aralık 1978’de başlayan kanlı saldırılar günlerce sürmüş ve kelimenin gerçek anlamıyla karşı-devrimci güruhun katliam ve yağmasına dönüşmüştü. Faşistlerin başını çektiği muhafazakâr, mutaassıp küçük-burjuva ve lümpen kitleler “bugün cihat günüdür, Alevileri öldüren cennete gider”, “komünistleri bırakmayın” sloganları eşliğinde saldırılarını günlerce sürdürmüşlerdi. Saldırılar sonucunda 111 kişi ölmüş, Alevilerin ve solcuların evleri ve işyerleri yakılıp yıkılmış, Alevi nüfusun yüzde 80’i Maraş’ı terk etmiştir. Maraşı ve Sivası unutmadık katledilen tüm canların ruhu şadolsun.En derin devrimci dugularımla selam olsun.
TürkMilleti
21-12-2006, 04:38 AM
bence dış mihrakların oyunudur.
su_58_
21-12-2006, 05:00 AM
bu nasıl bi zihniyet yaa inanmıyorum...BİZDE İNSANIZ BİZDE BİR CANIZ BİZDE ALLAH AŞKINDAYIZ ne bu yaptıklarınız bunları yapıp sonra namaz kılınca herşey bitti sanıyorsunuz.oysa bize obur dünyayı hatrlatma şerefini kendinizde bulan da sizsiniz ne diyeyim ben size ...?...AMA!! BEN SİZİDE SEVİYORUM AMA SADECE ALLAH'IN YARATTIKLARINA OLAN SEVGİMDEN DOLAYI MÜSLÜMANLIĞIN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ SEVGİ SAYGI değilmidir.Sevgi saygı olmadan Yüce Allah ın yarattıklarına kin duyarak, aklından uydurdukları keseyim biciyim cennete gideyim gibi (afedersiniz)salakca aptalca ... seylerle ne yapmaya calışıyor bunlar.
'sizide seviyorum YARATANDAN ötürü!'
pirimunzur
21-12-2006, 05:00 AM
bunlar insan kılıgında başka bir varlikmi ? düşünemiyorum bu nasil bir insanlik..?? beynim almiyor gercekten bu adamlarin kafa taslarinin içinde ne var acip bakmak lazim
sercesme
21-12-2006, 05:51 AM
bu basın yıllar yılı saklamış.
açık konuşayım ben maraş olayrını biliyordum ama bu kadar olduğunu bilmiyorudum.
bugün sabahtan beri farklı sitelerde ve burda maraşla ilgili yazılanları okuyorum da tüylerim diken diken oldu.
bu tür olayların tek sebebi var. bizim iri olmamamız diri olmamamız.
ali_dogan__
21-12-2006, 07:04 AM
ya ben sizin gibi muslumanın...madem o kadar inançlısınız.ne hakla allahın verdiği canı alırsınız ya.canlar size pir sultanın bir deyişini soylemk istiorum
''pir sultanım ettiler cefa,
UMARIM YEZİDLER SÜRMESİN SEFA''.....:icon_kettensaege:
kolacik
21-12-2006, 08:40 AM
bu katillerin bir profilini çizelim:
- en başta aptaldırlar, düşünme yargılama yetileri çocukluktan beri bastırılmıştır
- müslümanlığı bir çember sakallının ağzından çıkan safsatalar sanarlar. kuranı açıp bakmak yoktur.
- tek amaçları cennettir. bu amaçta her türlü haltı yaparlar.
- genelde şizofren, paranoya gibi rahatsızlıkları vardır.
bunların akıl hocalarına bakalım:
-kurnazdırlar
-para ve rahatları için herşeyi yaparlar
- din taciridirler
şimdi olayları inceleyelim:
-türkiye üzerinde oyunları açık net bir emperyalizm
- emperyalizmin dini kullanma çabaları
- bunun için hazır bir tabaka
nato içindeki süpernato örgütü(bu ajanlar ve görevliler sivas olayında deşifre edilmiş, yugoslavyanın parçalanması sırasında görev alan kişilerle aynı kişiler oldukları tespit edilmiştir) bu akıl hocalarını rahat ve para vaadiyle kendi yanlarına çekerler, onlar aptal halkı doldurur, abd mersin limanına 2-3 konteynır silah ve mermi gönderir bu silah ve mermiler akıl hocaları vasıtası ile akılsız katillere dağıtılır ve olaylar patlak verir. zaten kullanılan otomatik makinalı tüfekler ve gelişmiş silahlar abd üretimidir ve girişi tespit edilmiştir.
aleviler bu oyuna gelmeyince sivas olayına kadar bir katliam süreci geçirdik ve şimdi emperyalizm yön değiştirdi: aleviler azınlıktır ve katliama uğramıştır, onlarıda federe edin!
biz bu oyunlara gelmemeliyiz.
önce dış güçlerden ve bu katillerden hesap sormalıyız.
halkların kardeşliğine zarar verdirmemeliyiz.
ve son sözüm şudur:
bir insanın kılına dahi alevi olduğu için dokunanlara lanet olsun!
şelpe
21-12-2006, 09:11 AM
Hamile bir BacImIzIn karnInI yardILar bundan daha ote bir vah$et olabilir mi ?
Fa$izm elbette bir gùn kendi kanInda bogulacaktIr.
kolacik
21-12-2006, 10:14 AM
Hamile bir BacImIzIn karnInI yardILar bundan daha ote bir vah$et olabilir mi ?
Fa$izm elbette bir gùn kendi kanInda bogulacaktIr.
tabiki katillikleri vahşetleri aşikardır.
orada bir insana acı çektirmeden öldürseler ise bu onların vahşiliğini azaltmaz, karnını yarmaları ise vahşiliğini arttırmaz. orada cinayet işlemeleri vahşiliktir ve hıyanettir.
bence faşist diye kestirip atma olayları biraz daha komplike düşün lütfen bir daha oku:
bu katillerin bir profilini çizelim:
- en başta aptaldırlar, düşünme yargılama yetileri çocukluktan beri bastırılmıştır
- müslümanlığı bir çember sakallının ağzından çıkan safsatalar sanarlar. kuranı açıp bakmak yoktur.
- tek amaçları cennettir. bu amaçta her türlü haltı yaparlar.
- genelde şizofren, paranoya gibi rahatsızlıkları vardır.
bunların akıl hocalarına bakalım:
-kurnazdırlar
-para ve rahatları için herşeyi yaparlar
- din taciridirler
şimdi olayları inceleyelim:
-türkiye üzerinde oyunları açık net bir emperyalizm
- emperyalizmin dini kullanma çabaları
- bunun için hazır bir tabaka
nato içindeki süpernato örgütü(bu ajanlar ve görevliler sivas olayında deşifre edilmiş, yugoslavyanın parçalanması sırasında görev alan kişilerle aynı kişiler oldukları tespit edilmiştir) bu akıl hocalarını rahat ve para vaadiyle kendi yanlarına çekerler, onlar aptal halkı doldurur, abd mersin limanına 2-3 konteynır silah ve mermi gönderir bu silah ve mermiler akıl hocaları vasıtası ile akılsız katillere dağıtılır ve olaylar patlak verir. zaten kullanılan otomatik makinalı tüfekler ve gelişmiş silahlar abd üretimidir ve girişi tespit edilmiştir.
aleviler bu oyuna gelmeyince sivas olayına kadar bir katliam süreci geçirdik ve şimdi emperyalizm yön değiştirdi: aleviler azınlıktır ve katliama uğramıştır, onlarıda federe edin!
biz bu oyunlara gelmemeliyiz.
önce dış güçlerden ve bu katillerden hesap sormalıyız.
halkların kardeşliğine zarar verdirmemeliyiz.
ve son sözüm şudur:
bir insanın kılına dahi alevi olduğu için dokunanlara lanet olsun!
maraslidilek
21-12-2006, 10:27 AM
sana katılıyorum can yaptıkları iğrençliğin cezasını bulurlar onlara söyleyecek söz bulamıyorum çünkü onlar insanlıktan çıkmışlar
Gülco
13-06-2007, 01:55 PM
Aynı olayda Zeynep Nergiz isimli genç bir fidan ve babası, annesi ve tüm kardeşlerinin yanında öldürülmüştür. Ben sizi korurum diyen en yakın sünni komşusunun merdiveninin altına saklanan Elif anayı ve 4 çocuğunu "Burda yoklar" diye savarken gözleriylede merdivenin altını işaret eder ama maalesef başarılı olmaz gözleri dönmüş caniler kadının işaretini faretmezler. Elif ana ve 4 çocuğu merdivenin altında, curumun içinde saklanarak kurtulurlar fakat kızının ve kocasının öldürülüşünü seyrederek. Ruhsal çöküntüler içinde yaşamaya devam ediyorlar. Sorsanız bugün gibi acısı içindedir Elif ananın...
7 yaşlarındayken dinlemiştim Elif anayı bir anlam verememiştim çocuk aklımla fakat şimdi onu her görüşümde o katliam gözüme sinema sahnesi gibi geliyor.. Çünkü Elif ananın yüzü o acıyı bilmeyene bile gösteriyor.
Allah hepsini kahretsin bir çoğu gebermiştir şimdi. Parselledikleri cennetlerine kavuşmuşlarmıdır acaba??
illegal
13-06-2007, 03:45 PM
bakin ben pesin söyliyim bana hem burda bu (dünyada) hem cenette iki son model ferrari
iki lüks villa
hemide denize sifir olacak tsunami dalgalari ufukta görününce bu dalgalari elinin tersiye geldikleri yere geri göndere bilme yetengine sahip bir set (barikat)
teknolojiye eskisi gibi yetisemiyoruz buda demek oluyorki teknoloji cennete coktan girmis,
250 ekran tüm özelliklere sahip (elektronik teknolojisine hatsayim)bir LCD tv plazmalar cok ceryan yakiyor
sonracigima her iki günde bir yeni yeni huriler olmak üzere 20 tane huri
sartlarim simdilik bu kadar ilerde bu sartlara yenileride eklenebilir
kabul ediyorlarsa ben hemen is basi yapiyim valla bir günde yeryüzünde alevi diye hic bir unsur birakmam
ee nede olsa ortada cennet var dimi ama :D
acaba cennete gitmek icin alevileri öldüren unsurlardan ölen kac unsur su anda cennetedir ?
merak iste sormadan duramiyor insan
Dacirekli
14-06-2007, 02:38 AM
bakın canlar bunlar unutulmadı.Unutulmayacak ve unutturulmayacaktır..Gün gelecek ya hesap sorulacak ya belalarını kendi bulacak. boşuna demediler gün ola jarman döne hak yerini bulur daima..
bu arada katliam zamanı başta olan hükümet elemanlarını lanetliyorum hemde hepsini çünkü katliam sırasın da haberleri vardı iş bittikten sonra ohal ilan ettiler...Son söz olarak lanet gelsin yezide..
cceyydaa
14-06-2007, 02:41 AM
bu insanlara lanet olsun yaaa....gerçekten bize yazıkki bu toplumun içinde yaşıyoruzzzzzz:(
msunur
25-06-2007, 01:20 AM
Selamlar;
Ne desem birsey degismeyecek biliyorum ama yinede yazmak istiyorum yalniz su anda ne yazacagimida bilemiyorum toparliyamiyorum. Okurken ve okuduktan sonra tüylerim diken diken oldu vücudumun dermani kalmadi bunlari yapan insan olmaz tek cümle ile. insanlik mi bu yaptiklari Neyseki Allah'im hepsinin cezasini verecek kesin. Saygilar
rojin
25-06-2007, 07:31 AM
Maraş olayları ne ilk ne sondu ..maraşta yapilan vahsetin boyutu işgence tarziydi.. yezidlerin fikri hep bir dünde bu günde .Kerbeladan beri gelen bu vahaştterin elbet bir gün hesabi sorulacak. yerki bizler birlik olalim...LANET OLSUN YEZİDE VE ONUN GİBİ DÜŞÜNENLERE...
Ersin_Zara
25-06-2007, 08:18 AM
acınır mı zulum edene acınır mı bu cileyi cektirene ne acırım nede bas egerim sonuna kadar direnirim elbette bir gün onlari ben o duruma getiririm tüm maraş katliamindaki canları saygı ile anıyorum allahtan rahmet dilerim
ekmek_şarap...
25-06-2007, 08:50 AM
'Bir Aleviyi öldürenin mükafatı cennettir'
Bu yazıyı bazı arkadaşlar okusalarda camilerde ne işler dönüyormuş anlasalar. Cennete gitmenin kestirme yolları 3/ Yeni çıktı, herhangi bir kitabevinde yada cami avlularında satışa sunulmuştur. Tanesi 100 yeteledir, paralar cami yardım sandığına koyulup, caminin kılıç kalkan ekibine, kılıç ve kalkan tedariği amaçlı verilecektir.
Not: Okurken, çocuğunuzu cami avlusuna bırakmak yasaktır...
Hala savunabiliyor musunuz camide ibadeti???:mad:
yabanzy
08-07-2007, 04:24 AM
bunlar insan olamaz tek kelimeyle bunlar canavar
türk koçgirili
08-07-2007, 04:56 AM
bunları yapan itlerin insanlıktan nasiplerini almadıkları aşikar. yüzlerce cana kıyan, binlerce sapkınlık yapan yezit torunları dedelerini aratmadıklarını ona layık olduklarını çok güzel gösterdiler şere...ler. ayrıca maraşa kahraman demek bana çok ağır geliyor. o itlere kahraman ünvanını vererek yüceltmek istemiyorum... burdan bu maraş katliamında 20 civarında yakının kaybeden ozan emekçiye selam olsun...
aliergin02
08-07-2007, 06:32 AM
sakalına sıctıgım yaşlı sivas katliamındada vardı gördünüzmü dürzüyü şimdi elime gecrsem kanını içerim gebermemişse allah belasını versin o omuzlarda ki sakalı işte köpek
cceyydaa
08-07-2007, 06:35 AM
derler ya bela okumayın ama bunlar insan olmadıkları için bela okumak bile az geliooooooo lanet olsun bu insanlaraaa tabi onlar hayvan bile olamazlarrr...17-:
türkü25
08-07-2007, 07:08 AM
böyle yobazların insanın canını alıp böyle saçma inanışların arkasına saklanmaları onların ne olduğunu gösteriyo yazık hala böyle insanların olduğunu bilmek üzücü din arkasına saklanıp böyle kıyımlar yapmak toplumu yanlış yönlendirmek onlara yakışır
dersim_station
08-07-2007, 07:18 AM
yüzyıllar gecsede gecmisimizi unutmayacagiz ve unutturmayacagiz paylasim icin eywallah dost
hatayi_24
08-07-2007, 08:03 AM
Bİ kere olsun yanaydıya canları bi kere olsun dışlanaydılar ya zulim göreydiler ya ben o zmaan göreydim dinini o zamn göreydim cennet tutkusunu...Diyicek başka birşey bulamıyorum Allahımdan bulsunlar.:mad:
karakanat
09-07-2007, 02:50 AM
şimdi türk-islamcıların peşine takılan işbirlikçilere sesleniyorum tarihinizi unutmayın ......................................
buzkral
09-07-2007, 04:02 AM
hayvanlar bile birbirlerini katlederken ya karın doyurmak için yapar yda kendi güvenliği için hiç bi hayvan eğlence için bir cana kıydımı işte o adiler yapıyor :( müslümanız derler cennete kimin girip giremiyeceğine karar verirler galiba onlar cenneti yanlış bilio ateşle çevrili bi yer biliolar galiba o yüzden aleviler cennete giremez diolar.
devrimci_24
09-07-2007, 07:26 AM
Üç kuruşluk değerleri yok bu insanların.Hepsi hayvanlar.Yobaz doğdular.Yobaz olarak ölcekler.Köpekler
sabitolgun
09-07-2007, 08:24 AM
bu zihniyet herzaman var bazı bağlanıyorlar tekrar salınınca gine havlıyorlar cennetten yer olıp satıyorlar galiba bunlar gibi düşünenler eyitilmez çünkü önce eylileştirilmeleri gerek kirli suratlı yarasa gibi karanlıktan hoşlanırlar aydın insanlara kinleri ordan sünni kesimini temsil etmiyor tabiki bunlar. bunlar kanla beslenen yezitler
serüwenci
09-07-2007, 10:14 AM
Yüzyillarda Asirlarda Geçse Sivasin Işiği Hiç Sönmeyecek Onlari Yakanlarin Bir Asalaktan Farki Yok Eğer Olsaydi Toplum Da Da Bir Adlari Olurdu Ama Bizim Adimiz En üstte çünkü Biz Her Yandiğimizda Işik Selimiz Daha Da Yücelir
aysnr
14-07-2007, 08:00 AM
bu nasıl bi zihniyet yaa inanmıyorum...BİZDE İNSANIZ BİZDE BİR CANIZ BİZDE ALLAH AŞKINDAYIZ ne bu yaptıklarınız bunları yapıp sonra namaz kılınca herşey bitti sanıyorsunuz.oysa bize obur dünyayı hatrlatma şerefini kendinizde bulan da sizsiniz ne diyeyim ben size ...?...AMA!! BEN SİZİDE SEVİYORUM AMA SADECE ALLAH'IN YARATTIKLARINA OLAN SEVGİMDEN DOLAYI MÜSLÜMANLIĞIN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ SEVGİ SAYGI değilmidir.Sevgi saygı olmadan Yüce Allah ın yarattıklarına kin duyarak, aklından uydurdukları keseyim biciyim cennete gideyim gibi (afedersiniz)salakca aptalca ... seylerle ne yapmaya calışıyor bunlar.
'sizide seviyorum YARATANDAN ötürü!'
sen benim düşündüklerimi tamamiyle aktarmışın ki üstüne bişey ekleyemiyorum emeğine sağlık :) hem allahın verdiği canı allah alır derler hem aleviyi öldüren cennete gider derler adam öldürmenin mükafatı cennet değildir tekrar emeğine sağlık can sevgiyle kal
pirim pirsultan
14-07-2007, 08:43 AM
bu konuyu gündeme getirdiğin için teşekkür ederim böyle insanları lanetle kınıyorummm
sevgi256
14-07-2007, 09:11 AM
Yüreğinde Allah Ve Kuran-i Kerim Sewgisi Olan Insanin Yapacaği şey Deil Bu.bu Dinin Kullanilmasi,olmayan Vicdanlarin Susturlmaya çalişilmasi.bildiğim Tek şey Var,oda Yattiklari Toprağin Fazla,cehenneminde Az Olmasi Böle Insanlara
zarok
14-07-2007, 09:18 AM
İşte MHP herkes bu zihniyeti iyice görsün.Kahramanmaraş Katliamı bir utanç abidesi......:mad:
hseasu
18-07-2007, 08:35 PM
Okudugum her kelime içimi yaraladı hırçınlaştırdı içimdeki kanayan yarayı dahada akıttı.İnsan canı almak heleki böyle vahşet böyle canice almak hangi kitapta yazıyor.Allahın vermis oldugu canı sadece inancı yüzünden almak ve tekrar Allahın buyrugu gibi göstermek tam kendilerine göre bir davranıs.Bunlara hiç bir kelime söyleyemiyorum hayvan desem hayvanlara hakarate olmus olucam.Heleki daha dogmamıs canı almak İLE Cennetten yer mi alacaklar bence iki dünyada da yeri yoktur.
Maraşı Unutmaycagız Unutturmayacagız !!!
silopya
19-07-2007, 02:18 AM
eski müdürüm. tabi ki ismi ömer. bahçede otururken birgün bana 12 eylül döneminden bahsetmeye başladı. benim alevi olduğumu da biliyor. bunlar bir gece toplaşıp mahallelerindeki alevi tekel bayisini basmışlar. adamı dövmüşler, birdaha burda içki sataman demişler, dükyanı dağıtmışlar giderkende birkasa birayı arabanın arkasına atıp gitmişler. o içmiyormuşta diğerleri içiyormuş.
çok sevdiğimiz ailecek görüştüğümüz kişiler vardı sünni çorumda. ama bu kişiler birden azdı, bize siz öyle değilsiniz onlar öyle derlerdi. bu kişi birgün aleviler tarafından linç edilecekken bize gelip gittiğini gören bir komşumuz bunu evine saklamış. hayatını kurtarmış. sonradan bu kişi dahaılımlı olmya başladı.
birgünde babama gelip senin peşindeler, zaten iki defa kaçırmışlar (birinde yanında çok yaklaşmışlar fakat çorumun büyük alevi köylerinden birkaç muhtar varmış yanında onlardan çekinmişler vazgeçmişler). sen en iyisi buralarda durma işler daha da karışcak ben seni çorumun kargı ilçesine gönderecem adına dilekçe verdim, yoksa sürdürürüm zorla dedi. ve bizim tayınımız kargıya çıktı. çorumun en sakin 1 tek olayının olmadığı yerdi. çorum olaylarını orda yaşadık. komşularımısın şeker fabrikasının arkasında çocuklarını aradığını, asit bidonlarında yanmış halde bulduklarını, ssk hastanesinin nasıl karargah yapıldığını orda öğrendik üzüldük.
sivas olaylarından 2 gün sonra sivastaydım, duyduklarıma göre yapılan şeylerden bazıları yapanların yanlarına kalmadı. birkaç gün sonra 58 pilakalı arabamızla ankaradaydık, sakallı biri arabayı inceledi yanımıza yaklaştı, utanmadan sıkılmadan o. karı gibi sırıtarak "gazanız mubarek olsun gardaşlar, cehenneme bırakmadınız" dedi. sanki başımızdan kaynar sular döküldü. biz yakan itlerden değil yananlardanız deyip palayı çıkarana kadar kaçtı. nasıl pişman olduk sonra keşke he kardaş falan deyip adamı ürkütmeseydik.
bazen içimizdeki radikallere çok kızıyorum bazende bunlar bu müstehak demekten başkada bişi bulamıyorum.
hele ankaradaki bakkalın babası vardı bunak herif birkaç defa motosikletli polisken 12 eylülde yaptıklarını anlattı, cebeci çamlığında, kurtuluş parkında yaptıklarını. sizingibi gençti onlarda derdi. adam öldü ölecek ama hiç pişmanlık yoktu hala. kızı üzülürdü utanıyorum senden derdi.
çok kötü olaylar. aynı mantık aynı kafa hala toplumda var. gencecik beyinleri kurslarda, kamplarda, ocaklarda, camilerde hala zehirliyorlar, ve biz hep uyanık olmalıyız.
cemalettin
19-07-2007, 09:22 PM
"insan düşünüp konuşabilen hayvandır" demişler.
"hayvan"yaradılmış canlı anlamında olsa gerek.
çok sevimli bazı hayvanlar sahibinin eğitmesi sonunda insanlara ve başka canlılara karşı fazlasiyle zarar verebilecek hale gelebilmekte.
bu hayvanlarda öğrenme becerisi ve içgüdü vardır lakin düşünme becerisi yoktur.
hayvanların bazılarının konuşabilmeleri düşünebilme becerisinin yokluğunu gidermez.
bu demektir ki,sadece konuşabilen hayvan insan sayılmaz.
cemalettin
19-07-2007, 09:37 PM
[QUOTE=kolacik;96442]bu katillerin bir profilini çizelim:
... bu silah ve mermiler akıl hocaları vasıtası ile akılsız katillere dağıtılır ve olaylar patlak verir. zaten kullanılan otomatik makinalı tüfekler ve gelişmiş silahlar abd üretimidir ve girişi tespit edilmiştir.
aradan yıllar geçmiş,piyonlar değişmiş lakin bugün galiba yine aynı oyunlar tezgahlanmakta
sercesme
20-07-2007, 03:37 AM
benim kardeşim yakinda bri sünni köyüne okula
gidiyordu .
ramazan ayinda çocuklarin çantalarını konrtol ediyolardi
yiyecek getiriyomu bu kızılbaslar diye.
bu zihniyet haal degismedi.
su anda isyerinde olan radikal sünnilerin seçim propagandasiniz bilseniz.
dinine en yakin partiye oy vermezsen, (o parti akp oluyomus. aslinda saadet partisi imis de ona versen simdi bosa gidermis oylar bölünmesinmiş.)
ahrette hesabini vercekmissin.
şehriban
20-07-2007, 05:16 AM
Lanet olsun Yezitlere ve hala onun yolunu güdenlere,şimdiki zaman hızır paşalarına yüzbinlerce lanet olsun.Dersimde onbinlerce canımızı katledene ve onun düşüncesindekilere,Maraşı,Çorumu,Sivası,Gaziyi yapanlara yüzbinlerce defa lanet olsun.
salihgok81
20-07-2007, 10:32 AM
inanamadım ya okuduklarıma ne biçim insanlar var
Dadaloglu
20-07-2007, 02:38 PM
Cia nin planiyla devlet tarafindan gerceklestrildi amac devletin artik önüne gecemedigi ,sol görüslüler tarfindan gerceklestrilen eylemlerin ve grevlerin önünü kesmekti.Olaylari baslatan Ökkes kenger adli ülkücü hayvan daha sonra adini ökkes sendiller olarak degistirmistir ve suan BBP genel baskanligini yapiyor.Olaylardan sonra maras tam devletin istedigi bir hale gelmisti.Sol partilerin oyu iyice düsmüs, ne bir eylem ne bir grev vardi artik.
devlet bu oynu bugünde oynuyor ve vazgecmeyecek ama insanlarimiz bunu bir türlü göremiyor ve alevilere küfredenlerle kol kola girmeye basladilar.Yaziklar olsun hepsine
saygilar.
aleviadam_58
25-07-2007, 09:54 AM
allah bu zulümleri edenleri önce dünyada sonra da cehennemin narinda yaksin.
bismişah
25-07-2007, 09:59 AM
ya hala ,hala,hala bu zihniyet var mı ya..!!!
bu tür sözleri söyleyen insanları görünce resmen insanlığımdan utanıyorum...
hangi tanrı,ya da herhangi bi inancın başı..kim..??
böyle bir düşünceye onay verebilirki..!!!!
siyahal
26-07-2007, 03:14 AM
bu konuyla ilgili benimde başımdan şöyle bir olay geçti.
lise 3. sınıfın sonları en iyi anlaştığım arkadaşlarımla alevi sünni sorunları hakkında bir konuşmamız oldu. ve aralarından birinin söyledikleri beni beni şok etti KURANI KERİM de alevilerden kız almanın sevap (kız alınca onları kendilerinden yapıyorlarmış ve onların işledikleri günahları varsa af oluyomuş); kız vermenin ise günah(kız veren kişinin bütün sülalesi cehennemlik oluyomuş) olduğunu söylediler...
Ben de onların bu söylemlerine karşılık bu söylediklerinin hangi surede yazdığını bana söylemesini ve o süreyi okuyacağımı söyledim. Tabi sesleri kesildi ve hala bana hangi sure olduğunu söyleyecekler
Ergunbıçkıcı
26-07-2007, 03:29 AM
arkadaşlar bende maraşlıyım. şu an mersindeyim. biz hiç bir şeyi unutmadık. ne maraşı ne sivası ne kerbelayı nede bize yapılan bu kadar haksızlığı. unutmadık unutmayacağızda. bu kadar türküler boşuna söylenmiyor. biz boşuna cem yapmıyoruz ve boşuna semah dönmüyoruz, biz bu yola baş koyduk ve bu yolda ölürüz. biz bu yolda çok bedeller verdik, ama kimse bizi inancımızdan alı koyamaz. biz aleviyiz pirimiz ali yolumuz ali ve sonumuz ali...
Erşah
26-07-2007, 03:32 AM
ben k maras elbıstandanım maras katlıamını babamlar faln anlatır buyuklerımız . o gun maras bıze kerbeladan farksızdı ,havada ucucsurken turnalar aglıyordu semadan bır turnam,sonra yezıdın sesı gelıyrdu yuz yıllar öncesınden sonra hıc bır sey yapamazlıgın esaretı gelıyordu , sonra marasta ben ölüyordum ,ve sonra kullerımden doguyordum sonra yalnızlık susuyordu esaret susuyordu BEN KUNUSUYORDUM ARTIK BIZ KONUSUYORDUK............
-lal-
18-12-2007, 02:34 AM
kelimeler böyle acılar karşısında cidden kifayetsiz kalıyor..yazıklar olsun bu insanlara diyemiyorum.insanmı ki bunlar...hayvanlarada hakaret etmek istemiyorum..ve susuyorum..:mad: :(
Fukara-i Abdal
18-12-2007, 07:00 AM
.............................................
kızılgül
18-12-2007, 07:50 AM
http://www.psakd.org/resim/maras11.jpg
http://www.psakd.org/resim/maras5.jpg
http://www.psakd.org/resim/maras1.jpg
http://www.psakd.org/resim/maras2.jpg (http://www.psakd.org/resim/maras2.jpg)
http://www.psakd.org/resim/maras6.jpg
http://www.psakd.org/resim/maras10.jpg
maraşı katliamını
unutmadık
unuturmayacağız
şelpe
18-12-2007, 08:11 AM
Allah belalarInI versin bu fa$ist köpeklerin.
Mara$ içimizi ilk gùn ki gibi yakIyor hala ...
ercanberk
11-01-2008, 05:16 AM
koskoca padişahlar bile böyle düşünmüşler ki cahil millet böyle düşünmesin.
messibjk34
11-01-2008, 09:42 AM
bir aleviyi öldürenin mekanı cehennemdir cezamız 1000 olarak geri dönmemizdir peki canilerin canını alan melek alevi dostu ise ne yapacanız faşistler atanız yezid sizi bekliyor yanına şehitlerimize selam olsun
Alidostu
11-01-2008, 10:11 AM
İslam'a göre bir insan öldüren dünyadaki bütün insanları öldürmüş olur...acaba bunu biliyor mu yobaz köftehorlar!!!
messibjk34
11-01-2008, 10:20 AM
İslam'a göre bir insan öldüren dünyadaki bütün insanları öldürmüş olur...acaba bunu biliyor mu yobaz köftehorlar!!!
allahın verdigi canı sadece allah alır sözünü bizden daha iyi biliyorlar can bu vahşetin şu anda israilin filistine yaptıgı vahşetten eksigi yok fazlası var
erzincaliyiz
19-02-2008, 05:44 AM
bu yazı okudugum andan itaberen icim kin ve nefret
doldu İlköğretim Müfettişi Süleyman METİN’i öldürdükten sonra 15-16 yaşlarında üç kızını sokaklarda çıplak dolaştırmak, sarkıntılık etmek de hac sevabı ve cennet içindir ve Ortaeski Sağlık Ocağında bulunan iki yaşındaki hasta torun ile ninesi de hac ve cennet yolunun kurbanı olmuşlardır.
bu yapanların allah belasını versin
tüm arkadaslara sesleniyom gecmisimisi unutmayalım
valla can icimdeki gecenleri yazmissin beddua okumak iyi degildir ama bu insanlara ancak beddua okunur lanet olsun boyle insanlara
erzincaliyiz
19-02-2008, 05:56 AM
bunu yapanlar insanliktan cikmislar ve gunumuzde halen oyle insanlrin var oldugunu dusundukce insan kahr oluyo ...
huseyn esedi
19-02-2008, 07:28 AM
Bir alevi şehit eden 5 defa hacca gitmekten daha üstünmüş anlayın kanınızın değerini Allahın emri nedir şehitler peygabmerlerle birliktedir.Eğer Allahın emrettiği yoldan ayrılmaz Allahın rabbiniz Muhammed Mutafanın (s.a.a) onun resulü olduğuna İmam Alinin ise peygamberinin varisi ve vasisi olduğunu onun 11 evladının Allahın hücceti olduğunu kabul edersiniz şehitsiniz buda gösteriyorki bütün vaaz veren ahmaklar sizin değerinizi anlamadan vermişler siz bütün ehli 4 meshebe bedelsiniz
Unutmayın bizim işimiz kapının köpekleriyle değil o kapıyla
Azadi
19-02-2008, 12:32 PM
Canım Kanım feda olsun Hak yolunun yolcularına , hakikat takipçilerine.
alieren2000
19-02-2008, 11:10 PM
Degerli Canlar,
Tarih boyunca bizleri yok etmeye calistilar, ama basaramadilar vede basaramayacaklar. Bizler ne Dersim'i ne Maras'i ne Corum'u nede Sivas'i unutmadik, hic bir zamanda unutmayacagiz. Ama aramizdaki bazi dönekler görüyoruzki gercekleri gözardi ederek bizleri asimile etmek icin ugrasiyorlar. Bizi dün gördükleri yerde öldürenler, Bügün bize hos görünmeye calisiyorlar, sizde Türksünüz, sizde müslümansiniz diye. Bizleri sevdiklerinden dolayi degil, hedefleri öldürerek yok edemedik ama belki asimile ederek yok ederiz diye düsünüyorlar. Ama bosuna ugrasiyorlar Canlar bizler birlik ve beraberlik icinde oldugumuz süre icinde bizleri yok edemezler, hic bir zamanda yok edemeyecekler.
saygilarla
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.